LG kondigt 55"-oled-tv officieel aan

LG heeft zijn 55"-oled-tv officieel aangekondigd en ook de eerste foto's van het exemplaar gepubliceerd. De televisie is 4 millimeter dik, weegt 7,5 kilogram en zou goedkoper te produceren zijn dan via voorgaande productiemethoden.

Vorige week maandag kondigde LG al aan dat het een 55"-oled-paneel ontwikkeld had die het zou tonen op de CES-beurs in Las Vegas volgende week. Op de eerste dag van 2012 heeft het Koreaanse bedrijf de eerste televisie met het paneel aangekondigd.

LG voorziet de tv van 4-color pixel-technologie, wat inhoudt dat naast rode, blauwe en groene, ook witte subpixels aanwezig zijn, waardoor de hoeveelheid weer te geven kleuren zou toenemen. Vorig jaar introdeerde Sharp al zijn vergelijkbare quad-pixel-technologie, al betrof het toen een uitbreiding met gele subpixels.

LG claimt dat het zijn oled-tv tegen aanzienlijk lagere kosten kan produceren dan bij gebruikmaking van voorgaande productiemethodes, zonder in detail te treden over de verschillen in fabricagetechnologie of de prijs van de 55"-oled-televisie.

De tv zou 4mm dik zijn, waar LG het in zijn aankondiging van vorige week nog over een paneeldikte van 5mm had. Het gewicht zou op 7,5 kilo liggen en de bezels zijn erg dun.

Meer details worden op de CES bekendgemaakt. LG en Samsung zijn in een race verwikkeld wat betreft de introductie van grote oled-tv's. De verwachting is dan ook dat de beide bedrijven met nog meer nieuws op dit gebied komen.

LG 55 inch oled-tv LG 55 inch oled-tv LG 55 inch oled-tv

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

01-01-2012 • 16:00

125 Linkedin

Reacties (125)

125
117
75
4
0
8
Wijzig sortering
En hoe ga je alles aansluiten als je zo'n tv aan de muur hangt ? Een beetje HDMI connector is al dikker dan 4mm. Wellicht dat alles in de voet aangesloten kan worden. Zou mooi zijn als ze een soort van ultra dunne kabel naar beneden laten lopen met een soort van hub met hdmi en andere aansluitingen eraan waaraan je alles kan aansluiten zodat alles uit het zicht aangesloten kan worden. Verder erg mooi. Wanneer zou dit op de markt komen ? Zit te denken aan een panasonic 65" vt30, maar zou genoegen nemen met een 55" van 4mm. Ben wel benieuwd naar de overige specs.

Weet iemand hoe deze schermen zijn mbt gamen op een xbox360 ? Ik zweer momenteel bij plasma daarvoor, maar hoe zou het met oled zitten ? Ik weet dat de Samsung D8000 aardig wat lag heeft.
Dat is simpelweg afwachten. Er zijn ook genoeg plasma TV"s die ook lag hebben: dit komt meestal door de beeldverwerkingstechnieken (deze worden in plasma minder toegepast omdat over het algemeen wordt gevonden dat plasma het zonder beeldverwerking iets beter kan laten zien).

De reactietijd is echter wél veel beter en daar heeft een stuk voor op LCD schermen. Een LCD scherm heeft 2 tot 8 ms reactietijd nodig (waarmee je dus ongeveer 200 Hz kan halen (de echte variant, niet de marketingvariant).

Een OLED scherm kan theoretisch een snelheid van 0.01 ms behalen en daarmee zou je in theorie dus ook 100000 Hz kunnen halen.

http://en.wikipedia.org/wiki/OLED < onder het kopje Response Time

De reactietijd heeft dus een voordeel: de grote vraag is of fabrikanten er massaal beeldverwerkingstechnieken in gaan stoppen waardoor er toch vertraging ontstaat. En zo ja, valt dit uit te schakelen (is nu ook niet altijd 't geval).
De reactietijd is echter wél veel beter en daar heeft een stuk voor op LCD schermen. Een LCD scherm heeft 2 tot 8 ms reactietijd nodig (waarmee je dus ongeveer 200 Hz kan halen (de echte variant, niet de marketingvariant).
Rekenfoutje, 2 ms = 50Hz. Maar met beeldprocessing kun je de motionflow van 240Hz halen, hoewel ik het met je eens ben dat dat over het algemeen mooie praat is en nauwelijks zichtbaar.
En hoe ga je alles aansluiten als je zo'n tv aan de muur hangt ? Een beetje HDMI connector is al dikker dan 4mm.
Draadloos?
En dan monteer je hem over een inbouwstopcontact o.i.d.
Wat verbruikt dat ding eigenlijk?
Vier millimeter?? Wat ziet dat er enorm fancy uit zeg... Ik doe al jaren zonder TV, maar dit zou ik niet erg vinden om tegen de muur te plakken. En die bezels zijn inderdaad erg dun...

[Reactie gewijzigd door Znorkus op 1 januari 2012 16:02]

Altijd leuk zulke dunne schermen, maar wat vaak het probleem is dat de connectors in de stand zitten en je ze daarom niet aan je muur kan ophangen, wat het dunne een beetje nutteloos maakt in mijn mening.
Dit probleem is er nu al bij sommige TV's, volgens mij ook bij LG. Ze hebben hiervoor meestal een adapter: een heel dun kabeltje die in zo'n dunne TV past met aan het andere uiteinde bijvoorbeeld een HDMI connector.

Zo'n adapter moet je je zo inbeelden: een dun kabeltje (zeg maar zo dun als het kabeltje van bijvoorbeeld de Apple oortjes, die witte (iedereen heeft ze wel eens gezien)) loopt dan uit de TV en op het uiteinde zit dan bijvoorbeeld een HDMI ingang, of SCART, of USB.

Als je de TV dus echt helemaal plat tegen de muur wilt, is het het beste om bijvoorbeeld gewoon langs de muur naar beneden te gaan. Dit zullen sommige mensen niet mooi vinden, maar als de kleur van het kabeltje hetzelfde is als de kleur van je muur valt het al amper op. Daarnaast zou je een gat in de muur kunnen maken en daardoor naar beneden halen.

--------------------------------
Als ze met échte low-power OLED TV's komen, die amper gevoelig zijn voor inbranden, kan dit wel eens een hele goede vervanging zijn van bijvoorbeeld fotolijstjes aan de muur. Een interactief foto lijstje: steeds weer nieuwe foto's van bijvoorbeeld je vakantie (allemaal draadloos, via wifi, natuurlijk).

In het begin zal dit natuurlijk wel duur zijn: je fotolijst vervangen door een (kleine) OLED TV, maar kosten zullen omlaag gaan.
LG heeft ook al een andere oplossing: een aparte settup-box die alle courante aansluitingen voor de tv heeft en vervolgens het beeldsignaal draadloos naar het scherm stuurt.

Bijgevolg heeft het scherm enkel een elektriciteitsaansluiting, en kan je het toestel zonder kabelzooi aan de muur hangen (vermits er een stopcontact is ter hoogte van de muur waar de tv komt te hangen ;)). De box staat lager in het kastje en verwerkt/accepteert alle signalen en kabels. Een leuke vinding van LG lijkt me.
Tja hou je dan de zelfde kwaliteit als je 1080p en in de toekomst 4k draadloos naar je scherm verstuurd?
Non-isue. Waarom? ze zullen natuurlijk wel een draadloze verbinding kiezen die genoeg bandbreedte heeft. Anders zou je het niet toepassen. Vooral niet voor zo'n high end televisie.

Daarnaast, waarom zou je in de toekomst 4K naar je 1080P scherm sturen? Deze setup box hoort bij deze TV dus niet bij een andere TV.
Ik neem aan dat hij doelde op een 4k signaal naar een 4k scherm, dus een stuk meer bandbreedte dan 1080. Uiteraard wordt hier een protocol voor gebruikt die dit aankan, dus mag inderdaad geen issue zijn.

Ik zit meer te denken aan de latency, de data omzetten naar een draadloos signaal, versturen, ontvangen en dan weer terug omzetten, kan volgens mij best wel wat tijdverlies veroorzaken. Syncen met geluid valt vast wel iets op te verzinnen en voor TV kijken geeft dit ook niks. Maar op het moment dat je iets interactiefs doet (zoals console gamen bijvoorbeeld) gaat dat wel uitmaken.

Is het mogelijk om op een korte afstand een ongecomprimeerd signaal te versturen met zulke bandbreedtes? Bovendien zal er nog ontvanger hardware (met mogelijk een decoder chip) in het scherm verwerkt moeten worden wat ook weer ruimte in beslag neemt.
Sony heeft dit ook al een tijdje.
En Philips (en ikzelf ook destijds) al in 1980. En daar is ook helemaal niets mis mee. Het geluid wat uit zo'n plat scherm moet komen kan niet anders dan dramatisch slecht zijn. Je zult dus met een extern luidsprekersysteem moeten gaan werken wil het nog enigszins fatsoenlijk klinken en dat kan mooi gecombineerd worden met alle kabel-aansluitingen voor het scherm.
in 1980 kon je maar net deftig draadloos telefoneren zeker niet alle content wireless tussen je sender/receiver doorsturen
Ik doelde niet op draadloos hoewel we zo'n opstelling toch al hadden staan in ontwikkelmode in die jaren. Er mocht toen nog naar hartenlust gespeeld worden op o.a. het nat.lab van Philips. Ik had zelf een bekabelde versie, en daar is ook weinig mis mee natuurlijk. Beter dan zo'n hele bos met kabels die onder je TV vandaan komen. Ik verwacht dat bovenstaande TV ook met zoiets uitgerust zal gaan worden, hij is namelijk wel erg licht met zijn 7.5kg.
In 1980 ontving je TV anders hartstikke draadloos! ;-) Gewoon een UHF/VHF zender? Allemaal analoog joh! Hartstikke veelzijdig.
Nou, in 1980 was het toch nog net niet zover. Ergens 1983 (in het ontwikkelingslab wel wat eerder natuurlijk, maar nog niet op de markt) begon men met die reeks (System 4 Matchline) en het model met losse tuner en i/o was naar mijn idee niet eens het eerste. Rond die tijd kwam Sony ook met de Profeel reeks op de markt volgens hetzelfde concept.

Bij de eerste generaties plasmaschermen werd dit overigens nog een keer dunnetjes overgedaan.

Inderdaad bepaald niet nieuw, op het wirelessgedeelte na dan. Doe mij overigens maar gewoon een enkele draad tussen box en toestel, dat is principieel bedrijfszekerder.

[Reactie gewijzigd door mae-t.net op 2 januari 2012 19:11]

In het begin zal dit natuurlijk wel duur zijn: je fotolijst vervangen door een (kleine) OLED TV, maar kosten zullen omlaag gaan.
Uiteindelijk wel, mits de vraag groot genoeg is en de productiecapaciteit uitgebreid blijft worden: Het heeft uiteindelijk wel tien jaar (ofzo?) geduurd voordat LCD fotolijstjes betaalbaar begonnen te worden... maar de kwaliteit daarvan is verre van hoogstaand, helaas.
Gaaf idee. Ja waarschijnlijk zal het dan ook een android tv zijn ;)
Ik vraag mij echt af hoeveel zo'n tv verbruikt, want dit is wel leuk om uit te proberen.
Dit lijkt me eerder een monitor, want ik zie niet goed waar ze de speakers gestoken hebben. Ze lijken me ook nutteloos, want zoiets kan gewoon niet goed klikken.

Pioneer heeft zo een toestel gehad met een mediabox. Dan loopt er slechts 1 kabeltje naar het toestel. Lijkt me een goede oplossing.
Inderdaad, de KRP-500A en 600A. Die kabel is de DisplayPort Kabel.
Ik denk dat dat ook de enige logische oplossing is voor dit soort TV's.
Of de opkomende WHDI oplossingen met een draadloze verbinding tussen een mediabox (die bij de tv hoort) en het televisiescherm.
Of de opkomende WHDI oplossingen met een draadloze verbinding tussen een mediabox (die bij de tv hoort) en het televisiescherm.
Dat heeft weinig toegevoegde waarde sinds je ook nog ergens je stroomkabel kwijt zal moeten. Dan is een extra kabel ernaast hangen met een simpele break-out box (die weer aansluitingen heeft naar je favoriete video-stekker) echt niet zo'n probleem.
De mensen die dit soort dingen wensen weten in de regel zelf wel dat geluid uit een plat schermpje kwalitatief niks voorstelt. Dat zal voor LG ook de doelgroep zijn vermoed ik. Je dient zelf voor je audioinstallatie te zorgen, dan zorgt LG voor het beeld.

Als dit scherm goedkoper te produceren is én de prijs ook gelijk komt met de huidige schermen van dit formaat dan wordt het heel interessant om meerdere van dit soort schermen aan de muur te hangen. Ze nemen toch bijna geen ruimte in.

Versturen met TNT is niet de beste optie, door de dikte zal er voorzichtig mee omgesprongen moeten worden...
zowieso wie het geld heeft om zo'n tv te kopen zal ook het geld hebben om deze te voorzien van een goede audio installatie, en zal zeer waarschijnlijk de kabels netjes door een kabelgootje in de muur weg laten werken.

al met al een prachtig apparaat, een mooi kijkje in de toekomst.
Anoniem: 295700
@freaq2 januari 2012 01:53
Een apparaat als dit moet je niet zien als TV maar als grootbeeld monitor want dat is het.
Niet waar, als dit een tuner heeft is het wel degelijk een TV. Het feit dat deze dan geen speakers heeft is zeker niet meer abnormaal.
Dus als ik het goed begrijp heb jij geen TV omdat er naar jou mening geen mooie modellen bestaan, die het waard zijn om in de huiskamer te staan of te hangen?
Anoniem: 312857
1 januari 2012 16:34
Finally. 2012 begint wel erg lekker zo.

Over 5 jaar is het gemeengoed zo'n tv en kun je ze voor 1000 euro kopen. Heb nu al zin in dat ik zo'n ding in me woonkamer heb staan.

Hopelijk komen er snel reviews van en gaan we pas echt zien in hoeverre OLED de 'perfecte' techniek is. Praktisch gezien moet dit gewoon het beste van Plasma en LCD samenbrengen. Ongelooflijke goede zwartwaarden, snelle reactietijden, goede kleurweergaven, dun en licht. Dit zijn toch de voorwaarden waaraan een tv moet voldoen en dit was voorheen nog niet het geval, bij geen enkele tv.

Weet iemand of er 'nieuwe' problemen zijn bij deze techniek? Enige dat ik weet is dat de degradatie van de helderheid van de verschillende kleuren pixels per kleur verschilt. Dus dat blauw sneller minder helder wordt als groen en rood (en in dit geval ook wit). Of is dat al opgelost?
5 jaar? ik denk dat je dit over 1 jaar voor 1000 euro al wel kan kopen hoor. als je ziet hoe snel het afgelopen jaar is gegaan! van geen 3d naar 3d-tv's met een minimale bezel (wat ook pas sinds kort is!).
ongetwijfeld zal deze nu nog onbetaalbaar zijn, hopenlijk hangt het over een jaartje aan me muur =)
Anoniem: 312857
@osseh1 januari 2012 16:55
Denk het toch niet. Samsung en LG moeten al die kosten van het research en development terug verdienen. Zelfde geldt voor alle andere spelers.

Daarbij, het is een totaal nieuwe techniek. Dat is altijd duur. Was bij de CRT-tv's zo, bij de LCD- en Plasma-tv's en dat zal opnieuw zo zijn bij deze OLED techniek.

Je kunt niet zomaar LCD prijzen met OLED prijzen gaan vergelijken. Ik gok dat deze LG een prijskaartje van zo'n 5999,- krijgt. Zelfde als de Samsung OLED tv.

Wat wel leuk is om te weten is dat OLED schermen in principe goedkoper te maken zijn dan LCD en Plasma schermen. OLED schermen kunnen als het ware 'geprint' worden. Belooft veel goeds voor de toekomst. Over een jaar of 10 koop je een 80" OLED scherm met 4K resolutie voor 20 euro. haha

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 312857 op 1 januari 2012 17:02]

In theorie is het misschien, uiteindelijk, wel goedkoper maar nu is het nog een stuk duurder. Ik denk niet dat het 5999 zal worden, aangezien dat al werd verwacht. LG heeft het er nu over dat ze een manier hebben om de TV's een stuk goedkoper te verkopen: dan zie ik het toch echt niet zó hoog beginnen en dan zie ik het ook niet gebeuren dat ze dan gelijk gaan prijzen met Samsung.

Een 55 inch LCD TV, de duurste techniek die nu écht massaal beschikbaar is, krijg je nu voor ongeveer 1100-1200 euro volgens de pricewatch. Ik denk dat je met een 55 inch OLED dan eerder rond de 3000 tot 4000 euro zit.
Anoniem: 312857
@Uniciteit1 januari 2012 17:15
"Ik denk niet dat het 5999 zal worden, aangezien dat al werd verwacht." Die snap ik niet. Je denk niet dat 5999 wordt omdat het verwacht wordt?

Toch denk ik dat het wel rond de 6000 euro zal zitten. Ze willen er zoveel mogelijk voor vangen. Er is toch nauwelijks concurrentie en daar willen ze gebruik van maken. Als Samsung zijn tv ook rond die prijs introduceert zal LG er misschien 1000-500 euro onder gaan zitten. Meer niet.

En van dat schermen printen. Dat is inderdaad nog toekomst muziek. Die techniek gebruiken ze nog niet maar in de toekomst zal het wel zo gaan en dat is zoveel goedkoper dan wat nu gedaan wordt.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 312857 op 1 januari 2012 17:16]

Ik bedoelde daarmee dat veel analisten dat er eerder dit jaar al werd gedacht aan 5000 tot 6000 euro. LG heeft pas geleden bekend gemaakt dat ze de productiekosten enorm hebben weten te drukken dus dan lijkt het mij logisch als ze er iets onder gaan zitten. Als ze claimen dat ze het goedkoper kunnen, maar vervolgens niet onder de prijs van Samsung uitkomen... tja.
Anoniem: 312857
@Uniciteit1 januari 2012 17:33
Nja we zullen zien. Zou alleen maar beter zijn natuurlijk.
Lijkt er op dat je inderdaad helemaal correct zit met 3000 tot 4000 euro. Dat is mooi. Ik weet wel wat de vervanger wordt voor mijn huidige tv.
hopelijk komt er snel een 40" exemplaar. dat is wat de meeste mensen toch ongeveer zoeken.
Anoniem: 256386
@romairo1 januari 2012 19:31
denk eerder hoe groter hoe beter. Zoalang je niet met je hoofd hoeft te bewegen.
Een prijs willen we horen. Dan pas kan de klant beoordelen of dit een concurrent voor de huidige LED tv's
Nope ik heb nu een 32" met een iets dikkere bezel, dus ik kan misschien een 37" kwijt met deze tv, maar ik zit er niet op te wachten, ik wil gewoon een 32" hebben.

Wij hebben weinig thuis met tv kijken, dus zo'n afzichtelijke plaat in de kamer is ook niet echt een feest. Wij doen niet mee met de race tegen de buren. ;)
hopelijk komt er snel een 40" exemplaar. dat is wat de meeste mensen toch ongeveer zoeken.
Dan ben ik blijkbaar niet de meeste mensen.

Ik wil mijn beeld van ooghoek tot ooghoek hebben, dus groter is beter.

Ik geloof niet zo in je uitspraak. Wat ik wel weet is dat alle mensen die ik ken die een LCD tv hebben gekocht toch eigenlijk wel een beetje spijt toonden dat ze niet het grotere model hebben gekocht.
Het gaat waarschijnlijk meer om het totaalplaatje. Een 'oude' LCD tv heeft/had toch al gauw een bezel van 30-60mm. Vervang die bezel door een bezel van 5-10mm en je hebt al gauw een paar extra inches te pakken zonder een groter exemplaar TV te bezitten. Een dunnere TV kan daarnaast ook verder naar achter wat groter ook weer wenselijker maakt. Sowieso lijkt de tendens al enige tijd richting de 50" als norm te gaan, dus voorlopig zullen de topmodellen waarschijnlijk niet onder de 46" zitten.

Nu alleen de resolutie nog, die is op dergelijke grootte inmiddels toch behoorlijk achterhaald. Dat moet met OLED alleen niet zo moeilijk zijn lijkt me.
Iedereen is bezig over een dunne hdmi kabel, denkt er dan niemand aan de nodige 230V die dit toestel nodig gaat hebben ? Een kabel van 6-8 mm dik dus. Of werkt dit toestel op knoopbatterijen ? Of met inductie in de muur ?
Ik zie toch duidelijk een verdikking zitten onderaan de tv. Het scherm is 4mm, de tv waarschijnlijk niet. Zo staat het idd niet in de beschrijving, maar daar hebben andere fabrikanten ook een handje van.
Ik denk niet dat er 230V staat op een apparaat van 4mm. Je hebt gewoon geen ruimte voor de benodigde isolatie. Dus zal er wel een externe voeding zijn.
Iedereen is bezig over een dunne hdmi kabel, denkt er dan niemand aan de nodige 230V die dit toestel nodig gaat hebben ? Een kabel van 6-8 mm dik dus. Of werkt dit toestel op knoopbatterijen ? Of met inductie in de muur ?
Hoeft helemaal niet. Ik kan me voorstellen dat dit ding op 12 volt loopt, dan heb je geen dikke isolatie nodig.
Als je enig idee hebt hoeveel stroom je door een stuk aluminiumfolie kan laten lopen dan weetje dat platte kabels met dunne isolatie nog steeds een goede optie is.
Die TV ziet er geweldig uit maar je vraagt je bijna af waar de speakers zitten, ik heb een LCD van 4 jaar oud met zo'n dikke bezel en mijn ouders eentje met een superdunne bezel en ik moet zeggen dat het geluid van mijn TV stukken beter is.
Bij dit soort platte TV's moet je er bijna wel een audiobar onder hangen en dat ziet er ook niet uit.
Jij wil een 55" gebruiken zonder degelijke home cinema / surround set ? :/
De bezel onder lijkt iets dikker. Wellicht dat ze hier (treurige) speakers hebben ingestopt. Het is ook mogelijk dat ze daarin juist wat elektronica hebben gestopt.
Ik mag hopen dat ze zo bijdehand zijn geweest om deze weg te laten.
LG en Samsung komen echt aan de top op deze manier, Philips is 2011 al afgehaakt en Sony zal binnenkort ook wel wat moeten, modellen zien er slecht uit en zijn veel te duur. Welke merken blijven er dan nog over ? Panasonic met Plasma ? Medion van de Aldi.
Ben zeer benieuwd naar 2012.
LG en Samsung krijgen al dik 10 jaar staatssteun en niet te vergeten al die patent schendingen die zij hebben verricht en vervolgens afgekocht.

Samsung en LG zijn niets anders dan copycats, ze innoveren niets ze assimileren.
Samsung en LG zijn de OLED pioniers op deze aardbol. Hulde voor deze 2 bedrijven dat ze in deze tijden durven te investeren om deze geweldige nieuwe technologie op de markt te krijgen.
Anoniem: 402830
1 januari 2012 16:19
Gruwelijk! nou het prijskaartje nog.. ben erg benieuwd naar de Samsung 55'' OLED overigens.
kun je m gewoon met een tesa strip aan de muur plakken :P
Dacht dat ik naar een schilderij zat te kijken. :+ Je zou hier wel een hele vette monitor-wall mee kunnen bouwen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee