Borderlands 3 krijgt next-genupdate met splitscreenoptie voor vier spelers

Gearbox gaat Borderlands 3 voorzien van een gratis update voor next-genconsoles. De game zal in singleplayermodus op de PlayStation 5 en Xbox Series X draaien in 4k-resolutie met 60fps. Ook krijgt het spel een splitscreenoptie voor vier spelers, voor lokale co-op.

Naast de optie om het scherm in vieren te delen, krijgt Borderlands 3 ook de mogelijkheid om bij splitscreen voor twee spelers te kiezen uit zowel een verticale als horizontale splitsing van het scherm. Die keuze komt ook naar de PlayStation 4- en Xbox One-versies van de game met een update.

De mogelijkheid om met vier spelers lokaal co-op te spelen is alleen beschikbaar voor de next-genconsoles van Microsoft en Sony. Gearbox belooft ook een grafische update voor die consoles, die de resolutie naar 4k brengt met een framerate van 60fps. Dat geldt voor de singleplayermodus; details over de resolutie en framerate in andere modi geeft de ontwikkelaar niet.

Later dit jaar krijgt Borderlands 3 ook een nieuwe betaalde uitbreiding, die geen onderdeel is van de Season Pass. Het gaat niet om een aanvulling op het verhaal, maar om een volledig nieuwe gamemodus en een nieuwe skill tree voor alle Vault Hunters, met nieuwe Action Skills. Details over de nieuwe spelmodus zijn er nog niet en ook is niet bekend wanneer de uitbreiding verschijnt. Borderlands 3 kwam een jaar geleden uit. Tweakers publiceerde een review van de game.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

12-09-2020 • 22:45

47 Linkedin

Reacties (46)

Wijzig sortering
Ik betwijfel of dit de game gaat redden. Veel spelers zijn al afgehaakt vanwege het zeer repetetive gedrag van de game en het maar moeten farmen voor dát ene wapen. Het haalt het gewoon niet bij BL2.

En de beste manier om kwaad bloed te zetten is dit ene zinnetje:

Later dit jaar krijgt Borderlands 3 ook een nieuwe betaalde uitbreiding, die geen onderdeel is van de Season Pass.

Je krijgt er niet eens een extra level of content voor. Nee wat skilltree's die de game niet wezenlijk veranderen. Aardig verdoemde game als je het mij vraagt.
Als iemand deze game had moeten reviewen, had jij het moeten zijn.

Ik hou van de hack ‘n slash in Borderlands, maar deel 3 was voor mij meer een grind dan iets anders. Na de zoveelste ‘baas’ kreeg ik niet de damage die ik verwachtte die ik zou geven en werd ik gewoon elke keer geslacht als een T-rex die een konijn kapot stampte.

Hierdoor is dit ook de eerste Borderlands game die ik niet uitgespeeld heb.
Had hier eigenlijk het tegenovergestelde, bijna elke baas binnen 5 seconden neer hebben, als ze niet die immunity phases hadden :+

Dat vond ik nog wel het ergste in dit spel, je verveeld je gewoon tijdens het farmen omdat je letterlijk zit te wachten op boss animations
Dit is eigenlijk ook mijn ervaring met alle characters:
Een klein beetje sustain bouwen en verder alleen maar damage en je hakt zo door het hele spel heen. Pas toen de Mayhem update kwam (tot lvl 10) kreeg ik het gevoel dat er een noodzaak was om te farmen voor specifieke wapens, doordat je bij 7-10 toch merkte dat alles wel erg veel leven had.

Mijn probleem met BL3 naar mijn mening is dat er weining endgame content is nadat je de missies/ korte DLC's hebt gedaan.

[Reactie gewijzigd door AfroBob op 13 september 2020 02:00]

Mijn probleem met de game is juist dat er nu sinds mayhem 2.0 en de dlc's véél te veel verschil zit in niveau van wapens... Het overgrote deel van de legendaries is compleet nutteloos, tenzij je bewust op lagere mayhem levels blijft, maar dan moet je weer bepaalde overpowered wapens vermijden. Ik vind er daardoor geen klap aan en heb niet eens meer verder gespeeld na ergens in dlc 2 te zijn blijven steken.
En ik vond de game wel leuk... Niet zo goed als deel 2, maar ik heb er volgens mij toch een paar honderd uur in zitten en 3 van de 4 vault hunters naar level 50 gespeeld. Maar ze hebben de game wat mij betreft met de updates volledig vernield, echt zonde :(
Je kan veel over bl3 zeggen maar niet dat de bosses te moeilijk zijn. Het kan hooguit een keer iets te lang duren voordat je er een neerhaalt. Op non mayhem is het ook goed zonder specifieke wapens te doen.

Het echte probleem van bl3 zit hem in de endgame en wapens, er zijn constant maar 3 a 4 guns die de kracht hebben om alles rücksichtlos neer te maaien en om die te bezitten moet je stevig grinden. En daarna nog meer om de "goede" versies te krijgen. Bij elke expansie of level cap begint dat feest overnieuw. Heb je ze eenmaal dan is zelfs mayhem 10 goed te doen.

[Reactie gewijzigd door oef! op 12 september 2020 23:58]

Ik heb het spel direct toen het uitkwam gekocht. En bijna elke baas was vrijwel onmogelijk. Ik ben gestopt met spelen daardoor. Maanden later heb ik het weer geprobeerd. Toen waren bazen goed te doen. Ik weet niet hoe het komt. Misschien is er een balans update geweest. Of misschien had ik een betere build. De eerste keer had ik een sniper build. En sniper is niet zo handig als je in een arena tegen een baas moet vechten 🤔
Nou ja de story uitspelen is best leuk daar heb ik best wat plezier uitgehaald. Ondanks dat ik sommige karakters niet echt kon waarderen. Toevallig dit weekend opnieuw geinstalleerd, ik heb namelijk nog geen van de uitbereidingen uitgespeeld (bezig met the Jackpot).

Ik merk dat ik nu toch weer hardop aan het lachen ben met bepaalde wapens e.d. en balancing is wat meer op orde dan het begin. BL2 was naar mijn idee overigens ook veel repetitive grinden voor bepaalde loot.
De game redden? Is dat nodig dan?

Ik speelde de game een uurtje tijdens de gratis demo periode van laatst en was meteen verslaafd, het speelde zo lekker weg. Inmiddels heb ik er heel wat meer uurtjes in zitten en vind ik het nog steeds leuk.

Borderlands 1 en 2 waren voor mijn gevoel altijd al repetetief, dus in dat opzicht is deel 3 voor mij niet heel anders.

Dat van die extra betaalde content buiten de season pass lijkt me vanwege het soort content _juist_ geen groot probleem.

Lijkt mij dat alleen de echte fans het boeiend zouden vinden om te kunnen klooien met een extra skill tree en die hebben er dan vast nog wel wat voor over, want dat zal vast geen €20 gaan kosten. (Let op, je hoeft niet alles meteen bij release te kopen he, je kan ook gewoon op een sale wachten, je weet toch wel dat die vroeg of laat weer komt)
bwa buiten dat ze met elke update bijna elke build breken en al hun wapens hermaken is het inderdaad geen fout spel.
Als disclaimer; heb uiteindelijk deel 3 nooit aangeschaft.
Was fan van deel 2, heb daar honderden uren in zitten. En ja, tuurlijk, je 4e char weer de campaign rondspelen was niet helemaal top, je kan de dialogen soms al een heel hoofdstuk uit je geheugen opdreunen.

Jammer genoeg is bij 3 het schrijven echt gewoon een stuk slechter. De personages zijn ook een stuk minder uitgewerkt. Dat was vanaf de eerste demo en de eerste keren spelen wel duidelijk.

Grafisch is het niet heel erg veel verbeterd, maar het leek er tijdens demo sessies al op dat de performance niet heel best was. Dat kwam ook terug van de reviews. En daar kwam bij dat de verhaallijn en de personages gewoon niet echt goed waren. Net als in de pre-sequel. Dat deel heb ik ook echt veel minder plezier aan gehad.

De gameplay is al die tijd niet verbeterd. En het is niet meer van deze tijd.

Inventory management, het farmen voor gear en de nodeloze level cap verruimingen iedere update.

Als de gameplay niet meer helemaal op orde is, de graphics en performance blijft hangen, de nieuwe personages minder sterk zijn en het verhaal niet lekker loopt, wat blijft er dan over?

Tel daarbij op dat Randy als studio hoofd nog steeds een onuistaanbare bal is, en deze game voor EPIC geld exclusiviteit afdwong...

Nee, deze game heeft niet heel goed verkocht. De score ligt dan ook 1.1 punten lager dan BL2:
https://www.metacritic.com/game/playstation-4/borderlands-3
Dit is uiteindelijk amper hoger dan BLTPS welke een 7.5 kreeg.
De PC scores staan wat hoger dan de console scores:
https://www.metacritic.com/game/pc/borderlands-3
Maar uiteindelijk zie je hetzelfde gebeuren; haast 50/50 positieve en negatieve scores.

Persoonlijk ben ik blij dat ze eerst op EGS zijn gaan klooien, wat ik persoonlijk boycot. Het heeft mij simpelweg geld bespaard, omdat het mij heeft doen wachten op grondige reviews van onafhankelijke partijen.

In BL2 heb ik uiteindelijk meer dan €90 betaald voor alle content. In TPS had ik al heel snel spijt van de aanschaf zelf en het spul in de season pass. Die is naar mijn mening niet mild van prijs en al het dan ook nog eens niet alles omvattend is...
Ik denk overigens wel dat een extra personage €15~20 gaat kosten, want dat was voorheen ook zo...
Als je nog bezig bent met door het verhaal heen spelen en zeker als je nog geen mayhem hebt dan heb je ook nog niet zo heel veel last van wat ze allemaal fout gedaan hebben. Het is vooral de endgame die volledig geruïneerd is.
Als je gewoon lekker knalt is de game heerlijk en tof, en velen mate beter in gevoel dan de vorige games.

Op consoles schijnt het om te huilen te zijn vanwege ui bugs en performance, maar daar hou ik mij buiten.

Het is de endgame waar het zit. Heel de player base lijkt verdeeld te zijn in een hele harde scheiding, waar het onmogelijk moeilijk is OF zo boring dat er niks meer aan is behalve als er nieuwe content is (yay).

Als je op zoek gaat naar toe de game in de kern werkt en hoe damage berekend en toegepast wordt, kom je al snel op builds en combinaties die het gewoon kapot maken omdat je teveel damage doet. Ik heb bijna niks van dlc2 en dlc3 meegekregen omdat elke boss _letterlijk_ in 2 schoten dood is, laat staan de normale tegenstanders.

Als de community dan gaat schreeuwen dat het te moeilijk is heb ik zoiets van 'wtf?'. Maar die spelen dus meer met hoe ze _willen_ spelen (meer roll playing, of juist voor de lol de focus op 1 skilltree leggen). En vinden dat de hoogste difficulty en endgame content dan ook voor elk type player en build te doen moet zijn.

Gearbox probeert daar naar te luisteren, maar dat lukt dus nooit. Je _moet_ juist content hebben die voor elite players is, die moeilijk is. Dan heb je namelijk iets om naar toe te werken, en iets wat het farmen en grinden (misschien) de moeite waard maakt.

Nu is die 'elite' endgame te makkelijk iedereen die dat gehaald heeft... Heeft niks meer te doen.

Maar gearbox probeert iedereen blij te maken en luistert helaas naar een schreeuwende community die perse alle content wil kunnen spelen met hun eigen build.

Het is een farmgame. Het moment dat er geen reden meer is om te farmen stort het in.

I'm gewoon 1x door de story te spelen is de game echt top. En de dlc zijn juweeltjes vind ik.

De season pass was beloofd om te bestaan uit 4 mayor dlc packs. Dat hebben ze gedaan, en die zijn top. Tussendoor hebben ze vele gratis toevoegingen en time limited events en andere dingen gedaan voor iedereen.

Nu er we betaalde pack zou komen voor mensen die gewoon willen spelen met meer builds zie ik dus ook geen probleem in. De season pass is geen abbo, het is gewoon een eenmalige 30,-.
als je jaarlijks zou betalen zou het anders zijn, maar dat is het dus niet.

De oude games hadden dit probleem ook. Bl1 had zelfs geen end game plan totdat ze dlc3 maakte.

Bl2 heeft leuke raidbosses.. Maar dat is het dan ook met endgame content. En alle raidbosses van alle dlcs heb je in een 2 uurtjes gedaan en dat was dan een avondje knallen na werk. Heb ik ook geen reden om ze nog een keer te gaan doen. Als het gelukt is, is er geen uitdaging meer en geen reden om verder te farmen.

Bl3 heeft geen raid bosses, maar 2 mini-raids. Ik vind ze leuker om te doen dan een enkele raidboss, alhoewel er wel meer frustratie in zit vanwege checkpoint-systeem.
Dan zitten er nog wat challenge - round-arenas in en wat mini-mini-challenge-runs.

Maar het probleem is hetzelfde : alle endgame content is te doen in een avondje na werk. En dan heb ik geen behoefte om de volgende dag weer hetzelfde te gaan doen. Op het moment als je 1 van die dingen niet weet te halen met je groepje heb je iets om naar toe te werken. Op het moment dat je het haalt, is de game saai.

En die endgame content is dus veel te makkelijk gemaakt, en ik ben bang vanwege druk van een zeurende community.

Bl1 en Bl2 leken dit probleem minder te hebben, omdat de community minder groot was, minder vocal, geen streamers om alle truukkes uit te leggen en geen overpowered save games om te downloaden...

Ik denk dat het probleem met Bl3 meer een probleem van deze tijd is dan met de game zelf.

Ik heb nog steeds een honderd - tal uren in Bl3 gestopt blijkbaar, en dat in ongeveer 1 jaar. In Bl2 heb ik 400 uur zitten over meerdere jaren... Dus zo slecht doet Bl3 het helemaal niet voor mij.
Ondanks dat borderlands 2 een enorm goede game was. Heeft het spel (op pc) voornamelijk veel tractie gekregen sinds de goty editie. En nu de handsome collscfion. Dat is echt veel content voor je geld, maar om er idd nou een sims achtige strategie van te maken is me te veel
Na TPS, wat had je nog meer verwacht? Loot farming en raid bosses waren altijd al een deel van BL, dat was in 1 al een beetje en 2 (voornamelijk in de DLC's) was het al helemaal perfect uitgewerkt. Gek he, hoe mechanisch gezien BL2, TPS en BL3 niet veel van elkaar verschillen, alleen BL2 is de enige die ook daadwerkelijk leuk is.
Die dlc met nieuwe skill trees krijgt wel extra content. Randy (lamlul baas van Gearbox) heeft zelfs gezegd dat de content aanvoelt als een compleet nieuwe game, niet alleen een game mode.

source: https://twitter.com/DuvalMagic/status/1304970563493023745


Gebeurt helaas wel vaker dat spellen dlc krijgen buiten een season pass om. Vind het zelf ook jammer, zeker gezien de prijs van de season pass. (heb hem zelf ook nog niet gekocht, wacht op leuke aanbieding).
Veel spelers zijn al afgehaakt vanwege ...
... de dikke dampende hoop stront die "Epic Fail Store exclusive" heet ... :+
En de beste manier om kwaad bloed te zetten is was dit ene zinnetje:
"Epic Fail Store exclusive" ... :+

Ik durf niet eens te gokken hoeveel honderden uren ik in de hele BL franchise heb zitten maar ik was, in ieder geval, gelijk volledig genezen. Van mij krijgen ze sindsdien dan ook geen cent meer.
Later dit jaar krijgt Borderlands 3 ook een nieuwe betaalde uitbreiding, die geen onderdeel is van de Season Pass.
Blijkbaar vinden ze het geen enkel probleem om vrolijk verder te schijten op de (overgebleven) trouwe fanbase ...

Ze mogen van mij ten onder gaan aan hun eigen grenzeloze hebberigheid.
Het artikel maakt het niet duidelijk, maar er is al splitscreen op de consoleversies. Deze is nu echter voor TWEE spelers, het nieuws is dat dit op next-gen dus geüpdate wordt naar VIER spelers. (Ik weet niet of je nu al kan kiezen of het verticaal of horizontaal is, dat was eerder niet zo.)

(Het is op de huidige consoles trouwens wel een lag-fest:
https://www.youtube.com/watch?v=IMyPhzYooSs )

[Reactie gewijzigd door AfroBob op 13 september 2020 02:04]

Helaas op pc geen localw co-op echt een schande als je t mij vraagt
details over de resolutie en framerate in andere modi geeft de ontwikkelaar niet.
Ik vermoed dat het nog steeds 60fps zal zijn voor 2 spelers, maar 30fps wanneer er 3 of 4 spelers zijn. Resolutie zal niet te veel veranderen vermoed ik, aangezien split-screen niet veel zwaarder is voor de GPU. Het is wel veel heviger op de CPU, die alle extra oogpunten moet berekenen en simuleren, alsook de instructies naar de GPU moet sturen.
aangezien split-screen niet veel zwaarder is voor de GPU.
Echter moet er in sommige gevallen 4x zo veel objecten gerenderd worden. Omdat de 4 spelers niet bij elkaar hoeven te zijn, deze kunnen alle 4 in andere uiteinden van de map zijn. Hierdoor zijn er veel meer objecten tegelijk in view en moet er ook meer "klaarstaan" (objecten welke nog niet in zicht zijn maar elk moment nodig zouden kunnen zijn omdat een speler bv omdraait).

Hoe kan dat niet veel zwaarder voor de GPU zijn?

(Legit question, want het lijkt mij dat deze situaties veel zwaarder zijn, al lijkt het mij letterlijk niet 4x.)

[Reactie gewijzigd door AfroBob op 13 september 2020 01:28]

Omdat het voornamelijk de CPU is die dit doet. De CPU emuleert de wereld. Voor elke frame berekent de CPU wat er in beeld is, en stuurt die informatie door naar de GPU, met instructies over wat de GPU moet doen. De GPU is dan verantwoordelijk voor alles mooi te maken. Bij 2 spelers krijg je elk de helft van het oogpunt (Field of View aka FOV.) Dus elke speler ziet maar de helft van het aantal objecten in beeld dan als er maar één speler is. Dus met twee maal zoveel spelers ga je gemiddeld nog steeds dezelfde hoeveelheid objecten op je scherm krijgen. Bij 4 spelers krijg je vermoedelijk terug hetzelfde FOV per speler als 1 speler, maar je hebt wel maar een kwart van de resolutie. (Als de gehele resolutie identiek blijft.) Er zijn dan wel meer objecten, maar ze moeten met veel minder detail gerenderd worden.

Hoe hard de GPU moet werken om al die informatie op het scherm te krijgen is niet echt groot. Het enige dat ik echt een effect op GPU zie hebben is boss fights waar 4 spelers wapens gebruiken die veel particle effects veroorzaken, en die allemaal tegelijk op die boss gebruiken.

Ik vermoed dat de extra oogpunten ook een zwaardere last op de geheugenbandbreedte zal zijn, omdat er meer data zal moeten gestuurd worden naar zowel CPU als GPU.

[Reactie gewijzigd door MGsubbie op 13 september 2020 01:45]

Hmm, FOV wordt bij 2 speler splitscreen lager omdat je de beeldverhouding aanpast. Maar bij 4 spelers blijft deze hetzelfde tenzij je inzoomt. Daarbij komt dat, gezien dit horizontale splitscreen is, het stuk dat wegvalt voornamelijk lucht/plafond en grond is (relatief weinig objecten dus). Dus het aantal (verschillende) objecten, en daarbij dus effecten, die berekend moeten worden wordt toch gewoon veel hoger?

Dat de resolutie lager wordt is waarom ik niet denk dat het 4x zo hoog is, maar verder (again, dit is alleen beredeneerd, ik weet niet hoe dit werkelijk gaat) moet er toch gewoon veel meer gerendert worden als alle 4 de spelers op verschillende plaatsen hun eigen ding aan het doen zijn?

(Tevens is splitscreen op de huidige consoles voor 2 spelers best een ramp met extreem veel lagspikes:
https://www.youtube.com/watch?v=IMyPhzYooSs )

Toevoeging:
Is dit niet vergelijkbaar met VR waarbij de benodigde rekenkracht voor de GPU ook groter wordt, maar dan nog erger omdat bij VR de 2 viewpoint camera's altijd bij elkaar op vaste afstand van elkaar zijn?

[Reactie gewijzigd door AfroBob op 13 september 2020 02:12]

Als het inderdaad horizontale splitscreen is, heb je wel een punt dat er meer gelaadt wordt op de GPU, en dat tot een lichte daling in resolutie kan leiden. Maar voor 4 spelers, zoals ik al eerder zei, iedere speler krijgt een kwart van de resolutie. De extra objecten worden dus met veel lager detail gerenderet, wat het al wat makkelijker maakt voor de GPU. En ik vermeldde ook dat ik 30fps verwacht ten opzichte van 60fps bij 1-2 spelers. Helft van de frame rate betekent dat de GPU twee keer zo lang heeft om elke frame te renderen, wat dus ook een groot verschil maakt op welke resolutie je voor kunt gaan.

Als alle spelers op andere plaatsen staan, gaat de grotere hoeveelheid objecten weinig verschil maken tijdens de gemiddelde gameplay. Of elke speler naar dezelfde objecten kijkt, of naar verschillende maakt weinig uit. Tenminste, als we er vanuit gaan dat elk object gemiddeld even zwaar is. Dat het hetzelfde object op een andere plaats moet renderen maakt geen verschil tegenover een ander object. De GPU moet elk object nog steeds individueel renderen. Het is niet dat ze de data gewoon kunnen repliceren, het moet vanaf niets elk object doen. Dat maakt het zo dat er meer bandbreedte nodig is om de data van al die verschillende objecten naar de GPU te voeren. Maar de hoeveelheid berekeningen dat de GPU moet doen om al die objecten op het scherm te krijgen verschilt niet tussen wanneer iedereen naar dezelfde objecten kijkt, of naar andere. Dat is voornamelijk het werk van de CPU.
Tevens is splitscreen op de huidige consoles voor 2 spelers best een ramp met extreem veel lagspikes
De huidige consoles hebben dan ook de CPU als hun voornaamste bottleneck. En hoe krachtiger de console, hoe slechter de balans tussen de CPU en GPU. (Met als enige uitzondering de X1S die in vergelijking met het originele model evenveel CPU rekenkracht heeft, maar een kleine verhoging in GPU rekenkracht.)

[Reactie gewijzigd door MGsubbie op 13 september 2020 02:52]

En wat met PC? Krijgen wij geen split screen co op (of is dit al aanwezig?)? Ik heb een lange HDMI kabel die van mijn tv naar mijn pc loopt en speel geregeld een paar pc games met een controller op mijn tv, co op Borderlands zou wel fijn zijn als er vrienden op bezoek zijn.

[Reactie gewijzigd door ThatGuyAndy op 13 september 2020 00:19]

Nope, ik verwacht dat dit niet naar PC komt, dat is het bij de vorige BL games ook niet gebeurd.
Daarnaast is 2 speler splitscreen nu al aanwezig op console, maar niet op PC.

(Er zijn wel tools om dit mogelijk te maken, voor elke BL game.)
Hoop mensen die bl3 afkraken maar persoonlijk denk ik dat mensen altijd maar weer op het verkeerde focussen. Ga dan wat anders doen.
Anthem heeft zo ongeveer de slechtste reviews in jaren. Ik heb hem voor 4,70 opgepikt en ja er zitten bugs in maar niet meer als andere games anno 2020 en vermaak me voorlopig al ruim een week met de game en ben nog niet eens aan het einde van de game.
En het is ook nog eens de mooiste game die ik gezien heb met ook nog speelbare ultra settings.

Mensen moeten eens leren neutraal een game in te gaan ipv met een bepaald verwachtings patroon. Als je al start met verwachtingen ben je altijd teleurgesteld.
Bij een deel 3 van een game, eigenlijk deel 4, mag je toch echt wel bepaalde verwachtingen hebben. Het is op veel vlakken een (flinke) achteruitgang en dat mag je gearbox gewoon aanrekenen.
Anoniem: 669783
13 september 2020 01:07
Geen split screen voor pc dus? Nja, was te verwachten, maar zou wel leuk zijn.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 669783 op 13 september 2020 17:26]

Ik heb BL3 met Season Pass gekocht bij release op de gok.
Nooit eerder Borderlands gespeeld, en eigenlijk niet dol op cartoony games, maar had geen games meer en wilde wat nieuws.

Ik heb (nog steeds) enorm veel plezier van de game, en vind ook de uitbreidingen echt top. Enorm veel speeluren voor de prijs, en duidelijk met veel aandacht en liefde door de devs in elkaar gezet.
Ja, het is na het verhaal doorgespeeld te hebben een grinder, maar welk spel is dat niet?

Veel verschillende locaties, veel variatie in mobs, wapens en speelstijlen/builds, en de game speelt heel lekker, geen zwakke console port.
Wat mij betreft een zeer gevarieerde en leuke game!

Achteraf ook BL2 gespeeld, maar was voor mij een stuk minder na BL3 (weinig variatie, en gewoon wat minder mooi imo).
Mee eens.

Volgens mij hebben ze zelfs Gibbed afbetaald om de savegame editor (waar veel mensen om vragen) niet uit te brengen. Allemaal speculaties natuurlijk. Maar Rick is er nog mee "bezig"....
Modded gear en weapons zijn al te verkrijgen. Ik weet niet of het via gibbed editor gaat. Ze zijn zelfs te ruilen naar de Xbox en PlayStation via het mail systeem.
Savegame editors zetten de deur open naar cheats dus ik snap het wel.
Dit is voornamelijk een single player game. Wat maakt dat nou weer uit?
Je benadeelt niemand.
Ik weet niet wat die savegame editor allemaal kan maar als je daarmee de sterkste wapens ontlocken of sterker kan maken. Als je dan bij andere join (die open voor publiek hebben) kan je het voor hun verpesten omdat je te sterk ben en dus iedereen met 1 schot dood. Ik zou het niet leuk vinden ieder geval.
Gibbed is er nog niet, maar savegame editors wel:
bl3editor.com als voorbeeld, hier kan je gewoon je savegame uploaden en alles aanpassen (eigenlijk is het gewoon een online Gibbed).
Best leuk dit, heb veel met me vader Gloom Deluxe gespeeld in splitscreen toen ik tiener was, en het was fantastisch, leuk spel, en extra leuk met met je vader.
Nou, geef je vader een PS5 of een XboxX en herbeleef oude tijden met Borderlands 3, zou ik zeggen.
Nou, geef je vader een PS5 of een XboxX en herbeleef oude tijden met Borderlands 3, zou ik zeggen.
Was dat maar zo, nee hij speelt alleen nog maar tower defense spelletjes in zijn eentje op zijn tablet.

Wou graag dat hij nog al die leuke spelletjes met me wou spelen.
De performance op PS4 pro was voor mij de reden om deze game niet te spelen. Constant framerate problemen en een belabberde framepacing. Ongeacht je FOV of andere settings. En dat noemen ze dan 'performance mode'.

Het is persoonlijk en sommigen storen zich er niet aan maar first person shooters op console moeten echt een locked 60fps zijn (liefst hoger, maarja) om speelbaar te zijn.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee