Activision Blizzard haalt hoge in-gameaankoopomzet en komt met virtuele BlizzCon

Activision Blizzard heeft tijdens het afgelopen kwartaal een fors hogere omzet gehaald uit in-gameaankopen zoals dlc, lootboxes en microtransacties. Ook heeft het bedrijf de komst van een virtueel Blizzcon-evenement aangekondigd.

Uitgever Activision Blizzard noemt de omzet uit in-game net bookings in de publicatie van de kwartaalcijfers van het tweede fiscale kwartaal. Deze omzet van 1,37 miljard dollar is fors hoger dan de 778 miljoen dollar tijdens hetzelfde kwartaal uit 2019. De omzet uit in-gameaankopen is niet per game gespecificeerd.

Met name de downloadbare content en microtransacties in Call of Duty-games deden het goed; de opbrengsten daarvan verdubbelen ten opzichte van het eerste kwartaal en vervijfvoudigden ten opzichte van hetzelfde fiscale tweede kwartaal uit 2019. Waarschijnlijk zijn het vorig jaar uitgekomen Call of Duty: Modern Warfare en met name het dit jaar uitgekomen Warzone-onderdeel daar debet aan zijn; Warzone heeft inmiddels al meer dan 75 miljoen spelers. Vermoedelijk leveren de mobiele games van King ook nog altijd een substantiële bijdrage.

Tijdens een mondelinge toelichting op de kwartaalcijfers heeft het gecombineerde gamebedrijf laten weten dat het begin volgend jaar een virtueel BlizzCon-evenement organiseert. Een specifieke datum is nog niet bekendgemaakt en ook zijn er nog weinig nadere details bekend. Blizzard annuleerde de BlizzCon-conferentie eerder al. Toen gaf de executive producer van BlizzCon, Saralyn Smith, al aan dat er gesproken werd over een alternatief dat online zou worden gehouden. Dat is nu bevestigd.

Activision Blizzard haalde in het afgelopen kwartaal een omzet van 1,9 miljard dollar, terwijl dat een jaar eerder nog op 1,4 miljard dollar uitkwam. Uit de presentatie van de cijfers blijkt dat van deze gezamenlijke omzet 993 miljoen dollar afkomstig is van Activision, 461 miljoen dollar van Blizzard en 553 miljoen van King. Deze 993 miljoen dollar omzet van Activision is een stijging van 270 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De gezamenlijke winst kwam uit op 580 miljoen dollar, tegenover 328 miljoen dollar een jaar geleden.

Door Joris Jansen

Redacteur

05-08-2020 • 10:27

67 Linkedin

Lees meer

Reacties (67)

67
67
20
1
0
32
Wijzig sortering
Tja, als mensen het gretig kopen gaat het er ook niet minder van worden.
Schijnbaar willen mensen graag dlc, lootboxes en microtransacties, ik wens ze er veel plezier mee.
Mwah dit is op een gegeven moment wel uitbuiting. Er zijn zo te zien heel veel mensen die gevoelig zijn hiervoor en het feit dat ze met allerlei audiovisuele stimulering mensen dopamine 'shots' geven voor geld is ronduit kwaadaardig.

Ja klopt mensen geven vrijwillig hun geld hiernaar uit, maar hoelang is dit nog vol te houden als maatschappij? Tegenwoordig moeten games/films/series bijvoorbeeld het hebben van snelle ontwikkelingen om maar die dopamine niveaus steeds te kunnen behalen.

Ik zal eerlijk zijn zelfs ik heb soms moeite als sommige games/films 'langzaam' zijn en dan betrap ik mezelf dat ik dan op mijn telefoon zit te browsen. Maar dit is dus niet alleen een probleem vanuit game industrie, maar het gehele social media en de film industrie.

Onze aandacht en concentratievermogen is zwaar vermindert, dit hoor/zie/merk ik van praktisch iedere leeftijdsgroep (leeftijd 15 t/m 45). Tuurlijk is het n=1 in mijn geval, maar als je ook een beetje naar het nieuws kijkt zie je ook dat sommige scholen telefoons verbieden om dit soort taferelen tegen te gaan.

Wat begon als een mening tegen dlc/lootboxes/microtransactions is een hele proza tegen social media/film industrie geworden :+ . Ik persoonlijk denk dat het niet alleen de game industrie is die schuldig zijn, immers zij zagen er kansen in en hebben die uitgebuit. Het is helaas wel een versterkende factor geworden. Ik wil geen doemdenker zijn, maar ik denk wel dat we als een maatschappij hier kritisch naar moeten kijken, opbouwende kritiek en oplossingen moeten proberen te vinden.

Maar hey ik ben maar 1 persoon en het zou kunnen dat ik in een bubbel zit en dat de rest van de wereld dit niet (zo) ervaart. Maar als ik de omzet en winst zie van soortgelijke bedrijven, dan ben ik bang dat dit bubbel wel heel erg groot is en/of disproportioneel grote inkomsten hebben voor uitgaven...
Helemaal met je eens. Hier ligt een rol voor de politiek. Alleen is dit nogal een lastig verhaal omdat het een internationaal dingetje is. Was het maar mogelijk om een internationale wet te maken die overal geldt.

Beperkt concentratievermogen zie ik ook overal om me heen en is echt een ergenis bij mij. Bijvoorbeeld bij mijn collega's. Ze kunnen niet langer dan 30 minuten geconcentreerd ergens aan werken. Gevolg is ook dat er ontzettend inefficient gewerkt wordt omdat ze continue opnieuw in de concentratie flow moeten komen en net als ze een goed niveau bereikt hebben worden ze al weer afgeleidt door allerlei nutteloze zaken (lees social media etc.).
Er worden al regels per land in spellen geimplementeerd. Bijvoorbeeld groen bloed in de Duitse versie van GTA
Carmageddon ja, maar niet GTA.
Doen ze gewoon geen bloed en ook dat is volgens mij niet meer gedaan na GTA3.

[Reactie gewijzigd door Core2016 op 5 augustus 2020 19:41]

Hmm, ben ik niet met eens. Kijk ik CoD MW is er geen play to win. Okay je kunt wat wapens met attachements iets eerder krijgen maar die zijn ook snel zelf vrij te spelen dus ik beschouw dat als sneak-preview maar ga met je mee dat het een schuine helling kan zijn. Voor de rest is het cosmetisch.

Waarom is het fout om dat aan te bieden? De een koopt graag kleding, de ander eet snoep en weer een ander speelt graag spelletjes met een bepaalde look. Dat was vroeger al zo en zolang er geen pay-to-win of gokken onder zit zie ik geen problemen. Speel je Warzone, dan heb je helemaal niets betaald dus daar mag via wat cosmetische verkopen toch wel wat aan verdiend worden?

Games kunnen verslavend zijn, net zo als hamburgers eten bij de gele 'M', net zo als mode aankopen door tieners, Magic/Pokemon kaartjes kopen om te spelen of verzamelen of postzegels ... Er wordt nu gedaan alsof de game industrie niets verdienen mag, waarom trendy-restaurants en modeketens dan wel?
Ik neem aan dat je "geen pay to win" bedoelt;

Dat hangt er maar net vanaf wat je verstaat onder 'winnen'.
Nee, van alleen cosmetics heb je niet meer kans om een chicken-dinner te halen, maar een coole character hebben is voor veel tieners van zowat vergelijkbaar belang geworden als een kill/death ratio voor anderen is.

Onze gele 'M' en andere fast-food ketens hebben/krijgen wel degelijk te doen met maatregelen om mensen te beschermen tegen zichzelf. Zo zijn Rotterdam en Nijmegen daarmee bezig.
(n.b. ik ben niet op de hoogte van de uitvoering en het succes van deze plannen)

Tot slot is (in mijn ogen) de vergelijking tussen het verzamelen van fysieke dingen erg verschillend van digitale cosmetics in een game. Cosmetics kun je meestal niet ruilen, verhandelen en hebben dus geen marktwaarde meer na aankoop. In het geval van Magic/Pokémon kaarten behouden ze vaak een deel van hun waarde, of worden ze zelfs waardevoller. Hetzelfde geldt voor postzegels.
Goed punt, in MW is er inderdaad geen pay to win, maar de drempel is voor een hoop games wel erg laag om toch net even die microtransactie te doen zodat je weer verder kan.

"vroeger" kocht ik wel eens een iOS game voor een paar euro, en daar had ik dan xx weken plezier van. Nu is alles gratis, gevuld met advertenties EN in-app purchases (aan twee kanten verdienen) om functionaliteit te unlocken of om sneller verder te komen. De meeste games hebben tegenwoordig een beperkt aantal levens bijvoorbeeld. Ga je 5x dood? helaas... uur wachten voor je volgende leven of hier nu klikken en voor 2 euro kan je weer verder spelen.

Zou wat geweest zijn in de tijd van command & conquer dat als je verliest je vervolgens eerst 2u mag afkoelen voordat je nog een keer kan spelen :)

Ook het concept "season pass" komt steeds vaker terug in mobiele games waar je toch net ff sneller levelt dan zonder (en dan ook nog eens voor een maand van de advertenties af bent), en ook dan is die 5 euro knop weer snel ingedrukt (want tsjaa, wat is nu 5 euro?)

Ik snap wel dat, vooral de jeugd, hier erg gevoelig voor is.
Leg je telefoon gewoon buiten handbereik dat werkt veel beter

Ik gebruik zelf de telefoons niet tijdens het eten of bij het bekijken van media

Van 1 ding tegelijk word je veel rustiger van
Simyager,

Ik snap dat je zult zeggen dat ik niet de gemiddelde doelgroep ben, maar ik ben 51 jaar oud en
heb geld genoeg om ingame content te kopen zonder in de problemen te komen.

Mijn hobby (League of Legends) kost geld. Elke maand weer, ook al is het Free to Play.
Maar het is wel de goedkoopste hobby die ik ooit gehad heb..... Mijn vrouw rookt, dat is
een stuk duurder.

Ik zie het probleem niet. En ook bij mijn 18 jarige zoon die werkelijk van alles speelt
gaat het prima. Die koopt wel eens een lootbox, so what?

De tijd dat een spelletje eenmalig 39 gulden kostte ligt ver achter ons.
klopt, als je je grenzen weet is er niks aan de hand.
ik koop ook wel eens cod points of hearthstone kaarten.(ik kocht een pack om een basis te hebben omdat ik net met de game begonnen ben) maar dat zijn geen honderden euro's

wat ik wel gemeen vind is dat bijvoorbeeld arenanet van guild wars 2 er gebruik van maakt
als mensen zich niet kunnen beheersen en maar keys blijven kopen en uiteindelijk niet de skin krijgen
waar ze voor gaan, terwijl iemand anders de skin krijgt met de 2e key. velen jagen al hun geld er doorheen. laatst las ik op het forum van gw2 dat iemand 135 dollar had vergokt en niet de skin kreeg die hij wou hebben, belachelijk. ik zou vaker skins kopen als ze niet achter rng zitten. (tenminste dat zei ik toen ik het nog actief speelde, dat doe ik niet meer en ze krijgen mijn geld ook niet meer)

in call of duty weet je iig welke skin je koopt en wat de prijs is. maar loot boxes vind ik maar niks.
en ja in hearthstone weet je ook niet welke kaarten je krijgt maar je krijgt zoiezo kaarten waar je wat mee kunt. 1 op de 5 is rare of beter. en als je dat doet in een nieuwe uitbreiding is de kans groot dat je niet veel dubbele krijgt.
maar die lootboxes in guild wars 2 is rotzooi tenzij je een extra slot krijgt waar de goede dingen in kunnen zitten. en die is 10/15% kans (heb ik ooit ergens gelezen). dus de meeste keys verspil je al.
Mee eens. Elke maand een X bedrag uitgeven aan gerichte content is prima.
Lootboxes hebben ook wat mij betreft hun langste tijde gehad.
Anoniem: 599181
@Simyager5 augustus 2020 12:55
Ik was effe een token aan het kopen in monster hunter world om mijn karakter te veranderen van uitzicht en geslacht 😅

Dat dit al "dlc" is vind ik erg.

Nu komt de rest als je klikt op buy all dlc kom je bij ruim 400€ uit en dat zijn dan vooral cosmetics.

Ik vind dat al een behoorlijk bedrag voor een spel waarvan de eerste grote uitbreiding 36-40€ koste bovenop het originele spel.

Nu je hoeft hier niets van te kopen, maar als een groep mensen maar 2-3 items kopen zit je al rond de 5-10€

Telkens er nieuw cosmetics uit zijn krijg je elke keer de game start reclame hier over.


Heb gewoon deze game genomen omdat ik hiervan iets van idee van prijzen heb.

Het zijn inkomsten voor de gamebedrijven, voor de gewone mens zijn het dingen die je vroeger zomaar kreeg waar nu een paywall voor staat.
"je hoeft niks te kopen, het zijn maar cosmetics"
Het feit dat je in games zoals dark souls, warframe en wow hele communities hebt rond fashion maakt cosmetics wel iets meer dan alleen "het zijn maar cosmetics".

Cosmetics zijn onderdeel van de gameplay en het is eigenlijk schofterige dat dit in veel games tegenwoordig macro transactions zijn.

[Reactie gewijzigd door Verderf op 5 augustus 2020 13:30]

Dat is toch het hele verdien model van Fortnite?
Precies, en dat is nog gericht op kinderen ook.
> is een hele proza tegen social media/film industrie geworden

Ik denk dat je dit nog wel wat breder kan trekken, we moeten ook steeds meer fysieke spullen. Maar ik snap precies wat je bedoelt en gelukkig kan ik me inhouden maar je ziet door dit soort ontwikkelingen armere mensen ook steeds armer worden en zaken kopen die ze niet nodig hebben.
Mwah dit is op een gegeven moment wel uitbuiting.
Hoe zo? Ik kon als kind ook niet alle Lego, Playmobile, GI Joe, Transformers, etc. kopen. Als volwassene kan ik eigenlijk ook niet alles kopen wat ik zou willen, je zal moeten leren het te doen met wat je heb. En als je inkomen groter wordt zal die drang tot meer kopen ook toenemen, echt niet alleen bij computerspelletjes.... Nu kan je zeggen: "Instant gratification!" bij computergames, maar dat heb je effectief ook als je online besteld of even in de auto stapt en naar de winkel rijd of zelfs direct een bezorger laat langskomen.

Mensen met zelfbeheersingsissues hebben sowieso al issues met alle reclame op websites (waaronder Tweakers.net). Als de politiek/staat hier wat aan moet doen, laten we dan beginnen met alle reclame de nek om te draaien!
Warzone is gratis. Het spel bevalt mij prima. Extra betalen is niet nodig. Verder heb ik het gevoel dat ze een heel breed publiek proberen aan te spreken, zodat er voor iedereen een uitdaging is.

Om mijn waardering uit te spreken heb ik MW en een extratje gekocht.

Van mij mogen meer uitgevers deze tactiek hanteren.
Daarom word ik steeds minder voorstander van het kapitalisme in deze vorm. Er moet echt weer meer grip komen vanuit de overheid (c.q. de maatschappij) om consumenten te beschermen. Het 'ikke weet wel het beste wat goed voor me is' is een serieuze overschattting van het individuele vermogen, gezien de golf van obesitas en online verslavingen die opgekomen is. En je ziet dat wanneer de overheid op zoiets ingrijpt, het direct effect heeft. Zie de plastic tasjes. Jarenlang proberen we vanuit het individu milieubewustzijn te stimuleren. Uiteindelijk is het plastic tasjes verbod veel en veel effectiever.

Op dit moment komt er zoveel zooi binnen op zowel product als digitaal niveau. Tijd om weer een beetje te gaan reguleren. Fundamenten van onze samenleving worden uitgehold, zeker voor werkers aan de onderkant, en alles moet maar kunnen voor het snelle geld. De staat maakt iedere keer maar uitzonderingen voor grote bedrijven, spekt hun kassen, en uiteindelijk is de burger altijd maar degene die de rekening gepresenteerd krijgt zonder mee te eten.
Ik zal eerlijk zijn zelfs ik heb soms moeite als sommige games/films 'langzaam' zijn en dan betrap ik mezelf dat ik dan op mijn telefoon zit te browsen
Ik heb dat met geweld in films, en mijn middel is tweede scherm. Mortal Kombat, bijvoorbeeld. Het verhaal is goed. Het geweld interesseert me niet zo. Geef mij maar een film of serie met diepgang. Dat zal zo voor iedereen persoonlijk zijn.
mwah, in games-as-a-service kan dit prima. kijk naar Call of duty. super dikke game voor 50 eu met gigantisch veel content en constante updates en nieuwe maps. allemaal voor nop erbij. mocht je de seasonpass willen kost dat je 10 euro. speel je genoeg dan verdien je genoeg punten om de volgende seasonpass daarmee te kopen, waardoor je effectively alle season passes hebt als je 1 gekocht hebt en genoeg speelt. Dit is de aller eerste keer dat ik DLC heb gekocht, en vind dat voor een tientje dik prima.
Nog nooit wat gekocht zo en speel de game regelmatig.
De cp punten lopen toch heel langzaam op en nog steeds niet genoeg om een andere operator skin te kopen.
Tegen de tijd dat dat mogelijk is is er een nieuwe COD uit.
Maar extra betalen voor een skin dat nooit.
En al die onzin die je gratis krijgt claim ik nooit. Allemaal rommel voor kinderen.
de CP punten lopen idd erg langzaam op, maar 60 dagen is genoeg tijd om ze te verzamelen. en de operator skins zijn belachelijk duur en die zal ik ook nooit aanschaffen, TWINTIG EURO voor 1 skin en wat wapens en sprays, joepiedepoepie.

Daarom is de seasonpass zelf voor een tientje prima value, en wat ik zei als je wel genoeg speelt en de coins verdient is de value gigantisch.
Heb de season pass dus ook niet denk dat dan de punten harder zullen oplopen maar om die nu nog aan te schaffen vind ik zonde.
had ik dus gedaan dit seizoen, 10eu voor season4 pass betaald en alle 100 lvls vrijgespeeld.
Maar om een of andere reden zijn ineens alle verdiende cod points verdwenen, support helpt gewoon niet dus kan er naar fluiten. Bij deze ook de uninstall gedaan, it was fun maar Activision blijft toch altijd teleurstellen op een of andere reden.
oh dat is wel sip ja. ik zie ook steeds meer berichten van gehackte en verloren accounts waar IW vrij weinig aan doet. Snap ik ook wel als je zon gigantische playerbase cash-cow hebt. Wat boeit het dat accounts gejat worden, betekend wss alleen maar meer sales
Je bent niet verplicht om dat aan te schaffen.
Lastig want ik speel COD warzone en heb 0 euro uitgegeven maar een battle pas kopen voor 10 euro heb ik wel aan gedacht ( puur omdat ik het een goede game vind).

Daarintegen ik ging gelukkig weg uit WOW voor alle micro transacties voor mounts etc en dat is volgens mij wel aardig toegenomen.

Ben fervent hearthstone speler alleen brengen ze nu zoveel card packs uit dat ik ook aan denk om ermee te stoppen omdat je wel geld moet uitgeven ( heb denk ik laatste 2 jaar er 100 euro aan uitgegeven) wil je op legend komen.
Maar komt het niet door mensen als jou die niks willen uitgeven, en dus door andere moet gecompenseerd moet worden?
Nee want ik had het spel nooit gespeeld als ik 60 euro moest neerleggen echter een battlepas voor 10 euro vind ik wel redelijk omdat ik er plezier uit haal.

Dat is het hele business model en er zullen ook genoeg zijn die wel het hele spel kopen ( zoals maatje van mij.... omdat die dan sneller wapens kon unlocken) maar nooit een battlepas/spel gekocht zouden hebben als ze het niet in dit model hadden gemaakt.

Hetzelfde dat ik voor hearthstone ook 100 euro heb neergelegd omdat ik er plezier uithaal alleen nu ze zoveel cards releasen en om mee te doen in de meta het onderhand verplicht word om 100 euro per paar maanden uit te geven stop ik er ook mee.
Het past allemaal bij de huidige generatie.
Pay to win, en sessies van een kwartiertje per keer.
Doe mij maar een avondje WCII & D2.
Tja, als mensen het gretig kopen gaat het er ook niet minder van worden.
Schijnbaar willen mensen graag dlc, lootboxes en microtransacties, ik wens ze er veel plezier mee.
An sich heb ik niets tegen dlc. Dat bestaat al heel veel jaren en dat noemde men vroeger expansion packs. Dat sommige dlc al op de disk staat vind ik ook niet erg. Het maakt geen deel uit van de "oorspronkelijke" game en je kunt de game uitspelen zonder dit te kopen. Dat geldt overigens ook voor microtransacties. Hier kun je wat extra's voor een klein bedrag kopen. Je hoeft het niet, maar het kan wel.
Waar ik meer moeite mee heb is hoe men het bijvoorbeeld in Rage 2 heeft gedaan. Daar moest ik ineens dlc gaan kopen met Rage geld. En dat kon ik natuurlijk niet kopen in de hoeveelheid die ik nodig had, dus heb ik die dlc overgeslagen. Ik wil niet met Rage geld opgescheept zitten waar ik niets meer mee kan / wil.
Lootboxes heb ik ook moeite mee. Zeker als ze zaken als wapens of zo bevatten, waarmee ik beter word. Als ik een bepaald wapen, voertuig, etc. wil, dan wil ik daar wel voor betalen, maar ik wil niet betalen voor de kans dat ik het wapen kan krijgen. Dat gaat me veel en veel te ver.
@GekkeR
Zolang er geen unfair voordeel te behalen is met de lootboxes of micro transacties en het dus vooral cosmetisch is, heb ik daar totaal geen problemen mee. Sterker nog, het zorgt er voor dat sommige games gratis kunnen aangeboden worden!

[Reactie gewijzigd door GoBieN-Be op 5 augustus 2020 10:37]

Free 2 Play, gratis is wat anders.
Waarschijnlijk zijn het vorig jaar uitgekomen Call of Duty: Modern Warfare en met name het dit jaar uitgekomen Warzone-onderdeel daar debet aan zijn;
Tuurlijk, geen games, geen inkomsten. Maar het lijkt me eerder een gevolg van de huidige situatie; een bijzondere/unieke Corona-piek.

De halve wereld zat thuis of had ernstige restricties, borrelen was er amper bij, sportscholen dicht en weet ik het allemaal; dan maar als hobby wat extra geld in een leuke game die je speelt steken. Niet heel gek.
Tijd voor lagere lonen en weer meer mensen er uit te gooien dus.
inderdaad, dikke top omzet draaien en er nog even 800 man uitflikkeren hoppa!
Leuke Meme, maar veel relatie heeft het natuurlijk niet met elkaar.

De kwartaalcijfers geven een blik in de gerealiseerde cijfers in het verleden, de ontslagen vielen omdat er in de toekomst minder werk zou zijn. Wat volgens mij ook niet zo vreemd was, uit mijn hoofd had Blizzard net een groot E-sports programma gecancelled, daarnaast had Activision-blizzard in 2019 geen enkele grote titel die gelanceerd zou gaan worden.

Koppel dat samen met het samenvoegen van een aantal afdelingen en je zit met overtallig personeel. Dat is iets dat je continu ziet gebeuren in (vrijwel) iedere bedrijfstak.
Anoniem: 391619
@Dennism5 augustus 2020 12:39
Hartstikke fijn, maar mensen met een normaal geweten snappen ook dat dit erg slecht valt wanneer je dit doet en vervolgens jezelf een bonus van $40M uitkeren?
Ik krijg een beetje het gevoel dat je vanuit de onderbuik aan het reageren bent. Dat soort bonussen worden gewoon vastgesteld volgens bepaalde criteria die vooraf afgesproken zijn waarna de aandeelhouders de hoogte moeten goedkeuren. Die kan een CEO niet zelf bepalen en ook nog eens zelf goedkeuren, er zal dus ook geen sprake zijn "zichzelf een bonus van $40 miljoen uitkeren".

Ik denk dat vrijwel niemand het raar vind dat een bedrijf afscheid neemt van een deel van de medewerkers wanneer er geen werk is op dat moment, dat is een doodnormale situatie die dagelijks voorkomt bij zeer veel bedrijven.

[Reactie gewijzigd door Dennism op 5 augustus 2020 13:00]

Anoniem: 391619
@Dennism5 augustus 2020 13:02
Ik vind het met name grappig hoe er naar word gekeken en er doodleuk word geprobeerd dit te rationaliseren terwijl het een moreel verwerpelijk iets is en altijd zal blijven.

https://www.businessinsid...8?international=true&r=US

Dit zegt meer dan genoeg voor mij, en de ziekelijke graaicultuur in de gaming industrie zorgt er voor dat het alleen nog maar erger gaat worden tenzij mensen zich zelf hier tegen gaan verzetten.
Dus allemaal leuk voor de geldgeile graaiers die pareren met cijfertjes en halve of verdraaide waarheden zodat ze weer een dikke zak met geld mee naar huis kunnen nemen die ze toch al lang niet meer nodig hebben.
Die had ik gister al gelezen en had al verwacht dat daar wel mee gekomen zou worden. Ik moet eerlijk zeggen dat het voor mij redelijk overkomt als een sensatie artikel aangezien de duiding niet heel sterk is.

Zeker als je zaken leest onderstaande in het artikel.
Though some positions within the company offer six figure salaries, a vast array of quality assurance testers and customer service representatives are paid far less, according to the report.
Is het nu echt zo vreemd dat een forumposter of een gametester geen salaris heeft van $100000+
Anoniem: 391619
@Dennism5 augustus 2020 13:38
Is het nu echt zo vreemd dat een forumposter of een gametester geen salaris heeft van $100000+
Nee dat is het niet en sommige dingen horen in verhouding te zijn.
En gametesters? Je bedoelt de hordes mensen die alpha en beta tester zijn voor €0,-?

Het was zelfs zo erg dat mensen uit de investeerdersgroep bezwaar aantekenden op de bonus van Kotick.

Ergens moet het een keer genoeg zijn toch?
Dat klopt inderdaad, er was inderdaad ten minste 1 investesteerdeersgroep die opgeroepen heeft de bonus te matigen. Volgens mij heeft echter iets van 92% van de aandeel houders voor het uitkeren van de bonus gestemd.

Dat laat dus wel zien dat het overgrote deel van de aandeelhouders tevreden is met de prestaties van de directie. En dat zal uiteindelijk bepalend zijn.
Is het nu echt zo vreemd dat een forumposter of een gametester geen salaris heeft van $100000+
Nee dat is niet vreemd. Maar vind jij het vreemd dat zo'n CEO 2000x (en dat is ruim genomen - het gaat zo laag als 2600x) zoveel salaris heeft als iemand aan de onderkant?

In Nederland gebruiken we altijd zo'n mooi woord, namelijk "verdienen". Vertel mij eens, wat vind je dat deze mensen zouden moeten verdienen? Want daar gaat het namelijk over.

Als je een goed met je werknemers wilt omgaan, dan zorg je dat je werknemers comfortabel kunnen leven. Wat comfortabel is, dat verschilt per mening. Maar laat ik het minimum pakken dat je zonder zorgen je rekeningen kan betalen, je eten, kleding e.d., en ook nog wat geld kan sparen. Wanneer jij minimumloon geeft in de VS, die een stuk lager ligt dan hier, dan kan je niet comfortabel leven, dan ben je iedere dag bezig om de ballen hoog te houden, zodat je het einde van de maand redt.

Als socialist vind ik sowieso altijd al wat van deze extreme inkomensverschillen, maar zorg op ze minst goed voor je personeel, voordat je jezelf gaat verrijken.


Verder wat betreft dat een CEO zichzelf niet dat inkomen geeft, dat vind ik discutabel, want een CEO heeft daar zeker wel invloed op, immers als ze tevreden zijn met een CEO, willen ze echt wel zorgen dat een CEO ook tevreden is, en daar is echt wel onderhandeling.
Daarnaast kan een CEO ook echt wel zeggen: "Jongens, we hebben personeel aan de onderkant die amper rondkomt, halveer dat bedrag eens even zodat ik hen wat meer kan uitbetalen".

Voor de duidelijkheid, ik heb niet per direct een probleem met ontslagen, bedoel zou mooi zijn als dat niet zou gebeuren, maar een bedrijf moet optimaliseren, en heeft een verplichting naar aandeelhouders. Maar de verdeling van salaris heeft daar niets mee te maken.
Werkgevers hoeven niet te zorgen dat werknemers comfortabel kunnen leven, dat moeten werknemers toch echt zelf doen.
Ik neem mezelf als voorbeeld, ik verdiende een salaris waar ik het niet mee eens was dus vraag ik meer, dat kreeg ik niet. Toen ging ik mezelf afvragen waarom niet en daaruit kwam dat ik meer “papieren” moest hebben. Was toen gestopt met fulltime werken en had toen een 6 jarige opleiding gedaan, nu verdien ik meer dan het dubbele als wat ik al had en dat terwijl ik minder hoef te doen en met minder uren. Ik had me er ook bij neer kunnen leggen dan was ik nu nog aan het aanpoten om rond te komen. Nu kan ik dus zeer comfortabel leven en heb veel meer vrije tijd.
Punt is dat mensen die niet kunnen rond komen wegens een laag salaris zelf ook niet meer willen. Ze doen er niets aan om dat te verbeteren. Ik ken zelf een aantal van die mensen en als je tegen ze zegt dat ze bijvoorbeeld meer moeten gaan werken worden ze al moe van de gedachten. Het ligt dus aan de mensen zelf en niet aan de werkgevers. Die geven jouw een salaris en als je het er niet mee eens bent moet je actie ondernemen.
1 vind ik dit een zeer kortzichtige gedachte, ten tweede heeft dit niets te maken met het asociale van het bedrijf.

Ja krijg je niet het salaris wat je wilt, dan ga je verder kijken, maar dat bedrijf gaat de volgende wel weer een slecht salaris bieden, hun visie is dat mensen dankbaar mogen zijn dat ze uberhaupt een salaris hebben. Zij geloven niet dat ze netjes moeten omgaan met hun personeel, ze betalen alleen wat ze nodig vinden.

Dus jou 'oplossing' heeft helemaal niets te maken met het bedrijf.

Verder heb jij het over doen van opleidingen en doorgroeien. Met 12 jaar GGZ/Jeugdzorg ervaring, kan ik je vertellen dat dit voor veel mensen niet mogelijk is, daar is een niveau 1 opleiding soms echt al te veel gevraagd. Ook deze mensen verdienen het om rond te kunnen komen, zeker wanneer ze hier fulltime voor werken. Het interesseert me niet dat het werk van een CEO hoger wordt gewaardeerd dan die van een schoonmaker, maar ze verdienen het wel om gewoon rond te kunnen komen.
Dit bedrijf denkt daar anders over, en als je dan ook 40 miljoen in je zak steek, dan mag je je echt heel diep schamen.
[...]

Nee dat is niet vreemd. Maar vind jij het vreemd dat zo'n CEO 2000x (en dat is ruim genomen - het gaat zo laag als 2600x) zoveel salaris heeft als iemand aan de onderkant?

In Nederland gebruiken we altijd zo'n mooi woord, namelijk "verdienen". Vertel mij eens, wat vind je dat deze mensen zouden moeten verdienen? Want daar gaat het namelijk over.

Als je een goed met je werknemers wilt omgaan, dan zorg je dat je werknemers comfortabel kunnen leven. Wat comfortabel is, dat verschilt per mening. Maar laat ik het minimum pakken dat je zonder zorgen je rekeningen kan betalen, je eten, kleding e.d., en ook nog wat geld kan sparen. Wanneer jij minimumloon geeft in de VS, die een stuk lager ligt dan hier, dan kan je niet comfortabel leven, dan ben je iedere dag bezig om de ballen hoog te houden, zodat je het einde van de maand redt.

Als socialist vind ik sowieso altijd al wat van deze extreme inkomensverschillen, maar zorg op ze minst goed voor je personeel, voordat je jezelf gaat verrijken.


Verder wat betreft dat een CEO zichzelf niet dat inkomen geeft, dat vind ik discutabel, want een CEO heeft daar zeker wel invloed op, immers als ze tevreden zijn met een CEO, willen ze echt wel zorgen dat een CEO ook tevreden is, en daar is echt wel onderhandeling.
Daarnaast kan een CEO ook echt wel zeggen: "Jongens, we hebben personeel aan de onderkant die amper rondkomt, halveer dat bedrag eens even zodat ik hen wat meer kan uitbetalen".

Voor de duidelijkheid, ik heb niet per direct een probleem met ontslagen, bedoel zou mooi zijn als dat niet zou gebeuren, maar een bedrijf moet optimaliseren, en heeft een verplichting naar aandeelhouders. Maar de verdeling van salaris heeft daar niets mee te maken.
Wees blij dat het geen socialistisch zooitje is, want dan kreeg NIEMAND wat en alleen de paar mensen aan de top, en de rest (iedereen in je land) verhongerd, in geen enkele land heeft een volledige socialisme gewerkt, en gingen ALLE landen kapot waar ze het deden.

Maar hoe het nu gaat bij die bedrijven dat hun personeel amper geld krijg om van te leven, en hun zelf CEO 40 miljoen geven is gewoon absurd, maar zo lang mensen geen andere baan gingen zoeken en die bedrijven lieten stikken (en ook dat niemand meer wat bij hun koopt) zal NIKS gaan veranderen.

Nu is dat helemaal bijna onmogelijk aangezien VEEL mensen door de zogenaamde wereld epidemie geen baan meer hebben in VEEL landen en geluk hebben als ze wel een baan hebben, en ontzettend veel mensen afhankelijk zijn van hun regering om geld te krijgen, wat een heel slecht iets is.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 6 augustus 2020 15:32]

Uhhh... Wat?

Socialisme werkt prima. Verder als alleen de top geld krijgt, dan is het geen Socialisme. Verder is het duidelijk dat je denkt aan Communisme, die tevens onterecht in naam wordt gebruikt bij landen zoals China en Rusland, die niet communistisch zijn geweest.

In het geval dat je nu denkt: "ja maar die hamer en sikkel, en zeggen dat ze het zijn", tja ik ken ook mensen die denken dat ze de handlanger van James Bond zijn geweest (geen grapje), maar dat maakt het nog niet waar.

Maar nog een vraagje, denk je dat Nederland kapot is? Of beter gezegd, denk je dat Nederland het 40-50 jaar geleden goed deed? Want Nederland heeft een sterke verbinding met het socialisme, en vroeger meer dan nu.
Maar ga je eens verdiepen in het socialisme, ook wat het heeft gedaan voor de Scandinavische landen bijvoorbeeld.

Eens dat het slecht is wanneer mensen een uitkering krijgen, maar dat is dus de keuze van de rechtse politiek in de VS (ter vergelijking, de VVD zou links zijn voor de meeste Amerikanen).
Laag minimumloon, slechte omstandigheden, en niet genoeg (goed betaald) werk, en dan forceer je mensen om te kiezen tussen een kutsalaris, of een uitkering. Werk moet lonen, dat doet het niet.

Verder leuk van die principes dat mensen massaal weg moeten gaan, maar je weet dondersgoed dat dit niet realistisch is. Tenzij ze links gaan stemmen (wat niet echt mogelijk is, je hebt rechts, en keihard kapitalistisch rechts), en zorgen dat minimumloon omhoog gaat, forceer je mensen om 2-3 banen te hebben en 80+ uur te werken, zo dat die aso's aan de top zichzelf ziekelijk rijk te maken.

Oh btw, verkleinen van inkomensverschillen, is een heel socialistisch standpunt. Toch wel fijn lijkt mij zo.
Uhhh... Wat?

Socialisme werkt prima. Verder als alleen de top geld krijgt, dan is het geen Socialisme. Verder is het duidelijk dat je denkt aan Communisme, die tevens onterecht in naam wordt gebruikt bij landen zoals China en Rusland, die niet communistisch zijn geweest.

In het geval dat je nu denkt: "ja maar die hamer en sikkel, en zeggen dat ze het zijn", tja ik ken ook mensen die denken dat ze de handlanger van James Bond zijn geweest (geen grapje), maar dat maakt het nog niet waar.

Maar nog een vraagje, denk je dat Nederland kapot is? Of beter gezegd, denk je dat Nederland het 40-50 jaar geleden goed deed? Want Nederland heeft een sterke verbinding met het socialisme, en vroeger meer dan nu.
Maar ga je eens verdiepen in het socialisme, ook wat het heeft gedaan voor de Scandinavische landen bijvoorbeeld.

Eens dat het slecht is wanneer mensen een uitkering krijgen, maar dat is dus de keuze van de rechtse politiek in de VS (ter vergelijking, de VVD zou links zijn voor de meeste Amerikanen).
Laag minimumloon, slechte omstandigheden, en niet genoeg (goed betaald) werk, en dan forceer je mensen om te kiezen tussen een kutsalaris, of een uitkering. Werk moet lonen, dat doet het niet.

Verder leuk van die principes dat mensen massaal weg moeten gaan, maar je weet dondersgoed dat dit niet realistisch is. Tenzij ze links gaan stemmen (wat niet echt mogelijk is, je hebt rechts, en keihard kapitalistisch rechts), en zorgen dat minimumloon omhoog gaat, forceer je mensen om 2-3 banen te hebben en 80+ uur te werken, zo dat die aso's aan de top zichzelf ziekelijk rijk te maken.

Oh btw, verkleinen van inkomensverschillen, is een heel socialistisch standpunt. Toch wel fijn lijkt mij zo.
Ja Socialisme werkt zo prima, dat ALLE landen die het 100% in gebruik hadden (en nee niet de landen die het een beetje gebruiken) failliet zijn, en de geld van de inwoners NIKS meer waard is, en alleen de paar mensen in de top geld hebben.

Mensen zo als jou zijn de probleem, iedere keer dat een land kapot ging door Socialisme was het NOOIT volgens jullie de Socialisme, want jullie zeggen dan ALTIJD dat was geen echte Socialisme, jullie geven NOOIT toe dat het niet werkt, en ja Communisme en Nazisme hoort bij Socialisme, de Nazi partij hete natuurlijk voor de gein Nationale Socialistische Duitse Arbeiderspartij (NSDAP), maar natuurlijk was dat geen echte Socialisme .

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 7 augustus 2020 23:54]

Vertel eens, welke landen waren socialistisch en die kapot zijn gegaan door het socialisme. Dat is wel een hele stevige statement.

En je blijft praten dat alleen mensen aan de top geld hebben. Het is alsof je maar blijft denken dat socialisme, in werkelijkheid kapitalisme is.

Het socialisme werkt altijd naar verkleining van inkomensverschillen, dit spreek jij tegen, dus is het geen socialisme waar je het over hebt.

Oh oh. Je begon over de nazis, tja dit is wel echt Godwins law.

Verder had die partij zat sterke socialistische visies. Beter gezegd het doel was om Duitsland weer economisch sterk te krijgen. Dat meneer Adolf daarnaast ook nogal extreem was, tja dat staat los van wat de politieke betekenis is van socialisme. Dus dit erbij betrekken, is echt godwins law.
Is het nu echt zo vreemd dat een forumposter of een gametester geen salaris heeft van $100000+
$100000 is het punt niet. Het punt is dat men in dure delen van VS (Irvine, CA) leeft en met wat was het $12 per uur maar moet leven. Customer support of softwaretester verdienen meer dan dat elders. Men buit de passie die men heeft voor het bedrijf/spel uit. Want men geeft wel gratis broodkruimels zoals game sub of in store mount. Geestig genoeg spelen mensen die werken aan WoW buiten hun werk bijna nooit WoW.
Koppel dat samen met het samenvoegen van een aantal afdelingen en je zit met overtallig personeel.
Nou nee, want dan zou je niet voor diezelfde functie iemand anders inhuren voor minder geld.
De lagere lonen alleen voor het uitvoerend personeel uiteraard, niet voor de directie en management. Die zullen wel wel een mooie bonus en een verhoging krijgen. En krijgen ze een mailtje met iets van onderstaande strekking:

"Goed gedaan jongens, meisjes en overige!! Succes moet je vieren, dus vandaag staat er in de kantine wat lekkers, maar ook gezond! Zo blijven we allemaal vitaal in deze moeilijke tijden.

Groet,
de Directie"

/sarcasm mode off.
En de 300 nieuwe face camo's moeten uiterlijk morgen af zijn $$$
Het doet me denken aan vroeger op de basisschool van die kinderen die “fruit” trakteerden als ze jarig waren. Daar zaten we als kind natuurlijk ook helemaal niet op te wachten... :o

[Reactie gewijzigd door MazeWing op 5 augustus 2020 12:01]

Heb totaal 200,- extra besteed aan COD WW2 om de verzameling wapens compleet te krijgen. Of je hebt dat verzamel gen of niet he
Geld bedoel je. Niet gen.
vraag me af hoe belangrijk de abonnementsinkomsten uit World of Warcraft nog zijn voor Activision/Blizzard.
als ze zo goed zijn in ingame-revenue genereren, waarom dan deze klassieker (16 jaar oud) niet Free2Play maken?
Het aantal microtransacties binnen WoW zijn juist heel erg beperkt. Het zijn veelal cosmetics en dan de WoW token, welke eigenlijk iets meer dan anderhalve maand aan sub fee zijn.

Even een klein calculatie: 12 euro per maand keer 3 miljoen (dikke gok) subs is dan toch alweer 360 miljoen euro die je elke maand passief genereert. Daar zegt geen enkel bedrijf nee tegen.

Thanks @Matthias87 ;)

[Reactie gewijzigd door detheavn op 5 augustus 2020 11:59]

36 Miljoen ook niet hoor :)
WoW is al free to play als je dat graag wil. Je kan immers betalen voor je sub via ingame activiteiten.

Verder is het ook maar de graag of de community WoW wel F2P zou willen zien, ik heb redelijk wat F2P MMO's geprobeerd, maar ik krijg toch altijd het gevoel dat F2P ook een bepaald type speler aantrekt waar ik niet gaan mee samen speel waardoor ik vrij snel afknap op die games.

Daarnaast zijn de sub inkomsten gewoon weg een substantieel deel van de inkomsten van Blizzard, het zou mij weinig verbazen als 20-25% van hun kwartaal inkomsten WoW subs zijn.
Zo rond de 5 miljoen subs a €12 per maand die WoW BFA (straks Shadowlands) spelen is niet verkeerd.
Hoeveel winst brengt Overwatch?
Zo. Blizzcon on your phone!

... you guys all have phones, right?
"Activision Blizzard heeft tijdens het afgelopen kwartaal een fors hogere omzet gehaald uit in-gameaankopen zoals dlc, lootboxes en microtransacties. "

Nou wat gaat het toch geweldig met Activision Blizzard! Dat is echt iets om trots op te zijn en later aan je kleinkinderen te vertellen. Weet je, opa heeft in zijn tijd nog meer lootboxes verkocht. Wat een mooie tijd was dat.

* Znorkus gaat weer verder met een replay van Sacred 1, gemod met Reborn mod.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee