Battlefield 2042 en FIFA 22 lijken naar Game Pass te komen - update

Electronic Arts-games FIFA 22 en Battlefield 2042 hebben een Game Pass-logootje gekregen in de Xbox Store. De games zijn nog niet daadwerkelijk via Game Pass te bemachtigen, maar worden wellicht in een volgende aanvulling van de dienst meegenomen.

Gebruikers zagen de logo's verschijnen op de productpagina's van de games op Xbox.com. Er worden regelmatig nieuwe games aan de Game Pass-dienst toegevoegd en de Xbox-divisie van Microsoft kwam afgelopen vrijdag nog met een video-overzicht van welke games er allemaal binnenkort naar de dienst komen. Daar passeerden veel namen de revue, maar Battlefield 2042 en FIFA 22 niet. Een eventuele officiële aankondiging moet dus nog volgen.

Op zich is de komst van een FIFA en Battlefield-game geen grote ontwikkeling. FIFA 20 en 21 en acht verschillende Battlefield-games zijn er al op te vinden, inclusief de op een na nieuwste, Battlefield V. Die laatste kwam in november van 2018 uit en kwam pas op de Game Pass-lijst in juli van 2021; daartussen zat dus een periode van twee jaar en acht maanden. Battlefield 2042 kwam in november van 2021 uit. Als deze ergens in mei naar Game Pass komt, dan is dat slechts zes maanden na zijn release.

Een mogelijke verklaring voor de stap naar Game Pass zou zijn dat de game niet populair is onder spelers. Op Steam is slechts 27 procent van alle gebruikersreviews van de game positief en heeft de game momenteel maximaal rond de 3000 gelijktijdige spelers. Toevoeging aan de Game Pass-bibliotheek zou het gevolg kunnen hebben dat meer spelers de game een kans gaan geven en EA wat meer aan de titel kan verdienen. Deze zelfde redenering lijkt in ieder geval minder te gelden voor FIFA: die game scoort 79% onder Steam-gebruikers.

Game Pass is een abonnementsdienst van Microsoft. Abonnees krijgen zolang het abonnement loopt toegang tot een almaar groeiend aanbod van games, op Windows en Xbox-consoles. Voor een meerprijs krijgen spelers ook toegang tot Xbox Cloud Gaming. De EA Play-abonnementsdienst zit ook inbegrepen in de Game Pass voor PC, maar dat geeft spelers geen blijvende toegang tot FIFA 22 en BF2042; daarvoor moet men EA Play Pro nemen.

Mochten EA en Microsoft van plan zijn om deze twee games inderdaad aan Game Pass toe te voegen, dan lijkt een bekendmaking daarvan op basis van de logo's niet ver in de toekomst te liggen. Onduidelijk is of de Windows-versies van deze games dan ook inbegrepen zouden zijn.

Update, 14:30: Tweakers Recon24 en Ghost babel tekenen aan dat de games niet zozeer naar Game Pass komen als dat ze naar EA Play komen, dat gebundeld is met PC Game Pass en Xbox Game Pass Ultimate. De komst van deze twee titels naar EA Play is op zichzelf een te verwachten ontwikkeling; dat lijken alle EA-games vroeg of laat te doen. De timing ervan zou nog wel enigszins opmerkelijk zijn: sommige EA-games, zoals UFC 4 en DIRT 5, kwamen respectievelijk 11 en 9 maanden na release naar EA Play. Voor BF2042 en FIFA 22 zou dat 6 en 7 maanden zijn, als ze in mei naar de dienst komen. Het lijkt erop dat 6 maanden de kortste tijd is die EA wacht met een game naar EA Play brengen. Het bedrijf wachtte bijvoorbeeld 6 maanden met Knockout City en NHL 21 overzetten.

Verder wordt de PlayStation-versie van FIFA 22 vanaf 3 mei een maand lang 'gratis weggegeven' op PS Plus. Spelers kunnen de game claimen voor nul euro, maar kunnen hem alleen spelen met een actief PS Plus-abonnement.

Battlefield 2042

Door Mark Hendrikman

Redacteur

01-05-2022 • 12:21

84 Linkedin

Reacties (84)

84
78
40
0
0
28
Wijzig sortering
Dit zal voor veel BF2042 klanten aanvoelen als nog een mooie trap na. Waarschijnlijk nog voordat de eerste DLC uitkomt (waar de deluxe/ultimate edition mensen al voor betaald hebben), wordt het spel al 'gratis' weggegeven.
Waarom is dat een natrap? De game wordt niet gratis weggeven omdat je een abbonement moet hebben. Elke EA game komt na ongeveer 6 maanden op EA Play. Hoe is dit anders voor de rest van de games?
Het is natuurlijk geen echte natrap. Maar zo voelt het wel.
De klanten voelen zich voorgelogen, door de belofte van een werkend product voor een volle prijs bij launch.

Maar wat de klanten effectief hebben gedaan is €60-€120 betalen voor een early-access product vol problemen dat wanneer het daadwerkelijk klaar is, met enorme korting te krijgen is (€1 voor een maand gamepass).

Eerst voelen de klanten zich voorgelogen, en de 'natrap' is dat anderen dadelijk een beter product kunnen krijgen voor een lagere prijs, door zich niet te laten hebben voorliegen.

Daar kun je natuurlijk op 2 manieren op reageren:
1. Een multi-miljarden bedrijf verdedigen door de zeggen: Eigen schuld, dikke bult.
of.
2. Zeggen dat de consument ook rechten heeft, en dat EA al jaren het randje van de wet aan het opzoeken is en immoreel bezig is.
Of gewoon geen EA games meer day one kopen. Wachten op de ervaringen van andere mensen.
Daar ben ik het natuurlijk volledig mee eens. Games van EA kopen is over het algemeen een slecht idee gezien hun geschiedenis.

Maar dat argument valt nog steeds onder de catagorie: Klanten de schuld geven omdat een bedrijf ze heeft voorgelogen. a.k.a.: eigen schuld dikke bult.

Natuurlijk kan er flink wat leed voorkomen worden als klanten een week extra wachten op reviews. En het his heel belangrijk dat ze dat doen voor de zelfbescherming.

Maar opnieuw: het is (naar mijn mening) niet de verantwoordelijkheid van de klant om een functionerend product te kopen. Het is de verantwoordelijkheid van een bedrijf om een funtionerend product te verkopen.
Hoe kan iets een "natrap" zijn als je zelf de keuze maakt om de game te kopen, wetend dat ie na een paar maand in de EA Play komt? Het is gewoon heel simpel, je kiest er voor om te kopen voordat ie in het abo komt en je één van de eerste bent, of je wacht gewoon tot ie "gratis" arriveert.
Ja, dat voelt het zeker. Ik zal dan ook niet meer zo snel een Battlefield spel pre-orderen. Als ze slim zijn eindigen ze deze serie en beginnen ze met een andere naam aan iets vergelijkbaars. Er kleeft nu al teveel negativiteit aan.
Voelt idd als een natrap, eerst voor een game betaald krijgen die verre van af is. Nu is hij bijna op het niveau van versie 1 die je zou kunnen release, zolang na release. Nog geen nieuwe maps. En dan wordt de game ineens “gratis” onder gamepass. Dat is wel zuur.
Alle EA games komen na 6 maanden op Game Pass / EA Play. Had je van tevoren kunnen weten.
Inmiddels ook Mass Effect Remastered en It Takes Two. Dikke aanraders.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 3 mei 2022 14:07]

Dit heeft niets te maken met Microsoft of Gamepass btw, het is EA die het spel op EA Play zet, wat gewoon een onderdeel is van Gamepass Ultimate. Waarom zouden ze het apart in "Gamepass" zetten als EA play er ook in zit?

Dat zou anders een heel verwarrend zooitje worden.
Goed gezien, het was even uitzoeken hoe het zit met de hele abo-bundel-situatie. Heb een update erbij geschreven die de zaak moet ophelderen.
Feitelijk is het zo dat de normale Gamepass (zonder Ultimate) geen toegang heeft tot de EA games.
(Wel gamepass for pc).
Xbox Game Pass Ultimate is for both Xbox and PC, and it includes EA Play for both PC and Xbox. Xbox Game Pass for PC is for PC games, and it includes EA Play for PC. Xbox Game Pass for console does not include EA Play.
Het is eigenlijk nog best verwarrend.

[Reactie gewijzigd door Recon24 op 1 mei 2022 16:08]

Ik heb even gekeken op de gamepass site

Word gewoon prima uitgelegd wat je krijgt bij elke abo, helemaal niks onduidelijk aan.
Feit DAT je het op moet zoeken geeft eigenlijk al aan dat het vooral net niet heel erg intuitief werkt. Je neemt een abo op gamepass, en daarbinnen heb je alsnog evrschillende smaken, waaronder dus ook een die EA play bevat. Voor iemand die het dagelijks gebruikt of al jaren heeft is het vast allemaal vast heel logisch maar voor iemand die denkt een abo af te sluiten was een "Included in your current subscription" bij de button logischer geweest. :P
Net zo "ingewikkeld" als al die honderden andere abos. Met andere woorden, even opzoeken en je weet hoe het zit. Is wel zo verstandig niet?
Neem het een maandje om te bekijken wat het is of anders even upgraden naar een hogere abo.
Nou ja, ik heb zelf een maandje Xbox gamepass ultimate gehad recent. Daarbij zag ik ook bij EA games de button. Zelf uberhaubt niet geprobeerd, de meeste battlefield games heb ik toch al op origin, maar je zou verwachten dat de button "Available with EA play - Free trail with EA Play" dan verandert in een "Available with your subscription" of iets dergelijks. Of gewoon een download/play button.

Als ik een 4k Netflix aaccount neem, verwacht ik ook niet dat ik per film nog aan moet geven dat ie hem in 4k moet streamen indien beschikbaar. Zou suf zijn als ik eerst een "koop/huur deze film in 4k" knop aan moet klikken, waarna ik moet bevestigen dat ik hem alsnog in 4K wil streamen omdat dat kan met mijn abo. Lijkt mij basic UI design anno 2022.
Als ik in de gamepass App kijk zie ik ea games er gewoon bij staan. De opmerking dat ea games bij ultimate inbegrepen is, is wat mij betreft dan overbodig.

Snap je Netflix opmerking niet. Of je 4k wil kijken of niet moet instelbaar zijn, het liefst als default keuze instelbaar. Op een fullhd tv of bij lagere internetsnelheden heeft het nl geen toegevoegde waarde. En ja die situatie heb je bv als je Netflix niet kijkt op je thuis 4k tv met snel internet.
Oh, ja op Windows 10 in de store is dat niet het geval met een ultimate account. Niet de knop zoals ik hem beschreef. EA games staan er inderdaad gewoon bij, maar ik heb ook nergens vermeld dat 'er geen EA games in de gamepads app' staan. Sterker nog, ik heb het niet over de gamepads app' gehad.

Volgens mij was het Netflix voorbeeld vrij duidelijk, maar nog eens in Jip en Janneke taal: een default functie achter 30 buttons met een verborgen optie is laten zien dat je de end user haat. Met een 4k Abo heeft elke user het liefst dat alle video's standaard op 360p streamen en ze per video apart in moeten stellen, met een button press of 30, dat ze die in 4k willen zien. Dat is namelijk iets wat gebruikers appreciëren. :D

[Reactie gewijzigd door xxxneoxxx op 4 mei 2022 15:57]

Ze staan er dus bij zowel in de Windows App, Xbox App, mobile App, website. Snap je probleem dan ook niet. De user interface is namelijk ook nooit goed voor iedereen, daarom hebben ux-ers een baan en die komen er ook nooit uit al denken ze zelf vaak van wel.
Verder je Netflix vergelijking doet er niet toe, is een hele andere usecase. Het algemene issue is daar verder ook hetzelfde de user interface zel niet voor iedereen fijn werken.
Ze staan er ook bij, maar ik heb nergens gezegd dat er geen EA games bij staan. Voor iemand die aangeeft: 'dan moeten mensen maar goed lezen', lijk je er zelf de grootste moeite mee te hebben.
Prima joh. Dikke duim voor jou. Feit dat jouw reactie op iemand er eentje is over de site, waar de ander het NIET over had maar over de abo's ab sich zegt inderdaad iets over mijn leesskills. Dat jij een UX prima vind, maakt het niet prima. Dat is een mening, geen feit. De eerste die daadwerkelijk het woord site gebruikt in de discussie ben jij.

Als ik aanlog in de Amazon video app, en ik kijk bij de video titels, staat er een button: kopen of huren, of een button: inbegrepen bij je prime. Duidelijk. Het ging er hier over dat het vooral NIET duidelijk aangegeven staat. Dan ga ik er vanuit dat het in de app waarbij je de de content kunt consumeren niet duidelijk aangegeven staat. Niet in appendix 36 van de EULA van het contract wat je aangaat met de contentaanbieder. :')

[Reactie gewijzigd door xxxneoxxx op 4 mei 2022 17:27]

Ik denk dat het nog veel ingewikkelder wordt als straks ubisoft aan gamepass toegevoegd gaat worden.
Moet het eerst nog maar eens zien gebeuren,. aan de andere kant, scheelt wel weer een launcher/gameclient. Dat dan weer wel.
Is al ontkent door ubisoft, was dus fake news, sorry
Het verwarrende is ook nog dat bijvoorbeeld GP geen online heeft, maar GPU dan weer wel.
En ze hebben Gold stiekem weer duurder gemaakt een paar maanden terug om iedereen op gamepass ultimate te krijgen.

In jan 2021 was daar nog een artikel over op tweakers:

nieuws: Microsoft verhoogt prijs van Xbox Live Gold naar 120 dollar per jaar ...

Microsoft is daar toen van terug gekomen. Maar nu hebben ze sinds een paar maanden het jaarlijkse abonnement verwijderd:

https://www.xbox.com/nl-NL/live/gold#

Waardoor een jaar Gold van 60 euro naar 80 euro is gegaan.

[Reactie gewijzigd door Ghost babel op 1 mei 2022 16:49]

Koop je een gold kaartje bij livekaarten voor € 45,95 voor een heel jaar.
https://livekaarten.nl/en/xbox-live-gold-12-maanden
De vraag is alleen hoe lang ze die nog hebben. Als Microsoft het abonnement niet meer aanbied op de website, dan kan je er wel vanuit gaan dat de kaartjes ook straks niet meer leverbaar zijn zodra de voorraad op is.
Dirt (5) is niet van EA maar van Codemasters.
En Codemasters is recent overgenomen door EA
Oh haha, dat wist ik niet :+
Klopt, dit is niet echt nieuws. De vorige FIFA's kwamen ook allemaal rond deze tijd naar EA Play en staan er nog altijd in.

De verkopen zijn er nu wel uit, nu kan het naar GPU voor de extra spelers die mogelijk ook geld uitgeven aan coins/FUT, maar niet het spel willen/kunnen kopen.

[Reactie gewijzigd door HollowGamer op 1 mei 2022 13:26]

Het voetbal seizoen is alweer bijna voorbij en we zitten alweer in mei en dan wordt fifa losgelaten en kunnen xbox gebruikers met ultimate deze game weer installeren, wat ik ongetwijfeld ook wel weer doe :) .

IK WEIGER OM ELKE JAAR FIFA TE KOPEN ,WAARBIJ GEWOON DE TEAMS WORDEN GEUPDATE EN DE GAMEPLAY VOOR MIJN GEVOEL NIET ALTIJD VEEL VERANDERD .
Ik snap wel waarom ze het doen en dat we het blijven kopen , maar het is best absurd om daar elk jaar weer 50-60 euro voor te betalen.

Dat BF2042 nu al verschijnt was ook al mijn hoop en had ook geen zin om uberhaupt na 3x de beta en trail te hebben gespeeld om deze te kopen. Ik denk als ze alsnog geld willen verdienen aan de game en terecht en zou er niet raar van opkijken dat er zo 8 maps zijn waar voor betaald moet worden na de zomer :)
IK WEIGER OM ELKE JAAR FIFA TE KOPEN ,WAARBIJ GEWOON DE TEAMS WORDEN GEUPDATE EN DE GAMEPLAY VOOR MIJN GEVOEL NIET ALTIJD VEEL VERANDERD .
Ik snap je gedachten, alleen is fifa 22 wel echt een goede game. Daar is enorm veel veranderd qua gameplay t.o.v. Fifa 21. Ik vind het ook meer tegen pes aan zitten dan voorheen.
Fifa 22 komt ook al naar PS Plus. Lekker FUT euro's harken voor EA.
vraag mij af waarom ze geen gratis gedeelte van maken en zo geld binnen harken zoals fortnite en al die zogenaamd gratis games..
Blijkbaar zijn er nog genoeg mensen die elk jaar de nieuwe FIFA kopen, dus reden is geld.
Mwah, ik denk dat als ze het ultimate team/mp gedeelte afsplitsen en gratis maken, dat hun playerbase verviervoudigd, en dat ze dan echt geld gaan harken.
Verkoop het singleplayer only voor 2 tientjes voor extra gratis geld.
Ik denk dat er dan eerder een CoD achtig systeem komt waarbij de singleplayer even duur blijft. Ik speel geen Multiplayer CoD, dus ik moet altijd wachten op diepe discounts vooraleer ik de games kan kopen puur voor de Singleplayer. En zelfs na jaren wachten is het vaak nog steeds maar een discount van 50%. Dus 30 EUR voor een campaign van 6 uur die 3 jaar oud is.
Zo lang de verkopen goed blijven hebben ze geen enkele reden om dit te doen. Het idee juich ik
overigens wel toe, sport games zijn bij uitstek geschikt voor een F2P met microtransacties. Als ze het dan opzetten ala Fortnite dan word het een grote hit.
Mar dan wel in zo'n `Straight to DVD` sectie ala pauper grabbel ton bij de Videoland van vroeger.


Here, you trow this away !
Vroeger kon je nog zeggen dat PES het anders deed, maar die vlieger gaat (helaas) niet meer op.

Het wordt tijd dat er derde speler opstaat, want voetbalgames hebben potentie, maar beide PES/FIFA stellen anno 2022 echt zwaar teleur (persoonlijke mening) en blinken vooral uit in coins i.p.v. gameplay.
Er is wel een spel in de maak geloof ik bij een wit-russische ontwikkelaar. Even afwachten natuurlijk hoe de internationale politiek ontwikkelt.
Ik denk dat een footie complexer is dan bijvoorbeeld een shooter omdat physics icm graphics veel nauwer komen en je ook bij multiplayer (of zelfs juist met multiplayer) een goede ai moet hebben.
Laatste poging om 2042 te redden?
Daar mogen ze wel meer voor doen om het te redden, zoals basis BF-elementen terugzetten. Achja, ze hebben er een puinhoop van gemaakt en als ze 5-6 maanden nodig hebben voor een scoreboard en VoIP.

Ik heb het spel nog eens opnieuw gedownload en geprobeerd twee weken geleden, start op en krijg direct errors. Heb één sessie gespeeld en weer van mijn opslag verwijderd. Het draait nog steeds bagger op een (highend) desktop.
Ik mis de Battlefield 3 tijd.... Wat een bizar goede game was dat... Alles erna was alleen maar een afbreuk en achteruitgang

[Reactie gewijzigd door sygys op 2 mei 2022 19:17]

Die komt wanneer ze de game free to play maken en de in-game store vullen met skins en andere items.
Ik had 2042 gekocht op release (voor de Series X), een keer aangeraakt en afgesloten.

Nu heb ik het deze week weer opgestart toevallig en vermaak mij er nu prima mee, schiet lekker, draait goed. Helaas zit er nog steeds geen scoreboard in maar verder lijkt alles nu wel solide en kan ik prima leven met de gemaakte keuzes.

Gamers die deze game uit GamePass ultimate (of EA Play dus eigenlijk) halen hebben er een prima tijd mee schat ik zo in.
Optimized Uninstaller at best.
Kwestie van tijd tot EA met een F2P FIFA komt. Wellicht gebruiken ze de naamswijziging meteen als moment. EA Football en dan meteen gratis waar ze vooral inzetten op FUT om geld binnen te harken (en tenues, speciale teams, stadions voor het normale gedeelte). Knallen ze meteen een Football Pass erbij (a la Battle Pass) waar je maandelijks 10 euro betaalt en 'van alles krijgt'.

FIFA leent zich erg goed als live service game door alle updates (transfers etc). Daarbij vervalt meteen alle kritiek dat ze elk jaar weer met een FIFA komen met marginale verbeteringen, als ze naar dit format stappen. Mensen hebben immers niks te zeuren als een spel gratis is en zullen gratis updates en verbeteringen alleen maar toejuichen. Hoewel ik geen fan hiervan ben, zou deze switch juist bij FIFA volkomen logisch zijn...

[Reactie gewijzigd door ASNNetworks op 1 mei 2022 12:45]

Dat hoop ik toch niet. Mij interesseert dat hele fut niet en speel voornamelijk tegen cpu (dan wel losse wedstrijden dan wel carrière). Als ze volledig in gaan zetten op fut denk ik dat dat het einde van de carrière modus is.
Blijft wel indrukwekkend hoe je straks met echt niet zo veel geld een dikke library van alle soorten en maten games (dus niet alleen maar indie of iets dergelijks) krijgt.
Huurt, niet krijgt.
Ik ben benieuwd of ze alleen de Xbox One editie van FIFA 22 naar EA Play brengen. Dat was vorig jaar namelijk het geval met FIFA 21. Lekker extra zuur, betaalde je voor EA Play maar moest je voor de Xbox Series versie toch apart betalen. Het was toen wel mogelijk om een gratis upgrade te krijgen, maar met een hoop asterisks wat alleen bij release van de Next-gen editie mogelijk was.

Inmiddels is de Next-gen versie van 21 wel speelbaar bij EA Play. Maar stel je voor dat nu alleen de Xbox One versie van 22 uitkomt terwijl de PS5 wel gratis de Next-gen editie krijgt over een weekje... Ik hoop het niet.

[Reactie gewijzigd door RCFProd op 1 mei 2022 16:14]

Ik speel al een jaar de xs versie via gamepass?
Ik denk niet dat dit Battlefield 2042 gaat redden. Geen van mijn maten is van plan het op te pakken als het op Game Pass komt.
Anoniem: 562971
@Retrospect1 mei 2022 12:43
Jij laat je eigen beslissingen afhangen van je maten?
Jij laat je eigen beslissingen afhangen van je maten?
In je eentje is het spel helemaal niet leuk :+
Prima te spelen met onbekenden, zoals elke online game. Als ik mijn game tijd moet laten afhangen van anderen, dan kan ik beter iets anders gaan doen.
Prima te spelen met onbekenden, zoals elke online game.
Ja ik vind het alleen geen goed spel, en met je Matties kan je nog een beetje grappen enzo, maarja speel het sowieso niet meer.
Op Xbox heb je Looking For Group waarbij je met gelijkgezinden kunt samenspelen, zal wel geen vervanging zijn van je vrienden maar is beter dan gewoon public:
https://support.xbox.com/...s/using-looking-for-group
Thanks voor de tip
Met vrienden is er ook bar weinig aan helaas.
Jij laat je eigen beslissingen afhangen van je maten?
Absoluut en dat lijkt mij met dit soort Multiplayer games helemaal zo gek niet.
Ik speel liever met vrienden een multiplayer game die ik zelf een 7 vind dan alleen een multiplayer game die ik een 9 vind.
Elke game van EA komt na een half jaar toch op gamepass? Dit is toch niks nieuws?

Overigens komt fifa 22 ook gratis naar ps plus.

[Reactie gewijzigd door Ghost babel op 1 mei 2022 12:28]

Fifa komt afdelopen 4 deeltjes al richting de zomer naar gamepass, om weer op te bouwen naar het volgende deeltje. De verkoop van de game zelf is bijzaak geworden inmiddels, grote geld zit voor EA al jaren in FUT.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee