Blizzard geeft details over eerste grote update World of Warcraft Shadowlands

Tijdens BlizzConline maakt Blizzard bekend dat World of Warcraft Shadowlands een eerste grote content update krijgt die Chains of Domination gedoopt is. In de update wordt Shadowlands uitgebreid met nieuwe gebieden en komen er nieuwe raid-zones.

Tijdens BlizzConline gaf Ion Hazzikostas, de Game Director on World of Warcraft, uitleg over de eerste grote content update voor Shadowlands, de WoW-uitbreiding die in november 2020 op de markt verscheen. Hazzikostas maakt duidelijk dat spelers in Shadowlands wel naar The Maw gaan, maar daar tot nu toe nooit echt voet aan de grond gekregen hebben. Dat gaat veranderen in Chains of Domination. De vier Covenant, de facties die in Shadowlands geïntroduceerd zijn, gaan de krachten bundelen, om het hoofd te kunnen bieden aan The Jailor en zijn troepen.

Daarnaast kunnen spelers in Chains of Domination naar nieuwe gebieden. Zo is aan het einde van de trailer die bij de aankondiging is vrijgegeven de zwevende zone Korthia te zien, die met kettingen aan The Maw gekoppeld is. Verder zullen spelers in Chains of Domination aan nieuwe raids deel kunnen nemen. De belangrijkste is Sanctum of Domination, een raid waarin spelers het opnemen tegen tien bosses. De laatste van die tien is Sylvanas Windrunner. Daarnaast komt er een nieuwe variant van de Operation: Mechagon-dungeon, waarin spelers acht bosses voorgeschoteld krijgen.

In Chains of Domination kunnen spelers veel nieuwe en vooral betere uitrustingsstukken bemachtigen en de nodige nieuwe Flying Mounts en Battle Pets. Wanneer Chains of Domination beschikbaar is, is niet bekend.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Paul Hulsebosch

Redacteur

20-02-2021 • 03:18

54 Linkedin

Reacties (54)

Wijzig sortering
Een hele oprechte vraag? Wie speelt dit eigenlijk nog helemaal stuk? De wereld is gewoon veel en veel te groot geworden naar mijn idee...

Edit: ik begrijp de irrelevant-opmerking niet als ik toch een hele waslijst aan reacties krijg op een vraag die ik oprecht stel.

[Reactie gewijzigd door SkyStreaker op 20 februari 2021 13:26]

Een hele oprechte vraag? Wie speelt dit eigenlijk nog helemaal stuk? De wereld is gewoon veel en veel te groot geworden naar mijn idee...
Bijzonder veel mensen. Shadowlands is een uitbreiding die bijzonder goed ontvangen is en ook erg leuk is om te spelen. Er zitten tegenwoordig veel meer mensen te spelen dan bij vorige expansions het geval was. Dat komt ongetwijfeld mede door corona, maar de expansion is ook echt gewoon goed.
Met de level cap naar 60 (ipv 120) en de mogelijkheid om in elke zone te starten en naar max lvl te spelen, is opnieuw beginnen of voor het eerst starten stukken interessanter geworden. Het kost je nu ongeveer 20-25 uur om van lvl 1 naar max lvl met redelijke gear te gaan.
Al met al is Shadowlands, met een enkele uitzondering, een bijzonder goede expansion geworden.
Genoeg mensen die nog hardcore raiden, dungeons doen of Arenas spelen. Waarschijnlijk spelen er veel minder mensen dan toen met WoTLK of en Cataclysm maar ik zie genoeg mensen die nog vollop spelen.
Grote kans dat dit wel meevalt, Shadowlands was nog de snelst verkopende PC game ooit (vrij snel daarna is dat record verbroken door Cyberpunk), maar er is ook op investor briefing aangekondigd dat de WoW player engagement (WoW en Wow Classic samen) op het hoogste punt van de laatste 10 jaar was, en aangezien de absolute piek van player engagement hiervoor ook binnen deze laatste 10 jaar valt moet het wel goed zitten met de WoW abonnementen op dit moment, flatout liegen over dat soort informatie kan je immers duur komen te staan.

https://investor.activisi...stest-selling-pc-game-all
In the months leading up to the expansion’s release and the time since launch, the game reached and has sustained its highest number of players on monthly or longer-term subscriptions compared to the same period ahead of and following any WoW expansion in the past decade, in both the West and the East.
Players have spent more time in Azeroth year to date than in the same period of any of the last 10 years.
In addition, total player time in game this year to date has nearly doubled compared to the same period last year.
De vorige subscriber record lag met 12.1 miljoen subs in Q1 2011.

[Reactie gewijzigd door Dennism op 20 februari 2021 13:10]

Ik vond het persoonlijk enorm jammer toen men arena's of battle grounds introduceerden, dat haalde veel legendarische gevechten uit de wereld naar een aparate instance. Erg jammer, vervolgens de hunt voor statistieken... alleen maar de cijfertjes. Ik denk dat er genoeg zijn die niet eens meer weten wat de verhaallijn(en) zijn. Ondanks dat heb ik WoW altijd een zeer mooie game gevonden.
Ja, dat was zeker jammer. Maar ik denk een keuze die uiteindelijk gemaakt is omdat de servers de City raids die geregeld werden georganiseerd niet aan konden.
ik denk persoonlijk dat het grootste probleem hiervoor flying is, dit kunnen ze oplossen door mounts uit te rusten met raketten zodat je iemand uit de lucht kan schieten. :+
De 3 expansions na cataclysm op een non blizzard server gedaan, maar de laatste 2 al niet eens dat meer.
Voor een MMO is het een geweldige game, maar het is inderdaad te groot, en te lang. Het kost gewoon te veel tijd en geld.

Als je sociaal lekker kan spelen is het goed te doen, maar je moet niet gaan uitrekenen hoeveel geld je er over de jaren in hebt gestoken, wat je aan andere games had kunnen besteden. Gewoon niet doen.
Gewoon niet doen?

Het geld dat ik er in de jaren vanaf 2004 in heb gestoken is het dubbel en dwars waard in verhouding van de vele uren speelplezier die ik ermee heb gehad. Ik denk dat dit voor heel veel mensen geldt.
Zo zie ik het dus ook. Voor mij echt de beste MMO die er bestaat. Onwijs veel plezier aan gehad en ik zou zo weer willen beginnen maar ik houd van end game content en uitgedaagd te worden op het hoogste niveau. Dan moet je toch al gauw minimaal 2/3 dagen in de week raiden en daarbuiten nog best wel wat investeren. Die tijd heb ik simpelweg niet of vind ik het niet waard om voor te maken.

Als ik ooit dat wel weer krijg, twijfel ik niet om weer te beginnen.
Je kan veel van WoW zeggen, maar duur is het niet. In verhouding het goedkoopste entertainment dat ik de laatste 15 jaar heb gehad.
Was Shadowlands niet de meest succesvolle expansion tot hiertoe? Ik heb even gegoogled, maar moet bevestigd worden. Heb in ieder geval dit gevonden: "Blizzard said in the months leading up to the expansion's release and the time since launch, World of Warcraft reached and has sustained its highest number of players on monthly or longer-term subscriptions compared to the same period ahead of and following any WoW expansion in the past decade, in both the West and the East."

In ieder geval speel ik zelf het spel opnieuw na enkele jaren, en vind ik het nog steeds even leuk als vroeger. Maar vrienden van me vinden dan weer van niet. Zeer subjectief, maar je kan er niet rond dat het nog steeds de grootste MMO is ever.

Inzake de comments rond "het spel is te lang": dan heb je volgens mij de laatste ontwikkelingen niet helemaal gevolgd. Heel het levelling systeem is aangepast. Je levelt nu tot 10 en dan kan je kiezen in welke expansion je je character tot 50 (max lvl pre-Shadowlands) wil brengen. Het is dus geen lijdensweg naar 1xx meer via steeds dezelfde weg. Voor de laatste 10 levels (de SL levels dus) kan je kiezen of je een sequentieel verhaal wil, of gewoon zelf je ding doen via world quests, pvp e.d.. Het zit goed in mekaar volgens mij.

[Reactie gewijzigd door Le3333333 op 20 februari 2021 09:17]

Voor de laatste 10 levels (de SL levels dus) kan je kiezen of je een sequentieel verhaal wil, of gewoon zelf je ding doen via world quests, pvp e.d.
Deze keuze heb je alleen als je op 1 character het verhaal hebt gespeeld tot aan het kiezen van een covenant . (Elk karakter daarna waarmee je in shadowlands (Oribos) terechtkomt krijgt de keuze)

[Reactie gewijzigd door Jaatoo op 20 februari 2021 11:42]

Ik sinds Shadowlands weer, na 13 jaar niet gespeeld te hebben. De wereld is enorm, maar dat merk je eigenlijk alleen met levelen. Toen vond ik het juist zonde dat ik zo snel door alle areas ging en niet eens de helft van alle beschikbare areas heb gezien.
Nu ik al een tijdje max level ben, kom ik nooit buiten de 4 Shadowlands areas, buiten The Maw en Orgrimmar dan. Raids, mythic+, dailies/weekleis, en dat is het wel een beetje voor mij.

In deze tijd ook wel lekker om in zo'n virtuele wereld te duiken, met anderen in de guild. Klinkt cheesy., maar even geen problemen en juist veel sociaal contact.

[Reactie gewijzigd door Kevv1990 op 20 februari 2021 08:22]

De wereld is veel en veel te groot geworden maar ik speel het spel al vanaf 2010, al deze verhalen en gebieden zijn sporadisch uitgekomen en waren daardoor makkelijk te volgen. Nu 10 jaar later kun je zeggen welke expansion je wilt spelen en hoef je niet al die gebieden meer door :)
Zelf toevallig vorige maand weer eens opgepakt na gestopt te zijn ten tijde van The Burning Crusade (eerste expansion).

Destijds was ik er op level 63 wel klaar mee nadat mijn volledige high end raid gear set in een klap werd overschaduwd door uncommon items.

Het spel is naar mijn mening vooral interessant als je een leuk verhaal kan waarderen, het leuk vindt om achievements te grinden of gewoon met vrienden wilt PvPen of PvEen.

Persoonlijk vindt ik de multiplayer content niet heel aantrekkelijk, met uitzondering van wanneer je dit met vrienden over voicechat speelt. En dan is het met name het samen lachen dat het leuk maakt. Voor mij voelt het veel te herhalend (PvE) en ongebalanceerd (in PvP).

Tevens zijn er een aantal battlegrounds die volledig de plank misslaan, bijvoorbeeld bedoeld voor PvP maar zou dat zo lang duren dat er een soort van “ongeschreven regel” is ontstaan waarbij spelers elkaar gewoon negeren en direct naar de boss rennen in een race wie als eerste wint. Of een andere battleground waar je praktisch wint na het eerste objective te hebben gecaptured.

Waarom je wel zou moeten spelen is dus vooral als je lekker single player door een gigantisch (en visueel prima mits je computer het aankan) landschap wilt trekken en het verhaal te volgen. (Je kunt dmv het praten met een NPC ook de verhaallijnen van eerdere expansions spelen).
Levelen is ten opzichte van vanilla een flink stuk sneller en uit persoonlijke ervaring kan je met zo’n 3 uur per dag in 2 weken max level zijn. (Kan veel sneller als je alle cinematics skipped en alleen hoofdmissies speelt, maar dan mis je wat mij betreft de leukste content). Mocht je alle content willen spelen van alle expansions dan kan je daar natuurlijk veel meer tijd in steken door bijvoorbeeld een nieuw character te levelen. Er zijn genoeg classes met een eigen speelstijl te ontdekken.

Alles is ook een stuk meer “casual” gemaakt. Instances waar je vroeger 1,5h voor moest uittrekken duren nu nog maximaal 20 minuten (met een groep die alle onnodige groups skipped). Vervelend om tijdens het spelen elke keer aangevallen te worden door andere spelers? Dit staat standaard uit en is opt-in geworden, als het aanstaat krijg je wel bonus XP. Quest targets worden gewoon op je minimap getoond ipv dat je alles zelf moet zoeken. Dit laatste is volgens mij wel uit te schakelen trouwens, mocht dat je een leukere ervaring geven.

(Ik beschrijf hier de elementen die voor mij nieuw zijn, sinds the Burning Crusade dus.)

[Reactie gewijzigd door Jaatoo op 20 februari 2021 09:36]

Ik ken nog mensen die het dagelijks spelen. Zou er zelf geen zin in hebben, maar ieder z'n ding, toch? De hoeveelheid content valt wel mee, als je wekelijks een beetje inlogt.
Ik zit in een grote actieve guild nog steeds met een flinke groep die echt diehard blijven spelen.
Veel van die mensen zijn "oud" en genoeg die nooit echt gamers zijn geweest maar puur en alleen WoWerts.

Zo zijn er op elke server wel guilds te vinden.

Het stuk wat je zegt over dat de wereld te groot is geworden klopt enigsinds. Maar aan de andere kant speel je voornamelijk waar de current content is dus is heel veel van de wereld overbodig en inrelevant geworden. Veel zien dat als iets slechts maarja als je een game voor 15 jaar hebt draaien kan je niet anders gok ik als je tegelijkertijd zo'n grote playerbase wil blijven houden. Ondanks dat het al jaren lang krimpte (wat met deze uitbreiding weer flink omhoog was geboost) is het alsnog ontzettend veel concurrent players wereldwijd.

Zo'n uitbreidings patch als dat ze net hebben aangekondigd is dan ook eigenlijk gewoon voor de spelers die blijven doorspelen. Zonder dat ze voor hen content releasen was de game allang uitgestorven.
Wat maken die oude gebieden uit als je de nieuwe content gaat raiden?
Storylines. (Silverpine forest O+ O+ )
oude raids en dungeons voor transmog en mounts
Achievements

Paar kleine dingetjes.
Ik ben zelf beginnen spelen in eind Wrath.

Ik vond Cata best OK, heb MOP destijds weinig gespeeld omdat ik andere prioriteiten had maar vind dat nu nog steeds een leuke en vooral erg mooie expansion, vond WOD een prima ervaring en dan vooral het questen, heb erg veel Legion gespeeld en vond dat denk ik de leukste uitbreiding persoonlijk, in tegenstelling tot veel mensen vond ik BFA tot het eind toe leuk om te spelen met verschillende characters... Ik had goede hoop voor Shadowlands en was net zo hyped als voordat Legion en BFA uitkwamen... En toen kwam Shadowlands uit... Heb ik 1 character geleveld, wat world quests gedaan en begonnen aan de covenant campaign..... En toen ik zag wat ik allemaal 'moest doen'.... Was ik meteen elk grammetje zin om nog verder te spelen helemaal kwijt.

Ik vind de world quests saai, de covenant campaign saai, Thorgast saai en ik heb een enorme hekel aan The Maw.... (Ik vind het al BLOEDirritant dat je weer niet kan vliegen aan het begin van de expansion, dus dat je hier niet eens kan mounten haalt het bloed onder mijn nagels vandaan) ik doe geen pvp en doe niet aan raiden, dus voor mij zat er niets anders op dan stoppen met spelen, wat ik dus een tijdje geleden heb gedaan.

Ik heb geen idee wat er anders zou moeten worden om voor mij weer een abo te rechtvaardigen, dus ik denk dat ik voorlopig niet meer terugkom naar Azeroth etc.
Speel dit sinds 2007, gewoon een spel wat me blijft boeien en verbind. Af en toe op een zij spoor met Classic, Diablo en laatste jaren Satisfactory als afleiding.
Maar WOW blijft mijn hoofd spel.

[Reactie gewijzigd door BobJung op 20 februari 2021 07:23]

Begin je toch over nieuw op een andere server, zeker met de huidige manier van levelen is gold geen reden en professies moet je toch opnieuw doen. Met een guild en wat hulp schiet je weer vooruit.
Het ging mij meer om de achievements. Ik was een achievement wh*re. Dus ik zou hooguit m'n main kunnen transporteren.

En het voelt een beetje onzinnig om allemaal toentertijd max characters te hebben op een andere server.
Achievements zijn tegenwoordig account bound, alhoewel je ze wel op meerdere characters opnieuw kunt behalen. Maar je achievement points zijn over al je characters gelijk, en als je op een verse character kijkt zie je alle behaalde achievements van al je characters. Het enige dat bij sommige achievements niet gedeeld is is progressie (bijvoorbeeld loot 100.000 gold, 50.000/100.000 op 1 char kan 0/100.000 op de andere char zijn).
En hoe zit het dan met unique titles en mounts?
Titles gaan ook mee, mounts ook tenzij die bijvoorbeeld class bound of faction bound zijn.
Dus als ik het goed begrijp is het helemaal geen ramp dat ik op Kul Tiras zit? Maar een guild lijkt me niet cross realm kunnen bestaan of wel?
Blizzard heeft tegenwoordig "realm groups". Deze groepen van realms kan je zien als 1 grote realm waarbij er geen limitaties zijn. Zie ook: https://us.battle.net/support/en/article/14296

Buiten je realm groups om kan je volgens mij alsnog samen spelen door middel van de group finder, maar zaken als mythic dungeons en mythic raids kan je dan niet doen.

Al je mounts en titels (op uitzonderingen na zoals al boven mij geschreven) zijn dus beschikbaar op al je characters over alle realms. Ook zaken als "toys" en transmog appearances zijn gedeeld over alle characters en realms.

Er is dus eigenlijk geen reden om je character te verhuizen van realm, tenzij je dus echt alles van die character wilt bewaren vanuit nostalgisch oogpunt. Het levelen gaat tegenwoordig ook erg snel, 1-50 doe je zo'n 12 uur over en 50-60 kan je ook in 12 uur doen. Met genoeg tijd kan je dus in een weekje max level zijn.
Ik zou me voorstellen dat je wellicht wilt migreren naar een andere realm group vanwege een guild voor mythics dan?
Ja dat zou een reden kunnen zijn als je een bestaande char hebt die je echt niet wilt achterlaten. Maar voor de gear of levels hoef je het niet te doen. Als je niet enorm gehecht bent aan een specifieke char zou ik gewoon lekker een nieuwe maken op een realm waar een leuke guild zit.
Mythic dungeons kun je ook volledig cross realm spelen. Alleen mythic raids zijn realm gebonden.

Geloof zelfs dat als 100 verschillende guilds de mythic raid gecleared heeft, dat die ook crossrealm wordt. Dus enkel eerste maanden niet.

Grootste beperking is het traden van gold en items met mensen uit andere realms. Ook je AH ziet er misschien wat leeg uit en hogere prijzen.

Je kan dus prima op je realm blijven.
Apart dat ze dan nog steeds niet de AH hebben gelinkt.
Jawel hoor. In mijn guild zitten leden van meerdere realms. Werkt prima, ook tijdens raids en dungeons.
Waarschijnlijk is Kul Tiras niet zo leeg meer als je zou denken. Check het eens, zou ik zeggen. Als ik kijk naar mijn realm (turalyon) dan is het er echt stukken drukker op geworden. Dus wellicht hoef je niet eens te verhuizen.
Er zijn genoeg mounts en titles die alsnog niet mee gaan juist unieke titles en mounts als hij aangeeft (predator title bijvoorbeeld), helemaal in Shadowlands niet waar de mounts ook nog eens verdeeld zijn per covenant, en je alt die bij een andere zit ze niet kan gebruiken.
Vaak account wide, op een aantal specifieke titles en mounts na, die kun je dan alleen gebruiken op het character dat ze behaald heeft. Maar dat zijn dan wel heel specifieke titles en mounts, denk aan de Rank 1 Arena mounts e.d.
Ik speel zelf ook op de Kul Tiras connected realm, het is er zeker niet druk, maar ook niet dood. Kul-Tiras is verbonden met Alonsus en Anachronos. Zitten ook nog wel meerdere actieve Nederlandse guilds. Aan de alliance zijde dan, maar horde is sowieso weinig te vinden op deze realm.
Ah ja, dat is dan net weer jammer. Ik speelde voornamelijk Horde namelijk...
Eh, sinds connected realms en shardings zijn er min of meer geen dode realms meer.
Nu is deze realm met 10.000 spelers idd nog steeds geen hele drukke bedoeling, maar zeker ook niet verlaten.
Ja, had inderdaad al zoiets begrepen.

Misschien eens bij de volgende sale terugkeren.
Ik was best enthousiast weer begonnen aan shadowlands, vind veel dingen goed gedaan, maar thorgast is waar het voor mij stopte. met 1 karakter gedaan vind ik al niks, en dan nu mijn alts nog zeker ? Dacht het niet. Saai. Jammer dat je zonder thorgast te doen gewoon niet verder kunt.
Haha ja. Blizzard weet dat het merendeel van de menigte Thorgast niet leuk vind. Dus ja, wat doen we, we maken het een verplichting in de nieuwe patch. Nu moet ik ook reputatie gaan farmen op mijn alt om dat nieuwe gebied in te kunnen.
Wat heeft Torghast te maken met rep farmen? Voor Ve'nari hoef je Torghast niet in, sterker nog: er zit daar geen enkele rep. De enige twee redenen om Torghast in te 'moeten' is vanwege de legendary gear (die je ook kunt vervangen voor Mythic+) en een Maw mount. Verder zit er een enkele pet en een paar achievements, maar geen rep.
Dus als je Torghast echt saai vindt dan hoef je er niet in te gaan :)
Die maw-dailies zijn net zo irritant en zijn gerelateerd aan Torghast.
Bij de vendor kan je unlocks kopen voor Torghast.
Het klopt dat je niet perse Torghast in hoeft.
Maar geloof mij, niemand doet die Maw-dailies omdat die ze leuk vindt.
Dan laat je de Maw toch lekker links liggen? Er valt weinig te halen daar. Ve'nari biedt geen mounts of gear aan dus als de legendary je niets boeit omdat je die via Mythics toch al beter hebt, dan quest je toch elders afgezien van de paar verplichte quests van de storyline, als je die al wil volgen.

Don't get me wrong, ik vind de Maw ook niet echt leuk om rond te rennen en Torghast is timeconsuming af, zeker als je dat solo doet. Maar het valt me op dat veel mensen lopen te zeiken op de Maw terwijl je niet verplicht wordt om door die zone heen te gaan. Als het dan niet bevalt, go somewhere else. Ardenweald vind ik zelf bijvoorbeeld bijzonder mooi gemaakt :)
Sorry maar ben gek op Thorgast leuke afwisselingen random powers, stoor me vreselijk aan mythic plus systeem.
Echt super leuk de hele avond niet in een groep kunnen komen er voor.

btw het genen wat je gehaald hebt op je main in Thorgast is ook vrij voor je alt's
De update was wel erg karig. Lijkt erop dat ze nog steeds achter lopen op schema. Hopelijk komt het in mei/juni uit.
Prima spel nog steeds maar de community is ruk. Waar je vroeger gewoon lekker kon spelen en leren terwijl je nieuwe content aan het ontdekken was. Wordt nu van je verwacht dat je alles bestudeerd voordat je daadwerkelijk iets doet en oh als je iets fout doet.

Vroeger was de sfeer veel relaxter en ja ook in top guilds.
Shadownlands is top tot nu toe! En dat komt van iemand die casual speelt, af en toe wat pvp, questen, thorgast, LFR en wat dungeons. Mooie is dat het echt super Alt friendly is, je kunt als je op je 2e character komt kiezen om de hele story over te slaan en meteen world quests en dungeons en dat soort dingen te doen i.p.v. nog eens de hele story te doorlopen. Ook het levelen van 10 naar 50 waar je maar wilt over alle expansions, is echt top vooral voor mensen die nu nog willen instapppen en bang zijn dat ze de trein gemist hebben en dat alles veels te groot is. Je kunt elke Alt in een andere expansion levelen, zo zie je toch nog redelijk eenvoudig alles. Want levelen van 10 naar 50 is ook geen hele grote opgave.
Toevallig deze maand weer opgepakt met een 3 maanden game time card, Ben er sinds pandaria mee gestopt geweest ik kijk wel wat het voor me doet. BC ooit ingestapt, WotLK en Cata helemaal kapot gespeeld vroeger
Edit: verkeerde artikel

[Reactie gewijzigd door Meessen op 20 februari 2021 16:52]

Tja, "moet" ook maar weer eens beginnen met Shadowlands. bijna een verplichting om mn vanilla main char iniedergeval up-to-date te houden. Dit is de eerste expension waarbij ik niet vanaf dag1 ben begonnen met spelen.
Heb nog een tegoedbon van m'n videokaart liggen voor dit spel, uitproberen of voor een zacht prijsje wegdoen? Is het het waard om te proberen?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee