Gebruikers Apple Card kunnen openstaande rekening via web betalen

Apple heeft het mogelijk gemaakt voor gebruikers van de Apple Card om hun openstaande creditcardrekening via het web te betalen. Via de portal kan het openstaande bedrag worden afgerekend, waardoor gebruikers niet afhankelijk zijn van de iOS-app.

Via de webpagina card.apple.com kunnen gebruikers met hun Apple ID inloggen op hun creditcard en daar hun financiële zaken regelen. Er is onder andere te zien welk bedrag openstaat op de creditcard, waarbij het mogelijk is om dit via de portal af te rekenen. Voorheen was dit niet mogelijk en moesten gebruikers dit via de Wallet-applicatie op de iPhone doen.

De webportal maakt gebruikers van de Apple Card minder afhankelijk van de app op de smartphone, en dat kan bijvoorbeeld nuttig zijn als de iPhone kwijt is geraakt of is gestolen. Voorheen moest Goldman Sachs, de bank die de betaalinfrastructuur heeft opgezet, worden gebeld om het openstaande bedrag af te kunnen betalen. Gebruikers klaagden daarom al langer over het gebrek aan webfuncties voor de Apple Card.

Apple bracht zijn Card vorig jaar uit, maar de creditcard is vooralsnog alleen te gebruiken door Amerikanen. Wanneer een Europese release op de planning staat, is op dit moment niet duidelijk. De betaaldienst Apple Pay is al wel in Nederland en België beschikbaar.

Door RoD

Forum Admin Mobile & FP PowerMod

04-07-2020 • 09:31

152

Reacties (152)

152
142
66
7
0
65
Wijzig sortering
Is Apple Card populair in Amerika? Net zoals Apple pay?
Definieer populair. Apple Pay kan door iedereen gebruikt worden voor betalingen. Dat is behoorlijk populair, want heel makkelijk.

De AppleCard is grotendeels gewoon maar een creditcard. Daarvan zijn er honderden, allemaal met eigen voor- en nadelen, spaarsystemen, kortingen en rentes.

Vergelijkbaar met een creditcard van vliegtuigmaatschapijen denk ik dat je de AppleCard als product voor de ‘harde kern’ moet zien en niet als iets voor iedereen. Voor zover ik kan zien heb je eigenlijk vooral baat als je relatief veel geld aan Applediensten- en spullen uitgeeft en anders is ws. een andere creditcard een beter idee.
in fact, Apple card wordt uitgegeven door Goldman Sachs en het betalingsnetwerk dat gebruikt wordt is van Mastercard. Apple heeft zogenaamd hele concept bedacht, maar weinig innovatiefs als je het vergelijkt hoe het hier in Europa werkt.

De creditkaart zelf is gemaakt van bepaald soort metaal materiaal en peperduur om te maken. Als klant krijg je kortingen op bepaalde aankopen, niet alleen van Apple. Niet wereldschokkende kortingen, je moet denken aan 3%. Kortingen krijg je ook wel bij andere creditkaarten in de USA.

Je kon je aankopen alleen inzien in je iphone, en nu ook via een klanten portal. En vandaaruit kun je je rekening betalen. Nou ja, wij hebben al heel lang een portaal. Apple Pay is ook te koppelen aan de Apple Card, maar dat kun je ook aan andere credit cards (ook dat kan met sommige creditkaarten in NL). In NL is apple pay meestal gekoppeld aan je bankrekening en niet aan je creditkaart.

Daar waar wij al heel lang nfc chips in de bankkaarten en creditkaarten hebben, hebben ze die in Amerika nog maar kort. Ze werken nog massaal met 'cheques' die wij zeker al 20 jaar geleden de deur uitgooiden.

[Reactie gewijzigd door xavalon op 23 juli 2024 15:24]

Hoe zit het eigenlijk met de kosten van de kaart?
Betaal je jaarlijks een bedrag voor de kaart?
Daar kon ik niet zoveel over vinden.
Creditcards zijn niet erg innovatief, ze stammen uit de jaren 70.
Een systeem zoals in Nederland met mobiele pinautomaten en contactloos betalen vereist een hoge mate van betrouwbare infrastructuur. Om maar te zwijgen over het onvolprezen iDeal.
Dat is ook precies de reden dat creditcards hier niet echt populair zijn. Ik heb ze ook alleen maar voor het buitenland eigenlijk.
De belangrijkste reden dat creditcards niet populair zijn in Europa is meer de mentaliteit. Het is een vorm van kopen op afbetaling en dat is in Europa niet populair terwijl dat in de VS heel lang de standaard was (maar nu ook minder wordt).
Jaren ‘70? Het concept is in 1887 al beschreven. Maar, dat iets al oud is, wil niet zeggen dat het achterhaald is.
Het is zelfs zo erg dat er nog een levendige handel in checks bestaat, want banken daar rekenen tot 30% om ze te verzilveren als ze door een andere bank zijn uitgeschreven. Er bestaan "pay day" winkels die ze voor 20% van je innemen. Wanneer ze er dan genoeg van een bepaalde bank hebben verzameld, gaan ze naar een fysieke locatie van de betreffende bank van uitgifte toe (welke in een compleet andere staat kan liggen) om ze daar alsnog kosteloos om te zetten naar contant geld wat ze daarna weer gebruiken om de volgende checks mee op te kopen.

Uiteindelijk zijn het vooral de mensen met lager betaalde werkzaamheden die hier de dupe van zijn, want als je in één week bij tien verschillende huizen de tuin bijhoudt krijg je waarschijnlijk ook van tien verschillende banken een check. Om de commissie voor het verzilveren te voorkomen heb je dus een dagtaak.

Een "tikkie" of sowieso elektronisch geld overmaken tussen particulieren voor bedragen boven dat van een kop koffie is er ook totaal niet ingeburgerd.
Een "tikkie" of sowieso elektronisch geld overmaken tussen particulieren voor bedragen boven dat van een kop koffie is er ook totaal niet ingeburgerd.
Apple during their next keynote:

We now revolutionize direct payments between people. We call it Apple Tikkie for Apple pay 🤣
Geld versturen via Apple Pay kan in de Vs al een tijdje via iMessage.
Een tikkie hoef je niet eens via Whatsapp te sturen, heb ze ook wel eens per mail ontvangen. Maar kan in principe via elke app die op je foon staat via het share menu
Tikkie is überhaupt geen innovatie, het is niks anders dan een marketing schilletje om iDeal betaal links.
Dat maakt het wel een innovatie. Voor ABN tikkie (en Bunq) konden particulieren op geen enkele manier een iDeal link creeeren en dus alleen iDeal betalingen voldoen van commerciele organisaties.

Dus consumer-to-consumer payments (waar Tikkie primair voor is bedoeld) zijn wel degelijk geinnoveerd.

Ik werk in Nederland voor een multionational met expats uit tientallen landen. Reken maar dat dezen, inclusief al die Amerikanen, zeer te spreken waren/zijn toen Tikkie ontstond. Dat is een vorm van innovatie die heel veel mensen aanspreekt, ook ver buiten de Hollandse cultuur.

[Reactie gewijzigd door Malarky op 23 juli 2024 15:24]

Je kon inderdaad geen iDeal doen, maar je kon wel gewoon overschrijven (wat iDeal doet). Dat is in Amerika een ander verhaal.
Wacht, je kan in de VS niet gewoon van de ene naar de andere bank geld overmaken?
Een stuk minder makkelijk dan we hier hebben inderdaad.
Overboeken in de US is duur, traag en je moet ervoor je nest uit naar een bankkantoor.
In Azië is dit ook een hot-item, daar zijn de bedrijfsmodellen alleen wel anders en zijn het andere partijen die deze diensten zelf aanbieden en dat is wezenlijk anders dan wat Apple of Tikkie doet. Tikkie en Apple faciliteren de transactie en Tencent en andere Aziatische (Chinese veelal) bedrijven fungeren hierin daadwerkelijk als financiële partij en bieden p2p betalingen via hun app ecosysteem aan. Veel Chinezen doen alles via 1 app op hun telefoon.

[Reactie gewijzigd door Ootje70 op 23 juli 2024 15:24]

Behalve dat de Chinese markt net zo groot is als de Europese markt en VS samen, dus slechts 1 toezichthouder en 1 groep programmeurs (centraal aangestuurd, monopolie/oligopolie vorming is geen enkel issue in China) in plaats van tientallen toezichthouders en honderden groepen programmeurs, zijn de Chinezen natuurlijk ook nauwelijks tot niet beperkt door privacy voorwaarden.

Zolang transacties maar volledig over Chinese infrastructuur worden afgehandeld is het veilig, anonimiteit is een vloek, en centrale opslag en toegang voor zowel eindgebruiker als meekijkende overheid een zegen.

Dat biedt zeker innovatieve voordelen.

[Reactie gewijzigd door Malarky op 23 juli 2024 15:24]

Het is wel mooi dat ik iemand geld kan sturen zonder dat zij mij eerst via een tikkie geld moeten bedelen/vragen. Soms is het gewoon fijner om te betalen zonder dat een ander daar om hoeft te vragen. Het zou mooi zijn als de banken ook tokkie gingen ondersteunen.
Dat hest Vipps hier in Noorwegen, en gebruikt je telefoonnummer. Heel veel handiger dan Tikkie. Dan kun je nl gevraagd en ongevraagd betalen, en wie betaalt wat zit ook ingebouwd, ohja en bedrijven en sportclubs ook om te betalen op de markt of wherever.
Oh het bestaat zeker. In Ghana bijvoorbeeld en veel andere landen is dat mobile money waar je geld kan sturen op basis van een telefoonnummer. Ik gebruik TransferWise om geld over te maken naar familieleden in Ghana bijvoorbeeld. Maar in Nederland bestaat zo iets niet en dat is wel wat Apple Pay aanbied nu wereldwijd. Dat is mooi toch?

[Reactie gewijzigd door Macshack op 23 juli 2024 15:24]

Maar zijn dat echt euro's / whatever-zo-munt-hebben-in-Ghana of is het meer een soort tegoed-bon die je oplaadt? Is het echt een bank of is het meer een tegoed bij een bedrijf zoals je hier de VVV-bon hebt waar je bij de Bruna mee kunt betalen, maar wat formeel geen geld is en je dus weer niet bij de Aldi kunt afrekenen?
Het zijn de echte Cidi’s. Je kunt er mee betalen of je kunt het contant opvragen bij bepaalde punten en banken. Het is een hele economie daar. Zij doen bijna alles/heel veel met mobile money daar.
In Spanje is dat een Bizum, in België kan het via de Bancontact app. China kan via WeChat Pay. Elk land heeft wel een soortgelijk systeem 😊

[Reactie gewijzigd door b12e op 23 juli 2024 15:24]

IDeal zelf is eigenlijk een voortvloeisel uit Rabobank Direct Betalen uit 1997. Weet het, want was er bij destijds.

Maar andere banken wilden eerst nog wat aanklooien met iPay. Toen dat achterhaald raakte doordat het veel te ingewikkeld was met certificaten etc, stapten gingen sommige banken/partijen eerst nog een eigen methode ontwikkelen (zoals ewallet van ABN) en switchpoint van KPN om in 2005 uiteindelijk gezamenlijk iDEAL te ontwikkelen (wat in basis ongeveer hetzelfde was al Rabobank Direct betalen). Eerst de ABN Amro, ING Bank, Postbank en Rabobank en later zijn andere banken ingestapt.

TIkkie is zeker wel innovatief, want door de introductie in 2017 is het gebruik van iDeal in transactie volume enorm toegenomen (>100 miljoen betalingen extra door Ideal te gebruiken voor consument to consument betalingen). Tikkie voor bedrijven, om bijvoorbeeld een rekening van een restaurant te betalen, is niet zo succesvol. Ik ken toevallig een restaurant waar op de bon de mogelijkheid staat om te betalen via een tikkie, maar mensen willen liever betalen via een mobiele betaalmodule.

[Reactie gewijzigd door xavalon op 23 juli 2024 15:24]

Er zijn zoveel van die betaalmodellen geweest die het niet gehaald hebben, dat het best interessant zou zijn om daar een overzicht met een tijdlijn van te maken. Denk ook aan de chipper / chipknip en hoe dat uiteindelijk samenging toen het al dood en overleden was. Dat systeem waarbij je via SMS kon betalen. En Wallie.
Dat is er al hoor.
Ja, alleen kan dat alleen in de VS dus dat schiet niet echt op voor Nederlanders.
Hij heeft ook de over VS :-)

Maar in Nederland kan je met ing precies op de zelfde manier geld over maken vanuit de Apple messenger.
Een "tikkie" of sowieso elektronisch geld overmaken tussen particulieren voor bedragen boven dat van een kop koffie is er ook totaal niet ingeburgerd.
U woont in de VS? Want ik maak regelmatig geld over via Venmo...
Maar staat niet in verhouding tot Nederland. Ik heb denk ik ondanks een vrij uitgebreide familie in de states nog nooit een venmo verzoek gehad om bijv een etentje te delen.
En ben er vaak 3 tot 4 maanden per jaar.
Gaat allemaal nog cash en het cheque boek licht bij iedereen nog wekelijks op tafel. Wordt wel minder maar is zeker nog niet weg.
Wellicht betalen ze het etentje voor u... Het splitten van rekeningen is een erg Nederlands fenomeen.
Helaas vaak legt iedereen zijn eigen credicard op tafel en krijgt de restaurant medewerker het verzoek om het evenredig over alle kaarten te verdelen.
In de VS is het bankensysteem ruk, ze willen alles liever via krediet doen, en van persoon naar persoon overmaken lijkt vooral ontmoedigd te worden.

Ze hebben bijvoorbeeld het concept van identiteit nog niet helemaal in beeld, daar is puur het hebben van je rekeningnummer genoeg om geld te stelen of andere vormen van misbruik. Online betalen kan eigenlijk niet, ook weer voornamelijk met credit cards en afgeleiden. Banken portals hebben geen, of crappy MFA, en door de whitelabeling van diensten zit iedereen eigenlijk bij een van de grote banken, maar kunnen ze toch niet onderling makkelijk gebruik maken van diensten.

Het is een markt die opgedeeld is in het nadeel van de gebruiker, waar functionaliteit die op basis van 'echt geld' werkt ontmoedigd of weggelaten wordt en er krampachtig vastgehouden wordt aan historische middelen om dat de moderne versies daar zo slecht zijn. Geen wonder dat er met archaïsche cheques gewerkt wordt.
Het is zelfs zo erg dat er nog een levendige handel in checks bestaat, want banken daar rekenen tot 30% om ze te verzilveren als ze door een andere bank zijn uitgeschreven. Er bestaan "pay day" winkels die ze voor 20% van je innemen.
Onzin, in de VS is er vrijwel geen enkele bank die geld rekent voor het inwisselen van een (binnenlandse) check. De reden dat "pay day" (check cashing) winkels bestaan is omdat er miljoenen Amerikanen zijn die geen bankrekening hebben (de link die je hieronder geeft bij 'vaak niet zo' gaat over deze situatie), omdat je op die manier geld buiten het zicht van schuldeisers houdt, en omdat je het geld dan direct hebt (bij een check kan de bank je geld achterhouden totdat die door de uitgevende bank is uitbetaald).

Omdat checks gratis zijn, worden ze overal voor gebruikt, tot het betalen van huur of aanbetalen van een huis aan toe. Ook het afbetalen van je creditcard gebeurt per check. Deze creditcard van Apple vormt daarop een uitzondering, en kun je alleen per eenmalige of herhalende automatische incasso betalen. Toestemming voor een eenmalige incasso kon je voorheen alleen via je telefoon geven, dus als je die kwijtraakte had je een probleem. Nu kun je die toestemming ook online geven.

[Reactie gewijzigd door GlowMouse op 23 juli 2024 15:24]

Sommige banken werken samen en daar kan je checks uitgegeven door de een bij de ander inleveren, maar dat is vaak niet zo. Juist bij kleine bedragen (ik noemde al een tuinman die misschien 25 dollar voor een klusje krijgt) is een fee van 5 dollar per check een enorm percentage.

Veel mensen in de Verenigde Staten hebben natuurlijk ook geen bankrekening omdat ze die niet mogen hebben. Voor hen is het dubbel zuur. Als je expres probeert geld buiten het zicht van de belastingdienst te houden dan doe je dat alleen wanneer je zo veel verdient dat het je ook echt iets oplevert. Een fee van 20% betalen is dan beter dan 30+% income tax.
Nederlandse banken zijn altijd vooruitstrevend maar niet omdat ze zo aardig zijn. Ooit had ieder dorp in Nederland een bankfiliaal met een kluis. Met dank aan geldautomaten, een propaganda oorlog om iedereen aan het pinnen te krijgen, internetbankieren en nu zelfs videoconferenties om je hypotheek af te sluiten hebben ze tienduizenden arbeidsplaatsen kunnen opheffen.
En Nederlandse consumenten vinden het best. Mijn moeder is nu ook aan het contactloos betalen.
De banken gaan nu zelfs proberen om fysiek geld helemaal uit te bannen.
Het is niet alsof fysiek geld nou zo veel anders was. Behalve een fysieke incarnatie van dezelfde theorie (arbeid/producten uitdrukken in een getal) was het slechts gedistribueerd en relatief anoniem vs. digitaal betalen. Maar het kwam altijd van dezelfde bron en ging altijd terug naar de bron (banken, centrale banken, munt). Tenzij je de banken compleet ontweek was je eigenlijk precies hetzelfde aan het doen als nu, maar met meer moeite.
je hebt gewoon cashapps die de tikkies veranderen.
Er is zo veel controle in het Ameriikaanse systeem dat zelfs mensen die in Amerika zijn geboren maar er nooit hebben gewoond, nog in de VS hun belastingaangifte moeten doen. Uit welk kamp deze wetgeving komt weet ik niet, maar vaststellen dat techbedrijven de Democratische partij willen helpen alleen maar om te zorgen dat iedereen belasting betaalt lijkt me ook niet de hoofdreden, hooguit een gevolg.
Welke creditcards in Nederland kan je reeds koppelen met Apple Pay? Ik heb tevergeefs gezocht bij alle bekende banken maar kan de service niet vinden helaas.
Via de Curve App/card kan je je NL creditcards koppelen
Dat is wel een beetje onhandiger dan dat Curve doet voorkomen. :)

Je kan je NL creditcard koppelen, maar je kan alléén een curve creditcard koppelen aan Apple Pay.

Als je via Apple Pay je Nederlandse creditcard wil gebruiken, moet je éérst met de Curve card betalen, en later via de Curve app een verzoek doen om het bedrag door te belasten naar je Nederlandse creditcard.

Verder heeft de Curve app een hele vervelende 'feature': iedere keer als je de App opnieuw opent moet je al je Nederlandse creditcards opnieuw activeren. Zal wel een beveiliging zijn. Maar het is doodvermoeiend om iedere keer weer een bedrag te laten afboeken/opboeken, en handmatig uit de ABN of ING app de code in de omschrijving van de transactie over te moeten nemen.
Jouw reactie t.a.v. Apple Pay klopt niet. Bij mij wordt het automatisch afgeschreven met de koppeling van de ING creditcard en Curve card. Hier kan je er alles over lezen.

Die vervelende feature waar je het over hebt, heb ik ook geen last van.

[Reactie gewijzigd door Goldstrike91 op 23 juli 2024 15:24]

Zover ik weet nu enkel Bunq en N26, ING komt er aan. Heb zelf ook DKB Visa op Apple Pay.
Thanks. Je zou verwachten dat ICS (en dus ABN) hier mee voorop zou lopen. Aantrekkelijk om alles over te zetten van ABN naar ING in dat geval.
ICS heeft pas sinds een paar maanden TouchID en FaceID ontdekt. Daarvoor hadden ze jarenlang een app die het vaker niet dan wel deed.

Die lopen dus zeker niet voorop met ontwikkeling.

[Reactie gewijzigd door fsfikke op 23 juli 2024 15:24]

Ics heeft vrijwel geen concurrentie in Nederland en dat is te merken aan de manier waarop ze in de markt zitten.
Idd je moet je tegenwoordig zelfs identificeren via de smartphone app

Kopie paspoort maken waar je geen watermerk inlandse zetten even als een foto van jezelf

Via pc of iets anders is niet mogelijk

En die app van hun, traag en je kan er werkelijk niets mee
ICS heb ik nog nooit van gehoord, maar waarom zou ABN voorop moeten lopen hiermee.
Deze bank is al jaren niet meer vooruitstrevend en vernieuwend, blij dat ik mijn oude Fortis rekening er ook ooit heb opgezegd.
Nu we het toch over ICS hebben. Wat een dramatische app (iOS) is dat. Instellingen gemaakt op de iPad worden niet meegenomen op de iPhone. Acht van de tien keer foutmeldingen bij hele basale handelingen. Gewoon bij een saldo opvragen of wanneer ik tijdens een betaling codes moet invullen.
Inmiddels kun je de app maar op 1 device activeren zelfs. De SNS bank is ook al idioot op dat vlak. Alsof ik maar op 1 device werk.
Rabobank heeft de credit card in Apple Pay ook al aangekondigd.
Bunq en N26 zijn GEEN creditcards. Ze zijn allemaal debit cards :).

Dat een pasje een Mastercard logo heeft, maakt het niet meteen een creditcard ;-).

Ik heb Curve, waaraan ik mijn ABN Mastercard aan heb gekoppeld. Zo gebruik ik dus mijn cc icm apple pay. Op 't moment is m'n Amex de enige kaart dat geen apple pay (koppeling) heeft.
Heb je zelf wel bunq? Sinds v3 kun je gewoon creditcards koppelen hoor..

Zelfs de online Mastercards. ;-)
Ah tof! Nee ik heb m'n Bunq behoorlijk tijdje geleden opgezegd toen ABN/ING zelf met Apple pay kwamen :).
Begrijp ik volkomen, het is niet echt waard als je niet alle opties constant gebruikt!

Maar om nog even terug te komen, de Mastercard is wel soort van pre-paid. ze trekken het rechtstreeks van je desbetreffende ingestelde rekening af. dus eigenlijk is het wel soort debit achtige kaart, hier komt dus ook geen extra service bij kijken zoals je wel bij de kaarten van ABN/ING hebt. maar ja dat is wel op krediet.
Daarnaast is er natuurlijk gewoon de (gratis!) bunq TravelCard wat wel een CreditCard is (maar als debitcard werkt, dus geen negatief saldo) :)
En over die amex: het stomme is dat is in veel andere landen (idem voor visa) Apple Pay wel werkt met die kaarten van hun.
Daar waar wij al heel lang nfc chips in de bankkaarten en creditkaarten hebben, hebben ze die in Amerika nog maar kort. Ze werken nog massaal met 'checks' die wij zeker al 20 jaar geleden de deur uitgooiden.
Niet vervelend bedoeld - ik struikel niet over elke foute komma ofzo, maar je bedoelt ‘cheques’.

In dit geval erg verwarrend (voor mij) want ik heb een hele tijd zitten denken welke zogenaamde controles ze dan mee werkten, dat kwam dan omdat je het woord tussen aanhalingstekens had gezet.
Checkbook, check. Niet cheques. De VS is onafhankelijk van GB sinds 1776.
Maar wij wonen in NL :-)
i am sorry, aangepast.
Cheque is Brits Engels, check is Amerikaans Engels. Dus ze noemen het zelf gewoon checks :+
En het Nederlandse woord is cheque.
Je schrijft een interessant verhaal over de handel in cheques, maar je schrijft zelf ook checks (wat blijkbaar VS Engels is).
Apple heeft gewoon aangegeven dat ze samen werken met Goldman Sachs. Ze pretenderen niet het hele concept bedacht te hebben. Ze hebben het geïntegreerd met Apple Pay. En de hele activatie van die ‘peperdure’ fysieke kaart is wel heel Apple-ish.
Verder is het een card als vele die je in Amerika hebt. Betaalsystemen tussen VS en EU zijn heel anders.
Cheques zijn daar ook niet meer zo populair, je zou kunnen stellen dat het is uit aan het sterven. Ik heb heel veel plekken gezien waar bij de kassa staat dat ze geen cheques accepteren.
Nou ja mijn oma betaalt gewoon nog alle rekeningen per cheque en de gemiddeld Amerikaan schrijft er in 2019 nog zo'n 40 uit per jaar dus dood is het zeker niet. Je ziet ook op tv nog steeds banken adverteren met scan opties in hun apps om checks goedkoop op hun rekening te storten dat doen ze niet omdat het helemaal dood is.


Sterker nog de snelle daling van het aantal checks tussen 2000 en nu begint de laatste jaren af te nemen. Dat komt vooral omdat de lagere bedragen niet meer voorkomen.

Ook nu met de overheids steun is alles per check gedaan.
Ah dat wist ik niet, best logisch eigenlijk vooral met de huidige situatie.
Die overheidssteun ging per Direct Deposit als dit beschikbaar was, wat voor het overgrote deel van de mensen het geval was. Die gegevens heeft de IRS van voorgaande belastingaangiften Er zijn daarnaast ook mensen die een check hebben ontvangen, danwel een debit card met daarop het bedrag, maar dat is toch een minderheid.

Neemt niet weg dat checks hier inderdaad nog steeds een ding zijn. Je kan er vaak omheen werken, maar soms ook niet. Ik heb ze daarom liggen voor als het niet ander kan.
Anoniem: 1174526 @Keypunchie4 juli 2020 17:08
Populair is allang gedefinieerd. Beetje gek om daar een definitie voor te vragen.
:-)

Als iemand dat zegt, is die persoon niet benieuwd naar de woordenboekdefinitie, maar ‘wat bedoelt degene die het zegt ermee in deze context’.

Is iets populair als er 10.000 gebruikers zijn? 100.000? Een miljoen?
Anoniem: 1174526 @Keypunchie4 juli 2020 23:55
Is iets populair als er 10.000 gebruikers zijn? 100.000? Een miljoen?

Iets is populair wanneer het voldoet aan de woordenboekdefinitie van populair. ;)
Ik weet niet waarom je een minnetje hebt gekregen, maar dat is inderdaad hoe het werkt in Amerika. Vrijwel elke zichzelf respecterende winkelketen geeft een credit card uit. Voor tech bedrijven is het wat nieuwer, maar uiteindelijk zijn iTunes en de AppStore natuurlijk ook gewoon winkels.
Best wel, zeker gezien waar de archaïsche VS vandaan komt op gebied van betaalverkeer:
https://www.statista.com/topics/4322/apple-pay/
Let op, deze statistieken gaan over de groep mobile payment providers in de fysieke (dus niet online) wereld. Gevalletje goochelen met statistieken.
Logisch ook. Het gaat om Apple Pay als geheel. Niet om credit card usage an sich. Apple card is echter een fysieke credit card. Die statistieken missen nu dus volledig.
Eh, de Apple Card is nog niet zo heel lang op de markt, dus ik denk niet dat dat nu al te zeggen is.
Mwah, het is een kleine moeite om aan te vragen en je krijgt 3% cash back op alles uit de app store of wat je bij Apple koopt, tijdens kerst vaak zelfs 6% (best lekker op een nieuwe iPhone). Als je dus toch in het Apple ecosysteem zit waarom niet.. Dat is een beetje de houding onder mijn collega's.

Daarnaast hebben ze net dit gelanceerd: https://www.apple.com/apple-card/monthly-installments/ wat volgens mij ook wel populair is.

Daarnaast is door COVID Apple Pay heel snel aan het uitrollen hier en zie je overal de Square kassa opduiken, ook in mijn kleine dorpje dus dan is het wel handig. Ik heb zelf alleen de digitale kaart aangevraagd en dus niet de fysieke want ik krijg op mijn andere kaarten 2% cash back in restaurants.

Ik heb 'm zelf ook en gebruik hem online overal waar Apple Pay word geaccepteerd. Toch dit jaar al $80 cash back.
Het is een vrij goede kaart omdat je Daily Cashback krijgt. In tegenstelling tot andere kaarten, waarbij cashback langer opzich laat wachten. Als ik vandaag iets met m'n Apple Card koop voor $100 dan krijg ik morgen al $1 (of $2/$3) daarvan terug als Apple Cash.

Het werkt natuurlijk perfect samen met je iPhone, Apple Watch, etc. Het geeft daarnaast direct en goede inzichten in je uitgavenpatroon, iets wat bij andere kaarten lang niet zo goed is. (De kleur van de kaart verandert op basis van je uitgaven.) En geen eenmalige of jaarlijkse fees - en geen rente als je netjes op tijd terugbetaalt.

De kaart is direct aan te vragen via Apple Wallet en ik kon 'm binnen een kwartier na aanvraag gebruiken. Dat is waanzinnig snel vergeleken met andere credit cards die ik zowel in NL als de US heb aangevraagd (alleen al omdat je op dat stuk plastic zat te wachten).

Dus ondanks dat er naar mijn weten geen officiele cijfers zijn, denk ik dat de kaart populair is (met name ook onder Apple gebruikers ivm de 3% cashback - en Apple gebruikers heb je er hier heel veel van).
Dit is ook een beetje mijn probleem met andere Internet banken. Als je opeens zonder telefoon zit kun je bar weinig. Bij de ouderwetse banken kun je altijd nog met je ID naar een kantoor om iets te regelen.

Uiteraard kun je ook wel een telefoon lenen en een nieuwe SIM regelen, maar dat heeft toch wel wat meer voeten in de aarde dan even langs een bank kantoor, ondanks dat er daar steeds minder van zijn.
Vraag me af wat ze daar nog voor je kunnen doen als je met je ID aanklopt. De meeste banken hebben geen cash loket meer en ‘on the fly’ een nieuwe pas uitgeven kunnen ze volgens mij ook niet. Wel heb je met 1 telefoontje de volgende dag een nieuwe bankpas in huis.
Bij Rabo en ing kunnen medewerkers via een generieke pas pinnen

Dan is legitimatie alleen genoeg
Ook al opgevallen dat op de Apple credit card niet eens een nummer staat maar slechts een niet unieke naam.
Allemaal leuke discussies maar waarom? De Apple Card komt niet naar NL dus wat is de nieuwswaarde van dit bericht? Als het artikel nu zou gaan over het financiële model achter deze kaart of dat van cashback systemen zou ik de bovenstaande threads nog begrijpen.
Hoe zit het met de privacy van Apple Pay en de Apple Card. Ziet Apple je betalingsverkeer?
Nee. Apple zegt alleen maar ja of nee tegen de POS. En de retailer ziet ook jouw CC gegevens niet.

[Reactie gewijzigd door K-aroq op 23 juli 2024 15:24]

Ja, net als bij gewoon bankair verkeer. Apple ziet je aankopen niet, punt. Zo werkt de techniek simpelweg. Als je geen verstand hebt van techniek, zeg dan alsjeblieft niks.
Wat de NSA allemaal zou doen en kunnen hebben de mensen vooral elkaar wijsgemaakt. Natuurlijk houden ze veel in de gaten, maar die spookverhalen dat iedere wereldburger gevolgd wordt slaan echt nergens op. Dat is totaal niet efficiënt en werkt averechts.
Je hebt helemaal gelijk. Je kan beter voor de veiligheid en privacy alles via je Android device doen toch?
Als Apple Card ooit beschikbaar komt in Nederland, lijkt me dat best een fijne functie.

Maar als het net zo lang duurt als dat Apple Pay heeft geduurd voor het in Nederland beschikbaar was, loop ik met iPhone 18.
De incentive om in Nederland actief te worden is een stuk kleiner. Creditcardfees zijn een stuk lager (en gereguleerd) in de EU. Dus ze zullen geen grote haast hebben.
Goldman sachs heeft in Europa alleen zakelijke klanten. In Nederland zou Apple moeten aankloppen bij een andere bank of bij ICS Cards (dochterbedrijf ABNAMRO) voor uitgifte en afhandeling.
De kans is vrij klein aangezien Nederland meer een debit land is.
Inmiddels hebben ook aardig wat Nederlanders een creditcard, hetzij prepaid, hetzij niet-prepaid. En ik zie ook steeds meer reclame voor creditcards.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 23 juli 2024 15:24]

Er zijn inderdaad een hoop mensen in Nederland die een creditcard hebben (mezelf meegerekend). Echter zie je nooit iemand zijn boodschappen afrekenen met een creditcard, of hoor je dat iemand zijn salaris laat uitbetalen op zijn creditcard rekening.

Dit is precies wat ik bedoel met dat Nederland een debitland is. De hoofdrekening van praktisch elke Nederlander is een debit rekening
Velen hebben wel een creditcard maar gebruiken deze als debitcard. Bijna niemand laat aan het einde van de maand een schuld staan waarover rente betaald moet worden. Dat is in de VS wel anders.
En toch ken ik niemand die zijn boodschappen of kroeg-bezoekje met creditcard afrekent. Dat is nogal een verschil in mentaliteit.
In de meeste supermarkten (bij mij in de omgeving tenminste) kan ik niet met creditcard betalen, en bij de meeste kroegen of restaurants (laag/middenbudget) weten te meeste medewerkers niet eens of een creditcard geaccepteerd zal worden. Ik denk dat dit in Nederland heel erg meespeelt, het remt flink af als je niet op veel plekken kan betalen...
Dat jij niemand kent, wil niet zeggen dat het niet gebeurt ;) Ik ken, op 1 iemand na, ook niemand die met zijn smartphone afrekent, maar toch zijn er volgens Tweakers aardig wat mensen die dat doen.

Maar het ging mij er meer om dat ook Nederlanders langzaamaan steeds meer creditcards gaan gebruiken, ongeacht het doel.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 23 juli 2024 15:24]

Volgens creditcard.nl heeft 55% van de Nederlanders een credit card, tegenover 56% van de Amerikanen. Dat ontloopt elkaar dus niet zoveel.

Waar je wel erg grote verschillen ziet zijn het aantal cards per persoon en het daadwerkelijke gebruik.

In mijn eigen omgeving kijkende hebben mensen vaak een credit card "voor de zekerheid" en dan met name voor tijdens de vakantie.
Ik hoor best vaak mensen geen CC of debit card hebben.
Er bestaan maar 2 soorten betaalrekeningen, credit en debit. Het maestro systeem in Nederland valt onder debit (je kan geen geld uitgeven dat er niet is) in tegenstelling tot credit (geld uitgeven voordat het tot je beschikking is)

Beide systemen hebben voor en nadelen echter vereist een credit systeem grote financiële controle en kundigheid van de rekeninghouder. De slechte naam komt vooral van de mensen die creditcards zien als gratis geld.

Ps je hoeft geen rente te betalen over je creditcard rekening als je binnen de maand je balans weer goed maakt (in andere woorden: betaal je rekening elke maand ;))
Hoezo hebben we Apple hiervoor nodig? ICS card werkt al jaren op die manier, je logt in met je gebruikersnaam en wachtwoord en dan kan je direct het openstaande bedrag betalen via ideal.

Wat is hier bijzonder aan? :o
Je krijgt 3% terug op je aankopen bij Apple. En een lager percentage op aankopen elders.

Uiteraard zijn er wel meer cashback cards (ik heb er een van HSBC en een van Revolut), maar volgens mij heeft ICS dat (nog) niet.
Ja, ik heb dat concept nooit begrepen.
Op Apple-producten is logisch, dat is hun eigen.

Maar een credit card vraagt bijvoorbeeld 10% van de winkelier, maar maakt dus helemaal geen 10% aan kosten maar slechts 3%. Dan geven ze die 7% weer terug aan jou. Maar de winkelier heeft heus op enig moment de prijs wel omhoog gedaan om dit te compenseren. Ik vind dit echt een verrot systeem waar niemand beter van wordt, de cashback.
10% van de winkelier is al jaaaaren niet meer. https://www.google.com/se...&sourceid=chrome&ie=UTF-8 Mastercard b.v komt MAX uit op 1,9%
Weet ik, het zijn voorbeelden om het te illustreren. Het blijft een bizar systeem.
Waarom dan een percentage van 10% als voorbeeld gebruiken? dat geeft de indruk dat er over de rug van de consument ongebruikelijke bedragen worden berekend en jouw argument over het geld terug geven gaat met een MAX percentage van 1,9% ook niet meer op.
Natuurlijk is cashback een boete voor de consument sterker nog het helpt de rijken en raakt de armen. Zelfs uitgaande van 1% dan nog steeds zorgt het bij een normaal gezins uitgave patroon voor rond 800 euro/dollar per jaar tussen wat je eigenlijk voor iets moet betalen en jou uiteindelijke prijs.
Erger nog is dat het systeem mensen er toe aanzet om veel verschillende creditcards te hebben waardoor mensen relatief makkelijk in de problemen komen zeker als ze een wat lager inkomen hebben terwijl mensen en die het makkelijk kunnen betalen alleen maar profiteren.

Dus cashback kun je als een extra belasting op armoede zien in de vorm van hogere prijzen.
Mijn reactie op vrow is niet of het een extra "belasting" op armoede is, maar dat zijn uitgangspunten naar mijn mening onjuist zijn en daardoor een verkeerde kijk op de gang van zaken geeft. M.b.t. tot jouw mening over "belasting" op armoede. ik denk niet dat de Apple credit card (nota bene verstrekt door Goldman) aan de lagere inkomens groepen verstrekt wordt en heeft naar mijn mening daardoor alleen al niets te maken met "belasting" op armoede. Tevens heeft iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid om niet te grote schulden aan te gaan, dat komt ook duidelijk tot uiting in het feit dat het overgrote deel van credit aankopen diezelfde maand wordt terug betaalt.
P.S
Sinds de invoering van de PSD2-betaalwet in 2019 is het wettelijk niet toegstaan om prijzen te verhogen als er met een credit card betaalt wordt.
https://www.rtlnieuws.nl/...-toeslag-transactiekosten

wijziging; taalfoutje

[Reactie gewijzigd door Grovdna op 23 juli 2024 15:24]

De belasting op armoede is nou juist dat alle mensen extra betalen voor hun producten om daarmee de korting te betalen voor de mensen die gebruik maken van zo'n creditcard en hem iedere maand af kunnen betalen. Want vergeet niet dat in de VS de latefees en rente % kunnen oplopen tot effectieve rentes van boven de 30% en in sommige speciale gevallen nog veel hoger. Het doel van en verdienmodel van deze creditcards is het innen van rente en jaarlijkse bijdrages. En de creditcards industrie worden mensen die hun rekening op tijd betalen dan ook losers genoemd.

Daarom zie je ook in Europa veel minder succes met creditcards met dit soort 'voordelen' want hier mogen de meeste van die praktijken gewoon helemaal niet.

Dan voor wat betreft de Applecard die wordt aan bijna iedereen die een beetje creditscore heeft uitgedeeld ze gebruiken namelijk Fico Score 600 als ondergrens wat betekent dat mensen met een laag inkomen of slechte krediet historie hem gewoon kunnen krijgen wel met veel hogere rente percentages dan de mensen met een hogere score.
Als ik jouw redenering volg, dan is alles wat in de marges van de verkopen wordt verrekend een "belasting"op armoede, ik steel niet, maar derving door diefstal wordt verrekend, ik koop alleen online, maar de huur van alle winkels wordt verrekend etc.Met andere woorden alles wat verrekend wordt in de marges zou dus een "belasting' op armoede worden. Als je niet op tijd betaalt, als je werkelijk krediet neemt dan kost dat geld, wat is daar zo bijzonder aan?

Het percentage met een Fico score van 600 dat geaccepteert wordt staat niet in verhouding met het overgrote deel van de overige klanten die geaccepteerd worden. Ben je een klant met een groter risico moet je ook meer betalen, in verzekering b.v. is het niets anders. Wat is daar vreemd aan?

Ook in Nederland kan je sparen met een credit card, dat absoluut niet verboden,ook het aanbieden van voordeeltjes zoals b.v een gratis verzekering op de aankoop van produkten etc. etc. Ook het hanteren van verschillend rente structuren voor verschillende risico profielen mag, zolang het maar niet boven het wettelijk maximum rente percentageuitkomt.

Het meer of minder succes van credit cards in Europa, verschilt enorm van land tot land, zo is UK een echt credit card land en Duitsland beduidend minder. heeft alles te maken met de historische groei van betaal methodes. In UK "cards"en Duitsland Eurocheques.
Waar moet dat percentage vandaan komen? De (Amerikaanse) logica is kennelijk dat Apple dat kan afdwingen, uiteindelijk dus over de rug van de klanten die wel de volle mep betalen. Dat creëert alleen maar een ingewikkeld machtsspel waar uiteindelijk alleen de machtigste partijen beter van worden (lees: de Apple's in het verhaal).

Ooit hadden we een 'wet beperking cadeaustelsel' nodig om de opeenstapeling van dat soort nonsense te breken. En sinds kort mag er geen opslag voor het betalen met (particuliere) credit cards meer zijn. M.i. zijn dat goede zaken: bevordert eerlijke, transparante prijzen.


[Edit: ik reageer op de 'hoop' dat zo'n regeling van forse kickbacks mainstream kan worden in Nederland. Ik hoop dus dat dat simpelweg niet gaat / kan lukken. Eigenlijk lijkt alleen Amex hier met forse kickbacks te werken en dat is dus prompt de minst geaccepteerde kaart :).

("Visa" zie ik persoonlijk niet als een kaart-uitgever (die dus deze keuzes maakt), maar een organisatie daarachter. O.a. ICS doet Visa kaarten in Nederland.)]

[Reactie gewijzigd door Gwaihir op 23 juli 2024 15:24]

Het is niet alleen Apple. Amex doet dat, visa doet dat (verschilt per land).

Ik kreeg al ik met m’n visa kaart betaalde in Japan best forse korting, sterker nog, die korting liep zo op dat het met gemak de kaart en de aankoop verzekering betaalde.
Eco-systeem. Althans, voor mij dan. Bovendien heeft ICS/de Bijenkorf een belabberde applicatie (mijn optiek).

Maar ik snap je wel hoor. Apple heeft het wiel niet uitgevonden met Apple Card. Maar ik ben iemand die het prettig vind om veel bij eenzelfde partij te hebben. Nu heb ik ING voor bankzaken, Knab voor m'n spaargeld en ICS/de Bijenkorf voor de creditcard. Bovendien nog PayPal. Dat moet makkelijker kunnen. :)
Je koos er toch zelf voor om al die verschillende producten bij verschillende aanbieders af te nemen? Hoe zou een introductie van Apple Card jouw situatie beter maken?
je kunt apple pay soms koppelen aan een Nederlandse creditkaart van o.a. Rabo, ING, en ABN. Google maar hoe dat te doen.
Creditcard van AbnAmro aan ApplePay?

Ik wist niet dat dit kon, dus heb even op je advies gegoogled maar kan het helaas niet vinden.

Heb je een linkje?
https://www.iculture.nl/n...rds-uitrol-voorjaar-2020/

veel verder heb ik het niet uitgezocht. Lees wel dat er nog het e.e.a. aan onduidelijkheid is.
Aah ja, officieel geen AbnAmro dus, jammer maar helaas.
De hegemonie van Amerikaanse bedrijven als VISA en MasterCard is me al jaren een doorn in het oog. We hadden ooit een Europese creditcardmaatschappij (EuroCard) maar die is opgegaan in MasterCard.

Gelukkig hebben zestien Europese banken* nu de koppen bij elkaar gestoken en het European Payments Initiative (EPI) opgericht, een Europees alternatief voor de Amerikaanse betalingsnetwerken.

*BBVA, BNP Paribas, Groupe BPCE, CaixaBank, Commerzbank, Crédit Agricole, Crédit Mutuel, Deutsche Bank, Deutcher Sparkassen- und Giroverband, DZ BANK Group, ING, KBC Group, La Banque Postale, Banco Santander, Société Générale en UniCredit
Omdat sommige mensen wél verstand van de techniek hebben. Lees je even in. Er gaat niks 'langs' Apple.
Ik bespeur wat typefouten in je opmerking.

Daarnaast heb ik nergens gezegd dat ik er niet vanuit ga dat Apple mijn data niet ziet of gebruikt. Waar heb je die tekst gelezen als ik zo vrij mag zijn?
Wat een kritiek, zeg. Waar stal jij je geld? Allemaal op zolder zeker?

Je hebt natuurlijk ook geen Facebook, WhatsApp of AH Bonuskaart.

Laat mij even met rust.
Moet Apple niet onderworpen worden aan bankaudits en de bankenwetgeving? Ook al handelen ze via een grote VS-bank - ik meen dat om de consument optimaal te kunnen beschermen - dat al wie direct of indirect bankdiensten aanbiedt en dat in de meest brede zin van het woord - onderworpen dient te zijn aan een heel strakke en strenge regelgeving.
Ik wil nl. de toegang tot mijn poen - zo hard het maar kan afblokken en beschermen. En laat het nu net zo zijn dat ik geen IT-bedrijven vertrouw. Die eten uit veel te veel ruiven!
De Apple card is niet veel meer dan een Mastercard, uitgegeven door Goldman Sachs, maar dan Apple gebrand. Tussen Goldman en Apple zullen afspraken zijn gemaakt over welke data gedeeld over de credit card transacties. Het is uiteindelijk aan Goldman om klanten te accepteren en ook zijn zij verantwoordelijk voor het hele debiteurenbeheer. Ik heb wel eens gelezen dat Goldman heel veel geld uitgeeft per Apple Card klant (>250 dollar).

Apple Pay transacties zijn veel zichtbaarder voor Apple. Dat zijn directe betalingen tussen twee partijen maar het betalingsverkeer loopt tussen banken onderling (van jou bankrekening naar die van de winkelier).

je bent niet verplicht om gebruik te maken van Apple Pay. En Apple heeft geen toegang tot jouw bankrekening hier in Nederland. Dat zouden de banken nooit toestaan.
Er is Europese regelgeving die zegt dat banken dat moeten toegang geven (PSD2).Zolang die partij een licentie heeft. Deze licenties worden uit gegeven door alle Europese Centrale banken. Google heeft zo'n licentie via Ierland en Letland.

Dit gebeurd overigens alleen na toestemming van de client.

Overigens maakt dit ook mogelijk dat er andere apps dan van je bank, je rekening gegeven beheert.
PSD2 vereist ook dat ik als klant een fintech bedrijf het mandaat heb gegeven (door aangaan overeenkomst of apart mandaat). En pas daarna mag het bedrijf namens mij data bij banken opvragen.

Maar goed, ik heb geen enkel maandaat afgegeven, ook niet aan Apple bij aangaan Apple Pay overeenkomst want Apple Pay is geen dienst die mijn bankrekening beheert.
Tuurlijk moeten ze daar aan voldoen en volgens mij werken ze daarvoor samen met Goldman Sachs. Apple zit er echt niet op te wachten om zelf bakje te spelen. Net zoals bij Apple Pay faciliteren zij de techniek aan de voorkant om makkelijk betalingen te kunnen doen.
It's a great way to pay your debts. :O
It’s the best caaaard we have eeeever creaaaated.

(Met de stem van Tim Cook uiteraard)
Als je naar de VS situatie kijkt is het behoorlijk innovatief. Daar krijgen mensen soms hun geld niet omdat cheques kwijt raken in de post. En iedereen die een papieren cheque in handen heeft kan die verzilveren. Iedere e-oplossing is daar innovatief.
User-friendliness like you've never experienced before. 8)7
Magic zou zijn als hij via de rekening van Apple betaald.

"It's magic"
Pay now, debt later!
wow het is nieuws dat je in een online betaalomgeving nu tevens via een website tekorten kan aanvullen...dat is echt wel ffies een denkertje.
Inloggen/betalen via een website daarvan had ik me voor dit nieuwsartikel niet eens kunnen voorstellen dat het niet zou kunnen bij een modern betaalmiddel maar moet ik dat nu gaan zien als ouderwets?. (ouderwets doelende op het betalen via een website, niet het product :) )..

[Reactie gewijzigd door Silent7 op 23 juli 2024 15:24]

De data gaat niet langs Apple. Kijk even hoe dit technisch werkt.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.