Plex introduceert Arcade-abonnement met 27 Atari-spellen voor 5 dollar per maand

Mediaserversoftwaremaker en filmstreamingdienst Plex heeft Arcade geïntroduceerd, een gamestreamingdienst met 27 Atari-spellen. Het gaat om Atari 2600- en Atari 7800-games en tien arcadespellen. Abonnees kunnen een bluetooth-controller gebruiken en eigen roms toevoegen.

Voor Arcade werkt Plex samen met Parsec, een streamingdienst die tot 60fps en uhd laat streamen, en Atari. Atari laat Plex meerdere retrospellen gebruiken, zoals Centipede, Lunar Lander en Motor Psycho. Om Arcade te gebruiken dienen gebruikers een Plex Media Server op te zetten, waarbij die server moet werken op een Windows- of macOS-apparaat. Parsec ondersteunt andere besturingssystemen op dit moment niet, schrijft Plex. Gebruikers kunnen de spellen daarna streamen naar mobiele telefoons en tv's die Android draaien, iOS- en tvOS-apparaten en via de Chrome-browser. Plex zegt wel deze beperkingen te willen versoepelen.

Plex Arcade is nu beschikbaar voor omgerekend 4,10 euro per maand. Plex Pass-abonnees betalen omgerekend 2,46 euro per maand. Daarnaast is er een gratis proefperiode van zeven dagen. Het bedrijf benadrukt wel dat Arcade een 'soort van intern Kickstarter-achtig project' is, waar snel de stekker uit getrokken kan worden als er niet genoeg abonnees blijken te zijn.

Door Hayte Hugo

Redacteur

26-01-2021 • 20:29

118 Linkedin

Submitter: IemandOpT.net

Reacties (118)

Wijzig sortering
Het grappige is, dat het niet echt draait om de Atari games, het lijkt een implementatie van retroarch, en je kan dus ook je eigen cores toevoegen, heb hier gisteren even mee getest, op het plex forum had ik hier ook al een reply op gegeven:

Just tried out Snes and N64.

The Good:
- Other emulators works
- Controller support works out of the box (tested with Xbox Elite v2 Controller)
- On screen controls on Iphone
- Metadata is being downloaded correctly.

The Bad:
- Audio is choppy (especially on N64)
- No Graphics upscaling, everything runs in native resolution (which sucks)
- No Emulator Configuration whatsoever within Plex
- After switching from pc to iphone, the emulation doesn't work anymore, and windows needs to relogin in order to get plex server to work again. Either stream on pc or iphone, can't seem to switch.
- On ipad the games library does not show up at all.
Dus er zijn al zo’n 9284893 manieren om oude games te spelen/emuleren, vaak op hardware die je al in huis hebt of een goedkope Raspberry Pi, maar nu moet daar een abonnementsdienst voor komen?

Alles leuk en aardig, maar de hoeveelheid abonnementen begint aardig de spuigaten uit te lopen. Kan me dan ook niet voorstellen dat mensen hier warm voor lopen.
Kan me op zich wel voorstellen dat er mensen zijn die vanuit ethische overwegingen toch fair willen bijdragen aan bedrijven die zich inspannen. Nu lijkt dit geen goed voorbeeld, maar ik heb dat zelf met Crunchyroll terwijl anime eigenlijk overal wel gratis te vinden is of bijvoorbeeld Bandcamp waar je kleinere artiesten meer kan steunen dan met Spotify. Ik zou hier zelf niet meer dan 2 tientjes per jaar voor betalen, maar artikel geeft ook wel aan dat dit een soort interne kickstarter is. Zo is Oldschool Runescape ook begonnen (betaalde variant als pilot en bij succes opengesteld voor deels gratis gebruik).
Betalen voor 4 decennia oude games die je ooit al eens gekocht hebt, waarvan er geen enkel cent naar de oorspronkelijke dev's gaat, nee, dat kan ik mezelf ethisch niet van overtuigen.
Dan zou ik het nog eerder uitgeven aan AntStream omdat daar dan nog wel een goede infrastructuur achter zit. (en Amiga games _/-\o_ )

**Edit**
Thnxs :)

[Reactie gewijzigd door Madshark op 26 januari 2021 21:48]

Ik vermoed dat je spellingscontrole ergens ingreep.
Ik ben principieel tegen diensten die nergens zeggen wat het kost. Ik heb op alles geklikt, maar ze blijven pretenderen dat ik gratis kan spelen. Pas als je het login dialoog weg klikt (na op play for free geklikt te hebben) staat er try for free, maar nog steeds geen informatie waar ik mij voor aanmeld.

Zelfs in de FAQ staat het nergens op een zichtbare plek, je moet al actief zoeken naar price of cost om het te vinden.

Dat vind ik gewoon misleidend.
https://www.plex.tv/arcade/
Try free for 7 Days

From $2.99/mo after free trial.
Supported on Mac and Windows servers only.
en onderaan de pagina bij de price list:
$2.99 /month
PLEX PASS HOLDER EXCLUSIVE
$4.99 /month
WITHOUT PLEX PASS
Dat is plex, het ging om antstream.
Uiteindelijk inde FAQ gezocht op 'price' en dit gevonden:
How much does Antstream Arcade cost?

Antstream Arcade costs £9.99/month, or £7.99/month if you sign up for a full year's worth of game time upfront, and every subscription purchased directly through our website comes with a 7 day free trial!
Vond t zelf ook beetje onguur dat ze de prijs na de free trial nergens anders melden
Dit hele verhaal van dat er iets daar de developer zou moeten gaan... Die hebben ervoor gekozen om de rechten op hun game te verkopen. Dit betekent niet dat de rechthebbende geen recht zou hebben op de gages die achter het aanbod van deze games zit.

Dit is net zo iets als dat je het illegaal downloaden van muziek goedpraat omdat de artiest in de meeste gevallen zo goed als niets aan de verkopen verdient omdat de meeste artiesten de rechten over hun eigen muziek niet hebben. De productiemaatschappijen in de muziek hebben wel recht op je geld, maar die in de gamesindustrie niet?
Maar 5 dollar per maand is ook niet fair 8)7
Waarom zou 5 dollar niet fair zijn? Het is toch de "leverancier" die de prijs bepaalt en het is aan de consument om daar al dan niet akkoord mee te gaan door het wel of niet te kopen.

Voor jou is het misschien veel geld maar voor anderen kan dit net wel de perfectie dienst zijn en zijn ze bereid ervoor te betalen
Nou je kan je eigen Roms toevoegen dus als je gewoon via je plex server je games kan spelen via elk apparaat is dat opzicht wel interessant.
Mochten andere consoles ondersteund worden dan is het wel interessant, maar alleen Atari is wel erg beperkt.
Je kan roms toevoegen van onderstaande systemen:
- Atari (2600, 5200, 7800)
- Sega (Genesis, Game Gear, Master System, 32X)
- Nintendo (NES, Super NES, N64, Game Boy, Game Boy Color, Game Boy Advance)

Bron
Wow! Dan is echt heel gaaf.
Dan is dit dus eindelijk een goeie manier om op iOS retro games te spelen zonder rare side loading. Thanks voor de tip!
0Anoniem: 1367158
@ethereal8128 januari 2021 07:38
epic geeft zo goed als elke 2 weken een bijna AAA spel gratis gewoon voor een muisklikje - €5 voor atari emulatie lijkt wel wat OTT , yah 8)7
De idioot die nu aan het roer staat bij PLEX moet HEEEL snel weg daar.

Plex word met de dag slechter
Ben al overgestapt naar Emby. Ik hoef niks van deze pogingen om films te verkopen, of nieuws, of kennelijk een heel arcadesysteem nu.
Daarnaast is er ook Jellyfin, een open-source fork van Emby.
Draait dat ook (een beetje behoorlijk) op een raspberry pi?
Backend wel, alleen zijn de clients brol.
Niet aanraken tenzij je tevreden bent met Kodi en diens Jellyfin integratie. Al had ik daar een half jaar geleden ook niet de beste ervaring mee rondom ondertitels inladen vanuit jellyfin.

Als het neer komt op stabiliteit en doen wat het moet doen, dan blijft Plex nog steeds de koning der self-hosted home cinema apps.
KODI met Jellyfin werkt prima. En anders pak je een cheapo android box (X96max of zo) waar je de android client op duwt. Werkt prima, ik spel er flinke 4K films op af :-).

Het Jellyfin team is bezig met een grote nieuwe release, 10.7.0, deze is net aangekomen bij RC3 (ik test hem nu). Ik schakel NOOIT weer terug naar Plex, Jellyfin werkt zoveel soepeler en vlotter.
Gek, het werkte hier erg slecht. Traag en dingen miste gewoon soms. Geen idee, had geen zin om het verder uit te zoeken aangezien Plex het wel gewoon doet. Ik snap ook niet welke kant Plex op wil, maar het lijkt mij niet de juiste.......
Bijzonder dat het zo slecht werkt voor je. Ik heb alles bekabeld aangesloten (geen WIFI gedoe :p). Daarnaast staat mijn Jellyfin server buiten de deur, en stream ik dus alles gewoon naar binnen toe.

Als je Kodi gebruikt als Jellyfin client, zorg dan dat je de KodiSyncQueue plugin aanzet. Op die manier krijg je library updates in hapklare brokjes, in plaats van alles in één keer.

De Kodi box die ik gebruik is een Vero 4K+, doet hardwarematige h264 én h265 decoding, volle 4K resolutie, volledige audio passthrough (dus Atmos etcetera word gewoon door mijn versterker gedaan). En 4k remuxed videos (gemiddeld een 80GB per film) streamen prima mijn woonkamer binnen. Dat is me met Plex niet gelukt (in mijn remote opstelling, lokaal zal vast wel gaan).
Zonder transcoding werkt dat wel goed
Heb het zelf op een odroidHC1 staan, samen met nextcloud, qbittorrent, whoogle en miniflux, werkt zeer goed.
Zou ook moeten werken op een rpi3, een 4 zou wel beter zijn natuurlijk
Dank! Die kende ik nog niet.
Werkt fantastisch op mijn virtuele Ubuntu server!
Fantastische software! Enige wat me nog weerhoudt om volledig over te stappen is het gebrek aan Chromecast ondersteuning op iOS.
Heeft Jellyfin niet nog maar weinig client support? Heb nog niet gekeken of onze LG TV een Emby of Jellyfin app heeft, maar Plex heeft die wel, en dat werkt gewoon goed
LG WebOS heeft wel een Emby client, en voor Jellyfin wordt daar al een tijdje aan gewerkt maar is nog niet beschikbaar. Hoewel Jellyfin wel op Emby is gebaseerd, hebben de devs van Emby het niet mogelijk gemaakt om die client met Jellyfin te connecten. Zelf gebruik ik echter ook een Chromecast, waarmee je alsnog via de Jellyfin app je beeld kan casten.
Ook sinds kort overgestapt naar Emby. Ik ook ga nooit meer terug naar Plex. Emby is zoveel overzichtelijker dan de interface van Plex tegenwoordig.
Klopt het dat de windows app alleen premium zijn? En voor de gratis versie kan het alleen via een browser? Of begrijp ik het verkeerd?
Toen Plex met user accounts begon haakte ik al af. Ben van XBMC naar Plex naar Kodi gegaan en mis niks aan Plex.
Je eenvoudige integratie mis je wel. Op elk apparaat zonder 1 configuratie je library in sync maakt het voor mij de moeite al waard. Het streamen over internet waar je ook bent zal je ook missen. Kodi is een speler, Plex is een heel eco systeem.
En laat ik daar nou geen behoefte aan hebben, zeker niet als het samen gaat met dit soort onzin en ongetwijfeld het ongewild verzamelen van data. Ik heb in 2004 een HTPC gebouwd waar MythTV en Windows 2005 MCE op hebben gedraaid. Later een Asus O!Play gehad en daarna een Mac Mini met Plex server en client erop, geintegreerd in de A/V setup in de woonkamer. Alle generaties Apple TV hebben hier in huis gestaan. Plex begon me steeds meer tegen te staan vanwege allerlei issues. Zeker de transcoding van H265 content die niet native afgespeeld kon worden was voor mij een paar jaar geleden de druppel. Inmiddels heb ik 2 nVidia Shield TV's en 3 Mi Box S'en die Kodi draaien en streamen vanaf de NAS. Alles werkt perfect, zij het in een iets minder luxe jasje. Bladeren door een directory-structuur op een SMB share is voor mij gewoon prima. Dat alles zonder hikken en lipsync issues afspeelt is het belangrijkst.
Dan is Plex inderdaad voor jouw niet geschikt omdat je de key features niet gebruikt. Voor ons is dit een heel ander verhaal.
Is die user account (wist niet dat vroeger zonder accounts was) nou net de kracht van Plex? Settings van je taal en sub voorkeur worden opgeslagen, dus na elke pc format of nieuwe tel heb je die instelling nog. Ga je naar iemand anders kijk je daar een filmpje idem niets instellen gaan met die banaan. Het delen met vrienden is een fluitje van een cent.

[Reactie gewijzigd door RobbyTown op 27 januari 2021 08:55]

Precies dit dus, ze moeten is kappen met alle onnodige extra toevoegingen. Zodra Emby ene fatsoenlijke layout (Niet uit het jaar 0) heeft op Android TV stap ik over.
Eens. Je zou verwachten dat software beter wordt door de jaren heen, bij Plex is het alsof ze de tegenovergestelde richting op gaan. En over de controle die je als admin van een Plex server hebt zal ik maar niet beginnen, dat is al helemaal waardeloos.

Ik ga volledig over op Jellyfin zodra hun client support compleet is.
Wat voor controle bedoel je? Wat mis je dan?
Wat Jellyfin naar mijn mening veel beter doet dan Plex is bijvoorbeeld:
 • De mogelijkheid tot het centraal instellen van een default afspeelkwaliteit voor alle clients en users. (Plex default bij remote playback altijd naar 720p/2mbps tenzij dit aangepast wordt door de user. Veel onnodige transcoding op de server dus.)
 • Het centraal instellen van een homepage layout voor gebruikers (Bij plex staat er standaard allemaal rommel zoals Movies & TV op de homepage, en moet je door allemaal menu's klikken om bij mijn server te komen. Veel gedoe dus.)
 • Veel meer instellingen per individuele user. (Bandbreedte, transcoding, Authenticatie)
 • Alles is lokaal, authenticatie gaat niet via een of andere externe server die om de haverklap down is.
 • Open source

[Reactie gewijzigd door MaxTheKing op 27 januari 2021 12:32]

Dat zijn leuke punten inderdaad. Ze zouden dat prima kunnen toevoegen. Veel nuttiger dan een arcade systeem, wat niemand wil.

Maar authenticatie is hier nog nooit down geweest? We hebben er tenminste geen last van gehad de afgelopen jaren.....

OpenSource maakt mij veel minder uit als het werkt. Dat voorkomt soms ook gerommel.

Wellicht als jellyfin ooit volwassen is dat ik het weer probleem. Over 2 jaar maar weer eens kijken (LG TV app is een vereiste voor ons gezien iedere gebruiker dat heeft)
Maar authenticatie is hier nog nooit down geweest? We hebben er tenminste geen last van gehad de afgelopen jaren.....
Heb het zelf wel meerdere keren meegemaakt dat ik simpelweg niet kon inloggen omdat Plex hun authenticatieservers down waren. (Ondanks dat ik mijn lokale subnet had toegevoegd in het 'access without auth' vakje.)
Wellicht als jellyfin ooit volwassen is dat ik het weer probleem. Over 2 jaar maar weer eens kijken (LG TV app is een vereiste voor ons gezien iedere gebruiker dat heeft)
Ik zit in hetzelfde schuitje. De client support van Jellyfin laat nog wat te wensen over. Nog geen apps voor LG en Samsung smart TVs, en geen Chromecast support op iOS. Zodra ze deze zaken hebben toegevoegd ga ik de overstap vanaf Plex overwegen.
Ik ben het grotendeels eens, de laatste jaren niet echt veel updates gehad waar ik de meerwaarde nog van zag. De laatste was de open film-selectie, maar die is ook niet echt om over naar huis te schrijven.

Anderzijds snap ik het wel, Plex doet aan lifetime abonnementen in een markt die niet gigantisch is, ze moeten nieuwe markten aanboren om op termijn het hoofd boven water te houden.
Een poging doen om geld te verdienen zonder er mensen mee lastig te vallen is zoooo slecht.

Ik vind dat Plex het goed doet. Alles wat je niet wilt zien kun je verbergen. Geen ads of reclame in Plex.

Ik snap de negativiteit niet.
Ik ben overgestapt vanwege hun instabiliteit als platform. Waarbij hun media server gewoon met elke update slechter wordt. De toevoegingen waar je dan ook nog eens extra voor moet betalen is voor mij in ieder geval niet gewenst.
Het kan altijd aan mij liggen, maar ik heb Plex hier over wifi nog nooit deftig geconfigureerd gekregen. Ik woon hier in een appartement van 90 vierkante meter, buren die er nooit zijn ( aan zee ), een mesh van Amplify waarmee ik met backupsoftware vlot 300Mbit haal, maar streamen vanaf de PC naar de woonkamer met Plex op de Xbox One S is gewoon een ramp. Ik krijg de buffering van Plex maar niet OK. Minstens enkele keren per film pauzeert de zaak, van bijna niet merkbaar tot soms 1 sec wachten en dan gaat die rustig verder. Hoge of lage kwaliteit, remuxen of niet. Ik krijg dat ding niet aan de praat zoals het hoort. De GUI ziet er thans wel gelikt uit. Dus momenteel is het SMB file share op de PC, VLC op de Xbox en alles draait goed. Het ziet er helaas wat minder fancy uit. Als ik de enige ben met dit soort problemen, geen commentaar op dit bericht. Maar als ik niet alleen ben, zouden ze niet eens beter zorgen dat de core gewoon werkt :)
Hmm, heb de problemen die je noemt nooit echt ervaren moet ik zeggen. Gebruik plex al 5-6 jaar. Begon op een simpele underpowered Synology NAS, toen een SFF dell desktopje, en nu in Docker op een ESXi server. Nooit last gehad van extreem lange buffertijden (midden in de film/serie), zelfs toen ik het nog op de Synology draaide niet.
Ik dacht eerst dat het aan mijn Synology lag ( goedkoop modelletje van 4 jaar oud ). Maar de PC hangt hier met een D-Link DWA-192 AC1900 Wi-Fi tegen 1300Mbit verbonden. Het werkt op zich allemaal beter en stabieler tov mijn Devolo Powerlines van vroeger. En na tal van draadloze game routers die altijd mega dekking beloven, moet ik zeggen dat mijn mesh nu echt perfecte wifi geeft, overal in huis en daarbuiten O-) , ook met de Sony smartphone, Roomba, Ipads, Marantz enz...
Mesh is leuk idd! Ben zelf nog een beetje ouderwets, en heb al mijn 3 accespoints bekabeld aangesloten. Sluit in principe alles wat een netwerkpoort heeft bekabeld aan :P
Probleem licht denk ik bij het transcode dan.
Direct play forceren lost het meestal op.

Of je hebt de port nog niet geforwarded in je modem / router. Port 32400 moet je openzetten.

Ik kijk vaak in de trein via 4g en ik kan gewoon alles zonder buffering kijken .

[Reactie gewijzigd door whiner op 27 januari 2021 12:21]

Het kan altijd aan mij liggen, maar ik heb Plex hier over wifi nog nooit deftig geconfigureerd gekregen. Ik woon hier in een appartement van 90 vierkante meter, buren die er nooit zijn ( aan zee ), een mesh van Amplify waarmee ik met backupsoftware vlot 300Mbit haal, maar streamen vanaf de PC naar de woonkamer met Plex op de Xbox One S is gewoon een ramp. Ik krijg de buffering van Plex maar niet OK. Minstens enkele keren per film pauzeert de zaak, van bijna niet merkbaar tot soms 1 sec wachten en dan gaat die rustig verder. Hoge of lage kwaliteit, remuxen of niet. Ik krijg dat ding niet aan de praat zoals het hoort. De GUI ziet er thans wel gelikt uit. Dus momenteel is het SMB file share op de PC, VLC op de Xbox en alles draait goed. Het ziet er helaas wat minder fancy uit. Als ik de enige ben met dit soort problemen, geen commentaar op dit bericht. Maar als ik niet alleen ben, zouden ze niet eens beter zorgen dat de core gewoon werkt :)
Dit heeft meer met de app te maken die prefereerd de plex.tv route dus gaat via buiten naar binnen.

Enige opties zijn om in plex bijvoorbeeld je netwerk adrss lijst op te geven dus bijvoorbeeld 192.168.1.0/24 in je dashbord ga je naar instellingen dan netwerk dan optie lan nerwerken hier vul je het cndr va je lan netwerk in waardoor de plex server de xbox als local device op pakt.

Had dit issue ook met me android smart tv tot ik dit instelde nu loopt hij lakaal en is alles direct streaming en gebeurt dit voor elk device binnen het netwerk.
ok , interessant, bedankt, daar ga ik eens mee spelen in een volgende verlofperiode :)
Ik kon me niet inhouden en ben er nog eens mee aan de slag gegaan. Is het de "Network" setting "List of IP addresses and networks that are allowed without auth" waar je op doelde ? Thx.
Ja sinds ik die heb staan gaan alle devices in me netwerk lokaal streamen en komen niet meer via externe plex.tv kant binnen

Voorheen was het device —>unifi usg—->plex.tv —-> terug op usg —->naar plex server en weer terug die route over.

Nu is het device —> usg—-> plex server

En maakt het niet uit of het een bekabeld device of een wifi device is meeste content word direct stream dus op device side de decode.
heb je uitgesloten dat het geen transcoding-issue is?
Beetje hetzelfde verhaal hier.

Altijd wel transcoding problemen, zelfs met SD (!!) content op een Synology DS216Play.

Nu draai ik alles op een DS220+ (overkill lijkt mij) en heb ik geen problemen meer.

Zeg er wel eerlijk bij dat ik geen codec expert ben en eigenlijk Plex altijd min of meer 'out of the box' gebruikt heb.
wel zonde dit hoor, plex pass kost al geld, en dat ze dit niet gewoon als extra op de plex pass geven.

Jaren lang plex pass member via een lifetime aanbieding, echter is dit zonden, en kan je beter een retropi bouwen met een pi3 of 4 als je een paar maandjes die 5 euro opsparen en je hebt je pi al terug verdient.

plus dat dit ook zoweer uit gezet kan worden als plex vind dat er niet genoeg animo is.
Met die lifetime passes zullen ze niet blij zijn hoor denk ik, abonnementen haal je veel meer geld uit. Ik snap eigenlijk niet goed waarom ze lifetime passes aanbieden.

Als jij tijdens een aanbieding voor 80 euro een lifetime Plex Pass haalt heb je dat er na een tijdje wel uit vergeleken met maandelijks dokken voor een stukje software. Ik wilde even kijken naar de huidige prijzen maar die pagina doet het niet op dit moment (cloudflare krijgt een 504 van Plex).
€4,99 per maand
€39,99 per jaar
€119,99 lifetime
Ik heb de pass lifetime sinds de lancering ervan, kostte mij destijds zelfs €75,- en geniet daar nu nog dagelijks van.
Toen er nog geen concurrentie was en ze wat bekender werden, was lifetime plots zelfs 150 euro.

[Reactie gewijzigd door RobbyTown op 27 januari 2021 08:57]

Jep, na een jaar of twee verdubbelden ze de prijs...
Ik heb eind vorig jaar tijdens een Black Friday deal een Lifetime kunnen krijgen voor een gereduceerde prijs. Dus als je Plex wil de deals in de gaten houden
5 dollar PER MAAND voor deze zooi? Zijn ze niet goed in hun hoofd? :')
Als het nou de GEHELE collectie was, dan zou 5 euro een prima prijs zijn.
Maar 27 spellen, max, NEE bedankt.
Zelfs 2.50 euro is nog teveel.

volgens het artikel kan je zelfs
Abonnees kunnen een bluetooth-controller gebruiken en eigen roms toevoegen.
Dus de mensen die al de gehele collectie als roms hebben betalen dus geld om hun "illegale" roms te spelen op een "gaming" dienst.
Maar als je dat wilt dan draai je toch gewoon RetroArch?
Exact. waarom zou je voor plex gaming willen betalen als je de roms al hebt.
er zijn genoeg alternatieven zoals RetroArch en MAME
Schoenmaker hou je bij je leest.
Echt waarom?

Eerst die halfbakken poging met podcasts, live tv, een halfbakken streamingdienst met eigenlijk alleen hele oude meuk en nu dit weer.
En bij de oorspronkelijke functie het afspelen van lokale bestanden zit nauwelijks meer ontwikkeling.

Ja ik snap dat ze heel graag geheel legaal willen zijn. Ik zie ze hun oorspronkelijke functie zelfs nog wel afstoten.

Eenmalige Plex passen uit het verleden kunnen ze financieel natuurlijk ook niet op blijven teren.

[Reactie gewijzigd door sambalbaj op 26 januari 2021 20:38]

Ze hebben pas nog wel mogelijk gemaakt om intro's te spikken na analyse van een beeldmateriaal. Dat vind ik toch echt wel vooruitgang.
Ware het niet dat dit nog steeds niet werkt op de Plex Media Player... Die zou er eigenlijk al uitgaan en iedereen moest maar over op Plex for Windows. Ware het niet dat ik daar met geen mogelijkheid 5.1 surround sound naar buiten krijg. En daarnaast is de interface gewoon niet werkbaar voor een tv. Je zit gewoon naar de webinterface te kijken.

Nu zou eerst PMP er helemaal uitgaan, maar vanwege de commotie blijven ze hem nu supporten. Heb alleen al maanden geen updates of nieuwe features meer gehad. Dus ze laten het gewoon doodbloeden denk ik. Het is wachten tot de dag dat de server een grote update krijgt en dat PMP 'te oud is geworden' en 'echt niet meer mee kan'. |:( :|
Er is een aparte TV interface in de Plex app voor Windows, die voor zover ik weet, ook support heeft voor remotes zelfs.
Je kan omschakelen naar die interface inderdaad. De interface was eigenlijk nog niet eens het grootste probleem. Maar met PFW krijg ik nog steeds geen 5.1 audio naar buiten.
Onbegrijpelijk als je het mij vraagt.

Van wat ik gelezen heb, hadden veel mensen dit probleem en daarom houden ze PMP nu een soort van in leven...

Zal binnenkort PFW weer eens installeren, misschien dat ze het hebben opgelost in een update.

[Reactie gewijzigd door Kliko op 27 januari 2021 10:02]

Als je geen 5.1 geluid krijgt heb je denk ik in de set-up wat niet goed zitten. Bij mij werkt het vlekkeloos en zelfs bij anderen die remote streamen werkt het perfect, van Android, tot Chromecast en Apple TV's. Ik adviseer wel altijd om de kwaliteit op maximaal te zetten, zodat direct play gebruikt wordt.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 27 januari 2021 10:11]

Het probleem is dat windows zegt dat het output device niet 5.1 compatible is. Mijn TV heeft Dolby Digital 5.1 passthrough en Sonos vreet ook niet anders. Dus die combi werkt. Het gekke is alleen dat Windows niet ziet (of mijn TV verteld het niet goed aan Windows) dat hij 5.1 capable is.

Maar, met deze instellingen werkt het toch (heel weird, maar ik moet sp/dif selecteren):
https://ibb.co/Jc1dfj9

Het zit dus zo aangesloten.
PC -- [HDMI] --> TV -- [SP/DIF] --> SONOS

Dezelfde optie met PFW is mij niet gelukt...

Heb destijds lang zitten rommelen met editors (EDID Designer https://k.kramerav.com/support/download.asp?f=56454) en het register van Windows om te kijken of ik Windows kon forceren en vertellen dat de tv DD5.1 capable is. Maar dat is mij nooit gelukt...
Heb destijds info vanuit dit forum geprobeerd: https://www.avsforum.com/...1403/page-41#post19926092

Schiet mij maar lek, uiteindelijk was ik er klaar mee... :(

edit: Blijkbaar is audio passthrough niet mogelijk met PFW:
https://forums.plex.tv/t/...hrough-not-working/462307

PFW gooit alles om naar PCM zo te zien. En 5.1 PCM past niet over SP-DIF...

[Reactie gewijzigd door Kliko op 27 januari 2021 15:02]

Zou voor die prijs E.T. er ook bij zitten :+
Moet je em wel zelf eerst opgraven...
Maar je kunt dit toch al lang via Archive.org? Kost niets, en alleen een browser nodig.
Een website bezoeken is niet echt zo handig op een televisie. Ik kan wel begrijpen dat er een doelgroep is voor spelletjes spelen vanuit je vertrouwde plex app.
Met een laptop aangesloten op een tv scherm en daar een draadloze controller aan kom je toch wel een heel eind.
Voor ons wel ja, maar ik doelde op Jan Alleman.
Ik twijfel of degene die plex draaien niet ook gewoon retroarch oid draaien.

Ben toevallig gisteren nog bezig geweest
En wat ik dan weer niet handig vind is dat je voor het gebruik ervan beperkt bent tot Google of Apple systemen. Als het in iedere browser werkt kun je tenminste zelf je apparaten kiezen. Ieder z’n ding.
En nu een reactie van iemand die wel positief is. Niet omdat ik van de aanbieding gebruik ga maken (ik draai plex op mijn synology en de games zijn mijn smaak niet), maar ik hoop wel dat plex ooit iets meer met games gaat doen.

Voor mij is plex een chique manier om media te delen met mijn gezin en evt bezoek (jaja, nu even niet). En wat mij betreft vallen games ook onder de noemer 'media'.

Ik zou het helemaal super vinden als ik ooit een games-map in plex zou hebben met nette covers en info. En dan vanaf daar games zou kunnen starten door streamen, het liefst ook nog casten via chromecast op de beamer. :P

Overigens hou ik mij warm aanbevolen voor mensen die hier een alternatief voor kennen!
Volgens mij werkt Steam Link op de nieuwste chromecast met Google TV. Moet het dan wel van een PC draaien die de games aan kan en niet van een NAS. Ook non-steam games/applicaties moeten in principe te streamen zijn. Je moet wel een controller hebben die goed met de chromecast samenwerkt, ze bestaan zeker maar ik weet zo ff niet welke allemaal.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee