Apple bevestigt event op 9 september voor vermoedelijke presentatie iPhone

Apple is begonnen met het versturen van uitnodigingen voor een persevenement dat het bedrijf op dinsdag 9 september zal houden. Naar verwachting zal Apple op die dag iPhone 6-modellen onthullen en mogelijk ook een 'slimme' wearable tonen.

De persuitnodiging van Apple noemt behalve de datum slechts de cryptische tekst 'we zouden graag meer willen vertellen'. De datum van 9 september is geen verrassing: er gingen al diverse geruchten over deze datum de ronde. De persconferentie zal om 19 uur Nederlandse tijd plaatsvinden.

Vrijwel zeker zal Apple op het persevenement de iPhone 6 aankondigen. De nieuwe iPhones zouden een groter scherm hebben met beelddiagonalen van 4,7" en 5,5". Ook is het ontwerp aangepast met afgeronde zijkanten en een camera die iets uitsteekt. De toestellen zouden ook een nfc-chip bevatten en er gaan ook geruchten de ronde over het toepassen van saffierglas. Wellicht liggen de nieuwe iPhone-modellen vanaf 19 september in de winkels.

Donderdag doken ook geruchten op dat Apple op het aankomende persevent een 'slimme' wearable zal aankondigen. Onduidelijk is nog welke vorm de wearable zal krijgen en of het gaat om een smartwatch of een ander apparaat. Tot nu toe zijn er nog weinig details bekend, waardoor de kans aanzienlijk is dat Apple de wearable uitsluitend zal tonen. Wel is de kans aanzienlijk dat de wearable goed zal samenwerken met HomeKit en HealthKit, twee nieuwe features van iOS 8 voor het bedienen van home automation-systemen en het tracken van gezondheid.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

28-08-2014 • 19:08

230 Linkedin

Lees meer

Reacties (230)

Wijzig sortering
Anoniem: 593041
28 augustus 2014 19:22
net iets ontdekt: het evenement gaat plaats vinden in het Flint Center for the Performing Arts in Cupertino... Hetzelfde theater waar Steve Jobs 30 jaar geleden de eerste Macintosh introduceerde... + plus er zijn meer dan 3x zoveel plaatsen dan op hun gewoonlijke plaats (Yerba-Buena theater, San Fransisco).
Zowiezo komt er dan ook een iWatch :)

BRON: OneMoreThing
... waar bovendien iets wordt neergepoot voor het event door Apple:
http://www.macrumors.com/...enter-structure-iphone-6/
Ik vermoed ook dat het niet alleen hardware zal zijn wat de klok slaat. iOS8 en Yosemite, de integratie met elkaar, nieuwe iCloud abonnementen. De health software en homekit.

Ben heel erg benieuwd wat er gaat komen!
Hoe zit het met de 12 inch macbook air en de retina imac? Worden die ook nu aangekondigd, lijkt me wel toch?
Naar traditie werd er voor de Macs een apart evenement rond eind oktober georganiseerd. Bovendien is het nieuwe OSX Yosemite nog steeds in beta (wat uitgebracht zal worden met de nieuwe Macs). Je kan dus zo goed als zeker deze 9 september uitsluiten en eind oktober / begin november aanstippen voor Macs.

[Reactie gewijzigd door Terrestraeon op 28 augustus 2014 20:36]

Als er dit jaar nog nieuwe modellen Mac komen verwacht ik die in Oktober met het iPad event, maar ik verwacht meer van begin 2015 en het gerucht dat er dan een grotere iPad komt. Dat kan evenwel een iPad/MacBook hybrid zijn.
Dat is inderdaad wel logisch, een Macbook met afneembaar scherm in 12 inch uitvoering.
Of een 12 inch ipad, met alle hardware ingebouwd van de macbook Air, met afneemare touch cover :)
Ik vermoed van niet.
Anoniem: 593041
28 augustus 2014 19:11
Ik zou graag willen kijken, maar ik heb dan net training ;( weet iemand hoe je die kan opnemen of waar je het later nog eens gans kan zien?
Live werkt overigens alleen op een Apple device en alleen met Safari. Een of twee dagen later verschijnt een download in iTunes.
Onzin, is gewoon een HTML5 video player.
De player zelf is geloof ik helemaal niet beschikbaar als je niet op een Apple apparaat zit, enkel een schermpje dat je het binnenkort kunt zien.
Dit jaar volgens mij niet ivm andere locatie. (Volgens mij las ik dat op onemorething)

Edit: ik bedoel een live stream

[Reactie gewijzigd door sw3at op 28 augustus 2014 20:56]

Je kan het een of twee dagen later kijken op de site van Apple, dan zetten ze het hele event online.
De afgelopen keren ging het stukken sneller, meestal een paar uur daarna was het evenement al beschikbaar via de Apple Keynotes podcast die te vinden is in iTunes.

Wat ben ik hier benieuwd naar. Hopelijk ook weer een echte live video stream zoals al een paar keer eerder is geweest! Wat ook opmerkelijk is is dat ze het evenement houden in een zaal (Flint Center) waar 30 jaar geleden de eerste Mac is gepresenteerd. Echt een hele grote zaal. Ook zijn ze buiten iets groots aan het bouwen. Zie de andere grote Apple nieuwssites.
OMT heeft meestal ook een live cover van het event. En zo zijn er nog een paar sites waar je live kan meekijken/lezen.

Edit: @gjmi Oeps.. Had beter moeten lezen. :z

[Reactie gewijzigd door sjer op 28 augustus 2014 19:25]

Bij de live uitzending kan hij juist niet bij zijn.
Youtube? :) Meestal een dag later ook via Apple zelf
Op de site van apple, na het event.
Wees gerust, dat doet Apple voor je, meestel zetten ze de dag erna de hele keynote online
Twitter voor de highlights of Tweakers of een andere site die er live over bloggen
Apple plaatst dit soort events gewoon op zijn eigen website ongeveer een uur nadat het event heeft plaatsgevonden.
Ik vind het echt achterlijk die grote schermen, Apple stond altijd voor klein en exclusief in de iPhone lijn. de 3,5" en 4'' waren exclusief met de high-end hardware in een kleine handzaam model maar wat is er nou anders aan een iPhone als je een 4.7" of 5.5" koopt? heeft samsung, lg, htc of weet ik veel welk merk ook! erg weinig toestellen hadden een 4" scherm met high-end hardware.. diep teleur gesteld
Ik vind het echt achterlijk dat mensen daar over klagen. De 5S blijft gewoon in het assortiment en wordt nog zeker 2 jaar ondersteund dus ik snap echt niet wat je zit te klagen.
Weet je dat? Of denk je dat? Ik ga er namelijk vanuit de de 5S verdwijnt en de 5C blijft. De 5S zou een concurrent voor de 6 kunnen zijn en daarom is het logisch die te elimineren.
Op dezelfde manier dat de 4S een concurrent is(was) voor de 5(s)?

Nee hoor, Apple hoeft echt niet bang te zijn dat de 5S met de 6 gaat concurreren. Sowieso vanwege het schermgrootte zijn het al hele andere toestellen. Bovendien zullen er genoeg mensen zijn die het nieuwe toestel willen (zo is het altijd al geweest).

Apple zou stom zijn om te stoppen met de 5S, het is makkelijk cashen, ze hebben de r&d er vast allang uit en ze hebben ongetwijfeld ook nog genoeg materiaal liggen om de iPhones te bouwen. Net zoals het bij alle voorgaande iPhones is gegaan.

Dus weten, nee, maar wel aannemelijk.
Er is nu 1 groot verschil. Apple heeft al een "budget" toestel (5C) (voorheen niet) en gaat naar verwachting niet 1 maar 2 nieuwe modellen lanceren. Dan is het logisch het budget toetsel op de markt te laten en het topmodel te vervangen door de 2 nieuwe want zo maak je meer marge. Allemaal speculatie natuurlijk, maar speculaas is gewoon lekker.
Apple had een unique selling point, klein en handzaam, maar dat ik nooit de filosofie van Apple geweest. De filosofie is non plus ultra (er bestaat niet beter), al zullen de Apple fanboys dat veel beter kunnen uitleggen. Nu ga ik niet zeggen dat de iPhone achterhaalt was, maar qua gebruik, af en toe iets op YouTube kijken of een internet pagina bekijken, merk je wel dat je wat te kort komt. Dat er een grotere versie komt is niet anders wat in hun filosofie hoort.
Non plus ultra ... betekent ook "tot hier en niet verder" Dat geeft te denken toch..

enne, professor, ik ben helemaal voor Latijn. maar achterhaald is met een d ;)
Klopt, je bent alleen vergeten dat ik is moet zijn. Bedankt dat je het me meldt, ik ben er van op de hoogte dat ik dyslexie heb.

Wat ik bedoelde met non plus ultra is net zo als bijvoorbeeld een Rolls Royce omschreven wordt, non plus ultra, als zijnde beter kan je niet bedenken, het summum qua comfort en finesse. Zo ook een iPhone, zou echt niet beter moeten kunnen, al zijn ze daar mijns inziens toch niet goed genoeg voor geweest.

Ik ben persoonlijk van mening dat het qua uiterlijk en afwerking de top is, maar vasthouden aan 4 inch een beperking qua gebruik is.
Och, als je zoekt op tot 4,3" en vanaf 300 euro, dan zijn er 22 verschillende android/windows telefoons te koop. 22 noem ik niet weinig.

En hoezo exclusief? Je bent een tweaker en het zou je moeten gaan om de hardware. Het is geen mode artikel.
Het is geen mode artikel.
Dat is voor velen toch niet waar hoor.
Ze houden de 5s vast in het assortiment. Zijn zat mensen die groter scherm wel zien zitten, waaronder ik.
Toen de iphone uit kwam was 3,5' groot... Apple stond niet voor klein
Ligt een nieuwe iPad eigenlijk nog in de lijn der verwachtingen?

Ik ben helemaal klaar voor de iPhone 6. Iets groter scherm lijkt me zeker prettig. Verder komen al die geruchten zolangzamerhand ook mijn neus wel uit.
Ik wil juist een kleiner scherm. 4 inch is ideaal.
De 5S zal nog wel een jaartje verkrijgbaar blijven, hopelijk met minimaal 16 gig.
Blijft de vraag, wellicht gooien ze er een 5CS (plastic) tegenaan. De 5S is qua materiaal keuze relatief duurder, om de plastic modellen kunnen ze meer marge pakken. Vorig jaar verdween de 5 ook gewoon helemaal. Het blijft natuurlijk speculeren maar de 5S zou best eens heel populair kunnen worden op de 2de hands markt als de ze hem er uit gooien en met een plastic variant komen.
Mee eens.. Hopelijk komt er een 6S Mini.. (Terwijl "mini" dan het formaat van de 5 heeft 8)7 )
Wil je een kleiner scherm of een kleinere telefoon? De iPhone5s heeft een diameter van 5.39 inch, dus als ze efficiënter met de ruimte omgaan hoeft hij niet veel groter te worden. Ik heb ergens wel de verwachting dat ze dit zullen doen, maar de home knop moet dan wel echt veranderen.
Waarschijnlijk op een apart event denk ik, mogelijk in november ergens. Die lijn houdt men tenminste aan sinds enkele jaren.
Nieuwe iPad is meestal in oktober.
Die "cryptische" text op de uitnodiging, had die niet telkens een soort betekenis?
De schaduw bij het blad van Apple is wel precies een zonnewijzer. Een zonnewijzer vertelt de tijd, net als een horloge. Kortom iWatch ;)

Althans, hier zijn de 30 reageerders op 9to5Mac het met elkaar over eens.
Althans, hier zijn de 30 reageerders op 9to5Mac het met elkaar over eens.
Een hele hoop mensen zijn het ook met elkaar eens dat de maanlandingen nep waren, dat Kennedy door de CIA vermoord is etc...
Draai de twee negens om en je hebt een 6 (iPhone 6, de 8e iPhone), pak de twee uit 2014 tel daar de 4 bij op en je hebt wederom een 6.

Dan tel je de cijfers bij elkaar op en krijg je 25, dat is weer vier keer zes en een 1 die dan wel voor de iWatch moet staan.

En "wish we could say more" duid dan op het feit dat ze niets aankondigen omdat het nog niet af is 8)7
dan gaat het dus duidelijk over spraakbesturing
Apple kennende zijn hun aankondigingen altijd wel gerelateerd met de keynote, al is het soms erg cryptisch.

Nu kom ik niet veel verder dan:

* Siri gaat meer talen spreken
* Nieuwe telefoon, iPhone 6
* Veel kleinere iPhone, vooral gericht op bellen en gebeld worden
* iWatch ondersteunt Siri
* Domotica met Siri
* Uitbreiding CarPlay

Ik ben zelf totaal niet geinteresseerd in een iPhone 6. Mijn 5 doet het prima, heb niets te wensen. Ik ben wel nieuwsgierig naar die iWatch: ik vind vrijwel alle tot nu toe gelanceerde iWatches vreselijk - de Moto 360 en de LG Watch R daargelaten.
De grote vraag is natuurlijk hoe duur worden de iPhone 6 en de grotere variant. Uit onderhandelingen tussen providers in de VS en Telecom providers is al gelekt dat de gewone 6 $100 meer moet kosten met een contract dan de 5S destijds bij de introductie. Trekken we dit door naar ons land zou hij 799 euro gaan kosten. Benevens dat er altijd een groep is die hiervoor valt, vraag ik me af wie behalve deze groep zo'n bedrag voor een smartphone gaat neertellen. De 6L (grote variant) zal waarschijnlijk minimaal nog 100 euro duurder worden. Als dit allemaal bewaarheid wordt vraag ik me af wat dit betekent voor Apple buiten de VS (want daar verkopen ze hem toch wel met contracten ondanks de ietwat hogere prijs).

[Reactie gewijzigd door zap8 op 28 augustus 2014 19:44]

Nog duurder gaan ze mogelijk niet mee wegkomen. Ik verwacht eerder dat ze de prijs omlaag zetten naar €399 voor de iPhone 5S, €549 voor de iPhone 6 en €659 voor de iPhone 6L. Met de huidige prijzen worden ze namelijk kapot gemaakt door Android. En hoe hard men ook blijft roepen dat ze niet voor marktaandeel gaan, als uitvinder van de moderne smartphone doet 80% en stijgend marktaandeel van Android ze zeker wel pijn. Daarnaast is een gezond marktaandeel nodig in deze tijd van ecosystemen (en dus app developers).
Tussen de €399 en €449 werd verwacht voor de budget iPhone 5C, deze kost bij Apple tot op heden nog steeds €599. Een aantal maanden geleden kwam er ook een 8GB versie uit die bij Apple 549 kost.
Als we gewoon aannemen wat Apple altijd doet met introductie van een neiuw toestel, zal de 5C 8GB met 100 euro verlaagd worden, dus naar 449 gaan bij Apple. Wellicht verdwijnt de 5S helemaal uit het assortiment of komt er ook een 8GB versie of een 5CS (plastic) die dan 100 euro goedkoper is, dus gaat ie 599 kosten. Apple heeft tot nu toe altijd het oudere toestel met 8GB uitgerust en 100 euro goedkoper gemaakt. Uitgaande dat ze deze strategie handhaven, zal de 6 zal dan dus nooit 549 worden. Wat belangrijk is en Tim Cook ook gezegd heeft tijdens de presentatie van de 5C Apple is niet een goedkoop merk. Wat daarnaast ook mee zal spelen is dat als ze hun strategie wijzigen en ineens veel lager met hun nieuwe producten gaan zitten, veel mensen zullen afhaken met de update cyclus, Apple producten gaan dan nml versneld minder waard worden en je krijgt er op de 2de hands markt dan ook opeens stukken minder mee. Ik verwacht daraom dat Apple aan zijn prijsbeleid van de aflopen jaren vasthoudt.
Apple heeft in tegenstelling tot vroeger echt steeds minder keuze: het marktaandeel begint nu toch wel heel klein te worden, en doordat mobiele apparaten sterk leunen op het eco-systeem kun je het niet veroorloven om je marktaandeel te veel laten dalen (zie BB, Windows Phone etc.)
Dat begrijp ik. Maar ze zitten ook vast aan hun premium merk politiek. Dus nu enorme prijsveranderingen (dus prijsdalingen) doorvoeren zal bij oa beleggers niet goed vallen. Daarnaast zullen veel mensen die wel de volle mep hebben betaald zich nu ook niet bepaald meer gelukkig voelen. Bekijk het als mensen die een ferrari hebben gekocht en dan opeens komt er een nog mooier model uit van stukken goedkoper is, dat is killing voor een merk. Je moet je prijsbeleid logisch houden.
Overigens met de iPhone 5C hadden ze vorig jaar een kans om iets goedkoops op de markt te zetten hebben ze echter niet gedaan.
Daarbij is Apple buiten de VS sowieso gewoon te duur, vooral als we het over grote upcoming markten als India, Brazilie en China hebben.

Weet niet wie me hier zit weg te modden, maar het slaat helemaal nergens op. Ik kom hier gewoon met argumenten. Idioot andere woorden heb ik er niet voor.

[Reactie gewijzigd door zap8 op 28 augustus 2014 22:54]

Probleem is alleen voor Apple dat blijkt dat Lamborghini (Android) een stuk goedkoper is dan Ferrari (iOS).

Ze moeten wel reageren, op welke manier is idd het dilemma.

[Reactie gewijzigd door Pyrone89 op 29 augustus 2014 17:44]

Dat denk ik niet. De aandeelhouders zijn vele malen meer geïnteresseerd in marges dan marktaandeel.
Apple is inmiddels zelf zijn eigen grootste aandeelhouder, door het Stock Buyback programma. Van de mening van de overige aandeelhouders hoeven ze dus niet bang te zijn.

Marges nu in stand houden ten kosten van marktaandeel zou een korte-termijn strategie zijn. Apple speelt vaak liever de lange-termijn strategie om een tweede jaren '90 situatie en een tweede Nokia te voorkomen.
Ik gok dat alleen de grote iPhone duurder wordt. :)
Nou, ik ben benieuwd. De veranderingen in iOS 8 leken voor mij als Android-gebruiker interessant en de grotere schermformaten zijn ook leuk. Ik walg alleen wel van de manier waarop mensen bespeeld worden tijdens evenementen van Apple, maar aan de andere kant krijgen ze dat wel weer voor elkaar. Ergens is het knap.
Ik walg alleen wel van de manier waarop mensen bespeeld worden tijdens evenementen van Apple
Het is een persevenement voor Apple, natuurlijk promoot je dan je eigen producten. Als je daarvan 'walgt' ben je een beetje spijkers op laag water aan het zoeken.
Uiteraard doen ze dat. Het is de Amerikaanse manier waarop die ik irritant vind. De foute pianomuziek op een witte achtergrond, de "amazing, revolutionary, never seen before" tijdens Keynotes waar het over het algemeen helemaal niet zo amazing en revolutionary is, dat soort dingen. Het zweverige en arrogante ervan, dat mag ik niet. Maar nogmaals, het is knap dat ze het voor elkaar krijgen om mensen zo te bespelen. Die Cook is erg goed daarin.
'Zweverig', 'arrogant'. Het is gewoon promopraat. Doet elk bedrijf. Je zeurt. Spijkers op laag water zoeken zoals ik al zei.
Als dus inderdaad elk bedrijf dat doet, dan is het dus juist niet spijkers op laag water zoeken. Een presentatie van Microsoft kan saai zijn ( niet toen Ballmer ze deed :+ ) maar ze zullen nooit extravagante claims maken of er een soort van rockshow van maken, terwijl bijvoorbeeld een Surface Pro toch echt wel een technisch hoogstandje is. Dat doet Apple vaak wel, en daar doel ik op.
Waar zie je dan bij Apple extravagante claims of een rockshow. Dat men dingen " Amazing" vindt, ach dat is Amerikaans. Je kan je er aan storen of gewoon een beetje negeren. Wij zijn down to earth, Amerikanen absoluut niet. Je hoeft daar echt niet op de Nederlandse manier een product presenteren.
Apple trekt gewoon veel aandacht en daarom heb je uberhaupt een mening over hun presentaties.

Hoe vond je de presentatie van de vele Chinese telefoons dan?

Ja die heb je niet gezien natuurlijk dus heb je er geen mening over.

En ik heb liever die presentaties van Apple waar Steve daadwerkelijk oprecht enthousiast is over zijn product dan dat neppe wannabe gedoe van Samsung.

Samsung wilde het zo graag kopieren dat het overduidelijk was dat het nep was.
Grappig he, dat alle startups ineens al die piano muziekjes+filmpjes (qua edits) na-apen.
Kijk eens een willekeurig filmpje op kickstarter. Google doet overigens ook niet anders. Schijnbaar werkt het toch.
Ik hoop voor jou dat je dan een Belg bent want dat "arrogante Amerikaanse" is anders heel kenmerkend voor Nederlanders. ;)

Ik heb er helemaal geen problemen en al zeker niet omdat de claims meestal wel kloppen. Als je Apple apparaten niet gebruikt lijkt het misschien allemaal overdreven maar ik ben nog nooit teleurgesteld door een Apple apparaat omdat het niet anders werd voorgesteld dan de realiteit. Dat "amazing" e.d. neem ik er dan gerust graag bij.

[Reactie gewijzigd door monojack op 28 augustus 2014 20:11]

Ik heb zowel een PowerMac als een iPad als twee iPhones gehad, en zo gigantisch geweldig waren ze niet. Ze werkten, en daarmee was alles gezegd. Waar ik bijvoorbeeld op doel is dat hele "retina" gebeuren. Eerst claimen dat mensen het verschil tussen 326 PPI en scherper niet kunnen zien, waar later blijkt dat dat gebaseerd is op een man van 60. Ik kon het verschil in elk geval wel zien.

PS. Ben een hele nuchtere Hollander anders :P
Mensen van een jaar of veertien hebben nu eenmaal scherpere ogen dan mannen van 60. Ik kan een resolutie van hoger dan 326pp ook zie met met 38 jarige melkglas ogen, zit er dan met mijn neus boven op. Op een normale afstand zie je wellicht het verschil onder bepaalde omstandigheden. Een beetje hetzelfde als 720p en 1080p op een 1600p scherm, daar zie ik ook pas het verschil onder bepaalde omstandigheden als ik het naast elkaar houd (getest toen ik 30 was).
Onzin. die claim hebben ze nooit gemaakt. Retina staat ervoor dat je op reguliere gebruiksafstand geen pixels meer ziet. NIET dat je onmogelijk meer detail kunt waarnemen.
Het is in die zin wel een mijlpaal. ONDER die pixeldichtheid gedeel door de afstand zou je namelijk nog wel individuele pixels herkennen.
Nee het zielige is dat Samsung, LG en Sharp die "retina" schermen produceren en ontwikkelen maar Apple degene is die het gebruikt.

En dan ga je als Samsung zijnde claimen dat je "beter" bent dan Apple.

Sorry maar dan begrijp ik het niet hoor.
In grafisch lijnwerk bij drukwerk voorbereiding, waar we vroeger apple's voor gebruikten, is het verschil tussen 1200 en 2400 dpi goed waarneembaar. Het eerste is net goed genoeg voor de krant.
Als nuchtere hollander zou je je aan al die verkooppraat dan ook beter niet teveel storen.
Voor elke scheet klappen doen Nederlanders ook niet. (Ik vind het altijd heel erg leuk om te bekijken hoor, daar niet van.)
Hierboven wordt het al uitgelegd.

Als je nooit met een Apple apparaat hebt gewerkt zal je het niet begrijpen.

Ik heb zelf nu al mijn 3e Android toestel en ik snak terug naar de tijd dat ik een iPhone 3GS had.

Samsung is namelijk sneaky en ook andere Android fabrikanten bezuinigen op componenten waarvan je als consument niet direct door hebt dat er op bezuinigd is zoals het touchscreen.

Typen op een iPhone en typen op een Samsung is een wereld van verschil.

En dan heb ik het niet eens over de vele onvolkomendheden en bugs in Android die inherent zijn aan het Android platform en nooit zullen verdwijnen.
Nou ik heb dus blijkbaar hier met Apple fanboys te maken. Die je wegmodden zodra je zegt dat je naar marketingpraat zit te luisteren en dat je amuseert op de manier waarop het allemaal gebracht wordt. Want meer zeg ik niet. Het gaat mij helemaal niet om of het product daadwerkelijk goed is of niet, het gaat mij om hoe iets aangeprezen en verkocht wordt

En als we dan toch bezig zijn ga eens kijken wat er op dat soort presentaties allemaal beweert wordt en hoe de concurrentie de liefst de grond in wordt getrapt, is dat in mijn ogen gewoon amussant en interessant. Mijn mening over dat laatste is overigens dat een goed product dat moddergooien niet nodig heeft.

Even ter verduidelijking. Ik werk op alle platforms (ook iOS) en kan begrijpen dat iemand die Apple gewend is dat lekker vind werken. En dat mag hij/ zij ook gewoon vinden. Dat doet niks af aan het feit dat je tijdens de presentatie zaken worden voorgespiegeld die gewoon niet kloppen. Zoals er bij de presentatie van de iPhone 4S wordt gezegd dat het een SLR kan vervangen qua kwaliteit is dat gewoon een marktingspraat. In die tijd maakte een casio point and shoot camera van onder de 100 euro nog betere foto's.

Verder bespeur ik een poging om Android de grond in te boren (net als Apple dat zo graag doet bij zijn presentaties). Ik heb hier weinig aan en dit gaat ook helemaal over het punt wat ik wil maken en dat is dat ik gewoon vind dat de presentaties voor mij gewoon een hoog amusements gehalte hebben door wat er allemaal beweerd wordt en na zo'n beetje elke zin een applaus.
Het zou voor mij part ook een presentatie van een ander willekeurig product kunnen zijn waar ik mij aan kan amuseren. Maar blijkbaar schiet dat Apple fans (wat niet perse Apple gebruiker hoeven te zijn) in het verkeerde keelgat, wat juist bevestigd wat ik al vermoedde met fans te maken te hebben die zich gedragen als een sekte. Ik vind het eerlijk egzegd allemaal maar eng.

[Reactie gewijzigd door zap8 op 29 augustus 2014 01:16]

Dus eigenlijk zeg je dat je een Apple event niet inhoudelijk bekijkt en benadert, maar meer kijkt naar hoe het gepresenteerd wordt.

Die presentatie vindt je dan amusant, omdat collega merken in de grond worden geboort en er leugens worden verspreid.

Nu geloof ik niet dat Apple in haar events haar collega's rechtstreeks aanvalt, wel zullen ze de sterke punten van hun eigen producten overbelichten.

Als je daarnaast vindt dat een goed product, modder gooien niet nodig heeft, vindt je met due stelling de galaxy s5 en de surface pro dan slechte producten? Aangezien die echt modder gooien mbv reclames.
Wat een absurd verhaal. Ik typ op van alles: iPad, een ondertussen verkochte oude iPhone, mijn stokoude Galaxy S2 en Xperia's en ze typen allemaal hetzelfde. De Apples zelfs wat minder vanwege het onduidelijke toetsenbord of het microscherm.

Zonder te flamen hoor, maar zet je bril eens af. Wat hebben die Applefans toch?
Ja er zijn ook mensen die het verschil tussen een DVD en een Full HD film niet zien.

Of mensen die het verschil tussen een foto gemaakt met een DSLR en een foto gemaakt met een goedkope camera niet zien.

Dan merk jij dus het verschil niet tussen de goedkope touschreens en de duurdere touchscreens van de iPhone.

Er zijn daar voldoende benchmarks van, maar zoals ik al zei Samsung weet dat veel mensen het verschil niet zullen merken en doet dus bewust goedkope touchscreens in hun telefoons.

Wat is dat toch met Android fanboys die beweren dat Android op alle punten beter moet zijn dan de iPhone?
Misschien zijn de touchscreens van een iPhone wel duurder, maar niet persé beter. Lees dit onderzoek maar eens. Klikkie
Disclaimer, Apple wordt vergeleken met een Samsung, alleen lezen als je het aankan...
(iPhone gebruiker)

[Reactie gewijzigd door skaars op 29 augustus 2014 11:04]

Lees jij zelf wel de artikelen die je linkt?

Of je was zo blij als een kind toen je het titel las en hebt meteen het link hier gezet.

De iPhone heeft in iOS een softwarematige aanpassing om in te schatten waar je gaat typen en dat is dus niet gemeten.

En op het laatste alinea staat dit: "Naast de schermaccuraatheid heeft het Finse bedrijf ook de vertraging van het aanraakscherm getest. Daaruit blijkt dat iPhones veel sneller reageren dan de Galaxy. Hetzelfde geldt voor het openen van de webbrowser en de camera-app: de twee iPhones waren sneller dan de Galaxy S3."

Dus zoals ik al zei, de touchscreens van Samsung zijn langzaam en dat heb ik tijdens het typen gemerkt.

Ik heb het dus niet van reviews, de reviews hebben mijn ervaring alleen maar bevestigd.
Je praat onzin. Het enige verschil tussen typen op een iPhone en een Samsung is dat je op een iPhone typfouten maakt en op een Samsung niet- voor mij in elk geval. En je hebt nu wel een mooi zweverig praatje over kwaliteit van onderdelen, maar kom eens met een concreet voorbeeld dan? Verder is Android net zo vrij van bugs als iOS. Niet dom blaten als je niet weet waarover je praat.
Lees hierboven maar.
Anoniem: 382732
@46194328 augustus 2014 20:20
Het is een Amerikaans bedrijf, dus waarom mogen ze dingen dan niet op z'n Amerikaans doen? Als onze manier van denken en doen zo superieur is kan je je afvragen waarom de technologische sector voor zo'n groot deel in handen is van Amerikaanse bedrijven. Waar is de Europese Google? Waar is de Europese Cisco?
Stel je niet zo aan, het zijn geen American Car Salesmen technieken waar je van gaat kokhalzen. Het is maar wat je er van aantrekt en wat je er van mee neemt. Ik zat er ook wel eens schouderophalend naar te kijken met 'bigdeal' in het achterhoofd. En ALTIJD wachten op verschillende reviews, en dat geld niet alleen voor Apple, maar voor alle hard/software. Ik zeg ook hierboven dat er in maart een iPhone 6 voor mij gaat komen, maar dat is natuurlijk afwachten op de reviews, als het echt bagger zooi is dan begin ik er ook niet aan. De nieuwe MacPro is een pracht apparaatje, totdat ik de benchmarks van de Firepro kaarten zag die er in zitten, diep diep teleurgesteld.
Dat is idd samen met de prijsstelling, rare valutaomrekening (prijs in euro's van Mac's is hoger dan in dollar, wat zelfs met belastingen nergens op slaat) en de garantiepraktijken wel de keerzijde van het merk.

Maar de andere kant is dat ze nou eenmaal zeer mooi bestaande technieken, nieuwe technieken en design weten te combineren tot iets dat de gewone gebruiker volledig kan benutten, in plaats van alleen tech-savy gebruikers.
Jup. Het is niet mijn spul, mede door de dingen die jij noemt, maar voor veel mensen is het inderdaad erg handig.
De garantiepraktijken is niet wat jij denkt dat het is, men hoort het woord garantie en denkt aan het ergst mogelijke.

Het ging erom dat Apple niet duidelijk vertelde dat de consument recht had op meer dan 1 jaar garantie wat ook erg is.

Dit wordt overigens al heel lang door alle andere merken gedaan zoals HP, Acer, Dell enz dus waarom Apple erop aangesproken wordt is mij een raadsel.
Volgens mij wordt er nergens bevestigd dan wel ontkent dat het een iPhone event betreft.

Ik zou de tekst aanpassen naar Apple plant event. :)
Misschien een conclusie getrokken uit de voorgaande jaren? Dit toen ze toch echt al heel lang.
Nou dat valt dus eigenlijk best wel mee, in het jaar dat Steve Jobs overleed en de 4s kwam is het naar September verschoven (Dat lijkt me verband hebben). De 4 modellen daarvoor werden op de WWDC aangekondigd.

Niet dat er nu geen iPhone komt hoor, dat lijkt me toch wel een zekerheid, zeker als je al de leaks naast elkaar bekijkt.
Ik veracht dat het verschuiven van het iPhone event naar september er meer mee heeft te maken dat ze WWDC (developers conference) volledig willen richten op software en developers i.p.v. afleiding te verzorgen door ook nieuwe hardware te introduceren.
Maakt niet uit, maak er dan van Apple komt op 9 september vermoedelijk met nieuwe iPhone.

Eerst als feit melden om daarna woorden als "verwachting", "Vrijwel zeker" en nog meer van dat soort dooddoeners te gebruiken. Schrijf gewoon wat er aan de hand is en breng geruchten niet als feiten, hoe waar ze mogelijk ook kunnen zijn. Daarnaast schrijf je ook "onthullen en mogelijk ook een 'slimme' wearable tonen.", waardoor het zelfs eigenlijk niet eens een iPhone-event is.

[Reactie gewijzigd door NotSoSteady op 28 augustus 2014 19:22]

Het is een feit dat de iphone 6 komt. Een gerucht is de iwatch.
En waar staat dat dan? Er staat volgens mij nergens door Apple zelf geschreven dat er een iPhone 6 getoond wordt.

Allemaal verwachtingen.
Weet iemand of er ook een nieuwe iPod Touch wordt voorgesteld op dit event?
Denk het niet. De iPod touch heeft begin juli een 'stille update' gehad: camera en prijsverlaging. De nieuwste generatie ondersteunt iOS 8.
Ik denk dat de iPod 5G de allerlaatste iPod in het assortiment zal zijn. De reden is dat hij qua dicht tegen de goedkoopste iPhone aanzit (de 4s). Je dus voor iets meer een telefoon met nog een betere camera ook.
Laatste ipod touch is inderdaad prima, en die dingen gaan echt lang mee.
Ik heb nog een 4de generatie nou die is al weer echt oud, ik ging op vakantie en muziek geluisterd ermee in de busreis na 24 uur batterij nog net niet op de helft.

Ipod touch hoef niet zo snel meer inderdaad een update te krijgen, Zolang die nieuwste ios ondersteund is het prima.
Dat hoeft niet. Als ze met een nieuwe komen zullen ze van de huidige een 8GB model verkopen.

Ik vermoed zelf dat ze wel met een 4,7" iPod touch gaan komen. De huidige is al 2 jaar oud en kreeg gelijk de scherm upgrade van de iPhone 5.

[Reactie gewijzigd door 90710 op 29 augustus 2014 08:52]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee