Twitch verhoogt prijs advertentievrij video kijken met 33 procent

Twitch heeft de prijs van zijn Turbo-abonnement in veel landen verhoogd, waaronder Nederland en België. Hier gaat het van 8,99 euro naar 11,99 euro. Het bedrijf motiveert de beslissing niet en er komen op dit moment geen nieuwe features bij.

Twitch Turbo-abonnees mogen nog drie maanden op hun oude tarief blijven, waarna het nieuwe tarief ingaat, zo schrijft Twitch in een e-mail. De stijging komt percentueel neer op 33 procent hogere kosten per maand en op jaarbasis betalen abonnees 36 euro meer. Her en der wordt nog geclaimd dat er ook btw boven op de kosten komt, wat zou betekenen dat de prijs nog iets meer stijgt, maar toen Tweakers het Turbo-abonneerproces als test doorliep, werd de btw uiteindelijk van die 11,99 euro afgehaald.

In sommige landen gaat de prijs juist omlaag. Als dat het geval is, moeten gebruikers handmatig hun abonnement opzeggen en opnieuw nemen, zo schrijft het streamingbedrijf in de e-mail. De prijzen per land staan uiteengezet op een hulppagina.

Voor de prijs van Turbo krijgen gebruikers advertentievrij kijken, een speciale badge bij de gebruikersnaam in de chat, meer emotes, extra kleuren voor gebruikersnamen en langer durende cloudopslag voor oude livestreams. Dit is iets anders dan Twitch Prime, wat inbegrepen zit bij Amazon Prime en andere extra's bevat.

Twitch is een website die zich specialiseert in livestreaming. Dat richt zich veelal op games, hoewel categorieën uit het echte leven ook bediend worden. Het bedrijf is een dochter van Amazon en heeft sinds kort een nieuwe ceo. Bij Twitch en Amazon zijn dit jaar duizenden ontslagen gevallen.

Update, 09.33: in een eerdere versie van dit artikel was de percentuele berekening van de toename verkeerd. Dit was 44 procent en is aangepast.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

26-05-2023 • 09:21

144 Linkedin

Reacties (144)

144
143
49
1
0
66
Wijzig sortering
Net zoals bij YT zullen ook adblockers voor een deel de reden zijn van de verhoging vermoed ik.
Als dat de reden is bereik je dan niet het omgekeerde effect? Dus mensen, zonder adblockers, moeten meer betalen om geen advertenties te zien. Terwijl mensen met adblockers, die geen advertenties zien, nu niks betalen.

Het punt blijft, en hetzelfde geld voor de recente Netflix wijziging, stem met je portemonnee als je er niet mee eens bent. Zeg de dienst op als je het er niet mee eens bent. Dat er landen zijn waar de prijs naar beneden gaat is en blijft een duidelijk teken dat ze per land kijken hoeveel de gebruiker ervoor wil betalen.
In sommige landen gaat de prijs juist omlaag. Als dat het geval is, moeten gebruikers handmatig hun abonnement opzeggen en opnieuw nemen
Dit blijf ik wel smerig vinden. De prijsverhoging gaat automatisch, maar een prijsverlaging moet je handelingen voor uitvoeren.
Mijn addblocker werkt niet bij twitch, (wel bij youtube), maar bij twitch weten ze precies wat je doet met je browser, als je nu naar een andere tab gaat bevriezen ze de reclame en spelen ze die weer verder als je terug gaat naar die tab....
De reclame bij twitch begint nu wel bij mij irritaties op te wekken.
Ja super irritant. Ik klik soms op een streamer om even te kijken waar die mee bezig is en of ik z'n stem kan verdragen. :P Maar als ik daarvoor eerst twee advertenties moet doorlopen dan sluit ik het venster alweer en ga ik wel wat anders doen.
Zelfde op nieuwssites trouwens, 20+ seconden reclame voor een filmpje wat net zo lang is. Klik weg.
Dat zijn de prerolls bij Twitch, als streamer heb je de optie om prerolls uit te schakelen, als je reguliere adbreaks inschakelt. Dit is ook vervelend voor gebruikers, maar kennelijk (op basis van enkele streamers die hier mee geexperimenteerd hebben) is het beter voor inkomsten én aantal viewers om prerolls op die manier uit te zetten. Maar ik geloof dat je in ruil daarvoor ongeveer 1,5 minuut per uur aan advertenties moet laten zien
Van anderhalve minuut reclame kijken per uur wordt iedereen blij als al die andere rotzooi daarmee verdwijnt. Helaas is dat een utopie.
Quote "30s ad break = 10m pre-roll ad free, up to 3m ad break = 1h pre-roll ad free."
Probeer eens de 'Purple Adblock voor Twitch ™' extensie voor Google Chrome, die werkt bij mij heel goed (tot nu toe). Geen idee of de extensie ook voor FireFox beschikbaar is.

[Reactie gewijzigd door Lorenzo. op 26 mei 2023 10:39]

"Alternate Player for Twitch.tv" werkt bij mij prima op Firefox, geen ad breaks of prerolls.
Misschien een keer andere adblocker gebruiken? De adblocker die ik gebruik werkt wel (uBlock Orgin) werkt meestal wel gewoon.
Ik gebruik dezelfde en bij mij werkt die niet. Net nog even de filterlijsten geupdatet maar nog steeds niet.
Ublock + Pixeltris (de vaft optie) werkt hier prima.
Ik gebruik zelf Ublock met Twiblocker in de Brave browser en die blokkeert de ads goed. Sommige kanalen lijken heel agressief te zijn met adrolls en dan heb je bij het openen van een stream eventjes een bumperscherm dat er een reclamebreak is.
Dan zou ik gelijk Twitch opzeggen. Verzin maar een ander verdienmodel.
Er is geen opzeggen aan. Je kan het gratis bekijken(met ads) of betalend bekijken(zonder ads)
Doe eens een suggestie?
Als jij mij flink betaalt zal ik er over na gaan denken, oké?
Je wilt betaalt worden voor je inspanning maar je verwacht dat anderen content wel gratis aan jou aanbieden? 8)7
ik zie geen ads bij twitch met meerdere anti-trackers. Ublock origin, decentraleyes en privacy badger. misschien dat het voor jou ook zo werkt.
Adblockers voor Twitch helpt/hielp wel. Ik heb al 6-8 maanden niets op Twitch gekeken. Maar je moest een regel invoeren in je adblocker (Firefox) ennnn alle ads zijn weg.
ublock origin + Purple ads blocker ;)
Brave browser blocked die twitch adds.
Het moment dat ze adblockers op youtube blokkeren net zoals ze op twitch doen is het moment dat ik geen youtube meer ga kijken. Stiekem hoop ik dat ze dat doen zodat ik iets beters doe met mijn tijd.
Dit blijf ik wel smerig vinden. De prijsverhoging gaat automatisch, maar een prijsverlaging moet je handelingen voor uitvoeren.
Dit is incorrect, je moet de nieuwe prijs bevestigen door expliciet te verlengen, anders verloopt het abonnement over 3 maanden automatisch.

Daarnaast stond er in de email:
Note: If the price of Turbo has decreased for you and you’d like to continue being a Turbo subscriber, you’ll need to cancel your existing subscription and resubscribe at the lower price. We know that’s inconvenient, and it’s something we’ve fixed for all new Turbo subscriptions moving forward.
Sja makkelijker kunnen we het niet maken, leuker ook niet.
Als dat de reden is bereik je dan niet het omgekeerde effect? Dus mensen, zonder adblockers, moeten meer betalen om geen advertenties te zien. Terwijl mensen met adblockers, die geen advertenties zien, nu niks betalen.
En mensen die legaal hun films of games kopen, zitten met DRM, terwijl de piraten lekker DRM vrij kunnen genieten. :) Zo is het altijd al geweest.
Dit heeft in mijn ogen weinig met adblocking te maken. Het is eerder monopolie, wat je ook ziet bij YouTube. Als er verder geen grote spelers op de markt zijn, dan kun je de prijzen flink verhogen, met daarbij inflatie en stijgende kosten vaak als keywords.

Ik zag streamingdiensten altijd als een blessing, maar met al die verhogingen en dat je er tig moet afnemen om je content te kijken (+ zonder reclame), twijfel ik of het juist niet de weg openzet naar de kant waar ze juist vanaf waren (niet volledig, maar toch wel voor een groot gedeelte).
geen idee, want op smartphones werken die niet en ik hoor van creators altijd dat de meeste viewers op mobile zitten.
Adblockers werken op smartphones niet? Los van mobiele browsers die extensies ondersteunen kun je ook systeembreed blocken met AdGuard en Blokada bijvoorbeeld. (Op Android in ieder geval, iOS zal wel moeilijker zijn.)
Het kan met omwegen, maar niet zo vlot als op pc dus is het voor veel gebruikers geen optie.
Addblock casten is al helemaal geen optie.
maar niet zo vlot als op pc
Geen idee wat je hier precies mee bedoelt maar AdGuard of Blokada installeren is zeer simpel. AdGuard werkt daarnaast ook op Android/Google TV, en adblockers op PC helpen ook niet met casten dus dat is geen argument.

Mijn mobiele apparaten en die van m'n familie zijn al jaaaaren advertentievrij, het is geen enkele moeite.

https://1drv.ms/i/s!AhIJ4ViVVKHsqTWDCwKOFYonCJQl?e=dIeuol
Deze werkt enkel op 2 browsers op android.
Yandex en Samsung browser.
Dus tenzij je uzelf haat en die browsers gebruikt heb je nog steeds ads.
In de apps worden advertenties al helemaal niet geblokkeerd.
Er is een manier, maar dat vereist een geroot toestel dat dan weer andere beperkingen heeft.
Je bent een beetje in de war. AdGuard is een lokale VPN die (dus) systeembreed werkt.
Ah, jij hebt het nu over Adguard VPN, dat is niet dezelfde app als Adguard, want die bestaat ook ;)
Misschien wat duidelijker zijn de volgende keer?
Werken prima op smartphones, verschillende extensies of brave browser blocken ook op je smartphone de reclames.
En net zoals op YT zullen dit soort prijsverhogingen en/of verhoging van de hoeveelheid advertenties de rede zijn voor een procentuele toename van addblockers. Het is een beetje een cirkeltje zo die ze zelf in stand houden door gebruikers die betalen/ads kijken weg te jagen naar adblockers.

[Reactie gewijzigd door !mark op 26 mei 2023 11:50]

Blokkeer dan ad blockers. Dat is gewoon mogelijk.
Ik heb nu turbo.. ik zit sterk te overwegen weer op adblockers over te gaan
Ik wacht de vods tegenwoordig wel af, hoogtijd voor een beter alternatief dan twitch om eerlijk te zijn, kwalitatiefe streams kan je er niet veel meer vinden imho.
Ik merk dat de betere streamers idd weg gaan van Twitch.
En gaan naar? YouTube?
strikt genomen is er ook facebook en instagram waar je live kan gaan...
Toch ook geen kleintje die Meta.
Nou niet bepaald je doelgroep als je een games streamer bent. Kun je wel op insta of Facebook gaan zitten, maar daar gaat je doelgroep je niet goed kunnen vinden.
Voor facebook heb je misschien gelijk, al hangt dit sterk af van het type games je streamt. Niet iedereen streamt Fortnite.
Maar Instagram is toch zeer goed verspreid bij gamers dacht is?
Short content over games is nu vooral op TikTok of Twitter te vinden.
Ik zit niet eens meer op Facebook na al die schandalen.
Ik ook niet, maar het neemt niet weg dat het een platform is met streaming capaciteit.
Er zijn een aantal naar Kick.com gegaan, met name omdat de TOS daar heel minimaal is. Je kan het een beetje vergelijken met rumble vs youtube.
Niks van gemerkt, waar baseer jij dit op? Persoonlijke voorkeur van bepaalde streams?

Tot nu toe zie ik alleen wat middenmoot en sommige grote naar Kick bijvoorbeeld, maar dat lijkt ook niet lang te blijven leven. Facebook en YouTube is wel leuk maar daar red je het toch ook niet tenzij je al groot was voordat je naar dat platform ging volgens mij.
Dan kijk ik bv richting dr Disrespect of Ninja die vlot een pak meer kijkers haalt op YT dan op Twitch met dezelfde stream.
DrDisrespect is gebanned van Twitch en Ninja heeft toch echt zelf z'n eigen viewerbase om zeep geholpen door destijds met Mixer in zee te gaan.
geband.. Nadat hij volgens geruchten sowieso Youtube overwoog...
Hey heeft hem overigens geen windeieren gelegd...
Helaas is het (betere?) alternatief voor Twitch... Youtube.
Vods al eens opgestart omdat ik een leuke stream had gemist. Niet te kijken! Net zoveel reclame en net zovaak als op tv.
en wat is precies het verschil van twitch turbo t.o.v een subscription bij een bepaald kanaal?
verschil met twitch prime wordt uitgelegd, maar een sub. bij een streamer niet, is dat dan een duurdere optie (want alleen geldig op 1 kanaal), maar krijgt de streamer dan ook een groter stuk van het bedrag?
Twitch Prime is een gratis subscription die je krijgt als je bij Amazon subscribed bent op Prime. Qua vergoeding voor een streamer is dat gelijk aan 1 reguliere subscription

Twitch Turbo is advertentievrij kijken bij alle streamers, en in plaats van de advertentieinkomsten die je anders gekregen zou hebben als streamer voor die ene twitch turbo gebruiker, krijg je dan een vergelijkbaar bedrag dankzij turbo. Het is geen subscription, want je krijgt nog steeds niet een badge en emotes bij een Twitch kanaal.
Zover ik weet merkt de streamer er niks van en krijgt diegene er ook niks voor terug van een Turbo user. Bij YouTube is dit wel het geval, maar bij Turbo houd Twitch alles lekker zelf in ruil dat jij nergens ads ziet en een leuke Turbo badge.
De streamer krijgt nog wel advertentie inkomsten voor advertenties die je normaal zonder twitch turbo zou hebben gehad, dit gebeurt ook als je een sub hebt op een kanaal.
Qua werking is alleen de naam verschillend tussen Twitch Prime (1x Gratis bij amazon prime) en een Tier 1 sub, je krijgt een iets andere melding te zien als streamer in je dashboard. Twitch prime moet je wel elke maand handmatig vernieuwen, en een normale sub loopt automatisch door qua kosten via je betalingsmethode.
12 euro per maand en het enige wat je er voor terugkrijgt is dat je niet gebombardeerd wordt met advertenties?
Zo'n adblocker begint toch wel steeds aantrekkelijker te worden |:(
Adblockers zijn niet illegaal, hoor. Er is geen argument om het niet te doen. En sites die het wel netjes doen zoals Tweakers kan je gewoon whitelisten.
3min per uur aan reclame is een minimum grens voor veel streamers om een significant deel te krijgen van de inkomsten. Als je elke dag een uurtje kijkt (zonder abo of ad block) zou betekenen 90min reclame per maand. Mijn (vrije) tijd is echt wel meer waard dan €8/uur... YouTube heeft zo een zelfde structuur. Het ligt er dus geheel aan hoeveel Twitch je kijkt.

Daarnaast worden content creators betaald, servers, personeel, datatransfer, etc. Dus van die €9,88/maand blijft er nog maar heel weinig over.

Ik gebruik geen Turbo, ik heb Prime en sponsor daar een enkel kanaal per maand mee. Maar de vraag zal zijn, als dit nog irritanter wordt qua reclame ga ik dan betalen of ga ik gewoon minder kijken? Zelfde verhaal voor YT...
Tenzij je duizenden viewers hebt, zijn ads niks waard.. hooguit 1 of 2 dollar over een maand als je rond de honderd viewers zit..

Het is voor 99.9% van de streamers alleen maar een ellendig ding
En een shoutout van de streamer (niet altijd), en een coole badge bij je naam natuurlijk!
Dat eerste is niet het geval met Turbo... Met Turbo abonneer je niet op een streamer, maar krijg je over de gehele website geen advertenties meer. Streamer zelf merkt er niks van en krijgt hier ook niks voor. Wel krijg je een Twitch Turbo badge. :)
Streamer zelf merkt er niks van en krijgt hier ook niks voor.
De streamer zou nog gewoon geld krijgen voor advertentie impressies die je normaal zou zien zonder abo. Dus het is voor de streamer nog altijd beter dan een adblocker...
Streamers krijgen geen ad-revenue zoals bij Youtube, de reclame die je ziet is voor Twitch alleen. Turbo is meer 'premium' van Youtube, waar video's/streamers ook niets krijgen als ze geen content-contract met youtube hebben.

Wel kunnen ze dacht ik aangeven wanneer ze reclameblokken willen laten komen (buiten de 'intro' reclame als je een kanaal binnenkomt), maar daar zal wel ook stukje verplichting in zitten.
https://blog.twitch.tv/en...20on%20any%20ad%20revenue!

Fout, de streamer krijgt wel degelijk opbrengsten uit Turbo. Zie de FAQ.

Idem geldt dat streamers gewoon advertentie opbrengsten krijgen.

[Reactie gewijzigd door Arjant2 op 26 mei 2023 11:01]

Streamers krijgen geen ad-revenue zoals bij Youtube, de reclame die je ziet is voor Twitch alleen.
Incorrect.
Turbo is meer 'premium' van Youtube, waar video's/streamers ook niets krijgen als ze geen content-contract met youtube hebben.
Ook niet. Streamers krijgen ad revenue van Turbo-gebruikers alsof ze gewoon ads gezien hadden.
Wel kunnen ze dacht ik aangeven wanneer ze reclameblokken willen laten komen (buiten de 'intro' reclame als je een kanaal binnenkomt), maar daar zal wel ook stukje verplichting in zitten.
Niks is verplicht (m.u.v.contracten met grotere partner streamers), wel zijn er incentives.

[Reactie gewijzigd door CyBeR op 26 mei 2023 10:59]

Zover ik weet is dat alleen een YouTube dingetje. Bij Turbo gaat alles naar Twitch/Amazon en ziet de streamer er niks van terug.
fout, streamers krijgen dezelfde opbrengst als dat de kijker naar een advertentie zou kijken.
https://blog.twitch.tv/en...20on%20any%20ad%20revenue!
Twitch turbo is reclamevrij kijken op alle kanalen. Heeft niets met een gewoon kanaalabonnement te maken.
Twitch denkt dat ze belangrijk genoeg zijn dat ik hiervoor in de eerste instantie al ga betalen.
Twitch heeft het mis. :)
Als dat was wat ze dachten, dan hadden geen gratis tier gecreeerd.
Vreemd.. ik heb het gevoel dat dat gevoel compleet wederzijds is.
Van 8.99 naar 11.99 is volgens mij 1/3 = 33% hoger, niet 44%.
Meteen aangepast. Dank.
Het klopt dat de prijsverhoging 44% is. Het abbo was in europa namelijk 8,99 dollar (en niet Euro zoals staat in het artikel). Van ongeveer €8,30 euro omgerekend naar €11,99 is 44%.

Dus ja In Europa hebben we ook nog is een hogere prijsstijging.
Ik heb het even gecontroleerd en je hebt gelijk, reguliere subs worden afgeschreven in euros maar Turbo in dollars. @Mark_88
Je hebt gelijk. Prijsstijging in procent = ((nieuw - oud) / oud) * 100.

Dat komt dus neer op ((11.99 - 8.99) / 8.99) * 100 = 33.4%
nitpick: 33.33333333... rond je af naar 33.3, niet 33.4 :).

Nevermind: het komt door die 8.99 ipv 9 dat je inderdaad op 33.4 uitkomt :).

[Reactie gewijzigd door Twixie op 26 mei 2023 09:39]

Ze verhogen de prijs met €3,00 per maand, maar de gebruiker krijgt er verder niks nieuws bij. Gaat toch nergens over.
Als je meer kunnen rekenen voor Ads dan is het logisch dat dat ads vrij prijs ook omhoog gaat.
Ze verhogen de prijs met €3,00 per maand, maar de gebruiker krijgt er verder niks nieuws bij.
Zo denkt jou werkgever ook over je salaris verhoging van €100+/maand in 2023... }:O :Y)

Of krijg je wat nieuws voor je huurverhoging? Krijg je in de supermarkt meer/betere melk na de prijsverhogingen?
Precies, het zou dan ook logisch zijn dat lonen meestijgen met inflatie, maar dat doen de bedrijven niet.
In 2013 was het modaal inkomen in Nederland €32.500, dat is nu (2023) €40.000, een 23% verhoging in het modaal inkomen in 10 jaar.

In 2013 kwam Twitch Turbo uit voor $8.99, dit is de eerste prijs verhoging in 10 jaar en die is significant! 44% voor de EU. Maar opeens al een stuk minder significant als je realiseert dat het modaal inkomen in die periode ook met 23% omhoog is gegaan. Zeker als je realiseert dat Twitch Turbo ook niet is gericht op mensen met een modaal inkomen...
De inflatie is als je puur los de cijfertjes van elk jaar sinds 2013 optelt, kom je op ruim 20% uit. Helaas werkt inflatie zo niet over meerdere jaren.

Modaal blijft behoorlijk achter op de inflatie.

Je moet het imo anders bekijken. 30 jaar geleden was een modaal inkomen 4 keer het minimumloon. Het is nu ongeveer 1,5 keer het minimumloon.

[Reactie gewijzigd door batjes op 26 mei 2023 11:35]

In de afgelopen 30 jaar is het minimumloon gestegen met 103% en het modaal inkomen met 84%.

Ik verwacht dat je van 30 jaar geleden de cijfers met gulden en euro heb vergeleken. Het verschil tussen minimum en modaal is in 30 jaar ~20% veranderd. En dat kan ook gewoon zo zijn dat we het minimum loon gewoon flink hebben verhoogt. Inflatie over die zelfde periode is 94%. Dus de minima zijn er op voorruit gegaan en de jantjes er op achteruit... ;)

Imho kan je beter kijken naar de koopkracht over die 30 jaar, maar er zijn zoveel factoren die meespelen dat het allemaal toch niet helemaal klopt met slechts 1 cijfer het geheel uit te drukken. Op sommige vlakken voorruit en op andere er op achteruit.
Edit: irrelevant.

[Reactie gewijzigd door QErikNL op 26 mei 2023 11:37]

Maar mijn werkgever weet wel waar hij voor betaald hoor, als ik geen opslag krijg dan ga ik gewoon naar ander werk op zoek, opties zat in de techniek. Kun je van die twitch prijsverhoging niet zeggen, 33% is wel heel veel.
Jij krijgt over het algemeen jaarlijks een salarisverhoging, deze verhoging is de eerste in 10 jaar... Deze is nog steeds significant hoger dan de salarisverhogingen van vele over dezelfde periode, maar niet zo extreem meer als je zou verwachten.

En je heb nu wellicht genoeg opties in de techniek, maar die luxe is er echt niet altijd geweest en er zullen ook weer periodes zijn waarbij dat ook weer niet het geval is. Wat dan? En als er genoeg opties zijn binnen de techniek, waarom ben je nu dan niet op zoek naar beter? Want genoeg opties betekend over het algemeen, niet genoeg personeel, waardoor de salarissen voor nieuwe inhuur over het algemeen hoger wordt. Maar de realiteit is dat heel veel mensen niet zo makkelijk van baan wisselen om wat meer te gaan verdienen. Ik ken zelfs mensen die niet verder gaan kijken terwijl ze weten dat er mensen bij de concurrentie worden aangenomen tegen een 33% hoger jaar salaris... ;)
Je begint er toch zelf over…
Nee, het was een voorbeeld. Het was niet de bedoeling om daar een hele discussie over te starten.
Ik heb een paar maanden terug Twitch Turbo gekocht voor 2 maanden.
Voordat ik dit had gedaan, had ik meestal 1 ad bij het openen van een stream en tussendoor maximaal 3 ads en vaak helemaal geen.

Na het annuleren van Twitch Turbo en het verlopen van de laatste maand zit ik nu met 1 ad bij het openen van een stream en tussendoor elke 30 minuten 6! ads bij bijna alle streams.

Wellicht zie ik dit verkeerd maar voordat ik een Twitch Turbo abo had, had ik veel minder ads...

[Reactie gewijzigd door Joao op 26 mei 2023 09:55]

Je ziet 't allicht niet verkeerd maar correlatie impliceert geen causatie.

M.a.w. dat heeft niks met elkaar te maken.
Ik krijg er nu ook ineens advertisements over rechtsboven op iedere pagina, voor de prijsverhoging nooit last van gehad.
Zo... doe maar een prijsverhogingkje...
Deze valt nog wel mee, ik kreeg eerder deze maand een email van streamingdienst Crunchyroll (Anime) dat mijn jaar abo van €39,95 naar €69,95 gaat, een 75% verhoging. Deel van die prijsverhoging is dat Sony een zo een beetje de hele streamingdienst markt voor anime heeft opgekocht en in Europa nu alles onder het Crunchyroll merk gooit...

Er gebeuren al langer vreemde dingen op Twitch, krijg je opeens een blok van 12x reclame achter elkaar. Heb je een subscription op een kanaal, krijg je af en toe alsnog ads...
Die verhoging was vorig jaar, maar zelfs dan valt 69.99 per jaar nog mee vergeleken met andere diensten.

Natuurlijk als je meerdere abonnementen hebt dan stapelt het zich snel op, wij hebben tegenwoordig alleen nog Crunchyroll, alle andere video streaming abonnementen paar jaar terug opgezegd (Netflix schoot ik als eerste weg).

En als iets niet op CR staat... naja, dan kies een andere route, echter meestal betreft het oud spul dat nergens legaal te streamen is, dus het is dat of de meestal erg dure DVDs importeren.

[Reactie gewijzigd door Mizgala28 op 26 mei 2023 09:45]

Het probleem is dat je vaak niet één of twee diensten afneemt. Je hebt bijvoorbeeld Spotify, NPO, Kijk, HBO Max, ESPN/ViaPlay/ZS, .. ik kan zo wel doorgaan.

Één prijsverhoging van die diensten kan nog opzicht, maar niet als ze het allemaal zo gaan doen. Of hun huidige abbonement inwisselen met ads, terwijl dat voorheen dus niet was. Het verminderen van aantal schermen/streams om account sharing tegen te gaan, werkt ook goed.

Ik zie het eerder als winstmaximalisatie, i.p.v. echt investeren voor je gebruikers.

[Reactie gewijzigd door HollowGamer op 26 mei 2023 10:23]

Natuurlijk als je meerdere abonnementen hebt dan stapelt het zich snel op
Daarom zei ik dit ook, ik ken mensen die overal verschillende abonnementen hebben en dan gaat dat inderdaad heel snel.

Daarom hebben wij (qua streaming diensten algemeen) alleen nog Spotify en Crunchyroll, die gebruikten wij altijd het meeste en zo kon al het andere meteen opgezegd worden.

Maar ik snap dat niet iedereen dat wil, al is het wel zo slim om af en toe kritisch te kijken naar wat je echt nodig hebt, ik ken mensen die Netflix hebben puur voor die 2 keer per maand dat ze een avondje iets willen kijken, dat is gewoon doodzonde van het geld dan.
Heb ik inderdaad ook gehad, maar ik heb ergens een giftcard vandaan getrokken, waardoor ik alsnog iets van 39,95 kwijt was :)


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee