Logitech brengt G Pro X Wireless-gameheadset in augustus uit voor 200 euro

Logitech heeft de G Pro X Wireless gepresenteerd, een draadloze variant van de G Pro X. De G Pro X Wireless gebruikt een 2,4GHz-verbinding om de koptelefoon via een usb-dongle met een Windows-pc te verbinden. De koptelefoon heeft een accuduur van maximaal twintig uur.

De Logitech G Pro X Wireless heeft twee 50mm-audiodrivers en een frame van aluminium en staal. De oorkussens en hoofdband zijn gemaakt van kunstleer en traagschuim. De koptelefoon heeft ondersteuning voor dts 7.1, waarmee digitale surroundsound mogelijk wordt, en heeft een afneembare microfoon.

Met een volle accu en een geluidsvolume van vijftig procent, kan de G Pro X Wireless twintig uur mee op een acculading. Het bereik bedraagt maximaal dertien meter. Opladen van de koptelefoon gaat via een usb-c-naar-usb-a-kabel, bij de koptelefoon wordt hiervoor een 1,8 meter lange kabel geleverd. De G Pro X Wireless is compatibel met Windows 7 of hoger. In de doos zitten verder extra oorkussens, de Lightspeed-dongle, een draagzak en de handleiding.

Net als de reguliere G Pro X, krijgt de draadloze variant Blue Vo!ce mee. Deze technologie biedt stemfilters om bijvoorbeeld de hoeveelheid ruis te verminderen of om compressie toe te voegen. De Logitech G Pro X Wireless is naar verwachting in augustus te koop. De adviesprijs in Nederland en België bedraagt 200 euro.

Door Hayte Hugo

Redacteur

28-07-2020 • 13:10

46 Linkedin

Lees meer

Reacties (46)

Wijzig sortering
Menig mens heeft de garantie van Logitech verziekt. Hoe vaak ik wel niet om mij heen hoorde dat men weer een toetsenbord, muis of headset voor nop had gekregen door te zeggen dat deze defect was... Idioot! Dat was juist het geweldige! Als ik helaas dan toch een defect had was het "Geen probleem, we sturen je gelijk een replacement!" dag kon niet meer stuk! Tegenwoordig moet je zoveel doen voor een beetje garantie. Ligt dat aan Logitech? Nee, totaal niet imo.

Hoewel ik nu veel van Corsair gebruik door zijn robuustheid vindt ik het toch jammer. Logitech maakte en ook nu nog wel eens degelijke hardware. Ik gebruik overigens nog steeds de G933, deze heb ik al jaren! De batterij... tja, die is wel dood. Maar het geluid blijft goed en de headset heeft aardig wat doorstaan. Ik vermoed dat dit bij dit nieuwe model ook wel het geval zal zijn. Het knaagt ergens toch.
Helaas denk ik niet dat dit enkel aan de consumenten ligt! Ik heb altijd al mijn gaming gear bij Logitech gekocht. Echter is dat 3 jaar geleden veranderd. Ik kocht een headset en die was na twee maanden defect (normaal gebruik). Ik had nog een poging gedaan om de headset waarvoor deze nieuwe als vervanging moest dienen te laten fixen bij Logitech. Deze was namelijk net iets ouder dan twee jaar. Logitech bood echter 0 medewerking. I know, feitelijk gezien moest ik bij de verkoper zijn, maar dan nog. De manier waarop dat ik resoluut afgescheept werd beviel mij allerminst. Toen een headset gekocht van Steelseries en dat bevalt perfect! Ik heb het idee dat de kwaliteit en service die Logitech levert helaas niet meer is wat het geweest is. Geen idee of dat de oorzaak overmatig misbruik is geweest door consumenten.
Ik weet in ieder geval wel dat ik steeds meer mensen om mij heen hoor die bewust niet meer kopen bij Logitech.... Zonde! Maar wel begrijpelijk met de huidige service.
de 933 heeft ook zijn problemen die nooit opgelost zijn.

De schakelaar om aan uit te zetten is een van de zwakke punten.
Ik heb ook een nieuwe gekregen voor dit probleem, echter na een aantal maanden had de nieuwe ook weer hetzelfde probleem.
Hier liggen 3 stuks allemaal met hetzelfde probleem.
Er wordt niet expliciet aangegeven of die compatibel is met consoles (of dat die alléén met windows werkt), is dit niet bekend?

Edit: Even op de Logitech site gekeken, lijkt alleen voor Windows te zijn :|

[Reactie gewijzigd door nielsmp op 28 juli 2020 13:20]

Mijn oude Logitech headset is gewoon compatibel met de PS4 terwijl de headset ouder is dan de PS4 dus dat zegt niks.
Heeft jouw headset ook 5.1 of 7.1 ondersteuning, of maak je "gewoon" gebruik van een bluetooth verbinding?

Zelf wacht ik even tot de PS5 uitkomt, omdat die de nadruk legt op de toepassing van geluid met een dedicated chip. Verwacht dat je dan een specifiek protocol nodig hebt, dus zonde als je nu iets koopt wat daar dan geen ondersteuning voor heeft.
Het zegt op zijn minst dat er geen officiële ondersteuning is lijkt mij zo.
Ik heb zo'n idee dat de meeste headsets met een rf dongle wel werken, maar dat vooral bluetooth slecht ondersteund wordt.
De BLUE voice zal op consoles niet werken maar daarbuiten verwacht ik gewoon dat het werkt net als overige headsets
Connectie gaat met een USB dongel dus daar moet wel support in de console voor zijn. Is er dus formeel niet. Net als op je TV aansluiten gaat dus niet werken lijkt mij.

Maar dat surroundsound, hoe zit dat? iemand ervaring mee? Ze zeggen dts 7.1 , dus 5.1 geluid of Dolby Atmos weer niet. Dat gaat toch nooit goed werken in een koptelefoon, er zitten toch geen 8 speakers in die headset.
Precies, dat begrijp ik ook niet. Er zitten toch veels te weinig speakers in dat ding
Dat doen ze dus softwarematig, met wat truucjes oa delays kunnen ze het doen laten laten lijken of het directionele audio is.

Het menselijk oor is best wel standaard in grote lijnen en behoorlijk goed geanalyseerd dus is vrij nauwkeurig te berekenen wanneer welk stukje audio (frequentie) bij je trommelvlies aankomt.
Door daar mee te spelen kunnen ze het richting geven.

Sony gaat met de ps5 zelfs bepaalde profiles aanbieden en mogelijk misschien zelfs mogelijkheid dat custom te laten genereren voor persoonlijke oren.
Een G933, bijvoorbeeld, werkt ook gewoon i.c.m. een console.
Alleen dan heb je enkele stereo audio.
Ik heb een vorige headset van Logtiech gehad met 7.1 surround (gesimuleerd). Het surround effect was echt heel slecht. Absoluut geen meerwaarde ten opzichte van een goede stereo headset wat betreft lokalisering in de ruimte. Wel ruimtelijker geluid, maar daar had ik de headset niet voor gekocht. Ik speelde steeds weer met mijn oude 2.0 headset voor shooters.

Misschien dat het bij andere merken anders is.

Daarnaast was mijn ervaring met de logitech headset wat betreft betrouwbaarheid (verbinding, koppelen met de dongel) ook ontzettend slecht waardoor ik de komende jaren geen headset meer van ze koop.

[Reactie gewijzigd door quarintus op 28 juli 2020 16:33]

Ik denk dat het ook verschilt per persoon. Ik daarentegen had een goede ervaring met de logitech G633 en de G935. Ruimtelijk geluid was top, zowat in alle games.

Virtual surround is niet voor iedereen, maar ik ben er over te spreken. Met name logitech doet het goed imho.
Voorgaande Logitech draadloze headsets met een USB dongle werken ook op consoles, zoals de G935. Kan me niet voorstellen dat deze dan niet zou werken. Wel enkel stereo maar dat geft niet want het virtuele surround effect klinkt nagenoeg altijd slecht.
De ps4 ondersteunt dit.

Mijn Razer Man o War heeft ook een USB dongle en werkt gewoon. De Instellingen kan je niet aanpassen want daar is de software voor nodig.

Mijn Samsung tv heb ik nooit geprobeerd maar dat ga ik binnenkort eens proberen uit nieuwsgierigheid.
Surround sound in headsets is eigenlijk bedoeld om Films die in 5.1 of 7.1 om te vormen naar 'virtual stereo surround sound'

Games hebben dit ingebouwd, als je daar Stereo of Headphones selecteert, dan heb je automatisch 'virtual stereo Surround sound (op PC althans).
Surround in een headset is een gimmick. Altijd softwarematig. Een stereo koptelefoon van hogere kwaliteit wint altijd.
Ik ben altijjd een logitech gebruiker geweest. Maar bij mij komt het er nu niet meer in.

nu iets meer dan 2 jaar geleden alles nieuw gehaald van de Gserie's en binnen 2 jaar was alles defect. Knopjes enz zijn gewoon niet wat je verwachten kan van dat premium spul. Wanneer je dan voor garantie met filmpjes ed aan de gang moet ( hoofd verplicht ) dan wordt ik er helemaal naar van.


Dus van een kleine 23 jaar logitech gebruiker nu alles gekocht van Corsair. en ik moet zeggen dat is al een wereld van verschil .
Dan hoop maar dat dat blijft werken. Ik heb exact het omgekeerde meegemaakt en de gaan.
Dat hoop ik ook , maar als je een muis koopt met zogenaamt 50 Miljoen klikt, en na anderhalf jaar begint de rechtermuisknop te haperen ( en ik verwijt het aan mijn eigen slechte gameplay ) vind ik het erg belabberd.

Tevens de headset , ne een jaar aan en uit knopje lam. Weken bezig geweest voor een reparatie ( uiteindelijk netjes een nieuw model vervanger gekregen )

En dan heb je het idere keer over een apparaatje vanaf 125 euro. Dan valt het mij erg tegen.

De corsair typt als een verademing, de headset voelt en luisterd goed.

Ik heb dus goede hoop
Ik ben na zeker 25 jaar nu ook aan het overstappen en heb laatst een keyboard van razer gekocht. De huntman zeer fijn toetsenboard en iedere toets kan een verlichtingsffunctie voor een game of app ingesteld worden en de keys met licht sensor werken erg goed.
Ik denk dat ik stap voor stap ook over stap overstap naar de rest van razer

Ps heb bv een nog een logitech G27 waar ik weinig meer mee kan sinds ps4. Was een dur geintje voor bv gran turismo

[Reactie gewijzigd door scorpion_1911 op 28 juli 2020 23:48]

Opladen van de koptelefoon gaat via een usb-c-naar-usb-a-kabel
Opladen via een usb-c-naar-usb-c kabel werkt dus niet :+
Hmmm.. geen bluetooth ondersteuning? hou er niet van om weer de zoveelste dongle te moeten gebruiken.
Ik vraag mij nu altijd of je niet beter van een knap niet-game merk een fatsoenlijke headset moet kopen.. Ik heb Man o War en ik ben niet onder de indruk. Slappe plastic zooi en super lekker zit het ook niet. Een maat heeft zn Steelseries ding van 200 Euro en hij loopt ermee weg, maar wij horen altijd ruis in zijn microfoon.

Ik ben wat kritisch geworden. Ik had voorheen een vrij basic Senheisser headsetje en die zat veel lekkerder en is nooit stuk gegaan.
Mooie headset.. maar ik ben nu zover om in z'n geheel over te stappen naar een ander merk. Laatst een leuke muis gekocht.. werkt niet onder de oude vertrouwde LGS software, maar onder de nieuwe G HUB software. Wauw.. wat kan een stuk software toch veel verknallen. Eenvoudige dingen als je G knoppen gebruiken om je mic te muten, audio te muten etc. zijn gewoon niet mogelijk in de nieuwe G Hub.

Nee.. Prima hardware... maar compleet waardeloos (voor mij) door de software.
200 euro?!
Ik heb vorige week mijn bedrade G Pro X koptelefoon binnen gekregen, deze heeft mij 100 euro gekost.
Sinds wanneer is een verdubbeling van de prijs gerechtvaardigd voor draadloos gemak?
Het is een adviesprijs. Logitech producten zijn vaak wel voor minder te koop. Jij hebt je headset gekocht voor 100 piek. Volgens de site van Logitech willen ze er graag 129 voor hebben.
Voor dat geld koop je een mooi Senheiser.
Of je spaart even door voor een mooie Focal of Abyss. ;)
Of je spaart nog weer even door en koopt een Sennheiser HE 1. ;)
Phlips Fidelio X2, absolute aanrader.

heb al tientalle headphones gehad. de sound-signature zal de meesten als zeer aangenaam ondervinden.
met uitzondering van een select groepje audiofielen en Beats-lovers

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee