Google neemt DocVerse over

Google heeft de overname van DocVerse afgerond. Het bedrijf dat Office-gebruikers via een plugin in staat stelt om met meerdere personen tegelijkertijd aan documenten te werken, stond al enige tijd op de verlanglijst van de zoekgigant.

DocVerse logoIn december verschenen er al berichten in de pers dat Google zijn pijlen gericht had op DocVerse. De zoekgigant zou 25 miljoen dollar op tafel willen leggen voor de overname. Inmiddels heeft Google op zijn bedrijfsblog laten weten dat de overname inmiddels een feit is, maar het bedrijf doet geen mededelingen over het overnamebedrag. Voor bestaande DocVerse-gebruikers zou voorlopig niets veranderen, maar het is voorlopig onmogelijk om nieuwe accounts te openen.

Met het inlijven van DocVerse heeft Google technologie in handen gekregen om zijn clouddienst Google Apps beter aan te laten sluiten op Microsoft Office. Met name de import- en exportmogelijkheden voor meer gecompliceerde Office-documenten zou met de DocVerse-software verbeterd kunnen worden, vermoeden analisten. Hierdoor zou de drempel voor de naar schatting 600 miljoen Office-gebruikers om gebruik te gaan maken van Googles clouddiensten verlaagd kunnen worden. DocVerse werkt momenteel samen met Microsofts Sharepoint Server, maar vermoedelijk zal opslag op Google Apps daar snel aan toegevoegd worden.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

06-03-2010 • 16:48

60 Linkedin

Submitter: BastiaanN

Lees meer

Google koopt ontwikkelaar Slide Nieuws van 5 augustus 2010
Google koopt Britse startup Plink Nieuws van 12 april 2010
Google haalt Apps uit bèta Nieuws van 8 juli 2009
Google verklaart platgaan Gmail Nieuws van 25 februari 2009

Reacties (60)

Wijzig sortering
In ons project heb ik mijn (drie) collega's zover gekregen om onze documenten als de planning, de notulen, de adreslijst, onze lopende zaken en de verschillende infomatiebrieven die we maken in Google Apps te gebruiken.

We werken alle vier zelfstandig voor een opdrachtgever. Dus we moeten naast onze eigen gebruiken ook 'integreren' in de exchange/windowsomgeven van deze opdrachtgever. Via VPN, shared disks, inlogs enfin. Dit is ongelofelijk onhandig, wie heeft het meest recente bestand, hij mailt het door want 'de vpn werkt hier niet', of ik deze op de server wil zetten, maar nummer drie heeft op die op de server al wat veranderd etc etc.

Cloud Computing is gewoon geniaal, we werken er tegelijk aan. Google is nu eenmaal diegene die op het juiste moment een makkelijk in te stappen methode biedt.

Wat ik nu zie is dat inderdaad ingewikkelde docs wel moeite hebbne, vooral als er wat opmaak in zit. Ook wij gebruiken documenten van derden die dan ook ons 'google docs' systeem in gaan. Als dat met deze overname gaat verbeteren, verbetert dat DIRECT onze werkervaring met google docs. En dat vind ik goed nieuws :)
ja, lijkt me inderdaad ook handig.
Ik heb niet een voorbeeld als hoe jij het hebt, maar wel een school (letterlijk) voorbeeld.
Als je met een groepje samenwerkt aan een verslag/werkstuk is het onhandig wie wat doet.
Meestal komt het erop neer dat iedereen een stuk maakt, en dat naar iemand toestuurt, en die zet alles bij elkaar.
Met zoiets als DocVerse zou het makkelijker gaan.
En veel reacties hierboven die als: "waarom betaalt google hier 25 miljoen voor? het zou mij niet eens 25 cent waard zijn."
Goolge is inmiddels zo'n grote speler op dit gebied, die weten echt wel wat ze willen kopen en hoeveel ze daarvoor over hebben, Goolge zal dus wel een reden hebben dat ze dit bedrijf willen hebben, om een patent of iets dergelijks.
Voor dat soort dingen zijn er nou versiebeheersystemen. Ik gebruiken altijd SVN en/of GIT voor samenwerking; zowel voor programmeeropdrachten als voor verslagen, papers, presentaties en dergelijke. Iedereen heeft altijd de laatste versie en wijzigingen worden automatisch gemerged.

Dat veel liever dan alles maar weer bij Google neerleggen...
Zou een dwerg als docverse echt een geduchte concurent zijn van de reus google???
Ik denk het niet.
De toekomst zal veel online-potentie hebben op documenten gebied.
Beter lezen:
Met het inlijven van DocVerse heeft Google technologie in handen gekregen om zijn clouddienst Google Apps beter aan te laten sluiten op Microsoft Office. Met name de import- en exportmogelijkheden voor meer gecompliceerde Office-documenten zou met de DocVerse-software verbeterd kunnen worden, vermoeden analisten. Hierdoor zou de drempel voor de naar schatting 600 miljoen Office-gebruikers om gebruik te gaan maken van Googles clouddiensten verlaagd kunnen worden.
Google heeft het bedrijf gekocht vanwege de technologie die het daarmee in handen heeft gekregen. Nu kan het alle MS Office gebruikers lokken om van de Google cloud gebruik te laten maken.
nou, het lijkt me niet dat je vele miljoenen gaat neerleggen voor een import/export module. dat kun je zelf goedkoper schrijven :P

lijkt me dus wel gewoon een tactische overname, niet zozeer een praktische
Divisie oprichten, mensen aannemen, kennis vergaren, overhead, salarissen, werkplek, administratie, testen, ontwikkellen, etc, etc en dan heb je misschien over een jaar iets bruikbaars.
Nu heeft Google gelijk iets bruikbaars in handen zonder de overige kosten en een klanten basis.
25 miljoen is niet zo veel.
Je neemt een bestaand bedrijf over om in het veld geteste software te hebben waar alle bugs al uit verdwenen zijn en om meteen een grote groep klanten te hebben die er al praktijkervaring mee hebben en die ideeen hebben voor verdere evolutie.
nou, het lijkt me niet dat je vele miljoenen gaat neerleggen voor een import/export module. dat kun je zelf goedkoper schrijven :P
Het is niet het schrijven van de software dat het meeste geld kost, het zijn licenties op patenten die zoveel geld kosten. Een overname is dan vaak goedkoper.
Docverse is niet de concurrent, office wel.
Google koopt niet alleen bedrijven op om concurrentie uit de weg te ruimen, ik denk dat docverse een bepaalde techniek/patent had die Google graag wilde gebruiken.
dat wilde ik dus net zeggen.
Ik zie het eerder als het wegnemen van een concurrent. Tegelijk kunnen werken in Office documenten is heel prettig op projecten etc. Het is een van de weinige echt grote voordelen van Google Apps tov MS Office. Door het wegnemen van deze optie door DocVerse te kopen wordt dat voordeel weer even een unieke feature voor Google Apps.
Ik denk dat MS hier met de nieuwe office wel op gaat inspringen ;)
Wordt het verkocht als nieuwe feature van SharePoint (oid).
Dat is an sich leuk, maar bedrijven zijn niet zo happig als het om office migraties gaat, vooral niet als er veel complexe macro's etc in het spel zijn. Inbouwen is dus 1 ding, zorgen dat klanten overstappen naar die versie, én er een sharepoint omgeving voor optuigen is een tweede..

Neem ons bedrijf als voorbeeld, een ingenieursbureau uit de top-10 van Nederland. Veel complexe macro's voor oa rapporten, briefrapporten, memo's, notities en notulen. En dan ook nog in 4 talen. Dat ombouwen en testen kost een klap geld, en dan komt sharepoint er nog bij. We testen er nu mee, aan de hand van een grotere ICT dienstverlener, en ik kan me niet heugen dat ik zo vaak de kreet "meerwerk" heb gehoord... Dat is een separaat project, echter is sharepoint niet echt geschikt om grotere Cad en Gis bestanden te delen via ons wan, dus dan blijft er een dubbel systeem nodig. Wat uiteraard ook dubbele (beheer) resources kost, iets waar we in de huidige markt toch echt niet op zitten te wachten.

Nee dit is alleen interessant voor het MKB, en de grotere organisaties met relatief weinig software buiten de standaard kantoor-applicaties.
Dat is een separaat project, echter is sharepoint niet echt geschikt om grotere Cad en Gis bestanden te delen via ons wan, dus dan blijft er een dubbel systeem nodig.
Inderdaad, daar ben ik ook mee bezig geweest op verzoek van de IT afdeling maar het grootste gedeelte waar het netwerk voor gebruikt wordt (CAD) wilde ik niet in sharepoint hebben :-).
De meeste CAD programma's hebben daarentegen functies om samen te werken.

Het werken met meerdere personen aan één word (office) document komt in mijn omgeving niet zoveel door. Eerder een mail, aanpassen en weer terugmailen.
Dit IS een feature van Office 2010!
SharePoint 2010 ondersteunt samen werken aan 1 document, en inderdaad zoals SPee zegt, Office 2010 is hier ook op voorzien. Niet alleen Word-documenten overigens.
Net zoals sharepoint 2007 dat doet, en 2003 en 2001...
Alleen het grote verschil is dat je met sharepoint niet gelijktijdig in hetzelfde document kan werken, en dat van beide de wijzigen bijgehouden worden.
Met name de import- en exportmogelijkheden voor meer gecompliceerde Office-documenten zou met de DocVerse-software verbeterd kunnen worden, vermoeden analisten.

Dus niets is zeker, ze hopen maar dat het de goede kant op loopt. Maar om even de office dienst over te gaan nemen mbv cloud, ik zie het niet gebeuren. Daarvoor is het teveel gemeengoed.

OT: is Faust dezelfde als Waarheid op FoK? Beide even recalcitrant . :+
Gemeengoed maar ik merk, met een drang naar iets anders :)


Office zit vastgeroest en het is een heel erg goed pakket verder, maar het gaat allemaal niet makkelijk!

Ik werk nog altijd met het idee dat een PC MIJ moet bedienen, iets wat met office niet altijd gaan, we moeten ons in allerlei bochten wringen om samen dingen te kunnen doen :) Google Docs is een heel goed platform. Er zijn andere platformen (microsoft heeft er ook een maar die is niet beter, en duurder).

Het moet niet perse Google zijn voor mij maar potverdikke, ze leveren me constant de diensten die ik nodig heb. Dat is lang zo, vind je het gek dat ik klant ben:

Een beetje chronologie in mijn geval:

Gmail, toen externe mail ophalen, filters en labels (!), toen IMAP ondersteuning, een goede calender, outlook sync, contactpersonen zijn verbeterd, een snellere browser die webtoepassingen doet, gmail als 'applicatie' hierdoor, google-docs, mijn G1 android telefoon die al deze shit samenvoegt op mijn foontje, google docs komt met mogelijkheid tot opslaan van 1gig aan originele documenten (geniale stap, weer minder 'server' nodig), tussendoor genoeg goodies in google labs, en met google-wave geven ez een leujke preview.

Ik bedoel, hoe wil een concurrent hier tussen komen? Het is gewoon een rits aan dingen die ze onder mijn neus leggen en ik vreet ze als chocolaatjes :) En ja, het maakt mijn werk productiever ...

[Reactie gewijzigd door RielN op 6 maart 2010 22:45]

Die "rits aan dingen" die jij opnoemt zijn allemaal zaken die ik in mijn MS omgeving al lang had.
Dus ik snap niet wat er nou zo bijzonder aan is...
Persoonlijk vindt ik het goed dat google al die diensten overkoopt, na-aapt o.i.d. want meestal waren ze daarvoor betaald en nu zij zulke services voor iedereen vrij beschikbaar.
Even gmail als voorbeeld: ik denk niet dat er een beteren gratis emailaccount is: handig domein, snelle inlogtijd, mogelijkheid tot versimpelde website voor apparaten met weinig bufferruimte of als je via 3G per Mb afrekent, bij inloggen hoef je niet @gmail achter te typen zoals bij microsoft, vanaf begin veel ruimte, nu zelf nog meer.

Het enige nadeel is het gevoel dat (ook als is dat misschien voor hen niet ECHT intressant, alleen voor advertentiedoeleinden) dat alles wat je via hun diensten doet misschien wel heel lang opgeslagen wordt en gelezen door andere mensen, zoals werknemers, of nog erger gehackt en publiekelijk bekendgemaakt (nu heb ik niet zoveel te verbergen maar t gaat om het idee) 8)7
dat wordt het niet. Enkel worden jouw mails door een systeem gehaald die adhv trefwoorden ads weergeeft.

As of July 2009,[4] it has 146 million users monthly.


Laten we zeggen dat we 10 mailtjes per dag sturen. 1 miljard 460 miljoen mailtjes per dag. Ex spam.
Hoe groot, acht jij de kans, dat ALS er mensen user-mails kunnen lezen, dat jouw mail ertussen zit?

De enorme bulk maakt je super-anoniem.
Mensen lezen het inderdaad hoogstwaarschijnlijk niet. Maar er wordt natuurlijk wel een profiel over je opgesteld.

Je mailtjes worden gescand, trefwoorden worden geextraheerd. De tellertjes van deze trefwoorden in jouw Google-account worden weer mooi opgehoogd en zo weet Google uiteindelijk precies wat jou interesses, vakgebieden en bezigheden in het algemeen zijn. Zit ik toch niet echt op te wachten.

En dat al helemaal niet in combinatie met de overheid die steeds meer inbreuk op je privacy meent te moeten maken door bedrijven voor ieder wissewasje te verplichten hun gegevens over jou aan hen af te staan, waardoor die ook deze gegevens weer binnenkrijgen. Mocht je nou toevallig lid zijn van een chemie-mailinglijst dan staat de terrorisme-bestrijding straks op de stoep omdat het tellertje behorende bij 'poeder', 'mengen' en 'explosief' bij jou wel schrikbarend hoog staat...

Dit is natuurlijk allemaal (voorlopig) zwaar overdreven maar het behoort zeker tot de mogelijkheden zonder dat er iemand daadwerkelijk al jouw mailtjes door hoeft te ploeteren.
Voor bestaande DocVerse-gebruikers zou voorlopig niets veranderen, maar het is voorlopig onmogelijk om nieuwe accounts te openen.
Waarom lees ik dat vaker bij bedrijven die Google heeft overgenomen :?
Gaat Google er (per direct) mee stoppen, mag het bedrijf niet zijn eigen services langzaam uitfaseren? Of gaan ze het (direct) aansluiten op Google, waardoor nieuwe klanten zich daar moeten aanmelden?
Ik denk dat de huidige klanten hier niet al te blij mee zijn.

Straks moet je bij elk product van een klein bedrijf gaan vragen of ze met Google in gesprek zijn voor een overname, omdat dan de dienstverlening wordt gestopt 8)7
Voor bestaande DocVerse-gebruikers zou voorlopig niets veranderen,
ja erg vervelend voor de huidige klanten ja, ik snap je punt volkomen, vooral ja vraag: Gaat Google er (per direct) mee stoppen, mag het bedrijf niet zijn eigen services langzaam uitfaseren? maakt veel verstand als je zelf een stukje tekst quote met het antwoord.

Als jij leest dat er voor bestaande klanten niets anders wordt op korte termijn bij overnamen door Google dan lijkt me dat dus eerder een goede zaak.
Mogelijk wil google de registratieprocedure gelijk samenvoegen met hun eigen google-account systeem. Integratie / samenvoeging van de gebruikers database is een heel normaal proces bij een overname?
Straks moet je bij elk product van een klein bedrijf gaan vragen of ze met Google in gesprek zijn voor een overname, omdat dan de dienstverlening wordt gestopt
De dienstverlening is toch niet gestopt? Huidige klanten kunnen gewoon door, nieuwe kan (tijdelijk) niet, dus wat je zegt klopt niet helemaal.
Of gaan ze het (direct) aansluiten op Google, waardoor nieuwe klanten zich daar moeten aanmelden?
Ze zullen de dienst laten aansluiten bij bestaande producten en aanpassingen maken zodat het op de Google infrastructuur draait. Een proces dat meer dan een jaar in beslag neemt.
Eerst AppJet overnemen en nu dus DocVerse. Google heeft grootse plannen met z'n Google Apps afdeling.
(nieuws: Google neemt Wave-concurrent AppJet over)
Eerst AppJet overnemen en nu dus DocVerse. Google heeft grootse plannen met z'n Google Apps afdeling.
(nieuws: Google neemt Wave-concurrent AppJet over)
Inderdaad. Het geeft wel aan hoe serieus Google bezig is met het opzetten van Cloud Computing.
Ik ruik een link met Google wave..
Moet eerlijk zeggen dat ik me dat afvraag - Wave was zover ik weet vooral bedoeld voor sociale websites zoals hyves, twitter, facebook, etc.
Google heeft bij de ontwikkeling van wave bedacht hoe e-mail zou zijn geworden als het nú was uitgevonden. Het heeft voor de rest helemaal niets met sociale netwerk sites te maken; het is een online colaboration tool... Een -mijns inziens- behoorlijk overhyped product dat een snelle dood zal sterven..
+1Anoniem: 268741
@4np6 maart 2010 20:59
je bent niet de eerste die dit roept over een nieuw google product en vast en zeker ook niet de laatste.

Persoonlijk heb ik het ook niet nodig, maar googles oplossingen hebben toch vaak de neiging in goud te veranderen.
Persoonlijk heb ik het ook niet nodig, maar googles oplossingen hebben toch vaak de neiging in goud te veranderen.
En dat heeft jammergenoeg vaak niets te maken met het feit of het wel of niet goed is. Vaak gebruikt men uit emotionele overweging google producten.

[Reactie gewijzigd door HerrPino op 6 maart 2010 23:11]

Mwa, daar ben ik het niet zo mee eens. De zoekpagina's die groot waren ten tijde van de opkomst van google waren Altavista en Yahoo!, en ik kreeg vrijwel instantaan betere resutlaten bij google dan bij die twee anderen. De overstap was dan ook snel gemaakt.

Verder hebben de apps van Google vaak precies de simpliciteit die het nodig heeft. Ik gebruikte eerst hotmail, maar nadat ik de vlotte interface, de snelheid en de threaded mail van Gmail had gezien was ik meteen verkocht. Dat had alles te maken met de functionaliteit en niks met "oh het is van Google", want wat heeft een zoekpagina nou met e-mail te maken. Dat was juist eerst een reden voor mij om het te wantrouwen.

En ook Streetview heb ik wel eens gebruikt om te kijken wat de routebeschrijving van maps nou precies bedoelde op een groot kruispunt in een stad. Even rondkijken en je kan je daarna op locatie perfect orienteren en in 1 keer goed lopen.
waren Altavista en Yahoo!, en ik kreeg vrijwel instantaan betere resutlaten bij google dan bij die twee anderen. De overstap was dan ook snel gemaakt.
Het kan toeval zijn, maar ik zocht laatst iets met een meta-zoekmachine en die vond via google niets, yahoo gaf twee resultaten en bing één. Het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat yahoo in die jaren erg verbeterd is, die zitten natuurlijk ook niet stil. En nieuwkomer Bing is zeker niet slecht.
Mensen hebben dus om emotionele redenen behoefte gekregen aan betere zoekresultaten?

Of mensen hadden om emotionele redenen een 1GB emailbox nodig, en streetview.

En Youtube gebruikers dat zijn allemaal mensen die het gebruiken om emotionele redenen?
+1Anoniem: 224933
@Dark_man7 maart 2010 19:13
Zonder gmail had hotmail nu een opslagruimte van nabij de 2mb
Mensen zijn geen google gaan gebruiken omdat die betere zoekresultaten had, maar omdat je bij google veel minder irritante reclame had.

Streetview is een leuke gimmick, maar na de eerste keer kijken heb ik het daarna nooit meer gebruikt.

En youtube is niet door google bedacht en/of groot gemaakt.
Ja hoor, dat was dus echt niet de reden dat mensen google gingen gebruiken. Maar dat weet je zelf ook best wel.

En dat jij streetview nooit meer gebruikte na die ene keer wil niet zeggen dat dat ook voor de rest van de wereld geldt.
Denk het niet. Ik weet niet of je wel eens in projectgroepen werkt? Dan is Wave een verademing. Ik gebruik het waar mogelijk. De mogelijkheden zijn in vergelijking met een echte office tool natuurlijk beperkt maar het samenwerkelement scheelt verschrikkelijk veel tijd, misverstanden, dubbel en missend werk.

Ik zou het in mijn werk niet meer willen missen.
Ik zou anders best graag mijn wave als word document kunnen uitvoeren. Andersom nog liever.
Volgens mij ben je in de war met Buzz :)
0Anoniem: 208019
6 maart 2010 18:22
Wel lekker om iemand betalen om te stoppen met iets. Goede innovatie :9
Ze willen de techniek juist gaan gebruiken, kopen kan dan beter zijn dan inhouse ontwikkelen.
25 miljoen euro, wel erg veel voor een bedrijf waar ik nog nooit van heb gehoord. Ik zou er nog geen 25 euro voor overhebben om DocVerse over te nemen.
Dat komt omdat voor jou DocVerse waarschijnlijk geen toegevoegde waarde heeft en DocVerse heeft voor Google wel degelijk een grote toegevoegde waarde. Zo kunnen zo namelijk beter concurren met MS Office en dit zal een hele nuttige toevoeging zijn op Google Apps.
En voor Google is 25 miljoen euro misschien wel net zo iets als voor jou 25 euro dus...
25 miljoen is toch niet zoveel voor een bedrijf? Dat jij het niet kent betekend dat men bij Google zijn huiswerk goed gedaan heeft. Moest jij het gekend hebben betaalden ze er anders 250 miljoen voor. Beter nu kopen dan op het moment dat jij het in de lucht prijst.
Lekker beredeneerd weer...

Dus omdat jij nog nooit van het bedrijf gehoord heb is het geen 25 miljoen euro waard?
Beetje vreemd he, vind je zelf ook niet. Verder denk ik dat google niet zomaar 25 miljoen betaald die weten echt wel wat ze kopen en zij vinden het blijkbaar wel 25 miljoen waard.
en zij vinden het blijkbaar wel 25 miljoen waard.
Om even hierop verder te redeneren ;) ... ik zie wel degelijk in waarom ze het voor een dergelijk bedrag 'inlijven'.
Op deze manier maken ze gebruikers van MS Office makkelijk om ook eens een keer te 'spelen' met Google producten. Het gaat toch makkelijk nietwaar, eventjes mijn office-document in Google inladen. Misschien is het toch wel handig. etc.etc.
En zo kan Google zich weer in zijn handjes wrijven. Alweer iemand die weet wat Google's producten kunnen (en op verjaardagen: 'dat ging makkelijk joh, dat moet jij ook eens proberen...).

Handig? Ja, dat wel. Maar of ik hier wat aan heb? Nee. Persoonlijk ben ik een beetje voorzichtig met Google. Een groot bedrijf wat veel gratis aanbied is leuk. Maar of ik ze inzage wil geven mijn privé zaken? Liever niet. (niet dat ik wat te verbergen hebt, maar ze hebben er gewoon niets mee te maken).
Gelukkig kunnen de computer gebruikers dus nog zelf kiezen of ze het wel of niet doen.
orkut?
Het feit dat jij (en je vriendenkring) het niet gebruikt zegt nog niet dat er genoeg mensen op de wereld zijn die dat wel doen. Is 100+ miljoen genoeg voor je?

"Although Orkut is less popular in the United States than competitors Facebook and MySpace, it is one of the most visited websites in India and Brazil. In fact, as of December 2009, 51.09% of Orkut's users are from Brazil, followed by India with 20.02% and United States with 17.28%.

As of February 2010, Alexa traffic ranked Orkut 57th in the world; the website currently has more than 100 million active users worldwide.
"

http://en.wikipedia.org/wiki/Orkut

[Reactie gewijzigd door Aham brahmasmi op 6 maart 2010 20:57]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee