Blizzard brengt Diablo IV uiterlijk in juni 2023 uit en toont nieuwe gameplay

Diablo IV komt uiterlijk in juni 2023 uit. De game krijgt ook crossplay en cross-progression tussen alle beschikbare platformen. Daarnaast wordt de necromancer-klasse toegevoegd aan de bekende gameserie.

Necromancers staan erom bekend dat ze in staat zijn om de doden te doen herrijzen en ze te laten vechten aan hun zijde. De klasse heeft zijn eigen 'verhaaltrailer' gekregen van ontwikkelaar Blizzard. Daarnaast heeft de studio een nieuwe gameplaydemo getoond.

In die demo, die onderdeel is van de Microsoft & Bethesda Showcase van zondag, legt Blizzard uit dat Diablo IV in totaal bijna 150 verschillende kerkers zal bevatten. Daarnaast zijn er nieuwe zogenaamd strongholds, vestingen van de legioenen van antagonist Lilith, die spelers schoon kunnen vegen. Nadat ze dat gedaan hebben, kunnen er kleine stadjes ontstaan op die plekken.

Ook de multiplayer passeert de revue. Blizzard toont een voorbeeld van een torenhoog baasmonster dat verslagen moet worden door met grote aantallen spelers samen te werken. Ook player-versus-player is een mogelijkheid in speciale daarvoor ingerichte arena's. Blizzard zegt van plan te zijn de game nog 'jaren' van nieuwe content te voorzien. De game komt uit voor de huidige generatie Xbox en PlayStation en voor Windows. Ook zijn registraties voor de aankomende bètatests van de game geopend.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

12-06-2022 • 21:27

136 Linkedin

Lees meer

Reacties (136)

136
130
104
5
1
8
Wijzig sortering
Ik hoop gewoon dat er eindelijk eens meer dan 22 verschillende in-game currencies zullen zijn, dat er in de in-game shop een "transfer all" optie is wanneer ik met mijn bankrekening betaal, dat er een optie is om in één muisklik een lening zonder limiet aan te gaan, dat er NFT's beschikbaar zullen zijn die mijn kansen bij het openen van lootboxes verhogen met 0.00001% per stuk.

Zonder dit alles zou deze game een enorme teleurstelling zijn.
Ik moest wel even lachen. Ergens volledig terecht dat je het zo lekker cynisch stelt, maar anderzijds ben ik er niet echt bang voor dat dit bij deze game zo gaat zijn.

Tuurlijk, er gaat ene in-game shop zijn. Maar het zal geen Diablo Immoral zijn, want daar hebben ze dat al voor als mtx-afzet-meuk.
Ze hebben ook aangegeven dat dit gewoon een eenmalig kopen (wellicht expansions natuurlijk wel betaald) game gaat zijn.
De Real money shop is uit Diablo III gehaald. Ik hoop dat ze daarvan geleerd hebben.
Je bedoelt de Auction House die ze destijds hadden, dat is toch iets anders dan een 'Real money shop'.
Overigens kon je ook niet met dollars of euro betalen, maar alleen met ingame currency.

Shops ingame zijn het probleem niet, zolang Diablo 4 geen pay-2-win wordt denk ik dat het wel weer een succesje voor Blizzard zal zijn.
De auction house kon wel met letterlijk dollars of euros betaald worden. Ik heb het toen zelf letterlijk nog gedaan (tot mijn spijt). Je kon zelfs voor de items die enkel voor ingame gold aangeboden werden, gold met echt geld kopen om aan die betaling te kunnen voldoen. Het is inderdaad goed dat ze dat snel afgesloten hebben.
Iets wat nu nog massaal buitenom de game gaat, ik vond het een prima idee dat blizzard dit daardoor in de game implementeerde.

Je kan het niet tegen houden, maar je kan het wel faciliteren en daardoor controleren.
Leuk sentiment maar dat AH had letterlijk het hele gameplay om zeep geholpen. Of je nou officieel gold kon kopen of niet maakt niet uit.
Het probleem lag in de drops in game. Het was simpel weg onmogelijk om in de game gear te farmen voor je char. Wat je deed was een beetje grinden in de game en al je loot verkopen op de AH. Wat je daarmee verdiende gebruikte je om items te kopen op de AH die bij jouw char past.
De AH was opeens het hele doel van het spel en was het werkelijke gamen niks anders dan een onzinnig grindfest.
En de grap is dat als ze de loot niet op een dergelijk wijze hadden geconfigureerd, niemand ooit gebruik zou maken van de AH en dus minder geneigd waren om gold te kopen met echt geld.
De manipulatie van de gebruikers is toen simpelweg als testbed in D3 gedumpt om te kijken hoe iedereen er op zou reageren.
De naam Diablo kon je vanaf dat punt als verloren lab experiment beschouwen en met immortal hebben de knop op 11 gezet.

Ze hebben totaal geen morele besef meer.
De real money auction house had daar natuurlijk wel wat van weg ;-).
De auction house werkte op basis van real money toch?
"gewoon eenmalig kopen" geloof je het zelf? gegarandeerd dat er iets van een season pass of semi-optioneel abbonnement komt. en natuurlijk een hoop FOMO cosmetics. dat kon je al van de originele aankondiging aan zien komen.

boosts voor dropchances, extra inventory slots e.d. zullen er ongetwijfeld ook zijn, maar direct pay2win player power denk ik niet want daar is de concurentie gewoon te sterk voor op PC. Maar een marktplaats voor items zullen ze vast wel doen deze keer, maar dan natuurlijk alleen met de optie om er geld in te steken, niet om het eruit te halen zoals vorige keer.
Je vergeet een heel belangrijk element.

Blizzard heeft Diablo Immortal ontwikkeld.
Anoniem: 1428606
@Freez1n13 juni 2022 10:16
Haha geweldig!
Ik begrijp niet dat iedereen valt over de monetization in 'Diablo: Immortal'. Dat is toch inherent aan (mobile) games die je gratis kunt spelen? :S

Ik maak mij dan ook geen zorgen over 'Diablo IV' en kijk met veel plezier uit naar het spel, want ik heb mij onwijs vermaakt met deeltje drie.

Aan de video's te zien wordt het weer een pareltje. (y) 8)
Helaas toont World of Warcraft, ook van Blizzard, dat zelfs dat niet meer op gaat. Je betaalt eerst voor de software, dan betaal je een subscription, daar bovenop kun je cosmetics kopen (veelal kwalitatief superieur aan wat je kunt krijgen door te spelen) én is het spel Pay-to-Win dankzij de "WoW token".

De laatste Diablo game waar ik echt van genoten heb is Diablo II. Diens "opvolger" (nee, ik bedoel niet Path of Exile) heeft het voor mij helaas nooit gedaan. Ik zal Diablo IV dan ook links laten liggen, of ze moeten er echt iets verrassends mee doen, bijvoorbeeld David Brevik zelf volledig de regie geven.
Token en P2W? Nee. Gewoon nee. Al is het maar alleen dat je zonder token in principe dezelfde items kan bemachtigen. Er zitten geen legendary-lootboxes of currencies aan gekoppeld oid.

Gold in retail WoW is tevens bijzonder makkelijk te verkrijgen.

En cosmetics, achja, ik ben er geen fan van om ze in de shop te zetten. Maar so be it. Dan lopen er mensen maar met een apenpakje rond wat 20 Euro heeft gekost. Heb ik geen last van.
Dat is echt onzin wat je typt..je loopt weer een game af te kraken waar geen pay to win in zit!
Dus dan ben je een TROLL.

En dat je +2 krijgt? die zijn ook ...die begrijpen er ook niks van.

[Reactie gewijzigd door noway op 13 juni 2022 11:12]

Je betaalt eerst voor de software, dan betaal je een subscription, daar bovenop kun je cosmetics kopen (veelal kwalitatief superieur aan wat je kunt krijgen door te spelen) én is het spel Pay-to-Win dankzij de "WoW token".
Eerst koop je de software... eh ja het is een retailgame, geen free-to-play... Dan betaal je een subscription... zoals je dat ook voor zoveel andere dingen moet doen, zoals je Netflix abo, of Game Pass. Zelfs andere games die je ook eerst moet kopen. Maar voor WoW is dat kennelijk opeens een probleem...

Er zijn slechts drie cosmetics die je kan kopen, twee kostuums en een "rugzak" (een baby murloc op je rug). Zijn ze superieur aan wat je ingame kan krijgen? Nee, het zijn louter cosmetische items. Je bedoelt of ze mooier zijn dan wat je ingame kan krijgen? Nee, persoonlijk vind ik één kostuum wel interessant maar twijfel ik over, de ander vind ik lelijk en die rugzak hoef ik ook niet. Kwestie van smaak dus.

Als laatste beweer je dat de game door de WoW token pay-to-win is. Leg uit hoe speeltijd ervoor zorgt dat je in de game "wint"....
Je kan dankzij deze tokens in-game gold kopen.
Opzich niet heel erg tot dat je je bedenkt dat je praktisch een flink goede hoeveelheid (bind on equip) epic's van de Auction House kan kopen. En nu hoor ik je denken, prima toch? Dat is niet de beste gear in de game en dus geen pay to win.

Maaar! door deze gear verzeker je jezelf wel van een plekje in een raid, die je wellicht nog nooit gedaan heb maar wel de juiste gear voor hebt. En dit alles kan ook zonder enkele raid ervaring! Tot frustratie bij de 9 andere spelers in je groep. Dat is een beetje het probleem met de WoW Tokens imho.
Vergeet de boost naar level xxx niet ;)
Dat van die boe items is het equivalent van de tutorial skippen. Ik heb Overlaatst nog eens herbegonnen met wow en op 40 uur spelen was ik Max level ( 10-15 min voor 1-50 en daarna naar een 30- 40 min per level terwijl je al begint aan je endgame grinds ) en na 2 weken fully heroic item level geared ( wat dus beter is dan die AH rommel)

Hardly pay 2 win en gewoon een timesaver . Ik heb zelf in heroic pugs meegedaan en high level mythic + zonder enige ervaring of idee van wat ik deed. Max level gehaald , catch up questlines gedaan, 1 boe ring gekocht op ah met goud dat je op 2 dagen spelen verzameld en voor de rest conquest en honour gear gefarmed met bg/arena dailies en had een volledige set na 2 weken casual spelen. Je kan zelf je arena gear converten naar tier sets…


Je kan veel zeggen over hoe wow elke expansion op gameplay vlak slechter word, maar op het vlak van geld uit je te persen valt het echt allemaal reuze mee. De subs zijn in 20 jaar tijd ook nog nooit in prijs gestegen. Moest dit Netflix geweest zijn betaalde je ondertussen 25 euro voor een maand gametime

[Reactie gewijzigd door zaj op 13 juni 2022 08:56]

10-15 min voor 1-50 en daarna naar een 30- 40 min per level terwijl je al begint aan je endgame grinds ) en na 2 weken fully heroic item level geared
Speel je op lichtsnelheid ofzo? Ben je niet door de wrijving al meteen ontploft in een vuurbal? Praat ik nu tegen Zaj of een hoopje as op een stoel?
Eigenlijk redelijk casual . Gewoon full heirlooms

15 min per level is nog op het gemak . Er zijn genoeg mensen die dit consequent onder de 10 min krijgen. Zeker met timewalking weken waar een goedgegearde tank ineens de hele dungeon kan chain pullen

Conquest is trouwens uncapped en iedereen kan 1600 rating halen met 2 vingers in zijn gat en gear /tier kopen met heroic ilevel

[Reactie gewijzigd door zaj op 14 juni 2022 08:51]

Met die tokens en dat gold betaal je gewoon mensen in game om je te overal te boosten en dus zonder ook maar iets te doen, heel veel goed gear en achievements hebt, waart je anders maanden aan moet werken.
Voor de mensen die het niet weten, het kost honderden euro's voor al die tokens die je nodig zal hebben om je character volledig uit te rusten met Mythic armor van de auction house, degene die dat doet is gewoon gestoord. En rijk, mag ik ook wat? Met tokens en gold koop je echter geen skills en (raid) ervaring. Wanneer je blind zonder kennis en ervaring een Mythic raid instapt kom je van een koude kermis thuis. Het kostte de top van de raid guilds honderden pogingen om de laatste baas van de laatste raid in de game te verslaan.

Zelf heb ik als casual speler via dagelijkse quests in endgame content en raiden op de LFR en Normal moeilijkheidsgraad* (geen behoefte aan hoger) mijn doel kunnen bereiken, namelijk de complete paladin armor set, "Luminous Chevalier's Gallantry", uit Sepulcher of the First Ones, dat is die laatste raid waar ik het over had. In die raid heb ik ook het zwaard buitgemaakt die ik graag wilde hebben. Tevens heb ik zelf de mount bemachtigd die ik nu het liefste gebruik. Nul tokens gekocht, nul gold betaald voor "boosts" en nul gold uitgegeven op de auction house. Hoe dat eruit ziet? Och, wil niet opscheppen ofzo...*bloos* maar vooruit dat ziet er zo uit, dit ben ik (dubbelklik voor fullscreen).

Casual is de game dus prima te spelen.

*LFR = Looking for Raid, makkelijkst, daarna komt Normal.
Je kunt letterlijk voor een paar honderd euro aan wow-tokens gecarried worden door de nieuwste mythic raids. Gear van krijgen, achievements en mounts. Het hoogste van het hoogste dus. De achievement geboost krijgen van alle +15 mythic keys.

Hoe is dit geen pay2win mensen? Het is wel ontzettend duur, maar de optie is er gewoon...
Dat is geen P2W. Je betaalt niet aan Blizzard, en het zou me niets verbazen als gecarried worden tegen betaling in strijd met de Terms Of Service is.
Als je 20 euro betaalt voor een Wow-Token betaal je niet aan Blizzard? Aan wie wel dan???

Overigens ben je duidelijk niet bekend met de huidige situate op retail world of warcraft en het boosting phenomeen.
Het WoW-token zelf zorgt niet voor de boost. De handel van WoW-tokens in ruil voor diensten van spelers is niet iets waar Blizzard zelf invloed op heeft. (Al ben ik het met je eens dat ze zouden er wel wat harder tegen op mogen treden als ze werkelijk de indruk willen wekken dat ze hier op tegen zijn. Nu lijkt het alsof de praktijk gedoogd wordt.)

Ik ben een jaar geleden gestopt met WoW toen mijn GameTime op was en de heisa rond de sexual harrasment losbarstte, dus wat betreft de huidige situatie; ik ben er een jaar uit, en zelfs daarvoor hield ik mij zelf niet bezig met dergelijke schimmige praktijken, maar ik hield / houd in ieder geval wel het nieuws in de gaten. Misschien is dat inderdaad niet genoeg. Desalniettemin staat als een paal boven water dat wat er ook via omwegen te krijgen is; niets in het verdienmodel van WoW is P2W. Het enige twijfelachtige (afgezien van het punt hierboven) is de flow van "Echt geld > in-game geld > Auction House > Epic gear". Maar in verdediging van Blizzard; De items in de AH worden niet verkocht door Blizzard zelf, en er is geen garantie dat bepaalde items ook werkelijk te koop zijn. Er zijn geen vaste prijzen voor gear in de AH, en geen officiële lootboxes van Blizzard. Alle gear, prijzen en beschikbaarheid in de AH is volledig afhankelijk van andere spelers, niet van Blizzard. En volgens mij is het ook nog steeds zo dat de gear die je op de AH kan kopen verre van end-game gear is (correct me if I'm wrong) en de beste gear in de game is alleen te krijgen door te grinden. En zelfs een "fucking casual" zoals ik kon ( in ieder geval in Cata, MoP, WoD, Legion en BfA) met normaal spelen gewoon bij de end-game content en gear komen.

Dat is voor mij geen P2W, want anders is elke game P2W. i.e. je kunt gewoon iemand betalen om de game voor je uit te spelen zodat je zelf direct bij de end-game content / gear kan.
Die WoW token lijkt Pay2Win, maar dat is het zeker niet.

Als jij een vers charakter ""koopt" naar het max level en met je WoW token max level gear van de AH koopt.
en jij geeft je op voor mijn dungeon of Raid, en ik zie een hoog iLVL zonder ervaring, krijg je geen invite. en zo zijn er meerdere.... het is meteen duidelijk wanneer iemand zijn "account/character" gekocht heeft.
wellicht dat je meer invites krijgt her en der, maar je wordt er net zo snel uitgeknikkerd als blijkt dat je niks waard bent.

Dus je kan enigsinds "stats" kopen, maar is in de verste verte geen Pay2Win zoals D:ImMortal dat wel is.
Anoniem: 159816
@Yonix12 juni 2022 22:06
Men heeft geen problemen met monetization an sich, maar met de manier waarop het geïmplementeerd is. Ik vermoed dat je gewoon niet zo op de hoogte bent van hoe de vork in de steel steekt, anders had je dit soort uitspraken niet gedaan.
Of hij denkt er gewoon anders over? Die optie is er ook nog.

En hoeveel voordeel haal nu werkelijk uit die 100k die je kan "investeren"? Want ik kom alleen maar tegen hoe veel geld je er in kan stoppen om beter te worden. Maar nergens hoeveel beter het tussen een max lvl met +- 100 uur grinden op max lvl vs max lvl 100 uur grinden en 100k "geïnvesteerd"

om nu van 5k dmg naar 5,1k is niet echt het grinden waard(en vind ik ook niet echt de heisa waard). Maar ga je van 5k naar 10k dmg ja dan praten we over een heel ander kaliber P2W.
Een Blizzard fansite heeft de berekening gemaakt: https://www.wowhead.com/d...-really-pay-to-win-327321. Een speler die geld investeert in gewoon het upgraden van zijn gems van Rank 1 naar Rank 10 voor 1 star legendary gems betaalt bijna 1000 EUR en krijgt daarvoor een performance boost van 30% base damage en 45% equipment base attributes, plus daarboven op nog eens de bonuses voor de skills van de gems. Dus ja, die double damage zit er echt wel in.

Ik raad je echt aan om de video van Josh Strife Hayes te zien, want het spel haal echt alle lepe truken van de foor boven.
JA MAAR IK SPEEL GRATIZZZZ JOH!!

Zulke mensen kan je weinig uitleg geven, bijna niveau NFC's idealisten. Alles in de wereld is doem en slecht, alles moet anders, maar hun extreme monitized game, nee.. dat is helemaal prima :P
Anoniem: 159816
@SinergyX13 juni 2022 07:25
Zijn gewoon mensen die geen nuance kunnen zien. Beetje in de categorie van "Ja, mijn Skoda Fabia is ook een auto met als die Mercedes S klasse. Is gewoon hetzelfde."
Ja is toch ook hetzelfde? Ze zitten lekker, hebben allemaal 5 wielen (incl stuurwiel). Je betaald alleen meer voor dat sterretje op de neus.

:+
Ik kan me nog de jaren 90 herinneren met spellen zoals ninja gaiden en metroid. Daar moesten mensen hun best doen om het spel uit te spelen ;) .

Als je op zon manier free to play spellen speelt, gaat er een wereld voor je open.
Eigenlijk moeten mensen die iets gekocht hebben een TAG "cheater" bij hun naam krijgen, zo krijgen de vanilla characters in ene keer status 8-)

[Reactie gewijzigd door whiner op 13 juni 2022 08:45]

Of juist een TAG die je alleen hebt als je nog niks gekocht. Dat kan iets grappigs zijn als leech (je kost de makers alleen maar geld). Iets om mee te pronken hoe verder je in het spel komt
Maakt het multiplayer aspect minder interessant. Ik heb de mazzel dat ik dat element toch nooit interessant heb gevonden in diablo games.
Anoniem: 159816
@loki50412 juni 2022 22:43
Je kan nooit hetzelfde niveau halen als een F2P speler. Plus een aantal mechanics die voor betalende spelers een paar dagen duren, duren voor F2P decennia(!).
Wow, aannames, aannames. Ik heb een gevoelige snaar geraakt merk ik. ;)
Anoniem: 159816
@Yonix13 juni 2022 10:00
Nee, je opent je originele reactie met een drogreden van heb in me jou daar.
Ik blijf bij mijn punt: als je gebruikmaakt van een product dat, in beginsel, gratis is, dan moet je niet zeuren dat de ontwikkelaar zaken achter een 'paywall' stopt.

'There is no such thing as a free lunch!' - Milton Friedman
Anoniem: 159816
@Yonix13 juni 2022 10:32
Wederom een drogreden, wederom een stropopredenering....
Kun je eens uitleggen waarom je het een drogreden vindt? Ik snap het eerlijk gezegd niet zo en naar mijn idee spreekt @Yonix gewoon de waarheid. Het is een spel dat je gratis kunt spelen (of gratis kunt negeren). Dan heb je naar mijn idee niet echt veel recht om te klagen over het spel an sich en al helemaal niet over de manier waarop de ontwikkelaar geld eraan wil verdienen.

Als je het met een van beide niet eens bent, dan heeft het je toch geen cent gekost, dus heb je toch ook geen recht van klagen?

Nogmaals, ik kan best wat missen hoor, maar je roept maar dat het allemaal een drogreden is, maar ik snap niet zo goed waarom.
Wat is dit toch voor een vreemde instelling? Omdat het wijdverbreid is, is het maar OK? Weet je hoeveel dingen ooit algemeen gedaan werden en nu (gelukkig) niet meer acceptabel zijn?

Als je punt is dat je niet begrijpt dat we verbaasd zijn, dat komt omdat (tot niet al te lang geleden) Blizzard stond voor ultieme kwaliteit van games. Dat is nogal een contrast met deze bagger.
Over welke bagger heb jij het?
Diablo Immortal, Diablo 3 met real money auction house en warcraft 3 remake. Dan heb je nog diablo 2, wat op zich goed is maar flink gecensureerd is. Hearthstone dat qua stijl nu op driejarige gericht is. World of Warcraft met graphics van 20 jaar oud. Overwatch lootboxen. Etc. Alles wat Blizzard maakt is gedeeltelijk shit.

Diablo 4 lijkt goed, hoewel ingame outfits wel saai zullen zijn want ze gaan ze ook verkopen.
Monetization is inherent aan F2P games inderdaad maar de manier waarop ze het doen in Diablo Immoral is totaal idioot. Als je niet begrijpt waarom mensen daar boos over worden heb je je er ook niet echt in verdiept...
Sorry hoor, maar dat mensen daar boos over zijn zegt meer over hun eigen onwetendheid; kapitalisme 1-01.
Je hebt geen idee waar je over spreekt. Verdiep je even in de materie voordat je onzin plaatst.

Mensen hebben geen probleem met de aanwezigheid van betaalde elementen in het spel. De manier waarop Blizzard het implementeert is het probleem. Oftewel pay 2 win en extreem duur. Een streamer heeft bijvoorbeeld 10.000 AUD uitgegeven zonder ook maar 1 legendary item te krijgen...

Dit is een van de slechtste implementaties van microtransactions ooit, nog erger dan Lost Ark in Korea is.
Valt mee hoor, je praat gewoon poep en daar reageer ik op. Je hebt het over onwetendheid terwijl je zelf letterlijk geen idee hebt waar je over praat.
Ja ik ben het met je eens, het is een gratis game. Maar om nou een ton nodig te hebben om zsm max power te hebben vind ik echt belachelijk.
Realiteit is dat de keuze voor het verdienmodel van invloed is op de gameplay. Vergelijk bijvoorbeeld LotR: Shadow of Mordor en Shadow of War met elkaar. De laatste introduceerde microtransacties om de gameplay te versnellen. Velen vonden de met name end game behoorlijk grindy. Dit is by design om het aanvullende verkoopmodel ook daadwerkelijk geld te verdienen.

Free-to-play games zijn ontworpen om spelers zo lang mogelijk aan het spelen te krijgen. De meest gebruikte tactiek daarvoor is om het volgende doel altijd net binnen handbereik te hebben. Dit is een heel andere ervaring dan wanneer een game ontworpen is om een enerverend verhaal te vertellen of je uitdaagt om strategisch te denken.
Het is inderdaad inherent aan gratis mobiele games dat ze ontworpen zijn om je te frustreren tot je meer geld betaalt dan je aan een gewone paid titel zou spenderen, en dat ze voornamelijk gericht zijn op whales met een gokverslaving.

Daarom speel ik geen gratis mobiele games.
Probleem zit bij D:I niet zozeer in het feit dat heet freemium game is, waarbij je f2p kunt spelen maar als je iets wilt berijken dat je dan wat moet investeren. Maar vooral dat het volledig spel fungeert als een front voor geld af te troggelen.

Het gratis gedeelte van D:I zit erg gelimiteerd waardoor mensen geneigd zijn om te betalen. Ook de exuberant kostprijzen zijn bloedstollend, om je personage te maxen ga je opkijken tegen een 100k+ rekening (want true max is niet mogelijk in f2p) vooral het vervelende deel is dat als je het multiplaye rgedeelte speelt je als f2p kant nog wal raakt als je tegen p2w spelers uitkomt.

Zolang mtx enkel cosmetisch is heb ik er geen enkel probleem bij, wanneer meer dan 40% van je content verborgen zit achter mtx dan os het een heel ander paar mouwen.

D:IV gaat hopelijk gespaard worden van zware p2w en dan gaat het spel leuk worden, zoniet dan gaat het een cashgrab ramp worden.
Ik begrijp niet dat iedereen valt over de monetization in 'Diablo: Immortal'. Dat is toch inherent aan (mobile) games die je gratis kunt spelen? :S
Ik raad je aan hier eens wat filmpjes over te kijken, Diablo Immortal is echt verschikkelijk in dit opzicht, vele male erger als vele andere verschikkelijke mobiele spellen die het zelfde doen

Alles in dit spel is zo bedacht dat je meer geld uitgeeft

https://www.youtube.com/watch?v=o17lBUZgjTs
Fijn, ik heb een nieuwe reactie gemaakt onder deze discussie. Maar jij snap t :D!
Instant buy mits er 0 pay to win elementen inzitten. Liefst ook geen cosmetische microtransacties, maar die hoop heb ik al opgegeven.

Wat was Elden Ring toch een frisse wind die laat zien dat er toch nog AAA gemaakt worden die echt voor de gamer zijn en niet enkel voor de portomonnee van het bedrijf.

[Reactie gewijzigd door SCIxX op 12 juni 2022 21:45]

Er komt schijnbaar hoe dan ook een in game store, er is namelijk een vacature gericht op de ingame shop van Diablo IV (https://www.pcgamesn.com/diablo-4/in-game-store), ik heb begrepen dat er een Dev heeft gereageerd dat het alleen om cosmetics gaat en evt uitbereidingen waar met echt geld voor betaald zal worden en niet een p2w systeem zal zijn echter, kan ik die reactie niet terug vinden.

Bij Diablo Immortal werd er ook gezegd dat het geen p2w zou zijn en dat is nu wel het geval, dus ik wacht lekker af.
In D3 zat een real-money auction house en deze is er na S1 volledig uitgesloopt. Ik neem aan dat ze die fout niet nog eens zullen maken?
Niet vergeten dat de tijden flink veranderd zijn sindsdien en de overname danwel aandeelhouders van ActivisionBlizzard hun investering zo snel mogelijk terugverdiend willen zien.
D3 is 5 jaar uitgekomen nadat Activision en Blizzard samensmolten, toch? Maar ja, je zal wel gelijk hebben. Ik vrees ook het ergste.
Er is in elk geval ergens een verandering in de filosofie gekomen. Voorheen waren ze van 'we releasen pas als het af is', maar daar zijn ze al jaren vanaf gestapt.
Nee hoor, die ethos is al weer terug. Dit hebben ze bij Dragonflight al herhaaldelijk gezegd.
Echter is ActivisionBlizzard in zijn geheel nu overgenomen door Microsoft.
Die overname is nog niet rond, laat staan goedgekeurd.
De overname is rond het moment dat het wordt goedgekeurd. Er is een reden dat Overwatcht 2/Diablo 4 op dit event getoond mogen worden. Dat gebeurt niet als ze nog in het begin van de overnamen zitten.
De shop is er destijds uitgehaald omdat het Blizzard niet genoeg opleverde. Er van uitgaan dat ze dat niet nog een keer gaan proberen met een 'verbeterde auctionhouse' of een soortgelijk systeem is niet realistisch. Ze gaan echt we proberen om iedere cent er uit te knijpen die ze kunnen krijgen.
Nee, de shop is eruit gehaald omdat niemand meer ging grinden, maar de AH af ging stropen. De AH gaf zoveel betere gear dan je gemiddeld in game kon vinden.
Uiteraard is het geen pay to win want je kunt niet winnen in Diablo. Het is enkel pay to become stronger, of pay to have fun, maar niet pay to win. O-)
Wel als er pvp modus is waarbij je van andere spelers ‘wint’ ;)
Je kunt in de gameplay van vandaag zien dat je de personages aan kunt passen, het zal daar wel mee te maken hebben. Zolang de game geen free to play is ben ik er niet bang voor.
Cosmetics in een store betekent wel dat ingame cosmetics saai zullen worden. Blizzad kennende. Waarschijnlijk gaat dat dan ook om de wapens en pets. Dus grinden voor loot zal in Diablo 4 niet meer om de looks gaan, enkel om de stats.
Anoniem: 159816
@SCIxX12 juni 2022 21:48
Er zal sowieso een shop in de game zitten, maar niets dat invloed heeft op de gameplay. Of dat hebben ze in 2019 in ieder geval beloofd. Zelf ga ik de game in ieder geval niet pre-orderen ook al ziet dit er fantastisch uit.

Cross-platform progressie is trouwens goed om te zien.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 159816 op 12 juni 2022 21:50]

En een belofte van Activision Blizzard geloof jij nog anno 2022? ;)
Nou ik niet. Zal wel weer een "out of season April fools joke" zijn.
You guys do not have creditcards? :X
Of dat hebben ze in 2019 in ieder geval beloofd.
Zoals er beloofd was dat Immortal niet PayToWin zou zijn. En dat armor en wapens niet gekocht konden worden. (Dat hebben ze mooi omzijlt door die Crests)

:X
Anoniem: 159816
@hawke8413 juni 2022 08:05
Daarom pre-order ik ook niet. Diablo is mijn favorietr franchise, maar mijn vertrouwen in Blizzard is niet groot genoeg meer om te pre-orderen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 159816 op 13 juni 2022 08:06]

cross-platform progressie is geweldig, maar de character limit welke Blizz wel eens op games wil zetten moet dan wel echt afwezig zijn.
Blizzard heeft de smaak te pakken. Pay 2 win transactions (want daar is tegenwoordig ook al niets micro meer aan) gaan er hoe dan ook in zitten.
Wat een zielig volk zit hier op deze pagina. Ik ben onwijs blij dat Diablo 4 eindelijk komt. En niet te vergeten, een nieuwe class! Zin in!
Ik denk dat de term zielig een tikje er over is maar ik ben het met je eens dat er wel veel focus op Blizzards (eventuele) verdienmodellen ligt en weinig op de inhoud van het filmpje. Dit ziet er heel gelikt uit en is een game waar ik al erg lang op wacht. Instant aanschaf voor mij, en de aanschafprijs is ook het enige bedrag dat ik er aan spendeer. Dat heb je altijd nog zelf in de hand. :)
de Cinematics van Blizzard zijn altijd subliem, dus daar valt weinig kritiek op te leveren.
Maar de focus ligt inderdaad op eventuele implementatie en uitwerking van verdienmodellen binnen de game. wat niet meer dan terrecht is na het schandalige immortal
Nieuwe class? Hoezo?
Ten opzichte van Diablo 3 is de Necromancer nieuw.
Ten opzichte van Immortal zal de Witch Doctor nieuw zijn. Maar net hoe je het bekijkt haha
Necromancer is 5 jaar geleden toegevoegd aan diablo 3 ;)
Ben denk ik daarvoor dan gestopt :D 8)7
Overigens twijfelde ik laatst nog om Resurrected to kopen voor ps5 maar goed
Met de Reaper of Souls expansion blijft het dik de moeite om af en toe nog eens een seasonal character te maken. Veel betere tijdsinvulling dan Diablo Immoral in ieder geval :)
helemaal mee eens, RoS blijft een vermakelijke game!
Necromancer zat ook al in D2.
Na wat iedereen over Diablo Immoral zegt hebben ze zeker de deadline verschoven om de monetization er uit te slopen /s

Jammer ik had stiekem toch gehoopt dat het eerder uit zou komen. Maar dat er nu iets van een deadline is, is ook wel weer fijn. Ik hoop echt dat de In game purchases echt cosmetisch blijven..
Jammer ik had stiekem toch gehoopt dat het eerder uit zou komen. Maar dat er nu iets van een deadline is, is ook wel weer fijn. Ik hoop echt dat de In game purchases echt cosmetisch blijven..
Het was eind 2021 al bekend gemaakt dat 2022 hem waarschijnlijk ook niet zou worden: nieuws: Blizzard stelt release Overwatch 2 en Diablo IV opnieuw uit
Cosmetics zou voor mij echt een grens zijn, verder heb ik echt veel zin in d4.
Cosmetics heb ik geen probleem mee, het enige voordeel wat je daar uit kan halen als er geen stats en zo op zitten is dat je met sommige skins minder zichtbaar zal zijn in pvp. Maar als daar speciale areas voor zijn nu kunnen ze altijd nog ervoor kiezen om binnen dat area cosmetics uit te zetten.
Global Community Lead

D4 is coming out as a full price game built strictly for PC/console audiences. The game is huge & there will be tons of content after launch for all players. Paid content is built around optional cosmetic items & eventually full expansions. We will be sharing more info soon!

Maar neem het met een graantje zout.
Inderdaad met een korreltje zout.

Maar aangezien Diablo 4 een shared world systeem heeft drijft dit spelers om geld te besteden aan cosmetics om meer op te vallen waardoor ik kan zien dat ze alleen cosmetics er mee willen verkopen (en expansions)

Maar goed, eerst zien dan geloven, ik kijk er iig wel erg naar uit
Ben zelf Path of Exile fan en kreeg er een beetje een Path of Exile-vibe bij de gameplay video, betreft PvE content in ieder geval. Persoonlijk juich ik dat van harte toe.

De visuals zien er ook gewoon goed uit en hoop dan ook dat dit spel me gaat bevallen!
Verlangde terug naar delen van PoE terwijl ik de tweede video bekeek. Maar ik hoop dat ze niet dezelfde 'fout' maken als PoE in dat ze ieder half jaar zo ongeveer alles weer veranderen met nieuwe functionaliteit en een nieuwe 'meta'. Dat is prima zolang je tijd zat hebt om te spelen, maar met werk en een vriendin en ook nog andere spellen die ik af en toe wil spelen kwam ik vaak niet toe aan het echte endgame deel voor ze alles weer veranderden. En ja, je kan kiezen om niet ladder te spelen, maar dan heb je een kleine playerbase en zijn degenen die nog spelen over het algemeen allemaal endgame mensen, wat betekent dat je alles maar moet soloen tot die tijd. En bij D2 had je ook nog het probleem van alle gehackte items en runewords, en dat je off-ladder ook niet alle 'gewone' runewords kon maken.
Dit schiet voor mij het doel voorbij. Diablo games zijn leuk omdat je ze samen 'kan' spelen. Niet MOET. Dit ziet er uit dat als je alles zou willen doen je wel samen 'moet' gaan spelen om alle bosses te verslaan. Dat zou zeer jammer zijn, de open wereld is prachtig en wat mij betreft wat D3 had moeten zijn.
Maar als je verplicht wordt multiplayer te doen in een hack&slash RPG dan is het even oppakken en spelen er totaal uit.
Tja, zal vast wel een 'lvl 5 smiter Uber D' video verschijnen over die nieuwe bosses: https://www.youtube.com/watch?v=RKKKsWkNVWE

Alleen in het begin zal voor sommige van die bosses een groep nodig of in ieder geval makkelijker zijn, daarna weten mensen waar de boss mee verslagen kan worden.
Waar staat dat het uiterlijk in juni 2023 uitkomt? Ik zie enkel 2023 en lees er zo gauw op andere sites ook niet iets over.
De presentatie van Xbox-Bethesda zei dat alle getoonde games speelbaar zullen zijn in de komende 12 maanden. Gezien de Diablo trailer met aankondiging van releasejaar 2023 in deze presentatie is gedebuteerd denk ik dat 'uiterlijk juni 2023' daarop gebaseerd is.

[Reactie gewijzigd door Mindflay op 13 juni 2022 15:04]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee