Door Pieter Molenaar

LG 55"-oled-tv

11-01-2012 • 08:11

117

Singlepage-opmaak

Conclusie

Heeft oled-tv de toekomst? Als we op de LG-variant af mogen gaan, in ieder geval zeker. Het contrast is gigantisch en gezien de oled-technologie zal de zwartwaarde zeer diep zijn. De kleuren ogen bijzonder levendig zonder op je netvlies te branden zoals bij bijvoorbeeld de Dynamic-beeldmodus van sommige lcd-tv's.

De passieve 3d-technologie van LG stond al garant voor prettige 3d-weergave met behoud van kleuren en helderheid en met de oled-tv doet LG hier nog een schepje bovenop. Hoe de beeldkwaliteit zich verhoudt tot de aangekondigde 55"-oled-tv van Samsung weten we nog niet. De rgb-oled's van de Samsung-tv zouden mogelijk betere kleuren weergeven zonder truukjes met witte subpixels zoals bij de LG-oled-tv.

Ook met zijn dunne voorkomen gooit de 55EM9600 hoge ogen. Het uiterlijk is strak, al zal het voetontwerp en de bevesting aan het schermgedeelte niet iedereen bekoren. De 55EM9600 is met recht het nieuwe topmodel van LG als deze van de zomer leverbaar wordt. Dat zou net nog op tijd zijn voor de Olympische Spelen in Londen. LG lijkt er in ieder geval op gebrand op deze deadline te halen.

LG heeft aangegeven dat de prijs van de tv ongeveer zal liggen tussen de 3000 en 4000 dollar en dat is eerlijk gezegd minder dan we verwacht hadden. We zijn erg benieuwd wat Samsung daar tegenover zet, aangezien de kosten voor het gebruikte productieprocedé van Samsungs oled-panelen hoger liggen.

Lees meer

LG-oled-tv duikt op bij FCC
LG-oled-tv duikt op bij FCC Nieuws van 10 december 2012
LG komt met een 27"-Smart TV
LG komt met een 27"-Smart TV Nieuws van 27 augustus 2012
LG toont 55"-oled-tv op CES
LG toont 55"-oled-tv op CES Nieuws van 26 december 2011

Reacties (117)

117
115
50
3
0
45
Wijzig sortering
Wow nou hopelijk komt philips ook met oled :D
Philips heeft zijn TV-afdeling afgestoten, dus van Philips moet je niet veel innovaties meer verwachten. Een Chinees bedrijf heeft Philips tv-afdeling overgenomen en mag de naam 'Philips' nog een paar jaar blijven gebruiken, maar hoe dan ook zijn het geen echte Philips'en meer.

Zie: nieuws: Philips brengt tv-tak onder in joint venture met Chinese TPV
En: nieuws: Philips zet eerste stappen naar afstoten tv-activiteiten
Philips eindhoven is nog steeds bezig met productontwikkeling en zijn bezig met de 2013 modellen.
Waar Philips alles afstoot om geld te verdienen, is samsung het liefst eigenaar om voorop te lopen.
Wat mij opvalt is dat ze steeds meer mikken op de >50 inch markt. Daar waar ik helaas meer zit in de buurt van 40-42 inch. Ik kan echter nergens (zo snel) terugvinden of deze schermen er ook in die maat gaan komen. Ik vind persoonlijk 50 inch en groter toch echt een overkill (ook in de nabije toekomst zie ik mijzelf niet in een dusdanig groot huis terechtkomen).
Als je als fabrikant een nieuw scherm komt showen op de beurs, dan doe je dat met het spectaculairste object dat je ontwikkeld hebt. Dat ze daarom hier een 55" tv neerzetten is niet zo gek, kleiner kan uiteraard ook :) Zeker de 40" tv's lijken me nu een mooie 'standaardmaat' te worden, waar dat met CRT's op 32" lag (vooral door de omvang die een groter model dan dat had).

Maar je moet je ook afvragen of je misschien niet een maat groter wilt, op het moment dat een tv een hele andere rol gaat spelen in je huiskamerinvulling. Als er inderdaad straks bij iedereen een tv staat met een krachtige CPU ingebouwd met apps en internet, met een camera en weet ik wat nog meer, dan is een grotere maat wellicht een hele mooie optie.
Ik heb uiteraard bij Samsung en LG wel nagevraagd of ze ook met kleinere beeldformaten uitkomen, maar Samsung wist in ieder geval te melden dat dat dit jaar in ieder geval niet zou gebeuren en dat de 55"-versie even het rijk alleen heeft.

Een en ander heeft ook te maken met voor welk moederglas de productielijn werkt. Volgens Samsung hebben ze voor deze panelen een 8G-productielijn in Korea geopend en met netjes snijden rolt 55" daar als beste maat uit. Kleiner snijden kan ook, maar dan is er misschien teveel duur restafval. En inderdaad kunnen ze de meeste winst maken met de grotere formaten.

Overigens is de reacties van de meeste mensen dat ze in eerste instantie niet geloven dat dit 55" is. Door de dunne randen lijkt het schermgedeelte kleiner. Dus wil je een optisch grotere tv, maak dan de bezels zelf wat dikker...
Dat de schermen kleiner lijken kan ik wel beamen ja. Ik dacht gisteren hetzelfde toen ik de samsung un40d8000 (ook met hele dunne bezel) zag staan. Totale scherm was ongeveer even groot als mijn huidige 32 inch.

Maar jullie hebben wel een punt. Toch nog maar eens goed er over nadenken... ;)
Ik denk dat je jezelf te kort doet, mijn woonkamer is ook niet groot. Ik zit maximaal 2.5 tot 3m van mijn tv scherm. Toch heb ik een 50inch plasma gekozen en eerlijk gezegt als ik mocht kiezen en ik had het geld dan had ik een 60inch genomen.

Een lekker groot scherm is gewoon geweldig om naar te kijken met voornamelijk films en bv onlangs de life serie op ned2 in HD, geweldig.
Ach, het is een OLED LCD TV, dus mag gewoon LCD TV genoemd worden. Nou nog een "Hands on" van een echte OLED TV. en dan blijft alleen de Samsung over. O-)

[EDIT] Hahaha, wat een controverse heeft dit teweeg gebracht. :Y) Kom 11 uur later eens kijken wat er nog meer gezegd is, zie ik een waslijst aan reacties.

[EDIT 2] Blijkbaar is het toch geen egale witte backlight en zit er toch geen LCD "shutter" voor de subpixel. Alle 8 miljoen subpixels zijn apart aangestuurde OLED dots.

Oepsie. 8)7

Aham bramasmi was de eerste met een duidelijke uitleg bij de terechtwijzing. _/-\o_

[Reactie gewijzigd door TNJ op 23 juli 2024 05:24]

Ik weet niet hoe je erbij komt dat dit een LCD is. Dit is gewoon OLED.

Ik zou eens de verschilen opzoeken.

[Reactie gewijzigd door Relief2009 op 23 juli 2024 05:24]

En toch heeft ie gelijk, zoek zelf maar op waar LCD voor staat en dat is precies wat dit is...
Wat de backlight van LCD is (OLDE, LED of CCFL of desnoods een brandende kaars) maakt helemaal niet uit.

OLED is hier de backlight, LCD de techniek die de kleurvorming verzorgt...

Ben het trouwens niet eens dat het zwart net zo zwart is als een local dimming LED-LCD, immers is dit 1000 a 10000x lokaler gedimt en zal het dus altijd betere resultaten geven!
OLED heeft geen backlight, dat is juist het fundamentele verschil met LCD en waarom het zoveel beter is: de LEDs maken zélf direct het licht aan dat dat ook rechtstreeks uitgezonden worden. OK, in dit geval via een kleurfilter om redenen zoals die in het artikel uitgelegd staan.
OLED is de backlight ;)
Je hebt half gelijk :) Het gene wat een LCD een LCD maakt is niet het kleuren filter (wat jij beweert), maar het vloeibare kristal dat zorgt voor of een pixel aan of uit is (en de backlight doorlaat of blokkeert). LCD staat immers voor Lyquid Crystal Display. Het kleur filter zorgt alleen voor de kleuren.

Bij deze OLED TV heb je geen vloeibaar kristal dat de backlight blokkeert of doorlaat, dus het is geen LCD. Maar als je het doortrekt naar de LCD analogie, dan zou je kunnen zeggen dat de OLED tegelijk het backlight is en de schakelaar die pixels aan of uit zet. Soort van local dimming, maar dan per pixel.
Het moet, als je bijvoorbeeld rood ziet, gewoon netjes het groene en blauwe licht blokkeren!
De lichtopbrengst per pixel, ongeacht de kleur, bepaald hoeveel licht de backlight pixel moet geven. De filter ervoor filtert vervolgens de ongewenste kleuren weg.
De OLED's zijn hier gewoon de backlight niks meer of minder.
Ja het contrast is veel beter omdat het de volledige lichtopbrengst per pixel kan dimmen, maar het is nog steeds niet zo goed als zelf oplichtende RGB subpixels, die dit dus per kleur kunnen en geen "dim" laag nodig hebben. Er hoeft hier namelijk helemaal niks geblokkeerd te worden...
Het is dus niks anders dan een LCD scherm met per pixel backlight.

EDIT:
Na ff verder onderzoek, het betreft inderdaad 4 witte OLED subpixels die individueel te dimmen zijn en alleen een rgb kleuren filter hebben.
1 witte met rode filter, 1 witte met blauwe filter en 1 witte met groene filter en 1 zonder.
Vrijwel gelijk aan RGB subpixels die deze kleur dus vanuit zichzelf al geven. Geen LCD dus!
I stand corrected...

[Reactie gewijzigd door Reason op 23 juli 2024 05:24]

OLED is hier de backlight, LCD de techniek die de kleurvorming verzorgt...
http://en.wikipedia.org/wiki/OLED
An OLED display works without a backlight

[Reactie gewijzigd door T-CM11 op 23 juli 2024 05:24]

Wat bij Wikipedia staat is geen 100% garantie dat het ook klopt.

[Reactie gewijzigd door TNJ op 23 juli 2024 05:24]

Klok en klepel. Een witte OLED met kleurenfilter ervoor is effectief hetzelfde als RGB OLED en heeft NIETS te maken met LCD behalve dat er bij LCD ook kleurenfilters gebruikt worden. Kleurenfilters staan los van de LCD-techniek, die enkel de helderheid regelt m.b.v. vloeibare kristallen en een polarisatiefilter.
Ach, het is een OLED LCD TV, dus mag gewoon LCD TV genoemd worden. Nou nog een "Hands on" van een echte OLED TV. en dan blijft alleen de Samsung over. O-)
Je hebt het verkeerd begrepen. Het is wél een echte OLED tv, alleen maakt hij de primaire kleuren met witte OLED's + kleurenfilters ipv RGB OLEDS. Er komt geen LCD bij kijken. LCD wordt alleen gebruikt om de helderheid van een backlight te regelen, maar daar is hier geen sprake van; de witte OLED's worden rechtstreeks in helderheid geregeld (niet met behulp van een LCD).
LCD is niet de backlight, LCD (Liquid Crystal Display) heeft een backlight nodig om goed zichtbaar te zijn.
LCD is niet de backlight, LCD (Liquid Crystal Display) heeft een backlight nodig om goed zichtbaar te zijn.
Ik schrijf ook niet dat LCD de backlight is. Ik schrijf dat een LCD de helderheid van een backlight regelt (hoeveelheid doorgelaten licht voor elke subpixel).
En dat kleurenfilter is volgens mij toch echt een LCD paneel....
Het verschil met huidige LCD tv's is dus de backlight die nu bestaat uit heel veel OLED's waardoor local dimming op pixelniveau kan werken. Op zich niet heel veel mis mee, LCD panelen zijn behoorlijk volwassen geworden, maar de kijkhoeken zullen nog niet perfect zijn.

Ik kan me zo voorstellen dat dit een goedkopere oplossing is dan de RGB OLED's van Samsung maar qua beeld wellicht inferieur.
Ga er maar vanuit dat het kleurenfilter een 'gewoon' kleurenfolie is. Daar gaan ze echt geen LCD voor gebruiken. Dat is duurder en blocked veel meer licht. Het zijn gewoon witte oleds met per oled een kleurenfolie er voor, behalve bij de witte pixel, daar zit dan een transparant folie voor.
Ja dat klinkt inderdaad aannemelijk ;)
Ga er maar vanuit dat het kleurenfilter een 'gewoon' kleurenfolie is.
Er wordt geen gebruik gemaakt van een folie!
De filters worden middels een fotolithografisch proces aangebracht op de individuele OLED's
Met een respons tijd van 1000x hoger dan LCD denk ik niet dat ze LCD als filter gebruiken. Waarom zouden ze ook. De lichtopbrengst wordt via de oledjes geregeld, dan is het veel goedkoper en wss ook beter voor de kijkhoeken om een passieve filter te gebruiken voor de kleuren. Waarom voor een controller nachtmerrie gaan die de lichtopbrengst per pixel via de OLED's alsmede met de LCD fitler regelt.
Met een respons tijd van 1000x hoger dan LCD denk ik niet dat ze LCD als filter gebruiken.
De responstijd is natuurlijk 1000x lager. De responssnelheid is hoger.
En dat kleurenfilter is volgens mij toch echt een LCD paneel....
De enige overeenkomst met LCD is dat er gebruik wordt gemaakt van een kleurfilter, er zit geen LC (Liquid Crystal) laag tussen lichtbron en kleurfilter!
Leuk bedacht, maar de witte oled's stralen zelf licht uit, terwijl bij lcd de vloeibare kristallen bepalen welk deel van het licht van de (led-)backlight wordt doorgelaten naar het kleurenfilter. Dat is toch een heel verschil.
OLED is wel degelijk een andere techniek als LCD.
Dit is dus geen LCD TV!
Wow, dat ding ziet er echt goed uit. Mooi dun, en de prijsontwikkeling valt mij ook ontzettend mee.

Goed om te zien dat de clip-ons voor je bril ook goed zijn. Als brildrager vind ik 3D content toch altijd nog irritant om te kijken.
Ja het beeld is echt fenomenaal!
Ik hoop dat dit soort technieken ook naar computer monitors komen. Voor zo'n beeldkwaliteit koop ik graag een nieuwe monitor :D

Of hij nou zo dun is of niet boeit me dan weer niet zo veel :)
Als zo'n scherm net zulke retentie heeft als de moderne telefoons, dan heb ik liever niet dat dit de toekomst wordt.
Ik ben dus ook benieuwd of deze schermen de nieuwe plasma's worden.
Hoe bedoel je, kunnen amoled schermen ook inbranden dan? :?

edit: http://www.youtube.com/watch?v=gdbTuMamqSA
schijnbaar wel :o
dan hoop ik idd ook dat dit niet kan gebeuren bij de nieuwe schermen, anders maakt amoled ook niet zo'n goede monitor namelijk :P

[Reactie gewijzigd door wootah op 23 juli 2024 05:24]

Als amoled schermen kunnen inbranden, kun je daar eenvoudigweg een oplossing voor verzinnen/toepassen. Ik zie hier eindelijk een scherm wat 3D weergeeft zonder:
(te veel) kleurachteruitgang
(te veel) verliest aan intensiteit licht.

3D is leuk, maar de beeldkwaliteit gaat er niet op vooruit, terwijl de beeldkwaliteit in termen van kleuren en lichtniveau niet denderend is. En nu wel?
Owja: wat doet de levensduur?
Kwestie van ontwikkeling. Plasma brand tegenwoordig ook niet zo snel meer in hoor. Ik heb een LG 50PV350 plasmascherm en na een dag lang werken en vergeten het stomme ding uit te zetten, was na een uur of 15 zo staan het XBMC menu nog wel te zien in beeld, maar na 2 minuten TV kijken alweer helemaal weg.
Ik snap overigens niet waarom men die grote tv's steeds dunner wilt maken.
Met een dikte van 3cm ben ik al zeer tevreden, welke meerwaarde heeft een dunner scherm? Fragieler waarschijnlijk, en kwetsbaarder.

Indien de tv op een voet staat maakte het toch niet uit of de tv 3cm of 7mm is? En aangezien de beugel om een toestel aan de muur te hangen ook een dikte heeft maakt 1 of 2cm toch ook niet meer het verschil. Kaders en schilderijen aan de muur zijn tegenwoordig al dikker dan de tv's aan de muur.

In plaats van toestellen van 7mm heb ik liever toestellen van pakweg 2cm waarin men meer aandacht aan backlight bleeding en andere beeld-beïnvloedende nadelen kan besteden. Zo'n dun toestel van 7mm moet toch opofferingen doen tegenover dikkere toestellen? En alsof we zitten te wachten op een NOG dunner toestel...
Ik neem je niks kwalijk bij het posten van je bericht. De verontwaardiging van MicGlou is onterecht, want je hebt mogelijk wel een goed punt als het gaat om de dikte. Bovendien is het op dit moment verwarrend, aangezien o-led en led veel op elkaar lijkt qua naam. De technische verschillen zijn echter enorm.

Terug naar de dikte: Als ze geen briljant draadloos alternatief verzinnen , blijf je altijd met een voet zitten, waar je kabels in moet prikken. Als een schilderij aan de muur hangen is dus niet zo makkelijk. Dan kunnen ze die extra dikte vast wel nuttig gebruiken voor een zwaardere cpu, meer RAM-geheugen, betere bevestigingsmogelijkheden, enzovoort.

Blijft natuurlijk de vraag waarom het dunner word:
- Omdat het kan!
Dit is nog altijd tweakers en niet "Sesamstraat legt uit wat o-led is".

Op Tweakers wordt dan ook verwacht dat mensen onderzoek doen en weten waar zij over spreken, dat weet dit persoon duidelijk niet.

Een voet is niet echt een probleem, zeker niet met zulke lichte tv's. Waar ik nog een metalen dikke voet onder mijn inmiddels bejaarde 32inch 720 tv heb, kan je hier iets heel simpels en duns onder plaats.
En tja wat jijzelf al zeg, het kan, dus waarom ook niet.

De vraag is wel, is dit precies het model dat uitkomt. Ik verwacht dat ze dikker worden, ik heb hier even geen schuifmaat en tulpstekker bij de hand, maar ik verwacht dat component lastig bij deze wordt. ;)
Backlightbleeding bij Oled? Ehhh, oled heeft geen backlight... o-led... vooral die laatste 3 letters zijn erg belangrijk: light emitting diode... zo ook je overige argumenten wat betreft de dikte... die doen juist bij oled niet meer terzake en tv's kunnen dus zonder dergelijke nadelen steeds dunner gemaakt worden.

Je argumenten zijn gewoon niet echt over nagedacht... jij moet je duidelijk eens een beetje verdiepen in oled-techniek voordat je reageert, want al je argumenten zijn eigenlijk niet van toepassing op oled. Oled is juist de techniek die al dergelijke problemen 'verhelpt'... de grote voordelen van oled t.o. LCD en plasma.

@hieronder Onterecht? Iemand verkondigd een vrij stellige mening maar heeft blijkbaar ook niet een klein beetje moeite genomen om te begrijpen wat het is...? Xcuse me... waarom een oled technisch niet dunner kan is uiteraard totaal wat anders als de 'klacht' over de dikte waar chris op doelt

[Reactie gewijzigd door MicGlou op 23 juli 2024 05:24]

Ik zal nooit of te nimmer dergelijke bedragen betalen voor een apparaat waar LG op staat. Beetje budget-hardware verkopen voor premium prijzen. De standaard waar de TV op staat is altijd al een beetje de achilleshiel geweest bij LG.

Nee, dan liever Sony, Samsung of Philips.
Ja, want Sony en Philips hadden ook een 4mm dikke OLED tv op de beurs... oh wacht.
|:(
Goede dingen komen voor zij die wachten.

Die 4mm dikte is voor mij absoluut geen reden om het aan te schaffen. Mijn huidige Bravia KDL40W4000 is toch een kleine 15 cm diep en stoort mij ook verder niet. Het geheel hangt netjes aan de muur.

Uiteindelijk zal er wel wat anders voor in de plaats komen; dan gaat deze naar de slaapkamer. Maar LG ? Nee, dank je feestelijk. Als ik t.z.t een nieuwe TV aanschaf zal het er eentje van een écht A-merk zijn.
Ga eens de laatste prijs/kwaliteit reviews lezen die tweakers heeft gedaan, met daarin ook televisies van onder andere LG. Grappig he als je dan ziet dat de LG vaak als beste naar boven komt.
Nou, de laatste test die ik op Tweakers heb gezien beweerden ze wel dat de LG als beste uit de test kwam, terwijl de Sony uiteindelijk veel meer sterren kreeg toegewezen.

Daarbij; als je je mening baseert op een enkele review op Tweakers.net ben je erg naïef. Ik zou toch op zijn minst meerdere reviews lezen, ook op andere websites. Zo kun je een betere keus maken. En loop vooral eens een betere elektrozaak binnen. Je hoeft het niet daar te kopen, maar zo kun je ook eens kijken hoe een apparaat presteert.

De reden dat ik voor Sony heb gekozen is omdat diverse kennissen van me ook Sony TV's hebben die het erg goed doen. Een deel van m'n familie heeft echter LG, en enkel gezeik ermee. Of het nou een LCD-TV is of een HDD-recorder. Er is altijd wel wát mee.

Ik koop enkel nog spullen van fabrikanten waarbij ik zelf goede ervaringen heb gemaakt. Zolang dit het geval is heb ik geen enkele reden om over te stappen naar een ander merk. Die keren dat ik in het verleden toch van dit standpunt ben afgeweken, ben ik ook direct gigantisch op m'n snuit gegaan.
Maar, hoe zit het met de "houdbaarheid" van de OLED's??
OLED gaat namelijk achteruit en naar wat ik heb gelezen gaat blauw eerst.
Is dit enigzins opgelost door de OLED's alleen maar wit weer te laten geven?
Als er geen blauwe oled's inzitten kunnen ze dus ook niet eerst 'verslijten' ;)

Het zijn allemaal witte oled's, ze slijten dus gelijkmatig.
Wat de levensduur gaat zijn, dat weet momenteel alleen LG denk ik :)
Dat is het grootste voordeel t.o.v. Samsung's procédé. Tenzij Samsung de levensduur van de LED's allemaal groter dan de leefduur van de TV's heeft gekregen, of tenzij de kleuren echt zoveel beter zijn bij Samsung denk ik dat dit de techniek is die men nu nog moet bewandelen.
Houdbaarheid van de OLEDs is ook mijn grootste zorg. De individuele RGB-kleuren mogen dan wel gelijkmatig slijten bij deze LG, maar nog steeds slijten de OLEDs ongelijkmatig, wat dus voor "inbranden" zorgt. Is daar nog iets over gezegd op de CES door LG?
Wat ik alleen niet begrijp is waarom er in deze review gezegd word dat LCD met local dimming, zwart echt zwart is? En de suggestie gegeven word dat plasma minder zwart is?

Beetje raar.

Verder een erg indrukwekkende tv!
Dat is niet raar. Want met local dimming wordt de verlichting over hele zones uitgeschakeld en is zwart echt zwart. Op die gebieden is het gewoon meer zwart dan bij plasma's omdat die dus nog wel een tikkeltje stroom nodig hebben.

ontopic: Hier kijk ik al heel lang naar uit. Over 5 jaar zal het toch wel redelijk mainstream zijn en komen ze dan ook met een hogere 4k resolutie!
Het is algemeen bekend dat plasma betere zwartwaardes heeft dan een LCD ook met local dimming. Tot op heden is dat nog steeds zo, misschien dat OLED hier verandering in brengt.
Allebei fout. :)

Plasma heeft geen betere zwartwaardes, kijk bv naar de reviews op Flatpanalshd.com: De LG met local dimming komt uit op 0,00 cd/m2 en de Panasonic VT30 komt uit op 0,02 cd/m2. Oftewel, de lcd presteert beter.

Wat jullie bedoelen, is dat plasma natuurlijk per pixel is uit schakelen wat bij local dimming bij lcd natuurlijk niet het geval is. Hierdoor is het zwart rondom een lichtgevend object bij plasma's wel veel beter. Maar daar waar een lcd de achtergrond verlichting kan uitschakelen, is het zwart echt zwarter dan bij een plasma.
Klopt. Maar in praktijk wil je dat Local Dimming meteen uitzetten om het halo-effect tegen te gaan, die 0,0 blacklevel haal je dus nooit.
Ja, maar de zones zijn nog wel flink groot, indien ik me niet vergis.
En ook in de laatste reviews hier op tweakers met lcd's met local dimming heb ik het zwart nog niet zo zwart gezien als bij hun plasma reviews. vandaar.
3000-4000 euro valt nog mee voor een OLED-TV. Ik had eerder iets in de richting van 10K gegokt.

[Reactie gewijzigd door Relief2009 op 23 juli 2024 05:24]

Ik hoop toch echt dat de genoemde 3000-4000 Dollar in het artikel niet één op één omgezet worden in Euro's. Als we eens een keer de valuta eerlijk mogen omrekenen zou deze 55" OLED LG tussen EUR 2342 - 3223 kosten en dat vind ik veel geld maar niet te duur voor een nieuwe technologie in TV wereld.
Zelfs 4000 euro is heel goedkoop voor een dergelijke TV. Toen LCD nieuw was, waren prijzen van 10.000 euro heel normaal.
$3000,- a $4000,- zal uiteraard wel (bijna) 1:1 omgezet worden naar euro's.

De prijs van (neem ff) $4000,- is zonder Sales tax (gemiddeld 7% in de vs) dus dat komt er daar nog bij. Bij ons zit de BTW. er wel in dus dan is het verschil ineens een stuk minder groot.

($4000,- = €3000. €3000*1.19 =€3600)
Je verwart de prijs met de toshiba 55 inch
Die heeft
- 4K scherm
- Brilloos 3D voor maximaal 9 personen

http://www.engadget.com/2...nch-4k-glasses-free-3dtv/
tsja maar als je dus gezellig met je vriend(in) tegen je aan lekker romantisch een film wil kijken kan dat niet want je moet of in de sweet spot of in de volgende sweet spot....

verder OT: 3000-4000 euro valt mij heel erg mee, de kleine oled tv's tot nu toe waren echt onbetaal baar, en ineens is er een tv met een stevig formaat met een prijs die zowaar redelijk te betalen is, ik heb het er niet voor over, maar een goede gekalibreerde monitor kost hetzelfde. er zijn ook tv's met LCD die soortgelijke prijzen vragen, dus ik vind dit zeer schappelijk, (mits ze het waarmaken...)

verder ben ook benieuwd naar wat die "kleurlaag" nu exact inhoud, ik neem aan een stationair filter en 4 subpixels per pixel, waarvan 3 stationaar gekleurd (dus geen oled backlight achter een lcd bijvoorbeeld) en gezien de responstijd zal dat ook niet.

verder ook een van de 1e tv's waarvan ik iets heb van leuk dat 3D aangezien de respons hier zo goed is (en icm passieve brillen) dat ik nog wel wil geloven dat ik hier niet echt hoofdpijn van zal krijgen, het design spreekt me ook aan ,altijd fan geweest van een lost kastje en 1 kabel (die ook nietjes in de muur weggewerkt kan worden)
veel makkelijker om een stekkertje er bij te steken of te vervangen, lost te koppelen whaveter, en veel mooier dan 1 zo'n grote kabelboom.

prachtige TV, prijs is juist (mits dat waar wordt) en LG heeft een winnaar imho.
Ik heb het over OLED en ik weet dus niet wat Toshiba hiermee te maken heeft.
ik heb het over de 10 k
lezen dus

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 256386 op 23 juli 2024 05:24]

Leuk stuk. Ik ben nu wel benieuwd wat de echte verschillen gaan zijn met de oled techniek die Samsung gebruikt, en of je dat echt kunt zien.
Want waarschijnlijk gaat die techniek wel een paar extra stuivers kosten.
Ik hoop dat jullie daar nog op terugkomen in het volgende item over het onderwerp :)

En daarnaast natuurlijk de aansluitingen en muurbevestiging. Ik hoop niet dat de voet er vast aan zit, maar ik weet niet hoe ze anders de aansluitingen weten weg te werken. Of zouden ze met een soort verlengstekker komen waar alle aansluitingen aanhangen?
De kwaliteit van de tv's worden steeds beter en ik moet zeggen dat LG hier een pracht van een TV heeft gemaakt. normaal ben ik niet zo gek van LG, maar deze ziet er goed uit. Ben benieuwd wat de concurentie doet qua prijs.

Wat ik bij de vorige post over samsung tv's ook heb gepost heb is dat ik toch vindt dat de nadruk op het uiterlijk te groot is. Ik heb liever een tv met een dikte van 1cm, om zo toch alle verbindigen direct in de tv te hebben dan straks allemaal verloopstekkers erbij moeten kopen om je apperatuur aan te sluiten.

Ga er maar van uit dat er bij zulke dunne tv's verloopstekkers toegepast moeten worden, want de aansluitingen in de voet is ook niet meer handig, want de meeste tv's worden tegenwoordig opgehangen en het liefst zo dicht mogelijk tegen de muur.

[Reactie gewijzigd door Andyk125 op 23 juli 2024 05:24]

Wat zegt de beste man veel UHHH in het filmpje zeg.. Stuur mij volgend jaar maar met een microfoon die kant op voor wat filmpjes, neem er graag een weekje vrij voor! ;-)

Verder natuurlijk een waanzinnige tv. Ik had me stellig voorgenomen geen nieuwe te kopen totdat mijn huidige kapot zou gaan, of totdat er betaalbare tv's zouden zijn waarbij geen bril nodig is voor 3D. Wanneer ze echter zulke tv's op de markt gaan brengen wordt het echter wel zeer verleidelijk..
Euh, ja, mee eens. Ik poog me te beteren op dat vlak.
Respect dat je reageert! Het zal wel niet meevallen op een drukke beursvloer.
Weet iemand al of deze oled tv's veel zuiniger zijn dan de huidige LED schermen ? Lijkt me wel al is het alleen al omdat de "zwarte pixels" uit staan bij het weergeven van zwart.

Zou mooi zijn als straks alles OLED is voor een betaalbare prijs.
Ik denk niet dat het veel uitmaakt. De LED's van tegenwoordig zijn akelig zuinig, 42" tv's met een verbruik van <50W zijn er namelijk al. Het verbruik is in ieder geval "dynamischer": afhankelijk van de beeldcontent, wat je zelf ook al aangeeft.

Bij de (AM)OLED schermen in telefoons is het doorgaans zo dat ze met een donker beeld zuiniger zijn dan een vergelijkbaar LCD paneel -met LED backlight- en met lichte tinten (websites!) juist onzuiniger. Stond ooit in een dual review tussen een SGS2 en iPhone4.

De LCD-techniek is ook juist op zijn zuinigst* bij een wit beeld, want om zwart te krijgen moet het licht actief geblokkeerd worden (meer stroom erin). Plasma en OLED werken juist andersom.

*zonder local dimming

[Reactie gewijzigd door Dahwe op 23 juli 2024 05:24]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.