Borderlands 3 komt over twee weken uit op Steam

Gearbox brengt Borderlands 3 op 13 maart uit op Steam. Dat is een half jaar nadat het spel uitkwam in de Epic Games Store en voor consoles. Eind maart volgt er een tweede betaalde dlc met de titel Guns, Love and Tentacles: The Marriage of Wainwright and Hammerlock.

De Steam-versie van Borderlands 3 krijgt ondersteuning voor crossplay met de versie die in de Epic Games Store staat. De game is ook beschikbaar via Google Stadia en voor de PlayStation 4 en de Xbox One, maar crossplay met die platforms is er nog niet. Gearbox gaf vorig jaar wel aan dat het de bedoeling was dat dit mogelijk zou worden na de release, maar het bedrijf heeft daarover nog geen verdere details gegeven.

Op 26 maart verschijnt de dlc Guns, Love and Tentacles: The Marriage of Wainwright and Hammerlock. De betaalde uitbreiding is onderdeel van de season pass en zal ook los te koop zijn. De vorige betaalde dlc kostte los 15 euro. In april krijgt Borderlands 3 de Mayhem 2.0 end-game-update. Die voegt meer dan 25 nieuwe modifiers toe zoals een big head-modus en een The Floor is Lava-optie.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

28-02-2020 • 11:47

104 Linkedin

Reacties (104)

Wijzig sortering
Mooi! Heb niks tegen de Epic store op zichzelf, maar wel tegen de versnippering bij mijn games bij meerdere clients. Ik ga hem dus mooi op steam halen.
Steam is onderdeel van dat probleem. Ik zie hem liever bij een DRM-vrije aanbieder zoals GOG verschijnen.
Eigenlijk is het gewoon hartstikke hypocriet dat mensen het dan wel op Steam kopen. Als ze echt zo extreem tegen exclusiviteit zijn zouden ze het daar ook niet kopen want dan betaal je gewoon weer de hoofdprijs en krijgen zij nog steeds hun geld wel.
Er kunnen natuurlijk ook andere redenen zijn. Die exclusiviteit maakt mij niks uit, ik wil gewoon de game kunnen spelen. Thuis heb ik een Windows game PC staan en die draait als een tierelier. Ik ben echter ook geregeld bij moeders over de vloer en daar heb ik een simpel Linux systeem neergezet. Steam draait er echter ook als een tierelier en ik kan vrij veel games prima spelen. Ik snap heel goed dat Epic vanuit commercieel oogpunt Linux (voorlopig) links laat liggen, maar goed, daar heb ik geen boodschap aan. Via Steam kan ik wél gamen, waar ik ook ben, dus die Epic Store kan van mij nog wel even wachten. Uiteindelijk is de game zelf doorslaggevend, dat heeft Ubisoft met hun eigen gamelaunchers wel bewezen denk ik :+
Het verschil is dat Steam niet aan exclusiviteits deals doet. Elk Steam game mag de ontwikkelaar aanbieden bij wie ze willen. Als ze via Origin ook willen werken en GOG dan wens Steam je alle succes van de wereld. Ze mogen zelfs eigen keys aanmaken om zelf te verkopen of weg te geven. Het boeit Steam geen barst. Dit zelfde geld ook voor GoG.
Epics manier van handelen is gewoon toxic. Laat ze gewoon zeggen ok in plaats van 30% die Steam doet en wij 12% doen maak de game goedkoper dan op Steam. Maak de games ipv €60 tijdens launch gewoon €55 Gewoon 8-10% goedkoper. De uitgever verdient meer en je haalt vanzelf mensen over.

Nu is het enige waar ik Epic voor gebruikt de gratis spellen. Ik heb nog geen cent aan Tim Sweeney gegeven door hoe ze denken mij over te kunnen halen.
Volgens de voorwaarden van Steam mag Valve inderdaad gewoon hun games op andere platformen aanbieden. Dat Valve er voor kiest dat niet te doen is heel iets anders dan Epic die het uitgevers verbied om de games ergens anders aan te bieden.
eh als ze het in sommige deals verbieden dan doen ze toch precies wat ze verweten wordt? Alleen niet met elk spel.
Geen populaire reactie hier op tweakers. Maar waarom zijn we zo opeens bezorgd over de uitgevers? En zijn zij juist niet onderdeel van probleem?

Ik kan wel vertellen dat sinds de komst van Epic ik nog nooit zo goedkoop heb zitten gamen. Tegenwoordig speel ik neer games op epic dan op steam.

Exclusieve deals zijn op console heel gebruikelijk en daar wordt het geaccepteerd. Zie bv Rockstar.
Als ze via Origin ook willen werken en GOG dan wens Steam je alle succes van de wereld.
Vermoedelijk omdat steam zo groot is. Zelf zie ik geen reden om naar origin of GOG te gaan als het op steam zit. Voelt beetje in de trend van “je hoeft whatsapp niet te gebruiken, je kan ook prima telegram gebruiken”.

[Reactie gewijzigd door grote_oever op 28 februari 2020 13:45]

Ik kan wel vertellen dat sinds de komst van Epic ik nog nooit zo goedkoop heb zitten gamen. Tegenwoordig speel ik neer games op epic dan op steam.
hoe denk je hoe dat komt?
ze zitten met geld te smijten om jou op hun platform te trekken maar zijn ze eenmaal groot dan houd het ook op.
Ja kapitalisme he zo werkt dat nu eenmaal.
Maar zo als Steam kan bevestigen zelfs als je eenmaal groot bent is er altijd wel iemand die graag jouw markt aandeel weg snoept en daar veel al ook redelijk wat geld voor over heeft (EA, Epic, Ubisoft zelfs GOG) Het als ze eenmaal groot zijn zal dat wel anders zijn argument is dan ook een beetje zinloos want als Epic zo groot wordt dat het de rest welhaast van de markt drukt dan is het een kwestie van tijd voor er een ander platform komt dat een deel van die markt wil hebben en precies op een zelfde manier met geld gaat smijten.

Daarnaast waag ik te betwijfelen of Epic echt met enorme hoeveelheden geld aan het smijten is. Ik denk eerder dat men de ene business met de andere financiert en op die manier minder afhankelijk is van winst op de game store dan sommige van de concurrenten.
Nus is dat in theorie niet toegestaan omdat te doen en zijn er voldoende wetten tegen maar zo lang je niet echt markt ontwrichtend bezig bent en de prijs verschillen klein zijn kijkt niemand hier naar. Het is een zelfde model als Amazon doet met de meerderheid van de business omdat de AWS business geld print kan het in andere markten risico's nemen en prijzen laag houden ondanks dat er voorlopig alleen maar verliezen worden geleden.

Epic heeft simpel weg een ander beleid dan Valve heeft. ze hebben bij Epic besloten dat er geld in het laatje moet komen anders gaat de stekker er uit bij de game store en komen de games gewoon weer in de Steam store terecht. Het mag natuurlijk wat kosten de eerste opzet en een X aantal jaren, exclusieve deals voor triple A games helpen om zo snel mogelijk winst te gaan maken (misschien doen ze dat al geen idee) en dat is precies de reden dat men hier voor kiest. Als je het bereik (nog) niet hebt moet je toch mensen overhalen en dat kan alleen als je ze een goede reden geeft om jouw platform een kans te geven. Heel erg veel beter en gebruikersvriendelijker dan Steam gaat het niet worden dus lagere prijzen en exclusieve deals is de oplossing. Maar dat kun je maar zo lang vol houden voor je toch echt geld moet gaan verdienen. Het kan zijn dat men een periode van 10 jaar heeft af gesproken of misschien maar 5 jaar geen idee maar als dat geld er niet komt is het over met de Epic store.
Kijk naar GOG dat al een tijdje op de rand van de afgrond balanceert omdat Project Red het wel een beetje gehad heeft met de hoge kosten zelfs als men geld verdiend maar het is relatief weinig dan nog kan het moeder bedrijf besluiten dat get gefreubel in de marge simpel weg de moeite niet waard is en te veel risico op levert. De kans is dan ook groot dat GOG zal verdwijnen omdat het simpel weg niet genoeg geld in het laatje brengt voor de kosten die er gemaakt worden en de hoeveelheid geld die er voor gereserveerd moet worden. Vergeet niet dat als het 1.000.000 kost om 1.000 te verdienen dat een bedrijf als Valve, Epic, EA, Project Red simpel weg de stekker er uit zal trekken en dat geld ergens anders zal investeren omdat het rendement simpel weg niet hoog genoeg is.

Ik denk dan ook dat zelfs als Epic echt met geld aan het smijten is het van korte duur zal zijn en zij uit eindelijk de handdoek in de ring zullen gooien omdat dat simpel weg niet vol te houden is. Valve met hun enorme bereik kan simpel weg Epic geld laten verbranden en voor al niet al te veel doen om ze lastig te vallen anders dan gewoon concurreren want op het moment dat men de store sluit bij Epic komt men van zelf terug bij Steam tenzij er echt een vijandige relatie is ontstaan.
EA is een zelfde verhaal, zij kunnen omdat ze nu eenmaal erg veel geld omzetten en flinke winsten maken hun store heus wel een tijd lang verlies laten draaien maar uiteindelijk zullen ook zij winsten willen zien gebeurt dat niet dan is het snel uit met de pret.
Nee, exclusieve titels op consoles, mis ik totaal, doordat ik er niets over tegenkom.
Daarnaast sluiten ze mij uit, om de simpele reden dat ik helemaal niet zit te wachten op een console. (De graphics / snelheid ervan niet, de controllers niet, betalen voor online play.)

En tot op heden is er welgeteld één titel die ik graag op de PC zou zien en dat is Bloodborne. Maar gezien die titel schandalig slecht draait op de console, is dat nou ook weer niet echt een manier om mij over te halen. 30 fps is voor mij persoonlijk totaal onacceptabel.

Dat Epic wat van z'n store probeert te maken, prima. Maar de prijs die je betaald in privacy ervoor vind ik nog altijd te ver gaan. En daarnaast is het kwa features gewoon geen heel goede shop. Wellicht dat ze het hebben aangepast inmiddels. Ik heb mij uitgeschreven sinds die exclusiviteitsdeals.

Borderlands 2 heb ik honderden uren in. Maar uiteindelijk is de formule niet meer echt van deze tijd. Mede een reden waarom ik in de pre-sequel niet zo'n lol had. Toen ik daarna BL2 weer ging spelen, was dat eigenlijk ook een diesillusie. Ik ga ook over een paar weken, als voormalig fan, deze titel gewoon NIET meer kopen.
Zelfde met supergiants Hades. Ze hadden het waarschijnlijk bij simultaan release uitstekend gedaan. Maar ze kozen voor het geld van Epic en niet dat van mij als vaste klant. Het lijkt mij een aantrekkelijke titel, maar ik laat het voorlopig maar in m'n winkelmandje liggen.

Punt is een beetje, als je op zo'n manier de markt op komt, kan je jaren later nog zo'n goede shop zijn geworden, mij krijg je niet meer aan boord. Want inderdaad, je Whatapp analogie klopt; als je eenmaal met z'n allen aan boord bent, kom je er niet meer zomaar vanaf.
TBH, ik heb Borderlands 3 verkregen omdat die gratis was bij de CPU, ik heb de eerste borderlands grijs gespeeld, borderlands 2 was leuk, de presequel vond ik minder, maar persoonlijk vind ik Borderlands 3 de slechste uit te hele reeks, TBH was voordat ik het spel had uitgespeeld al de interesse erin verloren, wat ik bij voorgaande delen niet had

Maps vind ik totaal oninteressant, de characters zijn niet leuk, enige leuke char is de siren die in alle delen zitten, maar de rest totaal oninterressant. Verhaal is wel grappig maar ook niet bijster leuk zoals de vorige, de humor is een beetje uitgekauwd ondertussen.

Ik denk als je de presequal al minder vond, je Borderlands 3 beter kan overslaan, of inderdaad wachten tot het in de bargainbin ligt voor een 10tje.
Volle mep is absoluut niet de moeite waard.
Exclusieve deals zijn op console heel gebruikelijk en daar wordt het geaccepteerd.
Door wie? Ik ben PC gamer. Ik ga geen console kopen. Een console is voor mij een CLI; niet een beperkende spelcomputer. Als ik hier een review lees op Tweakers, moet ik nog wel eens uitvogelen of het ook voor PC is. Ik wil niet ook nog eens uitvogelen of het exclusief voor Epic Game Store uit komt.

Verder heb je ook programma's die volledige libraries uit platformen trekken en ze vervolgens (via hun eigen interface) kunnen starten. In Steam kun je non-Steam spellen ook gewoon toevoegen.
Het goedkoper aanbieden van games op andere stores mag meestal niet.
Ook het aanmaken van steam keys kan niet zomaar en hier zijn regels aan verbonden.(https://partner.steamgames.com/doc/features/keys)
Bij Epic betaal je ook gewoon de hoofdprijs als die niet in sale is? NOG maar eens een argument dat er voor de gamer zelf geen enkele reden is om naar Epic te gaan, buiten een timed exclusive hier en daar...
Maar volgens mij heeft Staan geen exclusiviteitsclausule waarmee je ALLEEN op Steam mag uitbrengen.
Dat was echter niet het probleem dat geschetst werd, er werd expliciet over de versnippering gesproken. Valve heeft zijn games ook niet in een andere client dan Steam staan, dus als je een combinatie van games van verschillende uitgevers wil spelen zit je al snel aan verschillende clients vast, ongeacht exclusiviteitsclausules.
Het probleem wat hier geschetst wordt is wellicht niet het issue dat er daadwerkelijk is. Versnippering is lastig, maar dat wordt tegengewerkt door dat een goed platform wordt beloond. Als je echter exclusiviteit gaat doen door uitgevers te betalen ipv. aan te trekken dmv. daadwerkelijke voordelen bieden (wat niet het geval was), dan zorg je er voor dat niet kwaliteit naar boven drijft...

Steam is ontstaan in een vacuum en heeft lang best veel issues gehad, die ze uiteindelijk wel hebben opgelost. Origin daarentegen was bagger en dat hebben ze gemerkt bij sales van hun EA exclusives, dat heeft er voor gezorgd dat ze relatief vlot een heel stuk beter zijn geworden en zelfs nu weer games op Steam verkopen. Uplay zuigt nog steeds, maar bied niet alleen exclusief in hun eigen store.

Het lijkt er op dat er langzaam een einde aan het komen is aan de grote zak geld van Epic om exclusives te 'kopen' en dat is imho alleen maar goed. Laat developers/uitgevers zelf lekker beslissen waar ze het op uitgeven, dan kunnen we boos zijn op alleen de uitgevers als het niet op het platform uitkomt waar onze voorkeur naar uit gaat... ;-)
Uplay is naast het bagger zijn soms ook nog een hele goede optie om Ubisoft games zéér goedkoop te scoren. En soms zelfs gratis. Al scheelt het maar een paar euro, het blijkt soms te helpen als ik Ubisoft mag geloven.

Al deed Epic did nou meer... Gewoon games tegelijkertijd als Steam aanbieden, maar dan voor 5 of 10 euro goedkoper. Kijk maar hoe veel mensen dat er voor over hebben.
Het lijkt er op dat er langzaam een einde aan het komen is aan de grote zak geld van Epic om exclusives te 'kopen' en dat is imho alleen maar goed. Laat developers/uitgevers zelf lekker beslissen waar ze het op uitgeven, dan kunnen we boos zijn op alleen de uitgevers als het niet op het platform uitkomt waar onze voorkeur naar uit gaat... ;-)
Ben bang van niet, Epic heb zo ENORM veel geld dat ze het zeker blijven doen, en mensen kopen het vaak gewoon via Epic Store, ook al is het een smerige zaak, bedrijven VEEL geld geven zo dat ze bij hun komen een 6 tot 12 maanden alleen daar te koop zijn, Epic store woord door hele rijke mensen uit China betaalt, en die hebben zo goed als onuitputtelijk veel geld, dat is de grote probleem, helemaal als mensen er niks van leren en gewoon lekker daar (Epic Store) die spellen kopen die pas 6 a 12 maanden later op de rest van de Stores uitkomen.
Het is allemaal heel wisselend:
Gearbox heeft Borderlands 3 gemaakt => Epic exclusive voor een jaar.
Gearbox gaat Godfall publishen => Epic exclusive voor x periode.
Geerbox gaat Risk of Rain 2 publishen => Is al beschikbaar in early access via Steam...

Deep Silver, precies hetzelfde Metro Exodus en Shenmue III exclusive, maar Outward en Wasteland 3 weer niet. En Chivalry 2 lijkt wel weer een exclusive te worden...

Als ik een beetje rondkijk zijn de groots verwachte nieuwe titels voor PC dit jaar eigenlijk er amper voor Epic exclusives. Wat er is lijkt meer indie te zijn...
True. Ik vond het eerst wel een probleem maar ik heb nu zoveel gratis games in de epic store dat het toch al mijn tweede gameclient is die vaak wordt geopend.
Dat gaat wel degelijk over de versnippering. Wat vervelend voor veel consumenten en het verschil met Valve is, is de exclusiviteit van games gemaakt door derden voor een lange periode. Niet uitsluitend games uit eigen fabriek zoals dat bij Valve het geval is. Op deze manier moet de gemiddelde gamer veel vaker schakelen tussen services wat voor velen afdoet aan de user experience. Daarnaast werken sommige services (ik kijk jou aan, Origin) gewoon niet lekker wat de ergernis kan verhogen.
Met het grote verschil dat Valve met hun eigen games doen wat ze willen, natuurlijk. Daarbij zou je zelfs als Valve hun games op Epic uitbrengt, nog steeds met Steam opgescheept zitten, vooral voor multiplayer games. Valve gaat echt hun VAC niet de deur uit doen...

[Reactie gewijzigd door Tokkes op 29 februari 2020 20:30]

Je koopt dus op steam omdat je hem niet op steam kan kopen :?
Nou ik snap niet wat je bedoeld op basis waarop je reageerd. Zie niet hoe dat verband houdt met elkaar. Wat wou je precies duidelijk maken op basis van mijn reactie?
Tweakers: Borderlands 3 komt over twee weken uit op Steam
Heerlijk/Eindelijk, heb met heel veel plezier de andere twee Borderlands spellen gespeeld, heb helemaal niks met Epic store, en hoe niet van de manier hoe ze spellen op hun Store krijgen.

Heb net Metro Exodus uitgespeeld, en wat een goede spel is het, die was ook een week terug te koop op Steam, en voor maar €24,- vreemd dat daar NIKS over gezecht werd op Tweakers, maar Borderlands 3 komt bijna op de zelfde tijd uit en woord wel een hele artikel over geschreven, erg vreemd.

Maar verwacht ook dat Borderlands 3 lekker goedkoop zal wezen op Steam de eerste week net als Metro Exodus.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 28 februari 2020 15:09]

Nee... Hij koopt het op Steam omdat hij het overal kan kopen en dus ook op Steam.
ja maar gratis is het niet voor de ontwikkelaars/uitgevers.
Daarom zie je vaak dat ze het zelf willen proberen.

Goede van steam is wel dat het erg Fijn werkt vind ik, maar snap sommige ontwikkelaars wel waarom ze zelf een launcher maken.
Maar Steam heeft cloud sync, big picture mode, geavanceerde controller ondersteuning, reviews, community hubs, betere search, linux ondersteuning... Qua features is het toch overweldigend de beste, niet?
DRM vrij zou nog mooier zijn uiteraard, en minder % fee voor Steam zodat prijzen kunnen zakken.
minder % fee voor Steam zodat prijzen kunnen zakken.
Dat betekent niet dat prijzen zakken. Dat betekent dat de prijzen hetzelfde blijven en de devs meer geld krijgen.
Waarom moeten prijzen zakken? Games kosten al bijna hetzelfde van zolang ik games koop (om en bij de 50 euro dus). Er is werkelijk bijna nada inflatie dat op die prijs inwerkt. Waarom zou een game, waar je gemakkelijk 20-30 uur per maand in steekt, geen 40-50 euro waard zijn?
Los van het punt dat ik akkoord ga dat veel games hun prijs waard zijn, wil je als consument altijd minder betalen toch? Als er ruimte is in de kostprijs van een game voor 30% cut voor Valve, denk ik dat games wel goedkoper moeten kunnen, of meer % naar de DEV, of een combinatie van beide.

Met andere woorden, als van een 50€ game, 15€ naar Valve gaat, vind jij dat dan niet overdreven? En dat zeg ik dan als consument die tevreden is met hun product, maar niet hun fee.
Nee, ik vind dat niet overdreven. Waarschijnlijk door ervaring in het werken met gigantische CDN's en websites/shops met miljoenen bezoekers, maar als je de facturen van zo'n infrastructuur inziet ( DDOS protection, edge locations en points-of-presence over de hele wereld, en tientallen gigabits per seconde die zowat 24/7 blijven doorgaan. Dat kost echt belachelijk veel geld, en dan hebben we het nog niet eens gehad over de ondersteunende infrastructuur (dev/test/stage/preprod omgevingen), het personeel dat die infra onderhoudt, ...
Blijkbaar geeft Valve ook een stuk meer uit aan hun Steam software, blijkend uit het feit dat dat CEF-misbaksel waar Epic zelf van toegeeft dat het veel te hard gerushed was om hun Fortnite gedoe te kunnen pushen.

Ik wil Epic nog wel zien vasthouden aan hun 12% en geen UE4 royalties op hun eigen store als ze ooit in de buurt komen van het verkeer EN monthly average users dat Steam heeft.

[Reactie gewijzigd door Tokkes op 3 maart 2020 11:48]

Voor veel games in Steam is er niet eens DRM. Ik kan Steam uninstallen en veel gewoon blijven spelen door het icoontje aan te klikken. De enige reden dat er bij sommige DRM opzit, is omdat de ontwikkelaar daarvoor heeft gekozen, Steam is in dit opzicht dus echt niet anders dan GOG.
https://www.gogalaxy.com/en/

Have fun! :)
Al je games in 1 client! Ik vind meerdere clients niet erg.. wat ik we erg vind is dat geen van die clients iets lijkt toe tevoegen.. ik zie weinig concurrends gebreuren. De enige die in mijn ogen wat bevordelijks doet is GOG met de inceptie van GOG Galaxy 2.0. Zij willen al je games onderbrengen in 1 client.
Wel gaaf dat de integratie met launchers via plugins werkt en ze het mogelijk hebben gemaakt om zelf plugins toe toe voegen.

Zo is er bijvoorbeeld een open source Battle.net plugin beschikbaar gemaakt door de community, maar kunnen ook kleinere partijen zelf plugins maken voor GOG Galaxy.
Non-Steam games kun je ook gewoon toevoegen in Steam. Kan al jaren.
De game zelf, natuurlijk. Maar alle andere features die GOG Galaxy integreert niet.

Laat staan dat het automatisch al je games bijhoudt.

[Reactie gewijzigd door Dicebar op 29 februari 2020 09:12]

Dus ik installeer nog een extra client om van me clients af te zijn? :P
Voor nu, Ja. Tot dat GOG deze client ook als update en volledig launch platform laten dienen ;)

Wat GOG Galaxy 2.0 nu doet is dat jij al jou games via 1 client kan benaderen en een game kan starten.
Alle games via steam te laten verspreiden is ook geen goed idee. Dat creëert een monopolie en wie word daar nou gelukkig van?

We hebben toch ook meerdere webshops, meerdere telefoon winkels, meerdere supermarkten etc. Waarom dan maar 1 plek om je games te kopen? 1 plek om al je games te launchen en updaten lijkt mij meer dan prima.

Kijk naar KPN, zij hebben een monopolie op de internet lijnen in Nederland. Je kan als ISP wel kabels trekken door het land maar dat kost geld, en een hoop tijd. Als je als ISP dat niet kan betalen dan word het maar lijntjes huren.. en dat gebeurd bij... jawel KPN waardoor de ISP die bij KPN lijnen huren duurdere abonnementen aanbieden dan strict noodzakelijk.

Als Steam alle games per definitie op hun platform zouden krijgen dan zouden hun huidige tarieven om hoog kunnen schieten waardoor publishers dus de games duurder gaan maken omdat ze meer moeten betalen voor een plekje op de steam store ;) Kijk maar naar metro exodus, Op steam was hij 60 euro. Toen het epic werd, ging daar 10 euro van af. Puur omdat steam 30% vraagt per aankoop en Epic 12%. Bij steam word dat verlaagt naar 25% mocht je games een bepaalt bedrag hebben opgebracht.

Ik vind meerdere clients dus niet erg, zolang ik maar 1 client heb waarbij ik de game kan zien, starten, installeren en updaten. Alleen dat vergt enige teamwork en nou ja, ik kan mij voorstellen dat niet iedereen staat te popelen om een client met hun servers te verbinden op dat niveau.

Wees blij dat er in ieder geval een bedrijf is die de wens heeft om een client te maken waarin jij je steam, Origin, Epic, Blizzard en zelfs Minecraft kan onderbrengen en de games vanuit daar kan launcher zodat jij zelf maar 1 launcher hoeft te openen.

EDIT: Even als verdere toevoeging, GOG Galaxy krijgt een chat functie waarmee jij met je Uplay, Epic, steam etc en zelfs console vriendjes en vriendinnetjes kan kletsen. Ook zie je deze nu al online komen in Galaxy 2.0. Ik vind het soms nogal een rare beleving mijn PSN vrienden online te verschijnen in een client die ik heb voor mijn PC..

[Reactie gewijzigd door Indentical op 28 februari 2020 14:11]

Wat voor fun. Met Wine? Als je niet een nieuw platform niet eens vanaf de grond af cross platform maakt, dan ben je voor mij geen competitie voor Steam.
Het is vrij duidelijk dat jij geen gebruikt maakt van GOG Galaxy 2.0.

Galaxy 2.0 launched gewoon de launcher vóór jou en sluit de launcher dan ook gelijk als je de game afsluit.
Dus wanneer jij een steam game start dan zal dat gewoon werken met Proton in Linux wanneer zij GOG Galaxy ook naar Linux brengen.

Dit moet zo werken omdat GOG Galaxy 2.0 niet direct met de servers van steam kan praten, en dat is iets waar ik op langer termijn wel op hoop, en dat Ubisoft, Epic etc dat ook toelaten zodat je die tussenkomst van een extra launcher niet meer nodig hebt. Maar die kans zie ik vrij klein in
Dus net zoals Steam ook werkt met Origin en Uplay.
het werkt met elke launcher zo'n beetje, zelfs Minecraft. GOG staat doe dat de community integrations maakt die zij nog niet officieel hebben ingevoerd.

Momenteel heb ik Steam, Uplay, Origin, Battle.net,Bethesda, Epic, Minecraft, Rockstar. en vgm nog wat.. Maar ik ben momenteel niet thuis. Maar heft heeft best wel wat integration, het werkt echter alleen nog niet native op Linux. Hier heb je Wine voor nodig.

Het zou je sieren dit eens te downloaden en te gaan kijken naar wat het precies is. zijn overigens ook genoeg YouTube filmpjes over dus je kan ook wat video's kijken.
Het zou je sieren dit eens te downloaden en te gaan kijken naar wat het precies is. zijn overigens ook genoeg YouTube filmpjes over dus je kan ook wat video's kijken.
Zou je willen kappen met dit soort insinuaties? Dat siert jou niet.

Ik heb het geinstalleerd, op macOS en zelfs in Linux plus Wine (waar de integratie van de plugins niet werkt).

Mijn voorkeur gaat uit naar een cross-platform oplossing. Liefst FOSS.
Nee, daar wil ik niet mee kappen. Dat is namelijk onderdeel van mijn werk. Als ik er altijd maar van uit ga dat mensen altijd alles maar gebruiken en snappen help ik ze ook niet verder. Jij gaf mij niet genoeg informatie waar uit ik kon herleiden dat jij 1) Linux gebruikt 2) het ook geïnstalleerd heb en heb gebruikt.

dan wil ik zeggen, Zou je willen kappen om een toon in mijn schijven te leggen? Want het woord 'sieren' was niet negatief bedoeld :) Ik geef gewoon advies gebaseerd op wat ik aan informatie heb gekregen en hoe ik dat heb geïnterpreteerd.
dan wil ik zeggen, Zou je willen kappen om een toon in mijn schijven te leggen? Want het woord 'sieren' was niet negatief bedoeld :) Ik geef gewoon advies gebaseerd op wat ik aan informatie heb gekregen en hoe ik dat heb geïnterpreteerd.
Jij trekt (verkeerde) conclusies:
Het is vrij duidelijk dat jij geen gebruikt maakt van GOG Galaxy 2.0.
Het zou je sieren dit eens te downloaden en te gaan kijken naar wat het precies is. zijn overigens ook genoeg YouTube filmpjes over dus je kan ook wat video's kijken.
Door het woord sieren te gebruiken insinueer je dat ik mezelf belachelijk maak omdat ik de software nooit heb gebruikt. Hetgeen simpelweg onwaar is. Ook ben ik bekend met "fun hebben met Wine" want ik gebruik het al sinds ergens eind vorige millennium.
Dat is namelijk onderdeel van mijn werk. Als ik er altijd maar van uit ga dat mensen altijd alles maar gebruiken en snappen help ik ze ook niet verder.
Onderdeel van je werk? Minder concluderen/insinueren, meer vragen. Je had de 2 bovenstaande quotes ook met een vraag kunnen stellen.
Al je games in 1 electron client.
Nope. Thanks.
Ik had hetzelfde idee maar ze waren zo met kortingen aan het strooien bij Epic dat ik hem uiteindelijk toch maar gewoon gekocht heb voor een schappelijke 35 euro tijdens de winter sales. En het werkt fantastisch, ik heb nog geen enkele netwerk onderbreking meegemaakt in coop play.

Versnippering hou je toch moeilijk tegen... ik heb nu games in mijn Steam library, Epic store, GOG en de Blizzard launcher. Want ja, GOG heeft toch ook wel heel veel mooie klassiekers. En Epic strooit met gratis games alsof het snoepjes zijn.

Maar gelukkig is crossplay mogelijk dus uiteindelijk maakt het niet uit welke versie je hebt.
Ik hoop alleen dat cross play met steam ook goed gaat werken. Ik heb enkele vrienden die het hebben op epic en anderen, waaronder ikzelf, die het op steam gaan kopen.
Volgens het artikel ondersteunen ze het wel, lijkt me dus wel dat dit goed gaat werken.
Want ja, GOG heeft toch ook wel heel veel mooie klassiekers.
Niet alleen dat, maar veel van die klassiekers spelen beter via de GOG versie dan de Steam versie...
Ik ga hem dus mooi op steam halen.
Maar hoe is de staat van de game na een half jaar? Metro Exodus is ook laatst op Steam beschikbaar gekomen na een jaar exclusivity op Epic, maar veel klaagden net na release dat het nog een buggy PoS was... Nu lijken de reviews echter wat beter, maar net na release was het niet positief in de top rated reviews.
Mooi! Heb niks tegen de Epic store op zichzelf, maar wel tegen de versnippering bij mijn games bij meerdere clients. Ik ga hem dus mooi op steam halen.
Dit heb ik dus nooit gesnapt, bij mij zijn alle games die ik speel gewoon icoontjes op m'n desktop. Wat boeit mij het nou via welke client het wil launchen zodra ik het spel opstart.
Gewoon wachten op Kerstmins 2020 of 2021 ... dan kan ik het voor 10euro kopen in de Xmas sale op steam :Y)
Precies, en dan is Denuvo hopelijk ook verdwenen.
Dan mis je wel alle live events. Maar voor sale prijzen nog steeds waar voor je geld imo. Leuke game.
Meer is die game ook niet waard. Ongelooflijk repetitieve gameplay en het verhaal is tergend slecht. Al die wapens maken dat echt niet goed. Binnenkort maar even inruilen bij Gamemania ;)
Dat is mijn mening ook over de Borderlands... leuk voor een weekendje , maargoed iedereen is anders ;) .. smaken verschillen
Ah fijn, de beta is voorbij bij epic.
Ze hebben in ieder geval genoeg bugs eruit moeten halen |:(
Nooit geweten dat Stadia als een gescheiden platform gezien moet worden. Ik was in de veronderstelling dat het allemaal onder de noemer "PC" viel en je dus gewoon met je vrienden kon gamen. Toch lullig, mag je eerst investeren in het platform, dan koop je je PC games, en vervolgens kom je er achter dat je een multiplayer game alleen solo kan spelen omdat je vrienden de PC versie hebben.

Tot zover dus het selling point om niet-gamers met nét die ene game mee te laten spelen zodat ze kunnen proeven hoe het is een gaming PC te hebben.
Het standaard argument dat daarop komt is dat straks veel meer games cross-platform zullen zijn. Ja er zijn wat games, maar gros doet nog steeds z'n eigen ding op eigen platformen.
Onder cross-platform verstond ik altijd at ik als PC-gamer met familie en vrienden met een Playstation of Xbox kan gamen. Niet dat ik met andere PC gamers kan gamen omdat uitgevers niet alleen de game willen verkopen, maar ook daadwerkelijk de winkel willen zijn.

Het mooie aan Steam is wat dat betreft dat ze behoorlijk onpartijdig overkomen en omdat ze zelf geen games produceren aangezien iedere franchise reeds een tweede deel heeft gezien.
Het is dat ik hem gratis op epic heb gekregen bij mijn videokaart anders had ik hem zeker op steam gehaald of in ieder geval gewacht totdat hij op steam beschikbaar was gekomen.

Voor de mensen die hem willen kopen: BL3 speelt heerlijk, leuker verhaal dan de pre-sequel, en het verhaal is ook redelijk lang, dus redelijk bang for your buck.
O dear, how sad, never mind.

Ik ben een hardcore Borderlandsfan (complete collectie op Steam) en ik schaam me bijna voor de duizend+ uren die ik erin gestopt heb in de loop der tijd.

BL3 was voor mij een uitzonderlijk kandidaatje voor plaatsen van een pre-order (hetgeen ik eigenlijk principieel en rationeel weiger te doen).

Door die "Epic Fail Store exclusive" hebben ze mij als trouwe fan weggejaagd. Ik laat me namelijk niet in een bepaalde hoek jagen en ik laat me ook geen (zoveelste) verplichte verrotte game launcher door m'n strot drukken door een stelletje geldgraaiers welke het óók nog eens niet zo nauw neemt met m'n privacy ("oopsy", m'n reet).

Graaien gaan ze dus niet van mij doen want ik ben wel genezen van m'n "Borderlandsverslaving".

Jammer joh. Heeeeeeeeel misschien dat ik 'm ooit nog eens voor een paar euro in de sale oppik maar zelfs daar voel ik momenteel niet zoveel meer voor.

O dear, how sad, too late! :/
Zelf Epic account gemaakt om Untitled Goose Game cadeau te kunnen doen aan vriendin.
Maar dan kun je weer niet "give as gift" doen. :F
Dus ze speelt op haar nieuwe laptop als HMC. :P

Epic heeft nog veel werk te doen.
Hahaha. Wat is dat voor vaag spel dan zeg. _O-

Niet als gift kunnen doen is idd wel suf. En nogal jammer als je het als verrassing wilt doen.

Maar Epic heeft het bij mij gewoon verpest. Zo'n fan als ik was van de Unreal Engine en hun oorspronkelijke mentaliteit, zo'n afkeer heb ik ervan gekregen nadat ze doodleuk je steam contacts stalen zonder je medeweten of toestemming.

Epic Fail Store/Launcher komt er hier niet in.

Zoals weleens gezegd wordt: "Vertrouwen komt te voet en vertrekt te paard".
En: "Een vos verliest wel z'n haren maar niet z'n streken".
En: "Een gewaarschuwd mens telt voor twee".

En in het verlengde van al deze spreekwoorden een "preventieve":

"Fool me once: shame on you. Fool me twice: shame on me!" :Y)

Ze kunnen nog zoveel doen ... mijn vertrouwen hebben ze al verspeeld. Iets teveel ervaring mee inmiddels om daar nog in te trappen.
Borderlands 2 heb ik geprobeerd maar ik vond dat absoluut niet leuk
Ieder zijn ding :) al vind ik dat borderlands leuker is als je al stevig bent gelevelled.
Steam, Epic, Blizzard, Origin, het zal mij weinig boeien waar ik de game vandaan haal of waar ik hem speel, zolang die software niet ellendig actief 'door je strot' wordt gepropt... Oh wacht, Steam dus :/

Borderlands 3 is al lang niet wat ooit verwacht werd na BL2 (en de DLC's), flinterdun verhaal, simpel end-content en hele mayhem is meer de absolute vorm van RNG, min/max en specifieke builds.

En gok dat ze game er zeker voor 40-50 euro zal staan? Je koopt de game nu al voor krap 3 tientjes, waar zit dan nog de meerwaarde in een Steam versie?
Zolang Steam blijft aandringen op mijn naam, adres en woonplaatsgegevens plaats ik sowieso geen bestellingen meer bij dat bedrijf. Steam vraagt om mijn fysieke adres
Zou leuk zijn als die ook met 50% korting op Steam komt gezien de huidige korting op Epic. :+
Maar ja met full price releasen zal flink wat meer cash in het laatje brengen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee