Gebruikers

Score: 4
5 reviews

Amazon Echo Dot (2e generatie) Zwart

Prijs
Specificaties Mono met Bluetooth/WiFi (oplaadbare accu) - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Amazon Echo Dot (2e generatie) Zwart Review

timmert26 16 december 2017, 2.124 views Product gekocht

Amazon Echo Dot (2e generatie) Zwart

De echo dot international is een leuke accesoire voor in huis. Het geluid van de speaker zelf is niet geweldig maar je kan hem aansluiten op een externe speaker via 3.5mm of bluetooth, hierdoor super geluid. Een soort van Jarvis maar dan in het klein. Goede support van Amazon!

Pluspunten

• Via een omweg werkt echo ook met spotify
  • Goed geluid via externe speakers
  • Microfoon is erg goed

Minpunten

• de kwaliteit van het geluid van de speaker zelf is slechtt
  • Standaard geen spotify ondersteuning(uitgeschakeld)

Ik heb de Amazon Echo Dot (2nd Generation) Black - International Version via amazon.de aangeschaft. Omdat dit de international edition is komt hij met een EU lader en wordt hij ook naar Nederland verstuurd.

[img]cb9tSfDu[/img]

Wat is de Echo Dot?

De Echo dot is een kleine "smart' speaker. De speaker is een soort Jarvis, een voice controlled speaker die je van alles kan laten doen of vragen door simpelweg te zeggen wat je wilt. Het is het kleine broertje van de normale Echo, met als gevolg dat de interne speaker niet geweldig is. Het is dan ook de bedoeling dat de Echo dot wordt verbonden met een externe speaker via 3.5mm jack of via bluetooth.

"International edition"

De international edition van de Echo dot 2 betekend simpelweg dat hij vanuit amazon ook naar andere landen verstuurd wordt, waaronder Nederland. De prijs voor de Echo dot 2 is E59,99 incl verzendkosten en hij komt met een EU adapter. Officieel is spotify control uitgeschakeld in de international edition in Nederland en vele andere landen. Hier is natuurlijk een oplossing voor te vinden, zij het via een omweg.
Je logt simpelweg in op amazon.com en logt in. Vervolgens ga je naar "Your Content and Devices" -> "Settings" tab -> "Country Settings" -> hier vul je een willekeurig US adres in. Vervolgens stel je echo in vanaf het begin, hierdoor zal hij en in het Engels zijn en alle opties van de normale echo hebben. Na de installatie verander je je adres terug naar Nederland en blijft spotify beschikbaar in je Echo dot. [img]7owVwf0k[/img]

De Amazon Echo Dot 2nd international edition

Zoals aangegeven komt de Echo dot van amazon.de
[img]CEU3zqIX[/img]

In het doosje zitten de speaker, een mini handleiding in het Engels en Duits, een micro-USB kabel, en een amazon EU lader.
[img]WdP62wzr[/img]
[img]zz9tuIIU[/img]
[img]ByFwZKHf[/img]

De speaker zelf is klein maar netjes afgewerkt. Hij heeft 4 knoppen: Volume harder, volume zachter, een mute knop en een knop waarmee je alexa wakker maakt zonder stemactivatie of als je de knop ingedrukt houd wordt de Dot in een "connect" modus gezet waardoor je hem opnieuw kan verbinden met de Alexa app.
[img]xYQ7gO0D[/img]
[img]VKdILtRB[/img]

Er zit een micro-USB aansluiting aan voor de stroom (er zit geen batterij in!) en een 3.5mm jack.
[img]nWkEdQBP[/img]

De initiële setup

Na het aansluiten van de Echo zal de ring blauw beginnen te knipperen en geeft Echo aan de "alexa" app te downloaden uit de Playstore of de Appstore. Na het downloaden van de app kun je in de app naar Settings gaan en klikken op "Setup a new device". Vervolgens kies je het type dat je hebt en de zal de installatie beginnen. Er wordt gevraagd of je met de Wifi van de Dot wil verbinden waarna je hem koppelt aan je eigen wifi.
Tot hier ging het bij mij prima, echter mislukte de "registratie" van het apparaat. In de help functie van de app kun je aangeven dat je een probleem hebt en ik werd binnen 30 seconden gebeld door de Alexa service van amazon (7 dagen per week tussen 0600-2400). De beste man heeft mij geholpen en zei dat ik de app even moest verwijderen en herinstalleren waarna de installatie en registratie verder probleemloos ging.
Tevens zijn er een soort "apps" te downloaden voor de Echo dot waarmee smart lampen, smart stopcontacten etc. bestuurd kunnen worden de Echo dot met je eigen stem commando's.
[img]EWmIaJsz[/img]

Gebruikservaring

Ik heb de Echo dot verbonden met mijn soundbar via bluetooth. Ik zeg simpelweg: "Pair external speaker" en hij verbind met de soundbar. Het geluid uit de soundbar is super i.c.m. met de echo dot. Standaard is de dot ingesteld met amazon music, hier heb ik echter geen account en dus via de omweg geconfigueerd met Spotify als standaard muziek dienst(premium verplicht). Door voice commands als: "echo play Kensington" zal de echo via spotify kensington muziek gaan afspelen. Volume kan handmatig aangepast worden of wederom door voice commands als " louder" of "volume 8". Tevens zit er een standaard TuneIn radio in dus alle radiozenders die daarin staan kun je afspelen door "Echo radio skyradio 101fm" bijvoorbeeld.
's Ochtends kun je bijvoorbeeld vragen wat de weersverwachting voor de rest van de dag is waarna Echo je de weersverwachting van de ingestelde locatie voorleest (gebaseerd op accuweather).

Samengevat

Voor E60 is het een leuke accessoire in huis. Hij reageert zeer goed op alle commando's (uiteraard wel in het Engels, Nederlands is (nog) niet ondersteund), en de microfoon is gevoelig genoeg om je overal vanuit de ruimte te horen.
De dot is echt bedoeld om aan te sluiten op een externe geluidsinstallatie aangezien de interne speaker echt gewoon niet goed genoeg is voor muziek. Voor de Echo stem is het prima, die is overal goed verstaanbaar maar voor muziek absoluut niet. Indien je in huis beschikt over wat domotica kan je de echo Dot hiermee laten verbinden waarna je via de dot je huis kan besturen (kijk wel even goed naar de compatibiliteit).

Het grote voordeel van dit apparaat is dat het eigenlijk ook direct een hub is voor elke speaker die geen andere connecties heeft dan een 3.5mm jack, waardoor je draadloos alles kan afspelen.

Heb jij ook een Amazon Echo Dot (2e generatie) Zwart?

Vraag & Aanbod

Ik heb zelf via een collega die voor zaken in de US zijn moest vorige maand 2 Dots mee laten komen (2 voor de prijs van 1 Europese variant).

Tot nu toe erg tevreden mee, zeker als je Alexa vergelijkt met Siri en wat domotica aanstuurt. Met name het gegeven dat je eigenlijk nagenoeg foutloos je muziek kunt aanvragen ben ik erg blij mee.

Nadelen zijn er uiteraard ook: de verkrijgbare skills zijn nogal eens van het niveau "méh" (maar ook heel grappig! Pull my finger ...). Multiroom muziek werkt niet ; de Dot schakelt dan de bluetooth verbinding uit met een externe speaker en zoals je zelf al aangaf is het geluid niet geweldig. Alternatief is uiteraard een kabeltje, of simpelweg de Dots apart te vragen dezelfde muziek te spelen (werkt prima en synchroon!).

Hopelijk zal Amazon de Echo (Dot) nog veel verder uitbouwen kwa functionaliteit!

Leuke review, bedankt!
Kun je voorbeelden geven waar je dit ding voor gebruikt? 60 euro voor een afstandsbediening voor spotify vind ik een beetje veel geld (al is het wel een stuk goedkoper dan de andere slimme speakers).
Het is vooral bedoeld i.c.m. domotica, momenteel heb ik wat lampen aangeschaft (de chinese yeelights) en een stopcontact waarmee alles ook werkt. Door middel van stembediening kun je dan onder andere je lampen regelen(kleur, dimmen, etc) en met een stopcontact meerdere apparaten aan en uit schakelen. Ik gebruik hem meestal 's ochtends voor de weersverwachting dat ik weet of ik veilig en droog de fiets op kan of dat ik de plu alvast mee kan gaan nemen.

Voor nu gebruik ik het vooral voor spotify of gewoon voor normale Tunein radio samen met mijn soundbar. Het voordeel is dat de speaker zelf met wifi verbonden is en hiervoor dus geen connectie met een telefoon nodig is en als je even wegloopt het signaal weer weg valt of begint te schokken.
Goede review Thanks!

Ik wilde hem zelf ook aanschaffen , echter verzend amazon.de toch niet naar Nederland. In het verzendproces geeft hij specifiek aan niet naar het Nederlandse adres te verzenden.

Helaas, maar even afwachten dus ;)
Ze doen het wel degelijk! Je moet alleen de internationale variant zoeken, niet de 30 euro goedkopere normale echo. Dit is de correcte https://www.amazon.de/gp/...ID=41iz5Tw82IL&ref=plSrch
Bedankt voor de goede link!!
Heb hem ook een weekje geleden aangeschaft, en kan me helemaal vinden in jouw review!
Wil binnenkort gaan uitbreiden met een Philips Hue set, en dan wellicht een slimme thermostaat. De mogelijkheden zijn erg uitgebreid, dus je kan blijven hobbyen :) .

Vind het wel een groot nadeel dat zodra mijn receiver aangesloten zit op de audio jack (heeft geen bluetooth), deze ook AL het geluid uitstuurt. Het is niet mogelijk om Alexa wel uit de interne speaker te laten komen.
Als de receiver uitstaat resulteert een vraag aan Alexa dus in doodse stilte.
Dit kan alleen worden opgelost door de audiokabel los te trekken, of de receiver aan te zetten (en op het juiste kanaal). Dit voelt niet erg "automatisch".

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren