Gerucht: Apple brengt eigen creditcard binnenkort ook buiten VS uit

Er gaan geruchten dat Apple binnenkort zijn eigen creditcard buiten de Verenigde Staten uitbrengt. Dat zou nog voor het einde van het jaar moeten gebeuren, waarbij een Europese release niet uitgesloten lijkt.

De geruchten zijn afkomstig van MacRumors, die van de plannen heeft gehoord van een bron bij een Australische bank. Die bron stelt dat Apple werkt aan het uitbrengen van de Apple Card in 'meerdere nieuwe regio's', al werden er geen landen bij naam genoemd. Gezien de bron lijkt Australië aannemelijk als een van de landen die in aanmerking komt.

Daarnaast zijn er aanwijzingen dat de Apple Card ook naar Europa komt; MacRumors ontdekte verwijzingen naar de Europese privacywetgeving GDPR in de voorwaarden voor de Apple Card in een bètaversie van iOS. Apple zou dan bij de release van iOS 14.1 of 14.2 de uitbreiding van Apple Card willen invoeren, maar bij vertraging zou dit pas bij iOS 14.3 komen. Laatstgenoemde versie komt pas begin volgend jaar uit, aldus de bron van MacRumors.

De Apple Card kwam een jaar geleden uit voor Amerikanen. De onderliggende betaalinfrastructuur wordt geleverd door Goldman Sachs, terwijl Apple met een app op iOS de software levert. Sinds kort is er ook een webinterface waarmee gebruikers hun openstaande creditcardrekening kunnen betalen. Apple houdt dinsdag een evenement waarbij waarschijnlijk nieuwe producten worden aangekondigd, en het is mogelijk dat de uitbreiding van Apple Card daar ook wereldkundig wordt gemaakt.

Door RoD

Admin Mobile

13-09-2020 • 08:53

289 Linkedin

Reacties (287)

287
269
119
25
1
115
Wijzig sortering
Helaas niet in NL daar de cc nog steeds niet volledig geaccepteerd lijkt door ons. Persoonlijk zweer ik er bij voor betalingen in buitenland en de koopgarantie die je erbij krijgt.

Ik vrees dat NL een van de laatste landen wordt voor de Apple Card.

En daar komen de -1tjes weer. Je kan tegenwoordig niks meer zeggen over Apple wat positief is.

[Reactie gewijzigd door Yzord op 13 september 2020 09:44]

Nederlandse winkeliers zijn gewend aan de veel goedkopere pinbetalingen. Denk niet dat die heel graag over willen naar creditcards.

Als dat wel gebeurt dan gaan wij dat als consument betalen.
Spijker op z’n kop. Dit is exact hoe het is. CC’s zijn prima voor een aantal dingen, maar voor regulier betalingsverkeer is dit veelste duur, spekken we Visa/MC alleen maar mee. Totaal onnodig. De aankoopbeschermingen in Nederland/Europa zijn al erg goed. Dus dat zou het niet hoeven zijn.
De aankoopbeschermingen in Nederland/Europa zijn al erg goed. Dus dat zou het niet hoeven zijn
Ken je het verschil tussen gelijk hebben en gelijk krijgen? Probeer als je wordt opgelicht door een winkel maar je geld terug te krijgen van je iDeal overboeking, veel succes, maar zonder dat de winkel dat geld teruggeeft heb je pech. De CC-maatschappij daarentegen werkt voor mij ipv voor de winkelier. Als consument dus iDeaal ;)

Maar Nederlanders zijn een beetje conservatief als het om betalen gaat. De banken hebben ook goed gelobbyd over hoe geweldig efficiënt en goedkoop hun pin transacties zijn zodat we in Nederland denken in het walhalla van betalingsverkeer te leven.

Wat je in de commentaren hier ook terug ziet: “Pin kost max. €0.25 en creditcards kosten minstens 5%!!!”

Kijk eens wat de EU in 2014 al besloten heeft:
The ceiling in the regulation of about 0.2 per cent for debit card rates and 0.3 per cent for credit cards is in line with antitrust deals on cross-border fees.

[Reactie gewijzigd door fsfikke op 13 september 2020 10:35]

Die link is onjuist en ook al in de bunq thread voorbij gekomen op GoT en dit, dat zijn de tarieven van een ‘deel’ van de transactie. Dus het beeld wat je met die link schetst is onjuist.

Kosten bij de ING of ABN Amro of de Rabobank.

De CC transacties zijn nog steeds vele malen duurder dan ideal of pin. Voor online betalingen met ideal heb je in veel gevallen je EU online aankoop op afstand wetten die je dekken.

Je draait het verhaaltje nu om omdat het allemaal om jou draait als de consument. Een conspiracy door de banken uiteraard ook erbij. Kletsklare onzin. Acceptatie van de CC’s, en al helemaal het vaste gebruik ervan leid tot hogere kosten voor de producten, want het geld moet ergens vandaan komen. En de enige winnaars zijn Visa, Mastercard en Amex, die zwemmen in geld. Tuurlijk, die 1% aan consumenten die toevallig een probleempje had betalen ze lekker af. En laat die 99% maar lekker mee voor betalen.

Egoistische gedachte.

[Reactie gewijzigd door slijkie op 13 september 2020 10:43]

Ik heb vele jaren voor MC/Visa gewerkt.

Een standaard creditcard is een doorlopend krediet. Dit houdt in dat je dus geld leent, en als je dat niet direct terugbetaalt, je er rente over betaalt. Dit is het primaire verdienmodel van de CC's. De kaart zelf is een abonnementsvorm waar je ook contributie voor betaalt. Wat je daarvoor terugkrijgt is een compleet bankensysteem met internationale regels voor electronisch bankverkeer. Een doorlopend krediet-kaart heeft een maandelijkse incasso van 5% van het uitstaande bedrag met een minimum van 50,- (destijds althans). Kosten voor pinopname: 7,50, kosten voor bankopname (loket) 5% met een minimum van 10,- van het op te nemen bedrag. Deze kosten werden door ons, maar soms ook nog eens door het loket berekend! (dubbel dus, en, indien van tevoren aangegeven, volkomen legaal...). Rente op een DK was minimaal 10.4% op jaarbasis (bankafhankelijk).

Heb je een probleem met een transactie, dan zit er een klachtensysteem (CB/Charge Back) aan vast met vaste, juridische regels die ervoor zorgen dat je je geld gegarandeerd terugkrijgt als je gelijk hebt in welk land de transactie dan ook is gepleegd. Er werken talloze mensen: administratie, IT, klantenservice, rechercheurs (mensen met opsporingsbevoegdheid), beveiliging, fraudebestrijding etc. Elke MC/Visa aquirer heeft zo'n berg mensen in dienst, en dan is er nog de acceptantenafdeling waar evenveel mensen werken. Elke acceptant heeft ook weer een contract (abonnement) voor zijn aansluitingen en heeft dezelfde rechten en plichten als de kaarthouder. Afhankelijk van het volume krijgt hij korting op de kosten per trx.

Ik weet nog dat bij Van der Valk de kosten doorberekend werden aan de klant voor MC: 5% maar bij Visa was het kosteloos. De reden ervan was waarschijnlijk omdat zij een aansluiting hadden bij Visa, hadden zij een aansluiting bij MC gehad, dan was de situatie waarschijnlijk ook andersom geweest.

Naast deze kosten is er nog iets wat iedereen vergeet: Mastercard en Visa International. De moedermaatschappijen. Deze beheren de systemen voor al het internationale betalingsverkeer. Zij rekenen een koersopslag van 1% boven de girale middenkoers. Dát is pas geld binnenharken!!! Alle MC/Visa-uitgevers zijn simpelweg franchisers die het met de kruimels moeten doen (en daarom ook de doorlopend krediet-kaarten promoten).

De banken geven echter ook MC/Visa uit waar helemaal geen doorlopend krediet op zit, deze worden simpelweg maandelijks volledig geïnd. Dit soort kaarten was het gros van de MC-kaarten die vrijwel al onze banken destijds aanboden. Het risico erop is aanzienlijk lager dan bij 5%-incasso kaarten (doorlopend krediet). Het financiële risico van deze kaarten ligt bij de uitgever en er zijn best wel wat manieren om flink het schip in te gaan met een klant.

Oh, ik heb inmiddels al vele jaren geen CC meer ;)
Interessant verhaal. Maar waarom heb je geen CC meer als ik zo vrij mag dit te vragen?
Aangezien ik geen reizen meer zal ondernemen vanwege gezondheidsredenen en ik tegenwoordig alleen nog spullen bestel in Nederland (stimuleer je eigen economie). De enkele keer dat ik iets uit het buitenland haal kan ik dat ook nog wel met Paypal of giraal overschrijven. Het is simpelweg een kosten/baten afweging.
Anoniem: 599181
@debom14 september 2020 12:36
Ik heb erzelf eentje, ik zit vaak in Azië en om een cc te hebben is een safety net, gebruik ik die ooit? Nope.

Je kan tegenwoordig een gewone bankkaart laten openen voor wereldwijd gebruik en dan kan je geld afhalen in de meeste automaten.

Maar geld meenemen en lokaal bij een bank laten omruilen blijft het goedkoopste, de laatste keer heb ik 34 cent moeten betalen om 200 € te laten omzetten, kost via de bankkaart aan de automaat euro's.
Die link is onjuist en ook al in de bunq thread voorbij gekomen op GoT en dit, dat zijn de tarieven van een ‘deel’ van de transactie. Dus het beeld wat je met die link schetst is onjuist.
Ontkracht je in die posts dat die limiet naar 0.3% verlaagd is? Dan mis ik dat even.
Kosten bij de ING of ABN Amro of de Rabobank.
Goh, de voorvechters van PIN transacties rekenen veel geld als je via hun met een CC wilt betalen, wie had dat gedacht? Adyen rekent bijv. voor Visa/MC 0.9%-1.1% ipv de 2+% van de NL-banken.
De CC transacties zijn nog steeds vele malen duurder dan ideal of pin. Voor online betalingen met ideal heb je in veel gevallen je EU online aankoop op afstand wetten die je dekken.
Zoals ik al vroeg, ben je bekend met gelijk hebben en gelijk krijgen? Een CC-maatschappij behartigt mijn belangen, dat is een dienst die natuurlijk geld kost maar het imo waard is. Pinners die geen gebruik kunnen maken van die diensten maar wel het gevoel hebben mee te betalen kunnen dat egoïstisch noemen, maar het is niet aan mij om de bankwereld te reguleren. Natuurlijk kies ik dat wat voor mij handig is.

[Reactie gewijzigd door fsfikke op 13 september 2020 10:59]

Leuk dat SNS bank al je aankopen tot 5000 euro verzekerd.
Heb je geen CC voor nodig. Dus ook bij internetaankopen via iDEAL.
En daar betalen dus alle klanten aan mee via de kosten van het betaalpakket, schandalig! :o

[Reactie gewijzigd door fsfikke op 13 september 2020 12:13]

Scheelt dat SNS zo'n beetje een van de goedkopere banken is :P
Neen, want de risico's bij een merchant waar je met iDeal kunt betalen liggen enorm veel lager dan gekke webshops of toeristische attracties in het buitenland.
bedoel je het pakket SNS Compleet?
 • Met de aankoopverzekering zijn veel aankopen verzekerd die je met SNS Betalen Compleet doet in een winkel in Nederland of op een Nederlandse website. Aankopen die je met een andere betaalrekening hebt gedaan zijn niet verzekerd.
 • De spullen zijn met de aankoopverzekering de eerste 30 dagen verzekerd bij beschadiging, verlies en diefstal. De dag van de aankoop geldt als dag 1.
 • Je hebt een eigen risico van € 50. Dat betekent dat je bij schade de eerste € 50 zelf betaalt. Voorbeeld: je hebt iets gekocht van € 125 en daar gebeurt iets mee, en wij keren uit, dan krijg je €75 euro uitgekeerd.
 • Per jaar krijg je tot maximaal € 2.500 terug.
Bron https://www.snsbank.nl/pa...%20geldt%20als%20dag%201.
Dat pakket heet inderdaad sinds kort SNS Compleet, maar die voorwaarden gelden nu ook al.
Het lijkt sterk op wat je bij veel CC aanbieders krijgt qua bescherming. Hoewel het hier niet over wereldwijd gaat, is het toch een prettig idee dat je beschermt wordt.
@fsfikke Je hoeft natuurlijk geen bankrekening af te nemen bij de SNS. Dan betaal je ook niet voor deze service. Of je kiest voor het nieuwe betaalpakket SNS Basis, waar deze bescherming niet (meer) in zit en je dus ook minder betaald per maand. Zo heeft iedereen wel degelijk keuze in waar een klant aan meebetaald.
Maat van mij is opgelicht door megekko. Deze stuurde hem gebruikte goederen die hij natuurlijk terugstuurde en toen beschuldigde megekko hem natuurlijk van de gebruik sporen. De waarde was ~100€ waarvan hij ongeveer de helft terug kon krijgen, na weken gezeur en gedreig... Doe mij dan maar creditcards
Vertrouw niet blindelings op die garantie. Bij mij is een aankoop een keer 3x afgeschreven. Ik visa bellen: die helpen me vast. Mooi niet: “regel maar met de partij Van de aankoop”. Ben ik weken mee bezig geweest.
Vertrouw niet blindelings op die garantie. Bij mij is een aankoop een keer 3x afgeschreven. Ik visa bellen: die helpen me vast. Mooi niet: “regel maar met de partij Van de aankoop”. Ben ik weken mee bezig geweest.
Bij mijn ooit eens 2 x dezelfde betaling van mijn Eurocard/Mastercard. Dat geld kreeg ik zonder problemen terug na slechts een telefoontje.
Vertrouw niet blindelings op die garantie. Bij mij is een aankoop een keer 3x afgeschreven. Ik visa bellen: die helpen me vast. Mooi niet: “regel maar met de partij Van de aankoop”. Ben ik weken mee bezig geweest.
Vreemd, dat is mij ook 2 keer gebeurt. 1e keer corrigeerde de verkopende partij het direct al (zijn ze verplicht) voor ik het überhaupt zag. De tweede keer corrigeerde visa het binnen 24 uur voor me.
Het helpt als je weet waar je naar moet vragen. De term hier is een 'Charge Back'. Jij vraagt Visa om twee Charge Back wegens ongeauthoriseerde betalingen. Dat is een concreet verzoek op basis van jouw contract met Visa. Visa kan dat niet afdoen met een verzijzing naar de leverancier; jij hebt een overeenkomst met Visa waarin staat dat jij een Charge Back kunt initiëren.
Gaat de CC maatschappij je alleen niet bij helpen. Het is net zoiets als kopersbescherming van Paypal. Klinkt leuk, maar zodra het verhaal van de ondernemer plausibel is (zoals in dit geval) heb je op zijn minst een ellelange durende discussie in een driehoek, met een grote kans dat je nog steeds niks teurgkrijgt.

Mensen verwachten teveel van CC / Paypal kopersbescherming.
Jouw*

Je betaalt nou eenmaal niet enkel voor dat wat je zelf gebruikt. Ik betaal bij de AH met zelfscan, toch moet ik meebetalen aan het salaris van alle kassamiepjes. That’s Life.

Je kan altijd nog kiezen voor een winkel die geen cc accepteert, die zijn er in NL genoeg. Aangezien daar de prijzen procenten lager liggen is dat sowieso de beste oplossing, toch?

[Reactie gewijzigd door fsfikke op 13 september 2020 12:12]

Ik betaal bij de AH met zelfscan, toch moet ik meebetalen aan het salaris van alle kassamiepjes. That’s Life.
Bij mijn Deen staat nog steeds 1 kassamiepje op 4 zelfscans (momenteel 2 ivm COVID-19). Die controleert of je wel hebt betaald, doet steekproeven, enz. Daarnaast verdienen die miepjes niet zoveel want die zijn vaak een jaar of 16, en doen dit als bijbaantje.

Verder zorgt (doorgaans, zonder COVID-19) een zelfscan denk ik voor minder congestie, beide hebben hardware kosten (maar mbt kassa heb je die al uitgegeven), en iets meer fraude bij de zelfscan.

Als ik naar onze AH XL in de buurt kijk dan denk ik dat we uiteindelijk naar meer zelfscan moeten gaan (want minder congestie).

Verder heb je het "over de winkel die geen CC accepteert". Je kunt ook gewoon een debitcard nemen. Dan ga je nooit een lening aan. Als ik bescherming wil, gebruik ik PayPal. Ook gebruik ik soms PayPal omdat ik weet dat als jij een brokkenpiloot bent mbt die bescherming, ze jouw account gewoonweg afsluiten.
Good luck met het huren van een auto met een debit kaart. Ik weet niet precies hoe veel creditcards ik op het moment heb, maar ik weet wel hoeveel cc-leningen ik heb: 0.
Waarom zou dat niet werken? Je hebt gewoon een credit card nummer met 16 cijfers. Dat nummer is ook gewoon valid, met een datum, enz.
Dat werkt dus niet. De CC geldt als borg, een debitcard waar misschien nog maar €0 op staat is geen geweldige borg.
Dat werkt dus niet. De CC geldt als borg, een debitcard waar misschien nog maar €0 op staat is geen geweldige borg.
Dat gaat prima. Mijn amex, wat ook een debit card is, wordt gewoon geaccepteerd.

Nederlandse bankpassen niet, omdat je daar geen reservering op kunt doen. Wij hebben een wat apart systeem in dat opzicht, in veel landen is het dacht ik wel mogelijk. (En is je bankpas meer een debit card zoals mijn amex).
Nee jouw AmEx is een chargecard, geen debit (ga ik maar even vanuit aangezien AmEx enkel in de USA een debit kaart aanbiedt). Dat is in principe hetzelfde als een creditcard. Vandaar dat het ook werkt met het huren van auto’s.
Nee jouw AmEx is een chargecard, geen debit (ga ik maar even vanuit aangezien AmEx enkel in de USA een debit kaart aanbiedt). Dat is in principe hetzelfde als een creditcard. Vandaar dat het ook werkt met het huren van auto’s.
Volgens de regels die ik ken is een debit card een kaart waarbij je alles wat je uitgeeft direct betaald. (1x per maand). Dat is iets anders dan een direct-debit card, bij een debit card bouw je geen schuld op en hij wordt ook niet als doorlopend krediet geregistreerd bij het BKR.

Bij VISA is dat default anders, en moet je meer moeite doen om hem zo te laten werken (en van die BKR registratie af te komen)
Nee, een debit card moet je eerst 'opladen' voordat je hem kan gebruiken en alleen voor het erop gestorte bedrag. De iedere maand volledige schuld voldoen van je kaart is dus gewoon credit. Zie ook: https://mijndebitcard.nl/wat-is-een-debitcard/
Nee, een debit card moet je eerst 'opladen' voordat je hem kan gebruiken en alleen voor het erop gestorte bedrag. De iedere maand volledige schuld voldoen van je kaart is dus gewoon credit. Zie ook: https://mijndebitcard.nl/wat-is-een-debitcard/
Dat klopt niet. Een krediet wordt geregisteerd bij BKR. Dat is niet het geval bij een Amex of een VISA waar de gespreid betalen functionaliteit is uitgeschakeld.

Een debit kaart moeten opladen hoor ik ook voor het eerst, ondanks dat ik toch een behoorlijke bak Amerikaanse vrienden heb, :)
Een debit kaart moeten opladen hoor ik ook voor het eerst, ondanks dat ik toch een behoorlijke bak Amerikaanse vrienden heb,
Omdat hij niet 1:1 is gekoppeld op IBAN.

Daarom noemen ze het ook nog wel eens een value-load card.
Precies wat je zegt: "Dat is niet het geval bij een Amex of een VISA waar de gespreid betalen functionaliteit is uitgeschakeld." Hier staat je Credit dus uit. Eind van de maand mag je 100% betalen/aflossen. Als je dit niet doet of wel credit aan hebt staan is hij ook gergistreerd bij BKR. Probeer dan maar eens de maximale hypotheek te krijgen. Dat lukt dan dus niet :-)
Ik heb het heel erg sterke vermoeden dat je Amex een standaard 30 dagen krediet heeft (volledig aflossen aan einde van elke maand, renteloos). Dat is dus iets anders dan een debit card waar het typisch 24 uur is.
Vreemde manier van borg. Hij kan immers geblokkeerd zijn, of gestolen, of wat dan ook.

Op mijn debitcard staat voldoende geld. Ik heb nog nooit moeite gehad met betalingen met debit card.

En ik heb rood mogen staan al sinds 2000 ofzo uit staan.
Het gaat niet om de betaling achteraf, maar om de zekerheid vooraf. De autoverhuurder kan vooraf checken of de creditcard geldig is, en die check is voldoende om later de eindafrekening bij de CC maatschappij te deponeren.

Of jij rood kan staan is evenmin een probleem van de autoverhuurder; zijn zorg is alleen of die betaald gaat worden door de kaartuitgever. Debit card maatschappijen weigeren die garantie vooraf af te geven.
Aap uit de mouw? Jij wilt kunnen cherry-picken tussen welke diensten van een winkel je wel meebetaalt en welke niet, met welke andere diensten ben je nog meer zo principieel behalve het betalingsverkeer?


De standaard ‘wat de boer niet kent’-argumenten komen idd goed aan bod. Maar jouw punt dat de aankoopbeschermingen in Nederland/Europa cc’s overbodig maken heb je nog niet aangetoond. Hoe krijg ik m’n geld terug als de winkel malafide blijkt?

[Reactie gewijzigd door fsfikke op 13 september 2020 12:36]

Juist, en vergeet ook niet dat bij de gangbare creditkaarten alle betaling worden omgerekend naar US dollars (en terug). Dit tegen een erg onvoordelige koers. Als je met iDeal betaald blijft alles in EURO's, zonder omrekenverliezen.
Het zal de consument een zorg zijn in welke valuta er gerekend wordt. Wat de consument wel wil is hun geld terug indien een webshop niet levert. Heel veel succes met je iDeal betaling. Ik ben blij dat ik een credit card heb en daarvoor verzekerd ben.
Ik heb een keer een claim gedaan bij een CC (dubbele afboeking door een Amerikaanse autoverhuurder). Door koersverschillen kreeg ik EUR 100 te weinig terug, dat kostte me veel gedoe om ook dat verschil terug te krijgen...

Dus ja, CC makkelijk geld terug is fijn en snel, maar er zijn adders onder het gras...
Alle betalingen? Lijkt me onzin, tenzij je in de VS iets betaald. Betalingen zijn gewoon in een bepaalde valuta en wanneer die niet gelijk is aan die van je rekening, dan wordt dat omgerekend (met vaak een opslag). Bij Amazon.co.uk kun je er bijv. voor kiezen dat Amazon alvast het bedrag in euro's omrekent. Dan ben je echter duurder uit dan wanneer je dit door mastercard of visa laat doen.
Moet je de voorwaarden van Visa/MC nog maar eens nalezen. Ik woon in een ver buitenland (buiten EU) en als er met Visa betaald wordt krijg je de omrekenkoers op je afschrift: deze is altijd ongunstiger dan een bankoverschrijving op dezelfde datum.
Een cc heeft een bepaalde valuta. Uiteindelijk wil de cc-maatschappij bijv. Eurootjes van jouw hebben. Als jij in een andere valuta betaalt wordt dat bedrag in jouw eigen valuta omgerekend. Maar je claim dat alles nog een keer naar USD en weer terug gaat is onzin.
Maar je claim dat alles nog een keer naar USD
Dit staat letterlijk in de voorwaarden van o.a. Visa.
Jouw claim
alle betaling worden omgerekend naar US dollars (en terug). Dit tegen een erg onvoordelige koers.
is klinkklare onzin als je in je eigen valuta blijft. Als je bij de Bijenkorf een paar schoenen van €100 koopt beweer je dat ze dit tegen een koers van actueel $1.185/€ + opslag van bijv. 5% = $1.24425/€ omrekenen naar USD, resulterend in $124.425, waarna ze het weer terug naar Euro omrekenen (€0.843506/$ + 5% opslag = €0.8856813/$) => €110.20. Uiteindelijk zou je dus €10 meer betalen als je met cc betaalt ipv met je bankpasje?

Dan de echte wereld: Als jij schoenen van €100 koopt betaal je eind van de maand €100 en basta.

Als jij in een andere valuta gaat shoppen krijg je inderdaad te maken met wisselkoersen, maar dat heb je bij een Maestro transactie natuurlijk ook.

[Reactie gewijzigd door fsfikke op 14 september 2020 11:01]

Maar Nederlanders zijn een beetje conservatief als het om betalen gaat.
Dit is nonsens. Nergens wordt zoveel digitaal afgerekend als in Nederland. Zeker als je dit vergelijkt met de VS, daar wordt nog steeds de papieren paycheck gebruikt (vaak per post ..)

Nederland is het land van online bankieren en fintech.
Ik denk dat hij meer doelt op Nederlandse winkels dat conservatief zijn omtrent credit cards.
Ja, dat begrijp ik. Dan nog, in elke Nederlandse winkel kun je met een debet kaart betalen, bij kleinere bedragen zelfs zonder je PIN in te hoeven tikken. Ik gebruik in Nederland al jaren geen contant geld meer; als dat niet vooruitstrevend is dan weet ik het niet.

Er is in Nederland absoluut geen behoefte aan een extra betaalsysteem op basis van een ouderwets credit kaart model.
Er is in Nederland absoluut geen behoefte aan een extra betaalsysteem op basis van een ouderwets credit kaart model.
Er is uiteraard geen behoefte voor EU-burger om te kunnen betalen met een krediet kaart in Nederland, wel voor niet-EU burgers. Maar dan kunnen ze natuurlijk wel geld afhalen aan een bankautomaat.
Kijk eens naar Scandinavië, daar is het veelal überhaupt niet meer mogelijk cash te betalen. Nederlanders vinden zich altijd heel vooruitstrevend maar kijken zelden buiten hun eigen grenzen, dan is het makkelijk de beste te zijn :+
Ja, mee eens. Mijn commentaar betrof een opmerking dat NL winkels conservatief zijn m.b.t. krediet kaarten. Scandinavië is zeker vooruitstrevend. Jammer van de dure whisky ...
OK, een anekdote: Ik woon in Zwitserland (het land van de banken!).

Op een zaterdag moet mijn dochter voor school naar een museum met de klas. Ze belt me op: Paps, ik kan de toegang niet betalen (pinnen met maestro), er staat te weinig op mijn rekening. Kun je geld overmaken? Ik zeg, sure, maar dat komt pas maandag of dinsdag aan (zelfs binnen een "familiecontract").

Zeg ik: Kun je niet met je Nederlandse rekening betalen? Nee, ook niet geld genoeg. Maar dáár kon ik wat aan doen: van mijn Nederlandse rekening naar de hare (meteen uitgevoerd) kon ze meteen met haar Nederlandse Maestro pinpas betalen voor het museum...

Dus, ja, ik vind dat het betalingsverkeer Nederland het beter doet dan bankenland Zwitserland...
Dat is wel een beetje frappant ja.
Een probleem wat je met een creditcard niet had gehad :p
Mooie anekdote. Je hebt helemaal gelijk.
Precies daarom is de Credit Card dus in de VS opgekomen - het was een vroeg alternatief voor een slecht functionerend bankensysteem. De vergelijking met de debit card in Europa is dus een voorbeeld van "de wet van de remmende voorsprong". Debit card betalingen vereisen een betere digitale communicatie-infrastructuur. Pinnen kwam pas goed van de grond met goedkope ISDN verbindingen. Credit cards konden op papier worden afgehandeld, maar waren daardoor lang duurder.

Digitalisering leidde ook tot lagere kosten voor CC maatschappijen, maar die gaven het voordeel terug aan de kaarthouders via incentives als "gratis" verzekeringen etcetera.
Dat is dan ook direct het enige voordeel van een creditcard en totaal niet van toepassing bij de meeste betalingen. Alleen bij discutabele webshops of grote uitgaven heeft het een voordeel. Dat kleine voordeel weegt niet op tegen de kosten die een CC met zich meebrengen, alsmede een grotere afhankelijkheid van leningen. Daarom is het totaal niet geschikt als het dominante betalingssysteem.

PIN transacties zijn simpelweg sneller, goedkoper, veiliger en praktischer. Een CC is niets meer dan een middle-man die de kosten verhoogd. In ruil daarvoor biedt het een service die minder waard is dan de kosten die je er voor betaald.Als iedereen altijd met CC zou betalen, zouden de prijzen meer stijgen dan dat de gemiddelde persoon er aan voordeel door oplichtingsbescherming uit zal halen.

Bedenk ook dat we in Nederland wel degelijk een goedkoop en efficient banksysteem hebben in vergelijking met de meeste landen. Inclusief de VS, waar de betalingen langzamer zijn, de tarieven hoger en de service lager.
Dat dat het enige voordeel is van een CC is wel een beetje heel kort door de bocht.
Voor mijn werk reis ik, onder normalere omstandigheden, nogal eens. Een CC is ook in de volgende omstandigheden best wel handig:
- Vliegtuig en andere internationale transporten boeken kan best wel lastig (onmogelijk!!) zijn zonder CC
- Auto's huren is zo goed als onmogelijk zonder CC
- In veel landen is 'pinnen' niet Maestro (veel van de pin passen van 'onze' banken, zeker bij mijn bank de Rabobank) minder vanzelfsprekend. Ben regelmatig de situatie tegengekomen dat Maestro niet werd geaccepteerd maar een Mastercard wel. Direct over de grens in Duitsland vaak al een probleem...

Daarnaast:
- weet niet waarom een PIN in vergelijking sneller is. Heb nog nooit snelheidsverschil ervaren
- weet om dezelfde reden niet waarom PINNEN praktischer is. Werkt exact hetzelfde. Kaart tegen apparaat houden en pin code invoeren
- ben niet op de hoogte van alle technische details, maar zie ook niet in waarom het onveiliger is. In de afgelopen 20 jaar in ieder geval nog nooit iets raars meegemaakt.
- Duurder? Ik betaal inderdaad € 1,40 per maand extra voor mijn CC. € 1,70 per maand voor een pakket zonder een CC, € 3.10 met een CC. Als je die € 1,40 niet wil betalen is een CC waarschijnlijk idd niet iets voor jou.

Tenslotte
- 'afhankelijk van leningen'? Als je gewoon de rekening van je CC betaalt is er geen sprake van een lening. Je kan zeggen dat hetzelfde geldt voor een bankrekening zonder een CC maar waarbij je steeds rood staat. Dat is exact hetzelfde.

Kortom, ik vind het prima dat je ergens een mening over hebt...maar baseer dat wel gewoon op realistische zaken. Een CC is een prima en normaal betaalmiddel dat in Nederland een prima plek heeft naast de PIN pas.

[Reactie gewijzigd door versc049 op 13 september 2020 17:40]

Je gaat hier volledig voorbij aan wat ik daadwerkelijk aangaf: Dat de creditcard niet geschikt is als primaire betaalmiddel. De creditcard is door de internationale adoptie en de mogelijkheid tot reserveringen de ideale methode op reis, voornamelijk buiten Europa. Maar veel minder geschikt als primair betaalmiddel bij reguliere uitgaven. Dat komt vooral omdat je sommige delen alleen vanuit de consument bekijkt, terwijl de achterliggende werking wel degelijk een probleem is voor de consument door kosten en de manier van betalen.
weet niet waarom een PIN in vergelijking sneller is. Heb nog nooit snelheidsverschil ervaren
Achter de schermen worden pin transacties veel sneller verwerkt. Ook zonder maandelijkse termijn waar het verrekend wordt met je betaalrekening
ben niet op de hoogte van alle technische details, maar zie ook niet in waarom het onveiliger is. In de afgelopen 20 jaar in ieder geval nog nooit iets raars meegemaakt.
Voor fraude met een creditcard heb je alleen het creditcardnummer een de veiligheidscode nodig. Dat is veel eenvoudiger dan met een pinpas die elektronisch beveiligd is. Er zit daarvoor een verzekering bij de creditcardmaatschappij, maar die doet dit niet gratis.
Duurder? Ik betaal inderdaad € 1,40 per maand extra voor mijn CC. € 1,70 per maand voor een pakket zonder een CC, € 3.10 met een CC. Als je die € 1,40 niet wil betalen is een CC waarschijnlijk idd niet iets voor jou.
Hier komen die kosten dus naar voren. Voor jou is de creditcard niet duurder, mits je iedere maand het volledige bedrag afbetaald. Voor de verkoper is het wel degelijk duurder, omdat de afdracht een percentage is en geen vast bedrag. Wanneer de creditcard vaker als betaalmiddel wordt gebruikt zullen prijzen dus moeten stijgen.
afhankelijk van leningen'? Als je gewoon de rekening van je CC betaalt is er geen sprake van een lening. Je kan zeggen dat hetzelfde geldt voor een bankrekening zonder een CC maar waarbij je steeds rood staat. Dat is exact hetzelfde.
Het is nog steeds een lening. Het maakt niet uit hoe je het omschrijft. Het zit letterlijk in de naam van de kaart. Als je direct afbetaald zitten daar geen extra kosten aan, maar wanneer er door een onvoorziene situatie iets fout gaat met de verrekening, gaat er direct relatief hoge rente overheen. En dit is uiteindelijk onderdeel van het verdienmodel van de creditcard.
Kortom, ik vind het prima dat je ergens een mening over hebt...maar baseer dat wel gewoon op realistische zaken. Een CC is een prima en normaal betaalmiddel dat in Nederland een prima plek heeft naast de PIN pas.
Wat vreemd dat je hier direct op de man speelt over niet realistische argumenten, terwijl je een deel van mijn argumenten verkeerd interpreteert en een deel negeert. Je suggereert in je reactie dat de creditcard maatschappijen verdienen aan de kosten die je ervoor betaald als klant voor de pas, maar dat is niet waar de grofweg 20 miljard aan omzet van deze bedrijven vandaan komt. Dat doen ze door van iedere transactie op meerdere manieren een klein deel af te romen, omdat het in tegenstelling tot banken, de primaire bron van inkomsten is.
Ben ik correct als ik zeg dat aankoopbescherming het voornaamste voordeel is van kredietkaarten tegenover bankkaarten & debetkaarten?

In dat geval lijkt me een kredietkaart eerder een andere use case te hebben, aankoopbescherming kost geld. Dus een kredietkaart zal toch altijd 'duurder' zijn dan een bankkaart of debetkaart?

iig geval kom ik voor 99% van de betalingen makkelijk weg met een bankkaart. Ik heb een debetkaart voor de overige 1%. Als ik een kredietkaart had gehad, had ik nog nooit moeten gebruik maken van aankoopbescherming, denk ik.

Er zijn vast mensen met andere ervaringen, maar wie heeft er nu zo vaak aankoopbescherming nodig dat het de meerkost van een kredietkaart verantwoord? :? Dan lijkt het me slimmer je aankoopgedrag eens onder de loep te nemen. Ik vind het alleszins top geregeld hier in ons land.

[Reactie gewijzigd door Dashter op 13 september 2020 10:46]

Het is enorm lastig om gelijk te krijgen in een dispuut met een online-verkoper in een ander land als je een probleem hebt met een aankoop op afstand en je hebt geld gewoon giraal overgemaakt. Ook al héb je gelijk en sta je in je recht, dan is het nog aan de tegenpartij om je je geld terug te geven anders moet je er even langs... Met een CC doet jouw bank/kaartuitgever dat. Denk aan bedrijfskaarten met veel bestellingen in het buitenland.

Heb je een hotel geboekt of auto gehuurd en krijg je een onterechte naheffing? Met voldoende bewijs krijg je je geld weer terug (foto's maken, auto inleveren en bewijsje vragen). Sommige dingen heb je tegenwoordig echt een CC voor nodig.
In dat geval lijkt me een kredietkaart eerder een andere use case te hebben, aankoopbescherming kost geld. Dus een kredietkaart zal toch altijd 'duurder' zijn dan een bankkaart of debetkaart?
Dat was vroeger wel zo. Maar tegenwoordig, omdat banken na de vorige financiële crisis geen geld meer mogen verdienen aan jouw spaargeld, hebben ze de kosten voor betaalrekeningen fors laten toenemen. Als ik kijk naar onze ABN AMRO en/of, daar rekenen ze ons 3,13 per maand voor het privilege. Dat onloopt de 35 euro per jaar die visa mij rekent voor die kaart (die bij mij debit is, ik betaal alles in 1 keer af) niet enorm.

Plus dat ik met die visa wel kan betalen bij iedere willekeurige winkel in Japan, en met mijn Nederlandse pinpas lang niet altijd. (Wordt wel wat beter, langzaamaan).
Maar tegenwoordig, omdat banken na de vorige financiële crisis geen geld meer mogen verdienen aan jouw spaargeld
Fabeltje. Dat mag best. Het echte probleem is dat het niet meer kan. De ECB drukt sinds die crisis geld bij als een bezetene, om Zuid-Europa te financieren. De marktrente is daardoor al jaren negatief, dus zelfs die 0.01% rente die banken nog bieden is verliesgevend.
Creditcard maatschappijen maken winst. Dus de aankoopverzekering die je met je creditcard hebt kosten op lange termijn meer geld dan de bescherming van je aankoop. Neemt niet weg dat er zeker situaties zijn waar ik liever met een creditcard betaal, maar in het algemeen probeer ik zo min mogelijk met mijn creditcard te betalen.
Maar Nederlanders zijn een beetje conservatief als het om betalen gaat. De banken hebben ook goed gelobbyd over hoe geweldig efficiënt en goedkoop hun pin transacties zijn zodat we in Nederland denken in het walhalla van betalingsverkeer te leven.
Bankieren is IMO een stuk beter geregeld in Nederland dan in Noord-Amerika. Ik woon in Canada maar ik zie genoeg van de VS voorbijkomen wegens mijn werk. Mensen vallen hier van hun stoel als ik vertel hoe snel en goedkoop een Europese bankoverdracht is.

Over iDeal en kopersbescherming: sja, dat zit dus in de kosten ingebouwd. Rewards (punten of cashback) en aankoopbescherming worden doorgerekend aan de winkelier, die het weer doorrekent in hun prijzen omdat ze van de kaartnetwerken geen onderscheid mogen maken tussen goedkope credit cards en premium cards (Visa Infinite Privilege, Mastercard World Elite, etc).
Kijk eens wat de EU in 2014 al besloten heeft:

quote: https://www.ft.com/conten...46-11e4-b248-00144feabdc0
The ceiling in the regulation of about 0.2 per cent for debit card rates and 0.3 per cent for credit cards is in line with antitrust deals on cross-border fees.
Ik kan het artikel niet lezen wegens paywall, gelukkig heeft de EU zelf informatie online staan met nodige achtergrond en nuance:
- Het EU-besluit kwam omdat Mastercard in overtreding was van Europese anti-trust wetgeving, MC werd daar vorig jaar voor beboet voor 570 miljoen euro.
- Die 0.2/0.3% cap is alleen de interchange fee voor card present-transacties (in de winkel), het totale kostenplaatje bestaat uit meer kosten.
- De interchange fee cap ingesteld door de EU is voor card not present-transacties (online) is 1.15% voor debit en 1.5% voor credit.
Overschrijven kan ik Noord-Amerika ook snel en goedkoop, via ACH. Veel mensen gebruiken echter nog checks en wire transfers. Die laatste zijn pas echt duur. Als ik hier van/naar mijn Amerikaanse rekeningen overschrijf, of naar anderen stuur, dan is dat net zo snel als dat in Nederland gaat.
ACH duurt nog steeds een paar dagen, Instant Payments een paar seconden...
Het duurt absoluut geen dagen. Waarschijnlijk maken ze het saldo instant beschikbaar en zichtbaar en wordt de transactie later afgerond, maar ze gaan die batches natuurlijk niet eens in de paar dagen draaien. Er is een risico dat in uitzonderingsgevallen het een aantal dagen kan duren, maar dat is de uitzondering en niet de regel.

De consument ervaart dit dus niet anders dan RTGS (instant settlement). De vraag is ook of voor het grootste deel van de consumententransacties RTGS wel nodig is. De meeste transacties zijn van lage waarde met lage urgentie.
Tja en dan had ik laatst een akkefietje met VISA. Ik had een product gekocht en nog niet gekregen. Dus ik dacht aankoopbescherming en ik bel VISA. "Nee meneer 365 dagen productgarantie gaat pas in na ontvangst van het product..."

Wat er ik er dan precies voor een bescherming aan?
Dat hangt natuurlijk gewoon van de uitgever af. Sommige banken bieden alleen een hele basic cc aan.
VISA dus... Standaard pakket
Visa zelf geeft de kaart niet uit, dat doet de Rabobank bijv. of ICS. Je moet wel weten waar je een product koopt voordat je vanwege de service boos wordt op een heel ander bedrijf 8)7

Hier een overzicht: https://gathering.tweaker...message/61192490#61192490
Je hebt de verkeerde bescherming geprobeerd. "Niet geleverd binnen de afgesproken termijn, overeenkomst geannuleerd" is reden voor een Charge Back.
Voor het geval de post van @slijkie je niet overtuigd, zowel Visa als American Express zitten bij de 30 grootste Amerikaanse bedrijven. Credit cards zijn extreem lucratief, voor de aandeelhouders van de credit card maatschappij.
Die post overtuigd me idd niet. Hij claimt dat een cc overbodig is omdat je al zo goed beschermd wordt. Ik heb nog geen alternatief gehoord die de diensten van een cc biedt (fraudebescherming, verzekering, etc.) voor minder geld. Dat cc-maatschappijen veel geld verdienen weet ik, schijnbaar hebben ze dus toch niet zo een waardeloos product.
Als de MasterCard betalingen (wat niet perse gelijk staat aan credit maar ook gewoon debit kan zijn zoals in de meeste landen om ons heen) dan is het MasterCard systeem gewoon superieur aan ons maestro systeem. Wat mij betreft stappen we vandaag nog over op een systeem wat echt goed werkt in alle Europese landen, ipv die malle uitzonderingspositie.

Par weken geleden weer meegemaakt hoe ruk maestro zelfs (zeker in combinatie met nfc en al helemaal met ApplePay) werkt in landen als Denemarken en Noorwegen. Pak je dan een MasterCard (debut) dan werkt het allemaal flawless.
Mastercard werkt *meestal* wel goed in Denemarken, maar toch heb ik af en toe wel problemen gehad dat 'het kastje niet werkt'. De meeste Denen gebruiken een "Dankort" wat in de meeste gevallen een Visa debitcard is.
Oh excuus, het was inderdaad een visa debit (Revolut Visa). Ik heb teveel kaarten 😂

[Reactie gewijzigd door Odie op 14 september 2020 22:25]

Geen vergelijk de aankoopbescherming via een bankbetaling of CC. Levert een winkelier niet een je hebt met CC betaald dan is 1 mailtje naar de CC maatschappij voldoende en krijg je zonder gezeur altijd snel je geld terug. Heb ik al een paar maal gebruik van gemaakt. Bij een bankbetaling moet je er zelf achteraan met rechtszaken. Groot verschil.
Ik betaal vrijwel alles met mijn creditcard hier in Duitsland. Eten, drinken, gadgets alle Sachen.

Daarnaast als in met mijn payback kaart (CC) betaal krijg ik punten. Die punten zijn geld waard. Elke twee / drie maanden zit ik rond de 50,- die ik extra krijg. Ik doe er niks voor want eten moet ik toch wel kopen, benzine moet ik toch wel betalen. Dus ja het is maar ook hoe erg je het motiveert. Je kan de schuld dan beter op Nederland leggen en campagnes opstarten waarom CC handiger en beter is. En de CC is gratis ik betaal er niks voor. Alleen als ik geld pin dan betaal ik. Maar hier in Duitsland zodra je geld pint buiten je eigen bank of via de cc betaal je altijd 4-5 euro daarop. Dus ik pin nooit geld met mijn cc.

[Reactie gewijzigd door theduke1989 op 13 september 2020 09:53]

Ik doe er niks voor want eten moet ik toch wel kopen, benzine moet ik toch wel betalen.
En de CC is gratis
Waar komt dat geld dan vandaan? ;)

[Reactie gewijzigd door Olaf van der Spek op 13 september 2020 09:57]

Of ik het met de pin betaal of cc het is het zelfde. Alleen bij pinnen krijg ik er geen punten voor. Bij mijn cc wel. Dus ja.

En dingen als voedsel etc betaal je sowieso voor dus het is een extra. Bij pinnen niet.
Dus de verkoper / winkelier betaald voor jouw 'gratis' punten?
Is dat eerlijk?
Sterker nog, wij betalen daar allemaal aan mee. Die megabedrijven worden weer rijker over de rug van de burger. Ondertussen denken mensen niet na en gaan ze voor eigen gewin toch de CC gebruiken, want "gratis" en "punten". Mooi man, ze hebben een systeem opgezet waar je kunt kiezen uit:
1. Je betaalt aan CC bedrijven omdat de winkelier dure producten moeten aanbieden om de CC bedrijven te betalen.
2. Je betaalt nog steeds de CC bedrijven, maar krijgt een stuk terug. In ruil daarvoor ben je onbewust onderdeel van probleem geworden en moet de winkelier zijn prijzen weer verhogen. Netto kost het je alsnog geld. Maar dat zie je niet, want "gratis" en "ik krijg zelfs 50 euro".

Mensen denken werkelijk dat gratis geld weggeven voor een bedrijf een goed businessmodel is. Nou gefeliciteerd, zij zijn nu het product en het probleem.

Maarja, gratis geld!!!!
Ik vindt het dan toch echt knap dat alles alsnog goedkoper is hier in Duitsland dan in Nederland. Voor mij maakt het niet uit . financieel ben ik er op vooruit gegaan. De punten systeem heb ik aan het einde alleen maar profijt van.

Zoals gezegd, ik koop mijn noodzakelijke dingen zoals voedsel etc gewoon. Ik krijg er punten voor. Maar heb altijd vaak dezelfde producten wat ik koop. Maar het is nooit duurder geworden. En wordt vrijwel altijd goedkoper geprijsd.

Winkels als Lidl en alles kunnen zich dit permitteren zonder het te hoeven afschuiven op de consument..
Misschien dat Nederland het totaal over de schop moet doen. Dam denk je wel anders.

Mijn maandelijkse afschrijving blijft vrijwel identiek.

Plus ik heb kopers garantie wat ik denk ik nu in mijn voordeel had 3-4 keer. Dus ja het is maar hoe je het bekijkt van je eigen oogpunt.

Maar goed we gaan natuurlijk geen Duitsland met Nederland vergelijken. Want dan weet je dat je in Nederland gewoon een kip bent voor hun wat kaal geplukt wordt. Dus dat moet je in achterhoofd altijd blijven houden.

[Reactie gewijzigd door theduke1989 op 14 september 2020 06:14]

Auw, ja zo heb je nog wel 100 voorbeelden waar wij ons als mensheid/consument in laten trappen, we denken met ze alle zo slim te zijn, zelfs politiek worden we helemaal bespeeld.

PayPal/CreditCard vindt de consument o zo geweldig, maar bedrijven betalen de 3%+ ervoor.
Dat heet vraag en aanbod, marktwerking,
Volgens mij heet het misbruik van een machtspositie. ;)
Haha dat moet je uitleggen. In jouw beredenering MOET iedereen verplicht een creditcard en/of is er maar 1 aanbieder. Volgens mij is dat niet zo.

Wil je er geen, neem er geen of je zegt hem weer op. Creditcards maken geen schulden, mensen wel.

[Reactie gewijzigd door NimRod1337 op 13 september 2020 10:33]

Haha dat moet je uitleggen.
De creditcardmaatschappij rekent kosten (zeg 2%), de koper kiest voor de creditcard maar de *verkoper* moet die kosten betalen.
Dat is IMO simpelweg niet eerlijk.
Wat denk jij dan dat een bank rekent voor een pinbetaalsysteem? Of voor contant geld inleveren aldaar?

Een creditcard heeft voor de winkelier niet alleen maar nadelen. En die 2% wordt meestal 1 op 1 doorberekend, Paypal vaak ook.

Wil je als winkelier de kans op extra klandizie dan neem je die kosten op je, dat wordt als klantvriendelijk gezien. Marktwerking, doe jij het niet doet de buurman het wel.

Er was een actie paar jaar terug dat pinnen gratis moet zijn, dat is pas afdwingen en oneerlijk.

[Reactie gewijzigd door NimRod1337 op 13 september 2020 10:59]

Ik krijg korting als ik aanbied om contant te betalen. :)
meestal volledig de btw zeker. :)
Wat denk jij dan dat een bank rekent voor een pinbetaalsysteem? Of voor contant geld inleveren aldaar?
Ik weet het niet, maar gemiddeld veel en veel dan wat creditcard transacties kosten.
Een creditcard heeft voor de winkelier niet alleen maar nadelen. En die 2% wordt meestal 1 op 1 doorberekend, Paypal vaak ook.
Dat schijnt dus niet meer te mogen.. mocht dat wel dan was er natuurlijk geen probleem.

[Reactie gewijzigd door Olaf van der Spek op 13 september 2020 11:07]

k weet het niet, maar gemiddeld veel en veel dan wat creditcard transacties kosten.
Dit is slechts gedeeltelijk waar:
 • Voor PIN transacties betaal je als ondernemer in de regel een vast bedrag per transactie. Zo tussen de 5 en 10 cent per betaling. Klik hier als je meer te weten wilt komen over de kosten van pin betalingen bij PINdeal.
 • Voor creditcard transacties betaal je echter altijd een percentage van het bedrag. (tussen 1,2 en 2,5%)
Dus boven de EU300 zijn Creditkaarten duurder.
[...]

Dit is slechts gedeeltelijk waar:
 • Voor PIN transacties betaal je als ondernemer in de regel een vast bedrag per transactie. Zo tussen de 5 en 10 cent per betaling. Klik hier als je meer te weten wilt komen over de kosten van pin betalingen bij PINdeal.
 • Voor creditcard transacties betaal je echter altijd een percentage van het bedrag. (tussen 1,2 en 2,5%)
Dus boven de EU300 zijn Creditkaarten duurder.
Boven de €300? Maak daar maar €3 van. 2,5% van €3 is 7,5 cent.
Je hebt gelijk ;( ;) ik moet de basisschool overdoen.

[Reactie gewijzigd door janbaarda op 13 september 2020 13:53]

Niemand verplicht een bedrijf om creditcards te accepteren, er zijn hier in Nederland zat bedrijven die ze niet accepteren. Als je als bedrijf creditcards accepteert, dan weet je was de kosten daarvan zijn.

Oh, en in landen als Noorwegen zijn er ook banken die bankpassen (debit cards, dus direct van je rekening afschrijven) uitgeven van Mastercard en Visa: daar kan je in Nederland vaak niet mee betalen bij bedrijven die geen creditcards accepteren..
Ik denk dat winkels als mm, Saturn Lidl Aldi etc makkelijk die kosten op zich kunnen nemen. Hier in Duitsland is de BTW ook al lager en alsnog dus aantrekkelijk. In Nederland betaal je meer BTW dus zou je verwachten dat het gewoon geactiveerd is
Ik denk dat winkels als mm, Saturn Lidl Aldi etc makkelijk die kosten op zich kunnen nemen.
Je bedoelt dat de klanten die geen creditcard gebruiken de klanten die dat wel doen maar moeten subsidiëren?
Uiteindelijk betalen winkels en bedrijven *niks* zelf.
In Nederland betaal je meer BTW dus zou je verwachten dat het gewoon geactiveerd is
Wat heeft BTW hiermee te maken?

[Reactie gewijzigd door Olaf van der Spek op 13 september 2020 11:10]

Niet "zeg 2%". De limiet is 0,3% (en 0.2% voor pinnen). Dan kun je niet loszien van de verplichting van de verkoper om die kosten te bepalen; PSD2 is de Europese richlijn waarin beide geregeld zijn.

Cash is in theorie dan wel gratis, maar dan heb je als winkelier wel meer gedoe (wisselgeld, beveiliging, etc). In de praktijk is het dus niet zo voordelig.
Nee hoor, de winkelier hoeft geen creditcard te accepteren als betaalmiddel.
Geen idee hoe dat in zijn werk gaat.

Zolang de winkels AMEX aanbieden kan ik daar gebruik van maken. Gelukkig bij de meeste grote winkel zoals MM, Kaufland, Aldi, Lidl en noem maar op bieden AMEX betalingen aan. En zijn ook winkels als de OBI etc die het niet hebben en je dus met een reguliere pinpas moet betalen.
Geen idee hoe dat in zijn werk gaat.
Misschien iets om je in te verdiepen. ;)
Je AMEX kaart is niet gratis, ik schat zo'n slordige EU100 per jaar. Het wordt vooral leuk voor AMEX als je de terugbetalingen uitsmeert over wat langere termijnen: de rente is ca. 15%.
Een AMEX kaart (in NL) heb je vanaf 35 euro. De meest gangbare kaart is 65 euro. Daarvoor krijg je 3 kaarten in totaal. Dus 2 extra voor familie. Betalingen uitsmeren met AMEX kan niet. Dat bied AMEX niet aan. Het volledige bedrag moet aan het eind van de maand worden betaald. AMEX heeft dan officieel ook geen credit card maar een charge card. Eenvoudig na te lzen op hun website.
Ik betaal er niks voor 100% gratis omdat het bij een organisatie gast payback. Voor de consument merk je er dus niks van. Wat er verder gebeurd is niet mijn probleem.

1. Gratis
2. Ik krijg punten, ongeacht ik koop. Want eten en drinken en andere levensmiddelen.
3. Die punten kan ik weer omzetten in geld (er mee betalen)

Het best van alle is. In elke Geschäft wäar de AMEX (Payback) er is kan je direct daarmee dus ook betalen.

Bijvoorbeeld de ARAL hier die heeft dat ook. Maar die is op prijs tov andere benzinepompen vrijwel het zelfde qua prijs. Dus daarom doen ze het niet. Shell is hier de duurde in omgeving.
Maar in deze wel heel realistisch. Je hoeft je als consument toch niet bezig te houden met de verdienmodellen van banken en supermarkten? Dan zouden die beide partijen zich volledig transparant moeten opstellen en ook mijn belangen optimaal behartigen. Dat is ook niet zo.
Binnen de wettelijke regels hoef je je ook moreel gewoon niet met dit soort dingen bezig te houden.
Waar komt dat geld dan vandaan?
Voor een groot deel van mensen die schulden gaan maken met hun kaart en zich aan de rente blauw betalen. Ik betaal meteen aan het einde van de maand mijn kaart terug.

Dat er mensen zijn die schulden gaan ophopen is jammer voor ze maar niet mijn keus, schuld, of probleem.

[Reactie gewijzigd door _Pussycat_ op 14 september 2020 05:44]

Daarnaast als in met mijn payback kaart (CC) betaal krijg ik punten. Die punten zijn geld waard.
Ha, een digitaal zegeltjes systeem. Klantenbinding zo oud als Douwe Egberts punten, AH, Spar, enz. Dat consumenten daar nog intrappen ...!
Wat is er mis met zo'n systeem? Als ik het dagelijks of wekelijks gebruik en ik hoef er verder niet veel voor te doen. Misschien de winkels zelf. Ik als consument heb er alleen profijt van.
Daarnaast wordt het er niet duurder op voor mij als ik bijvoorbeeld etenswaren koop of ga tanken. Ik betaal met mijn CC en ga verder. De punten worden erop gezet.

Ik vindt het vrij frappant dat mensen dit niet willen en gewoon nog ouderwets met pinpas willen betalen.
Je kent duidelijk het verschil tussen debet kaart en credit kaart niet.

Het daarbij is buitengewoon naief om te denken dat iets voor niets gegeven wordt.
Wat is er mis met zo'n systeem?
Die zegels verhogen gewoon de kost voor de winkel. Nu is het gebruik, en de kost ervan, nog beperkt, maar als iedereen met een CC zou betalen gaat 2% van de omzet gewoon rechtstreeks naar de CC maatschappij. Kan je raden waar de winkel die 2% gaat terug halen? Uiteindelijk verhoogt het gewoon de prijzen, en dat zal met meer zijn dan de waarde van je zegels.
Ik vindt het vrij frappant dat mensen dit niet willen en gewoon nog ouderwets met pinpas willen betalen.
Pinpas is sneller verwerkt, beter beveiligd en goedkoper. Een CC heeft zeker zijn nut, maar niet om in eigen land etenswaren of benzine te kopen.
Ha! Ken je deze? "Gebruik je verstand, betaal contant!" Hele oude leuze.
Dat doe ik dus ook altijd. Biljetten en munten. Als ik iets koop heb ik het geld ook echt.
Dan hoop ik dat je de restaurants en winkels een flinke fooi geeft aangezien die CC hun een flink deel van de omzet kost.
Die kosten verdisconteert een restaurant natuurlijk gewoon in de prijs van de gerechten. Iedere klant betaalt mee aan de totale transactiekosten van het bedrijf.
En dat is dus de reden om zo min mogelijk met creditcard te betalen.

Afgezien daarvan: je gaat even aan het feit voorbij dat zonder extra fooi de restaurant houder van een klant met creditcard minder ontvangt voor dezelfde service.

[Reactie gewijzigd door Opa73 op 13 september 2020 14:22]

Nee, daar ga ik niet aan voorbij want als je het verdisconteert krijgt hij bij iemand die met pin betaalt iets meer voor de diensten en bij iemand die met creditcard betaalt iets minder. Dat middelt uit als hij zijn bedrijfsvoering op orde heeft. Dat is het hele idee achter verdisconteren.
Verdisconteren is geen magische methode die jouw CC kosten doen verdwijnen.
Het restaurant ontvangt van jou effectief minder dan van klanten die zonder CC betalen, hoe meer mensen met CC betalen, hoe groter de CC-kosten voor het restaurant.
Een restauranteigenaar kijkt wat hij op jaarbasis kwijt is aan transactiekosten en verwerkt die kosten in de gerechten zodat die kosten gedekt worden. het ene jaar zal hij wat meer binnenkrijgen en het andere jaar wat minder. Als blijkt dat steeds meer mensen met een CC betalen wordt dat verwerkt in een prijsverhoging. Zo moeilijk is dat allemaal niet.
Inderdaad.
En dat is wat Opa73 hierboven ook aanstipt, CC-betalers kunnen voor een explosie van die transactiekosten zorgen waardoor de restauranthouder zijn prijzen moet verhogen.
Prijsverhogingen die niet nodig zijn moest iedereen gewoon met een pinpas betalen.

De enige die wint als bij een restaurantbezoek met een CC betaald wordt is de CC-maatschappij zelf.
Wat hierboven gezegd werd is dat je dan meer fooi moet geven om de hogere transactiekosten te compenseren. Ik zei vervolgens dat de restauranteigenaar dat verdisconteert en een hogere fooi niet nodig is.
Als iemand zelf kiest voor een duurdere betaalmethode is het ook niet zo raar om zelf de gevolgen daarvan te dragen en iets extra te geven. Met verdisconteren bedoel je uiteindelijk dat alle andere klanten mee jouw extra kost dragen.

Maar wettelijk hoeft het niet, restauranthouder mag niets extra aanrekenen en een fooi blijft vrijwillig.
Nee, Europees is geregeld dat de prijs van de CC-transactie in de totaalprijs moet zitten. Je mag wel korting geven maar geen toeslag rekenen.

https://www.rtlnieuws.nl/...-toeslag-transactiekosten

[Reactie gewijzigd door bytemaster460 op 15 september 2020 16:17]

En....in Nederland zijn de "servicekosten" , de fooi dus, inbegrepen in de prijs.
Je kan de schuld dan beter op Nederland leggen en campagnes opstarten waarom CC handiger en beter is. En de CC is gratis ik betaal er niks voor.
Welke 'schuld'? Die 'punten' krijg je omdat creditcardmaatschappijen flinke kosten rekenen tov reguliere pintransacties en jou daarvoor belonen. De winkelier betaalt daarvoor en daar betaal je uiteindelijk zelf weer voor doordat winkeliers hogere marges moeten rekenen. Voor niets komt de zon op.

Een voorbeeld van het prijsverschil met de tarieven van de Rabobank.
Kosten per pintransactie (Maestro, V PAY) € 0,056 per transactie (bij meer dan 200 transacties per maand)
Kosten per pintransactie (MasterCard, VISA) 1,7% per transactie
Hoe is tegenwoordig de situatie überhaupt met betalen met kaart in Duitsland?

Aantal jaar geleden was ik gezellig in Trier, zowat overal schoten ze in de vlekken als ik met kaart wilde betalen als in, het kon niet óf ik moest 50,- opnemen en kreeg dan contant wisselgeld terug.

Begreep van mensen daar dat in Duitsland nog veel meer een contant geld cultuur is.
Dat is prima, overal is er letterlijk een pinautomaat te vinden. Alleen de kleinere bedrijfjes zoals de Chinees etc die betaal je vaak met bar etc.

Maar nu vooral sinds de corona is het eindelijk aangeraden iedereen met pin te betalen. Alleen doet niemand het nog zoveel. Ik wel blijft alsnog een Nederlander.
De aankoop bescherming in de EU is 1 van de beste ter wereld.

Vooral als je koopt op aliexpress,
Want aliexpress gebruikt specifiek de EU voor hun voorbeelden mbt garantie, kopersbescherming, en alles.
Globale regels
https://sell.aliexpress.c...3035.110.7.62dc7c27y1krgb
{Merchant regels, [garantie als je in de EU woont] }
https://sell.aliexpress.c...113681.0.0.249170faJ6x8Ff
Vertaal de pagina en ga naar:
Article 9 Obligations of the seller
9.2
___________________
Tevens is het weten van de verkoperregulaties op aliexpress ook zeer handig als je moet dealen met verkopers die je proberen op te lichten.
Is knap dat wanneer ze voor de EU regels gaan alsnog Chinees schrijven. Zoveel geven ze er om.
Dat komt vooral omdat veel van de verkopers in China gevestigd zijn.
Hierdoor hebben ze de regels in het chinees.

Tevens als Westerne verkoper verkopen op Aliexpress is ook niet gebruikelijk.
Er zijn namelijk vrij weinig internationale verkopers die niet in china wonen die verkopen op aliexpress.
Kan hier bij de lokale Appie niet eens met creditcard betalen. Wij zijn ook echt een pin land wat dat betreft, alles gaat met debit cards. Ook internet aankopen met creditcard kost vaak extra.
Transacties per pin gaan via het maestro netwerk.kosten daarvan zijn gemaximeerd op 25ct per transactie en meestal veel minder. Cc betalingen zijn een percentage van de aankoop prijs met een star tarief rond de euro. Simpel gezegd: creditcards kosten leveranciers echt heel veel geld! Als je dan de rest van de practices hoort zou ik eerder zeggen dat ze creditcards in Europa helemaal moeten verbieden dan ze aanraden.
Sta opnieuw toe dat handelaren de meerkost doorrekenen aan de consument zodat deze zich bewust is van die meerkost. Dan kan de consument zelf kiezen of deze meerkost het waard is of niet. Maar stop aub met te zeggen: ik zie de meerwaarde niet dus moet men het maar verbieden. Neen, laat mensen de kans om een geïnformeerde keuze te maken.
Behalve dat een degelijk systeem implementeren amper tot geen voordelen heeft voor een winkelier.

De winkelier moet gaan investeren in een betaalsysteem dat CC accepteert, daar een betaalmodel omheen bedenken (wie betaalt welk deel van de opslag), dat uit gaan leggen aan klanten, etc etc etc. En dan nog risico op storno's achteraf. Pinnen is goedkoop en voor de winkelier (financieel) veilig.

Het draagvlak van de pinpas daarnaast enorm is en die van de creditcard veel lager (ja, dat is een kip-ei probleem, maar dat is niet aan de winkelier om te fixen).
Het voordeel is de klant bewust maken van de kosten, het voordeel is zorgen dat je die kosten uit je marge kunt halen en direct kun doorschuiven naar de klant. Steeds meer winkeliers hebben trouwens systemen die een kredietkaart accepteert. Ik was verbaasd toen ik in mijn kleine, lokale supermarkt te horen kreeg dat voor mijn Maestro betaling (Google Pay) men op de kredietkaartknop moest duwen van hun kassa.
Maar ik mis nog het voordeel voor de winkelier?

Een complex systeem implementeren, klanten die het niet snappen en komen zeuren, evt risico op onkosten.
Terwijl (in Nederland iig) de debit-kaart wijdverspreid is en lage betrouwbare kosten heeft.
Wat is er zoveel complexer aan een terminal die óók CC’s accepteert?

Dat is gewoon een vinkje in het contract met je betaalprovider :?
Het ging erom om de kosten van een creditcard door te berekenen aan de klant. Dat betekent dat je de kassa's moet aanpassen om een percentage aan de prijs toe te voegen als de klant met een CC wil betalen. Daarnaast moet in Nederland de te betalen prijs op het prijskaartje staan, dus daar moet je ook weer voorzieningen voor treffen om alle kaartjes te voorzien van de creditcardprijs.
Je denkt veel te ingewikkeld. Je hoeft helemaal geen ‘creditcardprijzen’ bij producten te vermelden.

Een bordje bij de kassa “Creditcardbetaling +2%” is genoeg.

Heb nog nooit een winkel gezien met ‘creditcardprijzen’. Dan moet je ook PIN en cashprijzen gaan hanteren want ook die zijn niet gratis.
Nee, dat is niet genoeg. In Nederland (en volgens mij in de rest van de EU ook) is de prijs op het bordje de te betalen prijs (fouten voorbehouden). Je mag wel korting geven op die prijs maar geen opslag bereken.
In Nederland moeten de transactiekosten gewoon verwerkt zitten in de productprijs op het prijslabel. Daarom zie je dus ook nergens creditcardprijzen.
“Creditcardbetaling +2%” mag niet volgens de PSD2. Ten eerste mag je alleen de werkelijke kosten doorberekenen, en ten tweede is dat alleen nog voor betaalsystemen waarvan de prijs niet gelimiteerd is. Creditcards zijn gelimiteerd op 0.3% (voor winkels), dus als de tweede regel niet bestond dan had de winkelier hooguit een bordje "CC +0.3%" neer mogen zetten.
En met dat vinkje wordt meteen alle achterliggende programmatuur aangepast?! Dacht het niet.
Het voordeel voor de winkelier is dat je je klanten keuze geeft om te betalen hoe zij het wensen. Dezelfde reden waarom je niet slechts 1 merk van alles in je winkel hebt (tenzij je Aldi heet) maar je klanten keuze geeft.

Stel ik moet morgen een nieuwe wasmachine kopen. Ik zoek snel even online en vind 2 winkels die hebben wat ik wil. Het aanbod van die twee is nagenoeg identiek. Maar bij de ene kan ik niet met mijn kredietkaart betalen en bij de andere wel. 2 keer raden waar ik mijn aankoop ga doen.

Er komt amper complexiteit bij voor de verkoper. Het is niet alsof hij zelf in de code moet gaan duiken om dat er in te programmeren. Als er vraag naar is dan komt de leverancier van de software er zelf wel mee af. Dan nog even de overeenkomst met de betalingsverwerken en je bent klaar.
Zoals Blokker inmiddels gemeld heeft is het voordeel van de winkelier dat hij kan differentieren. Niemand zal dat van hem eisen. Differentieren doen winkeliers op tientallen gebieden, dramatisch doen over een betaalmogelijkheid is overbodig.

De klant heeft keus of hij met cc wil betalen, de winkelier heeft keus welke betaalmogelijkheden hij wil aanbieden. Mocht maar 1% van de klanten cc willen gebruiken dan spreekt de markt en zal het winkeliers ook niet schaden de mogelijkheid niet te bieden.
Het is superlastig vooraf de prijs te berekenen van een CC transactie. De kosten zijn namelijk sterk afhankelijk van het type kaart en het land van uitgifte en de branche van de verkoper. Pas achteraf weet je exact wat het gekost heeft. En dan heb ik het nog niet eens over de kosten en problemen die komen kijken bij chargebacks. Creditcards zijn voor winkeliers vreselijk, en aangezien we in Europa wel een fatsoenlijke betaalinfrastructuur hebben kunnen we best zonder die dingen die uiteindelijk alleen de creditcardbedrijven spekken met enorme transactiefees voor winkels en rentelasten voor consumenten.
Maar je kan van die kosten wel een gemiddelde nemen. Afhankelijk van welke techniek je wenst te gebruiken om te betalen moet men in vele supermarkten al op een andere knop van de kassa duwen om de terminal in de juiste modus te zetten. Op dat moment kan men je waarschuwen voor die gemiddelde meerkost die men gaat doorrekenen. Men zou het ook gewoon op het display kunnen zetten. Kies je voor een kredietkaart, dan is dit de meerkost die we aanrekenen.
Waarom verbieden? Het tarief maximeren op 25ct (of minder) lijkt mij veel simpeler. :D
Heb je een bron voor die uitspraak dat CC-transacties minimaal één euro kosten? Of echo je de Nederlandse PIN-lobby?
Als je even naar de Europese regelgeving uit 2014 kijkt:
The ceiling in the regulation of about 0.2 per cent for debit card rates and 0.3 per cent for credit cards is in line with antitrust deals on cross-border fees.

[Reactie gewijzigd door fsfikke op 13 september 2020 10:32]

Wat heb je ook aan een credit card? Zet het limiet dat je normaal bij een CC krijgt op een aparte rekening en wees zo gedisciplineerd om deze weer aan te vullen als je hem gebruikt hebt. Net als rood mogen staan (wat ik nooit geactiveerd heb, want waarom ook) is een cc onzin. Zeker als er al goede consumentenbescherming is.
Omdat het soms wat lastiger en duurder is om via een rechter je recht te halen, dan het is om je geld via je credit card maatschappij terug te krijgen.
Succes met het huren van een auto in vrijwel elk buitenland.
Of het boeken van een hotel in bijvoorbeeld de VS.
Is dit een serieuze vraag?
- Met een creditcard kun je in het buitenland betalen
- Een CreditCard heeft niet altijd de mogelijkheid rood te staan. (Debetcard in feite, zie N26 bank)

Kijk even niet alleen naar jezelf, als je iets onzin noemt. Dat jij het niet nodig hebt, betekent niet dat het voor een ander niet handig is of kan zijn.
Dat is ook veel gunstiger. Waarom Visa en Mastercard spekken met belachelijke percentages? Wij hebben al best goeie aankoopbescherming buiten die kaarten om. Totaal onnodig.
Vind jij dat? Ik zie anders heel veel conflicten voorbij komen tussen kopers en verkopers wanneer iets niet aankomt of beschadigd is. En dan hebben we het nog niet gehad over een hele hoop andere dingen die gedekt kunnen worden door een kredietkaart. Denk bijvoorbeeld aan tickets voor een evenement waar je uiteindelijk niet naartoe kunt. Een vakantie die in het water valt maar waarvan je de kosten niet kunt terugclaimen. Een huurwagen waarbij je bijna verplicht wordt om een bijkomende garantie te nemen. Allemaal risico's die je zou moeten afdekken met aparte verzekeringen die nu gewoon bij je kredietkaart horen waarmee je betaald.

Dat jij het niet nodig vindt, wil niet zeggen dat niemand het nodig heeft. Ik vind het positief dat ik op vakantie kan vertrekken en wanneer mijn bagage niet opdaagt op bestemming, ik deze gewoon kan vervangen op kosten van de kredietkaartmaatschapij.
Op deze manier heb ik mijn geld van Transavia terug gekregen. Geen behoefte aan vouchers en Transavia weigerde (toen) terug te betalen. In de lastste mail van ze stond dat het mij vrij stond om andere methodes te proberen om mijn recht te krijgen. Bij MasterCard had ik binnen een week mijn geld terug.
Denk bijvoorbeeld aan tickets voor een evenement waar je uiteindelijk niet naartoe kunt.
Hoe gaat dit aan de kant van de ticket verkoper? Ik neem niet aan dat de creditcardmaatschappij alles voor zijn rekening neemt..
Wees maar zeker dat de ticket verkoper betaalt. Krediet kaart maatschappijen gaan echt niet voor die kosten opdraaien. Betaling wordt gewoon teruggevorderd en op een volgende betaling van Visa naar de ticket verkoper ingehouden lijkt me.
Zelfs als een evenement wordt afgelast is het niet zo zwart/wit. Alles hangt af van wat in de voorwaarden van het evenement staat. Bij overmacht zijn er vaak geen verplichtingen en heeft de kredietkaartmaatschapij dan ook geen enkel recht om dat bedrag terug te vorderen. Zijn er wel mogelijkheden in de voorwaarden, dan zal de organisatie zelf wel terugbetalen zonder dat een kredietkaartuitgever daar moet tussen komen.

Maar de duurdere kredietkaarten komen zelf ook met een hoop verzekeringen die vele gevallen afdekken die standaard niet gedekt worden. Denk bijvoorbeeld aan het jaar extra garantie dat ze vaak geven. Of ook in het geval van dus evenementen tickets. Dat is puur een verzekeringspolis die wordt aangeboden op aankopen gedaan met die kaart. Daar betaal je elke maand voor, maar op het moment je het nodig hebt, komen zij ook gewoon tussen.
De kreditemaatschappij heeft een eigen overeenkomst met de organisator. Die voorwaarden waar jij naar verwijst zijn voorwaarden die jij als particulier met de organisator hebt.

De kredietmaatschappij heeft als onderdeel van zijn overeenkomst met de organisator dus ook regels over een Charge Back. Zo is het gebruikelijk dat élk Charge Back verzoek, terecht of niet, administratiekosten met zich meebrengt. En om onder dat Charge Back verzoek uit te komen zal de organisator moeten bewijzen dat er wel degelijk een tegenprestatie is geleverd voor de betaling. Dit is een B2B overeenkomst; overmacht blijft voor risico van de organisator.
Ja, dat is dus verzekering. Daar zijn wel wat voorwaarden aan verbonden als je de kleine lettertjes gaat lezen. Stel je boekt een concertticket en enkele weken later komt iemand met een uitnodiging voor een trouwfeest op diezelfde avond? Dat is niet gedekt. Maar als je baas je ineens verplicht om te werken of je kunt bewijzen dat je ziek was dan vergoed de kredietkaartmaatschapij dat ticket.
Als je baas je ineens verplicht te werken dan moet je bij die baas de rekening neerleggen.

CC maatschappij gaat dat echt niet vergoeden :+ Dat zou ook wel heel fraudegevoelig zijn.
Ik vind persoonlijk een doktersbriefje fraudegevoeliger. Dat krijg ik sneller voor elkaar dan een attest van mijn werkgever. Maar je hebt gelijk. Heb de voorwaarden er even bijgenomen. In geval van evenementen gaat het puur om medische redenen voor jezelf of aanverwante familie.

[Reactie gewijzigd door Blokker_1999 op 13 september 2020 11:57]

Wij gebruiken in Europa een creditcard als een debitcard. Bijna niemand laat aan het einde van de maand een schuld staan waarover rente wordt betaald. In andere delen van de wereld (de VS) is dat wel zo en daar geldt de rente ook als een premie voor de verzekering. Daardoor blijft het interessant om op krediet te kopen. Afhankelijk van de voorwaarden betaalt de creditmaatschappij inderdaad de schade.
Internetaankopen met creditcards mogen niet meer extra geld kosten.
Dus de winkelier is verplicht om de CC kosten zelf op te hoesten...

Snap wel dat winkeliers de optie niet gaan bieden.
Winkeliers spreken altijd van de kosten van een kredietkaart, maar vergeten altijd de kosten van contant geld. De verzekering, het brengen naar de bank, tellen aan het eind van de dag.
Oh absoluut,

Maar de debetcard lost dat ook op. En die is significant goedkoper (voor wat ik weet)
Ik heb van de week bij Thuisbezorgd iets besteld en moest een kleine toeslag betalen omdat ik voor iDeal koos. Zo had elk betaalmiddel zijn eigen toeslag. Doet thuisbezorgd dit dan fout?
Thuisbezorgd rekent niet extra voor creditcard. En gezien de aanschaf/gebruik van een creditcard ook gratis is bij N26-bank, gebruik ik die liever dan iDeal.
Of Thuisbezorgd dit fout doet kan ik zo niet zeggen.Wel dat ik niet vaak tegen kom dat iDeal extra kost.
Sinds wanneer geeft N26 credit cards uit? Naar mijn weten hebben ze alleen nog maar MasterCard debit kaarten. Lijkt op een credit card (embossing van je naam en kaartnummer) en je gebuikt hetzelfde systeem als credit cards, alleen is het feitelijk geen credit card.
Ref https://n26.com/en-eu/mastercard
En de grap is dat het goedkopere iDeal nog wel meer mag kosten. Ze hebben een prima lobby bij de creditcard industrie.
En de grap is dat het goedkopere iDeal nog wel meer mag kosten. Ze hebben een prima lobby bij de creditcard industrie.
Dat vraag ik me af. iDeal is namelijk een betaalstandaard die bankoverschrijvingen automatiseert en niet een eigen betaalmiddel. Het is een gestandardiseerde API waarmee je jezelf bij jouw eigen bank authenticeert om een bank-overschrijving te doen vanaf jouw lopende rekening naar die van de payment services provider of verkoper.

En net zoals bij credit-card betalingen het geval is, mogen er noch over debit-card betalingen; noch over bank-overschrijvingen extra kosten gerekend worden,

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 13 september 2020 10:04]

Van de EU niet, sinds de invoering van PSD2.
Daarentegen zie ik hier in Duitsland wel regelmatig iets van 2% korting als je het geld zelf overmaakt.
Dus indirect...
Dat is Skonto, een korting bij vooruitbetaling.
Nee, we zijn vooral een land dat gebruik maakt van eigen standaarden. Zowel VISA als MasterCard hebben ook debit kaarten die bijna evengoed aanvaard zijn als hun kredietkaarten (enkel als een reservatie geplaatst moet worden lukt het niet met debit) maar ook die kaarten worden hier niet aanvaard.

En die debit kaarten zijn hier ook verkrijgbaar, alleen heeft iemand daar ooit de belachelijke term "prepaid credit card" voor bedacht.
Wat wij ‘pinpassen’ noemen zijn in NL gewoon Maestro of V-pay kaarten en dat zijn toch echt de debitcard systemen van Mastercard en Visa. Je kan hiermee in de meeste landen gewoon betalen en geld opnemen.
Wat wij ‘pinpassen’ noemen zijn in NL gewoon Maestro of V-pay kaarten en dat zijn toch echt de debitcard systemen van Mastercard en Visa. Je kan hiermee in de meeste landen gewoon betalen en geld opnemen.
De gereviseerde versie van PIN waar je betaalt door de kaart in het pin-apparaat te steken en de chip te gebruiken voor authenticatie ipv de magneetstrook, heet officieel ook gewoon Maestro en loopt via het Maestro netwerk.

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 13 september 2020 10:08]

De debit card systemen in de meeste landen gaan gewoon over het credit card systeem. Hebben ook dezelfde type nummers en beveiliging etc. Zijn daarom bruikbaar voor online aankopen overal. Zou mooi zijn als wat meer Nederlandse banken er eens op over gaan :)
Maestro is een debit kaart systeem van MasterCard maar is nog geen Debit MC. Je kan deze kaart niet gebruiken op plaatsen waar MC aanvaard wordt. Ik heb van mijn bank in Dubai gewoon een VISA Platinum Debit kaart (geen V-pay). Dit is een volwaardige VISA kaart die zowat overal aanvaard wordt waar men VISA aanvaard. Enige uitzondering daarop is wanneer men een reservering wenst te doen, zoals bijvoorbeeld bij het huren van een huurauto. Men kan dan geen groot bedrag tijdelijk blokkeren op de kaart want debit kaarten zijn daar niet op voorzien.
Ook internet aankopen met creditcard kost vaak extra.
Credit cards kosten gewoon meer dus dat lijkt mij logisch..
Het is ook wel een cultuur ding. In Nederland geven we liever geld uit wat we wél op de rekening hebben ipv uitgeven wat we wellicht volgende maand pas hebben (kaartbetaling dan).

Natuurlijk geldt dat lang niet voor iedereen maar mensen lijken zich hier wel wat meer bewust van de kosten.
En dan te bedenken dat Nederlanders zo ongeveer de grootste schuldenaren ter wereld zijn. Een aanzienlijk deel van onze huishoudens heeft een behoorlijke schuldenlast in de vorm van een hypotheek.
Bij de Aldi,Dirk en Lidl wel. Bij Aldi en Dirk zelfs met AMEX. Begrijp ook niet dat AH hier niet in meegaat.
Oprechte vraag: waarom zeg je 'helaas'? Zijn er niet al genoeg verschillende creditcards? En wat heeft Apple te bieden dat het t.o.v. anderen uniek maakt?
Alleen de korting op Apple producten in interessant aan die kaart. Anderszins voegt het weinig toe.
Je hebt overal korting met die kaart. Je krijgt overal 2% korting. Bij Apple krijg je 3% korting. Wat wel interessant is voor Apple gebruikers is dat je Apple producten op afbetaling kan kopen zonder dat je rente moet betalen.
Nou ik kan mijn Rabo CC niet koppelen aan Apple Pay (alleen mijn normale bankpas). Ik heb al een paar keer meegemaakt dat ik iets op een buitenlandse website wilde kopen en dat kon met Apple Pay. Maar dan krijg je de melding dat mijn bankpas niet geldig is (dus alleen CC). Op zulke momenten had ik het wel fijn gevonden dat dan CC van Apple had.
Betalen in het buitenland? En dan vooral de niet Euro landen?
Hij bedoelt de acceptatie van credit cards bij winkels..
Cashback is het interessantste. Als je met die kaart betaalt krijg je overal 2% korting
Cashback zal nooit in nederland aangeboden worden. Visa en amex bieden dat ook in de us, maar niet in de eu of nederland. (Wet technisch niet toegestaan)

Kortom nederland is geen interessante markt. Te klein en cc gebruik kost geld (dat terwijl de eu aangeeft dat cc gratis zou moeten zijn hanteren ze in nl geld.. en dat komt weer door de banken etc etc concurrentie bla bla...
Jij blijkbaar ook. Maar vooral om te zeggen dat anderen dat vinden...

Fintech is hip. Bunq, N26 en nu dus ook Apple. Vind er van wat je vind maar het is nu eenmaal een ding.
Alsof je nu in Nederland geen cc kan krijgen. Waarom zou je hem van Apple willen hebben dan?
Omdat Apple leuke kortingen geeft in de US op je aankoop. Die krijg ik niet met mijn Mastercard.
Dat is in Amerika sowieso, niet iets specifiek van Apple. Wij kennen cashback op onze cc’s niet.
Bij American Express krijg je in NL wel n soort van Cashback minimaal 1 punt per euro (1000 punten is €4,-)
De belangrijke reden daarvoor is dat AmEx officieel een zakelijke kaart is, en dus de consumentenregels van de EU niet tellen. Het gevolg is dat ze hogere kosten mogen doorberekenen aan de winkelier. Daar wordt die cashback van betaald.

Consumentenkaarten hebben maximaal 0.3% aan kosten, daar kan dus nooit een 0.4% cashback van betaald worden.
AMEX is gewoon een consumentenkaart. Er worden aparte kaarten voor zakelijke accounts uitgegeven. Maar AMEX is geen bank.
Linksom of rechtsom, het is altijd een sigaar uit eigen doos.
Een creditcard betekent niet altijd aankoop garantie.
Bij bunq bijvoorbeeld, betaal je 8€ per maand voor het basis pakket en daar krijg je een credit card bij ZONDER aankoop bescherming.
Wil je aankoop bescherming, dan moet je een maandelijks abonnement van 19€ per maand afsluiten 😑

@slijkie Helemaal mee eens! Bunq doet zich voor als goede bank, maar ondertussen maken ze het veel ondernemers erg moeilijk. Jammer dat bunq van die vreselijke Ali is. Hij is totaal de weg kwijt met zijn pure arrogantie.

[Reactie gewijzigd door Vol Braakzakje op 13 september 2020 10:10]

En dan zorg je wel voor extra kosten voor de acceptant. bunq zorgt ervoor dat ze met hun metal kaart van die kinders aansporen om het zoveel mogelijk te gebruiken om boompjes te planten (ergens in Madagaskar, allemaal erg geloofwaardig, maar dat terzijde), dan hebben ze wel het lef om de ondernemer onnodig op kosten te jagen.

Dus de bunqers zorgen ervoor dat er bij een winkeltje de prijzen weer enkele procenten omhoog moeten want ze moesten zo nodig in het binnenland met een Mastercard gaan betalen, ookal hebben ze nog 10 pasjes bij zich die exact van dezelfde rekening afgaan.

Oftewel ronduit associaal t.o.v de ondernemer & de rest van de samenleving.
Dan kom je ook wel weer even met een budget bank, die volgens mij ook nog gene Apple Pay enzo ondersteund(of dit was zo andere goedkope bank).

Dat is zelfde met dochter providers, die nu op Simyo na want dat was keuze van kpn geen Esim hebben nog.
Als je bij zoiets goedkoops gaat zitten dan weet je dat er vele dingen geschrapt zijn, en voor veel moet je of wachten of extra betalen.
Offtopic, maar ik heb niks te klagen over Simyo hoor. Ben er al jaren lid van en het wordt met het jaar goedkoper elke keer. Enige product in mijn leven wat goedkoper wordt ipv duurder.
Hoeft ook idd niks te klagen hebben, ik zit bij simpel en heb ook niks te klagen(al zou ik wel graag Esim ondersteuning willen).
Kost mij nog maar 4 euro in de maand, in plaats van bij de grote jongens te zitten en meer te betalen.
Jij hebt echt totaal geen idee wat bunq is he? Het is geen budget bank. 8€ per maand is juist extreem duur voor een bank. Zij waren ook ruim een jaar eerder met Apple pay dan ING.
Ik heb wel een idee wat bunq is, zo bank die nergens te vinden is alleen online.
Ik zij al dat ik niet zeker wist met Apple Pay, de maandelijkse kosten had wel minder verwacht voor bank die alleen online te bereiken is zonder winkels etc.

Ik zie zo ook niet echt een voordeel aan Bunq, of zie ik dat verkeerd misschien ?.
Ik betaal €4,50 en alles is daarbij verzekerd. ;)
Bunq is dan ook veel te duur.
Voor dure (en alle Internet) aankopen gebruik ik altijd mijn CC. Zodat ik beter kan plannen wanneer dit wordt afgeschreven en zodat ik punten spaar op mijn cc (wat inmiddels behoorlijk aantikt).

De rest doe ik per pin omdat het om kleine bedragen gaat, of omdat veel bedrijven geen cc ondersteuning hebben.
Mensen zijn het niet met je oneens omdat je Apple prijs, maar omdat je zonder onderbouwing doet alsof credit cards pluspunten hebben.

De realiteit is dat credit cards oplichterij zijn als betaalmiddel. Je betaalt er achterlijk veel voor, ofwel rechtstreeks via kosten en idioot hoge interest, ofwel onrechtstreeks omdat verkopers er absurd veel transactiekosten voor moeten betalen.

Sure, jij gaat nu alle ""voordelen"" opsommen, maar al die onzin zoals aankoopverzekering, punten sparen, cashbacks, en andere nonsens, daar betaal je dubbel en dik voor. En hoe vaak heb je dat nodig? Leuk als je shady shit op eBay koopt, maar 99,9% van mijn transacties zijn inkopen in de supermarkt en drogist, of uitjes in de horeca. Daar ben je niets met al die onzin, dus waarom zou ik daar voor een CC kiezen boven pinnen? Het heeft nul voordelen, maar je jaagt de winkel of horeca uitbaters wel op ongelofelijke kosten. Godzijdank moet dat niet omdat we in een modern land leven waar iedereen kan pinnen, en niet in de prehistorische USA, waar de banken zo lang in de 19e eeuw bleven leven dat het betaalverkeer daar volledig overgeleverd is aan de de credit card maffia.

Daarnaast is er ook nog het feit dat je uitgaven met een credit card uitgaven op krediet zijn, een lening dus, en daar betaal je uiteindelijk voor. En het is ook een risico: je zit elke maand met je eindrekening die je moet zien te betalen. Zolang je inkomsten gegarandeerd zijn (en je er verantwoord mee omgaat) is dat geen probleem, maar zodra de economie tegenvalt (en wat hebben we nu met covid?), zie je telkens opnieuw dat er in de VS een enorm schuldenprobleem ontstaat omdat men daar alles met de credit card betaalt. Hier hebben we dat niet omdat bijna niemand hier op krediet koopt.

Ik zie het dus omgekeerd: godzijdank zijn we hier geen krediet-verslaafde idioten met een hopeloos verouderd banksysteem, waarbij kleine winkels worden uitgeknepen door visa en MasterCard omdat al hun klanten zonder goede reden eisen te kunnen betalen met een vergiftigd betaalsysteem.

[Reactie gewijzigd door kiang op 13 september 2020 14:32]

Sorry? Een creditcard kost helemaal niets, wist je dat? Zolang jij aan het einde van je maand je credit betaald kost het je 0 euro. Ik heb nog nooit extra betaald voor mijn creditcard op de standaard bankkosten voot de kaart zelf na dan.

Maar ja, er zijn ook mensen die denken dat een creditcard gratis geld is ja. Tja, ligt het dan aan de cc of aan de persoon dat je dan zoveel ervoot moet betalen?
Sorry? Een creditcard kost helemaal niets, wist je dat? Zolang jij aan het einde van je maand je credit betaald kost het je 0 euro.
Lees wat ik schrijf: je betaalt ervoor, rechtstreeks of onrechtstreeks. Krediet wordt niet gratis aangemaakt. Of denk je dat het bedrijf achter je credit card je gratis dat geld tot het einde van de maand leent?
Helaas wel ja. Ben er ook erg tevreden over en zeker grotere aankopen koop ik met Visa. Juist vanwege die extra garantie. Maar wel alleen als ik weet dat ik het diezelfde maand kan terugbetalen want die rentes na de 1e maand zijn echt belachelijk.

Protip: je kan ook benzine tanken met creditcard. Ze hebben een garantie dat als je dingen kwijtraakt na aankoop, je terugbetaald wordt. Na een flinke rit is m’n benzine ineens weg dus kun je dat claimen!

(2e alinea is een grapje trouwens, ik zeg t maar even....)
Dit is gewoon een feit. Ik heb dan sinds kort een CC, maar ook jaren lang niet gehad en ook niet nodig gehad. Pas sinds ik ben begonnen met reizen heb ik een CC aangeschaft.

Veel van mijn vrienden hebben nog altijd geen CC, maar doen bijvoorbeeld wel veel met PayPal.
Nog een cc is prima. Maar ben persoonlijk van mening dat je steeds meer macht bij een partij legt. Veel voordelen voor de klant neerleggen want ze hebben geld zat om dat te financieren. markt overnemen en daarna de 30% erop zetten want ja de klant koopt via het apple netwerk.

[Reactie gewijzigd door klavertje3 op 13 september 2020 10:15]

Ik ben net aan het switchen, dacht hey mooi, dan maar bij Apple.
Maar helaas, bedankt voor de info!
Mastercard en visa vragen soms 3% van je transactie als vergoeding.

Dat is bizar veel.

Al die 'voordelen' die je zogenaamd krijgt van CC betaal je zelf.
Of de winkelier.

Die geven de voorkeur aan iDeal, want dat is voor hun vele malen goedkoper.
Wat is er helaas aan? Er zijn in NL tig creditcards te krijgen en te gebruiken, dus een Apple Card meer of minder lijkt me nou niet echt een gevalletje helaas.
En daar komen de -1tjes weer. Je kan tegenwoordig niks meer zeggen over Apple wat positief is.
Gewoon negeren, het is een nationale sport geworden.
Creditcard is een leuk betaalmiddel voor landen waar de betaalinfrastructuur verouderd is, zoals de VS.
En gelijk maar al mijn betaalgegevens en -gewoontes aan Apple cadeau doen? En wie denk je dat er ook voor mag gaan betalen: alle winkels, die ertoe gedwongen worden door gebruikers die het zo handig vinden.
Nee, dank je.
Onzin, alleen als je actief toestemming geeft worden die gegevens gedeeld.
Inderdaad onzin. Als ik besluit niks te delen maar anderen waar ik geld naartoe overmaak dat wél doen, staan mijn transacties alsnog overal openbaar.
Zijn er dan cijfers bekend waaruit blijkt dat bedrijven hun transacties massaal inzichtelijk maken? het ging erom dat er werd gezegd dat ALLE betalingsgegevens al op straat liggen. Dat is gewoon niet zo.
Inderdaad, áls anderen dat doen. En normaal gesproken is dat een AVG overtreding.

Ook als iets door maar één wet verboden is, is het nog steeds verboden. De financiële wetten hoeven de AVG niet te herhalen.
Alleen weet je zelf nooit wie de overtreding begaat. Ik betaal nogal eens wat zo het en der...
Ik weet hoe het werkt, maar er werd gesteld "AL je bankgegevens liggen al op straat". Dat is gewoon niet zo. Het gaat om alle transacties waarbij één van beiden toestemming heeft gegeven. Geen idee of dat 99% is 1% is.
Wat biedt deze Apple creditcard voor voordeel ten aanzien van ALLE andere credit cards die hier in Nederland wél te krijgen zijn?

Ik persoonlijk hoef Apple en Google enz niet in mijn financiële leven, ik heb gewoon een Nederlandse bank en idem credit card. Ik betaal ook niet met mijn smartphone, portemonnee is net zo snel gepakt.
Ik betaal ook niet met mijn smartphone, portemonnee is net zo snel gepakt.
Over niet al te lange tijd bent u als uitgestorven ras te bewonderen in Naturalis. 😂😂😂
So be it, alles moet tegenwoordig smart, ik houd van techniek maar hier ben ik wat terughoudender in. Ik hoef ook geen spraakgestuurd witgoed en verlichting en zoekopdrachten type ik lekker met de hand.
Ha heel herkenbaar
Helemaal mee eens. Voor mij is het wel nog de lampen aan en uit zetten met de stem (deed ik eerst met afstandsbediening), verder hoef ik ook niks smart. Ik ben dol op techniek, maar waarom moet ik op afstand mijn wasmachine aanzetten en kijken op hoeveel rpm deze draait?
ik heb gewoon een Nederlandse bank en idem credit card.
Die idem credit card is wss. gewoon een re-branded Visa of Mastercard.
Wat biedt deze Apple creditcard voor voordeel ten aanzien van ALLE andere credit cards die hier in Nederland wél te krijgen zijn?

Ik persoonlijk hoef Apple en Google enz niet in mijn financiële leven, ik heb gewoon een Nederlandse bank en idem credit card. Ik betaal ook niet met mijn smartphone, portemonnee is net zo snel gepakt.
Ten tijde van Corona vind ik het wel fijn als ik geen betaalterminal aan hoef te raken om bijvoorbeeld een pincode in te voeren.
Betalen met de telefoon, zo fijn. En ik pak mijn telefoon sneller dan mijn portemonnee, but that's me.
Ach, het is een leuk status symbool om met zo'n titanium Apple kaart te betalen i.p.v. een reguliere plastic creditcard.

Goldman S. speelde een bedenkelijke rol tijdens de credietkrisis nu al weer een decennium geleden (Griekse creditswaps, weet je nog? Wat ons dus veel geld kostte) Persoonlijk zou ik niet graag met zo'n bedrijf zaken doen.

Voor mij is het een simpele vraag: hoeveel kost het me om product X bij bedrijf Y te kopen. Creditcard staat bijna altijd onderaan. In Nederland heb ik nog niet meegemaakt dat ik een creditcard "moest" hebben om iets te kopen. Ik kan me voorstellen dat het op vakanties in verre landen een uitkomst is. Als je die reis kan betalen maken die paar tientjes aan creditcard kosten ook geen verschil.
Een kredietkaart is niet populair bij handelaars omdat het de enige betaalmethode is waarbij ze tot 3 maanden later het verkregen geld alsnog kunnen "kwijtspelen" als de transactie in twijfel wordt getrokken. Vroeger ook nog eens buiten je wil om (gestolen kaarten) maar dat is door dingen als 3D Secure steeds minder.

Voor consumenten is het gewoon een uitstekende betaalmethode omwille van de verzekeringen die eraan gekoppeld zijn. Ik betaal er zowat alles mee en dat levert mee zo'n 200 € per jaar aan kortingen op waar ik werkelijk niets voor moet doen.
Een betwiste transactie wordt gewoon uitgezocht. Daar zijn ondernemers niet zo bang voor. het is meer de hoge commissie op een creditcard die velen niet zo leuk vinden.
En de ondernemer waar jij zo graag met cc wilt betalen moet extra % per transactie betalen. Ik vind het een walgelijk systeem.
In aanvulling daarop: wat biedt een Apple-creditcard meer/beter t.o.v. een Rabo-, ABN- of ING-creditcard? Ik snap de hele opwinding eromheen niet. Maar goed, wellicht heb ik wat gemist.
2% cashback op elke transactie, zelfs 3% op Apple purchases.

Dat zorgt voor de opwinding.

Als deze kaart ook in NL beschikbaar komt, en de Amerikaanse cashback voorwaarden zijn hier ook van toepassing (wat ik betwijfel of dat het geval blijkt/blijft omdat EU wet en regelgeving voor banken een behoorlijk stukje strenger is) dan stap ik meteen over en betaal ik niets meer op een andere manier. 2% korting op je totale uitgaven krijg je op geen enkele andere manier zo structureel voor elkaar.
Een creditcard als statussymbool , ik leef duidelijk op een andere planeet 8)7 8)7

[Reactie gewijzigd door klakkie.57th op 13 september 2020 12:59]

Voor veel mensen werkt het helaas wel zo.
Voor mij is zo'n kaart een keiharde must, omdat ik veel reis voor werk en dan ook 2 creditcards van 2 verschillende maatschappijen heb.

Maar status symbool? Nah ...
Ze hadden met de psd2 regelgeving juist die absurde tarieven aan banden moeten liggen.

Er zijn creditcards bij die tot wel 4% aan kosten in rekening brengen dat is zeker voor de kleine ondernemers niet op te hoesten zonder de prijzen te verhogen. Maar nu die kleine ondernemer de kosten niet meer mag door berekenen hebben ze massaal de ondersteuning hiervoor gestopt.

Persoonlijk heb ik zelf nog de grootste moeite met het feit dat creditcards bij een annulering niet de in rekening gebrachte kosten teugstorten zoals bijvoorbeeld paypal wel doet. Daardoor verlies je als kleine ondernemer dubbel met de wkoa en kan een enkele annulering in de webshop meer dan 100 euro kosten
Ik vermoed dat er heel wat mensen in Brussel de draaideur door zijn gegaan naar bedrijven geallieerd aan de creditcard maatschappijen.
Volgens mij haal je hier twee dingen door elkaar. Zakelijke kaarten mogen 4% kosten rekenen, consumentenkaarten mag je de kosten niet van doorberekenen.

Wat je bedoelt met die annulering en wet koop op afstand is me niet duidelijk. Het zal wel gaan om de ontbinding (niet annulering) binnen 14 dagen, maar dan nog zie ik niet hoe je aan 100 euro komt.
Wie wil er zaken doen met Goldman-Sachs - een van de twee hoofdspelers bij het begin van de bankencrisis in 2007? Ik alvast niet - en als u dat geen reden vindt - dan is Trump misschien een goede reden om de VS-bedrijven te boycotten waar het kan. Die bankkaart is zo'n goeie reden dus! Perfect vervangbaar door iets dat lokaal blijft in de EU.
Misschien een beetje aluhoedje gedachtes, maar ik vraag me af wat een techbedrijf gaat doen in de bankwereld.
Ik kan maar 1 reden bedenken:
Wat is er nou mooier om te zien hoe goed reclame werkt? Nog meer data over je aankoop gedrag. Maak reclame voor een artikel en kijk of het daadwerkelijk wordt gekocht.
Toen de ING aankondigde te kijken of betaalverkeer data kon worden verkocht, zag ik veel meer berichten over dat dat privacy invasion was.
Vraag me af wanneer Google met een CC komt. Dat zal ook wel niet lang meer duren. Betere profiling betekent betere reclames. Nog meer datamining.

Ik zie dit toch echt als een gevaar, in plaats van een kans.
Mee eens. Ben net van bank aan het veranderen. Weg van ABN AMRO en nu bij de Regio Bank.
Heb een nieuwe creditcard nodig, vooral vanwege werk en reizen.
Master en Visa zijn achter de schermen ook hele vieze baasjes.
Dus kiezen tussen Apple die weinig aan reclame en verkoop klanten doet (maar het zeker wel doet!)
of toch weer Master Card.... er zijn helaas geen neutrale opties.
Kiezen tussen Apple Card of Mastercard? Mastercard is de payment provider van Apple. Je hebt misschien een ander logo op je fysieke Apple kaart, maar als je je zorgen maakt over "achter de schermen" dan is dat logo niet je grootste probleem.
Lol nee, vermogende klanten die hun rekening meteen betalen leveren dus geen rente op. Zo'n klant die z'n december uitgaven van z'n vakantiegeld in juni betaalt is pas goed incasseren.

En je moet toch eens uitleggen hoe je als Android gebruiker betaalt voor Apple Pay. Natuurlijk, als je kiest voor een iPhone is het inbegrepen, maar iPhones hebben geen dominante marktpositie. Android is duidelijk groter.
Als ze betalen, als ze failliet gaan heb je niks.

Onbetrouwbare klanten doen ook veel meer charge backs. Apple klanten zijn wat betreft erg aantrekkelijk voor de winkels.

De banken betalen transactiekosten voor Apple pay, die worden niet direct verrekend met de betreffende klant of de winkel. Dus die kosten worden indirect betaalt door alle klanten. Een Android gebruiker bij zeg de ING of Rabobank betaalt dus voor Apple pay.
Tja ze hebben onderhand meer geld in kas dan een gemiddelde bank Dus waarom niet..
Zover ik weet staat er vooral een Apple logo op de kaart maar wordt de hele financiële afhandeling gewoon door één van de andere grote CC-maatschappijen gedaan.
Correct. Payment is via Mastercard, issuing bank is Goldman Sachs.
en wat is de meerwaade van een apple CC t.o.v een willekeurige andere? Applepay? Ik gebruik revolut, prima concept, debet card cc dus nooit een verrassing eind van de maand en je maakt gebruik van de digitale middelen van apple pay ( betalen met iwatch en iphone). En het kost geen cent, als je de standaard kaart kiest.
Wanneer wordt Apple een eigen Service provider?
Ik snap niet wat de meerwaarde is van dergelijke kaart, het werkt bij mij eerder averechts, ik ga echt niet met een Apple logo pronken als een snob, ik vind het al vreselijk dat mijn VISA kaart goudkleurig is). Ik begrijp bvb ook niet waarom je de Apple stickers die je bij een macbook krijgt op je auto plakt (en ik gebruik al 25 jaar Apple computers).

Mijn creditcards van mijn bank voldoen goed genoeg, als ik een probleem heb bel ik mijn bank directeur, wil wel eens zien wie ik moet bellen als er een probleem is met deze kaart.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee