Plex laat gebruikers de intro van tv-series overslaan

Plex heeft een functie toegevoegd waardoor het voor gebruikers mogelijk wordt om met een druk op de knop de intro van een tv-serie over te slaan. Eerder kwam Netflix al met een soortgelijke functionaliteit voor series.

Op zijn blog legt Plex uit hoe de functionaliteit werkt. De videobibliotheek van de gebruiker wordt opnieuw gescand, en daarbij wordt van patroonherkenning gebruik gemaakt om de intro's te detecteren. Het scannen door de Plex Media Server gebeurt op de achtergrond, zonder dat de gebruiker hier iets van merkt.

Om precies te zijn maakt Plex gebruik van het audiospoor om intro's te detecteren. Volgens Plex maken series vaak gebruik van dezelfde audio waardoor er in veel gevallen een 'vingerafdruk' gemaakt kon worden. Daarvoor moet een intro overigens wel minimaal twintig seconden lang zijn. Plex stelt ook dat het in 'bijna alle gevallen' mogelijk was om met scannen de intro's te achterhalen, maar het bedrijf gaat niet in op de gevallen waarbij dit niet lukte.

De mogelijkheid om intro's van afleveringen van een serie over te slaan is onderdeel van Plex Pass, de abonnementsversie van Plex. De functionaliteit werkt dan op iOS, Android, Roku, Fire TV en de webversie.

Door RoD

Forum Admin Mobile & FP PowerMod

21-05-2020 • 10:51

72

Reacties (72)

72
68
40
5
0
22
Wijzig sortering
Vreemd, ik heb mijn Plex server geupdatet naar de nieuwste Plex Pass versie (1.19.3.2831 ) maar de optie om de bibliotheek te analyseren voor de skip intro functie ontbreekt bij mij.
(And if you’re not seeing it yet, first make sure you have an active Plex Pass subscription, then try restarting your Plex Media Server to pick up the feature access.)
Staat op de plex site. Verder staat er ook dat het nog niet perfect voor alles werkt maar dat dat langzaam zal verbeteren
Lifetime subscription. Server is al gerestart (dat gaat ook vanzelf als je update ;)) maar helaas.

Zal wel even moeten afwachten.
Zojuist bij mij getest, en ik kon mijn South Park intro overslaan via de Android TV app.
Bij mij hielp het om na de installatie nogmaals te herstarten en de webviewer te gebruiken via apps.plex.tv
belabgrijk is dat je je media bij je server de volgende instellingen kiest:
instellingen -> bibliotheek -> "Generate intro video markers" (nog niet in het Nederlands vertaald)
Deze staat standaard op "nooit", je zal dus een van de andere opties moeten kiezen.

Vervolgens kan het even duren voordat alles geïndexeerd is.
Ik heb de optie gisteren uiteindelijk kunnen aanzetten. De skip intro knop heb ik tijdens het afspelen nog niet gezien maar dat zal inderdaad nog wel even duren.
Je moet inderdaad een Plex Pass hebben, maar daarnaast moet je ook individuele seizoenen laten analyseren door Plex. Dit kun je als taak instellen op je serve of wanneer nieuwe media wordt toegevoegd.

Gister heb ik het ook getest bij COPS en na analyse kwam daar direct een Skip Intro naar voren op Android TV. Op een andere tv serie met een zeer korte intro kreeg ik de knop, zoals aangegeven door Plex, niet te zien.

Het lijkt er alleen op dat de analyse voor oudere seizoenen nog handmatig gestart moet worden. Althans ik kon niet direct iets vinden waardoor ik alles in een keer kon laten analyseren.
Ben je wel in het bezit van de benodigde Plex Pass ?
Zeker, anders zou ik niet kunnen updaten naar de Plex Pass versie uiteraard.
Het herkennen van de specifieke delen van een serie doet Netflix heel goed, niet alleen de intro, ook de samenvatting (previously on...) en de aftiteling. Disney+ deed dit belabberd (stopte je bij de aftiteling, dan dacht hij dat je het nog niet had afgekeken), maar langzaamaan gaat het de goede kant op. Ben benieuwd hoe goed Plex dit aanpakt.
Bij Netflix zijn dit gewoon medewerkers die dit doen bij het toevoegen hiervan. Plex moet het zelf doen, is een flink verschil.
En wat is je bron hiervoor? Wat zou het toch aangenaam zijn mochten mensen vandaag de dag eerst wat research doen alvorens in 2 zinnen zogezegd de waarheid te gaan verkondigen.

Het detecteren van de end-credits bijvoorbeeld gebeurt volledig automatisch. Het proces en gedachtegang hierachter zijn door Netflix zelf gedocumenteerd op hun tech blog: https://netflixtechblog.c...video-assets-ee9da25b6008

Dus tenzij jij medewerker bent bij Netflix mag jij mij wel eens overtuigen van je statement.
Ha! En ik altijd maar denken dat dit gewoon meta data is die door distributeur/makers van series aangeleverd is of wordt en alleen maar even in een database geplempt hoeft te worden. Dat daar hele analyse software voor geschreven wordt joh..
Functies zoals de "volgende aflevering" en de "skip intro" knop waren afhankelijk van metadata aangeleverd door de producent, een indicator daarvoor was bijvoorbeeld dat die features alleen tevoorschijn kwamen bij netflix original content. Als het algoritmisch kon, zou je die scheiding niet hebben.

Ze zullen de algoritmes uit je blogpost zijn gaan maken om de features van netflix original content ook mogelijk te maken bij bestaande content van andere partijen. Maar dat betekent nog niet dat content makers zelf nu geen metadata meer aanleveren bij recent gemaakte content.
Het detecteren van de end-credits bijvoorbeeld gebeurt volledig automatisch.
Er staat nergens in je link dat er geen gebruik gemaakt kan worden metadata.

Wat wel bovenaan staat is dit:
"I will describe our approach to extract contextual metadata from video assets to enable an improved Netflix user experience across the large catalog we serve."

Bron: Heb Netflix.

Succes met je research in deze!

[Reactie gewijzigd door Bob de Slager op 23 juli 2024 07:05]

Nou ik denk echt niet dat Netflix medewerkers de hele dag bezig zijn om series te gaan editen.
Hoogst waarschijnlijk wel, hoewel er volgens mij nooit wat over bevestigd is. Netflix krijgt de media waarschijnlijk met timestamps (net zoals scenes op DVDs/Blurays?) aangeleverd waaruit de "previously on", "intro" en "credits" zijn te herkennen.

De meeste media zal al op een dergelijke manier worden aangeleverd vanuit de producent. Als dit niet het geval is dan kan Netflix het altijd nog zelf toevoegen. Het klinkt als veel werk, maar vergeleken met de andere handelingen die bij post-productie komt kijken valt het allemaal wel mee. Ik denk dat je een heel seizoen voor een euro of 20 kan laten "taggen" via outsourcing in Azië :P

Als er AI/MachineLearning achter zit dan had je waarschijnlijk weleens meegemaakt dat het niet goed werkt, maar dat is mij nog nooit voorgekomen en ik kijk vrij veel op Netflix.

[Reactie gewijzigd door Mmore op 23 juli 2024 07:05]

Anoniem: 1350842 @Mmore21 mei 2020 13:12
Bij series met één intro is het natuurlijk vrij makkelijk dit één keer te taggen en daarna automatisch te laten gaan.
Een vraag op Reddit die door een paar mensen semi-twijfelend wordt beantwoord vind ik ook niet echt een goede bron van de feiten. We zullen het nooit weten, maar het lijkt me heel onwaarschijnlijk dat dit allemaal handmatig gebeurd. Juist met handmatig zou je denk ik fouten zien want dan komt het echt wel eens voor dat er een paar miliseconden te veel of te weinig van de laatste noot van de intro tune worden afgeknipt (bijvoorbeeld).
Mijn gok gaat naar een combinatie. Als ze het via de producent hebben, gebruiken ze die, AI (zoals plex nu ook doet) doet de rest en de errors gaan naar de medewerker, samen met een steekproef om hun automatisch werk te controleren. Ik denk overigens niet dat er een 100% correcte oplossing hiervoor bestaat. Dit is volgens mij het dichtstbijzijnde. Ik denk ook dat met ai en de gegevens van de producent je al 90% gedaan hebt eerlijk gezegd.
Anoniem: 420148 @Mmore21 mei 2020 23:47
Als ze het met stamps aangeleverd krijgen, dan zijn ze toch juist NIET handmatig aan het editten? Netflix is zo goed in video dat er echt niet mensen miljoenen files lopen te editten. Beeldherkenning is echt een piece of cake voor die lui. Ze doen op basis van de scenes zelfs dynamisch compressie.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 420148 op 23 juli 2024 07:05]

Er hoeft helemaal niks gedit te worden. Het enigste wat ze hoeven te doen is een timestamp toe te voegen aan een database en die knop skipt de intro. Kost je nog geen minuut.
Iemand zal dit toch moeten doen ook al is het weinig werk.
Dit zijn typisch zaken die je graag wilt automatiseren, het zijn iedere keer dezelfde handelingen.
Ligt er maar net aan hoe lastig het is om dit automatisch te doen. Plex geeft bv zelf al aan dat het niet perfect werkt.

Waarom tijd en geld steken in iets proberen te automatiseren terwijl ze een stagiair voor een appel en een ei hetzelfde kunnen laten doen?
Dit kan prima automatisch met behulp van beeld, text and geluids analyse. Er is een mooi Nederlands bedrijf dat o.a. dit voor verschillende media bedrijven doet: https://www.mediadistillery.com/tv-operators/binge-markers/
Omdat het een altijd terugkomend fenomeen is bij nieuwe series die gepubliceerd worden.
De content op Netflix is bekend en fluctueerd niet met de dag. Klinkt als goedkoper om het ergens in een goedkoop land neer te leggen dan te automatiseren.
Ik weet niet hoe Netflix het doet, maar jij blijkbaar wel. Volgens mij worden ondertitels bij series ook gewoon nog met de hand gedaan (paar cent per regel). Niet alles wat automatisch kan gebeurt ook automatisch. Wel steeds meer, maar als het goed is zal er gekeken worden naar kosten/baten en op basis daarvan prioriteiten aanbrengen.
Nee, maar je moet het wellicht zelf meesturen als je iets op Netflix plaatst
Dit is geen rocket science! Bij DVD/Bluerays wordt dit al standaard geleverd. Verschillende andere formaten doen dit zelf ook. Als de meuk dan toch al vertaald moet worden, dan is dit meepakken een heel koud kunstje. Ik doe het al decennia zelf door ervaring en een muisklikje weet ik voor 90% zeker waar de intro eindigt...
videoland is ook echt belabberd...

Da 2/3x serie achter elkaar kijken stopt die met verder gaan en start die na een tijdje de laatst gekeken serie op terwijl er nog wel een vervolg beschikbaar is -,-

daarbij als je bij de aftiteling stopt dan wordt niet de nieuwe aangeboden maar nog steeds de oude... waar ik ook moe van wordt is dat een afiteling langer duurt dan de voorgebakken X aantal seconde om verder te drukken, dus ben ik verplicht een deel van elke aftiteling af te kijken. als je 1 videootje kijkt niet zo erg maar soms kijk ik er wel 2 tot 4 achter elkaar en dan is het toch best vermoeiend :D
Ik had idd bij Disney aantal die bij verder kijken bleven staan via de tv, en op de 1 of andere manier keek ik alles af kwamen ze weer terug.
Maar toen ik 1 matig via de mobiel even netjes uit liet lopen verdwenen ze wel, misschien dat je zo weg kan krijgen.
Prime Video herkent de samenvatting wel, maar ondertitelt hem niet. Bij praktisch elke serie die ik kijk geen probleem, maar mijn Japans* is niet echt geweldig. ;) Prime heeft dan weer wel een scene selectielijst wat soms echt een enorme toevoeging is.


*=Wij zijn voor de grap Heroes weer aan het kijken namelijk. :+
Voordeel bij Plex is dat je deze (voor mij) totaal nutteloze en zelfs respectloze features kan uitzetten. Dat kan je helaas tot op de dag van vandaag niet bij Netflix. Ik vind het persoonlijk(!) heel erg storend om UI elementen te zien bij intro's en aftiteling. Dat iemand anders dit wel wil, top, maar geef mij dan de optie! Toch altijd pijnlijk om zien dat je vaak met gedownloadde content meer customisatie opties hebt.
Respectloze feature? Leg uit.

Bij Netflix hoef je de functie ook niet uit te zetten want je hoeft hem ook niet gebruiken, als je de intro niet wilt skippen druk je gewoon niet op de knop, simpel!

[Reactie gewijzigd door EnigmaNL op 23 juli 2024 07:05]

Respectloze feature? Leg uit.
Als je een film of serie als kunstwerk ziet zou je het respectloos kunnen noemen om er dingen over heen te plakken. Als een museum het bordje met informatie op het schilderij zou plakken zouden bezoekers dat ook niet leuk vinden. Die willen het hele werk zien en precies zoals de kunstenaar het bedoelt heeft.

Sommige films en series doen heel veel moeite om een mooie of bijzondere intro te maken die echt wel een klein kunstwerk op zich is. Helaas is smaak persoonlijk en zelfs het mooiste kunstwerk gaat op een gegeven moment vervelen. Ik zie die knop dus wel zitten.

Er zijn ook regisseurs die zich enorm druk maken over het scherm en de geluidsinstallatie van de kijkers thuis. Die zijn kleiner, minder goed en geven een veel mindere ervaring dan de bioscoop en zijn vaak ook nog een slecht afgesteld. Er zijn regisseurs die dat bijna als belediging van hun werk ervaren.
Ik denk dat het de makers van series niets kan schelen dat de intro geskipt wordt. Daarnaast is het gebruik van Plex überhaupt al een stuk respectlozer want de content die erin staat komt zelden van een legale bron.
Ik denk dat het de makers van series niets kan schelen dat de intro geskipt wordt. Daarnaast is het gebruik van Plex überhaupt al een stuk respectlozer want de content die erin staat komt zelden van een legale bron.
Dat mag, en ik denk dat er /ook/ makers zijn die het wel wat kan schelen. :)
Als het niemand iets kon schelen deden ze er niet zo veel moeite voor en gebruikte ze die minuten wel anders, de meeste shows zitten met een strak tijdbudget.

Ik weet zeker dat er kijkers zien die het wat kan schelen, onze eigen @gengar lijkt daar bij te horen. (Al weet ik ook niet zeker of mijn uitleg ook is hoe @gengar het ziet).

Het wordt allemaal heel filosofisch en genuanceerd, maar je zou onderscheid kunnen maken tussen respect voor de artistieke kant van het werk, en respect voor de financiele werkelijkheid van de kunstenaar. Om even terug te keren naar het eerdere voorbeeld. Het maakt veel verschil of je bij een musem inbreekt om een schilderij te bekijken zonder het te betalen, of dat je een kaartje koopt en vervolgens met een viltstift op een schilderij te schrijven.

Respect is een moeilijk onderwerp.
Ik denk dus iedereen denkt. 't Is toch niet omdat het jou allemaal niets kan schelen dat iedereen zo redeneert. Dat jij credits/intro's wil skippen en graag button overlays over een stuk content ziet, mij best. Echt. Mijn punt is dat je als gebruiker van een betalende dienst de optie zou moeten krijgen om de interface volledig naar je eigen wensen aan te passen. Hetgeen in software zoals Plex wel gewoon kan en daar betaal je voor de basis versie helemaal niets voor. DAT is het punt.

En dat je denkt dat het de makers niets kan schelen, denk dan nog maar eens: ‘BoJack Horseman’ Creator Calls Out Netflix, Amazon for Minimizing End Credits
Too many hardworking people contribute to a show for Netflix to minimize their efforts, Raphael Bob-Waksberg argues.
Er is wel een groot verschil tussen de intro en de credits. In de credits staat wie eraan gewerkt heeft en de intro is meestal niets meer dan een stukje muziek en wat generiek bewegend beeld. Ik snap dat sommige makers het jammer vinden dat de credits eruit geknipt worden.

Maar als je de intro niet wilt overslaan dwingt niemand je. De skip intro knop bij Netflix is bewust onopvallend gemaakt dus ik kan me niet echt voorstellen dat iemand zich daar aan kan storen maar goed ieder z'n ding. Netflix heeft wat mij betreft grotere problemen die ze moeten aanpakken :).

Overigens als je echt geeft om respect koop je de films en series op blu ray en ga je ze niet (illegaal) op Plex afspelen of op een streaming dienst (waar de makers veel minder geld van ontvangen).

[Reactie gewijzigd door EnigmaNL op 23 juli 2024 07:05]

Man man man wat een gezwets. Binge watchen heeft helemaal niets met "tik tok generatie" te maken. Vroeger deden we dat ook gewoon maar dan vanaf een videoband of dvd.
Ik snap @gengar 's reactie wel. Respectloos vind ik de feature niet, maar bij zowel Netflix als Prime wil ik niet voor iedere aflevering de 'skip intro' knop zien. Daarnaast zou de optie om deze 'feature' helemaal uit te zetten welkom zijn. Ik heb meestal het geduld wel voor de intro.
Helemaal mee eens! En doe meteen de optie om standaard de aftiteling wel te tonen,
zodat je niet steeds hoeft te selecteren als je hem wel wilt zien.
Waar mensen zich al niet druk om kunnen maken... De skip intro knop op Netflix valt haast niet op, daar kun je je toch niet aan ergeren? Prime gebruik ik niet dus daar kan ik niets over zeggen.
Als je graag op wilt gaan in je content dan kan ik me best voorstellen dat je die knop als irritant ervaart. Opvallen doet het inderdaad niet zo veel, maar als je 'm eenmaal gezien hebt en je je er aan ergert dan maakt het uiterlijk weinig meer uit want hij komt /altijd/ terug. Een optie 'toon dit ding niet' lijkt me best prettig, waarbij je zelfs zo ver kunt gaan dat de actie (drukken voor skip) nog gewoon werkt. Het beste van twee werelden. Zelf erger ik me er niet zo aan en gebruik ik 'm met regelmaat, maar ik begrijp het standpunt van anderen op dit gebied wel. De wens om aan te kunnen passen aan de eigen voorkeuren is sterk.
Beetje rare opmerking dat ik me hier druk over zou maken :+. Ik zou de functie verwelkomen, maar ik ben er niet gefrustreerd door hoor. Toch bedankt voor het uitkijken naar mijn mentale gezondheid. _/-\o_
Lees toch. Ik vind dat @gengar een punt maakt dat hij graag met een instelling de skip feature niet getoond wil hebben.
Ik denk dat hij de Brein berichten bedoelt. Waarbij je als legale drager koper gebombd wordt met nutteloze messages, want zodra de dvd gekopieerd wordt is dat het eerste wat eruit gesloopt wordt.

Prime video heeft ook deze functie, trouwens
heb je ooit al eens gebingewatched? Zeker bij series met een lange intro is er niemand die die telkens helemaal ziet, tenzij ze niet weten hoe het te doen.
Dat je met pirated content meer kan doen is logisch, zo kan je je eigen kop er ook in editten en voice-overs maken, maar ongeauthoriseerde customisatie door derden is niet iets wat de makers willen
De Narcos intro heb ik nooit geskipped. Sopranos ook niet 8-)
En toch kan het wel uitgezet worden mits je de browser versie van Netflix gebruikt.

Adblocker installeren en het skip knop eenmalig handmatig blokkeren als losse element.
Dit is natuurlijk niet wat je zoekt maar kan misschien een keer helpen.
Ik heb in de browser custom css ingeladen via de stylebot plugin maar 't jammere is dat je dit dus niet kunt doen voor de apps op je tv / PS4 etc. Toch bedankt voor de tip. 't Is inderdaad gewoon HTML dus ik zie geen technische argumenten waardoor ze dit zelf niet gemakkelijk zouden kunnen controleerbaar maken met een aantal checkboxen in de profiel sectie. One can only hope..
Nu nog XMLTV support terugbrengen voor Nederland en ik zal weer overwegen om Plex te gebruiken.

Op dit moment is Plex aan half product die meer sloopt dan dat ze toevoegen.
https://support.plex.tv/articles/using-an-xmltv-guide/

Ik begrijp overigens niet waarom je software afvlamt voor 1 niche functie die je mist. Ik denk dat de meeste mensen het dvr deel, net als muziek, niet eens gebruiken.. Ik ken overigens geen goed alternatief voor Plex met betere functionaliteit. Maargoed, ieder zo zijn mening. Wat gebruik je nu?

[Reactie gewijzigd door Tweaqer op 22 juli 2024 15:43]

Als je die guide had gevolgd, kom je er achter dat ze geen support meer hebben voor Nederland. Dit hebben ze laten vallen toen ze over zijn gestapt naar een andere EPG leverancier.

Op dit moment gebruik ik weer Kodi icm gezamenlijke database, in gebruik is dit fijner maar het is veel meer werk om dit bij te houden. En vond juist het voordeel van Plex dat het redelijk een totaal pakket is, maar dat ze dan betaalde features er uit slopen nadat je hebt betaald vind ik toch best jammer.
Huh, ik zie nergens specifiek staan dat Nederland niet ondersteund wordt.
Sterker nog hij verwijst naar XMLTV.org en daar is epg voor Nederland te vinden.
Kost weliswaar €17,95 per jaar , maar het is er wel.
Edit: tekst edits

[Reactie gewijzigd door Smid70 op 23 juli 2024 07:05]

Voorheen kon je de XMLTV van Plex zelf gebruiken in Nederland.
Wat off topic, maar aangezien België nog wel door Plex' eigen EPG dienst ondersteund wordt, kom je een heel eind door Antwerpen te kiezen als locatie, en daar een grote kabelprovider te kiezen.
Alleen de Nederlandse commerciëlen mis je dan.
Handig, nu skip ik vaak zelf nog door de intros heen maar dat is nog best lastig met de pijltjestoetsen.
Ik begrijp dat Plex ergens z`n geld moet verdienen en daarom de Plex Pass geïntroduceerd heeft.
Dit is zo`n functie die niet de basis functionaliteit van een mediaspeler raakt, maar wel een mooie toevoeging is en daarom prima onder de betaalde extra's past. Het die kan een investering in een Plex Pass interessant maken. Ondertussen blijft de gratis versie ook nog steeds prima bruikbaar.
Ik dacht bij het lezen van dit bericht dat XBMC al jaren een skip intro functie had, blijkbaar drukte ik toen altijd op pijltje naar rechts.
Geen Plex voor mij. Ik dacht: laat ik het eens proberen, want het ziet er gelikt uit. Maar tv series indexeren kan Plex alleen als de directorystructuur heel rigide wordt gevolgd. Het stomme programma kijkt naar de namen van de directories waarin de series staan in plaats van de bestandsnamen zelf. Zelfs subdirectories moeten exact 'season ..' heten. Hoe verzin je dat? Dat doe je toch met de bestandsnamen zelf?
Ik blijf dus maar bij Synology's eigen toepassing, Iets minder gelikt, maar overzichtelijker en gaat wel juist met bestandsnamen van tv series om.
Dat doet sonarr bv automatisch. Werkt goed. Sonarr checkt of er afleveringen moet worden gedownload en zorgt voor de goede mappenstructuur. Bestandsnamen hoef ik nooit aan te passen. Sonarr zorgt dan dat NZBget de zaak download. Plex indexeert en dat alles op m’n Synology ds218+.
Daar heb ik weinig aan met een jarenlang opgebouwde collectie. Bovendien heeft mijn mappenstructuur logische namen om in te zoeken vanuit een mediaplayer zoals de Dune, die geen UPNP media renderer ondersteunt. Of in SMB of ftp, om een file te kopiëren bijv. Ik heb geen zin om alles te renamen.
Begrijp ik, maar ik gebruik geen enkele andere mediaplayer dan Plex.
Die werkt op ieder, door mij gebruikt, platform.
Dat subdirectories exact "season" moeten heten klopt niet.
Ik gebruik "season", "season 1", "season 01", "S1", "S01" door elkaar heen zonder enig probleem.
Het enige waar ik op let is dat de map waar de serie in staat "ongeveer" de correcte naam van de serie heeft waarbij Plex die in zijn eigen overzicht dan corrigeert naar de correcte naam.
Hoe werkt dit bij series die gelijk beginnen en na 1 of 2 minuten pas de intro tonen?
Dat maakt niets uit, Plex analyseert de audio van de hele episode en herkent het geluid van de intro omdat dat exact stukje geluid in elke episode voorkomt.
Leuke feature, werkt goed bij mij. Maar ook met intro's korter dan 20 seconde werkt het gewoon ondanks dat er gezegd werd van niet.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.