Prima soundbar voor verbetering van tv geluid, maar verwacht geen wonderen. Vrij goede voicing, stemmen komen er goed uit na het inschakelen van de voice enhancer. Muziek weergave redelijk. Atmos weergave best goed gezien het formaat van de soundbar.
Direct gekocht toen dat ding werd aangekondigd, had daarvoor alleen twee symphonisk van IKEA. Zocht een totaal oplossing om andere installatie te vervangen. Heeft eerst nog samen gewerkt met een Samsung tv nu een Philips. Werkt naadloos samen.
Ik heb, uiteraard de Sonos -app om e.e.a. te installeren maar de Beam kan ook opgenomen in Google Assistent/Home en de Ikea-app.
Sonos heeft het goed gedaan
Beam aangeschaft omdat Denon soundbar defect ging. Tot op heden nog geen spijt van gehad, geluid is een upgrade vergeleken met de Denon. Strak geluid, meer details te horen.
Ik was voorheen een fanatieke gebruiker. Het is eenvoudig te installeren, het ziet er netjes uit, geluid is goed (niet uitstekend maar voor een doorsnee gebruiker voldoende), en de software waar het uiteindelijk om draait bij Sonos was erg prettig.
Echter sinds de update waarbij men van een offline naar een cloud based app is gegaan is het enkel ellende. Veel functies ontbreken, zo kun je nog steeds in veel gevallen geen nieuwe hardware toevoegen, crashes enz, is het totaal niet meer werkbaar.
Ik kan dan ook niemand Sonos aanraden totdat alle problemen opgelost zijn. En zelfs dan moet je je afvragen wil je een cloud based app waarvan Sonos recentelijk de privacy regels heeft aangepast zodat ze jou data kunnen verkopen.
Bij deze dan ook 1 ster, mocht de app verbeteren zal ik deze review aanpassen naar 3 sterren.
Mijn eerste ervaring met soundbar. Geluid voller dan van televisie. Ben nog bezig verder te ontdekken.Eenvoudig te bedienen voor de mëeste dingen. Voor alsnog blij met de aanschaf. Door cadeaubon was ook de prijs redelijk in aanschaf
niet aan te raden
Simpel in te stellen. Schakelt automatisch in als TV input doorgeeft, terwijl ie daarvoor zelfstandig muziek afspeelde. Wordt ALTIJD herkend door de TV.
Prima geluid voor een soundbar, stemmen zijn helder te horen, maar de rest wordt ook duidelijk doorgegeven.
Jammer van die enkele HDMI input, dat hadden er wel meer mogen zijn.
Een esthetisch fijn om te zien object onder de tv. Makkelijk af te nemen met een stofdoek en solide gebouwd.
Dit is de eerste keer dat ik een soundbar gebruik. De geluidskwaliteit valt mij alles mee ten opzichte van wat ik ervoor heb moeten inleveren (5.1 installatie, WAF).
Ik was redelijk sceptisch over soundbars en had er niet veel van verwacht. Maar met films ervaar ik wel een surround gevoel en is er ook daadwerkelijk een gevoel van bass aanwezig. Met muziek ben ik al wel gewend aan Sonos (ONE SL in verschillende ruimtes) en dat is hiermee een fijne aanvulling op de familie.
Bij het aanzetten van een geluidsbron (TV/mobiel) duurt het even voordat de soundbar daadwerkelijk geluid begint af te spelen.
Hij is tweedehands gekocht, maar nieuw vind ik hem te duur.
Al met al, een goede aanschaf waarmee ik heel tevreden ben.
Deze Beam gekocht ter aanvulling van mijn 2 bestaande Play 1 in slaapkamer. Bediening met S2 app. Installatie was simpel en klank van deze surroundset is prima, zowel muziek als films. Een subwoofer is niet echt nodig. Google Assistant is handig, evenals Amazon Alexa.
Prima ding voor film en series. Als je kan kopen rond de E400 prima aanrader.. Koppelt makkelijk met Sonos subwoofer en rears
Voor muziek kan het niet in de schaduw staan van twee deftige luidsprekers+ versterker en die prijsklasse zit je wel in als je een SubwooferMini erbij koopt.
Erg mooie klanken en fijne installatie! Hiervoor een JBL SB250 gehad. Dit geluid is stukken beter.