Plex krijgt update met ondersteuning voor live televisie

Plex heeft een update uitgebracht voor zijn applicatie, waardoor het mogelijk is om naar live televisie te kijken, mits gebruikers over een eigen tuner beschikken. Ook moet men een betaalde Plex Pass hebben. Nederlandse tv-zenders op Plex zijn er verder nog niet.

De softwareupdate werd aangekondigd op het blog van Plex. Live televisie is ingebouwd in de media server, waardoor er overal ter wereld tv-beelden gestreamd kunnen worden, aldus Plex. Overigens verschilt het aanbod per land; in Nederland zijn er nog geen aanbieders die via Plex streaming-tv-beelden beschikbaar stellen.

Voorlopig is live televisie alleen beschikbaar via een update van de Android- en iOS-applicaties van Plex. De ondersteuning moet in de komende tijd nog wel worden uitgebreid naar andere apparaten. Wie gebruik wil maken van de mogelijkheid om live tv te kijken moet overigens wel betalen; een abonnement op Plex Pass is noodzakelijk. Ook is het nodig om zelf een digitale tuner te hebben.

Daarnaast heeft Plex nog een aantal updates doorgevoerd aan zijn videorecorderfunctionaliteit; daardoor moet het onder andere gemakkelijker worden om programma's op te nemen, en is er ondersteuning voor meer soorten tuners.

Door RoD

Admin Mobile

03-06-2017 • 10:30

87 Linkedin

Submitter: Nindustries

Reacties (87)

87
84
26
7
2
44
Wijzig sortering
HO Lets rephrase! De update bevat de mogelijkheid om een digital tuner hiervoor te gebruiken
Je hebt dus alsnog wel een antenne/digital tuner nodig om deze functionaliteit te gebruiken.
Live tv zelf is niet ingebouwd en je krijgt dus ook geen live tv als je de plex pass afneemt. Je moet daarvoor zelf nog een ondersteunde digital tuner hebben!!


Bron:
"With Plex Live TV and DVR you can watch and record high definition, over-the-air television broadcasts using a digital tuner and antenna. Our intuitive and customizable program guide supports channels in more than 70 countries, including shows from all major US networks like ABC, NBC, CBS, FOX, and CW, as well as local programming, news, and sports (encrypted channels currently not supported). We also support many other major networks around the world, like CBC, BBC, ITV, Telemundo, and Univision."
(link: https://www.plex.tv/nl/features/live-tv-dvr/)

[Reactie gewijzigd door Sieb2 op 3 juni 2017 10:48]

Aanvullend hierbij; er zijn tuners van HDHomeRun die ondersteund worden door Plex. Die zorgen namelijk ook voor de DVR functionaliteit binnen Plex!
Let wel op dat de HDHomeRun kastjes geen encrypted signalen kan decoderen. Dus dan zit je vast aan NL1/2/3.
Bij Ziggo heb je 47 zenders zonder encryptie beschikbaar. Echter zijn dat dan niet altijd HD kanalen. ;) Hoe dat voor andere TV providers geldt, geen idee.

EDIT:
Zie ook https://www.ziggo.nl/televisie/zenderoverzicht/ tabje 'Zonder smartcard'.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 4 juni 2017 11:23]

En is het daarbij ook niet zo dat dit niet gaat werken voor de Nederlandse markt (op NED 1-2-3 ofzo na), omdat wij gebruik maken van die rare CI+ encryptie waar alle andere kanalen achter zitten. Die decryptie zit nog nergens in een van de (USB) decoders die je kunt gebruiken in Plex...
Onder andere de Amerikaanse markt gebruikt hele andere methodes waardoor een eigen tuner/antenna/decoder wel te gebruiken is. Jammer voor ons Nederlanders, toch geen cord-cutters hier O-)

Of mis ik hierin een stuk informatie? Dan laat ik me graag wat bijleren!
CI+ is een manier om TV's te verbinden met een insteekmodule. Die module is verschillend per coderingsmethode. CI+ is dus niet raar maar een handige manier om zonder een losse decoder naar betaal-TV te kunnen kijken :) .

Bij Ziggo gebruik je een Irdeto of Nagravision module. Deze coderingen zijn heel gewoon in Europa. Overigens geen idee of er losse CI+ tuners zijn op USB basis,
Maar, bij Digitenne is alleen 1,2,3 te krijgen. Maar bij de meeste kabelaars kan je tot 30 zenders zonder encryptie kijken.
Werkt prima bij Caiway / Rekam aangezien deze wel HD aanbied op alle mainstream nederlandse zenders zonder CI+, bij Ziggo zoals door andere aangegeven wel een probleem aangezien deze niet alle in HD aanbied tenzij je een CI+ compatible apparaat hebt.
Dat maakt het wel wat duidelijker inderdaad, dat leek me al raar dat zoiets anders mogelijk zou zijn
Kodi is geen plex en zal er nooit aan kunnen tippen.
Aan de reacties te zien..... je hebt een HDHomeRun nodig om Live TV en DVR functionaliteit te kunnen gebruiken... geen online TV service... je koppelt als het ware je TV aansluiting aan je Plex server.

zie https://support.plex.tv/h...ently-Asked-Questions-DVR
Als TVHeadend werkt met je TV dienst dan kan je via een proxy Plex laten denken dat je een HDHomerun hebt.

Hiermee kan je dus IPTV gebruiken of diverse andere standaarden. Zie ook Reddit.
Werkt dit ook met KPN iptv?
De pull-request daarvoor is ondertussen trouwens gemerged, source
Je kan dus beter gebruik maken van de originele tvhProxy
Maar werkt dit ook in nl? steams zijn toch encrypted?
Bij Ziggo kon ik in Plex (de DVR beta) met een HD Homerun alle zenders in het basispakket in (nette) SD kwaliteit kijken/opnemen zonder decryptie.
Zijn dat niet gewoon de zenders in het analoge pakket ?
Denk van niet , je hebt namelijk iets van 40 digitale zenders in het basispakket waarvan 4 in HD zonder encryptie.
Ik meende van wel
Dat weet ik niet maar het was wel betere dan analoge kwaliteit, 720p ofzo. En enkele zenders zoals NED1 waren ook in HD zonder encryptie.
Als ik het verhaal zo lees, heb je er wel een DVBC/S/T/whatever tuner voor nodig in je MediaServer. Dus alleen wat je zelf kunt ontvangen kan je live stramen.
Of je deze feature kan delen onderling, weet ik niet
Ik denk dat tweakers iets heeft gemist, de live tv functie werkt met een tuner en zolang je dus een compatibel tuner hebt werkt deze prima in NL!
Met mijn HD homerun werkt dit perfect, helaas alleen NL 123 op HD de rest op SD omdat ziggo deze achter de decoder heeft zitten.
Dan kun je toch beter een 2de decoder van Ziggo aan je htpc hangen zodat je alles in HD kan kijken.
Kost je ook meer euro's
Ik heb net die mail van Plex gelezen, en ik moet zeggen: dat haalde ik er ook niet uit.
Daar hadden ze het puur over "live tv is nu beschikbaar".
Als je toch je eigen tuner moet hebben, dan is mijn vraag: waarom is het een betaalde optie?
Ontwikkeling kost ook geld samen met bedrijfsvoering
Net als chromecast support zit het eerst even achter een paywall. Over een paar maanden zal het gewoon gratis zijn
Niet alle features komen naar de gratis variant. Zo zijn de trailers en extra's bij films en series uitsluitend voor Plex Pass gebruikers evenals lyrics bij muziek, om wat voorbeelden te noemen. Voor Cloud Upload (zodat je foto's kan uploaden e.d.) is ook een Plex Pass only feature. :)
Wat trailers betreft weet ik het niet, maar die feature staat wel in mijn Plex server. Extra's kan de server gewoon aan, mits je die download en specifieke bestandsnamen geeft. Zie ook deze site.
Ik hoef ze dus niet te downloaden​. ;)
Ik heb zelf een smartmouse met Irdeto ziggokaartje aan mijn tv-server hangen. Kost geen drol. Op die manier heb ik mbv TVHeadend alle zenders die in mijn Ziggo abbo zitten over ip gestreamd. Configureren is wel ff wat ggoglewerk, maar voor tweakers goed te doen.
@cold
Al gekeken naar de DVBLink plug-in voor Plex, mits je natuurlijk DVBLink server gebruikt voor het kijken van TV via je HDHomeRun.

Want daarmee zou je dus ook encrypted kanalen moeten kunnen kijken via Plex.

Voor mij is Plex overbodig om buiten mijn eigen netwerk TV via de HDHomeRun te kunnen kijken en/of op te nemen, omdat DVBLink dat al ondersteund, inclusief encrypted kanalen.

Edit: Dvblink info + typo

[Reactie gewijzigd door Montoya200x op 3 juni 2017 21:44]

Zou je mij kunnen vertellen, eventueel in DM, welke HD Homerun je hebt en hoe je dit hebt geconfigureerd dat het werkt in Nederland?
ik heb dit model: https://www.silicondust.com/product/hdhomerun-expand/
naast aansluiten op je netwerk en kabel is het enige wat je moet doen de tuner in Plex toevoegen (wordt automatisch gevonden) werkt letterlijk in een paar min ;)
Als ik mijn Ziggo coax inplug krijg ik dan ook de commerciële?
Ja maar helaas alleen op SD alleen NPO1,2,3 zijn HD
Moet er dan een HDMI-IN poort op de pc zitten? Ik zou niet weten hoe ik anders mijn tv tuner aan de pc moet koppelen.
De Tuner heeft een netwerk aansluiting en wordt door Plex automatisch op je netwerk gevonden
Lijkt mij vrij vreemd dat ze deze zet wagen. Tegenwoordig is alles ondemand, iets waar Plex ook genoeg van af weet. Als ik een film wil zien dan browse ik door Netflix, of stream ik een gedownloade film vanaf mijn Plex server. Waarom zou ik terug gaan naar het willekeurig binnenkrijgen van films en maar hopen dat ik ze leuk vind?
Misschien bestaan er ook andere dingen dan films en series?
Which reminds me, ik mis te land ter zee en in de lucht :p.
Which reminds me, ik mis te land ter zee en in de lucht :p.
Dat staat gewoon op uitzendinggemist. Werd mij deze week nog aanbevolen nadat ik naar Bommetje XXL had gekeken. :)
Nieuwe afleveringen aub :p
Bel Johan Vlemmix effe...
Soms willen mensen gewoon iets zien, en hebben geen voorkeur.

Vergelijk het met de playlists in Spotify waar je nieuwe muziek ontdekt.
Omdat veel programma's gewoon op TV komen wanneer de zender dat bepaalt en er meestal (iig voor NL) niet direct of binnen afzienbare tijd een goede kwaliteit versie gratis terug te kijken is via internet. Gok ik :)
Omdat men misschien vanuit 1 app dus alles wil kunnen zien, en niet wil switchen tussen meerdere apps? Voor genoeg mensen is het kijken naar een bepaald programma op live-tv juist ook vanwege regelmaat in hun leven.
Waarom zou ik terug gaan naar het willekeurig binnenkrijgen van films en maar hopen dat ik ze leuk vind?
Daar gaat het niet om. Waar het wel handig voor is: sport
Dus als je dat maar iets boei, zijn deze nieuwe features van Plex wellicht zinnig voor je.
Dus als ik het goed begrijp kan je in Nederland dan ook niet de zenders bekijken die in de US bvb wel beschikbaar zijn?

Zijn er ook voor België geen zenders beschikbaar of ligt dit anders (ik zou zelf even checken maar nog geen android update ontvangen).

[Reactie gewijzigd door 33Fraise33 op 3 juni 2017 10:38]

Nee meestal zit daar een geo blokkade op en het gaat hier om Plex Media Server, je Android app heeft daar weinig mee te maken.
Het systeem loopt via een digitale tuner die je zelf moet aanschaffen, zie mijn comment.
Er is misschien geen live TV in NL beschikbaar maar Tweakers, Dumpert en Uitzending gemist zijn er wel :)
Ja, alleen gaat daar niemand voor betalen natuurlijk.
Zeg je tegen iemand met een Tweakers abonement....
Je hoeft daar niet apart voor te betalen..
Kijk dat is nu een leuke ontwikkeling :)
Als het zender aanbod groot genoeg is met wat ik leuk vind en het gezeur met regio's ophoudt dan kan mijn kabel de deur uit en is er eindelijke 'IP' TV.

Nog mooier zou zijn als mijn TV rechtstreeks kan connecten via internet naar een provider die zenders aanbied ben je eindelijk verlost van al die stomme kastjes, boxes, insteek modules etc.

Zal wel niet gebeuren, dan heeft bijv. Ziggo geen bestaansrecht meer voor TV.
Er is al IPTV, met Knippr. Kijk je via een app, appletv, chromecast of computer. Zelf geen ervaring mee, maar voor zover ik weet zijn glasvezel klanten de doelgroep.
AndroidTV/kodi worden niet ondersteunt. Gemiste kans. Van zowel KPN als T-Mobile.
De app kan via sideloading op Android TV werken. Dit heb ik getest tijdens de pilot van de nieuwe ITV Online app.

Voor zo ver bekend hebben beide partijen ook interesse in Cast ondersteuning. Hoever dit is weet ik niet
Ja SideLoaden is vaak wel een optie. Maar dan moet je elke keer weer lastig updaten.En navigatie is er niet op gemaakt. En dat is jammer. Maar het is niet anders😩
Ik gebruik Knippr nu een paar maanden in combinatie met de Chromecast. Ik kijk niet enorm veel tv, dus 20 euro per maand vond ik veel teveel. Het werkt lekker op zich, al valt heel soms de verbinding weg. Kwaliteit valt ook zeker niet tegen (55" tv). Voor de prijs is Knippr echt fijn.
Thanx! Zal ik een bekijken, echter in mijn regio nog steeds geen glas :(
Zo'n provider bestaat al. Die heet Ziggo. Komen allemaal zenders zo maar uit de muur, zonder stomme kastjes, boxes en insteek modules.

Waarvoor is deze Plex functionaliteit handig? Als je in het buitenland zit en toch zonder lastig te doen Nederlandse zenders wil ontvangen. Thuis laat je gewoon je server draaien met daarop de ongecodeerde zenders, op vakantie kijk je lekker op je Chromecast (in welke reiskoffer zit die immers niet) naar Plex.
FYI, Ziggo heeft maar een zeer beperkt aanbod via niet-gecodeerde streams. Het is maar wachten op de dag dat de grote bobo's ook daar de stekker uit zullen trekken.
Dan zit je dus met DVB-C in een van zijn vele varianten zodat je nooit zeker weet of je tv nog wel werkt zonder extra kastjes. Morgen, of volgende week, veranderen ze de codec of de encryptie weer eens en is je 1500 kostende tv alweer maar een veredelde pc-monitor met extern tv-kastje. zo is het al eerder gegaan in Digitale-tv-land.

een echte IPTV stream op ongeveer dezelfde manier als netflix zou al een hoop schelen, kijken naar programma x of y op het moment dat jij wilt. wel of geen reclame (afhankelijk van hoeveel je betaald) op basis van een model dat op spotify lijkt. de techniek is er klaar voor, de wereld is er klaar voor, maar de producenten ..... tja ....
NLziet komt aardig in de buurt. Alleen die app........ Daarom begin ik er niet aan. En omdat ze de algemene versie van AndroidTV niet ondersteunen.
Ziggo zal op korte termijn, nooit de stekker uit de huidige manier van aanbieden van televisie via de Irdeto codering trekken, omdat ze dan verplicht zijn alle uitgeleverde ontvangers, van het tijdperk voordat UPC de toko overnam, kosteloos voor de getroffen klanten te vervangen.
Prima aanbod, alle grote NL'se zenders, waaronder de NPO in HD. Voor 18 euro per maand lijkt me dan niet slecht. Of je moet heel veel tv kijken natuurlijk.
Met Ziggo go overigens kun je gewoon live tv kijken op je (ht)pc. Dit is overigens ook niet hd.
*Binnen Nederland.
Daar hebben we VPN voor tegenwoordig dus valt evt wel op te lossen :)
Volgens mijj werkt dat alleen als je ook ziggo internet hebt.
Deze heb ik niet, 2 dagen geprobeerd maar het werkte meer niet dan wel.
Dus helaas weer naar VDSL :(
Inderdaad geen feit, maar mijn mening! Zelfs als ik toevoeg dat Ziggo dan geen bestaansrecht meer heeft is ook een MENING GEEN FEIT.
Snap je reactie niet helemaal?
dus omdat jij, en mischien 10 anderen, het huidige systeem optimaal vinden, heeft iets bestaansrecht? Als dat zo was, dan stonden alle terroristen en geweldadige minderheden in hun recht.

feit is: iptv is een beter systeem, het bied meer mogelijkheden om te kijken waar en hoe je wilt ook als je via coax wilt kijken zijn er media-converters beschikbaar om je daarin te voorzien. ik heb die een tijdje gebruikt om mijn digitale glasvezel tv paket met alle tvs in huis te kunnen delen. Andersom is echter niet mogelijk, eenmaal op de coax kan ik het niet meer (zonder enorme rompslom en dure aperatuur) op mijn tablet of telefoon kijken, of op de camping of... noem al die mogelijkheden maar die iptv verheffen boven analoge signalen.

een dom scherm, dat je jaar na jaar kunt gebruiken met een rasberry-pi-achtig bordje dat je om de paar jaar kunt vervangen voor nieuwe functies en mogelijkheden, waarbij de software en niet de hardware bepaald wat je wel en niet kunt doen en waar het medium niet meer uit maakt enkel het aanbod en het betaalmodel.
In mijn ogen heeft iets bestaansrecht zolang er interesses in zijn, ja dat klopt.

Ik moet er namelijk niet aan denken om overal apparaten aan mn tv's te hangen en eventueel ook nog utp kabels te moeten trekken..
Zolang dat niet hoeft, zal ik dat dan ook niet doen.

Net als dat dit plex idee vast en zeker een bestaansrecht krijgt, zal ziggo ook nog gewoon een bestaansrecht houden hoor.. Het is niet dat de hele wereld plots hetzelfde moet denken als 1 tweaker dat voor ogen heeft.
dat hele 'ik moet er niet aan denken om kastjes etc aan mijn tv te hangen' is nujuist het probleem. over coax kunnen misschien 60 zenders, dus krijg je dvb-c, over coax met dvb-c krijg je mischien 50 zenders in 1080p (laat staan 1440p of 4k). om die reden moet er dus constant worden geschrapt geschoven en beknibbelt.

heb je echt liever 30 zenders waarvan je weet dat je 80% niet kijkt (iedereen heeft andere smaak en je kabelprovider moet dus keuze maken zodat iedereen een paar zenders heeft die hij/zij leuk vindt) terwijl je die ene leuke zender moet missen? alleen om een eenmalige investering in utp te ontlopen.

ooit (en eerder vroeger dan later) is de rek eruit bij coax. waar 10Ge al haalbaar en betaalbaar wordt voor consumenten over utp blijft coax steken op enkele honderden megabits.. bedenk je eens wat die eenmalige investering (van een paar uur draadjes trekken) betekend voor de toekomstbestendigheid.
Ik heb nog wel meer zenders dan deze 30, en ja grotendeel wordt het bekeken.
Ned 1+2+3 wordt bekeken door mijn schoonvader (doof) aangezien hun ondertiteling hebben via teletekst.
Alle Nederlandse RTL wordt bekeken.
Ziggo Sport wordt gekeken (formule 1).
Poeh ik zou zo weten welke zenders niet bekeken worden, nja de Duitser(s) staan hier nooit op, de rest wel.
Ja dat zou ik bij Ziggo ook kunnen doen inderdaad (via WiFi), ieder zo zijn voorkeuren :D
Ik heb die mail ook gekregen v.d. week maar ik vraag me nog steeds af wat ik met deze functie moet doen? Ik zit er serieus over te denken om Plex Pass volgend jaar maar weg te doen, er komen alleen functies bij waar ik niets mee doe. :'(
Voor Belgie en Nederland is er nog niets beschikbaar. Bron:

https://www.plex.tv/features/live-tv-dvr/#remodal-channels

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee