Plex zet streep door functies Podcasts en Web Shows

Plex stopt met het aanbieden van Web Shows en Podcasts in zijn app. Plex zegt 'altijd te zoeken naar hoe onze tijd en energie onze gebruikersgemeenschap het beste dient' en werk aan deze twee features past daar evident niet bij.

Plex voegde de podcasts en webshows toe in 2018. De ontwikkelaar 'begrijpt dat dit een zware impact op een aantal van jullie zal hebben' en biedt daarvoor zijn excuses aan. De functies blijven nog aanwezig tot 15 april aanstaande.

Wel stelt Plex dat 'de meeste van je favoriete webshows en meer een plek elders in de Plex-app hebben'. Andere content die onder Web Shows valt, is ook te zien via de Live TV-functie van Plex, stelt het bedrijf. Trailers voor films en series zijn weer onderdeel van de net nieuw geïntroduceerde Discover-functie, die een integratie van JustWatch blijkt te zijn. Een veelgevraagde optie is overigens de mogelijkheid om de Discover en uitgebreide zoekresultaten uit te kunnen schakelen, zoals dat met andere Online Media Sources ook al kan.

Het is niet voor het eerst dat Plex de stekker uit delen van zijn dienst trekt. Eerder dit jaar moest de Arcade-gamestreamingdienst het ontgelden. Die bestond iets meer dan een jaar. In voorgaande jaren schrapte het ook Plex Cloud, ondersteuning voor plug-ins en de UWP-app.

Plex is van origine software voor mediaservers. Gebruikers installeren Plex Media Server op hun pc en kunnen dan op andere clients hun zelf aan de server toegevoegde media streamen. Naast de servereigenaar kunnen ook anderen toegang krijgen tot de streamingbibliotheek. De server kan videocontent ook tijdens het afspelen re-encoden naar een lagere resolutie en bitrate, indien gewenst. Ook is er ondersteuning voor ondertiteling. Een betaald lidmaatschap van Plex biedt extra's als hardware-accelerated encoding, hdr tone mapping, tv-serie-intro's overslaan, offline kijken en meer.

Plex voegt de laatste jaren echter meer en meer functies aan de app toe, die niet altijd een warm welkom krijgen bij gebruikers op bijvoorbeeld Tweakers, de Plex-forums en /r/Plex. Bij de introductie van zaken als Plex Arcade, Discovery, Live TV en Web Shows vragen veel gebruikers zich af waarom meer basale zaken als ongewenste transcoding by default en ondersteuning voor transcoding naar h.265 niet opgepakt worden.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

09-04-2022 • 14:39

97 Linkedin

Reacties (97)

97
97
51
4
0
40
Wijzig sortering
Goeie zet. Misschien zien ze eindelijk in dat geen enkele plex gebruiker op al die extra/ongevraagde commerciele rommel zit te wachten.

Ik snap het vanaf hun kant, het is een verdienmodel. Maar is dat niet waar de Plex Pass voor dient?
Klaarblijkelijk verdient Plex pass niet genoeg. Veel basis functionaliteiten zijn natuurlijk al beschikbaar voor niks. Eentje wat misschien zou kunnen helpen is om Trakt intergratie aan te bieden voor Plex Pass leden. Dan kan de History aan beide kanten worden geüpdatet. Iets waar ik tot voorheen een plug-in voor gebruikte, maar het werkte nooit ideaal.
Het probleem is dat je bij Plex een lifetime Plex Pass kan kopen als eenmalige aankoop. Dan hebben ze geen herhalende inkomsten.

Ik heb er zelf ook eentje, en ik kan het mis hebben natuurlijk maar vanuit commercieel oogpunt lijkt mij het niet heel slim.
Vooral in de begintijd was die heel goedkoop en veel mensen hebben die toen aangeschaft. Ik betaal al jarenlang $5 per maand. Denk al zeker 8 jaar :+

Maar ik ben er superblij mee dus wil ze wel supporten.
Ze lichten je op met die 5 euro! Het kost normaal 3,50. :+
Ja in dollars 4.95 dacht ik.
Misschien eens opletten met black Friday aanbiedingen. Ik betaalde laatst is van €50 euro voor lifetime.
Zou persoonlijk de curve voorblijven en lekker overstappen op Jellyfin.
Draait dat op een syno?
Thanks. Niet native maar in docker.
Misschien eens mee experimenteren.
Waarom geen Emby? Jellyfin is namelijk een fork van Emby waar ze zeer handige functionaliteit uit gesloopt hebben.
Jellyfin is geheel open source en voor altijd gratis.
Ik zou wel willen maar ik kan nog steeds hun app niet downloaden op mijn LG C8 smart TV. Anders was ik waarschijnlijk al wel overgestapt, ondanks dat ik lifetime Plex heb.
Ik kende jellyfin ook al eerder dan plex.
Heb er meen ik $75 voor betaald zo'n 10 jaar geleden. Commercieel niet al te handig inderdaad :).
Je hebt het niet mis omdat bv Adobe ook is overgestapt op een abo vorm. Daarvoor moest je voor iedere major release betalen.

Zelf gebruik ik Emby. Dat heeft een terugkerende betaling en een lifetime versie die niet zoveel duurder is.
Zo'n lifetime versie is een goede deal voor de gebruiker op langere termijn en beter voor de ontwikkelaar op kortere termijn.
Zonder lifetime optie is het verre van zeker dat ik ooit Emby aangeschaft zou hebben. Dat is uiteraard de meest slechte deal voor de ontwikkelaar.

Dus moeilijk, moeilijk :-)
Ik moet zeggen dat ik Trakt geïntegreerd heb en dat werkt eigenlijk super goed.
Hoe heb je dat gedaan?
Ik ben er nog niet in geslaagd.


Ik zie hieronder dat je inderdaad de betaalde versie van trakt moet hebben.
30$ per jaar vind ik teveel voor de toegevoegde waarde van trakt.
Een lifetime zou ik wel overwegen.

[Reactie gewijzigd door tsjarlie op 11 april 2022 09:16]

Sorry, ik heb inderdaad een betaalde versie van Trakt. Helemaal niet bij nagedacht dat het niet kon met de 'gratis' variant.
Ik heb Plex Pass zodat ik beter HW matige transcoding heb, en dat ik op al mijn devices plex kan kijken ipv alleen op TV. Dat vind ik eerlijk gezegd al genoeg functionaliteit.

Ik denk dat het grote gros van de gebruikers het voornamelijk gebruikt voor hun persoonlijke Media Servers. En als ik door de servers neus zie ik vaak daar nog best veel vraag naar bepaalde functionaliteiten die nog niet zijn geimplementeerd.

Ik denk dat het voor Plex alleen het probleem is dat ze heel graag hun userbase willen groeien, dat had je met podcasts/web shows, je hebt gratis royalty-free series/films (hele oude content), en zelfs OTA Live tv. Maar het aanbod op die features is zo extreem niche dat het eigenlijk niemand aantrekt.

Plex weet zelf niet echt wat ze willen, en dat zie je vooral terug in de willekeurige stappen en toevoegingen die ze doen aan het platform. Aan de ene kant zou het beste voor Plex zijn als ze focusen op de media server features, maar ik begrijp dat daar niet genoeg te verdienen is.
Tja, hardware transcoding op Intel processoren is een soort van sigaar uit eigen doos. Het werk wordt gedaan door de hardware waarvoor al is betaald. Het niet beschikbaar stellen van hardware transcoding in Intel iGPU's slecht voor het milieu en de westerse brandstofpolitiek.

Ze zouden beter iets voor hoge resoluties of extra functies kunnen vragen.

Edit: Randomguy369: Voor zelfbedachte omzettingsroutines (IP) kun je geld vragen, voor het aanspreken van een API is dat niet verstandig. Bedankt voor de meningmoderatie.

[Reactie gewijzigd door mrmrmr op 9 april 2022 16:53]

Tja, hardware transcoding op Intel processoren is een soort van sigaar uit eigen doos. Het werk wordt gedaan door de hardware waarvoor al is betaald. Het niet beschikbaar stellen van hardware transcoding in Intel iGPU's slecht voor het milieu en de westerse brandstofpolitiek.

Ze zouden beter iets voor hoge resoluties of extra functies kunnen vragen.
Oke dat de hardware is aanwezig betekent niet dat Plex er geen software support in hun transcoder moet schrijven, dat is zeker niet het makkelijkste werk dat er is. Er is een reden dat HWA vaak genoeg problemen oplevert. Voor Plex is het veel meer dan een switch van "O deze hardware support het dus we kunnen dat 1 2 3 gebruiken zonder dat wij zelf werk moeten verzetten".

Je wilt dat ze geld gaan vragen zodat ik mijn legale 4K films op 4k kan afspelen en niet word geforceerd te transcoden naar een lagere kwaliteit? Kijk dat is nou echt een sigaar uit eigen doos.

Ik: "Ik heb hier een 4K film, deze wil ik streamen"
Plex: "Hier heb je een 1080p stream"
Ik: "Ja maar nee"
Plex: "Je kan betalen om je 4K film in 4K te kijken"

Wat ben ik blij dat jij niet aan het hoofd van Plex staat, betalen voor functionaliteit is logisch. Betalen om functionaliteit weg te halen is bizar.
Ik zou overgaan op Emby.
De betaalde versie van trakt heeft dat. Maakt gebruik van een webhook. Nieuwe content wordt netjes doorgeven en als je een video start zie je dat ook in Trakt (Scrobblen). Volgens mij zit er nog niet in dat een hele nieuwe serie automatisch wordt toegevoegd, wel nieuwe films, maar voor de rest werkt het subliem. https://trakt.tv/settings/scrobblers

[Reactie gewijzigd door winwiz op 9 april 2022 21:43]

Same, Heb tot een tijd na het "verwijderen" van plugins nog de Trakt-sync kunnen gebruiken, maar helaas nooit zoals het ooit was. Momenteel is er wel nog een optie voor Plex pass "leden" d.m.v. de Trakt webhook, maar dan moet je ook weer een membership hebben bij Trakt wat mij iets "te" is.

Gebruik zelf de laatste tijd deze[1] en ik moet zeggen dat hij super werkt voor het synchroniseren van mijn Plex en Trakt data. Opzetten is iets meer werk, maar de setup guide is top en ik heb hem zelf zonder problemen als een docker container draaien op mijn NAS.


[1]: https://github.com/Taxel/PlexTraktSync
De meeste mensen hebben toch een lifetime abo uit de tijd dat ze die nog boden? Dus daar halen ze niet zo veel aan binnen.

Ik ben er zelf nooit aan begonnen trouwens, ik heb wel een accountje maar dat is om spul van vrienden te kijken (heel af en toe). Mijn eigen content zet ik niet op een commerciele dienst.

Ik kijk momenteel gewoon via VLC en soms Kodi, en wellicht later eens Jellyfin proberen.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 9 april 2022 18:18]

De content staat niet bij een commerciële dienst, het blijft allemaal lokaal.
Pas als je van buiten af op de server wilt gaan, zal je de (online) backend gaan gebruiken, maar de media blijft bij jezelf staan.
Ja dat weet ik maar je database staat wel in de plex software.

Sowieso is dat niet zo'n handig idee omdat het vaak gaat om spullen die niet van geheel legale bron zijn gehaald ;) Want plex is dus een partij die weet wie je bent (ivm betaalgegevens) en wat je allemaal aan content hebt. En je zit met je database in een formaat dat je niet kan omzetten naar wat anders als je dat wil.

Een van de redenen dat ik iets self hosted prefereer is ook de telemetrie, kijkgedrag enz. Ook dat soort dingen zijn een reden voor mij om geen cloud dienst te willen, ook niet als ik die grotendeels lokaal gebruik.

Jellyfin lijkt me wel wat, helemaal self hosted en 100% open source vind ik perfect. Alleen de clients schijnen nog niet helemaal klaar te zijn als ik het hier en daar zo hoor.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 9 april 2022 18:28]

Ja snap ik maar je database staat wel in de plex software.

Sowieso is dat niet zo'n handig idee omdat het vaak gaat om spullen die niet van geheel legale bron zijn gehaald ;) Want plex is dus een partij die weet wie je bent (ivm betaalgegevens) en wat je allemaal aan content hebt. En je zit met je database in een formaat dat je niet kan omzetten naar wat anders als je dat wil.

Een van de redenen dat ik iets self hosted prefereer is ook de telemetrie, kijkgedrag enz. Ook dat soort dingen zijn een reden voor mij om geen cloud dienst te willen, ook niet als ik die grotendeels lokaal gebruik.
Dat wordt dan een knappe rechtszaak, als ze weten te bewijzen dat het illegale media zou zijn.

Qua telemetrie geef ik je gelijk, maar als dat bij zoiets als Plex uit de hand zou lopen, vermoed ik wel dat er online moord en brand geschreeuwd zou worden.

Die database is minimaal verder, meer dan een link naar een imdb item en een mooi jasje eromheen.
Dat wordt dan een knappe rechtszaak, als ze weten te bewijzen dat het illegale media zou zijn.

Qua telemetrie geef ik je gelijk, maar als dat bij zoiets als Plex uit de hand zou lopen, vermoed ik wel dat er online moord en brand geschreeuwd zou worden.
Dan zou heel r/Plex er vol mee staan.
Die database is minimaal verder, meer dan een link naar een imdb item en een mooi jasje eromheen.
Klopt je kan zelfs de "Rotten Tomatoes" entrees er uit verwijderen als je dat wilt.
En je zit met je database in een formaat dat je niet kan omzetten naar wat anders als je dat wil.
Het is gewoon een SQLite database waar je indien gewenst je vanalles mee kan doen.
Ik heb een jaar of zo geleden Jellyfin, Emby en Plex naast elkaar gedraaid, mijn ervaring is dat Emby beter is als Jellyfin en Plex weer beter als Emby. Toen ik ze aan het uitproberen was kon Jellyfin geen eens met HDR om gaan omdat iedere keer als ik met Jellyfin HDR content afspeelde het niet werd weer gegeven als HDR, Emby die pakte ieder geval wel HDR content op maar er zaten er ook wat tussen waarbij die dat niet deed. Volgens mij ondersteund Emby ook nog geen 2FA voor de accoutns via emby.media zelf maar dat kan ik niet meer zekerheid zeggen omdat ik mij daar nooit in heb verdiept.
Ja ik hoor veel dat Jellyfin nogal zwak is op het gebied van de clients.

Overigens heb ik helemaal geen HDR TV dus dat punt boeit me niet :) Ik heb niet eens 4K (wel op de computer maar niet op de TV). Iets dat helemaal niet cloud based is spreekt me wel heel erg aan. Ik heb bijna niets in gebruik dat met de cloud werkt.

Maar het verbaast me wel dat er zoveel verschil in zit, ik dacht dat Jellyfin gewoon een fork was van Emby toen ze besloten om "commercieel" te gaan.
De content staat niet bij een commerciële dienst, het blijft allemaal lokaal.
Pas als je van buiten af op de server wilt gaan, zal je de (online) backend gaan gebruiken, maar de media blijft bij jezelf staan.
Ook dat hoeft niet toch? Ik gebruik het maar een paar keer per jaar extern (vakanties bijvoorbeeld) en zet dan altijd 32400 even open in mijn firewall en dan kijk ik via die weg ook gewoon extern, een PlexPass ben ik nooit aan begonnen.
Klopt, de plexpass is alleen maar nuttig voor de hardware encoding ( voor mij iig )
De rest van de extra's zoals downloaden heb ik nooit begrepen, aangezien ik de media zelf al heb, kan ik het net zo goed op voorhand op mijn device zetten, en met VLC afspelen.

Ik heb wel een tijdje die audiospeler gebruikt, maar ook dat was het nét niet ( en ook hier moet je weer zelf alles op voorhand op de server hebben, iets waar Spotify en Google Music veel beter in zijn )
De downloads zijn nog wel een vrij nuttige functie, afhankelijk van je situatie uiteraard. Je bewaart sowieso al je 'watched' status in Plex. Verder kan je de downloads ook vanaf eender waar starten: beslis je op je werk om in de trein op weg naar huis nog een serie te kijken, geen probleem. Ook daar zijn uiteraard gratis alternatieven voor te vinden, maar als je de Plex pass toch al hebt is het wel mooi meegenomen.
De watched status is lokaal ( op de server )
Heb je toegang tot meerdere servers, is het voor elke een aparte status.
Ik zou graag een synchronisatie mogelijkheid hebben, om dit op meerdere servers te gebruiken, ik beheer er een stuk of vier momenteel, soms overlapt de media elkaar, sommige series/films staan wel/niet op de andere.

Zolang ik bij Plex kan, hoef ik toch niet te downloaden ?
icm transcoding kan ik ook op een trager netwerk wel aardig kijken
Ik snap dat je in een vliegtuig of vakantie je media van te voren wilt opslaan, maar persoonlijk zie ik daar het nut van Plex weer niet voor in de andere periodes.
Lijkt me ook. Hoewel ik ook wel merk dat het wat aanrommelig voelt. Ik heb ondertussen Plex player ingeruild voor Infuse. Plex weigert een probleem op te lossen waarbij het pauzeren van video’s resulteert in dat de audio wel 4 seconden doorloopt. Oplossing was dat ik maar geen ingebakken subtitles moest gebruiken. Nee dus. Eeuwig zonde dat ik ooit Plex lifetime heb aangeschaft.
Plex heeft wel meerdere problemen waar gebruikers al enorm lang over klagen. Zo bijvoorbeeld de default playback quality, deze staat standaard op 720p/2mbit/s en blijft daarop staan tenzij je de instellingen in duikt en het handmatig aanpast, iets wat een doorsnee gebruiker natuurlijk niet doet want die verwachten dat het 'out of the box' allemaal goed werkt net als Netflix.

Resultaat is dat mijn Plex server 9 van de 10 keer onnodig naar 720p aan het transcoden is wanneer iemand iets streamt.

[Reactie gewijzigd door MaxTheKing op 9 april 2022 15:30]

Dan blokkeer je transcoding toch gewoon aan de server kant? Blijft irritant dat de ‘default’ playback quality 720p/2mbit is natuurlijk :-(
Helaas is dat ook niet echt een goeie oplossing. Lang niet alle clients kunnen overweg met de videoformaten van de video's in mijn Plex bibliotheek, dus zonder transcoding zouden die video's dan niet afgespeeld kunnen worden.
Natuurlijk wel, als het formaat niet direct af te spelen is, dan zal hij alsnog gaan transcoden. Probleem met de ‘default’ 720P is dat hij ALTIJD gaat transcoden naar 720p, terwijl de meeste (moderne) players heel goed een 1080P 10+ Mbps kunnen afspelen, of zelfs 4K 50+Mbps. Je wilt 4K 50Mbps niet laten transcoden, dat gaat in bijna geen enkel geval goed.
Sowieso is transcoding onnodig bij mij, maar blijkbaar doet hij het wel. Hence die 4 seconden bug. Plex hoeft alleen maar een fatsoenlijke player te hebben, want Infuse speelt het allemaal.
Ben zelf overgeschakeld naar Jellyfin, want bij Plex lijkt het wel alsof ze het zo moeilijk mogelijk willen maken om je eigen content te bekijken bij elke nieuwe update.
Ze voegen allerlei dingen toe maar als je ze niet aanzet zitten ze totaal niet in de weg. Ik wist niet eens dat deze functies erin zaten...
erger me kapot aan podcast/livetv/etc, elke keer als de app crashed of vastloopt en je opnieuw moet inloggen moet je opnieuw de libraries die je wilt zien selecteren, en die staan standaard aan. en voor zover ik weet kan je de libraries van plex zelf niet deleten.

paar dagen geleden had ik ook een fullscreen advertentie voor een of andere nieuwe functie, maar daar was inderdaad de "zet het uit" knop makkelijk te vinden.
Die laatste feature zit toch zeker wel in de weg, er hebben een stuk of 5 mensen mij een bericht gestuurd waarom Plex ze ineens vraagt welke andere streamingsdiensten ze gebruiken, absoluut niet acceptabel. Die feature kun je ook niet uitzetten.
Bedankt voor de tip.

Heb een lifetime pass voor Plex, maar wordt helemaal gestoord van al die ongevraagde toeters en bellen als je alleen een filmpje wilt kijken.
Ik draait Jellyfin al een tijdje parallel aan Plex. Het is nog even wachten tot Jellyfin hun client support op orde heeft, en dan ga ik volledig over op Jellyfin.

Véél meer controle als admin zijnde t.o.v. Plex
Naar aanleiding van deze tip gelijk geinstalleerd op mijn NAS. Ik ben opzoek naar een alternatieve server met DLNA, album art en support voor DSD/DSF.

Installatie ging soepel en het ziet er basic / minimalistisch uit, maar redelijk modern. Geen toeters en bellen. Prima.

Het browsen via de UI en DLNA is erg traag. Daarbij indexeerd hij ook mappen als CD1, CD2 ed als albumnamen. Tevens speelt hij geen dsd/dsf af en krijg je dezelfde fout als bij Plex: Illegal MIME type.

Helaas geen werkbare combi voor mij.

Update:
Snelheid werd beter na een tijdje en CD* zijn weg. Zal met de indexatie te maken hebben gehad. DSD niet aan de praat gekregen ondanks dat de mime types wel in de code terugkomen?

MiniDLNA werkt nog t beste, maar alleen met lokale album art.

[Reactie gewijzigd door baskabas op 10 april 2022 01:03]

Ik heb zowel Jellyfin als Emby de afgelopen jaren met tussenpozen geprobeerd, maar wat een draak van een oplossingen zijn dat (op dit moment). Plex wint het toch nog steeds op alle fronten.
Ik snap eerlijk gezegd niet waar je helemaal op doelt. Als je Plex opstart is het eerste wat je krijgt de optie om je eigen content toe te voegen.
Heb zelf jaren lang Jellyfin gedraaid maar ben weer overgestapt naar Plex. Je merkt gewoon aan de gebruikerservaring dat Jellyfin een hobbyproject is van een groep ontwikkelaars en Plex een commerciël product met een bedrijf erachter.
DS Video van Synology doet echt alles wat ik wil. Na downloaden converteer ik het naar h265 en kan ik het overal op kijken _/-\o_
ik draai beide.... DS video voor extern...( draait geen dts, en 4K)
Intern kodi...
stap gewoon over op kodi... gratis 4k, dts, atmos, de hele mikmak...
Plex is een server; Kodi is een client. Je kan zelfs beide gebruiken (Kodi als client voor Plex).
Niet helemaal: Plex is cliënt-server en Kodi is alleen een cliënt.
Zullen we het dan echt helemaal goed doen?

Plex heeft een server applicatie en een client app, kodi alleen een client.
😂 oké, dat zeg ik volgens mij. Zonder cliënt kun je geen media afspelen en de browser is ook een cliënt natuurlijk. 😇
Vindt Kodi niet echt te vergelijken met Plex. Leuk, als je maar 1 speler hebt en het je niet uitmaakt waar in een film/aflevering je bent gebleven als je van speler wisselt (telefoon / tv / tablet).
Daar is MySQL support voor. 1 database met meerdere kodi installaties. Werkt prima.
Dat werkt ook op mobiles (en buitenshuis)? Los daarvan, leuk voor een Tweaker maar niet voor 99% van de mensheid.
Daar is MySQL support voor. 1 database met meerdere kodi installaties. Werkt prima.
Probeer dan maar eens een externe gebruiker toe te voegen.
Mijn pa heeft alleen Plex op zijn TV gezet, ingelogd via zijn laptop met dat /link adres en de boel was klaar.
Daarne even hierlangs gegaan ( https://www.aaviah.com/plex ) en de optimale instellingen aangezet.
minuut of 5 en klaar.

Kodi was een ander verhaal, en een stuk onveiliger, aangezien de makkelijkste manier was om een webdav op te stellen voor hem, om de boel te streamen ( thanks TransIP voor een aantal jaar perfecte diensten )
Dat doe ik dus... via mijn nas... webserver en maria db...
Appels <> Peren.
Plex server iets is heel anders dan wat Kodi kan aanbieden. Heeft niet zoveel met elkaar te maken anders dan dat kodi een frontend kan zijn voor plex.
Het kan redelijk overeenkomen wanneer je de bestanden op het netwerk beschikbaar maakt en die locatie toevoegt aan Kodi, maar ik geef je geen ongelijk: zelfs dan voelt het als een normale media player met wat uitgebreidere functies.
Ja maar dan pak je iets als Infuse oid. Betere interface en ingebakken encoding/transcoding.

Een SMB share op Kodi is iets heel anders dan Plex server. Die laatste doet veel meer.
Kodi loopt uitstekend via NFS...
Ja leuk een iets ander protocol, maar nog steeds niet vergelijkbaar met wat plex server allemaal voor je doet.
Wat ik bedoel is dat het NFS protocol vele malen sneller is dan SMB
Wat plex betreft: Ik draai kodi gewoon vanaf mijn nas, eigen webserver met sql database via maria db.
Alle devices hier lokaal, draaien dus uit dezelfde database weg.

Kodi haalt alle info, afbeeldingen, trailers.....
Ziet er fantastisch uit, eigen build ( dus skin, en functies)
Draait 4K, dts, atmos, de hele mikmak.
Doet ook gelijk de ondertitel.
( pakt zelfs iso,s en zips uit als het moet.

En dat allemaal voor nop. ( ik wil nooit meer anders).
Of nog beter, de Plex add-on in Kodi. Format support van Kodi met bibliotheek en UI van Plex.
Of nog beter, de Plex add-on in Kodi. Format support van Kodi met bibliotheek en UI van Plex.
De oude UI ..
Of is dat ondertussen gelijk getrokken ?
Toch jammer, van al die extra dingen die ze toegevoegd hebben was nou net Podcasts de enige die ik wel gebruikte.

Ik doe nagenoeg niks met Podcasts (snap de populariteit van het fenomeen nog steeds niet en vind het vooral tijdrovend waar ik liever in 5 of 10 minuten een stuk lees), maar die paar Podcasts die ik dan wel luisterde deed ik in Plex want dat was makkelijk RSS toevoegen.
podcasts zijn voor mij ideaal tijdens saaie dingen.

als ik in huis bezig ben of boodschappen doe, dan zet ik vaak een podcast op. of als ik op de fiets naar werk ga.
gedachten bij de podcast en de handjes het saaie handwerk uitvoeren
of tijdens grind stukken in games.
Toch jammer, van al die extra dingen die ze toegevoegd hebben was nou net Podcasts de enige die ik wel gebruikte.

Ik doe nagenoeg niks met Podcasts (snap de populariteit van het fenomeen nog steeds niet en vind het vooral tijdrovend waar ik liever in 5 of 10 minuten een stuk lees), maar die paar Podcasts die ik dan wel luisterde deed ik in Plex want dat was makkelijk RSS toevoegen.
Voor podcasts zijn er vele malen handigere apps / programma's voor.
Plex ( en Spotify ) moeten zich daar niet mee bemoeien ;)

Podcasts zijn ( voor mij ) ideaal, als achtergrond opvulling.
Ideaal om je eigen te ontwikkelen terwijl je met andere dingen bezig bent, die minder aandacht vereisen.
Jammer dat de podcast functie eruit gaat. Het aanbod was niet denderend, maar Plex bood hiermee icm Tidal nog een alternatief voor Spotify klanten die zowel muziek als podcasts luisteren.
Discover is wel te unpinnen waardoor je het niet meer ziet.
Discover is wel te unpinnen waardoor je het niet meer ziet.
Maar Discover icm Sonarr is daarentegen wel handig ;)
Radarr moet zich nog wat inzetten, maar ook daar zal het niet al te lang meer duren L+
Ik ken die nieuwe Plex-discover functie niet( maar heb wel Overseerr (net als Sonarr/etc in docker). Ook een soort Discover-app die je koppelt met Sonarr en Radarr, waarbij je andere gebruikers ook kan laten inloggen en series/films kan laten requesten. Obv allemaal settings kan zo’n request dan approved worden, direct naar Sonarr/Radarr gaan en automatisch verder verwerkt worden. Ook voor mezelf handig om een beetje de nieuwe dingen te checken. Misschien een handige tip :)
Zit al weer maanden op jellyfin, al talloze 4K films met vrienden gekeken, werkt een stuk beter dan Plex's watch together functie.

Bij Plex hangt iedereen als er een zwakke schakel tussen zit, bij Jellyfin mogen clients zelf weer meekomen (fast forward) als er iets mis gaat (buffering of trage PC).

En natuurlijk totale onafhankelijkheid ipv. geforceerde cloud logins.

[Reactie gewijzigd door Marctraider op 9 april 2022 17:13]

Heel jammer. Ik gebruik de podcast functie veel binnen Plex. Handig dat ik geen andere client nodig had en zelf van alle platformen de podcasts kon toevoegen... weer iets anders zoeken.. iemand een goed alternatief? Clients zijn web, ios, android.
Ik kom elke keer weer terug bij overcast ( IOS )
Maar wil je centrale bereikbaarheid zou de google music iets kunnen zijn ( geen ervaring mee ) of Apple podcasts ( maar dat is dan weer IOS only )
merci voor het meedenken. Ik kwam even snel ook alleen maar even op google podcast omdat die makkelijk rss kunnen importeren en zowel web, iOS als android clients hebben.... jammer dat ik nu mijn historie ga kwijtraken en google het kan gaan bijhouden..... niet de bedoeling eigenlijk.
Ik gebruik al jaren Pocketcasts voor podcasts. Laatst de Apple Podcasts app uitgeprobeerd, maar die mist allemaal features ten opzichte van Pocketcasts en voelt echt verouderd. Ik kan Pocketcasts dus van harte aanbevelen voor Android, iOS, maar je kan ook via de browser luisteren, Sonos integratie etc...
merci! ga het checken
Ik luister best veel podcasts en heb verschillende apps voor langere tijd gebruikt, gewoon om te onderzoeken welke ik het fijnst vind. En PocketCasts is echt een duidelijke winnaar, inmiddels is de app ook al lang gratis, maar wel een aanvulling: voor de desktopapps/webapps heb je volgens mij wel een abonnement nodig.

Als je weinig waarde hecht aan statistieken is Google Podcasts ook wel gewoon fijn, helemaal als je veel via de PC luistert vind ik dat wel een aanrader. Of gewoon Spotify als je dat hebt.

Apple Podcasts, Podcast Addict, Castbox en nog wel een aantal andere 'populaire' apps heb ik ook allemaal een tijdje gebruikt, het werkt allemaal maar haalde het niet bij PocketCasts en zelfs niet bij het simpele Google Podcasts IMO.
Thanks voor de aanvulling. Pocketcasts moet je inderdaad abo voor afsluiten om via web te luisteren. Spotify heb ik niet. Ik ga Google Podcasts een kans geven. Merci voor het meedenken!
Even een update. Na een tijdje heb ik toch besloten om PocketCasts abonnement te nemen. Google had opeens de mogelijkheid om afleveringen te markeren als afgespeeld weer moeilijker gemaakt. Pocketcasts android ondersteunt importeren/exporteren OPML dus kon ik mijn Plex podcast opml importeren. Nu heb ik alle podcasts weer terug. Toch handiger.
Dank voor de update. Klinkt als een goede keuze, zeker als je veel podcasts luistert. Blijft naar mijn mening ook de beste app.
Plex is hier nu verwijderd en opgezegd, Kodi is aangenomen en aanbevolen.
Ik begin ook klaar te raken met Plex. Niet vanwege deze specifieke functies want die gebruik ik niet. Wel vanwege het feit dat het gewoon steeds minder soepel lijkt te werken. Ook neemt het steeds vaker bestanden niet op, die wel gewoon goed genamed en in orde zijn en prima afspelen in andere players.

Een Netflix jasje/functionaliteit heb ik niet nodig en dat spelers als Kodi je gewoon via bv. SFTP door je mappen laten browsen vind ik ook heel fijn. Nadeel is wel dat Kodi veel zwaarder lijkt te draaien (merkbaar op PCs) waar de Plex app geen moeite heeft, die hebben zelfs een webapp. Ook is Kodi op veel platformen niet beschikbaar, waardoor je je in bochten moet wringen. Leuk voor ons zelf (ook omdat de opzet en instellingen wat techier zijn), maar voor nu wil ik nog wel eens een bibliotheek delen met familie en het is wel fijn dat zij de app op hun smart tv kunnen downloaden en gaan, zonder dat ze zelf verder dingen hoeven in te stellen. Plex is eigenlijk overal te downloaden waar Netflix en Spotify ook te vinden zijn.

Dus ja, Kodi is zeker fijner, maar of het hier nou direct aangenomen en aanbevolen is weet ik niet. Zou graag de gouden middenweg nog eens zien verschijnen.

[Reactie gewijzigd door crazyboy01 op 9 april 2022 19:47]

Hier ook Jellyfin en Emby ervaringen, maar helaas blijft Plex toch de gangbare keuze.

Webshows waren soms wel aardig, maar ga ze niet missen.
Zolang er manieren blijven om zonder reclame youtube te kijken op androidTV, prima.

@ Freshmaker : bedankt voor de https://www.aaviah.com/plex tip,
misschien helpt het mijn clients in hun "opvoeding".

[Reactie gewijzigd door see op 10 april 2022 10:39]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee