Blizzard houdt in februari volgend jaar online Blizzcon-evenement

Gamebedrijf Blizzard heeft BlizzConline aangekondigd. In plaats van een fysiek evenement aan het einde van het jaar, organiseert Blizzard een online evenement aan het begin van 2021, op 19 en 20 februari.

Sinds 2013 organiseert Blizzard zijn Blizzcon-evenement in november, maar dit jaar komt er geen Blizzcon vanwege de coronapandemie. In plaats daarvan heeft het gamebedrijf uit het Amerikaanse Irvine besloten een virtueel evenement te organiseren dat op 19 en 20 februari 2021 moet plaatsvinden. In februari viert Blizzard ook zijn dertigste verjaardag.

Blizzard meldt nog druk bezig te zijn met voorbereidingen en later meer details te geven over BlizzConline, maar het bedrijf roept nu al wel fans op om deel te nemen. Onder andere komt er een cosplayexhibitie en -competitie, een tentoonstelling van schilderijen, tekeningen, sculpturen en videos van fans die betrekking hebben op de dertig jarige historie van Blizzard en een Talent Spotlight.

Daarnaast komt er een virtuele March of the Murlocs. Deelnemers kunnen foto's of korte video's inzenden waarin ze als Murloc verkleed marcheren of dansen en ook accepteert Blizzard in-gamebeelden van marcherende Murlocs. Het bedrijf accepteert inzendingen voor alle onderdelen tot 4 januari 2021.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

22-09-2020 • 08:43

46 Linkedin

Submitter: Zeror

Reacties (46)

Wijzig sortering
Het staat dus vast dat volgend jaar ook een rot jaar word ;(
Ik denk dat de game expo’s op sterven na dood zijn. Sony streamt ze al langer, de kosten zijn veel lager, je bereikt een groter publiek omdat je niet tijdsgebonden bent en moet niet rushen naar een datum.
Ik denk dat de game expo’s op sterven na dood zijn. Sony streamt ze al langer, de kosten zijn veel lager, je bereikt een groter publiek omdat je niet tijdsgebonden bent en moet niet rushen naar een datum.
Maar ik heb inmiddels begrepen dat het overgrote deel van het publiek bij zo'n evenement fysiek aanwezig wilt zijn, zelf zie ik het ook niet zitten om dit online te volgen
Big hype events wel, maar ik denk dat fan experiences wel een toekomst hebben(denk aan FFXIV fanfest, Blizzcon etc.) Minder reclame en meer een beurs voor mensen die hetzelfde leuk vinden met allerlei dingen om te doe en een blik op de toekomst van betreffende IP/Series
Op sterven na dood? Dat geldt zeker niet voor Blizzcon wat altijd bomvol en ontzettend populair is. De enige reden dat het nu uitsluitend virtueel wordt gehouden is Corona en Blizzcon zal dan ook zeker in z'n fysieke vorm terugkeren wanneer er een oplossing voor Corona is.

Overigens zond Blizzard Blizzcon altijd al virtueel uit waarbij een gedeelte gratis was te zien en de rest met een virtueel ticket was te bekijken. Daarnaast was deze uitsluitend virtuele Blizzcon al eerder aangekondigd, het enige wat nu verder bekend is gemaakt is de datum en een gedeelte van de invulling.
Dat stond in het geval van Blizzard eigenlijk al vast toen iemand riep dat we allemaal een mobieltje hadden.

Dat gaat voorlopig niet veranderen, vaccin of niet. En in bredere zin denk ik dat die expo's ook een ander format gaan krijgen. Helemaal online zal het niet blijven, maar de massa's? Kleine kans dat dat nog zo terugkomt en levensvatbaar zal zijn.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 22 september 2020 10:33]

Nou ja, afgelopen jaar was het jaar na het "don't you guys have phones?!" debacle. En dan was op die Blizzcon (2019 dus) ook nog het "tough Hearthstone e-sports moment" (Blitzchung die een ban kreeg voor steun aan Hong Kong protesten). En toch zat de tent vol.
De tent zit al gauw vol, maar dat zegt vrij weinig. Zoveel passen er niet in. Iedereen heeft zijn eigen hypes, nietwaar.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 8 oktober 2020 11:07]

Hopelijk horen we wat meer van Diablo 4:)
WoW classic krijgt een tbc expansion?
En doe ook maar een Warcraft 4 als we toch bezig zijn :)
Diablo 4 zou geweldig zijn.
Tbc expansion verwacht ik niet, waarom twee WoW versies onderhouden? Veel mensen zijn al afgehaakt van classic, dit zie je ook terug in het streamen.
Daarom juist TBC ;).

TBC wordt door vele gezien als een top uitbreiding. Ik kan me de periode van TBC nog goed herrineren... mooie raids .... arena ...

Ik speel niet maar ik check soms nog wel wat wow youtubers en eigenlijk stuk voor stuk hopen ze op uitbreiding naar TBC.
Als TBC al komt dan gaat dat sowieso niet in 2021 zijn. Veel mensen zijn nog volop aan het spelen en ik denk dat de meesten hier op dit moment helemaal niet op zitten te wachten.

Als je 8 uur per dag speelt dan ben je nog wel een keer door de content heen maar dat staat natuurlijk niet synoniem voor de totale playerbase. Die fout hebben ze destijds ook gemaakt in 2006 door TBC er te snel doorheen te drukken terwijl het gros van de spelers Naxx nog in moesten ... Money wise was het natuurlijk wel een uitstekende keuze.
Ja maar Naxx gaat toch binnenkort open en wat ik begrijp is dat mensen er stukken sneller doorheengaan simpelweg omdat het allemaal makkelijker is door add-ons en de jare ervaring die we allemaal hebben opgebouwd..... plus het allerbelangrijkste ...... stabiel internet.

Ik ben slim genoeg geweest om vanilla niet aan te raken.
Heb de server first achievment voor hunter en dwarve bij WOTLK en kan beter me tijd besteden aan geld verdienen :+
Ik ben slim genoeg geweest om vanilla niet aan te raken.
Heb de server first achievment voor hunter en dwarve bij WOTLK en kan beter me tijd besteden aan geld verdienen :+
Het waren mooie tijden en als student zijnde kon je er ook genoeg tijd instoppen, zeker geen spijt van gehad. Classic wel een aantal weken geprobeerd maar de romantische gedachte is anders dan de werkelijkheid. Uiteindelijk het rond level 50 voor gezien gehouden :)
Ik heb toen 7 dagen achter elkaar gespeeld met 4 uur slaap ( in de gehele week) om die achievment te krijgen ( sliep bij een maatje die ze eigen appartment had omdat me ouders niet snapte dat ik niet heel blij was dat me broer constant torrents stond te downloaden).

Maar god het was wel heel vet om gewoon 20min lang Gratz whispers te krijgen :+

Me 2 maatjes waren wel weer gaan spelen maar zijn inderdaad beide gekapt bij lvl 50 ( ik ken mezelf en ik kap dan weer niet zo ging het ook bij catacylsm ... mist of pandaria .... :P )
Maar god het was wel heel vet om gewoon 20min lang Gratz whispers te krijgen :+
Gaaf was dat. Ten tijde van Vanilla gebeurde dit ook bij epic mounts. Zeker de eerste weken tot 2 maanden zag je deze erg weinig.
Ja klopt ik kan me nog steeds herrineren dat ik als jochie rondliep in wetlands met me lvl 20 hunter en dat er iemand op een paard voorbij kwam :+ en tegen me maatje gezegd : Ga pally spelen dan krijg je gratis lvl 40 mount :+ en ik was verdomd goed in dueling en dan tegen gasten vechten die BWL gear hadden met me shitty hunter gear maar wel winnen.

Ironforge en dan bij de ingang heb ik echt veelste veel tijd doorgebracht :+

Maar in die tijd had je ook nog echt geruchten en alles moest van thottbot afkomen en het was vooral hearsay... helaas is die tijd voorbij.

[Reactie gewijzigd door Zyphlan op 22 september 2020 11:53]

Die ervaring om alles voor de eerste keer gezien te hebben ga je nooit weer meemaken in een game helaas. Voor mij persoonlijk waren het wel de 'Golden Years'.

Ik kan me nog herinneren dat ik met een maat (die aardig wat hoger geleveled was) via Menithil Harbour en Wetlands richting IronForge ben gelopen. Met af en toe eens een krokodil achter me aan, met een aggro cirkel van 50 meter haha.

En dan voor het eerst de gates zien, echt fantastisch.

Nog even en we moeten er zakdoekjes bij pakken :P
inderdaad the good old days... Alhoewel ik wel dagelijks profijt heb van me ervaringen ..... Spreek zo goed als native english en je leert samenwerken en meer en meer communicatie gaat via het internet ( zit in de sales kant van het bedrijf) en merk gewoon dat gamen echt wel geholpen heeft ( speelde op hoog niveau RTS games en grappig genoeg maak ik nog dagelijks gebruik van alles wat ik geleerd heb op zakelijk niveau).

Strategy games improve teamwork and decision making skills. The games often require players to make decisions similar to those done in business, such as resource allocation, spending, and using resources. This representative nature of the challenges allows to improve these skills in real life.

https://www.brightpod.com...improve-your-productivity

Ik nam altijd als 16 jarige controle bij AV ( en dat waren nog de AV die gerust 2 dagen konden duren :+ ) en dan strike teams maken en gather teams.. eerste paar potjes maar paar mensen die meededen na 2-3 weken als ik joinde werd er gelijk geluisterd omdat het nog server based was :+

[Reactie gewijzigd door Zyphlan op 22 september 2020 12:16]

Heb je gelijk in :)

Mijn Engelse taalbeheersing (vocaal) is wel minder dan wat het was. Vroeger was het geen uitzondering dat je meerdere uren per dagen aan het praten was op Teamspeak of Ventrilo. Je merk toch dat je de woorden minder snel paraat hebt en meer moeite moet doen.

Ik game nog steeds wel regelmatig maar veelal toch alleen en af en toe eens met wat collega's. Communicatie is dan vrijwel uitsluitend in het Nederlands.
Ik vraag me toch af of je, je daar niet in vergist. AQ is bijvoorbeeld net "uit" en je ziet direct veel spelers vragen om Naxx. Ik denk vooral omdat mensen veel sneller door de content heengaan dan 15 jaar geleden. Koste het mijn guild destijds maanden om door AQ heen te komen, deze keer in classic kostte het ons 2 avonden, met 4-5 wipes maximaal (op Twins) om C'thun (3 wipes) neer te krijgen.

En dan zijn wij een van de meest casual guilds van de server, bij ons gingen de gates rond 20:00 open en waren de meeste hardcore guilds voor 12 uur klaar met de hele instance.

Volgens de geruchten gaat Naxx in januari of december komen, dan zie ik een TBC echt wel rond de zomer lanceren. Spelers gaan denk ik echt geen zin hebben in meer dan een paar maand Naxx.

Nee, ik hoor eigenlijk niemand in Classic zeggen dat het wel wat langzamer mag. Het gros van de spelers waar ik mee speel in ieder geval ziet het liever zelfs sneller gaan dan dat de releases nu gaan.
Tbc is voor mij ook nog altijd een van de mooiste expansions ooit.

Zalige raids, goede pvp, mooie art, op enhancement shamans met hun random winfury procs, die ene warrior of rogue met de warglaives op heel de server die halve god status had.

Dungeons waar je zonder cc niet door raakte.

Enzov..
vorig jaar was DB4 "not even blizzard soon".
Dus ik verwacht geen extreme aankondiging dat ze nu al zo ver zijn voor een alpha.
Persoonlijk verwacht ik een early Alpha in 2022 Q1.
Nou TBC is de beste expansion van WoW mijns inziens. Ik heb Classic tot vorige maand nog gespeeld, maar ik verveel me nu kapot. Heb geen tijd om AQ te raiden en geen zin om mats te farmen voor de consumables. Maar TBC ga ik weer full nerdmode aan de slag. Damn wat heb ik genoten van die expansion. Laat maar komen.
Ik hoop dat ze het weer één game maken, maar het nieuwe retail mechanisme "chromie time" gebruiken wat nu bij leveling komt (kies een expansion om te levelen, waar nieuwe spelers vanuit de nieuwe starting zone automatisch de meest actuele één keer moeten spelen zodat ze niet in de war zijn met cataclysm e.d.). Zodat je eigenlijk niet met twee communities zit. Hoewel de classic community doorgaans wat meer "zeurderig" overkomt is de optie om gewoon te switchen, of, zodra je klaar bent met je nostalgie trip gewoon naar retail te gaan wel nuttig. Of gewoon puur als leveling content en de raids dan als timewalking oid.
De classic community is verschrikkelijk... ik heb zelden zo’n toxic gemeenschap gezien. Alles draait om boosts en meta. Meta dit meta dat... ze zijn langer bezig met het farmen van worldbuffs dan met de content en als je een 86% log haalt krijg je geen gears meer...
Dan zit je gewoon in de verkeerde guild, wij hebben met een man of 20 onze oude guild van 15 jaar geleden weer opnieuw gestart en kom eigenlijk geen enkele toxicity tegen ingame. Zo nu en op reddit wel, maar goed dat is het dan ook wel.

Worldbuffs zijn best leuk om te hebben, maar erg efficient is het inderdaad niet (behalve de Ony en ZG buffs, daar hoef je echt niets voor te doen). Nodig voor de content zijn ze ook niet, sterker nog, uiteindelijk is het voor zover ik weer efficienter om geen worldbuffs te farmen dan om dat wel te doen.
Ik speel beide en dat lijkt me dus echt niets om eerlijk te zijn. Nee, doe mij maar de uitdaging van de (mythic) raids in retail samen met het snellere levelen, de snellere (M+) dungeons. En dan Classic juist voor het tragere levelen, de langere dungeon runs en de wat meer casual raids.

Nee dat samen voegen tot een "ervaring" lijkt me echt niets, minimaal dat dan een van beide ervaringen minder wordt en naar mijn mening is er dan een nog grotere kans dat beide ervaringen verwateren en juist mogelijk op hun sterke punten moeten inleveren.

Nee, van mij mag Blizzard qua classic gewoon zo doorgaan en laat maar komen die Classic expansions.
Qua retail denk ik dat Shadowlands ook gewoon weer een mooie ervaring gaat zijn.
Ik heb ongeveer een jaar geleden afscheid genomen van Blizzard.
Ik ken geen gamebedrijf waar ik meer teleurgesteld door ben dan zij.
Overslaan, annuleren het zal me een zorg zijn.

Ik ben helemaal niet van de vroeger was alles beter, maar wat Blizzard betreft waren iig de jaren '90 t/m max 2008/9 dit wel.
Toch klote dat de verdienmodellen zo op de schop gegaan zijn, om maar te zwijgen van het huidige verdien klimaat.

Uiteraard is het slim om in de huidige tijd je events uit te stellen of online te doen, je wilt je gebruikers en je personeel natuurlijk niet onnodig aan gevaren blootstellen.
Fijn, die kan ik dan mooi op mijn telefoon bekijken :+
Ja dat was vast de reden om een gigantisch populair evenement te schrappen
Hopelijk iets van nieuws over Diablo IV en ik vermoed een aankondiging WOW Classic-TBC.
De rest doet mij vrij weinig... wellicht een nieuwe titel zou leuk zijn, maar die verwachting ligt niet al te hoog.
Hopelijk dan meer nieuws over Diadlo 4
Het is haast alsof ze rekening houden met een pandemie die gaande is.
Blizzcon die normaal in November is geannuleerd vanwege de pandemie. Daarvoor krijgen we deze Online variant terug. Dit hebben ze al paar maanden geleden aangegeven.

[Reactie gewijzigd door Raven__NL op 22 september 2020 09:28]

Het is haast alsof ik een grap maak met quotes van blizzard zelf :^)
Betekend niet dat het een goede grap is. ;)
Misschien moeten die mensen even kijken naar hoe het nu gaat in de wereld en dan heb je al een antwoord ;) Ga er maar vanuit dat 2021 net zo vervelend gaat worden als 2020 dat nu is. Misschien nog wel erger als dat gedoe tussen de mensen die zich wel aan de maatregelen willen houden en de mensen die dat niet willen door zet.
Iedereen heeft toch een telefoon? O-)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee