Webhoster Vimexx verhoogt vanaf 1 maart alle verlengtarieven met 5 procent

Klanten die vanaf 1 maart gaan verlengen bij Vimexx, moeten vijf procent meer betalen voor alle producten. Het bedrijf zegt dit te moeten doen vanwege de gestegen prijzen van hardware, stroom en software.

Vimexx laat de nieuwe prijzen op zijn site zien. Daaruit blijkt dat het verlengen van domeinnamen, hostingpakketten, vps'en en dedicated servers straks duurder wordt. In een mail aan klanten zegt het bedrijf dat de kosten in 2021 en 2022 'flink' zijn gestegen, en dat deze kosten 'vanwege de aanhoudende inflatie' naar verwachting alleen maar verder zullen stijgen.

Het bedrijf zegt dat het 'middels goede afspraken met leveranciers' de afgelopen jaren prijsverhogingen heeft kunnen voorkomen en intern kon opvangen, maar dat zou nu niet meer vol te houden zijn. Daarom moeten de prijzen omhoog. Eerder deze week verhoogde TransIP al de prijzen van vps'en en domeinnamen en noemde toen ook inflatie en prijsverhogingen als reden.

Domeinnaam Oude verlengprijs Nieuwe verlengprijs
.nl € 3,89 € 4,08
.be € 4,99 € 5,24
.com € 11,99 € 12,59
.online € 32,95 € 34,60
.eu € 5,99 € 6,29
.nu € 14,99 € 15,74
.net € 13,99 € 14,69
.org € 13,99 € 14,69
Hosting Oude verlengprijs Nieuwe verlengprijs
Webhosting Start € 0,45 € 0,47
Webhosting Medium € 2,45 € 2,57
Webhosting Plus € 4,49 € 4,71
Webhosting Compleet € 6,99 € 7,34
Webhosting Maximaal € 9,49 € 9,96
Webhosting Extreme € 19,99 € 20,99
Vps Oude prijs Nieuwe prijs
Start € 9,89 € 10,38
Plus € 19,,89 € 20,88
Maximaal € 39,78 € 41,77

Een selectie van de nieuwe prijzen van Vimexx

Door Hayte Hugo

Redacteur

28-01-2022 • 11:36

90 Linkedin

Submitter: azerty

Reacties (90)

90
90
67
0
0
16
Wijzig sortering
Zat eraan te komen met zulke lage prijzen. Recent overgestapt op mijn.host. Naast .nl zijn zij met bijna alle extensies goedkoper dan Vimexx. En support is een stuk beter dan Vimexx, welke enorm achteruit is gegaan.

[Reactie gewijzigd door dbzokphp op 28 januari 2022 23:45]

Zat eraan te komen met zulke lage prijzen. Recent overgestapt op mijn.host. Naast .nl zijn zij met bijna alle extensies goedkoper dan Vimexx. En support is een stuk beter dan Vimexx, welke enorm achteruit is gegaan.
Ook mijn.host gaat wel volgen, .nl is sowieso duurder geworden zowel met de registratie fee als de maandelijkse abonnementen. Dat verlies gaan bedrijven echt niet voor eigen rekening nemen.

Ook sommige andere TLD's zijn duurder geworden dus ook die zullen duurder worden bij mijn.host tenzij het natuurlijk een non-profit organisatie is en medewerkers er vrijwilligerswerk doen. En dan natuurlijk geldt ook nog dat elektriciteit duurder is geworden waarbij eveneens geldt dat het de consument is die al die kosten aan het eind van de rit mag ophoesten.

Overigens zie ik niet echt lagere prijzen bij mijn.host nl is duurder, .be is er duurder, .com is bij beide niet interessant en is bij Cloudflare ca. $ 9.10 incl. VAT.

Note; Qua service? Ik ken de service niet - van geen enkele partij. Bij domeinnamen gaat dan natuurlijk ook eigenlijk nooit echt iets verkeerd.

[Reactie gewijzigd door DarkForce op 28 januari 2022 12:13]

Ja Cloudflare is echt goedkoop, ja! Ze ondersteunen alleen nog niet alle TLDs, bijv. .dev en .nl en premium domains, zoals mijn ffw.press. Dat is wel jammer. Maar goed, alles op z'n tijd!
Is dat zo? Ik heb het idee dat ze aardig doen hoor! Zelf laatst nog support nodig gehad (via ticket), en binnen een paar uur opgelost.
Zelf ook alles bij mijn.host draaien.
Goede prijzen en erg goede service. :)
Grappig, ook ik ben laatst overgestapt van Vimexx naar mijn.host. Geen moment spijt van gehad. De druppel bij Vimexx was voor mij hun rare gang van zaken met PHP 8 support. Op basis van toeval op welk rack je zit of het wel of niet beschikbaar is, geen tijdslijnen kunnen geven wanneer het wel beschikbaar komt op de stack waarop je aanwezig bent en de enige mogelijkheid om een nieuw hostingpakket af te sluiten. Dat was voor mij niet acceptabel. Heb direct de boel verhuist. Ook erg tevreden over de performance bij mijn.host.
mee eens, support is niets meer van wat het was. heel zonde. durf het mijn klanten hierdoor niet meer te adviseren naar. vimexx te verhuizen, wat ik wel jaren gedaan heb. meerdere tickets van verschillende klanten met problemen wachten nu bijna een week op antwoord, en als je dan antwoord krijkgt, schieten de tranen in je ogen. ik ga naar jouw alternatief kijken, bedankt voor de tip

[Reactie gewijzigd door Tha op 28 januari 2022 14:02]

Prijzen die tweakers vermeld zijn wel exclusief BTW. Verder zelf dik tevreden over Vimexx. Vind de servers lekker snel en prijzen voor reseller zijn ook top.
Ben wel benieuwd of de servers ook daadwerkelijk 'lekker snel' zijn, buiten dat jij dit gevoel hebt.

Niet om te zeggen dat jouw gevoel niet klopt, maar TransIP staat wel bekend om hun hele nette SSD-based servers met weinig overselling en doen niet moeilijk als je een keer net wat extra resources nodig hebt voor een half uurtje. Overselling en shared resources zijn lastig te testen natuurlijk, maar ben wel benieuwd naar een benchmark tussen Vimexx en TransIP voor disk, memory, CPU en netwerk.
Fair point, maar bij Vimexx is het daadwerkelijk snel en goedkoop. Je hebt er prima mogelijkheden als reseller. Iets wat me bij TransIp niet lukt. En ondanks state of the art hardware heeft TransIp geen goede zaken gedaan wat betreft uptime de afgelopen jaren. Vimexx is duidelijk gelimiteerd en als je daarbinnen blijft is alles soepel. Punt is dus, leuk hardware, maar realtime performance is in het voordeel van Vimexx. Voor mij.
TransIP heeft inderdaad geen reseller pakketten, wat ik ergens ook wel mis.

Uptime bij mij is ondanks de paar minuten downtime die ik ervaren heb bij de DNS problemen nog altijd gewoon in de meerdere decimalen boven 99%. Vimexx is gewoon van dezelfde partij en zal qua DNS hetzelfde risico lopen.

[Reactie gewijzigd door Oon op 28 januari 2022 13:24]

ik ben er ook verder tevreden over. Prijsverhoging valt mij mee, maar ik heb dan ook alleen maar mijn domeinregistratie daar staan, dns staat gratis bij Cloudflare en ik host mijn website zelf. Dus ik betaal iets meer dan €5 per jaar.
Transip "was" snel maar ik ken hosters die nu met 64 core 128 thread Epycs aan de haal zijn en een NVME storage platform waar je u tegen zegt.

VPS servers bij transip kennen een I/O limit van ongeveer 5 a 10 MB per seconde. Nou bij die andere ligt dat in de honderden MB's. Voor web is 5 a 10MB p/s meer dan genoeg maar als je I/O intensieve dingen doet of draait dan kan je nooit genoeg hebben.
Je bent ook wel gek als je nieuwe servers koopt en dan niet naar de epycs met nvme storage kijkt…. Hier ook alles omgezet naar epycs met nvme storage met de laatste vervangings ronde
Wat raar zeg, ik heb een Epyc met NVME server bij transip :+
De vraag is eerder of ze al niet op de transip infrastructuur draaien. Zo niet waanneer klanten worden overgezet.
Had een vps bij cloudvps lopen en dat cluster ging er uit, ik zou ook gewoon naar transip worden omgezet.

Uiteindelijk is het dezelfde eigenaar en wil je hogere winst is niets eenvoudiger als 1 infrastructuur hebben, 1 administratie.
In mijn ogen adverteren ze vals.
Op de website staat dat je bij een pakket 4 cores kreeg. Ik werkelijkheid kreeg ik er 1.
Ik kreeg 40 'processen', wat in hun ogen 4 cores waren. In werkelijkheid ligt dat iets anders.
Niemand valt het op en iedereen denkt dat ze veel resources krijgen terwijl in de praktijk je website zo aan alle limieten zit als bijvoorbeeld Google even langskomt om 200 pagina's te indexeren.
Volledige belasting van 4 cores in een VPS is meestal voldoende om ook een host core volledig omver te trekken.

Vervolgens heb je dan budget hosters die denken dat 1 core voor de host zelf voldoende moet zijn.

Het gevolg laat zich raden: geen enkele klant mag de cores waar hij voor betaald ook daadwerkelijk maximaal gebruiken.

Geen idee hoe Vimmex dit doet, maar dat gestunt met "cores" is doorgaans alles behalve transparant.
Vimexx adverteert ook gewoon met SSD-opslag, lijkt me sterk dat ze daar over liegen.
Ik zeg ook niet dat ze daar over liegen, maar juist dat ik benieuwd ben wat de verschillen zijn. Kan me niet voorstellen dat een bedrijf dat van dezelfde partij is zo'n groot verschil kan hebben in prijs zonder dat er verschillen zijn in infrastructuur?
Zie bericht hieronder zat met vps bij cloud en infrastructuur verouderd tot het punt dat het vernieuwd moet worden. Ik moest toen naar transip. Dus als vimexx nog eigen server en infra heeft is het eerder de vraag hoe lang nog. Er zal een punt komen dat het ook naar de transip infrastructuur zal gaan.
Vinexx is al een tijdje geleden overgenomen door TransIP (of "team blue"), dus zou me niet verbazen als die om mysterieuze wijze allemaal identiek zijn ;)
Prijzen die tweakers vermeld zijn wel exclusief BTW.
In principe adverteren alle bedrijven in hosting- / domeinnaam land hun tarieven excl. BTW. Dat doen TransIP, Versio, Mijn.host, OVH, ODR e.v.a. eigenlijk dus ook logisch dat ze in het artikel dan dus ook excl. BTW vermeld worden ;-)
Toch gek eigenlijk. Gezien ze ook gewoon aan consumenten verkopen, zo ver ik weet moet je dan in nederland verplicht de prijs inclusief btw laten zien

[Reactie gewijzigd door jaenster op 28 januari 2022 14:41]

Zo lang de doelgroep waar ze zich op richten valt onder bedrijven hoeven ze geen prijzen incl BTW te laten zien. Uiteraard wel handig maar niet verplicht.
Maar hun doelgroep is beide, in iedere geval is hun doelgroep niet specifiek zakelijk.
Hoe zou de verhouding zijn denk je? Ik denk dat het aantal particulieren ten opzichte van zakelijke klanten nog geen tiende procent zal zijn.
Gaat om de doelgroep, niet om hun huidige soort klanten.
Hun doelgroep is overwegend zakelijk.
Zij hebben geen specifieke doelgroep.
Als zakelijk je doelgroep is, dan moet je dat duidelijk aangeven.

De eerste zin op hun website: "heb je een idee voor een eigen website of misschien voor je eigen bedrijf?"
Lees: persoonlijk of zakelijke website

Overduidelijk geen specifieke doelgroep, dus dan moet je voldoen aan de consumenten prijzen.
Ik neem hem inderdaad als particulier af, altijd weer een kleine “verrassing” bij t afrekenen..
Zelf ben ik in 2018 na 14 jaar (!) overgestapt van Antagonist naar Vimexx, toen ik een mail kreeg met de vermelding dat mijn ondertussen heel oude hostingpakket zou gaan vervallen en ik moest overstappen op een nieuwere optie. De goedkoopste optie zorgde ervoor dat ik bijna 3x zoveel ging betalen per maand.

Aangezien ik enkel een statische pagina host en mijn e-mail bij een webhost heb staan omdat ik die onafhankelijk van providers of bedrijven als Google etc wil houden, vond ik dat hun kleinste account te duur was en teveel opties bood voor dergelijke lage eisen.

Ik zit ondertussen 4 jaar bij Vimexx, zonder problemen, voor iets van €0.54 per account per maand (inclusief BTW).

Het enige dat me tegenstaat is de website en de backend van Vimexx zelf. De spelling en grammatica is werkelijk niet om aan te zien. Spaties op plekken waar ze (in het Nederlands) niet horen, grammatica die op sommige plekken lijkt op een Google Translate-actie vanuit het Japans ofzo (ontbrekende lidwoorden etc), en genoeg plekken waar gegokt lijkt te worden of een D of T gebruikt dient te worden.

De beste upgrade die Vimexx zou kunnen doen, is het inhuren van een Neerlandicus om al hun teksten te herschrijven.
Ik zit al jaren voor de hosting bij Contabo. Duitse degelijkheid en qua prijs een lachertje ten opzichte van de Nederlandse VPS partijen.
4 cores, 8Gb, 100Gb NVME €7,25 incl BTW per maand.
Bij TransIP kost je dat €60 per maand en bij Vimexx minimaal €20 met minder specs en €40 met iets meer opslag.

Keuze is niet moeilijk.
Wow. Deze ga ik toevoegen aan mijn lijst met hosters om te bekijken voor als ik weer eens iets nodig heb waar wat meer opslag bij komt kijken. Bedankt voor de tip.
Zelf was ik gewisseld naar Vimexx omdat Neostrada zeer onredelijke prijsverhogingen had, dus ik schrok in eerste instantie wel even toen ik gisteren een mailtje kreeg van Vimexx met daarin hogere verlengtarieven.

Gelukkig valt het hier, naar mijn idee, heel erg mee. Zeker ook omdat ik niet veel diensten heb. :) (verder ook dik tevreden met Vimexx)
Ik heb dezelfde overstap gemaakt, heb mijn domeinnamen overigens bij TransIp draaien, ook daar zijn de prijzen omhoog gegaan.

Denk dat er nog velen volgen, alles wordt alleen maar duurder ;-)
Overweeg eens om je domeinnamen ook naar Vimexx te verhuizen. Het is vooralsnog maar een adresje met wat DNS-mogelijkheden. Appels met appels, dus je bent gewoon goedkoper uit. Nu kan ik mij in het TransIP topic van vorig jaar nog wat tips van mensen herinneren over externe DNS-hosters om zo de migratie van domeinnamen eenvoudiger te maken (geen idee meer waar, ben zelf ook eigenwijs). Kijk er eens naar. Kan je op jaarbasis mogelijk toch weer van uit eten (afhankelijk hoe groot je bent). ;)

[Reactie gewijzigd door Sjeefr op 28 januari 2022 11:55]

Ja, 5% is te doen ten opzichte van de 100 tot 200% verhoging dat Neostrada durfde te doen.
Omdat ik wel dacht dat er prijsverhogingen zaten aan te komen (nieuw jaar, zeer hoge indexering) heb ik nog in december alles zitten te verlengen tot het maximum. Hierdoor kan ik gewoon door blijven gaan tot maart 2025 aan de oude tarieven.

Gezien de oude tarieven nog even geldig zijn, kan je eventueel hetzelfde doen.
Hou er natuurlijk wel rekening mee dat je locked-in zit want je hebt al vooraf betaald tot die datum.

[Reactie gewijzigd door SMGGM op 28 januari 2022 13:07]

maar stel de verval datum is 01-08-2022 en ik verleg voor 2 jaar, ben ik dan 6 maanden kwijt? 8)7
maar stel de verval datum is 01-08-2022 en ik verleg voor 2 jaar, ben ik dan 6 maanden kwijt? 8)7
Nee.
Nee, in tegenstelling tot bedrijven zoals Versio die gewoon je hele lopende periode schrappen, zet Vimexx het er gewoon allemaal achter.
Man man man wat een gezeur. Voor de meeste mensen gaat het om enkele euro's per jaar. Ik kan er niet wakker van liggen.
Zeker, ik ben sinds een paar maanden ook overgestapt naar Vimexx. Hiervoor betaalde ik ook € 0,45 per maand voor hosting ergens anders.

Totdat ik een e-mail kreeg dat ik van € 0,45 cent naar € 7,50 per maand... Oke je krijgt super veel extra's, die ik dus nooit ga gebruiken. Dus ben meteen overgestapt.

En zoals wat jij als hebt gezegd. Het is nog steeds te goedkoop.
0,45 naar 7,50 is geen 5% dus dan zal er toch wel iets anders gaande zijn..?
Ik had de email ook gekregen. De prijsverhoging valt nog mee, ik zat eerst bij Neostrada en daar ging de prijs ineens 100% omhoog, dat is andere koek.
Neostrada valt onder de TWS kliek, die is veel extremer met prijsverhogingen.
Letterlijk stond er dit in de mail: "Zo is als voorbeeld stroom in onze datacentra flink duurder geworden, zijn de prijzen van de hardware fors gestegen en is al onze software die we actief gebruiken duurder geworden." Neemt niet weg dat de verhoging niet in verhouding staat met wat me vorig jaar bij SoHosted is overkomen. Daar zijn de kosten vertienvoudigd. Voor mij de reden om dit jaar over te stappen.
Ik zou eens naar Contabo kijken. Duits degelijk. En Contabo valt onder de Duitse wetgeving waardoor er niemand bij je mee gaat zitten koekeloeren.
Bij Versio hebben ze vorig jaar de prijzen doodleuk verveelvoudigd. Dat was een prijsverhoging en daarop heb ik dan ook alles naar Vimexx verhuisd.

Ook ik schrok door het mailtje, maar 5% is in deze tijden gezien de gestegen energieprijzen gewoon netjes en niet meer dan logisch imho.
Ik had iemand uiteindelijk aan de lijn. Voor mij stonden die tarieven vast ook na tariefverhoging. Enige wat ik wel betalen moest waren de grootverbruik kosten ofzo. Maar over de streep ben ik goedkoper uit.
Bij bv Transip gaat de .nl 1 euro omhoog = 12,5 %
.eu meer dan 15% dat zijn toch behoorlijke verhogingen die volgens
mij toch niet allemaal aan de inflatie liggen.
Uiteraard niet. Het is ook gewoon marktwerking. Je ziet dat door de overnames binnen hostingland de prijzen op veel plekken zijn gestegen. Daar kan TransIP mooi van profiteren.
Gekeken naar de inflatie door de jaren heen en dat ze geen verhogingen hebben gehad zie ik het niet echt als probleem.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee