UPC start uitrol openbare WifiSpots

UPC start aanstaande maandag met de uitrol van UPC WifiSpots. Als eerste komt de gratis dienst beschikbaar voor alle klanten in de gemeente Zutphen, daarna volgt een uitrol in Friesland, Flevoland en de overige provincies.

Het dekkingsgebied van UPC WifiSpots is vanaf maandag nog bescheiden: in Zutphen gaat het om enkele duizenden klanten. UPC hield al een test met openbare hotspots in de gemeente. In de eerste maanden van 2014 moet de functionaliteit bij een half miljoen internetmodems van klanten zijn geactiveerd. UPC activeert de modems hiervoor stapsgewijs op afstand. Uiteindelijk moet de dienst in heel het verzorgingsgebied van UPC aangeboden worden.

UPC belooft dat klanten geen lagere snelheden ondervinden als de publieke hotspot op hun modem is geactiveerd. Klanten die bezwaar maken kunnen zich eenvoudig afmelden, belooft de aanbieder, maar daarmee verspelen ze hun recht om van UPC WifiSpots gebruik te kunnen maken. Maximaal vijf personen kunnen tegelijkertijd van een WifiSpot gebruikmaken.

UPC stapt met het aanbod in de voetsporen van Ziggo, dat al langer bezig is met de uitrol van openbare wifi-hotspots via modems van klanten. Gebruikers kunnen hiermee besparen op hun databundel, door gratis verbinding te maken met hun mobieltje, tablet of laptop.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

25-10-2013 • 15:30

122 Linkedin

Reacties (122)

122
118
55
3
0
15
Wijzig sortering
Zal me niks verbazen dat ik daarom vorige week vrijdag 1 en al drama met internet van UPC had,,,

iig, hopelijk is dit optioneel. Zit er niet op te wachten dat er anderen op mijn internetverbinding zitten (voor diegenen die niet lezen, ik bedoel hier NIET netwerk mee)
Inloggen op mijnUPC en wifi hotspot uitschaken ;) Dit betekend dan wel dat je ook niet gebruik kan maken van de dienst.
Mooi, ik dank u! Die gaat dus uit.

edit:
Wat mij ook nog een leuke optie lijkt, helemaal in aluminiumfolie wikkelen. Heb nog wel een wifi routertje ergens in de rommel liggen die net iets sterker is qua signaal ;p

[Reactie gewijzigd door Ealjebij op 25 oktober 2013 15:50]

Anoniem: 120693
@Ealjebij25 oktober 2013 16:09
]Zit er niet op te wachten dat er anderen op mijn internetverbinding zitten (voor diegenen die niet lezen, ik bedoel hier NIET netwerk mee)
Mogen we nu voor eens en voor altijd vaststellen dat dit niet JOUW internetverbinding is maar een apart netwerk dat alleen gebruik kan maken van de bandbreedte die jij niet gereserveerd hebt. Het is niet mogelijk dat je dat in je eigen gebruik kan merken.

Waarom moeten dit soort argumenten toch elke keer weer opduiken?
Tja maar het maakt wel gebruik van je modem/router hardware zelf die daardoor dus wel drukker bezig is met het verwerken van 2 aparte netwerken, dus dan ben ik alsnog benieuwd of je dit niet gaat merken. Gebeurd vaak zat dat een router er de brui aan geeft als het even teveel word.
Zeker gezien die dingen om de haverklap vastlopen (al mijn 5e modem inmiddels, die - even afkloppen - slechts twee keer per week vastloopt). Vraag me af of dit invloed heeft op het aantal vastlopers.

Ik ga de functie in ieder geval uitzetten zodra het ook bij ons uitgerold wordt.
Het is altijd zo makkelijk om bepaalde gevallen af te schuiven op de provider en of het modem, maar echt in de meeste gevallen ligt het toch echt aan de gebruiker. Na 5 modems zou ik maar eens gaan uitzoeken waar het probleem nou vandaan komt inplaats van elke keer maar weer een nieuw modem op te gaan hangen want dat is dan blijkbaar geen structurele oplossing.
Bepaalde type modems waar het in mijn geval om ging stonden er algemeen om bekend problemen te vertonen (veel klachten op internet). Daarnaast is er drie maal een monteur langs gekomen.

De huidige modem doet het vele malen beter dan wat er hing, maar nog steeds niet je van het. Zelfde geldt overigens voor die belabberde hd recorder van UPC.

Maar dat zal ook wel aan mezelf (en vele andere gebruikers) liggen.

aandelen UPC btw?
Je manier van typen zegt al veel over jezelf als gebruiker. Bepaalde types modems stonden er algemeen bekend om problemen te vertonen, en je denkt dan dat een zelfde type modem alleen ander exemplaar je problemen gaat oplossen..... En veel klachten op internet lees je over alle producten waar meer dan X aantal producten in gebruik zijn, totaal niet relevant dus.

Je begint continu over problemen, maar je geeft totaal niet aan wat het nou is? Of heb je soms weer wat gelezen en neemt dit dan klakkeloos over?

Of dit zal natuurlijk ook wel weer aan UPC liggen?

Aandelen in KPN BTW?
Die router is niet eens van jouw maar die heb je in bruikleen
Dus? Wat wil je hier nu eigenlijk mee zeggen? Dat die modem/router in bruikleen is dat weet ik zelf ook wel, dat ik er misschien qua down/up load snelheid niks er van ga merken dat geloof ik wel.

Maar ik maak me meer zorgen om hoe mijn modem/router omgaat met het extra netwerk en of dit idd niet ten koste gaat van de stabiliteit ervan.
als dat zo is heb je dus vrije keuzen om van provider te veranderen
men doet net als of het spul van hem is terwijl dat eigenlijk niet zo is
dat bedoel ik ermee te zeggen
Het zal in eerste instantie per klant / gebruiker verschillen zoals je wel vaker merkt met UPC diensten en producten. Voor het zelfde geldt werkt het juist probleemloos en heb je nergens problemen mee.

Mocht het wel zo zijn, kun je de opt-out functionaliteit gebruiken op ieder moment van de dag. Je bent niets verplicht, maar ik hoop wel dat je begrijpt dat er misschien ooit eens een update kan komen waardoor jij als klant juist gaat klagen omdat de werking van de dienst plotseling minder is omdat er bijvoorbeeld een bugfix uitgerold wordt, IPv6 wordt aangeboden etc. dat hoeft dan niet eens zo zeer te komen omdat er mensen via een andere VLAN verbinding maken via het modem/router die jij hebt hangen.
Alle modems van UPC zijn tegenwoordig 8-kanaals (tot 400Mbit) dus zolang je geen 400M abo hebt zal je er inderdaad geen last van hebben.

Toch snap ik de reactie wel. Jij hebt UPC als provider gekozen, een contract getekend, een pakket met spullen aangesloten en als de verbinding eruit ligt ben jij degene die met de helpdesk mag bellen en de kabeltjes moet controleren, etc.

Ongeacht wat er op papier staat en hoe het technisch werkt heb je met reden het gevoel dat dit jouw verbinding is en niet die van iemand anders. Het zal even duren voordat mensen gewend zijn dat dit ook anders kan.
Omdat bandbreedte maar één deel van het verhaal is? je gebruikt de antennes, en op een antenne heb je zoets als Airtime, een antenne kan maar met één gebruiker tegelijkertijd praten, bijgevolg zal je moeten wachten op elkaar om pakketten te kunnen verzenden. Aangezien de meeste "free" gebruikers buiten je huis staan, hebben ze een zwakkere verbinding en bijgevolg ook een langere airtime.
Het is niet mogelijk dat je dat in je eigen gebruik kan merken

Dus jij wil zeggen dat als er 5 gebruikers via jouw hardware online komen, dat je dat ook niet terug gaat zien in latencies zoals ping waarden in games e.d.??
Das lekker als je in het centrum woont en je daardoor met koopavonden geen latencie gevoelige zaken kunt doen.
Ben benieuwd wanneer KPN nou wat met FON gaat doen. Ze lopen nu achter op de kabelaars en de exclusieve licentie voor NL hebben ze al want je kan los geen Foneras meer kopen vanuit NL.
KPN doet er goed aan om geen FON te gebruiken. FON is op minimaal 3 manieren broken by design:
a-het is gebaseerd op mac adress filtering.
b-open accesspoint.
c-ik ben nog geen Fonera tegen gekomen die DNS filtert.

Heb je een Fon account kijk dus uit en log altijd uit, doe je dat niet dan kan iemand de sessie in leven houden/misbruiken met mac addr spoofing. Als onwetende gebruiker wordt je dan aansprakelijk gehouden.

Verder gaat al het verkeer dus plaintext door de ether, als gebruiker lek je zeer waarschijnlijk allerlei informatie (oa via DNS) en sta je open voor een DNS MitM als iemand anders sneller kan antwoorden op je requests

Dat DNS open staat is niet zo'n groot probleem, maar wel handig voor mijn VPN over DNS, gaat niet snel maar ik maak vaak dankbaar gebruik van deze techniek :)

Het enige zinnig alternatief is om WPA-EAP te gebruiken, de radius infrastructuur is er al voor het mac addr filter gedeelte. Maar hiermee mis je mogelijkheid naar gebruikers om de "gratis" url aan te bieden en om informatie over FON te bieden en mensen zonder account te laten betalen/inloggen voor toegang. Maar dat ik nog overkoombaar met een extra ESSID.
Kpn heeft door heel nederland al hotspots, hoezo loopt kpn achter, ze waren de eerste (of 1 van)
en kpn is geen kabel, maar koper. Daar is bij veel klanten niet de ruimte om een paar mbit vrij te laten. Bij ziggo/upc gooien ze er een kabel zender af en poef er is genoeg extra bandbreedte.
Ik heb op mijn UPC CISCO modem/router de wifi uitgezet, omdat ik mijn eigen Netgear router liever gebruik.

Ben wel benieuwd of ze nu geforceerd de wifi op de CISCO aan gaan zetten...
Heb Ziggo, en bij mij is dat wel gebeurd. Sterker nog, in mijn admin interface staat "wifi radio: disabled". Gaat dus compleet buiten de controle van de gebruiker om.

Bij Ziggo werkt het overigens vlekkeloos. Op bezoek hoef je niet meer om iemand zn wifi password te vragen :)

Enige nadeel: met mn iPhone kan ik geen wifi network priority instellen, hierdoor zit ik vaak thuis op de ziggo hotspot ipv mn eigen AP, dan steeds handmatig moeten wisselen is wel irritant, maar dat is een iOS issue, geen Ziggo issue.
iOS doet dit op alfabetische volgorde. Daarom staat het open "Ziggo" bijvoorbeeld boven "ZiggoAE675".
Kun je het SSID van je Ziggo moden/router niet wijzigen? Dan is je probleem opgelost.

Edit: even gekeken bij mijn eigen Ziggo modem, je kan via 192.168.178.1 inderdaad je SSID veranderen. Dan is je probleem opgelost.

En volgens mij kun je het een en ander ook nog wel instellen met het iPhone configuratieprogramma:
http://support.apple.com/kb/DL1466?viewlocale=nl_NL


Overigens had ik eerst mijn twijfels bij de Wifi Hotspots van Ziggo, maar het werkt als een tierelier. Helaas is er niet in heel het land Ziggo, maar het zou fijn zijn als Ziggo en UPC hierin gaan samenwerken, dan heb je zo'n beetje het hele land afgedekt.

[Reactie gewijzigd door yorroy op 25 oktober 2013 16:01]

Nope, helaas.. Mijn eigen AP begint met een 'K'.
iOS connect automatisch met het SSID waarmee ie het laatst verbonden was. Als ik bij mij de straat in loop heeft ie al verbinding met een Ziggo spot, eerder dan mijn eigen AP.

Heb ergens gelezen dat het aanmaken van een profile met iPhone Configuration Utility de enige manier is. In dat profile kun je dan instellen dat je enkel automatisch met 'favoriete' SSID's verbindt, en voor de overige eerst een popup krijgt.
De wifi spot van Ziggo 'vergeten' is niet handig, want dan moet je username+password steeds weer ingeven.

@blade08: werkt dus niet..

[Reactie gewijzigd door CyBeRSPiN op 25 oktober 2013 15:58]

Beste antwoord van de dag! Has het uitstaan, precies om dat probleem.....
Op de Ziggo routers kan je Wifi gewoon uitzetten, alleen gaat het hotspot alleen via een omweg uit: hotspot schakel je uit via de mijnziggo portal. ( dan kan je echter ook niet meer gebruik maken van de portal van anderen )
Het eigen wifi signaal is direct via de router/webinterface uit te zetten.

Als je beiden uit hebt staan brand ook het wifi lampje niet meer en krijg je geen draadloos signaal meer aangeleverd.

Dus het gaat niet volledig buiten de controle van de gebruiker om ,al moet de gebruiker wel wel via een externe site hotspots uitzetten, toegegeven.
Anoniem: 120693
@Starck25 oktober 2013 16:10
Ik heb op mijn UPC CISCO modem/router de wifi uitgezet, omdat ik mijn eigen Netgear router liever gebruik.

Ben wel benieuwd of ze nu geforceerd de wifi op de CISCO aan gaan zetten...
Nee dat is technisch niet mogelijk, alleen hun eigen hardware kunnen ze besturen op die manier.
Da's precies wat Starck bedoelde, dus dat ondanks dat de gebruiker in het UPC modem wifi heeft uitgezet omdat ie een ander AP gebruikt voor Wifi, UPC het dus op afstand voor de WifiSpot weer aan kan zetten....
Als ze hun krachten nou eens gaan bundelen en er een samenwerking komt tussen de verschillende providers schiet dit pas op.. Thuis heb je toch meestal al wel WiFi, ben je een keer in het Ziggo gebied, heb je weinig aan je UPC Inlog..
Ziggo heeft het overnamevoorstel vorige week al van de hand gewezen, dus van samenwerking is heus nog geen sprake :)
En je hebt niet een idee dat dit een onderhandel strategie is? Tuurlijk gaan ze het eerste de beste bod niet accepteren, maar ze komen echt nog wel eens terug met een tweede bod. Het is alleen afwachten of dat wel genoeg is en of ze uiteindelijk ergens in het midden eindigen.
Dat zie ik op termijn ook nog wel gebeuren. Ik geloof dat Ziggo en UPC die wens al ooit hebben uitgesproken: bron

Daarnaast heeft het moederbedrijf van UPC ook nog interesse in Ziggo. Ook dit vergroot de kansen, mocht het ooit gerealiseerd worden.
Als ze hun krachten nou eens gaan bundelen en er een samenwerking komt tussen de verschillende providers schiet dit pas op.. Thuis heb je toch meestal al wel WiFi, ben je een keer in het Ziggo gebied, heb je weinig aan je UPC Inlog..
delen :+

ik heb wel een ziggoinlog, maar geen upc ... kan je kwartetten ;)

Mag ik van jou één kpn, krijg jij een zeelandnet ;)
Mijn modem van UPC heeft geen wifi, ben ik dan ook uitgesloten van de UPC wifi-spots?
Blijkbaar is dat ook de reden dat als ik van mijn Horizonbox ;( naar een normale box wil, ik gedwongen word om een nieuw modem te installeren mét Wifi. Dat terwijl het Cisco-modem welke er nu staat prima werkt en makkelijk de snelheiden aankan...
In hoeverre vraagt UPC toestemming dat ik als hotspot ga fungeren?
De cisco modems zijn verreweg van betere kwaliteit dan de thompsons...
Mijn modem van UPC heeft geen wifi, ben ik dan ook uitgesloten van de UPC wifi-spots?
Bij ziggo in ieder geval niet; aangezien die dienst erg op die van UPC lijkt zou ik effe de status checken op 'mijnupc'!

Volgens mij is het zo dat zolang het daar staat enabled je zelf ook recht hetbt om het te gebruiken.

Gewoon proberen dus!
Wat een stelletje zuurpruimen hier.
Dit is toch een handige toevoeging?

Even een voorbeeld, ik zat tot een paar uur geleden in een huisje ergens in Drenthe vakantie te vieren.
Geen internet in het huisje, maar wel een huisje ergens op het park vlakbij, die hadden Ziggo...
Ik mn pa gebeld (die ziggo heeft) en hem zn userid en password afgetroggeld, hoppa, internet in mn huisje.

Ik noem dat handig. Kom je bij bekenden, hebben zij of de buren UPC? Dan heb je zonder gezeur ook wifi.
Loop je door de stad, wil je even een filmpje versturen dat je gemaakt hebt? Een wifi spot is zo gevonden.

En het is ook op een volledig gescheiden netwerk, je hebt er geen last van, maar wel voordeel als je eens ergens anders bent.
Het kan handig zijn ja maar velen willen eerst nog wel even de effecten op hun internet afwachten.

Ik zou bijvoorbeeld wel een timer in willen stellen.
Bijvoorbeeld tussen 07:00-19:30 hotspot aan en daarna uit omdat ik dan ga gamen.

En dat volledig geschijden etwerk valt nog te bezien het gaat namelijk via dezelfde moem cpu over hetzelfde coax kabeltje naar de zelfde probleem wijkserver naar de aorta.

Ik ga het uitgebreid testen maar denk dat er toch echt wel een merkbaar verschil zal zijn.
leuk, een herhaling van de ziggo hotspot discussie.

waarom game jij via wifi, ten twee, het zijn gescheiden netwerken met eigen bandbreedte dus heeft geen effect.
ik game niet via wifi maar mijn verkeer gaat wel via dezelfde modem dus ok ik wifi gebruik of niet is irrelevant.

en geschijden netwerken? het gaat via dezelfde hardware wat is er gescheiden en hoe?

en daar komt nog bij dat er nu al #! wifi netwerken zijn hier en ieder kanaal minimaal 5 x bezet is door een router hier in de buurt.
moet ik nou echt geloven dat de wifi van mijn tablets en telefoons en tv hier niet minder van gaat worden? er komen immers 12 netwerken bij.
dat is namelijk het aantal upc modems die ik hier vind.

[Reactie gewijzigd door computerjunky op 25 oktober 2013 23:48]

Gescheiden in de zin van dat het een aprte VLAN is die niet bij jou netwerk kan. Uiteindelijk komt het ook bij UPC samen in hun aparatuur en die paar extra bitjes over jou modem merk je echt niet. Internet is 1 groot gedeeld medium en er wordt nu een stukje bij de klant gedeelt met eigen toegekende bandbreedte.
Daar zouden ze iets op moeten uitvinden. Iets waarmee je verkeer wel of niet prioriteit kan geven. Lastig maar ik denk dat het wel kan....

Even op Google gezocht, het bestaat al: http://en.wikipedia.org/wiki/Quality_of_service
QUS werkt in theorie ja maar ten eerste moet je ALLES gaan forewarden op ieder apparaat en ten tweede werkt deze functie in theorie wel maar in werkelijkheid werkt dit niet zo lekker (en staat dan in al mn routers ook uit).
De test loopt al een tijdje in Zutphen. Het werkt allemaal wel, maar nog lang niet vlekkeloos en overal in Zutphen!
Wat werkt dan niet vlekkeloos? en dat het niet overal werkt in zutphen is logisch, niet alle huishoudens in Zutphen hebben een UPC verbinding, de bedoeling is ook geen complete vervanging van je huidige 3G abonnement maar het kan zeker je verbruik onbewust verminderen.
Hopelijk is dit nog een stap dichterbij naar een samenwerking van Ziggo en UPC op dit gebied. Bijna overal gratis internet :)
Gratis is het niet: je moet wel een Ziggo of UPC abonnement hebben
Staat bij mij uit, ik heb een eigen wifi router.
Afhankelijk van de voorwaarden en beveiliging wil ik best meedoen.
Hebben de kiddo's voor de deur fatsoenlijke wifi tijdens het roken ;)
Je kan Wifi en HotSpots onafhankelijk aan/uit zetten. Als je Wifi van je modem uit hebt, kan je nog steeds HotSpots aan hebben en je Wifi netwerk van een alternatieve router voor intern gebruiken.
hoop dat het hier ook komt in engwierum /ee friesland
Ik weet bijna zeker dat het signaal van de UPC modems friesland niet gaan halen. :+
Laat staan dat de buurman ernaast uberhaupt er gebruik van kan maken.

Dit project is zo erg zinloos met de wetgeving op sterkte van de wifi zendkracht...

Source: Oom heeft UPC met wifi modem. Signaal haalt het alleen in dezelfde kamer goed. Een kamer ernaast is het bedroevig slecht.

Nog een ander ding, dit gaat het volle WIFI spectrum nog voller maken. Oftewel nog meer stoorzenders voor jouw WIFI switchje.

En ik lees beneden dat de mogelijkheid tot uitzetten van deze open spots niet aan de gebruiker is. Het eraf draaien van de antenne's zal volgens mij wel helpen dan :)?

[Reactie gewijzigd door Phoenix_the_II op 25 oktober 2013 15:56]

Nee, het is namelijk alleen logisch een ander netwerk. Kwa signaal wordt gewoon het bestaande netwerk gebruikt.
Je hebt gelijk in het geval men al de wifi ervan gebruikt. Maar niet in het geval van de mensen met eigen WIFI en de modem WIFI uitgezet hebben.
Nog een ander ding, dit gaat het volle WIFI spectrum nog voller maken. Oftewel nog meer stoorzenders voor jouw WIFI switchje.
Waarom denk je dat? Zo nu en dan een baken signaal maakt nauwelijks verschil.

Het probleem is de spectrum analyse voor het vinden van een "vrij" kanaal. Die gaat nogal vaak zwaar de mist in. Zo worden kanalen gemeden waar al andere AP's zitten maar wordt er geen rekening mee gehouden dat die AP's draadloze printers zijn op die UPC en Ziggo kastjes die alleen af en toe een baken zenden en dus nauwelijks het kanaal belasten.

Je moet eigenlijk niet kijken naar waar de SSIDs zijn maar waar het meeste RF verkeer is. Je kan beter op een kanaal met 10 printers zitten dan op een kanaal waar je met 1 buurman zit die video streamed.

Ik wacht nog op een goed programma die de kanaal belasting kan meten en op basis daarvan het beste kanaal kan voorstellen...
[...]

Ik wacht nog op een goed programma die de kanaal belasting kan meten en op basis daarvan het beste kanaal kan voorstellen...
Grappig dat je een heel technisch verhaal neerschrijft, wat maar half klopt.
90% van die printers is 'gewoon' een wifi client, die maakt draadloos verbinding met de eigen router, en gebruikt das DAT ene kanaal ( met evt sporadisch het hogere/lagere deelkanaal )
Als je met een androidapp zoals wifiscanner scant, zie je de routernamen, die allemaal vrijwel herkenbaar zijn OF een "eigen naam"hebben gekregen, als de eigenaar dat heeft gedaan.
Hiermee zie je ook de signaalsterkte, EN of het overlappend met jouw wens loopt.
Hierdoor kan je eenvoudig je router zelf de geode kant opjagen, en een "vrijer" kanaal zoeken.

Een printer die als AP staat, komt ( in thuissituaties ) bijna niet voor, tenzij de eigenaar het ( wederom ) zelf zo wil.
- voornamelijk tabletbezitters, waar het eenvoudiger is op te zetten, en er toch geen PC / laptop hoeft te koppelen.
maar als je bij een andere upc klant op bezoek bent zit je wel in die genoemde kamer.......
En ik lees beneden dat de mogelijkheid tot uitzetten van deze open spots niet aan de gebruiker is. Het eraf draaien van de antenne's zal volgens mij wel helpen dan :)?
Aan- of uitzetten is wel aan de gebruiker zelf. Zet je echter WiFiSpot bij jezelf uit, kan je ook geen gebruik maken van andermans WiFiSpot.

Gebruikers met een "dom" modem (zoals de Cisco EPC3208 en EPC3212 - alleen modem, geen router en draadloze functionaliteiten) kunnen zelf geen WiFiSpot aanbieden, maar wel gebruikmaken van andere WiFiSpots. Ditzelfde geldt voor mensen met de Horizonbox (als gateway).

Bron: UPC.nl

[Reactie gewijzigd door CreativeS op 25 oktober 2013 23:41]

Ik heb een technicolor modem van UPC en die heeft niet eens meer een antenne. Gebruik de wifi ook niet daarvan, want dat gebruik ik van een time capsule.

Ben benieuwd hoe ik mijn wifi kan disablen, bij voorkeur hardwarematig..
De horizon box van UPC heeft geen externe antennes dus eraf schroeven zal moeilijk gaan. Ik heb er een beetje gemengde gevoelens bij. Eigenlijk zou ik het alleen gebruiken om via de buren te kunnen internetten als mijn verbinding weer eens storing heeft omdat het regent 8)7
Nou wanneer onze upc modem werkt (valt vaak uit) heb ik door het hele huis wifi (3 verdiepingen) en ook achter in de tuin.
Nu zit ik na te denken, zelf heb ik op het begin weleens de 5ghz band aangezet, en de modem knalt er gelijk uit, misschien is UPC ongevraagd het aan het activeren bij mij (wonend te Arnhem..)

Daarbij zit ik op de 2.4 band en de spots gaat via de 5...

Nee het eraf draaien van de antennen gaat niet helpen om reden: er zijn geen uitstekende antennen |:(

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 25 oktober 2013 23:12]

Voor alle klanten: dat is mooi dat sluit dus de mensen met een Modem zonder wifi niet uit ;)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee