Vrijheid van Franse internet staat op de tocht

In Frankrijk is vrijdag door de Assemblée Nationale het wetsvoorstel Fontaine aangenomen dat de vrijheid van de Franse digitale surfers sterk limiteert. De wet is een gevolg van een lobby, aangevoerd door film- en platenindustrie, om het verspreiden van illegale bestanden tegen te gaan. De wet stelt niet alleen de eigenaar van een website aansprakelijk voor de inhoud, maar ook de internetproviders die de website hosten. Deze is hierdoor verplicht om de inhoud van de websites die het host te controleren. Als het ook maar een vermoeden heeft dat er iets illegaals op staat, dan is het verplicht om de website van het net af te halen. Daarnaast is de wet op het verzenden van elektronische berichten veranderd door het woord privé erin te schrappen, wat betekent dat de provider e-mail mag censureren en ook aansprakelijk kan worden gehouden voor de inhoud van e-mails. Dat is echter niet alles, het internetverkeer zal namelijk aan de grenzen van Frankrijk ook worden gefilterd en gecensureerd.

De gevolgen van deze wet zijn niet te overzien. Zo heeft de host van PC Inpact laten weten dat de wet hun gaat verplichten om filters te bouwen die automatisch bepaalde webpagina's kunnen blokkeren als er bijvoorbeeld de woorden mp3 of DivX in voorkomen. Voor een internetsite die net als Tweakers.net over computers en verwante zaken gaat betekent dat waarschijnlijk dat ze de stekker uit de server moeten trekken. Uit de e-mail blijkt ook dat de hostingprovider niet erg blij is met deze wet daar het helemaal niet de taak van hem of haar is om te censureren.

Franse anti-censuur-banner

Uiteraard is deze wet, die overeenkomsten toont met die van Cuba, Oekraïne en China in het verkeerde keelgat van de surfende Fransman en -vrouw geschoten. Verenigd in de vereniging Ligue Odebi hebben ze van 4 tot en met 11 januari maar liefst 119.776 elektronische handtekeningen opgehaald. Deze handtekeningen zijn ondertussen aan de Franse Senaat aangeboden die het wetsvoorstel nog moet keuren. Ondertussen zit de Ligue Odebi echter niet stil en heeft opgeroepen tot een boycot van de film- en platenindustrie. Als je hier aan mee wilt doen, kun je dat officieel maken door dit formulier te ondertekenen. Het is dus te hopen voor onze Franse internetvrienden, dat de Senaat het wetsvoorstel niet goedkeurt, zodat zij hun elektronische vrijheid blijven behouden.

Door Ralph Smeets

Nieuwsposter

14-01-2004 • 20:57

122 Linkedin

Submitter: T.T.

Bron: Materiel.be

Lees meer

NVPI: 'Groei entertainmentmarkt gestokt' Nieuws van 13 februari 2006
Muziekindustrie: minder nummers per cd Nieuws van 19 november 2003
"Google wordt geblokkeerd in China" Nieuws van 2 september 2002
Linux verboden in Austrialië? Nieuws van 7 juni 1999

Reacties (122)

122
117
87
54
12
2
Wijzig sortering
Easy now, het is maar een voorstel. Net als de plannetjes van die belachelijke ministerparade van de afgelopen 2 jaar hier in Nederland hoeft daar weinig van terrecht te komen.

Maar als het er van komt... Bespottelijk ! Alleen al dat over email. Email valt onder het briefgeheim, note bene ! Ik werk bij TPG, op kantoor dan wel, maar ik weet dat hier GEEN postbodes werken die elke envelop open stomen, met een rode pen alle vieze woordjes wegstrepen en de envelop daarna weer dichtlebberen.

Mafketels ! :+
Easy now, het is maar een voorstel.

Jammer genoeg heb je ongelijk:

In Frankrijk is vrijdag door de Assemble National het wetsvoorstel Fontaine aangenomen dat de vrijheid van de Franse digitale surfers sterk limiteert. :'(

Het is geen fijne situatie, maar ik denk dat als de Fransen zien dat allerlei websites vertrekken naar het buitenland en de ene na de andere provider over de kop gaat door deze onzin ze toch nog wel een keertje achter hun oren gaan krabbelen...
websites vertrekken naar het buitenland
Dat is natuurlijk alleen een optie voor sites die op een internationaal publiek gericht zijn. Door de filters aan de landsgrenzen, kunnen niet gewenste sites en andere diensten gewoon buiten de deur gehouden worden. Alleen wordt het een behoorlijk zware taak om die filters een beetje actueel te houden. met een beetje creativiteit kan je heel wat alternatieve namen voor mp3 bedenken.
de ene na de andere provider over de kop gaat
Een provider van internet aan consumenten blijft natuurlijk altijd noodzakelijk en ik zie niet in hoe die deze regelgeving kunnen omzeilen. Ook voor hosting providers zullen er genoeg franse sites over blijven om te overleven.

De grote winnaar in dit geheel is natuurlijk de overheid die nu behoorlijk meer zeggenschap heeft over een medium dat snel in belang toeneemt. Je denkt toch niet dat politici zich dat niet realiseren? Alleen grote maatschappelijke verontwaardiging kan ze misschien van gedachten doen veranderen.
Sorry, polle, maar e-mail valt HIER onder briefgeheim... Hoe dat in .fr of .us zit weet ik niet.

Maar ik kan me zo voorstellen dat ze in dat soort landen iets anders met privacy, vrijheid en dergelijken omgaan.

Weet je zeker dat er bij TPG geen geheime afdeling is die stiekum toch alle brieven openmaakt, en ze weer heel snel dicht doet zodat ze toch de volgende dag bezorgd kunnen worden? Volgens mij zijn dit jaar mijn kerstkaarten onderschept ;)
-Polle-, het wetsvoorstel is door het equivalent van de 2de Kamer aangenomen (de Assemble National) en wacht op goedkeuring van de eveneens door rechts gekleurde Senaat, hun versie van de 1ste Kamer. Het wordt dus waarschijnlijk een close-call.

e-mail valt in Frankrijk nu nog steeds onder briefgeheim en is dus privé, maar door het woord privé te schrappen in de wet, is e-mail niet meer privé en mag dus door iedereen worden bekeken. Dat betekent dus dat providers je e-mail mogen scannen, maar ook bedrijven mogen dit doen en krijgen zelfs het recht om sancties te treffen.
Crap, dat komt wel heel dichtbij zo! Hopen dat ze deze onzin weer gauw laten varen voor ze het in de hele EU erdoor willen drukken!

Slechte ontwikkelingen IMHO!.
Het is zeer de vraag of dit wel mag van EU. Frankrijk kan dit wel gaan invoeren maar een bij uitstek internationaal medium als internet laat zich eenvoudig weg niet zomaar beknotten.

Je kan je mails erg eenvoudig encrypten met PGP. Uitwisseling van films is ook niet voorkomen door tooltjes als freedom.net of simpele client server apps die encrypten zoals KDX. Als het moet kan je ook wel een plugin voor je browser maken die alles encrypt...Dus wat willen ze nou ?

Die hele muziek en film industrie voert imho een achterhoede gevecht en laat zien dat ze greedy bastards zijn. iTunes en de musicstore laat zien dat online muziek weldegelijk omgezet kan worden in duiten. het is een kwestie van bandbreedte dat er nog geen iMovie filmstore is.... kansloze lobby..

* 786562 boesOne
Sterke encryptie is in Frankrijk verboden. Sterker nog, er was lange tijd een speciale versie van internetbrowsers met 40-bits-encryptie in plaats van 128-bits om de weg open te houden voor justitie om internetverkeer te decrypteren.

Deze wet is gelukkig ietwat verandert wat zoveel betekent dat je mag encrypten als je de sleutel bekend maakt bij justitie. Zo niet dan ben je strafbaar en kan er via de rechtbank alsnog de sleutel worden opgevraagd.

PGP is dus in feite illegaal in Frankrijk.
Sterker nog, het verschrikkelijk inferieure encryptie-algoritme van GSM verkeer (waarvan me de naam helaas even is ontschoten) is alleen maar gebruikt omdat Frankrijk anders weigerde de standaard te ratificeren. Ik hoop maar één ding, en dat is dat "ons Donner" geen contacten onderhoudt met Franse collega's, of zich in ieder geval geen ideeën laat influisteren... Ja ik weet het, vergeefs, but can't blame a guy for hoping...
Maar het scannen van encrypted verkeer op eventueel verboden content is vreselijk reken-intensief. Ook met een 40-bits sleutel ben je al vrij veilig.
Als justitie een verdenking heeft, kunnen ze gericht proberen om verkeer te ontsleutelen, maar zomaar al het verkeer proberen te kraken is veeeeeel te veel werk.
Euh... ff zeggen dat de IE versie met 128 bit encryptie niet mocht worden geexporteerd door de US Export Laws, Frankrijk had daar niets mee te maken, die restrictie is ondertussen opgeheven, dus de 40 bit versie was overbodig...
Klopt, maar zelfs toen het exportverbod van de US was opgeheven, kon je in Frankrijk alleen maar 40-bits versies downloaden. Ik heb dat zelf nog meegemaakt met versie 4.0 van Netscape. Nederlandse versie -> 128bits. Franse versie -> 40bits!
Klinkt mooi, maar als de regering de verantwoordelijkheid afschuift naar de providers dan zullen die voor die rekenkracht moeten zorgen. En die providers kunnen de kosten maar op 1 groep verhalen: De internetters.

Ik zie maar 1 oplossing: De hele platen- en filmindustrie boycotten tot er maatschappijen komen die zich openlijk tegen dit soort praktijken verzetten, en dan uitsluitend materiaal van deze maatschappijen aanschaffen.
PGP is geen sterke encryptie natuurlijk vanuit militair opzicht gesproken.

De implementatie ervan is namelijk gammel links en rechts. kijk eens naar de defines in de source code die uitstaan :)

Het woord 'sterk' is dus lastig te definieren. Zeker is dat sinds enige jaren je in Frankrijk weer encryptie mag gebruiken.

De 40 bits encryptie slaat met name op USA, alwaar 40 bits RSA legaal is. Daarboven moeten er royalties betaald worden, wat natuurlijk practisch betekent dat niemand het meer gebruikt.

In dat opzicht is PGP dus ook illegaal in USA omdat er > 40 bits RSA in voorkomt.

Echter probeer het eens te controleren :)

Op het momente dat jij een publieke 'sterke' encryptie uitvindt, of het nu in NL of Frankrijk is, met name als het public key encryption betreft, dan ben je natuurlijk zwaar de pineut.

Rechtszaak na rechtszaak zullen je treffen, tot je water bij de wijn doet of kapot bent.

Geef ze ook eens ongelijk. Ze betalen *zoveel* mensen om al dat internet verkeer in de gaten te houden. Als er applicaties zijn die op simpele manier de zaak 'sterk' coderen, dan zit je met een mega probleem natuurlijk.
Wat zit jij nou ontzettend wazig onzin te lullen?
PGP is geen sterke encryptie natuurlijk vanuit militair opzicht gesproken.
Wat is wel sterk dan? gnupg: Supports ElGamal, DSA, RSA, AES, 3DES, Blowfish, Twofish, CAST5, MD5, SHA-1, RIPE-MD-160 and TIGER.
De 40 bits encryptie slaat met name op USA, alwaar 40 bits RSA legaal is. Daarboven moeten er royalties betaald worden, wat natuurlijk practisch betekent dat niemand het meer gebruikt.
Dit is zowaar nog grotere onzin (gnupg) --> Does not use any patented algorithms.
In dat opzicht is PGP dus ook illegaal in USA omdat er > 40 bits RSA in voorkomt.
Onzin.
Op het momente dat jij een publieke 'sterke' encryptie uitvindt, of het nu in NL of Frankrijk is, met name als het public key encryption betreft, dan ben je natuurlijk zwaar de pineut.
:?
Het gaat natuurlijk om het principe. Je zult in de praktijk alles nog wel blijven kunnen doen, maar wel met meer moeite en dus meer kosten.
Anoniem: 14282
@boesOne14 januari 2004 22:52
Alsof frankrijk zich iets aantrekt van de EU
Dit gaat lijnrecht in tegen een aantal EU richtlijnen, die er juist voor zorgen dat een provider voor dit soort dingen nooit aansprakelijk is (noch civiel, noch strafrechtelijk) en alleen content moet verwijderen als daarom verzocht wordt (niet uit zichzelf dus). Doedoei Fransen, jullie zitten in de EU, en hebben daarmee je te houden aan die richtlijnen - deze wet kan dus gewoon niet ;)

* 786562 PowerFlower
Anoniem: 56267
14 januari 2004 21:10
Absurd... Het is niet eens mogelijk om de real-life samenleving volledig te zuiveren van illegale activiteiten, en dan wordt er op een zo grote schaal gelimiteerd in iets 'onschuldigs' als internet.

Ik zelf zou toch een groter belang hechten aan iemand die een drugsplantage heeft in zijn huis dan iemand die ééns in de zoveel tijd een MP3tje download. :S

En dat het woord privé is geschrapt heeft natuurlijk de nodige gevolgen die nog vreemder zijn, zo zou iedereen die een e-mail verstuurt er van uit kunnen gaan dat hij deze naar de lokale krant stuurt, een mailtje is immers niet langer privé, maar mag door iedereen gelezen worden.

Maarja...
Nu hoeven we nooit meer bang te zijn dat we een franse versie van een film, spel of programma binnenhalen via p2p programma's :+
Nog even en dan is er een europese wet die vrijheid van meningsuiting verbiedt.

Onder drang van de muziek en filmindustrie. Ze hebben al die jaren zoveel geld aan ons verdiend waardoor ze nu geld genoeg hebben om te lobbyén, rechtzaken te voeren en misschien zelfs wel mensen om te kopen.

Ik krijg steeds meer een hekel aan de vermogende macht der media industrie.
Anoniem: 88479
14 januari 2004 21:32
Het gevolg van niet meer prive zijn van de mail betekent voor Franse bedrijven nog meer dan voor de Film en muziek industrie.

Elke communicatie van bedrijven is dan ook open te lezen. Dag..... email naar frankrijk. Gaat alles weer via koeriers en postbedrijven.

Dit zou ook een probleem opleveren voor de lijn eigenaren die het transporteren. Die zijn imho dan net zo aansprakelijk als de ISP conform deze wet...... Eens zien hoe frankrijk zich daar uit zou willen redden.
Hoe gaat het dan met data die vanuit nederland naar duitsland gaat maar door de routering via een isp in frankrijk gaat? Dan zouden zij mogen/moeten censureren. Dit lijkt me toch te bar.

Nog een probleem is de caching. Ze zouden dus ook alle data moeten censureren uit de website van het buitenland. Dit levert weer problemen op met de Copyright wetgeving. Zij mogen mijn design niet aanpassen zonder vooraf toestemming van mij te hebben ontvangen. Leuke rechtzaak.
Anoniem: 96607
14 januari 2004 21:16
Sorry maar wat daar gebeurd, zal in NL ook straks gebeuren. Officiele instanties volgen dit met grote ogen. Het is een grote lobby van de film en muziekwereld en zo te zien hebben ze veel macht
Wordt het dan niet eens tijd voor ons om oppositie te gaan voeren ?
www.bof.nl is er al ondertussen mee bezig.
DOELSTELLING

Bits of Freedom is een onafhankelijke stichting die opkomt voor digitale burgerrechten. Door aandacht te vragen in de politiek wanneer digitale burgerrechten in de knel komen.
Daarom is het ook zo belangrijk om B.O.F te steunen, bij voorkeur door het bedrijf waar je werkt. Ze zitten namelijk in acute geldnood. (al eens een news submit aan gewijd, maar t.n. vond het blijkbaar niet belangrijk genoeg)
Zelf ben ik TOTAAL tegen elke vorm van censuur (voor volwassenen dan). Je geeft die personen die de censuur toepassen echt te veel macht. (Bijv. nu alles met Mp3 d'r af, over 1 jaar alles met p0rn, O ja, NL met zijn rapporten dat wiet ook gunstig kan zijn voor chronisch zieken, hmmmm verandere we ff in zo iets als dat wiet toch errug verslavend is). Zo kan je makkelijk je landgenoten een bepaalde kant op sturen. Dat doet mij te veel richting WO II terug denken. Ik heb het dan nog niet eens over "vertrouwelijke" informatie die via mail naar andere wordt gestuurd.

Wel slim van de franse overheid trouwens om al dat werk bij de ISP op te zadelen, kost het hun (=overheid) helemaal niets en de ISP zijn de klos. ;(

Ook ik ben bang dat dit in Nederland ook een keertje zou doorkomen. Wellicht in een iets verkapte vorm maar nogsteeds. Zie de wet die is aangepast hier in NL zodat ook wij niet alle singalen meer mogen ontvangen (radarverklikkers omdat deze dingen ongelukken zouden veroorzaken i.p.v. de flitspalen waar iedereen plots voor remt. |:( Nu nog meer omdat je niet meer van te voren ziet of er geflist wordt en niet meer rustig het gas kan los laten.)

Nu maar hopen dat die :r franse overheid dr flink in de problemen mee raakt en dat andere landen niet op hetzelfde idee komen.
@ Jalu en anderen.

Zelfs als een CD €0,01 en een DVD €0,02 kost, dan nog zal er illegaal worden gedownload op grote schaal.

Ik weiger te geloven dat het ligt aan dat er te veel voor betaald moet worden, maar ik ben overtuigd dat het ligt aan er moet voor betaald worden.

Als het voor niks van internet te plukken is, dan ga je er toch geen cent voor betalen? Dat is de houding van al die P2P-leechers, en die denken zich te rechtvaardigen door uitingen als :"De platenindustrie maakt het te duur." en "De filmindustrie verdient al genoeg."

Dat is de grootste bullshit die er bestaat. Die gasten die downloaden en alles, zijn gewoon te beroerd om überhaupt IETS te moeten betalen.

P2P is geen rechtvaardige heilige kruistocht tegen de grote boze muziek- en filmindustrie, het is niks meer en niks minder dan gewoon niet willen betalen.

Als het enkel om het geld ging, dan koop je toch een DVD-rewriter, huur je een DVD (€2,50 voor een dag) maak je een kopie en voila.

Nee, al die moeite om op Kazaa een goede versie te vinden van een DVD of CD, downloaden en dan branden.

Iedereen die roept van "CDs en DVDs zijn te duur, daarom download ik ze." liegt dat ie barst. Jullie willen alles voor niks, en niet voor een klein bedrag.
Jij generaliseert wel heel erg makkelijk he? Als iedereen die wel eens een film/mp3 download te gierig is om daarvoor te betalen (lees : flink betalen) hoe verklaar je dan het success van iTunes? En waarom nemen mensen dan uberhaupt een ADSL aansluiting? Die kost ook bakken met geld hoor. Je vergist je met deze veronderstelling schromelijk in de LUIHEID van mensen, het is gewoon VEEL makkelijker om iets via Kazaa/Emule te downloaden dan de stad in te moeten gaan, 20 winkels te bezoeken om datgene wat je wilt hebben te vinden en dit vervolgens te kopen. Dat het ook nog eens goedkoper is is natuurlijk byzonder prettig, dat zal ik niet ontkennen, maar ik koop regelmatig via internet goederen (ook digitale goederen) gewoon omdat ik er dan niet voor de deur uit hoef.

Overigens is het massale downloaden gewoon het gevolg van onze kapitalistische economische inrichting : als je iets voor heel weinig geld kunt (re)produceren dan moet je het niet voor veel geld proberen te verkopen, anders gaat een ander het voor minder doen (films/mp3 : uploaders kunnen het bijna gratis aanbieden, op de kosten van hun ADSL verbinding na). Dat alles bij elkaar verklaart WEL het success van iTunes : voor een 'normaal' bedrag gemakkelijk muziek kopen, zonder dat je daarvoor een halve dag kwijt bent...
Ik héb een DVD writer, en als ik een film de moeite van het bewaren vind dan haal ik hem inderdaad bij de videotheek en maak een kopie...

Wat de door jou zo geprezen media-industrie ook een doorn in het oog is, getuige regio-beperkingen en de gelukkig mislukte kopieerbeveiliging op DVD's

En ik zit met smart te wachten tot de platenmaatschappijen iTunes ook in Europa van start laten gaan. Ik wil best betalen voor muziek, maar wel een redelijke prijs. En ik ben niet bereid met de aankoop van een CD of DVD de -tigste Bentley van een of andere platenboef... ik bedoel platenbaas te bekostigen.

Het gemak waarmee jij mensen over één kam scheert doet enorm denken aan wat de media-industrie doet, wijzen en nog eens wijzen zonder de hand in eigen boezem te steken.

Nogmaals, bah.
"Als het enkel om het geld ging, dan koop je toch een DVD-rewriter, huur je een DVD (€2,50 voor een dag) maak je een kopie en voila."

Dat is helemaal waar, maar het gaat de mensen niet enkel om het geld. Daarom downloaden mensen, het kost te veel moeite om naar de stad te gaan en Fl. 110,- uit te geven aan een game. P2P is makkelijk en goedkoop.

"Nee, al die moeite om op Kazaa een goede versie te vinden van een DVD of CD, downloaden en dan branden."

Het kost geen moeite om een goede versie te vinden, hoor.
... mooi, zitten wij weer mee... dacht je veilig in europa wonen, slaat ook hier in alle gebieden van de samenleving "VERAMERIKANISERING" toe, en dat zonder dat ze hier eerst een invasie komen doen.
ik vind dit ehh, schading vrijheid van meningsuiting en ergens ook privacy...
bovendien kan je weer een discussie aangaan over illigaalheid van mp3 en Divx... er gaan nog altijd miljarden teveel om in de muziekindustrie,
Waarom zou een artiest niet tevreden zijn met nominaal inkomen (of net iets meer, vooruit dan) ? je maakt toch muziek uit je hart, omdat je het leuk vind om mensen te vermaken, of omdat je iets wilt overbrengen (niet via "idols" dan ga je alleen voor geld en bekendheid) . Er zit nog altijd extra geld genoeg in optredens (metallica voor deze zomer 54 euro!), in reclame (zoals jamaimans).
Voor de filmindustrie geld dit ook, zei het in mindere mate omdat een film produceren nu eenmaal meer kost als een plaat maken. maar (om vanuit mezelf te kijken) ik download veel films, maar de meeste heb ik dan al gezien in de bios, of was ik toch al niet van plan om te gaan kijken. Ik download films, maar ga wel minstens 10x per jaar naar de bios...
maar vauit de filmwereld kan ik het wel begrijpen.

verbieden is natuurlijk belachelijk, schendt allerlei rechten door dit te doen...
maar goed... hoe willen ze dit ooit uitvoeren?
Wat ik me afvraag is dit: is dit het gevolg van de lobby van de _franse_ of de _amerikaanse_ muziek/film maatschappijen?
Als ik zeg Vivendi, waar tot voor kort Time-Warner-AOL, Universal en Canal+ tot behoorden. Dan spreek je dus over een aantal grote filmstudio's, een internetprovider die al aan censuur doet, een grote platenmaatschappij en zender die ook veel films produceert. Ik denk dat dan opeens toch een lichtje gaat branden bij veel mensen.
Hoewel de fransen altijd ruzie lijken te hebben met de amerikanen zijn juist de fransen degene in de EU die het meeste op de amerikanen lijken:

- privacy en burger/mensen rechten worden regelmatig beperkt/geschonden
- buitenlands beleid wordt puur geleid door eigenbelang (zo kwam de franse kritiek op de invasie van irak voort uit oliebelangen van frans bedrijven, net zoals de invasie in irak voor de amerikanen ook puur vanwege de olie en hun positie in het midden oosten was)
- zowel de fransen als de amerikanen hebben de neiging om hun markt (illegaal) te beschermen en trekken zich weinig aan van de rest vd wereld)
- beide landen (al varieert dat per regering) vinden zich superieur ad rest van de wereld)
- beide landen hebben een relatief onvrije markt

vanuit deze optiek is er dus idd sprake van "veramerikanisering" in frankrijk
De wet stelt niet alleen de eigenaar van een website aansprakelijk voor de inhoud, maar ook de internet providers die de website host.
Het zullen die Fransen weer niet zijn ... Dit is hetzelfde als de TPG aansprakelijk stelllen voor het verzenden van bombrieven. Dat kan toch niet ?!?
Anoniem: 92540
@pven15 januari 2004 10:04
Kort samengevat: deze aanpak is niet eerlijk, maar wel praktisch. Als ze dit echter al doorvoeren (moet ik nog zien), dan heeft dat grote consequenties voor alle Fransen inclusief de parlementariers - dus die draaien het wel weer terug :).
1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee