Knab biedt Apple Pay aan

Knab is begonnen met de ondersteuning van Apple Pay. Zowel particuliere als zakelijke klanten kunnen van Apples betaalsysteem gebruik maken. Knab is een van de eerste kleine Nederlandse banken die Apple Pay ondersteunen.

Knab heeft een speciale pagina online gezet waarop klanten informatie kunnen vinden over het betalen via Apple Pay. Klanten kunnen de functie activeren via hun Knab-app. Ze moeten daarin een betaalrekening selecteren en die in hun Wallet plaatsen. Betalen kan vervolgens met iPhones en iPads, de Apple Watch en Macs. De betalingen worden mobiel vergrendeld via FaceID of TouchID. Gebruikers moeten hun telefoon herstarten voor ze de betaaldienst kunnen gebruiken.

Klanten kunnen met zowel een particuliere als een zakelijke rekening Apple Pay gebruiken. Ook werkt de functie met gezamenlijke rekeningen. Daarvoor moeten gebruikers voor iedere bankpas de dienst activeren. Gebruikers kunnen maximaal 5000 euro per dag afrekenen, en kunnen die limiet niet aanpassen.

In Nederland zijn het vooral de grote banken die Apple Pay aanbieden. De Rabobank, ING en ABN Amro ondersteunen Apple Pay. Ook bunq ondersteunt de functie.

Apple Pay Knab

Door Tijs Hofmans

Nieuwscoördinator

02-06-2021 • 13:01

127

Submitter: twitnour

Reacties (127)

127
125
65
16
2
51
Wijzig sortering
Dat werd tijd. Ooit was knab snel met dingen, tegenwoordig is er niks meer snel, ook niet de app zelf. Wat een laadtijden.

En de klantenservice? "Installeer je iphone opnieuw". Ga toch fietsen. De api is gewoon bagger traag (piekt op 12 seconden per request). De website is even traag

Net Apple pay ingesteld, toen voel mij op dat ze in t overzicht alleen 't bankrekening nummer laten zien, maar knab staat juist bekend om het hebben van vele rekeningen (ik heb er 5). Overal word er lang en breed elk rekeningnummer in verband gebracht met de door jou ingestelde naam. In het overzicht om de juiste rekening te selecteren niet. En je kan niet naar de app om te kijken wat wat is, want je zit in de app :+

Dit aangegeven bij de klantenservice vannochtend, lijkt mij een simpele (en handige) toevoeging. Word afgedaan als "we snappen de verwarring".

We zullen verder maar zwijgen over t onbreken van iDIN en PSD2 8)7

KNAB was een goed concept, maar zou het niemand meer aanraden helaas
Mijn ervaring is juist andersom: Ze zijn goed bereikbaar zowel telefonisch als per chat als je onverhoopt toch tegen problemen aanloopt. Ze hebben vorig jaar actief klanten gebeld en gevraagd om feedback, daaruit bleek dat Apple Pay de meestgevraagde feature was. Die uitkomst hebben ze online gepubliceerd, hun plannen gedeeld en daar regelmatig updates over gepubliceerd. Nu is het er dan en het activeren vanochtend was wat lastig omdat iedereen dat aan het doen was maar het werkt prima.

Voor € 5 per maand is Knab een prima bank met veel flexibiliteit en een goede basisvoorziening. iDeal werkt. Je kunt een gezamenlijke rekening openen (kan niet bij Bunq of N26). De app doet wat-ie meot doen. Ze gaan voldoende met hun tijd mee en ze doen wat met de feedback van hun klanten. Ik heb gezegd dat ik graag klant bleef als ze Apple Pay zouden invoeren en dat blijf ik dus ook.
Bunq verhoogd hun tarieven, terwijl daar eigenlijk niets tegenover staat. Ze hebben hun app vernieuwd, maar ik heb letterlijk NIETS aan deze app vernieuwing gehad. Sterker nog, het is vanwege allerlei dark patterns en upselling een stap terug.

De vraag is, waarom gaan we niet weg? En welke bank dan wel? Waarschijnlijk ga ik switchen naar Triodos. Maar dan verlies ik wel enkele mooie Bunq features, vrees ik.
Ik heb vanmorgen BUNQ opgezegd. Naast de vreselijke app update van een tijd terug en de prijs stijging gaat het ze meer om woke zijn, social media en bomen.

Let wel op dat je eerst je rekening leeg maakt, ik zegde op met de gedachte dat het aan het einde van de facturatie periode zou gebeuren. Maar ik werd meteen uitgelogd en kan niet meer de laatste €600 die op de rekening stond eraf halen lol. Wachten op de klantenservice maar weer.
Ik ben ook mijn BUNQ-rekening aan het opzeggen.
Ik ben een ZZPer en gebruikte mijn rekening naast prive ook voor zakelijke doeleinden. Ik verzond ongeveer 10 bankoverschijvingen per dag. Dat was volgens Bunq te veel en ondanks dat ik al voorm ijn rekening betaal, sommeerde de "fraud afdeling" mij om een zakelijke rekening af te nemen en binnen 30 dagen te stoppen met mijn "zakelijk gebruik". Ze wilden dat ik 11 cent per overschrijving zou gaan betalen. Zelfs als ik geld toegestuurd krijg, moest ik maar 11 cent betalen, wat gewoon bullshit is.

Nu zit ik al een maand bij N26 en heb een gratis rekening, gratis debitcard, gratis transfers, geen gezeik, en apple pay.

[Reactie gewijzigd door Rex op 22 juli 2024 15:42]

Geen gezeik van bedrijven dat je een duitse IBAN hebt?
Niet echt. Bedrijven mogen uberhaupt niet discrimineren op IBAN.
Alle bankoverschijvingen zijn daarnaast bij N26 zijn "instant", dus alle betalingen komen meteen aan. Incassos werken bij alle EU-IBANs hetzelfde, dus dat is ook geen probleem. Soms kijken bedrijven op van een LT/DE/MT/EE-IBAN, maar als ze zien dat het gewoon werkt, dan vinden ze het allemaal wel ok.

EDIT: Ik woon in het buitenland. Ik had Bunq trouwens alleen maar voor de pinpas, maar ik ga geen 100 euro/jaar betalen om tijdens vakanties in NL te mogen pinnen.

[Reactie gewijzigd door Rex op 22 juli 2024 15:42]

Ik wil ook weg bij bunq, maar er is geen andere bank die je 5 betaalrekeningen laat openen zonder problemen (en snel online geregeld ook nog).
knab dus wel, via de app kun je in 5 minuten aanmelden en voor 5 p/m ook gewoon 5 ibans openen + gratis spaarrekeningen.
Kreeg je voor elke IBAN een andere pas? Bij Bunq switch ik 1 pas tussen rekeningen. Op zich niet bezwaarlijk als ik alle 5 de passen kan toevoegen aan Apple Pay.. ?

En kan ik er ook makkelijk een sluiten en dan een andere openen?
Je krijgt voor elke rekening een pas inderdaad. Maar, ik raad je echt niet aan om naar knab te gaan helaas
Ik heb zo ongeveer elke bank in Nederland wel gehad in de afgelopen 15 jaar: Rabo, ABN, ING, KNAB, N26, Revolut, Bunq, Wise.

Ik ben voor mijn dagelijkse verkeer na mijn Bunq avontuur weer terug gegaan naar de ING. Wat me bij Bunq het meeste tegenstond was de sektarische sfeer onder de gebruikers. Kritiek word door de incrowd niet getolereerd, men wijzigt ongeveer elk seizoen de price plans (betalen per transactie, betalen per pas, betalen voor all-you-can-eat Premium wat later not-so-Premium werd door het Green pakket, constant grote wijzigingen in de GUI waardoor je meer aan het zoeken bent dan aan het bankieren, het veranderen van een tech-bank naar een bedrijf dat vooral bezig is met co2 en bomen (niets mis mee hoor, maar daarvoor zat ik niet bij bunq), het aanhoudende gevoel dat je buiten Nederland toch maar weer moet hopen dat een card betaling werkt (en als het niet werkt is er altijd wel een reden voor maar het ligt nooit aan bunq) en het feit dat je ze nooit kan bellen. Ook ik werd geconfronteerd met sommaties van de fraude afdeling omdat ik een iets groter bedrag van mijn broker binnen kreeg, iets wat me in al die jaren bij ING nog nooit gebeurt is, en de aanhoudende verhalen dat rekeningen zonder boe of bah worden gesloten als je ook maar even buiten het risico profiel valt.

ING is zeker niet perfect, verre van dat. Ook hun pricing wordt zo nu en dan aangepast maar niet zo radicaal als wat bunq elke keer doet. De basis (betalingsverkeer) werkt gewoon goed, ze lopen voorop in ontwikkelingen (ApplePay etc) en de App zit goed in elkaar.

Revolut en Wise heb ik er nog bij omdat dat met name op vakantie interessant kan zijn of omdat bijvoorbeeld een betaling in Noorse kronen via Wise gewoon veel goedkoper is dan via ING. N26 heb ik nog maar ga ik sluiten omdat ik er werkelijk niets meer mee doe en bunq heb ik slapend met een lege rekening zodat ik af en toe nog eens kan kijken wat ze nou weer verzieken in de App :)
Ik was ook heel blij bij bunq en betaalde graag 8 eur/mnd maar sinds v3 ben ik ook weg (te lang naar "je hebt 0 bomen en XX geld bespaard" moeten staren). N26 werkt goed, ik heb nu 3 spaces (soort virtuele rekeningen) en betaal online met PayPal aan de gratis debit mastercard. Er zit ook een gratis Maestro card bij en Apple pay werkt perfect. De app werkt vlot en is netjes. Helaas kan je geen tikkie met een Duitse iBan (ik heb het gechecked en dat is geen iBan discriminatie blijkbaar), dus af en toe voor iDeal gebruik ik nog Rabo waar ik nog een rekening heb ivm rentekorting hypotheek (koppelverkoop?). Overboekingen Rabo - N26 staat 1 dag voor maar meestal is het een paar uur (alsof er een postduif naar Duitsland moet). Zucht. N26 is gratis, maar zou best een paar euros over hebben voor iDeal en wat meer spaces, 9.99 vind ik te veel als ik er geen iDeal voor krijg.

Er is helaas echt geen goede vervanger voor bunq v2, v3 is het iig niet. Ik vind het nog steeds jammer. Het was een "core banking" app, met handige, moderne features, maar ze hebben de app gedecoreerd met allerlei dingen waar ik totaal niet op zit te wachten en die echt een zooitje maken van de strakke app die het ooit was. Tenminste, zo ervaar ik het. Ik snap nog steeds niet waarom het niet allemaal add-ons konden zijn (groei een bos add-on, #insta add-on, tribes add-on, fictief geld bespaard add-on, etc) zodat het optioneel was, dan bleven de early adopters ook blij denk ik.

[Reactie gewijzigd door teek2 op 22 juli 2024 15:42]

Ik ben van Rabo overgestapt naar ABN om de instant payments. Rabo ondersteund maar 2 systemen terwijl ABN er 3 ondersteund. Nu kan ik via de ABN d.m.v. instant payments geld overmaken naar mijn N26 account en staat het er in twee seconden.

Bron: https://www.betaalvereniging.nl/betalingsverkeer/instant-payments/deelnemende-banken-instant-payments/
N26 ondersteund iDEAL in die zin dat je via iDeal direct geld kan overmaken naar je N26 rekening (dan hoef je geen dag te wachten op je geld). Wel kost dit iets geld (transactie), maar dat is ook beschikbaar voor de gratis rekening en dan is dat natuurlijk een meevaller.
Een aankoop betalen gaat nog niet met iDEAL, maar ik reken erop dat ze dat snel gaan toevoegen na deze toevoeging. Bij Revolut kan het namelijk wel al.
Ik vind het helemaal geweldig als Bunq mij toestaat om in groen te investeren, of dat standaard doet. Een van de twee. Triodos doet het standaard, bij Bunq moet je het instellen. Allebei voor mij OK. Maar ik hoef er niet steeds aan herinnert te worden... ik ben van mezelf al voldoende met milieu bezig. Het riekt dan ook naar greenwashing. Bunq wil helemaal niet groot worden. Ze willen zoveel mogelijk afromen (of noem het uitzuigen) bij midden- en hogere klasse. Ik zou graag naar Triodos willen (ook @Teun!), maar heb nog geen vergelijking gemaakt tussen de features. Waarschijnlijk is het minder features dan Bunq. Hoewel ik ze niet eens allemaal gebruik.
Heb gemaild met Triodos en ze zijn ook niet van plan om de app significant te verbeteren. Het is niet hun missie.
Bij de Spaanse Openbank, die sinds kort ook in NL opereert (www.openbank.nl), kun je gratis alle rekeningen openen die je nodig hebt en alle mastercards nemen die je wilt.
Je zit wel vast aan Spaanse IBANs en je kunt er niet mee pinnen in de winkels (alleen "creditcard betalingen").
Qua vooruitgang en innovatief zijn vind ik ING heel prettig. Was er als de kippen bij met Apple Pay, heeft een erg goede app, en qua app is een hoop te doen met je bankzaken.
Ligt aan je perspectief denk ik, kijk jij hierbij bijvoorbeeld ook naar ethische kant? Zowel binnen het bedrijf als de beleggingsposten? Juist omdat ik er zelf over zit te denken ING op te zeggen vooral daardoor eigenlijk.
Nee, ik kijk alleen naar de consumenten kant die voor mij van belang is eigenlijk.
Fair enough, persoonlijk is mij mn geweten ook wat waard, maar ik weet ook dat niet iedereen daar evenveel waarde aan hecht. Bedankt voor je vlotte reactie.
Heeft niet zozeer met "geen waarde eraan hechten" of "geen geweten mee laten spelen", bij elk bedrijf is er wel iets, maar als je bij elk bedrijf de onderste steen boven haalt, kan je uiteindelijk maar beter alles cash thuis houden. Maar dat is ook geen oplossing helaas.
Ik ben dat ook wel met je eens, en je kan ook niet bij elk bedrijf alles uitvinden ook al zou je dat willen. En dat laatste is inderdaad ook mijn conclusie eigenlijk. Het liefst zou ik bijna alle bedrijven de deur uit doen maar inderdaad onmogelijk. Het was trouwens niet mijn intentie om je morele standaard aan te vallen of onderuit te halen of iets dergelijks, ik bedoelde letterlijk dat sommige mensen daar gewoon niet mee bezig zijn ik dacht (blijkbaar verkeerd) dat jij daar ook onder viel.
Ethiek bij een grootbank? Mag je mij uitleggen? Even los van het feit dat het de laatste echte grote banking werkgever in Nederland is …. (Ik zit bij de Rabo)
Ik heb vaak veel gedoe gehad met bunq en de kosten tegenover de service (die er natuurlijk bijna niet is) maakt het voor mij een mooi moment om er mee te kappen. Ja veel rekening maken is handig maar als ik ga kijken hoeveel ik er echt nodig heb zijn de kosten het ook niet meer waard.

Daarnaast moet ik ook bekennen dat ik helemaal klaar ben met al het gedoe eromheen. Maak gewoon een bank app daar betaal ik voor |:(
Ik heb dit zelfde probleem, ik gebruik de Bunq Pack met mijn partner en ons bedrijf, daar betaal je nu 20 euro voor, straks 24, dat is gewoon te zot.

Nu dat Knab Apple pay heeft, zou ik eigenlijk zo willen overstappen omdat het dan nog (eerste jaar) maar 8 euro kost... maar dan zie ik de reactie erboven en ga ik weer twijvelen...
Ik heb bunq gisteren, na 4 jaar, opgezegd. Ben lange tijd een tevreden gebruiker geweest, maar de app is gedurende de afgelopen jaren steeds verder bergafwaarts gegaan terwijl de prijzen alleen maar stijgen.

Daarnaast is de concurrentie niet stil blijven zitten. Ik vind nu zelfs de 'grootbanken', waaronder de ING een stuk prettiger: de app ziet er gelikt uit, je hebt er tegenwoordig ook push notificaties, je krijgt tenminste een echte credit card en door Apple Pay heb ik het kiezen van mijn eigen pincode toch niet meer nodig.

Uiteraard zijn er enkele punten die ik ga missen, maar ik heb liever een bank waar ik op kan vertrouwen dan een bank die elk half jaar z'n kont keert en daarbij alle pakketten en prijzen overhoop gooit.

Ben nu aan het wachten op ideal support en misschien zelfs Nederlandse IBANs voor N26.
Sterker nog, je krijgt allerlei ellende door je strot geduwd plus v3 met bugs die nog steeds niet verholpen zijn.
Wij zijn een kleine VVE met 6 transacties per maand en je betaalt echt overal de hoofdprijs (lees 120 euro per jaar) en dan kunnen pdf afschriften er nog niet eens gratis vanaf. De enige reden dat Bunq goedkoper is, is omdat ze rente geven (en daar zelf iets te enthousiast over zijn). Met een flinke reserve tikt dat nog wel aan.
Je krijgt toch alleen over de eerste 10.000 euro rente?
Triodos valt qua techniek dan weer tegen. Toen iOS 14 uitkwam deed de app het wekenlang niet, en onlangs met iOS14.5 werkte de app niet als je Face/Touch-ID aan had staan. Daar wordt heel laconiek op gereageerd, en als het dan gefixt is hoor je ook niets.

Ik ben ook op zoek naar een groene bank die het technisch wel goed doet. ASN heeft ook geen Apple Pay...
ABN AMRO met Slimme Betaalregels bevalt mij zeer goed.
Ik herken je commentaren op laadtijd niet. De app is op Android prima, laadt snel en is (bij mij) zelfs sneller dan de Rabo app
idem voor Android. IOS is ook lekker vlot. Ik merk geen verschil met andere banken.
Tijd om over te stappen zou ik zeggen. Zoveel moeite is het niet en met de overstapservice die elke bank aanbiedt, wordt een jaar lang betaalverzoeken doorgestuurd naar je nieuwe rekening.
Anoniem: 162126 @jaenster2 juni 2021 13:33
En dan nog is knab beter dan de Rabobank.
Ik vind het commentaar op Knab ten gevolge van beperkingen bij Apple niet terecht. De aansluiting op Apple Pay is niet alleen een technische zaak bij Knab, maar vooral ook een economisch spel van Apple. Zij bepalen welke banken er aangesloten mogen worden, wanneer en tegen welk tarief.

Apple Pay staat het verder niet toe om bankpassen een naam te geven. Die paar getalletjes is dus ook een beperking van Apple, niet van Knab.
Hadden ze maar een API die je als zakelijke klant zonder licentie kan gebruiken. Antwoord is altijd, staat op de planning. Inmiddels 2 jaar verder en nog geen duidelijkheid. Traagheid van de app/site is echt de grootste ergenis. En het community platform heb hebben ze maar offline gehaald. Ze deden er toch niks mee blijkt
Revolut heeft het ook al een tijdje en ook iDEAL ondersteuning. Best prima voor een "gratis" rekening.
Voorheen gebruikte ik N26 (die ook Apple Pay aanbieden), maar vanwege de iDEAL ondersteuning toch geswitcht naar Revolut.

Update: ik kom er net wel achter dat Tikkie op dit moment Revolut niet meer accepteert. Helpdesk van Tikkie geeft aan dat banken die iDEAL betalingen accepteren zelf bepalen van welke andere banken zij dit accepteren. En ik maar denken dat iDEAL gewoon iDEAL is...

[Reactie gewijzigd door itavero op 22 juli 2024 15:42]

Let wel op dat de meeste Revolut rekeningen niet onder een banklicentie vallen.
Je bent dus niet voor maximaal 100k gedekt door een Europees depositogarantiestelsel.
Jeetje, Nederlandse gebruikers zijn nooit gedekt.

https://www.revolut.com/e...nal-data/is-my-money-safe

Open de app en klik op je profielafbeelding, scroll dan helemaal naar onderen.
If you are registered to the Revolut Payments UAB entity:

Because the account you hold with us is an electronic money account (not a bank account), your money is not protected by Lithuanian deposit insurance administered by the State Enterprise Deposit and Investment Insurance (VĮ “Indėlių ir investicijų draudimas”).
If you are registered to the Revolut LTD entity:
Because the account you hold with us is an electronic money account (not a bank account), your money is not covered by the Financial Services Compensation Scheme.
Als je bijvoorbeeld Pools bent, dan staat er een derde optie:
If you are registered to the Revolut Bank UAB and Revolut Payments UAB entity:
Almost all deposits with Revolut Bank UAB are insured by the Lithuanian State Company “Deposit and Investment Insurance” (VĮ “Indėlių ir investicijų draudimas”). This means that if an insured deposit is not returned as a result of an inability of Revolut Bank UAB to fulfil its financial obligations, the Lithuanian State Company “Deposit and Investment Insurance” shall pay the deposit insurance compensation for deposits to the depositors. The maximum amount of insurance compensation for deposits with Revolut Bank UAB for a single depositor is EUR 100,000. The amount of deposit insurance compensation is determined by aggregating all the deposits held with Revolut Bank UAB. Please note that certain deposits are not insured. More details regarding deposit insurance are available here.
Ik gebruik Revolut als portemonnee. Ik stort regelmatig €100. Bankbescherming is voor zo’n bedrag niet belangrijk.
Je kan in de EU gewoon een volledige bankrekening openen bij Revolut, die valt onder de Litouwse deposito-garantiestelling tot €100k.

Misschien denk je aan Revolut in het VK, waar ze alleen e-money rekeningen aanbieden.

Source
Ik dacht ergens te hebben gelezen dat ze langzaam iedereen aan het overzetten zijn naar de door Litouwen gedekte rekeningen. Ik val volgens de app in ieder geval nog onder de oude niet gedekte entiteit.
Mag ik vragen of jouw rekeningen wel worden gedekt?
Ik ben dan niet @Joosto maar mijn Revolut rekening is van Litouwen aangezien de IBAN begint met LT. En ik gebruik Revolut nu ongeveer driekwart jaar. :)

Edit: verduidelijking

[Reactie gewijzigd door orvintax op 22 juli 2024 15:42]

Dat de rekening in Litouwen is gevestigd betekent niet gelijk dat je onder het depositogarantiestelsel valt.
Mijn rekeningen beginnen namelijk ook met "LT".
Zo kan je checken of je onder het stelsel valt:
https://www.revolut.com/e...nal-data/is-my-money-safe
En dan maar hopen dat je meer aan een Litouws deposito-garantiestelling hebt dan in IJsland het geval was :+
Je hebt gelijk. Let wel dat Revolut (Barclays Bank) begon vanuit de UK. Die Litouwse branch is er nog niet zo lang.
Anoniem: 162126 @itavero2 juni 2021 13:40
Behalve dat er wat zaken zijn die alleen iDEAL ondersteunen heeft het nooit mijn voorkeur. De bescherming van consumenten laat gewoon te wensen over als je het vergelijkt met creditcards. Als een zaak failliet is en je daarna toch nog via de webshop iets koopt kan je achteraan aansluiten bij de curator.
Dat was ook nooit de bedoeling van iDEAL. Het is een heel ander product en is vooral gemaakt om transacties te doen. Hoe die verzekerd moeten worden en wie welke risico's dragen staat los van de transacties. Creditcards zijn eigenlijk meerdere producten in één en daar betaal jij en de verkoper op zich dan ook voor. Het totaal aan kosten bij creditcards is beduidend hoger dan iDEAL en de verkoper draagt ook een bepaald risico.

Dat het handig zou zijn als je met iDEAL achtige betalingen een verzekering hebt is zeker zo, maar dan moet een bank dat aanbieden. Zou geen probleem moeten zijn.
Inderdaad ook geprobeerd hier maar helaas mag ik blijkbaar mn telefoon niet bezitten (root) en van de app gebruik maken. Dus gelijk er weer af gepleurd. Ben wel benieuwd hoe dit zit bij die N26 als je dat weet!
Ik gebruik de n26 app probleemloos op een rooted telefoon, zelfs zonder magisk hide
Ja leuk.
En Android dan?
Mobiel betalen op Android is misschien al 5 jaar een feature request en hebben ze altijd geweigerd op te pakken. Ze wouden mobiel betalen pas aanbieden als het zowel op Android als iOS mogelijk was. Anders zouden de iOS gebruikers "mee betalen" aan een feature die ze niet kunnen gebruiken.
Nu hebben ze dus mooi het omgekeerde gedaan en zullen ze zichzelf wel op de borst kloppen dat ze Apple Pay aanbieden. Dat ze daarmee alle Android gebruikers, waarbij het al ettelijke jaren mogelijk was, laten stikken meebetalen aan een feature die ze niet kunnen gebruiken zal nu wel geen probleem zijn.
Dat is inderdaad wel een bijzondere redenering van Knab.
Hoewel ik hem zakelijk misschien wel begrijp (al zijn ze wel erg laat). Apple Pay is booming voor banken.
Ik denk dat het NFC-betalen op Android niet voor iedereen is weggelegd én dat Samsung/Google Pay voor sommigen ook een drempel is (privacy).
Dat laatste argument gaat juist niet op. Op Android kunnen banken de NFC chip vrijelijk(er) gebruiken waardoor banken juist zelf direct NFC betalen kunnen aanbieden zonder tussenpartij zoals Apple (of Google) Pay. De Rabobank doet het volledig zelf, de Rabo Wallet app koppelt gewoon rechtstreeks met de NFC chip om betalingen te doen. De bank heeft dan dus juist alles in eigen beheer.
Juist wel. Google Pay heeft volgens mij de voordelen van Apple Pay behalve de privacy.
NFC betalingen zijn gelimiteerd (pincode invullen). Elke bank moet daar zelf een implementatie voor schrijven. En dat doet Knab dus niet (geen grote bank + weinig gebruikers = duur).
Ik heb van een bank wel eens een aantal NFC en Apple Pay betalingen gehoord. En dan begrijp ik wel dat kleine banken dat NFC links laten liggen. Groot banken doen het omdat het moet. Maar volgens mij was ABN (?) nu ook over, geen NFC meer, wel Google Pay.

[Reactie gewijzigd door iAR op 22 juli 2024 15:42]

Bij de rabo kan je meestal gewoon contactloos betalen met de wallet app (een keer in de zoveel tijd moet je wel je app pincode gebruiken ter bevestiging / bij grotere bedragen )
Voor mij is dat nu juist het probleem. Bij Apple Pay zijn alle betalingen simpel geverifieerd (Apple Watch hier) en nooit gedoe met een pincode.
Anoniem: 14842 @iAR2 juni 2021 20:19
Volgens mij doen ABN, ING, RABO en SNS allemaal gewoon NFC betalingen. Daar is ook helemaal niets ingewikkelds aan en het is zeker niet duurder dan Apple of Google pay. Sterker nog: op termijn geef ik je de garantie dat je goedkoper uit bent als bank. Zodra Apple/Google genoeg marktaandeel hebben trekken ze het wurgkoordje wat strakker aan en moet je als bank betalen voor hun "dienst". Een dienst die gewoon volledig gestandaardiseerd kan zijn maar, in elk geval door Apple, bewust wordt geblokkeerd omdat zij dat als enige willen aanbieden op hun hardware. Echt, hoe kortzichtig wil je het hebben...

Apple en Google gebruiken beide ook gewoon de NFC chip voor de betalingen. Iedereen zit steeds op te geven dat ze Apple of Google pay willen terwijl iedereen in Nederland al jaren met de NFC chip op de pinpas betaald. En nu moet het voor de telefoon plots een andere naam hebben en via Google of Apple gaan anders is het niet hip ofzo? Ik snap er werkelijk helemaal niets van.
Ik blijf er bij, betalen met Apple Pay vind ik vele malen fijner dan welke nfc oplossing van welke bank ook. En gezien het aantal transacties nfc vs Apple Pay ben ik niet de enige.
Anoniem: 14842 @iAR3 juni 2021 12:18
Ja sorry, maar dat kan dus niet. Het is gewoon hetzelfde. Dit is echt gewoon fanboy om het fanboy zijn.
IK vind van niet. Ik zou het prettig vinden als ik gewoon mijn mening op basis van ervaring mag hebben. Ik vind het fijn dat jij blij bent met je NFC betalingen.
Plus, het aantal transacties met Apple Pay IS vele malen hoger dan met NFC. Maar goed, haters gonna hate...

[Reactie gewijzigd door iAR op 22 juli 2024 15:42]

Anoniem: 14842 @iAR4 juni 2021 10:36
Je mag gewoon je mening hebben, maar de onderbouwing slaat nergens op.

Ik heb een Android met ING banking (NFC) er op en een iPhone met Apple pay (ING) er op. Beide werken gewoon exact hetzelfde. Maar goed: ik hou het hierbij.
Ik ben dan wel benieuwd hoe je dit dan doet zónder pincode:
Zo is voor een bedrag hoger dan € 50 altijd je pincode nodig. En ook kan iemand niet onbeperkt kleine bedragen zonder pincode betalen. Zodra die kleine bedragen optellen tot boven € 50 dan is opnieuw je pincode nodig. Diefstal van je telefoon is vervelend, maar je pincode beschermt je geld.
Apple pay op een Android? Wat denk je zelf?
Zeg nooit nooit, AppleTV app is nu ook voor android TV's. Ze kunnen beter marktaandeel pakken dan echt alleen je eigen onkruid wieden.
Ik zie 't ze wel proberen ook. Ze verdienen grof geld aan Apple Pay zonder dat ze er iets voor hoeven doen, waarom niet een stukje van de behoorlijk forse Android taart mee proberen te pikken?
Anoniem: 14842 @RMX2 juni 2021 13:34
Erm, op Android kun je toch gewoon je NFC gebruiken om betalingen te doen :? Dat is toch precies hetzelfde, maar dan niet van Apple? Als je persé "Apple" pay wilt stel ik voor dat je een "Apple" koopt?
Dat kan dus niet bij KNAB en dat is het hele punt. KNAB wilde dit niet implementeren omdat dat oneerlijk zou zijn tov Apple gebruikers.
Dat is dus niet hetzelfde.

Apple Pay is min of meer hetzelfde als Google Pay. Betalen via NFC via de app van je bank (op Android) zitten andere haken en ogen aan.
Anoniem: 14842 @Sluuz2 juni 2021 20:13
Leg me dan eens uit wat? Ik heb een Android telefoon met een NFC chip met daarop ING bankieren.
Ik heb ook een iPhone met een NFC chip met daarop ING bankieren, maar die heet Apple pay.

Ik zie het verschil niet, buiten dat Apple alles gesloten houdt en op hun manier wil doen?
Tja voel me niet echt geroepen als je er al met zulke vooroordelen in staat ("alles gesloten houden" en "op hun manier wil doen").

Misschien moet je je even afvragen waarom er Google Pay bestaat, naast het NFC betalen via een bank app. Als het allemaal hetzelfde zou zijn, waarom bestaan die twee dan naast elkaar?
Klein voorbeeld: bij betalingen via NFC op Android via de app van je bank, heb je een limiet van 25 of 50 euro waarboven je je pincode moet invoeren. Dat is bij Apple Pay bv niet aan de orde, de limiet ligt veel hoger wat erg fijn is. Zonder aan veiligheid in te boeten trouwens.

Deze discussie is ook al heel vaak gevoerd, dus lees hier anders even de comments door: nieuws: ACM onderzoekt vermoedelijk of Apple NFC-chip in iPhones moet openste...

[Reactie gewijzigd door Sluuz op 22 juli 2024 15:42]

Anoniem: 14842 @Sluuz3 juni 2021 12:00
Tja voel me niet echt geroepen als je er al met zulke vooroordelen in staat ("alles gesloten houden" en "op hun manier wil doen").
Dat is geen vooroordeel maar gewoon een vaststelling van een feit. Alles op hun manier wil doen is dan wel een waarde oordeel.
Misschien moet je je even afvragen waarom er Google Pay bestaat, naast het NFC betalen via een bank app. Als het allemaal hetzelfde zou zijn, waarom bestaan die twee dan naast elkaar?
Omdat er ook landen zijn waar pin betalingen niet 100% zijn doorgedrongen en daar geen standaard voor is: dat is in NL dus niet van toepassing.
Klein voorbeeld: bij betalingen via NFC op Android via de app van je bank, heb je een limiet van 25 of 50 euro waarboven je je pincode moet invoeren. Dat is bij Apple Pay bv niet aan de orde, de limiet ligt veel hoger wat erg fijn is. Zonder aan veiligheid in te boeten trouwens.
Die limieten worden vastgesteld door banken en eventueel winkeliers. Lees ook de informatie van Apple hierover: https://support.apple.com/nl-nl/HT207435 .

Die limiet van 50 euro kun je zelf ook verhogen bij je bank. En je boet natuurlijk wel aan veiligheid in. Immers als je telefoon is unlocked en iemand houdt hem dicht bij een scanner in de buurt kan er meer dan 50 euro worden afgeschreven. Maar goed dat maakt ook niets: dat is net een andere insteek in settings. De techniek is exact hetzelfde, maar Apple wil dat niet openstellen.

Google pay is van hetzelfde laken een pak. In sommige landen (3e wereld, US) kan het handig zijn omdat daar standaard pin betalingen niet zijn doorgedrongen. In Nederland met een penetratiegraad van bijna 100% van mensen die gewoon pinnen is het verschil er gewoon niet.

Ik kom als consument een winkel binnen en betaal daar met mijn Android telefoon met NFC chip. Nu doe ik het zelfde, maar dan op een Android telefoon via Google pay (met dezelfde NFC chip). Nu doe ik weer hetzelfde, maar dan op een Apple (ook weer: NFC chip). Het kan zijn dat je er een warm gevoel van krijgt als je zegt "ik heb met Apple pay betaald", maar daar houdt het dan ook wel op. De betaling is gewoon exact hetzelfde en wordt ook door dezelfde betalingsverwerker verwerkt...
Ik weet niet hoe het bij Knab zit, maar bij ASN is er gewoon een app van ASN zelf. Geen google er tussen, geen Apple er tussen, gewoon puur van ASN zelf. Het presenteert zichzelf als AS-level NFC payment provider (je kan in Android kiezen tussen apps/google pay). Het is juist Apple die het geheel beperkt tot hun eigen systeem, ipv dat ze banken in staat stellen hun eigen app te ontwikkelen.
Op Android betalen we al wat langer via NFC. Maar dan gewoon met de app van je bank.

Ik moet trouwens zeggen dat ik het tegenwoordig meer als "backup-betaaloptie" gebruik. Ik ben een van die figuren die nog steeds ook gewoon een portemonnee met bankpas (met NFC-chip) bij zich draagt. :)
Dat is het ook, NFC betalingen met je telefoon zijn eigenlijk gewoon betalingen met een pinpas maar dan hipper. Apple (of Google) Pay is zonder limieten of pincodes een volledig alternatief.
Wat mij betreft is het enige nadeel dat je dus nooit meer een betaalpas bij je hebt en je pincode van die pas al helemaal niet meer weet.
Apple Pay is echt heel veel veiliger dan PIN, dat is nogal aan wezenlijk verschil. Android Pay ken ik niet.
Ze hebben er behoorlijk lang over gedaan in vergelijking met de andere systeembanken voor een bank die zich profileert als online bank.

Voor ons is het gemis aan Apple Pay, en de gebrekkige communicatie over de beschikbaarheid, de voornaamste reden geweest om weg te gaan.
Als internet-only bank lopen ze overal achteraan. Slechte klantenservice, nauwelijks ontwikkeling in nieuwe diensten.
Vreemd, terwijl zij juist eerst een van de beste klantenservices hadden.
Ja, hadden.
Dat is wat anders dan hebben.
Op papier is de Aegon bank opgegaan in KNAB. In praktijk hebben ze de klantenservice van Aegon Bank over genomen. Er is echt niets meer van de service van KNAB overgebleven. Er was een online community op hun site waar ze altijd snel reageerden en ook wat deden met de opmerkingen en suggesties, die hebben ze ook om zeep geholpen.
De klantenservice functie in de app werkt ook niet meer fatsoenlijk.
Echt jammer dat KNAB zo achteruit is gegaan, ik ging er juist heen om hun "vooruitstrevendheid", nu wacht ik inmiddels al jaren op betalen met de Android telefoon, altijd is de klant beloofd (ook op het forum, dat bestaat ook al niet meer) dat dit kwam als Apple pay ook uitgerold werd.
Knab laat inderdaad
Toch knab van ze.
Nu SNS nog. Man man wat is dat een gebed zonder end. Begin 2020 zouden ze nog gesprekken hebben gevoerd met Apple maar sindsdien is het weer bijzonder stil.
Precies, zelfde verhaal bij ASN Bank en andere Volksbank takken. Ik heb herhaaldelijk contact gehad met de klantenservice over een periode van zo'n 2 jaar en telkens krijg je precies hetzelfde antwoord 'we zijn in gesprek met Apple' en 'we volgen de ontwikkelingen op de voet'. Welke ontwikkelingen? En wat wil je als kleine bank in een gesprek voor elkaar krijgen? Is het bij Apple niet een kwestie van accepteren of weigeren?
Ja we worden aan het lijntje gehouden, maar wel gaan ze binnenkort de prijs van de betaalrekening weer omhoog gooien omdat ze de bejaarde website een nieuwe look hebben gegeven...
Hebben ze zojuist gedaan, van €1,90 naar €2,20 per maand. En ook nog altijd geen structurele verbeteringen aan de gebruikservaring van de iOS app.
En dan te bedenken dat de volksbank groep meer klanten heeft dan Knab. Op zich ook wel bijzonder.
ja daar wacht ik ook op....
Mooie stap dat ook Knab dit heeft geïmplementeerd. Nu nog PSD2...
En Google Pay/NFC betaalmegelijkheid voor Android en iDIN.

Ivm hypotheek wilde ik weten of er iets geregistreerd stond bij BKR. Als klant van KNAB kan je geen gebruik maken van iDIN en moest ik een formulier uitprinten en ondertekend mailen. Na een week krijg je het overzicht per briefpost. Dat is toch niet meer van deze tijd.
Ideaal. Ik zit tegenwoordig zowel zakelijk als Privé bij KNAB en ik vind het echt goede bank. Staan vaak ook direct bij je klaar als je vragen hebt of ondersteuning behoeft. Apple Pay is ook inderdaad iets waar ik al langer op zit te wachten.

Edit. Zie net ook dat zowel particulier als zakelijke pas toe te voegen zijn. Top <3

[Reactie gewijzigd door Snowfall op 22 juli 2024 15:42]

Leuk dat ze dit implementeren, alleen jammer dat het nu pas is. Zij liepen voor met het innoveren vergeleken met de grootbanken en op een gegeven moment liep het vast. Na 2 jaar had ik de moed opgegeven en vertrok.

Hun argument destijds om geen NFC mobiel betalen in te voeren in de Android app, was om alle klanten een gelijkwaardige ervaring te geven. Guess they changed their policy.

https://bieb.knab.nl/inko...t-dit-en-kan-dit-bij-knab
Nadat oprichter R Frijters vertrok was het voorbij met de innovatie.
Blijft knab lastig als een bank je steeds opnieuw laat verifiëren.
Als ze de laadtijden nou eens versnellen. Wat een ramp is dat zeg.
Een API beloven ze mij ondertussen al 2 jaar, elke keer zijn ze er mee bezig maar weten niet wanneer ze klaar zijn. Met andere woorden, dat komt nooit.

Ook de app is een ramp. 2 jaar geleden al gemeld dat die scanknop op homescherm moet staan ipv onder een menu. Want je moet nou 1 keer inloggen met die qr code.. Kan niet snel dus!

Ook het "community" platform waar ze eerst massaal voor hebben geadverteerd hebben ze weggegooid. Reden: te veel klachten en feature requests.. Tsja begrijp het wel, het is een bank die stil staat.

Apple pay, prima. Waar kan ik dan met mijn android mee betalen?

Eind dit jaar ga ik overstappen. Bunq lijkt mij interessant ivm de API koppeling. Maar ook daar hoor ik niet heel veel positieve verhalen over.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.