Twitter blokkeert niet-ingelogde gebruikers op webversie van platform

De webversie van Twitter is sinds vrijdag niet langer te gebruiken voor niet-ingelogde gebruikers. Het platform vraagt lezers in te loggen; gebruikers die dit niet doen, worden doorverwezen naar de startpagina. Eerder beperkte het platform de zoekfunctie al voor niet-ingelogde bezoekers.

Wie zonder account navigeert naar de URL van tweets of Twitter-accounts, krijgt eerst een beeldvullend inlogscherm te zien. Deze melding kan weggeklikt worden, maar dan navigeert de browser naar Twitters startpagina. Het is ook niet mogelijk om andere pagina's van Twitter, zoals de Explore-feed, te gebruiken zonder ingelogd account.

Meerdere gebruikers melden aan Tweakers dat deze verandering in de nacht van donderdag op vrijdag is doorgevoerd. Voorheen was de webversie van het platform nog wel te gebruiken zonder account, al werd in april de zoekfunctie geblokkeerd. Het is niet ongewoon voor sociale media om niet-ingelogde gebruikers te blokkeren, in de hoop dat een gebruiker dan een account aanmaakt.

Door Hayte Hugo

Redacteur

30-06-2023 • 14:34

152

Submitter: Pompi

Lees meer

Reacties (152)

152
150
65
1
0
52
Wijzig sortering
Kun je nog wel tweets insluiten in een nieuwsbericht?
Zal in elk geval wel weer extra reden zijn niet meer naar tweets te linken vanuit een artikel.
Dit lijkt nog wel gewoon te werken. Als op reddit een tweet wordt gedeeld kun je hem op reddit nog wel lezen, maar wanneer je op de tweet klikt om naar twitter te gaan wordt je verplicht om in te loggen. Dit is nog wel te omzeilen door je user-agent aan te passen naar een google bot oid. De user-agents van FF, chrome en edge worden tegengehouden. Verder heb ik niet getest.
Of door Nitter te gebruiken.
nitter.net lijkt atm stuque. probeerde een randoim twweet van tweakers te gebruiken maar krijg allen error code te zien : https://nitter.net/tweakers/ Twitter maakt zichzelf nog onbruikbaarder hiermee.
Ja, daarstraks werkte het nog, maar nu niet meer.
Wij kunnen nog wel tweets embedden ja, ook als niet-ingelogde gebruiker zie je die nog :) Zie bijvoorbeeld dit artikel over Stray van vandaag.
Misschien nog handig om aan het artikel toe te voegen dat je het via Nitter kan omzeilen? :) https://www.ghacks.net/20...-content-without-account/

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 22 juli 2024 18:03]

Dit lijkt niet (meer?) te werken. Ik heb dit net geprobeerd met een twitter-url die ik binnenkreeg, maar krijg gewoon een "Tweet not found". Hetzelfde voor het voorbeeld van ghacks ( https://nitter.it/ghacks/status/1674676447384838148 )
Hmm, daarstraks werkte het nog, maar nu ineens niet meer.
Er is echter wel een beperking van het aantal weergegeven tekens waarbij de rest dus ondanks embed niet zonder login toegankelijk is :/
forumtopic: Twitter embed - maximale lengte
Geen idee wat Nitter is. En ik wil het ook niet weten. En je bent het als spam aan het doordrukken.
Twitter werk in een standaard browser niet meer voor niet ingelogde gebruiker. En ik hoop dat embedden dan ook heel snel verdwijnt.
Nitter geeft gebruikers toegang tot Twitter die geen account hebben. Tot aan vanmiddag werkte het nog, maar het lijkt er op dat het niet meer werkt.
Nitter is de gebruikersvriendelijke verse voor mensen die deze opgedrongen inlogmanie van Twitter willen ontwijken :Y)

Tis best wel Handig.
Niet alleen de lengte wordt beperkt. Als er bijvoorbeeld meerdere video's in een tweet staan, kun je die alleen maar afspelen via de website van Twitter. Zodra je probeert om een video af te spelen vanuit een embedded tweet (met meerdere video's), word je naar de Twitter site gestuurd.

Zeker kranten met onder andere liveblogs moeten hierop gaan letten. Hoewel diezelfde kranten op Twitter ook links plaatsen naar artikelen op hun website, die als je daar op klikt vervolgens achter een betaalmuur blijken te staan...

[Reactie gewijzigd door JKP op 22 juli 2024 18:03]

crisp Senior Developer @Hayte30 juni 2023 23:10
Note dat de manier waarop tweets geëmbed worden op het forum en in artikelen, geen 'directe' embed is. We halen de inhoud van tweets op via de oEmbed api van twitter, en tonen die met een eigen opmaak. Dit doen we om ongewenste tracking te voorkomen, maar het heeft ook nadelen: zo komen plaatje en video's niet mee, en worden lange tweets afgekapt.
Zover ik op andere sites zie werkt dit nog wel gewoon
Dat werkt, maar erop klikken werkt niet (inlog pagina)
Kun je nog wel tweets insluiten in een nieuwsbericht?
Zal in elk geval wel weer extra reden zijn niet meer naar tweets te linken vanuit een artikel.
Daarom is dit inderdaad niet handig. Ik heb altijd tegen mensen gezegd om gewoon screenshots te maken, ook omdat dingen verwijderd kunnen worden.
Leuk detail: screenshots van tweets maken en die op Twitter plaatsen is overigens verboden. In de app zelf proberen ze je te verhinderen om screenshots te nemen, in ieder geval de laatste keer dat ik de app gebruikte.
Screenshots nemen werkt op IOS nog zoals je zou verwachten.
Yup, ik ben wel eens nieuwsgierig en klik ook wel eens door naar Twitter vanuit een artikel. Maar als dat niet meer kan, hebben ze in ieder geval een potentiële gebruiker minder bij deze. En ik schat zo in dat er meer mensen die die inlogdwang van sommige social media vervelend vinden, dus wordt het platform ook minder invloedrijk, en dat is misschien wel weer een positief iets.

De gemiddelde frequente twitteraar is imo verlegen om aandacht en iedereen die daar digitaal naar zoekt, heeft volgens mij nog een stukje zelfontwikkeling door te gaan :Y)

Edit: kleine zinswijziging

[Reactie gewijzigd door bed76 op 22 juli 2024 18:03]

En zo verdwijnt Twitter in de marginaliteit.
Twitter is niet het eerste grote platform dat functionaliteit vooral beschikbaar maakt voor ingelogde gebruikers. Instagram, linkedin zijn er voorbeelden van die populair zijn, zelfs na bijna alle functionaliteit achter een wall plaatsen. Ook andere grote mediabedrijven doen dit. Dus om nu zomaar te beweren dat twitter in de marganaliteit verdwijnt zonder vergelijking klinkt meer als weinig toevoegende stemmingmakerij.
Ik kan nog steeds instagram posts zien zonder in te loggen. Dat kan ik niet bij Twitter.

[Reactie gewijzigd door MadJo80 op 22 juli 2024 18:03]

Daarom schreef ik ook bijna alle functionaliteit. Omdat het maar net van de situatie af hangt, die bijvoorbeeld per gebruiker kan verschillen of hoe die bedrijven spontaan weer toegang belemmeren of toestaan.

Het probleem lijkt me dat je er voor bepaalde contentleveranciers, zoals overheid en hulpdiensten, vanuit moet kunnen gaan dat gebruikers er zonder account hoe dan ook bij kunnen. Niet dat gebruikers mogelijk of zelfs verplicht een persoonlijk account nodig hebben.
Het grootste verschil is dat die platformen daadwerkelijk functionaliteit bevatten en Twitter vooral een nieuws-outlet is. Het plaatsen van nieuws is vooral leuk wanneer dat nieuws ook gelezen wordt.
Enorme blunder van Twitter. Eerder zag ik Mastodon of Post nog geen succes worden, maar dat kan hiermee wel eens veranderen.
Langzaam maar zeker draait Musk de duimschroeven aan.

Als hij al deze veranderingen in korte tijd had ingevoerd dan was het shock-effect groter geweest.

Ik heb juist eerder mijn Twitter account opgezegd. Want ook voor Twitter geldt: UGC. User-generated content. Dat is alles waar ze op draaien. Wil je het netwerk-effect de das om doen, zal zul je gewoon weg moeten gaan. Hetzelfde voor Facebook en WhatsApp. Al was ik op Twitter een lurker.

Waarschijnlijk werkt Google Cache en user agent aanpassen nog wel. En archive.ph zal ook nog wel werken. En Nitter ook zodra ze hun user agent aanpassen.
Hoop doet leven maar ik ben al aan het duimen.
Kan het hopen. Maar ben er bang voor.
Prima toch. Het gat zal ongetwijfeld wel gevuld gaan worden door andere diensten die minder restrictief zijn.
Toch wel een rare ontwikkeling.
Volgens mij wil Twitter reclame inkomsten hebben. Dan wil je juist voor iedereen - ingelogd of niet - die reclame kunnen tonen. Dus moet je die tweet tonen.
Mogelijk dat je dan wel het aantal tweets die een anonieme bezoeker kan bekijken beperkt, zoals ze dat hadden.
Maar helemaal geen tweets meer kunnen bekijken, lijkt mij geen goede keus.
Er zullen genoeg bezoekers zijn die denken "ach, dan niet", waardoor je tweets minder aantrekkelijk worden en je in een neerwaardse spiraal terechtkomt en je platform minder wordt bezocht.
Ik zit niet in de advertenties maar misschien leveren reclames voor een ingelogde gebruiker een stuk meer op. Gezien het waarschijnlijk wat gerichter kan?
Misschien.
Maar wil je daarvoor alle niet-ingelogde views daarvoor missen?
Als 60% is ingelogd, 2% een account aanmaakt, dan mis je alsnog voor 38% aan views. Gezien de aantallen bezoekers voor Twitter zal dat alsnog een aanzienlijk aantal zijn.
Ach ja, Twitter is toch al een zinkend schip. Steeds wanneer je denkt dat het dieptepunt bereikt is doet dorpsidioot Musk er nog een schepje bovenop om het nog even verder de afgrond in te duwen.

Geeft het nog een paar jaar en Twitter is Musk' persoonlijke blogje van 44 miljard dollar :)

Hij denkt dat we allemaal Twitter nodig hebben ofzo. Ik klik ook weleens op een tweet maar als ik vervolgens in moet loggen ben ik gewoon weg, net als bij Instagram. Ik denk dat dat voor de meeste mensen zo is.
De mini burgeroorlog in Rusland afgelopen week liet toch echt zien waarom Twitter nog niet dood is. Veel sneller en directer dan de reguliere media.
Valt wel mee de liveblogs van de nieuwssites waren ook supersnel. En of ik het nu 5 minuten later te weten kom dat overleef ik ook wel.
Nou ik heb geen minuut op twitter moeten zitten om dat allemaal live te kunnen volgen.

En maar goed, heb me veel minder moeten opjagen door de ragebaits, racisten en russische bots die er op twitter rondhangen.
Het is te omzeilen via Nitter, bijvoorbeeld nitter.net. Dan username zoeken van de twitteraar.
Nee, dat werkt niet meer. Zegt dan "user not found".
Zoeken op gebruiker lijkt niet te werken, maar als je de gebruikersnaam al weet kan je iets doen als https://nitter.nl/tweakers


Lijst met instanties is hier te vinden:
https://github.com/xnaas/nitter-instances

[Reactie gewijzigd door Riuujin op 22 juli 2024 18:03]

Lijkt inmiddels ook geblokkeerd te zijn?
Ik krijg geen enkele Nitter instance werkend, telkens melding No items found of An error has occured. Hopelijk krijgt Nitter het gefixed, gebruik het vaak.

Edit:
https://github.com/zedeus/nitter/issues/916

[Reactie gewijzigd door Munchie op 22 juli 2024 18:03]

Ah je hebt gelijk idd, dat werkt wel, thanks!
Ah ik zie het, via de tweets kan je nog wel naar de user zoeken. Al is het wel een gedoe...
Direct de URL te gebruiken (zoals Riuujin zegt) werkt wel.
Zeker, dit gebruikte ik zelf al een tijd als een mooie no-nonsense oplossing om nu en dan op Twitter te kijken. Nu lijkt nitter.net wel extra traag te zijn vandaag (toch voor veel mensen een alternatief nu?) Dus ik raad wel aan om een andere nitter instantie te gebruiken zoals bv nitter.nl

[Reactie gewijzigd door Plasmid0 op 22 juli 2024 18:03]

Hopelijk betekent dit ook het einde van het invoegen van tweets in online (nieuws)artikelen. Een filmpje is namelijk op deze manier ook niet meer te bekijken, dus hopelijk trekken media de juiste conclusie dat de meeste lezers geen twitter hebben en hosten ze het zelf.
Eens. Ik snap ook eerlijk gezegd niet dat dit überhaupt een ding is geworden: hoezo vertrouwen mensen er zo op dat externe content beschikbaar zal blijven? Hebben we in begin 2000 niks geleerd omtrent het 'hotlines' van afbeeldingen?
Ik gok omdat dat iedereen youtube gewent is waar de wel kan
Een enkele video werkt nog wel. Meerdere video's in een tweet werkt niet meer. Zodra je een video probeert af te spelen, word je doorgestuurd naar de Twitter website.
Waarom zou je niet inloggen op Twitter? Ik vind het wel handig om items te liken of bookmarken zodat ze later kan terugvinden.
Waarom zou je niet inloggen op Twitter?
Omdat je geen Twitteraccount hebt maar tijdens een ramp toch snel het nieuws wilt krijgen van de lokale veiligheidsregio, bijvoorbeeld.

Ik heb een gulden middenweg: elke overheidsinstantie die op Twitter informatie publiceert, moet ook dezelfde content op hetzelfde moment publiceren op Mastodon.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 22 juli 2024 18:03]

Overheden moeten eens af gaan stappen van het publiceren van belangrijke gebeurtenissen op social media. Er moet een landelijk platform komen, onafhankelijk van big tech, als portal voor al die meldingen.
Burgernet, gemeenten, rijksoverheid etc. iedereen die iets te melden heeft doet het dan maar daar.
Dat gebeurd ook. Maar ik ga echt niet bij een grote gebeurtenis (denk een ramp of weet ik veel wat) opzoeken welke dienst dat waar gepost zou kunnen hebben.

Als het écht belangrijk is wil je dat het over álle kanalen gedeeld wordt. Of dat nou in de Staatscourant staat (die lees ik ook niet dagelijks zeg maar), of op Twitter, of het luchtalarm, of TV...

Tuurlijk, de overheid kan niet besluiten dat Facebook hét communicatiemiddel is. Of dat er belangrijke besluiten alléén op Twitter komen. Het mag best een combinatie van álles zijn.

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 22 juli 2024 18:03]

We kijken vooral overal en nergens omdat er geen duidelijk centraal punt is van de overheid. Als die er wel zou zijn en die wordt gewoon genoemd bij de spotjes voor NL alert en dergelijke dan weet je dat het bestaat en zal je in de toekomst waarschijnlijk wel als eerste daar gaan kijken.
Die hebben we wel: Berichtenbox.

Deze zou eigenlijk ook een push-bericht functie moeten hebben met noodzakelijke/tijdsgevoelige informatie.
Ik krijg altijd een mailtje als er een bericht in de box zit. En als de nood aan de man is dan kan dat vast ook wel via een nl-alert.
Als NL-alert nu eens zou werken… ik heb al jaren telefoons met ondersteuning ervoor en het staat ook ingeschakeld, maar de keren dat ik in al die jaren een NL-alert kreeg kan ik letterlijk op één hand tellen. En zo hoor ik dat van veel mensen in mijn omgeving in verschillende delen van het land. Dus nee, laat die NL-alert maar zitten.
Maar, werkt het dan zoals het hoort of niet. Want niet iedereen krijgt bij iedere poep of scheet een nl-alert. Val je net niet in de regio of doelgroep, dan krijg je geen melding.
Ik heb het niet alleen over als er echt wat gebeurt (hoewel ik die ook niet ontvang als het vlakbij me is), maar ook over die testberichten die ik (en zoals ik al zei: velen met mij) niet ontvang.
De Berichtenbox is geen oplossing voor het geven van informatie in geval van een calamiteit. Het is bedoeld voor persoonlijke berichten en niet voor algemene berichten die niet persoonsgebonden zijn.

Informatie over een calamiteit - of je daar nu op bent geattendeerd door een NL Alert of niet - zou je gewoon continue in moeten kunnen zien op een nieuwsfeed van de overheid zonder daarvoor in te moeten loggen via DigiD. Inloggen via DigiD kost (waardevolle) tijd en als DigiD eruit ligt kan je dus geen belangrijke updates lezen...

Ik pleit gewoon voor een nieuws.overheid.nl waarbij de verschillende diensten gewoon berichten op kunnen posten via een Twitter achtige app, maar ook uitgebreidere stukken tekst kunnen plaatsen. Dat laatste dan bijv via een laptop.

[Reactie gewijzigd door gooos op 22 juli 2024 18:03]

Wat ik bedoel is b.v. een portal met alle info daar verzameld, eventueel met een app waarmee je je kunt aboneren op push berichten van de verschillende diensten. Dan hoef je helemaal niet rond te shoppen over al die social (dataverzamel) media.
Denk niet dat mensen daar op gaan kijken, moet je helemaal naar een andere website, die echt niemand dagelijks gaat lopen checken.
Het risico wat je dan loopt is dat niemand gaat kijken door al die versplintering. Tel voor de grap eens op hoeveel accounts met aparte postvakken je hebt: belastingdienst, hypotheek, bank, etc
Het risico wat je dan loopt is, dat niemand gaat kijken door al die versplintering.
Ik ga daarvoor echt niet op twitter, facebook, instagram, mastodon kijken. Ik heb daarvoor nooit een account gehad en ben ook niet van plan er ooit een voor aan te maken.

Laat de overheid maar één website maken voor alle belangrijke mededelingen.
Inderdaad, het zou fijn zijn als er een standaard zou zijn waar iedereen met verschillende open source clients mee kan verbinden om de info binnen te krijgen. Iets als ActivityPub misschien?
Dat vind ik ook helemaal geen gek idee. Dan kan de overheid gewoon een eigen server draaien zonder afhankelijk te zijn van de grillen van commerciële platforms. Net zoals de overheid ook eigen website heeft, vaak ook nog met RSS/Atom om ze te kunnen volgen.

Nu ActivityPub steeds vaker geïntegreerd wordt in andere platforms, van Flipboard tot Facebook, is het bereik snel aan het groeien.
Precies!!

Maak dit soort nieuwsverstrekking gewoon onderdeel van overheid.nl, bijv op het subdomein nieuws.
Dat systeem bestaat reeds: het heet SMS.
Elke smartphone en elke dumbphone heeft SMS aan boord.
En dus altijd bruikbaar. Geen extra app's om te downloaden... Zelfs niet inloggen of een account aan te maken.
Ik heb een account aangemaakt op BE-Alert en krijg dus meldingen via e-mail en SMS.
Mijn vader niet.
Toen mijn vader bij mij op bezoek was, werd in de buurt een bom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Die werd tot ontploffing gebracht. Ik kreeg een melding via e-mail en SMS. Ook mijn vader.
Het is een werkzaam systeem.
Voor rampen: https://crisis.nl/
Overig: https://www.rijksoverheid.nl/actueel

Volgens mij heeft elke provincie een eigen actualiteitenpagina. Net zoals gemeenten die ook hebben.

Je hoeft niet afhankelijk te zijn van derden en centraal verzuipt het in de hoeveelheid.
Bij rampen en noodsituaties zijn er juist vooral de communicatiekanalen zoals websites, radio(streams) en televisie(streams) die belangrijk zijn. Niet entretainmentplatforms als twitter/fb/insta, of nog niet gebruikelijke breed gebruikte alternatieven.
Die zijn er, maar zolang Twitter door veiligheidsregio's als snelste kanaal wordt gebruikt, gaan mensen naar Twitter.
Die keuze twitter, fb of insta enz lijkt me afhankelijk van het soort informatie en hoe nodig het is. Als het niet snel via de gebruikelijke kanalen gaat dan is het waarschijnlijk niet belangrijk genoeg, of je had willen weten of ze het normaal vinden dat jij maar een bedrijf met je persoonsgegevens moet 'betalen' om wel op tijd ingelicht te worden.
Die keuze twitter, fb of insta enz lijkt me afhankelijk van het soort informatie en hoe nodig het is.
Je spreekt nu over wat zou moeten zijn. Ik spreek over de situatie zoals die nu is. In noodgevallen is de nieuwsvoorziening via Twitter vaak het snelste, en in een noodgeval wint het snelste kanaal (want... nood).
Een kanaal als twitter is vooral het 'snelste' als iemand die communiceert er eerder voor kiest dan een ander middel. Dus waaruit blijkt volgens jou dan dat als het echt nodig is er sneller voor is gekozen? Als je een grens trekt zul je toch moeten aantonen dat ze die grens niet halen, in plaats van slechts beweren?
er zijn veel meer Nederlanders zonder Twiiter account dan met
er zijn veel meer Nederlanders zonder Twiiter account dan met
En voorheen, het punt van discussie, was dat je geen Twitter-account nodig had om in een noodgeval de laatste berichtgeving van de veiligheidsregio te ontvangen.

Verder eens met dat dit niet zou hoeven. Daarom ook mijn voorstel uit een andere reactie om alle overheidsinstanties die online communiceren op social media het gebruik van Mastodon te laten verplichten. Zo is er altijd een neutraal, bruikbaar platform.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 22 juli 2024 18:03]

En toch mag ik hopen dat de overheid heel snel het licht gaat zien nu je dus moet gaan inloggen bij Twitter om berichten te kunnen bekijken...

Waarom is er niet gewoon nieuws.overheid.nl met een app voor de diensten die daar informatie op mogen plaatsen?

Dan weten we waar we moeten kijken en zijn we niet afhankelijk van tech bedrijven die je verplichten een account te hebben zodat ze hun waarde richting adverteerders op kunnen pompen.
Overheden en onze volksvertegenwoordiging moet sowieso maar eens gaan stoppen met twitter in professionele context.
Of in elk geval op hun eigen website. Zeer irritant dat allerlei instanties je naar Facebook of Twitter verwijzen.
Waarom zou je niet inloggen op Twitter?
Omdat je geen account hebt, misschien?

Overigens waren flinke delen al afgeschermd. Op een gedeelde reactie zelf kon je vaak wel doorklikken, maar als je geïnteresseerd was in de discussie en in de reacties op dat gedeelde bericht moest je al inloggen.

[Reactie gewijzigd door bwerg op 22 juli 2024 18:03]

Waarom zou je wel inloggen? Ik kom er zo goed als nooit, dus waarom zou ik een account maken voor die ene keer dat ik via een verdwaalde tweet per ongeluk toch terecht kom?
Om de waarde van Twitter omhoog te helpen richting adverteerders. Dat is in mijn opinie de enige reden waarom Musk die maatregel heeft ingevoerd.
Tijdje geleden mijn twitter account verwijderd. Zie er geen reden meer voor. Lees af en toe wat mee, maar niets inhoudelijks. Met al het gedoe de laatste tijd geen zin meer in om het platform standaard te gebruiken.

Nu is het ook niet meer mogelijk om tweets te kunnen zie, dus niet twitter gebruikers zullen helemaal geen tweets meer kunnen zien.
De enige situatie waarbij ik op sites als Twitter kom is als het gelinkt staat op (bijv.) Tweakers, en ik eventjes snel wil kijken of er nog wat meer context/reacties gepost zijn buiten het door de website ingesloten bericht.

Waarom zou ik voor zulke basisfunctionaliteit de moeite gaan nemen een account te maken (incl. het afstaan van persoonsgegevens bij nog een partij) en op al mijn apparaten in gaan loggen?

Nu is Twitter zonder dat je ingelogd bent sinds de overname door Musk sowieso al minder prettig in gebruikt geworden (bij het doorscrollen van de reactie kreeg je continu pop-ups dat een account wel handig was :+ ), maar nu kom ik er simpelweg nooit meer dan; ook best :P
Bookmarken? CTRL-D terwijl je de post open had staan en in een aparte folder droppen zodat je het in je eigen "lokale" bookmarks kon terugvinden.

Heerlijk was dat zodat maffe algoritmes niet konden bepalen wat je wel of juist niet in je tijdlijn te zien kreeg waar je totaal geen ruk aan had of misschien niet eens op zat te wachten.

Helaas! Nu niet langer mogelijk tenzij je dus inderdaad een account hebt en ingelogd bent, iets wat meer dan genoeg mensen juist niet willen.
Omdat je niets met Twitter te maken wil hebben. Ik vind het al hoogst laakbaar dat tweets gebruikt worden in nieuwsartikelen. Alsof Twitter een betrouwbare bron van nieuws is.
Waarom zou ik een Twitter account moeten hebben, alleen maar om iemands tweets te kunnen lezen. Ik ben niet geïnteresseerd om zelf tweets te schrijven en heb geen zin om Elon mijn informatie te geven zodat hij er geld mee kan verdienen.

Weer zo'n irritante actie om mensen te dwingen om lid te worden. Gelukkig werkt nitter nog wel.

[Reactie gewijzigd door CrazyJoe op 22 juli 2024 18:03]

Waarom wel? Als lezer is er vaak helemaal geen meerwaarde om een account te hebben en was het op uitspraken/bronnencontrole na niet nodig om verder te klikken. Hopelijk komen hierdoor de quotes met linkjes weer terug ipv zo’n Twitter embedded kolom groot in beeld voor 140 tekens.

Na het wegvallen van de speciale validatie van accounts is dit de tweede verandering waarvan ik mijn twijfels heb of dit netto niet meer mensen wegjaagt dan aantrekt/verleid om een account te creëren.
Waarom zou je niet inloggen op Twitter? Ik vind het wel handig om items te liken of bookmarken zodat ze later kan terugvinden.
Ik browse op mijn mobiele telefoon standaard incognito (dit is een feature in Firefox). Dat doe ik zodat ik vrij kan klikken op allerlei links die ik krijg via berichtjes, of bijvoorbeeld artikelen op Reddit, zonder dat ik mij zorgen hoef te maken over cookies, tracking of bijvoorbeeld porno in mijn geschiedenis.

Nu kan ik dus niet meer anoniem berichten op Twitter lezen, als die bijvoorbeeld genoemd worden op NOS of Tweakers. Hopelijk zien nu ook meer mensen in dat Twitter niet een toegankelijk medium is dat door iedereen gelezen kan worden.
Dacht niet dat ik daarvoor een account ga aanmaken. Ik weet het wel zeker ook.
Voor mij net even anders;
Dacht niet dat ik daarvoor mijn account blijf houden, weet het wel zeker ook .. {klik}

Dit account bestaat niet
Dit gaat wel echt kolossale impact hebben over de inzetbaarheid van Twitter voor het delen van Tweets buiten het Twitter platform. Ben ook wel benieuwd wat voor impact dit gaat hebben op het terugvinden van Twitter berichten via zoekmachines zoals Google.
Je denkt toch niet dat ze Google(bot) buiten sluiten?

Hoop wel dat google ze straft om de bezoekers wat anders voor te schotelen dan de zoekmachine(s).
Hoop wel dat google ze straft om de bezoekers wat anders voor te schotelen dan de zoekmachine(s).
Dat gaat Google waarschijnlijk niet doen. Kranten doen met hun betaalmuren namelijk praktisch hetzelfde. Voor zover ik weet worden die daarom niet lager gepositioneerd in hun zoekresultaten.

Bovendien is Twitter absoluut niet de enige die dit doet. Vrijwel alle grote(re) sociale media platformen maken zich hier schuldig aan. Hoewel schuldig. Het mag wat ze doen. Maar of het wenselijk is? Wat mij betreft zeker niet.
Heb zelf geen Twitter en werd al veel geblokkeerd. Maar ontving af en toe nog linkjes naar bepaalde tweets via, bijvoorbeeld, Discord.

Nu zal ik dus helemaal niet meer op deze website komen.

Kan mij niet voorstellen waarom ze deze keuze maken. Wanneer bijvoorbeeld iemand noemenswaardig zoals onze minister president iets tweet moet dat toch inzichtelijk zijn voor iedereen zonder account? Het zal de bereikbaarheid en zichtbaarheid van bepaalde tweets niet goed doen wanneer deze een account vereisen om te zien. Maar dat is mijn mening.
Een open en toegankelijke overheid lijkt me inderdaad ook te zijn dat gebruikers niet eerst verplicht een account bij een bedrijf hebben om de content te kunnen zien. Ook als het vooral marketing is, om een mooi beeld te geven van wat personen als overheidsfunctionarissen doen. Maar daar lijkt geen duidelijke keuze voor te zijn. Misschien dat het met dit zoveelste bedrijf dat toegang belemmert, na bijv insta, men eens duidelijker grenzen gaat stellen. Maar waarschijnlijk helpt het meer om formeel te vragen waarom ze het redelijk vinden dat gebruikers maar een account en persoonsgegevens aan dit soort bedrijven moeten geven voordat je die content van de overheid kan zien. Het lijkt namelijk dezelfde houding als gebrek aan keuze is prima als een ander voor jou bepaald wat jij moet 'betalen' aan persoonsgegevens of gedrag zoals bij onderwijs, banken enz.
Anoniem: 159174 @kodak30 juni 2023 17:21
Nee, je moet je afvragen waarom de overheid, of een dienaar daarvan zoals Rutte, informatie op een gesloten platform plaatst. Je draait nu de rollen om, niet Cool.
Dat afvragen doen we hier toch? Het lijkt me alleen geen kwestie van ergens op tweakers eens wat noemen wat je verwacht en er dan maar vanuit gaan dat een bestuur je verwachtingen maar gaat waarmaken. Daarom reageer ik ook dat formeel vragen een oplossing kan zijn.
Ah mooi, nog een reden om geen Twitter te gebruiken.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.