Battlefield 3 komt mogelijk toch naar Steam

Uitgever Electronic Arts zou opnieuw in onderhandeling zijn met Valve. De twee partijen willen alsnog een poging wagen om Battlefield 3 op Steam te krijgen, het downloadplatform van Valve. Een deal zou bijna rond zijn.

Fansite Battlefield 3 Blog heeft van bronnen binnen Valve begrepen dat de onderhandelingen tussen Valve en EA in een vergevorderd stadium zijn, waarmee het mogelijk moet zijn om Battlefield 3 nog net op tijd voor de release op 25 oktober via Steam aan te bieden. Daarmee komen beide partijen tegemoet aan de vele verzoeken van fans van de game om de game aan te bieden via het downloadplatform van Valve.

Voornaamste punt van onderhandeling is het aanbieden van de downloadable content die na release van de game gaat verschijnen. Valve eist dat bij games die op Steam worden aangeboden, ook de dlc via Steam verspreid wordt, terwijl EA daarvoor liever het eigen downloadplatform Origin gebruikt. Dat leidde eerder dit jaar tot onenigheid tussen beide partijen, met als resultaat dat schietspel Crysis 2 niet langer via Steam te krijgen is. De pc-versie van Battlefield 3 dreigde hetzelfde lot te ondergaan.

Het precieze onderwerp van de huidige onderhandelingen is niet bekend. Evenmin is dus bekend of de dlc nu wel via Steam zal worden aangeboden.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Paul Hulsebosch

Redacteur

06-10-2011 • 09:41

143 Linkedin

Lees meer

EA geeft Battlefield 1942 weg Nieuws van 6 november 2012
EA kondigt Battlefield 4 officieel aan Nieuws van 10 november 2011

Reacties (143)

Wijzig sortering
Hopelijk kunnen we dan ook via steam de serverbrowser gebruiken want dat origin valt bij mij niet echt in de smaak.
De serverbrowser staat los van origin. Je zal dus nog steeds via je browser een game moeten starten.
Het schijnt zo te zijn dat er een in-game server browser komt in de uiteindelijke versie: http://www.enterbf3.com/viewtopic.php?t=4967
het idee achter battlefield 3 is juist dat er geen server browser zich n de game zelf bevind. Als het goed is is dat ook allang aangekondigd.

Daarnaast heeft tweakers zelf hierover ook een bericht geplaatst.
nieuws: Pc-versie Battlefield 3 bevat geen server-browser
Heb je überhaupt op de link geklikt in de post van Rhapsody?

Jouw "aankondiging" van Tweakers dateert van 19 augustus. De link die Rhapsody aanhaalt verwijst naar een Q&A met een BF3 developer welke dateert van 5 oktober (gisteren dus).

In de Q&A staat niet dat er definitief een in-game browser komt, er staat dat:
... , it's quite likely that the PC version will ship with it as well.
De grootste reden die genoemd wordt m.b.t. de in-game browser is:
 • de console versies krijgen wel een in-game browser, terwijl pc als het leading platform wordt gezien
 • dat het onhandig is dat je de game moet sluiten als je van single-, naar multiplayer switcht
 • dat het openhouden van de browser in de background onnodig resources vreet (wat natuurlijk niet ten goede komt van de gameplay).

[Reactie gewijzigd door EnigmA-X op 6 oktober 2011 10:54]

je kan de browser afsluiten als de game geladen is (als er bij game manager 'go to game' staat) zonder dat bf3 afsluit, nadeel hiervan is dat je de browser hierna weer moet opstarten (en je gegevens opnieuw invullen)
ik vind het prima ook eigenlijk, ik prefereer de huidige variant sterk boven de ingame browser...traag, niet overzichtelijk, noem het maar op. Wat ze nu hebben is een grote verbetering imo.
Hij heeft inderdaad zo z'n voordelen, maar een in-game browser kunnen ze wel alles zelf regelen. Mocht je Google Chrome gebruiken kan je in de Bèta een game joinen die met een wachtwoord beveiligd is, zonder het wachtwoord in te voeren. Je moet alleen een stukje code aan de pagina toevoegen... Dit vind ik persoonlijk erg gevaarlijk, want wat zou er nog meer kunnen???
Echt heel veel voordelen zoals dat je nu 2 programma's hebt draaien dan ipv 1.
Dat je elke keer de game uit moet als je reconnect.

En de voordelen zijn???
Je vindt het dus prima omdat je van een dramatische ingame server browser naar een omslachtige, trage web server browser gaat?
Er moet gewoon een goede server browser zijn zoals Steam al sinds de launch heeft.
In de beta zit die serverbrowser er wel in... sort of...
Maar de hele game is een browser game geworden.. Belachelijk en zeker EA onwaardig. Ik weet het, dat klinkt niet aardig, maar de slechte kwaliteit die de Beta ons voorspelt is dan ook heel eigenaardig.

:P
Wat een gelul. Browser game? Slechte kwaliteit? Ik weet niet welke beta je speelt, maar ik heb best veel lol. Ik ben totaal geen multiplayer speler, maar BF3 heeft me zeer geinteresseerd gemaakt.
Dat is heel goed nieuws, ik las ook in dat bericht dat je ingame eindelijk kan kiezen tussen squads en dat je je eigen squad kan maken en dat je vrienden deze squad kunnen joinen. Beetje hetzelfde idee als bij BC2
De squad asignment is het belangrijkste. Battlelog is opzich nog niet eens zo vervelend.

[Reactie gewijzigd door siepeltjuh op 6 oktober 2011 18:49]

Niet? Ik vind de toegevoegde waarde van als party kunnen joinen op een server helemaal geweldig en dat zal je niet snel terug gaan zien in Steam gok ik :) Meestal blijft het zoeken naar de juiste server, en hopen dat de server die je maat net gejoind heeft niet vol is als jij wilt gaan joinen enz :)

Ik denk dat voor het overgrote deel mensen wat nu aan het klagen is over Origin het gewoon gewenning is. Ik vind de manier waarop je nu een server kan joinen beter dan welk systeem ik al gezien heb. Oke, jammer dat het niet in het spel zelf zit, maar so be it, dat gaat niet veranderen als ze naar Steam gaan.

Zolang ze maar niet VAC gaan gebruiken!
Ik hoop het wel, tot nu toe heeft Origin echt slecht gewerkt bij mij! Zou blij zijn als dit inderdaad gebeurt.

Ik zou het bedrijftechnisch ook heel goed snappen, er zal dan immers meer geld binnenkomen.
Dat vraag ik me eigenlijk wel af. Goed, er zal vast een aantal spelers zijn dat BF3 nu niet meer koopt vanwege Origin, maar hoeveel zijn er dat nou relatief? Als je geen keuze hebt maar toch graag BF3 wilt spelen zul je uiteindelijk wel genoegen (moeten) nemen met Origin.

Aan de andere kant zal EA natuurlijk niet voor niets met Valve onderhandelen, dus misschien schatten ze het risico dat ze lopen toch wat groter in.
Steam is makkelijk, en het werkt goed. Origin heeft nog _ERG_ veel bugs en werkt bij veel mensen gewoon niet. Gedoe met poorten etc, voor de meeste van ons is het wel werkend te krijgen maar voor de gemiddelde gamer een stuk minder, als iets niet werkt gaan ze er ook geen moeite voor doen.

Steam is een bewezen product en werkt gewoon goed, en erg veel gamers hebben het geinstalleerd staan. Start steam op "Hey battlefield 3 is uit, ik ga het kopen".
Ik denk dat het nadeel van Steam voor een deel is dat het een platform van Valve is. Goed, je kan stellen dat Valve (op dit moment althans) niet direct concurreert met het overgrote aandeel van games dat op dit moment wordt aangeboden, maar het maakt wel dat het platform niet helemaal "neutraal" is.

Daarnaast kan ik me ook wel voorstellen dat bepaalde regels die Steam afdwingt niet altijd in de smaak vallen van een uitgever. Met een eigen platform heb je je eigen regels (en dus geen eventuele limitaties).

Hoe dan ook, Origin heeft mijns inziens al een slechte start gemaakt. Zoals je zelf ook al aangeeft zitten er nogal wat bugs in Origin, en de "line-up" is ook niet zo bijzonder. Op die manier geef je mensen geen reden om over te stappen naar het nieuwe platform. Want zelfs al zou Origin prima werken, dan nog kleeft er het nadeel aan dat het een nieuw/ander product is, en overstappen is over het algemeen niet iets dat mensen graag doen. Dat gebeurt alleen wanneer Origin iets aanbiedt dat Steam niet doet.

EA zorgt er op dit moment gewoon voor dat ze iets NIET aanbieden op Steam (afgezien van huidige onderhandelingen dan). Misschien een verkeerd uitgangspunt, maar op de lange termijn bouw je ook zo wel een redelijke userbase op.
Het gaat dan ook niet per se om de na of voordelen van Steam. Het gaat er om dat je zelf de keuze hebt welk platform je gebruikt. De discussie over welk platform beter is, is toch eindeloos en schiet niemand wat mee op. Persoonlijk vind ik het meer arrogantie tegenover je community om een platform waar je jarenlang veel games aan hebt gesleten zo ineens te gaan boycotten (wat EA dus deed bij Steam).

Als Steam er niet was had ik waarschijnlijk vele games die bij EA uit de catalogus komen niet gehad (waaronder Crysis 1 en Bad Company 2). Tuurlijk, ik snap enerzijds wel dat EA graag wil dat je alles direct via hun eigen platform regelt (hier zullen ze waarschijnlijk ook meer aan verdienen per verkochte game) maar het is ook belangrijk wat voor houding je richting je community uitstraalt. En die houding is naar mijn mening vrij negatief de laatste tijd bij EA.

Neemt niet weg dat ze veel goeie games uit brengen, maar ik en veel andere mensen willen gewoon de vrijheid van keuze hebben niet allerlei apps/clients door onze strot heengedrukt krijgen zonder dat ik er om vraag.
Als Steam er niet was had ik waarschijnlijk vele games die bij EA uit de catalogus komen niet gehad
Ik heb dus precies het zelfde, ik heb een handjevol EA games, allemaal via Steam gekocht (in aanbiedingen)

Al waren ze niet op Steam geweest, had ik ze 100% zeker niet gekocht, en zo zijn er vast nog heel wat meer mensen

Dus het is in mijn ogen ook gewoon een domme zet om Steam te negeren als verkoop platform
Ik denk dat je het aantal spelers wat de game zal annuleren niet moet onderschatten. Zelf heb ik ook getwijfeld om het te annuleren, maar toch niet gedaan. Het is en blijft een beta(ja het spel maar Origin ook), dus het eind product wacht ik rustig af! De Hard-core BF spelers zullen hem vast wel kopen, maar er zijn genoeg mensen die, na het spelen(of niet kunnen spelen) van de beta, het spel geannuleerd hebben. Ze wachten dan een weekje of 2 extra om MW3 te kopen.(omdat het hun niet echt uit maakt welke van de 2 ze zullen spelen) Concrete cijfers zou ik niet weten, maar vergis je er niet in!
Waarschijnlijk zit je straks vast aan Steam EN Origin, net zoals dat bij al die rotte Games for Windows Live spellen op Steam is. Ze zouden GfWL en Origin er gewoon uit moeten slopen als een game via Steam aangeboden wordt, maar dat doen ze helaas niet. Het enige voordeel van via Steam kopen is dat je de game dan via Steam up-to-date kunt houden, maar je hebt nog steeds Origin nodig om het spel te spelen.
owja helemaal vergeten, windows live.. bestaat dat nog ja ?
ooit eens 15 min mee bezig geweest omdat ik kane en lynch eens wou proberen...
de tering wat was dat een rotprogramma, 30 minuten gespeeld en alles d'r af gegooid.
Dat denk ik dus ook. Naar mijn verwachting: de serverbrowser is via Origin. Dus via Steam downloaden, updaten en DLC's kopen, maar dan start de Origin website om de serverbrowser te kunnen gebruiken.

Hierboven staat een link van Rhapsody naar een post van een user (die toevallig daar site-admin is van het fanforum) die DENKT dat de server browser ingame komt, maar dit is volgens mij gewoon een gok/verwachting/hoop.
Beetje jammer voor de mensen die maanden geleden een pre-order hebben geplaatst. Zou mooi zijn als we deze alsnog in Steam zouden kunnen activeren..
Beetje jammer voor de mensen die maanden geleden een pre-order hebben geplaatst. Zou mooi zijn als we deze alsnog in Steam zouden kunnen activeren..
Een pre-order kan je gewoon annuleren zonder kosten te maken (zeker als je nog niet betaald hebt). Bij een pre-purchase, zoals je bij Steam een spel koopt voordat het uitkomt, kan dit echter niet.

Gekeken naar de verleden van spellen van EA zal de retailversie van BF3 niet te activeren zijn op Steam. De server browser zal gewoon web-based blijven, ook voor de Steam-versie. EA heeft daar zoveel energie in gestoken dat ze dat niet deels zullen opgeven. Inviten via Steam en dergelijke functionaliteit zal natuurlijk wel werken met de Steam-versie van het spel.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 6 oktober 2011 09:49]

Pre-orders is juist een van de weinige gevallen waar Steam wel geld terug geeft.

[Reactie gewijzigd door Armada651 op 6 oktober 2011 10:03]

Ik kan wel bijna met zekerheid zeggen dat inviten via Steam niet gaat werken. Dit is alleen bij Steamworks games, iets wat BF3 sowieso niet is.

Erg jammer dat dit pas zo laat gebeurd, heb hem nu al gepreorderd maar had graag dat beetje extra betaald voor de steam versie.
Steamworks kan altijd later nog worden toegevoegd aan een spel. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar het (vrij populaire) spel Borderlands. Hier is onlangs Steamworks aan toegevoegd, en het werkt perfect.

http://tweakers.net/nieuw...-toe-aan-borderlands.html

Ik zie niet in waarom dit bij BF3 niet zou kunnen, eventueel zelfs na release pas. Zelf zit ik hier erg op te wachten. Liever alleen Steam, dan zowel Steam als Origin tegelijk op mijn pc gestart, voor slechts een enkel spel! :)
Gekeken naar de verleden van spellen van EA zal de retailversie van BF3 niet te activeren zijn op Steam.
Ik weet niet hoe ver jij terugkijkt, maar keys vanaf 2009 (of 2004 weet niet meer), mits de game beschikbaar is in Steam, is gewoon te activeren binnen Steam (en Origin), ook al heb je de CD key in het boekje staan. Lees de FAQ van EA / Origin er maar op na. Daarom werkt mijn BF2 key niet, die is van ver daar voor. Ik denk dat jij dus iets niet goed hebt gedaan.
VInd origin velen malen slechter dan steam. De interface van steam ziet er wat gelikter uit en is veel gebruiksvriendelijker. Ook heb ik bij Steam nooit echt een vastloper gehad, en met Origin regelmatig.
Daarbij heb ik al een hele waslijst aan games gekocht via Steam, dus zou fijn zijn als ik al mijn aankopen via Steam kan laten lopen. Als er ooit een keer een nieuwe pc komt, kan ik gelijk mijn games weer opnieuw downloaden via Steam.
Origin is net uit en steam draait nu al een paar jaar

ik kan je verklappen dat steam toen het uitkwam ook een rot product was werdt je opgedwongen met Halflife 2.


ik ben juist blij met Origin krijgt steam tenminste wat concurrentie en dan zakken de prijzen misschien een beetje belachelijk dat steam vaak 10 euro meer vraagt dan een versie met cd in de winkel
Ach steam was tijdens HL2 nog niet eens zo heel slecht
Het was pas slecht helemaal in het begin toen je Counterstrike 1.6 via steam moest spelen.
Ach denk je nu echt dat de tweakertjes dat nog willen herinneren? Steam was een vies gedrocht dat gebruikt MOEST worden voor HL2. Nu is opeens alles koek en ei.
Wat wil je nou zeggen? Steam was in het begin zeker slecht, maar nu is het gewoon een goed platform.. moeten mensen blijven zeiken omdat het vroeger slecht was?
Of steam slecht was doet er anno nu inderdaad niet zoveel meer toe. Als je zo'n full price spel koopt is het al irritant zat dat er de helaas onvermijdbare bugs in zitten, maar als 't deliverance tooltje ook nog es brak is wordt het steeds minder gezellig. Nieuwe frends list, extra proggie op je pc, extra toegang tot je credit card, extra eigenaardigheden van zo'n proggie.

Punt van mij, en vele met me denk ik, is niet zozeer dat Steam nou zaligmakend is, en dat 'we' niets anders willen hebben, maar dat zo'n digitale shop nog wel sterkere lockin heeft als bv een besturings syteem. Kies je eenmaal voor eentje dan ben je redelijk hooked. Het wordt ondoenlijk om er meerdere naast elkaar te hebben. Laat Origine succes hebben en op prijs en andere extra's concurreren met Steam, prima! Maar aub laat mensen wel kiezen waar ze hun meuk halen.
Ach denk je nu echt dat de tweakertjes dat nog willen herinneren? Steam was een vies gedrocht dat gebruikt MOEST worden voor HL2. Nu is opeens alles koek en ei.
uhu, daar gingen de illegale praktijken van het illegaal downloaden en toch op een normale public spelen.... neen daar zorgde steam wel voor.. ik had er ook moeite mee in het begin, en uiteindelijk heeft het wel geholpen, ik koop het meeste nu braaf zoals iedere uitgezogen burger zou moeten :)
Het probleem van Steam op het begin was dat het downloaden van een game ongelooflijk lang duurde, en constant vastliep tijdens de launch.

Nu met gefaseerde pre-downloads voor het spel uitkomt, gecombineerd met een betere snelheid, is dit al erg lang geen probleem meer. Mensen hebben nooit een probleem gehad met de werking van Steam, maar met de performance. Verdraai de feiten toch niet, altjeblieft.

En ik zou graag wat voorbeelden zien bij de claim van "Steam vraagt 10 euro meer dan in de winkel". Ik zie juist vaak extreme kortingen bij pre-orders, het kopen van games als een groep, en bij games van enkele weken of maanden oud.
0Anoniem: 239885
@stamp6 oktober 2011 14:06
Typisch, ik gebruikte al Steam voordat HL2 uitkwam (zat een jaar tussen) en ik heb er werkelijk nog nooit problemen mee gehad, zelfs toen niet.
Ik weet niet wat het probleem is. Origin werkt erg simpel zonder poespas. En ik heb het alleen gebruikt voor het installeren. Voor de rest draait het alleen op de achtergrond.
Het probleem is dat Origin nieuw is. Alles wat nieuw is (behalve nieuwe videokaarten en CPU's) slaan Tweakertjes stijl van achterover. Want de vorige versie/programma/interface werkte toch goed?
Bij steam was er geen beter alternatief, bij origin is steam het betere alternatief... Dat is het verschil :)

Als origin de eerste was geweest en net zo positief veranderd was in al die tijd als steam deed was het nu andersom ;)

Als je iets op de markt zet op te concurreren moet je wel de concurrent ongeveer kunnen evenaren, dat kan origin nog niet, dus ik gebruik het NOG niet :)

Steam had ik ook nodig voor CS1.6 dus ben ik nog een jaar door gegaan met cs1.5 en daarna HL2 'illegaal' gedownload en ook gekocht maar zo kon ik het gewoon zonder steam spelen :)

Dus nee met Steam was ook niemand blij in het begin en nu met origin blijkbaar ook niet, wat is daar oneerlijk aan?
Bij steam was er geen beter alternatief,
Jawel, GEEN steam
Daar gaat het niet om :) maargoed voor mij maakt het niet uit dat jij niet snapt dat 80% origin gaar vindt. Veel plezier met je origin :) Komt bij mij iig niet op me PC...
Afgezien van het feit dat je jezelf een beetje belachelijk maakt (je bent zelf immers ook al ~7 jaar een "Tweakertje"), vind ik dit een rare en generaliserende opmerking.

Origin is inderdaad 'nieuw', maar ook een nagenoeg gelijk product als Steam dat een veel hogere 'maturity' heeft. Het heeft volgens mij niets te maken met "versie/programma/interface", maar juist met technische functionaliteit, en - kwaliteit.

Origin delft daarin het onderspit t.o.v. Steam en biedt (tot dusver) geen enkele meerwaarde voor de gamers. Het is wel wéér een applicatie die op de achtergrond mee moet blijven draaien/updaten.

Tot slot denk ik dat de gemiddelde "Tweakertjes" júist nieuwe technologie omarmen, maar dat ze gewoon gezond kritisch zijn :)
Daar merk ik anders weinig van! Zie de reacties op Windows 8, veranderingen in games, reacties op Apple producten etc. Tweakers zijn juist hartstikke conservatief. Ik zal weleens willen weten hoeveel Tweakers hier nog Windows 7 in classic 2000 mode hebben draaien?

Origin heeft evenveel recht op een plaats in PC-land als Steam.
Bovendien is een beetje fatsoenlijke concurrentie in PC-land nooit verkeerd.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 119304 op 6 oktober 2011 15:01]

Ik zal weleens willen weten hoeveel Tweakers hier nog Windows 7 in classic 2000 mode hebben draaien?
Ik ook! Misschien iets voor een poll? }>
wat moet nou het voordeel worden van 2 bijna het zelfde programma's.
ik vind het persoonlijk veel lekkerder om te werken met steam dan met origin.
Concurrentie en uiteindelijk twee betere platforms, maar dan moet EA wel wat meer mankracht in origin stoppen zodat het ook echt een goed alternatief is voor Steam.
Steam of Originen, laat ze eerst de PC maar eens weer 'cheat proof' maken, daar zullen ze al genoeg werk aan hebben ipv te gaan onderhandelen welk download platform ze willen gebruiken.

(steam werkt hier al maanden niet meer, leuk zo'n hardware lock, maar bij elke reboot weer een lock.. nee dank je).
Als je even snel op de site van steam kijkt zie je dat ze daar een fix hebben waardoor je binnen een minuut van het probleem af bent.
Deze mogelijkheid zou ik helemaal niet erg vinden.. Sterker nog ik vond het erg vervelend dat battlefield 3 in de eerste instantie niet naar steam kwam.

Ik gebruik eigenlijk met elke game steam en ik zat er ook niet echt op te wachten om weer een nieuw platform te installeren waar ik alleen battlefield 3 mee zou kunnen spelen. Hoe dan ook heb ik bf3 al besteld en gaat deze hoe dan ook gespeeld worden. De mogelijkheid tot keuze "Steam of Orgins" vind ik wel erg fijn.

[Reactie gewijzigd door IFoldAces op 6 oktober 2011 09:48]

Daar ben ik het helemaal mee eens.
Bijna alle spellen die ik speel, gebruikt ik met steam.

En heb geen zin om er weer een platform bij te hebben
Ik hoop dat de steam overlay dan eindelijk gaat werken op BF3...
Steam :X lekker niet kunnen spelen als je internet eruit ligt of als er een storing bij steam plaatsvindt.... :)
Onzin, Steam heeft gewoon een offline-modus. Misschien dat je een spel hebt gespeeld die nog een eigen DRM-systeem heeft waardoor je online moet zijn, maar dat staat los van Steam.
De offline-modus van Steam is nutteloos als je meerdere installaties van Steam gebruikt. Je kunt de offline-modus alleen gebruiken als je Steam je wachtwoord laat herinneren, maar als je vervolgens op een andere machine inlogt terwijl de eerste nog aan staat wordt de eerste uitgelogd en het wachtwoord "vergeten", waardoor je eerst online moet inloggen voor je weer offline kunt inloggen.
Duh, je begrijpt toch ook wel waarom dat is....
Dat begrijpt hij vast wel ja, maakt het niet minder irritant.
Offline kan je ook spelen...
Ik heb laatst lekker Fallout New Vegas via Steam in Frankrijk gespeeld. Werkte prima.
Je hoeft alleen even je profiel offline beschikbaar te maken.

Ik speel het wel lekker vanaf Origin, Origin is niet veel mis mee imo.
Tuurlijk, er ontbreken wat features en het werkt nog niet helemaal perfect maar het werkt beter als Steam toen dat in de kinderschoenen stond. Het is geen Games for Windows Live in ieder geval.

Wat ik wel zou willen is dat BF3 werkt met de Steam Overlay, want dan kan ik tijdens het spelen met mijn vrienden chatten, maar small price to pay voor wat ik voor BF3 heb betaald.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 6 oktober 2011 10:06]

Je kunt gewoon offline gamen... daar is de offline functie voor.
in dat geval hoop ik eerlijk gezegd dat als je het spel op origin besteld hebt, je deze ook toe kan voegen op steam...anders heb ik alsnog origin voor 1 spel er op staan (hoewel ik momenteel wel alle spellen die er op kunnen heb toegevoegd)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee