Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

Prijs
€ 47,90
Specificaties Bedraad Qwerty met Membraan toetsen - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Review door de redactie

Review - Semimechanisch spelplezier - Acht 'memchanical' toetsenborden getest

Het gemiddelde gamingtoetsenbord is tegenwoordig voorzien van mechanische schakelaars. Niet iedereen vindt dat fijn of heeft de meerprijs ervoor over. Vandaar dat verschillende fabrikanten ‘memchanical’-toetsenborden met rubberdome-schakelaars op de markt...

141 5 okt '20

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 3.5
Score: 5
6
Score: 4
16
Score: 3
3
Score: 2
5
Score: 1
1
+2
Jochemd13 10 mei 2018
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

De Logitech G213 heeft een fijne toetsaanslag en voelt daarbij ook zeer stevig aan, hij maakt wellicht wat meer geluid dan een rubber dome toetsenbord maar dat went. Naast de full-size layout zijn er nog eens mediatoetsen aan de rechterkant van het toetsenbord, en RGB maakt het verhaal compleet.

Pluspunten

  • Het toetsenbord heeft een fijne en stevige toetsaanslag
  • RGB geeft dit toetsenbord echt een goede toevoeging in het 'RGB tijdperk'
  • De polssteun en de toetsen zijn allemaal van goed materiaal gemaakt
  • Spatwaterdicht, wie wit dat nou niet?
  • Naast de full-sized layout zijn er ook nog mediatoetsen aanwezig

Minpunten

  • Maakt veel geluid bij toetsaanslagen
  • Het materiaal van de G213 is erg vlek- en stofgevoelig
  • RGB 'maar' in 5 groepen instelbaar

Eindoordeel

Score: 4

+1
AlkoMasterz 22 december 2018 Product gekocht

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

All in all is dit echt een lekker toetsenbordje. Een mooi design gemixt met gelikte kleurtjes ingezet met prima prestaties. Zeker een aanrader als je niet te al te veel uit wilt geven, maar toch goede prestaties wilt.

Pluspunten

  • Ingebouwde WinLock
  • Ingebouwde mediatoetsen
  • Polssteun

Minpunten

  • Software nog niet bepaald uitnodigend
  • Vrij luide toetsen
  • Beperkte RGB

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 4
Vormgeving Score: 4
Drivers / support Score: 4
Ergonomie Score: 5
Functionaliteit Score: 4
Precisie Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 3

+1
maurice3752 21 december 2017 Product gekocht

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

Prima toetsen bord voor gamers en dagelijkse PC gebruikers.Mijn vorige toetsenbord was een simpele Logitech Media keyboard deze voldeed prima maar als je dan deze vervangt voor de G213 merk toch duidelijk verschil, man wat is dit een fijn bord ik hoef er niet aan te wennen.

Pluspunten

  • 16.8 Miljoen kleuren RGB
  • 2ms Reactietijd
  • Anti-ghosting
  • Pols steun niet verwijderbaar
  • Water dicht
  • Media knoppen

Minpunten

  • LED kleur niet per knop instelbaar
  • Maakt meer lawaai dan standaard media toetsenbord
  • Geluid toetsaanslagen verschillend
  • Vlek gevoelig
  • Mediaknoppen zijn rond...

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Vormgeving Score: 4
Drivers / support Score: 5
Ergonomie Score: 4
Functionaliteit Score: 4
Precisie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 3

0
Paulus. 17 oktober 2018 Product gekocht

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

Een top toetsenbord voor de beginnende gamer met niet al teveel eisen. Dit toetsenbord heeft 5 RGB zones, waarmee er een aantal effecten intestellen zijn. Na twee jaar, verdwijnt de zwarte coating van sommige toetsen. Ook zijn sommige toetsen stroef geworden. Voor €50 heb je een heel leuk toetsenbord!

Pluspunten

  • Robuust
  • RGB
  • Fijne toetsaanslagen
  • Polssteun
  • Logitech G software
  • Mediatoetsen

Minpunten

  • Keycaps slijten na verloop van tijd
  • Stroeve toetsen na verloop van tijd.
  • Vlek gevoelig

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Vormgeving Score: 4
Drivers / support Score: 5
Ergonomie Score: 3
Functionaliteit Score: 4
Precisie Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4

Marcy2200 19 januari 2023 Product gekocht

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

Het toetenbord zelf is opzich prima maar in een jaar tijd heb ik deze 3 keer terug gebracht omdat er een toets of meerdere toetsen niet altijd aansloegen. De eerste keer was het de T, de 2e keer de spatiebalk en de 3e keer de D.

Pluspunten

  • Voelt goed aan
  • typt prima

Minpunten

  • Toetsen kunnen snel defect raken

Eindoordeel

Score: 3
GerritVanRivia 11 december 2022 Product gekocht

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

Product is zijn prijs niet waard. In eerste instantie een erg fijn toetsenbord, maar gaat na verloop van tijd stuk. Dubbele toetsaanslagen zijn dan schering en inslag. Schoonmaken met contactspray werkt dan maar voor even. Dit heb ik helaas meegemaakt met 3 verschillende toetsenborden van deze serie.

Pluspunten

  • Fijne toetsen
  • Volledige featureset

Minpunten

  • Dubbele toetsaanslagen
  • Slechte bouwkwaliteit
  • Luid

Eindoordeel

Score: 2
OFV 12 augustus 2022 Product gekocht

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

Gaaf keyboard met prima RGB software. Echter heb ik de eerste twee terug moeten sturen omdat o.a. de letter Y het slecht of niet deed. Mijn derde keyboard leek in orde maar 12 maanden later begint ook bij deze de Y het slecht te doen. Lijkt een productiefout.

Pluspunten

  • Mooie RGB
  • Prima software
  • Knoppen voor muziek

Minpunten

  • Slechte kwaliteit
  • Enkele letters doen het slecht
  • Te lomp / groot
  • Snoer

Eindoordeel

Score: 2
bariem7707 28 december 2021 Product gekocht

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

het werkt heel goed toetsenbord Het werkt helemaal goed zitten game mode 4 groepen kleuren was wel jammer maar we doen het er maar de keyboard zo heel goedkoop

Pluspunten

  • goedkoop
  • RBG
  • game mod

Minpunten

  • 5 groepen kleuren
  • draad

Eindoordeel

Score: 5
Jappie_Wij 27 oktober 2021 Product gekocht

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

Prima toetsenbord voor de prijs. Alleen jammer dat je de rgb niet per toets kan instellen.

Pluspunten

  • GoedKoop
  • Typt lekker
  • Werkt zoals het hoort

Minpunten

  • niet mechanish
  • rgb kan alleen per vak worden ingesteld

Eindoordeel

Score: 4
Korteris 20 juni 2021 Product gekocht

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

Prima toetsenbord, met mooie verlichting. De kwaliteit is echter wel twijfelachtig, ik heb mijn eerste exemplaar terug moeten sturen omdat sommige toetsen erg hard ingedrukt moesten worden voordat ze reageerden. Bij mijn tweede exemplaar is dit probleem niet aanwezig.

Pluspunten

  • Software
  • Verlichting
  • Krasbestendig

Minpunten

  • Kwaliteit
  • Simpel design

Eindoordeel

Score: 4
Jasck 29 januari 2021 Product gekocht

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

fijn toetsenbord maar veel te luid voor mij. Vooral de enterknop is zo luid dat als ik met de telefoon aan het bellen ben ze het meestal horen. Verder is het een fullsized toetstenbord met media knoppen wat mooi is

Pluspunten

  • Full sized
  • Media knoppen
  • rgp enzo
  • polssteun

Minpunten

  • Veel te luid

Eindoordeel

Score: 4
Hitman1O1 6 november 2020 Product gekocht

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

Prima toetsenbord. Prettige vormgeving met polssteun, switches die precies geneog weerstand hebben en prettig klikken. De LED kleuren zijn erg fancy in te stellen ook. Enige jammere is het gebrek aan wat speciale toetsen zoals een slaapstand knop of nog wat extra programmeerbare knoppen. Gebruikt met de Logitech 403 muis.

Pluspunten

  • Comfortabel (incl. polssteun)
  • Goede switches
  • Media-control rijtje

Minpunten

  • Geen extra programmeerbare toetsen

Eindoordeel

Score: 5
donleo123 30 oktober 2020 Product gekocht

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

Veel toetsen hebben veel druk erop nodig, waardoor je in een game of bij het typen nogal vaak vastloopt.

Pluspunten

  • RGB
  • Mediakeys

Minpunten

  • Toetsen

Eindoordeel

Score: 1
Faure 8 oktober 2020 Product gekocht

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

An sich prima board, maar de aanslag laat te wensen over. Aantal toetsen moeten harder of op bepaalde manier worden aangeslagen. Spacebar werkt alleen bij een indruk vanaf boven (noorden), waar je tijdens gamen juist meestal vanaf beneden (zuiden) duwt. Meerdere toetsen hadden hiervan last (terugkomend ontwerpfout zie bv reddit).

Pluspunten

  • Fijne aanslag in eerste instantie, maar...
  • Software is simpel.
  • Dedicated mediatoetsen
  • Polssteun (vast, niet los te halen)

Minpunten

  • een aantal toetsen werkt alleen bij bepaalde drukpunten
  • Voor de prijs (55e bij aanschaf) zijn er uiteindelijk betere opties die niet moeilijk doen over waar je de toets indrukt.
  • (Als je geen polssteun wilt, heb je pech)

Eindoordeel

Score: 2
Lilkev13 7 september 2020 Product gekocht

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

Voor de prijsklasse een prima game toetsenbord met extra opties en media knoppen die perfect werken. Al met al een aanrader voor de prijs.

Pluspunten

  • Goede toetsaanslag
  • Plug and play
  • Werkt goed via Logitech Hub
  • RGB goed in te stellen en synchroniseren met overige Logitech producten

Minpunten

  • RGB 'maar' in 5 groepen instelbaar
  • Maakt veel geluid bij toetsaanslag
  • Vlek en stof gevoelig

Eindoordeel

Score: 4
Neckreth 20 augustus 2020 Product gekocht

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

Overal staat "US International" , zelfs een losse sticker op de verpakking. Ook de afbeeldingen, zelfs op de productverpakking suggereren een US international indeling, met een liggende Enter toets. Het toetsenbord heeft echter een indeling met een Alt-gr toets en een staande Enter. Verder prima product voor wat het kost.

Pluspunten

  • Multimedia toetsen
  • Toetsen voelen en typen fijn
  • Polssteun

Minpunten

  • Geen US International
  • Geen verlichting per toets
  • Geen extra functie toetsen

Eindoordeel

Score: 2
Casdijk 23 juni 2020 Product gekocht

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

mooi design en goede bouw kwalliteit ook voor de prijs is dit een perfect. ik game zelf op dit toetsenbord en maak ook wel eens verslagen prima voor dat gebruik

Pluspunten

  • Goeie bouw kwaliteit
  • Toetsen voelen fijn aan
  • lage prijs
  • mooie rgb
  • kabel is stevig

Minpunten

  • Rgb niet zo helder
  • Spatie balk wel wat luid

Eindoordeel

Score: 4
Jilemer 25 mei 2020 Product gekocht

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

mooi fijn toetsenbord voor de budget gamer, de toetsen maken wel veel geluid maar dat went, de toetsen typen fijn en zien er goed uit, de mediaknoppen werken handig. In de sofwareheb je veel kleuren en veel mogelijkheden maar als je 1 kleur kiest is die kleur erg donker.

Pluspunten

  • prijs kwaliteit verhouding
  • mooie rgb
  • veel mogelijkheden in rgb
  • typt fijn
  • fijne polssteun

Minpunten

  • 1 kleur rgb werkt niet goed
  • toetsen veel geluid

Eindoordeel

Score: 3
SkyStreaker 23 mei 2020 Product gekocht

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

Prima toetsenbord met RGB en een van de betere toetsenborden met een statisch (vast) instelbare verlichting.

Pluspunten

  • Goede prijs/kwaliteit
  • Vele instelmogelijkheden
  • Statische verlichting
  • Voor mij voldoende travel
  • Polssteun

Minpunten

  • Toetsen wellicht iets luider dan gewenst
  • Polsteun is echter niet verwijderbaar
  • Lock-indicatie te fel naar mijn smaak en kan afleiden
  • Macro's leuk, maar "gaming"-naam is meer trendy bedoeld dan functioneel
  • F en spatie slaan soms dubbel aan desondanks OS-settings

Eindoordeel

Score: 4
menonv 11 november 2019 Product gekocht

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

Extreem goed, stevig en hufterproof toetsenbord. Deze gekocht i.p.v. een stotterende G19 die elke trede van de trap heeft gezien. Afin - dit toetsenbord overleeft heftig gemep, toetsen zitten goed vast. RGB net in te stellen met Logitech software over alle G apparatuur die je in bezit hebt!

Pluspunten

  • Stevig
  • RGB volledig in te stellen naar wens met div. profielen
  • Kabel stug en stevig, nylon afwerking
  • Game mode knop voor disablen Windows knop
  • Volume up/down mute knoppen

Minpunten

  • Geen "directe" G toetsen

Eindoordeel

Score: 5
Pindamann 23 oktober 2019 Product gekocht

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

Een matig toetsenbord, met wel redelijk mooie, maar niet heel felle verlichting

Pluspunten

  • Handige mediatoetsen

Minpunten

  • Toetsen slijten snel
  • Goedkope bouwkwaliteit
  • Verlichting werkt niet/goed zonder driver

Eindoordeel

Score: 2
Hyperion_Dragon 3 juni 2019 Product gekocht

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

Het is een erg fijn toetsenbord, De pols steun is erg fijn. Helaas wel erg hoorbare toetsen.

Pluspunten

  • Anti-Ghosting
  • spatwater dicht
  • polssteun

Minpunten

  • hoorbare toetsen
  • Snel vlekken zichtbaar

Eindoordeel

Score: 4
Hampieee 26 september 2018 Product gekocht

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

Ben er zo tevreden mee dat ik de zelfde heb gekocht voor de andere pc. Ik raad de G213 zeker aan.

Pluspunten

  • Typt lekker
  • Kwaliteit
  • Game mode
  • RGB

Minpunten

  • Ik zou me kunnen voorstellen dat je last hebt van het geluid.

Eindoordeel

Score: 5
Lemon4man 8 juni 2018 Product gekocht

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

Mooi toetsenbord met een mooi prijsje. Jammer dat in Nederland geen internationale layout van dit toetsenbord is. Nu, na 1.5 jaar tijd gebruik zijn toetsen die je vaak gebruikt (W,A,S,D enz.) moeilijker in te drukken. Voor de prijs vind ik het niet heel erg.

Pluspunten

  • RGB
  • Prijs
  • Goede software

Minpunten

  • Geen individueel aanpasbare RGB

Eindoordeel

Score: 4
Serrced 17 mei 2018 Product gekocht

Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)

Ik heb de keyboard nu voor een jaar en hij doet het prima, de keyboard maakt wel veel lawaai en de RGB is niet per key maar in zones/ in paar modes.

Pluspunten

  • RGB
  • Media Keys
  • Goed voor de prijs

Minpunten

  • Veel geluid

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Logitech G213 Prodigy RGB Gaming Keyboard (Qwerty US)?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee