Bloomberg: Activision Blizzard-kantoor in Versailles sluit zijn deuren

Activision Blizzard zou zijn kantoor in Versailles gesloten hebben volgens bronnen van Bloomberg. Dat kantoor had ongeveer 400 werknemers en hield zich onder andere bezig met het lokaliseren van games, marketing en klantenservice.

Activision Blizzard zou in eerste instantie van plan zijn geweest om de helft van het aantal medewerkers te herpositioneren in Londen, melden betrokken bronnen aan financieel persbureau Bloomberg. Brexit en de uitbraak van het coronavirus zouden dit proces echter hebben belemmerd. Het is volgens Bloomberg nog niet duidelijk hoeveel mensen hun baan verliezen. Volgens Franse wetten moeten werkgevers die ontslagrondes houden, onderhandelen over 'aanzienlijke compensatiepakketten' voor de betrokken medewerkers.

Medewerkers zouden volgens het bedrijf volgende week meer te weten komen over de sluiting van het kantoor. Een woordvoerder van het bedrijf heeft inmiddels bevestigd dat het van plan is om 'zijn activiteiten te reorganiseren'. "Gedurende het afgelopen jaar hebben we onderzocht hoe we het beste onze capaciteiten in het hele bedrijf kunnen integreren, zodat we beter gebruik kunnen maken van talent en expertise, terwijl we ons aanpassen aan de behoeften van een snelle, zeer competitieve, digitaal gerichte industrie", aldus de woordvoerder.

De uitgever zou vorig jaar al bekend hebben gemaakt 134 banen in Versailles te gaan schrappen. Bloomberg schrijft dat die medewerkers toen maandenlang in onzekerheid zouden zijn gehouden, terwijl Activision Blizzard met de overheid onderhandelde over compensatiepakketten. Het bedrijf zou eerder dit jaar ook stilletjes een kantoor in Den Haag gesloten hebben. Een aantal medewerkers zou zijn ondergebracht in andere vestigingen. In februari 2019 hield het bedrijf ook een ontslagronde, waarin bijna 800 medewerkers werden ontslagen.

Door Daan van Monsjou

Redacteur

07-10-2020 • 09:47

67 Linkedin

Submitter: Zeror

Reacties (67)

Wijzig sortering
Ben er een keer geweest met de release van StarCraft 2: Heart of the Swarm. Was als SC2 MVP uitgenodigd door Blizzard. Was wel een mooi kantoor, elk bureau en elke werkruimte leek wel op de gemiddelde gamer/tiener kamer vol met beeldjes en posters. Echt een geweldige informele sfeer.

Hoop dat al het personeel goed geholpen wordt met de zoektocht naar een nieuwe baan.

Edit: Vraag me af wat ze met het beeld van Queen of Blades gaan doen :o

[Reactie gewijzigd door DdeM op 7 oktober 2020 11:56]

Ik een keer als MVP van WoW forums zoeen 12-15 jaar geleden ofzo. Was er ook zelfs voor een baan als community manager. Heb niet het kantoor volledig gezien. Maar kan me inderdaad bureaus vol met merchandise en muren vol met artwork. De lunchroom zat ook vol met consoles (dacht een WII) en voetbal tafel. Weet wel dat het pand niet 1.2.3 er sprong als Blizzard. Zaten volgens mij meerdere bedrijven in het pand rond die tijd.

[Reactie gewijzigd door schwickster op 7 oktober 2020 13:36]

Hmm dat ik er was was het volgens mij wel volledig Blizzard, in ieder geval het deel waar via je bij de binnenplaats kwam, waar dan vervolgens de ingang was. Stond ook echt een massive Blizzard bord voor de binnenplaats xD
lo·ka·li·se·ren (lokaliseerde, heeft gelokaliseerd)
1 bepalen waar iets zich bevindt

Wat wordt hier bedoeld?

[Reactie gewijzigd door Wafje op 7 oktober 2020 09:52]

"Lokalisatie, met betrekking tot computerspellen, is het aanpassen van de spelsoftware en computerhardware voor een bepaald land of regio."
Wikipedia
De taal aanpassen naar het land waar het uitkomt. Iets wat ze van mij niet hoeven te doen. Lekker in het Engels houden en andere nationaliteiten doen hun best maar om Engels te leren.

Ik weet nog dat ik Dungeon Keeper in het Nederlands had. De horror. Of de menu's van Assassins Creed.
Het is niet eens alleen de taal, maar ook culturele content.
Een mooi voorbeeld is in The Witcher 3 Poolse versie zeggen wachters wel eens "wil je een baksteen kopen?" wat een verwijzing is naar een streek tijdens de Soviet bezetting dat men een baksteen "verkocht" voor een achterlijke prijs aan rijk uitziende mensen, weigerde je, werd je schedel ermee ingeslagen.
Dat vind je dus niet in de andere versies, niemand zou weten wat het betekent.
Asterix en Obelix is daar een goed voorbeeld van. In het Frans stikt het namelijk van de taalgrapjes die in het Nederlands gewoon niet uit de verf komen. Helaas is mijn Frans mauvais.

Maar toch kan ik er niet bij dat in anderstalige landen er zo'n achterstand is in Engels gezien het aanbod aan informatie op het www overweldigend Engelstalig is. Ik ken mensen die alles in het Nederlands zoeken maar ik overtroef ze altijd met Engels.
Heb jij wel eens geprobeerd Arabisch, Hindi, Chinees of Japans of zelfs Spaans of een andere Zuid- of Oost Europese taal te leren? Engels en Nederlands liggen relatief dicht bij elkaar. Ik durf te wedden dat het jou niet zo gemakkelijk af zal gaan zoals jij beweert Engels te beheersen.
Daar heb je wel gelijk in. En eerlijk is eerlijk voor Engels heb ik nooit moeite hoeven doen. Maar misschien heb ik dat ook wel te danken aan onze gewoonte om te ondertitelde ipv te nasynchroniseren. En misschien is tweetalig onderwijs veel belangrijker dan we denken in dat opzicht.

Spaans is overigens wel te doen merk ik sinds ik bij een internationaal bedrijf werk alleen wordt het niet verwacht en oefen ik het niet en dat is omdat zij allemaal Engels spreken (de collega's).
"Je hol is te klein" 8)7

*offtopic, maar nostalgie!
Omg... Flashbacks...

Hier, dit zijn ze allemaal voor DK2: https://www.youtube.com/watch?v=szZfi4f7Gyc :P
Niet iedereen kan engels natuurlijk. De jeugd krijgt het op school maar mensen zoals me moeder heeft dat vroeger nooit gehad. Van mij is engels ook goed genoeg maar ik vind het wel netjes dat ze meerdere talen ondersteunen. Ja niet alles zal perfect omgezet zijn. Maar een paar zinnen niet goed begrijpen of het hele spel niet begrijpen. Ik denk wel dat ik weet waar de mensen die geen engels kunnen voor kiezen.
Probleem is dat Xbox het forceert, omdat de taal gebaseerd is op de regio en Engels/Nederland geen optie is. Als je English/UK selecteert krijg je af en toe problemen met de store.
Dus je kan kiezen tussen slechte vertalingen of twee keer rebooten iedere keer als je een oude game wilt kopen.
Dat wist ik niet (heb zelf een ps) maar dat is inderdaad slecht gedaan. Dus geen enkele game heeft de optie om audio aan te passen in de instellingen? Op de ps wil de game ook wel eens de game forceren op de systeem taal wanneer er geen instellingen zijn voor de taal. Maar meestal gelukkig wel.

En ook al snap ik heel erg goed dat het erg vervelend is (zou ik ook zeer lastig en irritant vinden) vind ik niet dat je de schuld bij de meerdere audio's in het spel de schuld moet geven omdat Microsoft dit verkeerd aangepakt heeft.
Beetje vreemde reactie. Me moeder speelt ook spelletjes. Niet op een console of pc maar op een tablet. Vooral boerderij spellen en zoek spellen. Dan is het zeker wel handig dat de uitleg nederlands is of dat ze kan lezen welke voorwerpen ze moet zoeken. Dus ja meerdere talen is voor haar wel belangrijk om leuk te kunnen spelen.
Het gaat daar natuurlijk niet om, ik doelde op op het feit dat het 'mijn moeder' moet zijn.
Kan je navragen/opmerken in: Geachte Redactie

Maar volgens mij kan dat woord wel in dit geval voor vertalingen van games. (Zie het vaak genoeg gebruikt worden.)

[Reactie gewijzigd door Illegal_Alien op 7 oktober 2020 11:19]

Niet enkel voor games natuurlijk :) Andere software, apps en websites hebben hier ook veel mee te maken.
En veel apparaten en handleidingen die meerdere talen hebben.
Het vertalen van een game of geschikt maken voor een ander land. Denk bijvoorbeeld aan de ondertitels, voice overs, handleidingen, cover art etc. Dat is allemaal land/taal specifiek.

De eigenaar van CD Projekt Red is zo zijn carriere bijvoorbeeld begonnen. Eerst 'illegaal' (was nog niet illegaal in polen in die jaren) door buitenlandse games te importeren, zelf te vertalen en te verkopen en later ook officieel in opdracht van de developer/uitgever.
Het proces waarbij een product (zoals een softwarepakket, website enz.) wordt aangepast aan de taal en cultuur van een bepaald gebied.
Goeie vraag, vreemd dat je gedownmod wordt.
Localization, meer het vertalen van assets enzo binnen het spel.
Dat kantoor in Den Haag was daar trouwens alleen maar voor belasting ontwijking... dus dat die hun deuren sluiten, daar kan ik geen traan om laten:

https://decorrespondent.n...als/410600865675-af3e00af

Rectificatie. @Baps Heeft mij erop gewezen dat het een ander kantoor was, voornamelijk voor PR, welke in Den Haag is opgerold. Gelukkig maar... dacht ik toch even dat de belastingbetalende burger er op vooruit ging :+

[Reactie gewijzigd door Eonfge op 7 oktober 2020 11:25]

Niet helemaal juist volgens mij. Het artikel van De Correspondent heeft het over Activision CV, gevestigd te Rotterdam voor fiscale redenen. Bloomberg heeft het over een kantoor in Den Haag, waar Blizzard Entertainment een (echte) kantoorruimte huurde in het WTC. Blizzard heeft ook een webpagina gewijd aan dit kantoor, waarop in ieder geval de indruk wordt gewekt dat er echte mensen werkten: https://careers.blizzard.com/global/en/the-hague. Dus volgens mij is het onjuist te zeggen dat het er enkel was voor belasting ontwijking.

[Reactie gewijzigd door Baps op 7 oktober 2020 10:59]

Ow, goed toevoeging, was er vanuit gegaan dat het beide het zelfde kantoor was.
Nu doen ze het via Ierland. :)
En krijgen we uiteindelijk nul euro.

Lekker bezig.
Hoewel ik er ook niet om zal huilen, zul je belastingontwijking bij de bron moeten aanpakken, Dus de concurrentie tussen landen qua belasting maar ook de partijen die er politiek bij betrokken zijn geweest toen dit tot stand kwam.
En zo heb ik ook klanten die omdat ze hier toch een entiteit hebben ook maar even datacenter diensten afnemen.
Op welke wijze zouden wij er als belastingbetalende burgers er trouwens op vooruit gaan mocht een bedrijf hier weggaan om elders minder belasting te betalen?

Ik heb niet het idee dat wij daar beter van worden, we krijgen dan immers niet meer binnen.
En hoeveel is de bonus van Bobby Kotick?
Helft te herpositioneren in London? Lekker wanneer je daar werkt en dat als (enige) optie wordt aangeboden voor je. Of je even naar een ander land (straks buiten de EU) wilt verhuizen. Wordt wel mooi verwoord door de woordvoerder: 'Beter gebruik kunnen maken van talent en expertise'. Yeah right...
Amerikanen weten niet beter dan dat ze moeten verhuizen voor (goed) werk, terwijl dit in Europa in mijn beleving een heel stuk ongebruikelijker is of was moet ik eigenlijk zeggen. Ik zie bij Enterprise bedrijven in Nederland nu significant meer medewerkers uit andere EU landen dan zeg 20 jaar geleden.
Amerikanen blijven dan ook in hun eigen land met hun eigen taal. Dat is wel een verschil met moeten verhuizen binnen de EU waar je te maken hebt met andere landen, culturen, talen e.d.
Activision Blizzard op 4 Augustus: "Activision Blizzard Announces Record Second-Quarter 2020 Financial Results". Ik weet dat een bedrijf er is om geld te verdienen voor haar aandeelhouders, maar gaan al deze reorganisaties de kwaliteit van de games en de support ten goede komen? Ik heb echt het idee dat de mensen die het daar nu voor het zeggen hebben een zeer kort termijn visie hebben door alleen maar kwartaalwinsten op te krikken. Snel kosten besparen en content produceren… op ten duur werkt dat niet meer.
Dat zal natuurlijk wel blijken in de toekomst, ik kan me wel voorstellen dat ze in bepaalde gevallen bijvoorbeeld minder support medewerkers nodig hebben. Een boel zaken, in bijvoorbeeld WoW, zijn inmiddels zo geautomatiseerd dat zaken waar je eerder support voor nodig had (bijvoorbeeld items of characters herstellen of het herstellen van loot fouten is inmiddels zo ingericht dat dit zonder tussenkomt van support kan.

Je zal zeker niet zonder support kunnen, maar mogelijk wel met minder of op andere locaties.
WOOW kostenbesparing lekker verbergen als extra winst.
tis wel een beetje jammer dit jonges

kreeg Blizz van de week net weer ff wat meer aanzien van mij gezien de uitstel van shadowlands.
Was ook wel nodig naar de bagger mentaliteit van de laatste jaren. Maar dan krijg je dit nieuws weer!!

Ze blijven wel sukkelen bij actiblizz, das 1 ding wat zeker is.

op t zelfde moment vraag ik me af of deze reorganisatie niet gewoon terecht is?? We praten over een afdeling die toch al steeds minder te doen heeft vandaag de dag. lokaliseren is niet alleen even vertalen van t spel.Maar vaak ook de hosting in bepaalde landen en regelgeving daarvan. zo gelden er juridisch andere zaken in land 1 ten opzichte van land 2. Gezien producten tegenwoordig steeds vaker virtueel gehost worden vanuit 2 of 3 landen ( 1 cluster per continent ) En je daar juridisch de zaken dient te regelen. Beb je steeds minder mensen nodig die zich hier dagelijks mee bezig houden! ( of daar meer lokaal mee bezig houden )

Dan blijft er over de vertaling van producten, en die is misschien inderdaad wel 'slimmer' te reorganiseren! Nee ik denk ... en ik zeg dat voorzichtig .... dat actiblizz best wel redelijk bezig is de afgelopen tijd! Tis duidelijk dat het spectrum rond hun functioneren een 180 gemaakt heeft de afgelopen tijd. Het uistellen van shadowlands, het ontwikkelen van diablo 4 waarbij naar de communitie geluisterd word.

Ik ben eerlijk tot voor een aantal maanden terug was mijn insteek blijf weg bij actiblizz games, ik zal shadowlands nog niet kopen vanaf begin, maar als de berichten goed zijn pik ik em denk ik nog wel op.
Alles wat mooi is verbloeit op den tijd. Mijn inner game hart huilt hier om, echter hoe ze hun klanten de afgelopen 5/6 jaar hebben behandeld is absolute sh!t.
Blizzard is de last dying hope. Ik ben altijd Blizzard fan geweest. Ik begrijp niet waarom ze gefuseerd zijn met Activision, ik begrijp dit ook allemaal niet.

Het enige wat ik kan bedenken is dat ze aan zware concurrentie onderhevig zijn. Hadden ze die dude Dota Allstars niet laten stelen en naar Valve brengen.......zet je aan het denken. Blizzard was aan het slapen.

Maar dan alsnog, mijn geld gaat naar Blizzard (Hearthstone), ik heb mijn lol (en frustratie) maar Blizzard is voor mij de #1 company die de grootste games heeft voortgebracht. Hoop dat ze nog LANG en LANG blijven bestaan.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee