KPN verliest minder vaste klanten en meldt groei van aantal glasvezelklanten

KPN verliest nog altijd klanten op de markt voor vast internet, al is het negatieve aantal wel minder groot dan in het vorige kwartaal. Daarnaast heeft de provider in het afgelopen kwartaal meer glasvezelklanten erbij gekregen.

Uit de kwartaalcijfers blijft dat het aantal klanten met vaste diensten met 35.000 afnam; een kwartaal eerder was op dit onderdeel nog een daling te zien van 48.000. Het totaal aantal klanten met vaste diensten zit na afronding van de eerste helft van dit jaar op 3,15 miljoen. Ten opzichte van het tweede kwartaal van 2019 is er een daling van 178.000 vaste klanten en een daling van 83.000 breedbandklanten. Net als bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers van het vorige kwartaal wijt KPN de dalingen aan felle concurrentie op de vaste markt en de toegenomen concurrentie van regionale glasvezelaanbieders in landelijke gebieden.

De provider kon in het tweede kwartaal 17.000 nieuwe glasvezelklanten verwelkomen; dat waren er 13.000 in het eerste kwartaal van dit jaar. Het aantal toegevoegde ftth-verbindingen kwam in het vorige kwartaal uit op 76.000 en dat cijfer kwam in de eerste drie maanden van 2020 uit op 58.000. Sinds januari 2019 zijn er 254.000 nieuwe huishoudens aangesloten op glasvezel.

In het eerste kwartaal van dit jaar verloor KPN nog 19.000 breedbandklanten, terwijl dat in het afgelopen kwartaal flink terugliep naar een daling van 3.000. Het totale aantal breedbandklanten zit nu op 2,81 miljoen.

Netto kon KPN in totaal 3.000 huishoudens bijschrijven met een vast-mobielabonnement, goed voor in totaal 30.000 mobiele abonnees. In het eerste kwartaal was op dit vlak nog een daling van 18.000 huishoudens met een vast-mobielabonnement. Het aantal mobiele klanten met een abonnement nam met 1000 af en zit nu in totaal op 3,57 miljoen.

De omzet kwam uit op 1,29 miljard euro, een daling van bijna vijf procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De winst kwam uit op 135 miljoen euro, een stijging van ruim vijf procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2019.

Door Joris Jansen

Redacteur

27-07-2020 • 18:56

139 Linkedin

Reacties (139)

139
136
79
13
0
42
Wijzig sortering
Het is bijna alsof het inderdaad nuttiger is om klanten aan glasvezel te helpen, als juist glasvezel initiatieven te blokkeren (zoals Ziggo doet).
KPN blokkeert / vertraagt vaak de aanleg van glazvezel (door anderen). In Amstelveen zou efiber glasvezel aanleggen bij genoeg inschrijvingen. Prijzen waar zeer goedkoop, kon bij tweak voor 35 euro p/m 1Gb up/down kunnen krijgen. Totdat KPN ineens (heel toevallig) besloot om een intentieverklaring te geven om in Amstelveen glasvezel aan te leggen. Daardoor had efiber niet de zekerheid voor voldoende afname van glasvezel via efiber, en dus het project heeft gestopt. Ondertussen is het stil bij KPN, en blijkt dat er nog helemaal geen plannen zijn om glasvezel aan te leggen... mission accomplished (voor KPN). Fail voor de bewoners van Amstelveen
Klopt, KPN zou een joint venture doen met T-Mobile voor het aanleggen van 1 netwerk in Den Haag.
Dit hebben ze op het laatste moment afgeblazen en wilde hun eigen netwerk aanleggen, echter heeft T-mobile een rechtzaak aangespannen en gewonnen omdat een tweede netwerk aanleggen voor onnodig overlast en complicaties voor klanten zou zorgen.

Tot vandaag is het volgens mij niet mogelijk om glasvezel te nemen bij KPN voor de Segbroek, Bomen en Planten buurt in Den Haag, terwijl T-Mobile het netwerk wat er nu ligt open heeft staan voor elke partij.

Van wat ik heb begrepen wil KPN het glasvezel netwerk zelf in volledig beheer hebben voor redenen die ze niet wilde delen.
Dat geldt idem voor het Delta/Caiway/CIF netwerk. Het is een open netwerk en bedrijven kunnen gewoon via ODF of WBA (de Delta variant) glasvezeldiensten leveren. Denk maar niet dat KPN erover nadenkt om dat via het Delta netwerk te doen.

KPN zijn een stel dwarse malloten.
Delta/Caiway/CIF netwerk open? FreedomNetNL komt er niet op.
Dit is wat ik van Freedom hoor:

"Helaas nog geen overeenstemming met Delta. Die willen niet met andere partijen samenwerken."

Benieuwd hoe de communicatie vanuit Delta is verlopen.
In September gaan ze graven om het koper netwerk te vervangen in Segbroek (uiterlijk 2022 willen ze daar vanaf). Boodschap is nu niet dat ze glasvezel aanleggen maar het koper netwerk vervangen.
Voel met je mee buurtgenoot.
Ik had aanvraag lopen en toen kwam kpn.... Bah!
Als dat echt zo is gebeurd dan neem ik aan dat efiber een rechtzaak heeft aangespannen?
KPN is momenteel in iets van 95 gebieden actief met de uitrol. Ik geloof er niet zo in dat ze doelbewust die initiatieven blocken, alleen als je zoveel uitrolt, dan zit er wel eens een plukje tussen waar ook een ander initiatief speelt.
Bovendien: het moment dat je als consument hoort dat een partij gaat aanleggen, is niet het moment dat een partij dat plan lanceert, daar gaan soms wel jaren aan contractonderhandelingen met de gemeente aan vooraf. Dat strategisch aankondingen om andere glasvezelnetwerk beheerders te dwarsbomen is echt niet zo makkelijk.
KPN werkt vaak ook tegen, maar met iets betere constructies dan Ziggo die gewoon reclame maakt ertegen.
Zo werd er hier in Hollands Kroon een rechtzaak aangespannen tegen het initiatief door FiberNH b.v. die heel nauw samenwerken met KPN.
En begon een ander bedrijf met de naam Delta Rijssen bv (dat heel toevallig tegenover een KPN kantoor zit) gewoon met het aanleggen van een glasvezel netwerk.
Anoniem: 562971
@FuaZe28 juli 2020 08:33
Het is bijna alsof het inderdaad nuttiger is om klanten aan glasvezel te helpen, als juist glasvezel initiatieven te blokkeren (zoals Ziggo doet).
Ziggo levert mij wat ze beloven, zie niet de meerwaarde van glasvezel.
Zoals een veel te dure verbinding, met een waardeloze router, random hoge pings in game, waarbij je voor elke extra TV een extra smartcard moet, extra (onzinnig business abbo) betalen voor vast-ip en geen investering in het netwerk, omdat je toch niets anders kunt?

En als klap op de vuurpijl, gaan ze initiatieven om glasvezel te leggen, dwarsbomen.

Ja, leuk dat Ziggo.
Wij kunnen mooi kiezen voor welke provider we willen en die concurrentie zorgt voor veel betere voorwaarden en prijzen. Ziggo levert hier niet, ook al is de kabel 'open', simpelweg omdat ze gewoon niet kunnen concurreren.
Van alle slechte punten die je bij Ziggo kunt bedenken, is die extra verdrietkaart voor elke TV er niet een. Voor het basispakket heb je hem niet nodig en bij de meeste andere providers heb je zelfs een complete losse toverdoos nodig om TV te kunnen kijken. Nouja sommige van de nieuwste TV's kunnen opzich met Digitenne overweg maar doorgaans gaat de keuze tussen DVB-C (Ziggo en sommige betere glasvezefnetwerken) of IPTV (KPN en andere DSL en de slechtere glasvezelnetwerken). Bij IPTV heb je bovendien een limiet aan het aantal toestellen.
Duur ja, maar de waardeloze router is een modem die je in bridge kan zetten en zelf een knappe router achter kan zetten. Hoge ping in games heb ik geen last van (mijn game skills zijn zelf de beperkende factor :+ ) en de extra smartcard is alleen nodig bij een uitgebreid pakket op de coax, maar op de coax kan je gewoon 10 tv's aansluiten met de basiszenders (probeer dat maar eens met IPTV). En tegenwoordig ook (eindelijk!) de Ziggo Go app op Android tv.
Tja, vanuit mijn provider krijg ik gewoon een degelijke FritzBox, met heel veel toffe opties. Ik heb niet eens een andere router nodig.

Hoge ping is als ik met vrienden speel, de jongens die op Ziggo zitten, hebben aan het begin van de avond vaak een slechtere verbinding dan 's middags.

Bij ons zit een fiber->coax modem, en alle zenders uit het standaardpakket kan ik bekijken zonder smartcard.

Anyway, een aantal punten kun je nog wel proberen te verdedigen.
Maar als je zelf nog een router moet gaan bij plaatsen of een oogje dichtknijpen omdat je toch niet zo erg gamed; verwacht je niet dat je daarvoor meer moet betalen dan bij een andere leverancier.
Ik ben blij van het gare ziggo af te zijn. Elke week wel een of andere storing en alsnog de hoofdprijs betalen met verplichte afname van tv. Zitten nu voor 30 euro in de maand 100/30 mbit zeer stabiel bij budget internet. Sneller cheaper, beter.
Verplichte afname van TV heet bij KPN koperkosten en je krijgt er zelfs niets voor terug.

Ik ben wel met je eens dat het tarief mogelijk te hoog is door zender-onderhandelingen, maar als je regelmatig op meer toestellen TV kijktis de keus voor Ziggo helaas wel snel gemaakt.
Mja zoals gezegd betaal ik 30 euro in de maand voor 100/30 mbit.
Bij ziggo is het 54 euro per maand voor 50/5 mbit (en regelmatig storing).
Ze hebben in onze wijk net gasvezel aangelegd, ik stap over van ziggo naar kpn. Eindelijk een echt alternatief voor Ziggo, want ADSL was gewoon echt geen alternatief. Ik heb wel overwogen, maar wilde kpn wel soort van belonen voor het uitrollen.

Voordelen KPN:
- 500Mb/s Down EN up
- Smart TV app voor LG
- Geen coax kabels meer nodig

Nadelen KPN (voordeel Ziggo):
- Niet meer via CI-module kijken
- Geen bridge functie op modem/geen eigen router dus

Ze haalden bij Ziggo wel echt alles uit de kast op mij als klant te houden, volgend jaar maar weer eens kijken. Ik ben in elk geval blij met de cocurrentie.
KPN ondersteunt sinds 25 maart 2020 een vrije modem/routerkeuze.
Zie https://forum.kpn.com/thu...modemkeuze-bij-kpn-490647
Je kan gewoon een eigen router aansluiten op glasvezel en de Experiabox weglaten. Dat kon met DSL trouwens ook al jaren ;).

Je sluit gewoon de router rechtstreeks op de FTU aan en klaar. PPPoE instellen en gaan.

[Reactie gewijzigd door krakendmodem op 27 juli 2020 21:38]

Wat zijn de voordelen van een eigen modem? Welk modem adviseer je daarbij?
Kleine correctie, KPN bied al 1000 / 1000 aan hoor, mischien niet in alle gebieden maar ik kan het gewoon afnemen.
Ik heb een EdgeRouter X met KPN glasvezel, dat werkt perfect. Geen ExperiaBox in mijn huis.
Zoals anderen al melden: je kunt een eigen router gebruiken. Ik heb sinds een paar weken ook KPN glasvezel en gebruik een Mikrotik router ipv de meegeleverde. Zolang je apparaat maar vlan's en pppoe ondersteund(, en je weet dit goed te configuren) werkt het probleemloos.
Ja alle aanbieders hebben voors en tegens. Feit is dat concurrentie heel fijn is. Zorgt voor veel betere aanbiedingen.

Mijn ervaring met glasvezel KPN:
- tv kwaliteit is zowel via de app op de smart tv als losse kastje echt een stuk minder dan ziggo.
- internet heeft nu al twee serieuze storingen gehad, net zoveel als 5 jaar ziggo (maargoed, n=1)
- geen hbo en geen gratis formule 1 / ziggo sport
- heel fijn dat je eigen router kan gebruiken
- fatsoenlijke upload. Fijn met intensief thuiswerken
Ik wou ECHT dat kpn doorpakte met de uitrol van glasvezel. Ik heb die optie niet en zou accuut overstappen, maar ik ga ook niet mn buurt namens een commercieel bedrijf vrijwillig overhalen dit te doen.
In mijn woonplaats rolt kpn op dit moment overal glasvezel uit. Mijn huis is onlangs opgeleverd. Het staat dus echt niet stil.
Check: https://www.kpnnetwerk.nl/

edit, site toegevoegd

[Reactie gewijzigd door reinhier op 27 juli 2020 19:16]

Klopt vast wat je zegt, maar ik ben daar al 100 jaar (je snapt ik overdrijf) op aan het wachten.
Ziggo is echt helemaal 100% ruk bij mij in de wijk (ik ben verhuisd) anders had ik er niet aan gedacht.

Ik verdenk KPN van bepaalde politieke spelletjes. Men wil zijn waar anderen willen beginnen, maar heeft geen haast om door te pakken als een wijk er heel erg om zit te springen.
Politieke spelletjes? Zelfs dat zou ik het niet durven te noemen.

KPN Kijkt op dit moment zo goed als alleen maar naar waar lokale projecten gestart worden en gaat daar marketing campagnes starten dat zij glas gaan uitrollen.(wat dus dus echt niet waar hoeft te zijn in de nabije toekomst). Op deze manier proberen ze het aantal aanmeldingen voor de andere partijen laag te houden zodat die niet uit gaan rollen.

Hier in Oss hebben ze het ook zo geprobeerd. Eerst niets doen, ondanks aandringen van de gemeente totdat de gemeente en e- fiber de kar zijn gaan trekken en toen dat KPN duidelijk werd dat er een waarschijnlijkheid was dat er een concurrent zou gaan verglazen zijn ze gaan adverteren dat zij Oss ( geen buitengebied) gingen verglazen.
Hierop heeft de gemeente ook weer gereageerd dat dit niet waar was en daar (nog) geen vergunning voor was.
Dat is bij ons (Schagen) ook gebeurd. Een private partij haalde hun percentage niet en gingen dus niets doen. Daarna is vrij vlot KPN gekomen. Zelf had ik de hoop op glas al opgegeven, dus ik was daar wel blij mee eigenlijk.
Ik zie in Schagen centrum sinds een paar maanden allemaal oranje kabeltjes uit de grond steken, is dat niet voor glasvezel?
Oranje kabeltjes steken bij ons al twee jaar uit de grond. We hebben nog niet eens een brief gehad dat er glasvezel komt. Kabeltjes betekenen niets.
Dat klopt. In april heeft de aannemer dat ook bij mij voor de deur in de stoep zo neergelegd, een weekje later kwam een andere ploeg dat sprietje naar mn voordeur 'schieten' met een speciaal apparaat. En een paar weken daarna kwam het afmontage team het laatste stukje naar mn meterkast realiseren.
Nu met de bouwvak zal er wat meer tijd tussen zitten waarschijnlijk.
Uiteraard zal KPN bepaalde plekken kiezen waar de concurrent ook glas wil gaan aanleggen, maar er zijn er ook zeker zat gebieden waar de concurrent er niet eens was en KPN zelf wel ff het glas in de grond kwam stoppen. Van alle dorpen in Friesland (uitzondering Kabelnoord gebied) was er geen een partij die glas wilde aanleggen. Ik was dan ook verbaasd dat KPN hier wel brood in zag. Zo

Inmiddels hebben hier verschillende dorpen met een paar 1000 inwoners nu glas van KPN. De stad Groningen krijgt nu ook glas, Zwolle krijgt Glas, Amsterdam krijgt glas. Van Zwolle en Groningen weet ik zeker dat er geen andere partij was die plannen had voor de aanleg van glas. Daar was KPN toch echt de eerste. Maar dat mocht ook wel, in beide steden was het een drama met DSL
Je zou toch verwachten dat deze strategie, die duidelijk opvalt en niet meer te ontkennen is, toch wel ergens strafbaar is. Al is het maar onder het mom van misleiding. Misschien ook wel concurrentievervalsing / marktverstoring.
Echt vlot gaat dat allemaal niet. Ruim meer dan een jaar geleden hingen de advertenties van KPN hier al. Eind 2019 glasvezel in de gehele gemeente. Inmiddels is bijna augustus 2020 en is het nog steeds onbekend wanneer de uitrol in de wijk gaat beginnen. Uiteraard zal het coronavirus enige vertraging binnen 2020 kunnen verklaren, maar is natuurlijk niet verklarend voor de periode daarvoor.

De snelste optie die ik hier heb is en blijft vooralsnog Ziggo. Het asynchrone netwerk blijft daarin om te huilen. De dag dat de glasvezelaansluiting er komt ben ik weg. Jammer dat dat dusdanig lang op zich moet laten wachten.
Dat is wel apart. Bij ons ging het vrij vlotjes. Er was eerst een particuliere partij bezig, maar die haalde hun percentage niet. Daarna kwam KPN er binnen een jaar, zelf had ik dat helemaal niet verwacht eigenlijk.

Ik heb nu ook Ziggo, opzich niet ontevreden.
Ja i know. En ik bel kpn elk jaar minstens 1 keer: waar blijft het?

Ondertussen is het bij me om de hoek in een nieuwbouw appartementencomplex, maar als ik het wil moet ik zelf dat hele stuk gaan betalen. Ja amehoela dus haha. Ten eerste is dat me wat te kostbaar en ten tweede denk ik niet dat ik mezelf erg populair maak bij de buren.... hoe dan ook, ik wacht echt met smart.

Woon nu in groningen en woonde hiervoor in een dorp ernaast, eelde. En in eelde had ik dus glasvezel. Niet dat ik ziggo nu zo slecht vind, hun verdeelkast staat recht voor mn deur en mn latency is opzich ok, maar ik wil echt glas mn huis in.
Of je doet een buurt onderzoek en probeerd de vraag te bundelen. Zo vallen de kosten wellicht mee.
Ik heb dat voorgesteld, maar kpn gaf me er geen geld voor.

En ik wil graag glasvezel, maar ik ben geen filantropische instelling en al helemaal niet voor een commercieel doeleinde, zoals ik al aangaf.
Tjsa, dan moet je maar afwachten op wat anderen doen. Je hebt je lot hier min of meer in eigen hand.
Je weet dat KPN de hele stad Groningen van glasvezel gaat voorzien? Ze zijn ondertussen al druk bezig en de eerste klanten zijn al aangesloten.
Ja, ik wacht ook daarop. Dat is ook waarom ik geirriteerd raak, het is hier om de hoek zonder enige intentie het de buurt door te leggen. Ik bel ze zeker 1 keer per jaar om te vragen: wanneer?

Ik weet wel, komt wel, maar liever wat sneller. En ik wil best voor ze deurtje bellen hiervoor, als dat helpt. Maar niet voor niks.

Edit: en het antwoord dat ik het ook zelf mocht betalen vanaf dat nieuwbouwcomplex naar mn huis verzin ik ook niet, die kreeg ik echt. En dat terwijl ze zeggen de intentie te hebben het uit te rollen idd.

[Reactie gewijzigd door ImperatorTiber op 27 juli 2020 21:44]

Weet niet welke wijk je woont, maar ze sluiten grofweg wijk voor wijk aan. Ze begonnen in Noordoost (weet niet precies welke wijken), en zullen langzamer aan de rest van de stad doen. Ik rij meestal in Helpman, Oosterparkwijk en Centrum, daar zijn ze in ieder geval nog niet.

Groningen is best groot; daar gaan wel enkele jaren overheen.

Wij hebben sinds een dikke maand glas, ben er (na wat opstartproblemen) wel erg blij mee. Ook al is het 100/100, we halen ruim meer dan 100/100.
Jup, helpman. En het is hier dus wel, om de hoek. Alleen inndat ene nieuwbouwcomplex. Maar als die algemene uitrol begint in noordoost, dan ja dan kan ik nog wel ff wachten....

[Reactie gewijzigd door ImperatorTiber op 27 juli 2020 23:07]

Bijzonder verhaal. Ik besef met met deze reacties dat ik mazzel heb blijkbaar _/-\o_
Het is wel zo dat op plekken waar kabel ligt van Ziggo, KPN geen hele erge haast heeft om hier glas te gaan leggen.
Ik heb hier nu een prima Ziggo verbinding. Dus ik denk dat ze hier een andere overweging hebben gehad.
Met de verbinding van Ziggo is an sich niks mis, alleen de upload laat nog wat te wensen over. Veel te laag naar mijn mening.
Ja, de upload is beperkt. Maar in de dagelijkse praktijk heb ik er niet zoveel last van. Dat is toch vrij persoonlijk of je een dikke upload nodig hebt of niet.
Dat komt door de EU die 100mbit breedband internet verplichting per huishouden, providers worden nu gedwongen wat te doen.
Logisch want het aanbod/snelheid is hetzelfde. Hoe groot zal de groep zijn die van 100/50 over wil stappen naar 100/100. Erg klein denk ik.
Echter is er geen 100/50 bij Ziggo. Fe enige verbinding die ze aanbieden met een uploadsnelheid van 50 mbit/s is het duurste gigabitpakket.
Er lopen momenteel meer dan 70 FttH rollout projecten. Maar je mag de lat altijd hoger leggen :)
Wel hebben een aantal aannemers momenteel bouwvak wat idd 3 weken het e.e.a. 'stil legt'.
Ik vind het erg jammer dat de bouwvak nu zo doorgaat in deze tijd. Tuurlijk die mensen hebben ook recht op hun welverdiende vakantie, maar iedere bouwvakker/aannemer heeft nu vakantie. Hadden we misschien beter gefaseerd kunnen doen zoals met de scholen al het geval is. Kunnen we drukte beter verspreiden en hebben we misschien minder besmettingen straks.
Zolang dat bedrijf niet KPN is, denk ik dat je goed werk doet door de buurt over te halen.
KPN verliest minder vaste klanten en meldt groei van aantal glasvezelklanten

dat komt omdat ze nieuwe wijken hebben aangelegd hebben en aangesloten, buiten dat verliezen ze nog altijd klanten omdat ze gewoon te duur zijn
En wie is goedkoper dan buiten de lokale internet boeren om? Ziggo doet het niet veel beter. Daarnaast zitten ze allemaal op het kpn netwerk dus zie ik het niet goedkoper worden.
tmobile is al goedkoper als je 2 of 3 abonnementen heb dan is het 1000/1000 glasvezel voor 25eur
Daar ga je al je hebt abonnement nodig en die zijn niet echt voordelig van T-mobile zover ik kan zien. Ik neem aan dat je het over mobile abonnement hebt welke voor mij zouden uitkomen voor 22 euro pppm waar ik nu 10 euro voor betaal. Daarnaast willen de meeste mensen graag tv bij hun bundel hebben. Ik neem aan dat dat niet bij die 25 euro zit. Al met al is je T-mobile abonnement dan nog niet zo voordelig.
Daar ga je al je hebt abonnement nodig en die zijn niet echt voordelig van T-mobile zover ik kan zien
Niet? Ik betaal maar € 100,00 per maand voor Internet (1Gbit) + TV + 2x Unlimited Data/bel/sms en 1x Unlimited met 3GB. Daarvoor betaal ik bij KPN € 140,00 tenzij ik één mobiel Unlimited data/bel/sms laat vallen en iedere maand MB's ga delen, dan zou ik € 122,50 kwijt zijn maar verliest één van de abonnementen dus per definitie ook meteen Unlimited Data. De vergelijking met Vodafone durf ik al niet eens te maken.

In principe is en blijft prijzen vergelijken een eeuwige discussie, wat voor mij de goedkoopste en beste oplossing is, hoeft voor jou niet het geval te zijn. Dat zelfde geldt met de klantenservice, dekking etc. iedereen heeft zo zijn/haar eigen mening en ervaringen maar iedereen berekent het ook nog eens op een totaal andere wijze.
Daarnaast willen de meeste mensen graag tv bij hun bundel hebben.
Tegenwoordig zijn TV abonnementen bijna overal optioneel af te nemen. Dat is bij KPN, XS4ALL, Budget etc. bij T-Mobile is dat € 15,00, bij KPN is dat € 10,00 bij Ziggo is het zo'n € 19,95 waarbij het bij deze laatste per definitie al in het internet-abonnement verwerkt is.
Al met al is je T-mobile abonnement dan nog niet zo voordelig.
Precies dat dus...
hier betalen we 3x 25 voor tmobile unlimited, zodra glasvezel hier ligt van tmobile nemen we die dat is 25eur
T-mobile is zelfs met het unlimited abonnement voor mobiel netto €300 per jaar goedkoper met telefonie en TV dan een ziggo alles in 1 250mbps abonnement.

Daarnaast leveren ze gigabit glas symmetrisch normaal voor €40. Tientje meer en je hebt je mobiele abonnement er bij zitten. En laat dat toevallig net jouw mobiele kosten zijn.

Echt reken het even goed door. Kans is groot dat het echt significant goedkoper is.
Hoe werkt dat precies? Want ik zie 1/1 T-Mobile voor €40,- op de website (p/mnd. excl. eenmalige kosten.), gaat de korting omhoog als er meer t-mobile abonnementen hebben?

Want dan is het misschien wel interessant om van Vodafone alvast naar t-mobile te komen.

[Reactie gewijzigd door Donstil op 27 juli 2020 19:18]

als jij 2/3 mobiele abbo's heb bij tmobile en je neemt er glasvezel bij ga krijg je korting voor thuis en je mobiel allemaal 25eur
En die korting is zelfs zo goed dat ze bij telfort niet eens meer de moeite namen me over te halen toch bij hun te blijven toen ik mn abbo stop zette.

‘Oh ja meerde tmobile abbo’s, dan snap ik het’
tjah, tmobile heeft het goed voor elkaar
Moeten het wel unlimited mobile abbo's zijn, anders krijg je 5 euro korting en is 1 Gb 35 euro per maand.
De unlimited abbo kost dan ook 25 euro per stuk.
klopt unlimited abbo's idd vergeten erbij te melden
Aah cool, met de aanvulling van @Doornekamp33 best wel een mooie deal.

Ik ga er eens naar kijken. Thanks.
Als je mobiel unlimited afneemt heb je er maar 1 nodig voor die €25 voor gigabit glas ;)

€50 per maand heb je dan all in internet op vast en mobiel plus unlimeted mobiel bellen en smsen.

Prima deal dus.

TV abonnement kost €15 per maand dus is ook nog wel te doen. Zenderaanbod is prima te noemen. Ja Ziggo heeft er meer, maar dat zijn dan exotische zenders waar je even van moet kijken welke je echt gebruikt.
Hoe werkt dat precies? Want ik zie 1/1 T-Mobile voor €40,- op de website (p/mnd. excl. eenmalige kosten.), gaat de korting omhoog als er meer t-mobile abonnementen hebben?
Kortingen lopen niet meer op, het is dus € 10,00 korting per maand op je mobiel Unlimited abonnement of € 2,50 korting + 2GB extra per maand op je mobiel Go abonnement en anders € 2,50 korting en 500MB extra op een basis-sim abonnement.

Als je dus kijkt op de Sim-Only pagina en daar de korting inschakel zie je dus direct de juiste prijzen. T-Mobile Thuis is 100MB of 1Gbit voor € 25,00 indien je deze combineert met Unlimited data. Wanneer je T-Mobile thuis dus combineert met een Go of Basis-sim dan is T-Mobile Thuis duurder.
Dat ligt blijkbaar aan waar je woont dan. T-mobile biedt bij mij maximaal 100/100 aan en Ziggo toch 1000/1000. Toen ik T-mobile gebeld heb met hoe dit zat, kreeg ik te horen dat ze het anders moesten leasen van Ziggo.
helaas ligt glasvezel van tmobile nog niet overal idd
En helaas waar geen glasvezel ligt, heeft Ziggo monopolie :(
Ziggo heeft helemaal geen 1000\1000 volgens mij. 1000\50 is het maximale.
Ziggo heeft wel 1000/1000, op hun eigen fiber netwerk, gericht op bedrijven (met een bijbehorende prijs). Maar ik verwachten dat Doukkali het daar niet over heeft.
Het maakt niet zo veel uit of het nu 1000/1000 of 1000/50 is. Coax is inferieur t.o.v. glasvezel en ziggo weet er nog een defecte modem bij te leveren (intel puma debacle).
Ziggo moet echt flinke stappen gaan maken op korte termijn. De prijsverhoging kunnen ze er niet meer inhouden, de snelheid kan niet verder omhoog op docsis (ik zit al op max). Dus ben benieuwd wat de volgende stap zal zijn.
Niet. Alleen zakelijk fiber. Maar als je dat niet hebt liggen houd het sws al op.

Anders zijn er andere alternatieven die dan veeel goedkoper zijn.
Het percentage klanten welke 1000mb kunnen krijgen bij T-Mobile is maar zeer gering dat geldt alleen voor klanten die op ODF van T-Mobile zitten, echter zitten zeker 85% tot misschien wel 95% nog op WBA van KPN.
Op WBA kun je bij T-Mobile maximaal 100mb krijgen
Op WBA valt sws weinig te concurreren, daar kan je misschien 5 euro onder KPN gaan zitten door iets minder aan service uit te geven maar veel meer is er niet uit te halen
In het T Mobile topic op het forum werd het afgeraden wanneer je bijvoorbeeld veel online gamed vanwege de stabiliteit (hick ups).

Indien je niet gamed is dat een goed alternatief, maar voor iemand die wel gamed wil je dat risico niet nemen.

Daarom vind ik het zelf niet echt een goed alternatief. Net zoals dat een Tweak oid geen goed alternatief is wanneer je er fatsoelijke (ouderwetse) televisie bij wilt.

[Reactie gewijzigd door Mit-46 op 27 juli 2020 20:02]

Tweak is sws niet heel geschikt voor de normale consument, meer voor de tweakers :)
Een stabiele verbinding is voor online gamen inderdaad veel belangrijker dan veel bandbreedte.. Het zou mij ook niet verbazen als T-Mobile b.v. met een (hoge) overboeking werkt waardoor ze het goedkoper kunnen aanbieden.. Dan loop je dus het risico op packetloss op drukkere momenten (s'avonds en weekenden etc) wat die zogenaamde hickups veroorzaakt.. Ik ben daar ooit eind vorige eeuw voor bij UPC weggegaan, toen overgestapt op een tragere maar wel veel stabielere ADSL verbinding..
Geen last van eigenlijk. Doe de laatste tijd ‘s avonds veel online AoE 2 met vrienden.

Heb meestal de stabielste verbinding van de groep.

Edit: ligt denk ik ook aan de router en andere netwerk apparatuur die ik gebruik. Ubiquiti FTW

[Reactie gewijzigd door supersnathan94 op 28 juli 2020 13:00]

Heb ik vaak ook met mijn tweak lijn, icm de fritzbox die ze mee leveren heb ik 99% van de tijd gewoon de laagste ping van de server als we op een NL server spelen.

Caiway komt wel dicht bij, maar KPN heeft vaak toch wel een ping van 10ms meer als wij CoD: Warzone spelen en zit eigenlijk dichter tegen Ziggo aan.
Klopt, maar mijn ervaring is dat voor een provider waar je minder voor neertelt, minder krijgt. Ze zijn zeker goedkoper, maar je loopt toch wel tegen dingen aan. Je krijgt geen SIP gegevens, router (zyxel) is matig en je mag je eigen router dan wel gebruiken, hulp is er niet (ze verwijzen op hun eigen forum naar posts van gebruikers die het zelf uitgevogeld hebben). En de klantenservice is erg aardig, maar erg incompetent.

Ik vraag me overigens af of de toename van glasvezel klanten bij KPN afkomstig zijn van XS4ALL en Telfort, die vrij recent toch soort van dood is geknuffeld door KPN?

Ik was tevreden met XS4ALL. Goede verbinding, router, service en eigenlijk niet echt tegen hogere kosten. Televisie was al wat minder (maar bleek KPN te zijn). En nu dus overgenomen door KPN. En voor mij is het nooit meer KPN.

Beetje off topic, ik ben nog steeds op zoek naar een goede en legale invulling voor de tv. NL ziet is een stap in de richting. Maar het internationale deel mis ik nog.

Goed... Fijne avond verder
Canal Digitaal? Kost 14,99 of 19,99 p.m. afhankelijk van je pakket.
Appelen en peren imo
KPN is een premium provider en T-mo een low budget provider.
Kwaliteit en service gaan nu eenmaal niet goed samen met low budget aanbieders omdat die nu eenmaal veel geld kosten.
Als kwaliteit en service niet belangrijk zijn, of een premium provider buiten je budget valt, dan zit je bij T-mo idd goed.

Als je T-mo wil vergelijken dan zou ik een partij binnen het eigen speelveld nemen zoals Online oid.

Overigens zie je steenvast de beweging van Premium naar Budget in iedere crisis waar financiële onzekerheid een rol speelt. En aan het einde van de crisis zie je diezelfde beweging weer de andere kant op.

Maar als Premium aanbieder is KPN juist zeer redelijk geprijsd voor de consument. Er zijn zakelijk aanbieders die meer vragen voor minder service ;)
Wat is precies premium aan kpn in vergelijking met t-mobile dan?
Over het algemeen genomen de kwaliteit. T-Mobile Thuis (eerst Vodafone Thuis) komt maand in, maand uit het slechts of bijna het slechts uit de test bij de Consumentenbond. T-Mobile glasvezel scoort zelfs lager dan DSL van de grotere spelers. T-Mobile glasvezel krijgt op gebied van 'kwaliteit internet' het afgelopen kwartaal een 6,7 waar XS4ALL en KPN glasvezel op respectievelijk een 8,6 en 8,3 zitten. Dat zegt niet alles natuurlijk, maar geeft wel een aardige indicatie. Uiteraard zijn er altijd mensen te vinden die nooit problemen hebben bij goedkopere provider X en juist weggegaan zijn bij duurdere provider Y.

https://www.consumentenbond.nl/alles-in-1/beste
Bedankt je voor je antwoord. Ik wist dat niet dat t-mobile zo slecht scoorde op hun internet diensten. Zelf t-mobile internet gebruiker en geen problemen in al die jaren. Eigenlijk met geen enkele provider(Telfort, ziggo). Puur op prijs naar t-mobile gegaan.
1000 Mbit/s met tv voor €40.
Vraag me eigenlijk ook af hoeveel trouwe oude(ren) klanten KPN ook heeft, omdat het een oer Hollands, degelijk merk is. Er zullen veel klanten daarvoor kpn kiezen, niet veel eisen stellen en tevreden blijven.

Daarentegen zie je vaak dat de prijsbewuste consument overwegend kritischer is en een hogere percentage bereid is dat ook duidelijk te melden. (Zelf ben ik jaren al lui bij kpn, terwijl ik tijdens mn studie vaak overstapte)
Ik zet hier wel m’n vraagtekens bij. Hoe kan Ziggo nog een voldoende scoren met die hel die ze de connectbox hebben gedoopt? Totaal onbetrouwbaar apparaat, anders dan de garantie dat je wegens Ping-spikes uit de server word gegooid als je een spelletje speelt. Wat een ellende-geval is dat zeg. Dan zit je bij elke glasaanbieder stukken beter; eigen modem eraan en gaan (komt gewoon Ethernet uit de mediaconverter).

Na 1,5 jaar frustratie bij Ziggo dus ook overgestapt op T-Mobile (gigabit) en nog geen enkele hik gemerkt. TV kan ik niet over oordelen want dat nemen we nog bij Ziggo af. En qua bijgeleverd modem (Zyxel) zou ik het ook niet weten, die heb ik de eerste dag meteen vervangen door een Unifi USG. Misschien dat de problemen die men ervaart met het gebruikte modem van doen hebben.

Pas wanneer je ook bij Ziggo een eigen modem mag gebruiken (zonder de brakke Puma chip) zijn ze wat mij betreft weer een echte concurrent.
XS4ALL is de premium versie van KPN. KPN zelf positioneert zichzelf niet als premium.

Voor degene die vinden dat XS4ALL helemaal KPN is. Nee dat is het niet. De apparatuur niet, de support niet, de administratie niet.

KPN kan daar vooralsnog veel van leren.
Een paar maanden terug allemaal nog mogen ervaren bij een poging over te stappen van XS4ALL naar KPN. Blij dat ik dit uiteindelijk niet gedaan heb, want alleen bij deze poging werd ik alweer moedeloos van KPN en hun administratieve gepruts.

[Reactie gewijzigd door Mit-46 op 27 juli 2020 20:08]

Je weet toch dat XS4ALL van KPN is en was, en inmiddels in KPN op gaat, ze blijven de naam nog een tijdje behouden maar het netwerkdeel wordt de komende 1-2 jaar omgezet. Officieel ben je sinds 1 maart al klant van KPN.
Dat is in de praktijk zeker niet het geval.

Ik heb dat een maand of 2 mogen ervaren. KPN is bij lange na nog geen XS4ALL.
Een simpele handeling als het annuleren van een aanvraag kost hen al erg veel moeite. Niet te vergelijken met XS4ALL. Ook gebruikt KPN niet dezelfde apparatuur en heb je niet met dezelfde supportdesk te maken.

Je gaat af op de berichtgeving in de media.

XS4ALL positioneert zichzelf (aldus hun eigen supportdesk) als premium merk van KPN.
Daarmee kan je stellen dat KPN dus geen premium merk is.

[Reactie gewijzigd door Mit-46 op 28 juli 2020 12:14]

Als kpn zo premium was mogen ze hun mobiele netwerk wil is verbeteren dat vind ik nu teleurstellend tegenover T-Mobile
Volledig offtopic, maar daar wil ik best even op in gaan.
Momenteel is KPN ook vollop bezig met het vervangen van haar mobile netwerk. En het netwerk dat KPN heeft aangekocht beschikt met grote afstand over de meeste capaciteit in vergelijking met die van T-mo en Voda. Dat past ook in de door KPN gecommuniceerde strategie van "het beste netwerk van Nederland" aanbieden, zowel vast als mobiel.
Waarom dat in technische zin ook werkelijk zo is past meer in het mobiel forum imo.
Nog minder service dan bij kpn? Lijkt me haast niet mogelijk maar goed, het zou kunnen.

Mijn ervaring met kpn is namelijk om te huilen, en dan niet alleen maar met internet of mobiel.

Nee naar mijn mening is er weinig premium aan kpn, die kunnen echt niet op tegen tweak bijvoorbeeld, fritzbox met stock firmware vs kpn branded bagger firmware op budget modems of routers.

Ping van de mensen met KPN is ook altijd hoger dan de ping van mensen met tweak/caiway hier in de regio, dus ik kan het premium stukje nog niet helemaal terug vinden.

[Reactie gewijzigd door DarkBlaze op 28 juli 2020 13:32]

Dat is alleen goedkoper als t-mobile een eigen netwerk heeft en niet via KPN WBA gaat.
Is dat exclusief of inclusief die 2 of 3 abonnementen?
inclusief de mobile abbos dan krijg je de korting
Dus mobiele abonnementen + 1000/1000 glasvezel = 25 euro? Dat is spotgoedkoop.
30 euro per maand voor 41 Mbit/s down | 10 Mbit/s up. Nee dank je.
Ben benieuwd of KPN Amsterdam centrum ook echt van glasvezel gaan voorzien. De wijken naast me en de nieuwe complexen hebben/krijgen allemaal glasvezel. De oudere wijken in centrum niet.

Ziggo is ook geen goedkoop alternatief idd.

Overigens bij non-kpn glasvezel aanbieders als ‘glasvezel buitenaf’ / caiway, moet je voor je aansluiting eenmalig €1900 betalen of €15,71 vastrecht. Is dat bij alle andere aanbieders zo?
Vroeger had je netco fourstack. Kon je de plannen voor jouw adres zien. Ook kleinere adsl upgrades. Helaas werkt dat niet meer.

Had me 1-2 jaar geleden ook ingeschreven via jouw link, maar vooralsnog geen bericht. Ze beginnen eerst met andere wijken en richten zich op 320.000 woningen (nog steeds niet heel Amsterdam) in 2028.
https://xs4all-fpi-info.fourstack.nl/

Doet hetzelfde. ;)

Alleen de planningen voor bepaalde projecten laten ze nu ongeveer twee maanden van te voren zien. Dit omdat men er teveel vanuit ging dat bepaalde projecten op die datum ook werden uitgevoerd, wat niet altijd haalbaar bleek door verschillende oorzaken.
Eens, ik zou ze nemen als ze bij mij de boel qua glasvezel zouden aansluiten. Als ik iets anders van ze zou hebben, zou ik ze verlaten.
Maw, er is groei voor KPN bij een nieuwe dienst, maar alles waar ze hun monopolie op hebben (en moeten delen) raken ze mensen op kwijt vanwege de prijs.
KPN verliest minder vaste klanten en meldt groei van aantal glasvezelklanten

dat komt omdat ze nieuwe wijken hebben aangelegd hebben en aangesloten, buiten dat verliezen ze nog altijd klanten omdat ze gewoon te duur zijn
“Te duur” is één ding, een tweede is het “niet luisteren naar klanten” tot in het koppige aan toe.
Ik zou graag naar KPN (glasvezel) willen en meer betalen dan bijvoorbeeld mijn enige mogelijkheid: Caiway
Te duur? Bij mij waren ze de goedkoopste optie na tele2. En ze hebben een veel betrouwbaarder netwerk.
Ik negeer even of ze wel of niet te duur zijn, dat is subjectief.

Een mooie grafiek daarentegen met de toename van mogelijke aansluitingen, tegenover actuele aansluitingen zou m.i. wel een veel eerlijker beeld geven om te zien of de toename komt zoals jij zegt omdat er gewoon meer mensen zijn die het kunnen nemen, of omdat mensen die het eerder al af konden nemen, nu opeens besloten hebben om het ook daadwerkelijk af te nemen.

een nog mooiere grafiek zou zijn om te kunnen inzien of de mensen die nu glasvezel afnemen ook nog steeds reguliere TV/telefonie abbonementen afnemen of dat die compleet zijn overgegaan op glasvezel en puur via internet gebaseerde mediadiensten (gratis of betaald) televisie kijken, maar dat wordt dan wel weer heel specifiek.....
Hier meerdere aanbieders. Niks goedkoper als KPN, als je vergelijkt met zelfde pakket. Daarnaast bieden die andere aanbieders vaak een veel minder pakket wat betreft snelheid en kanalen, extra kastjes etc.
wat is te duur?

ik betaal bij kpn minder voor meer dan bij ziggo....
Glasvezel van KPN is stabiel en zelden storing gehad. Alleen die wifi van het modem heeft weinig bereik, wat heb je dan aan glasvezel in huis... Bij mijn ADSL tweakmodem had je in het hele huis bereik zonder extenders/repeaters tot zolder en op straat... Zat te kijken of TV abonnement nog uit de alles in 1 bundel van Telforttijd kon maar bleek dan duurder uit te zijn zónder TV. Hmm.
Oplossing: gebruik een eigen router/accesspoint met genoeg bereik. Genoeg te vinden.
Tip om soms bereik te vergroten:
Soms heb je de optie om land te kiezen(geen taal). In sommige landen kan het bereik wat verder, dus je kan spelen door meerdere te testen. Pas wel op dat je een kiest die dezelfde kanalen gebruikt als hier.
Maar dan ga je boven de 100mw waardoor je dus illegaal bezig bent, maar niet altijd is hoger zendvermogen ook per definitie beter.

Je creeert ook een hoop ruis, er zijn zeker gevallen waarbij je juist een slechtere verbinding krijgt.
Zie het als iemand wat te hard gaat lopen schreeuwen, daarvan wordt de stem ook minder helder.

In algemeen een router/ap met minimaal 2x2 MIMO en antenne,s aan de buitenkant zijn een stuk beter dan die ingebouwde dingen en je hoeft dan niet boven die 100mw te komen.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 28 juli 2020 08:59]

Hier in buitengebied ism KPN is ook onlangs glasvezel aangelegd. Tevreden over.
Mss iets duurder, maar prima producten en zelden storing.
Goede klantenservice en monteur staat klaar als er iets is.
Binnenkort Mobiele abo verlengen naar unlimited Voor 27,50 p.m.
Tevreden klant.
Daar kan je een iets betere deal uitslepen dan €27,50 per maand. ;) Het is hier omlaag gegaan naar €21,50. Dat was wel een redelijk unieke situatie met wat mazzel, dus ga er maar vanuit dat dat heel erg lastig wordt. Maar €24 a €25/pm is veelal prima te regelen. Al is ‘t “maar”.€25, scheelt je toch weer €60 met één telefoontje.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 27 juli 2020 21:36]

Ik ben ook blij met kpn glasvezel. Sinds eind vorig jaar glas, komend van ziggo.
Vooral de upload die even hoog is als download is heerlijk. En altijd meer dan de 100/100 die wordt beloofd.

Tv is goed, alleen terugkijken en pauzeren werkt niet (eigen router).
Dat zou wel gewoon moeten werken. Heb ook een eigen router en geen problemen met terugkijken e.d.

Ga verhuizen en moet helaas afscheid nemen van mijn 500/500 lijntje. ;( Er is ook geen zicht op glas op mijn nieuwe adres. Zal wel even schakelen zijn naar een Ziggo lijntje.
In mijn wijk is ook glasvezel uitgerold door KPN Netwerk. En aangezien ik in Wba gebied zit (maar mobiel bij Tmobile) kan T-Mobile niet hoger dan 100 aanbieden atm omdat ze de WBA tarieven voor 200/500 te duur vinden.

Ik had graag voor 2x €25 zowel unlimited Mobiel als glasvezel via Tmobile gekozen met 1Gbps snelheid. Maarja hun eigen netwerk is gewoon te klein, dus dan maar KPN voor glasvezel en mobiel kijk ik nog verder. Ik heb nu al 100/30 via vdsl van Tmobile en met de overstap naar glasvezel aansluiting wil ik wel graag een stap hoger kunnen kiezen. Dat kan nu nog alleen bij KPN en partners.
Dat probleem ken ik maar ik ga toch voor 100/100 op dit moment en hoop op termijn dat de wba tarieven omlaag gaan.
Ik had een verkoper van KPN aan de lijn, maar ze konden me niet iets beters dan Ziggo aanbieden. Ik gaf aan dat als ze glasvezel aanboden ik gelijk zou zijn overgestapt. Dat hoorden ze wel vaker zei ze. Tsja...
Hier ook 1Gbs van Tmob. Werkt perfect en zonder problemen hier in Enschede. Ook voor €25 p/m icm unlimited. Jammer dat Kpn/Ziggo dat niet kunnen aanbieden voor een soortgelijke prijs voor hun klanten.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee