Meer dan helft mobiele abonnees KPN heeft ook vast abonnement

Meer dan de helft van de mobiele abonnees van KPN heeft ook een vast abonnement. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van de provider. Het aantal mobiele abonnees en hoeveel ze betalen, liep in de afgelopen maanden terug.

Ongeveer 1,93 miljoen abonnees combineren hun mobiele abonnement met vaste diensten van KPN, tegenover 1,72 miljoen die dat niet doen. Het aantal mensen met KPN Compleet, zoals de provider de gecombineerde diensten noemt, steeg met zestien procent.

De mobiele tak van KPN heeft 5,17 miljoen klanten, tegenover 5,25 miljoen een jaar geleden. Daarvan hebben er 3,65 miljoen een abonnement, de rest heeft een prepaidsimkaart. KPN zegt in de kwartaalcijfers dat het last heeft van concurrentie op gebied van sim-onlyabonnementen.

Gemiddeld betaalt een klant per maand achttien euro voor een mobiel abonnement bij KPN, tegenover twintig euro een jaar geleden. Daarnaast heeft KPN nog steeds last van teruglopende omzet door het afschaffen van roaming, waardoor de omzet uit mobiele abonnementen bijna tien procent lager uitvalt.

KPN heeft ongeveer 3,5 miljoen vaste klanten, een daling van 1,6 procent ten opzichte van een jaar geleden. Steeds meer mensen nemen meer dan één dienst af bij KPN; dat zijn er nu 2,5 miljoen. De omzet van KPN in het eerste kwartaal kwam uit op 1,4 miljard euro, een daling va 3,4 procent. De brutowinst of ebitda kwam uit op 555 miljoen euro, een stijging van 4,9 procent.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

26-04-2018 • 13:06

112 Linkedin

Reacties (112)

112
112
75
0
0
33
Wijzig sortering
Mijn abo steeg in 5 jaar van 50 naar ruim 70 euro. Zonder dat ik daar extra service of diensten voor kreeg.
Het begint toch steeds meer te kriebelen om over te stappen....
De concurrentie heeft de prijzen ook flink opgehoogd de afgelopen 5 jaar, ik denk dat men bij bijna alle providers wel kan stellen dat de kosten zijn gestegen.
5 jaar geleden betaalde je nog 30 euro voor 5GB, nu krijg je dat voor 1/3e en kan je voor 30 euro unlimited krijgen. We zijn van land met misschien wel het duurste mobiele internet naar land met misschien wel het goedkoopste mobiele internet gegaan.
Ik ging er door de prijssetting vanuit dat BlueSS50 het over een vaste aansluiting heeft, niet over mobiel. :) Tenminste, dat mag ik hopen voor hem. Tenzij ie een groot abonnement heeft met een hele dure telefoon erbij ofzo, maar dat is dan z'n eigen keuze.

De mobiele datakosten zijn overigens eerst gestegen en nu weer iets gedaald he. :P Het werd eerst opeens stervensduur vanwege de weggevallen SMS inkomsten. Een paar jaar geleden kreeg je nog onbeperkt internet voor €5 per maand. ;) De snelheden waren lager op 3G waardoor je vast minder verstookte dan nu, maar op 4G is het ook nog even geweest. Maar toen liepen de inkomsten uit bellen/smsen al terug dankzij diensten als WhatsApp dusja.

Wat dat betreft is unlimited niet perse goedkoper geworden, wel is wat je krijgt meegegroeid met de prijs natuurlijk en de vraag vanuit de gebruiker is hoger. :) Wat dat betreft is het misschien nagenoeg gelijk gebleven, maar ik vind niet dat je echt kan spreken van "goedkoper".
Anderzijds is bellen en smsen hetgeen dat daadwerkelijk extreem gedaald is qua kosten. Van €0,25 per minuut met standaard bundels van meestal tussen de 50 en 300 belminuten naar onbeperkt inbegrepen in je abo.
KPN is nog altijd bij uitstek de duurste provider die je je maar kunt bedenken. Ze proberen al enige tijd met lokkertjes mensen over te halen door 5 euro korting te geven als je mobiel en vast bij hun afneemt. Bijna iedereen trapt hier dan ook in en dat blijkt ook wel uit de cijfers.

Uiteindelijk is tele2 gewoon 10 tot 20 euro goedkoper dan KPN met een mobiel abonnement en betaal je vaak ook nog eens bijna niks bij een dure telefoon. Dat is bij KPN bijna standaard ook nog eens 200 euro zelfs bij het hoogste abonnement.

Leuk dat je 5 euro korting krijgt als je mobiel bij je thuis abo pakt! Maar mensen vergeten even te kijken wat ze minder kwijt zijn als ze een andere provider voor mobiel kiezen.

Het is in mijn ogen helemaal niet gek dat de inkomsten terug lopen. Dit heeft KPN dan ook al jaren zelf in de hand! Ze moeten nog vele hogere tarieven rekenen voor hun diensten! Dan houden ze uiteindelijk helemaal niemand meer over.
KPN is hier bij uitstek de provider met het beste aanbod en de beste prijs-kwaliteits verhouding.
Er kan geen enkele provider of combinatie van verschillende providers tegenop, behalve misschien als ik bijvoorbeeld fors inlever op internetsnelheden, service of veel slechtere voorwaarden krijg voor roaming binnen de EU. (En bereik in andere EU-landen, dat is ook nog een dingetje... Bij KPN heb je gewoon overal 4G in de EU.)

Het kan dus misschien wel (marginaal) iets "goedkoper" (lees: lagere maandprijs) dan KPN, maar dan moet ik fors inleveren waardoor ik er weinig mee opschiet als de zaken die ik inlever wel nodig heb of erg prettig zijn om te hebben en de prijs-kwaliteitverhouding er dus ook op achteruit gaat.
Ziggo en Vodafone dan? Vodafone is laatst nog gekozen tot beste provider op gebied van 4G. Dekt ook in de hele EU. Heb uitstekend bereik hier in Düsseldorf en kan gewoon bellen via Whatsapp naar nederland zonder dat het gesprek wegvalt of hapert.

[Reactie gewijzigd door Glamourt op 27 april 2018 16:53]

Die zijn zowel duurder als trager. Als ik vast 300MBit down en 480MBit up inlever, dan nog is Ziggo duurder in de basis. De enige redding is de F1 wat bij Ziggo gratis is (althans, voor de race.), waardoor Ziggo misschien net een lagere maandprijs heeft als ze een hele nette aanbieding doen (ik heb ze tijdens orientatie verlengen gebeld overigens, en dat doen ze dus helaas niet waardoor Ziggo duurder is.) - maar ik dus wel heel erg fors moet inleveren op internetsnelheden; dus veeeeel minder waar voor m’n geld. En een belachelijk lage uploadsnelheid, dat is echt een groot hekelpunt. Hadden ze nou 200/200 geboden dan had ik het best willen overwegen als er een goede aanbieding was; misschien zelfs met 200/100 als er een goede aanbieding bij zat. Maar 20MBit...? Kom op.
En ze hebben dus helaas geen goede aanbiedingen, KPN’s aanbiesing was zo goed dat ze er niet tegenop konden noch wilden.

En wil ik 400/40 bij Ziggo, waarmee ik alsnog 100/460 inlever overigens, is Ziggo weer een stuk duurder dan KPN; zelfs met de gratis F1 erbij.

En Vodafone’s mobiele abonnementen zijn ook niet erg aantrekkelijk. 40GB voor €31. Ik betaal nu bij KPN €28 voor 50GB inclusief Spotify.

Dus nee dat is ook (fors) duurder. :) Alles bij elkaar is ZiggoVodafone combo dus altijd duurder én biedt minder.
Waar heeft Vodafone gewonnen trouwens? Ik dacht dat T-Mobile werd genoemd als beste, al is dat enkel vanwege de snelheid.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 27 april 2018 17:45]

Tele2 levert alles onbeperkt voor 25 euro, maar dat is ook te merken aan de stabiliteit. 4G snelheden die behoorlijk tegenvallen (internetten met 20/5Mbit), sms'jes voor 2FA die niet binnenkomen, of veel te laat l. Of gewoon geen 4G dekking hadden tot afgelopen maand in mijn woonplaats. Wij hebben sinds een maand eindelijk een 4G antenne van Tele2, waar KPN ondertussen al bijna 4 jaar 4G heeft.

Bij KPN zijn de verbindingen stabiel, sms komt direct binnen, hoge snelheden van rond de 150/50Mbit, en in mijn geval niet veel duurder dan Tele2. 20GB en onbeperkt bellen voor 24 euro per maand. Die 20GB red in mij prima mee. Thuis en op het werk zitten we toch op de Wi-Fi.

De verschillen zijn hier duidelijk te merken. Maar als denkt dat KPN duur is, dan zou ik ook eens kijken bij Vodafone, die doen het hier niet veel beter.

[Reactie gewijzigd door krakendmodem op 26 april 2018 16:25]

Maakt Tele2 tegenwoordig geen gebruik van het T-mobile netwerk dan?
Alleen voor 2G en 3G gebruiken ze T-Mobile

Voor 4G heeft Tele2 een eigen netwerk. Tot voor kort had Tele2 geen 4G dekking hier, dus traag T-Mobile 3G met snelheidscap van 2Mbit.
Goed om te weten. Zo te zien garanderen ze ook lang niet overal 4G binnen. Voorlopig nog geen Tele2 voor mij dan.
tele2 heeft ook 100/20 internet, moet je niet 5km vd centrale af wonen..
Ik had het over 4G en niet over DSL. Tele2 had namelijk tot een maandje terug niet eens 4G dekking hier. En op de andere locaties met 4G van Tele2 vallen de snelheden vies tegen.

En ik woon trouwens 500 meter van de centrale af, geen 5km ;) momenteel een 50Mbit dsl verbinding aangezien de centrale nog geüpdate moet worden om hogere snelheden te leveren.
Klopt op snelheid scoren ze beide even goed in de benchmarks. Maar Vodafone is door gebruikers gekozen tot 2de beste klanten services van Nederland. Maar ik hoor vaker dat men zegt dat de snelheid van het netwerk enorm traag is. Maar waar basseert je dat op want de 50mb/s anno zijn kwaliteit download even snel als die van KPN alleen de upload is veel lager. Maar de normale gebruiker gebruikt die hoge snelheden zelden. Ik heb geen 50 MB nodig om bij een website op te vragen of ik toegaan mag krijgen. Daar voldoet 2 MB al ruimschoots. Als je veel thuis werkt via intranet of werkt met een cloud is het een ander verhaal. Maar de doorsnee gebruiker doet dat niet en voldoet de 50mbit anno ruimschoots

http://p3-networkanalytics.com/portfolio-item/netherlands-2/

[Reactie gewijzigd door Glamourt op 27 april 2018 19:11]

Je krijgt waarvoor je betaalt. Bij Tele2 betaal je minder en krijg je ook minder. Ga maar eens internetten tijdens vakantie. Ik wens je dan veel succes met de 8GB (i.p.v. unlimited) op een brakke 2G/3G netwerk.
Raad eens wat er gebeurde iets meer dan vijf jaar geleden? Toen kocht Tele2 als vierde speler een 4G-licentie. Daarna is er in Nederland veel veranderd in deze markt.

Concurrentie is een goeie zaak. Nu T-Mobile Tele2 heeft overgenomen en iedereen zich wild inkoopt/vastzet in quad play abonnementen zie ik het somber in.
Als de Europese mededingingsautoriteit een beetje consequent is, zal de nieuwe combinatie het tele2-netwerk moeten verkopen. Fingers crossed!
6 Jaar geleden betaalde ik 16,50 voor unlimited. Nu betaal ik 17,10... en per maand opzegbaar...

Het is gewoon duur geworden.
Ik begon bij Ziggo ook met tv + internet (150/15) met 54 euro 3 jaar terug, deze kost nu ook meer dan 60 euro ondertussen(ben terug gegaan naar standaard 40/4).
Ik mis er eigenlijk niks aan alles doet het yotube/netflix/ downloads iets langer ja, maar meestal gebeuren die toch al ik niet thuis ben.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 26 april 2018 15:21]

Maat van mij belde Ziggo met de melding dat hij ging overstappen. De Ziggo-dame: "ik dacht het niet". Lang verhaal kort: ziggo heeft het t-mobile (vast) tarief gematcht en m'n maat zit nog steeds bij Ziggo. Het sales/retentie-team krijgt blijkbaar een hoop speelruimte!

Edit: ff het appje erbij gezocht. Hij betaalde 59 euro per maand. Na het telefoontje eerste 6 maanden 18.50 daarna 43 euro

[Reactie gewijzigd door MIchiel_C op 26 april 2018 17:54]

Maar goed wat krijgt die voor deze 43 euro dan, is denk ik dan alleen internet ?.
En tv. Geen extra pakketten. Dit was trouwens alweer in oktober vorig jaar.

[Reactie gewijzigd door MIchiel_C op 27 april 2018 00:41]

Wat voor bijzonders krijg je wel niet voor 70 euro? Bij de concurrentie heb je voor 30-35 euro alles onbeperkt...
ons abonnement is in een paar jaar gestegen met 5 euro ,maar hebben daarentegen geen extra paketten..
De extra pakketten wat we hebben hebben we gratis gekregen van kpn omdat we al jaren dezelfde provider hebben.bovendien heb ik nog smartphone abbo bij hun.
Anoniem: 1031525
@BlueSS5026 april 2018 15:31
Weet je dat heel zeker? Wij hebben hier tot 2 keer toe een snelheidsverhoging gekregen en later mocht ik ook nog een extra zenderpakket erbij kiezen, waar ik uiteindelijk voor Eredivisie Live heb gekozen. De prijzen zijn inderdaad wat gestegen, maar ik heb er zeker ook genoeg voor terug gehad.
Was voor mij de reden ook om direct over te gaan naar nlex, en mobile bij youfone.
ik begon met iets van 51 euro voor alles in 1 (middelste pakket). niet de duurste en niet de goedkoopste met opnemen pakket en gratis spotify.
Door de jaren heen is er compleet bij gekomen dus extra zenderpakket en 5 euro korting op mobiel.

Als ik zou overstappen naar de concurrent zou ik 15,- goedkoper uit zijn (zonder de zenders)
dus overstappen zou nu lood om oud ijzer zijn. dan moet ik Spotify los nemen en wordt mijn mobiel duurder.
Ik blijf dit bijzonder vinden. Okay, eredivisie live erbij bij combineren is erg netjes als je voetbal kijkt, maar de abo's van kpn zijn zo verschrikkelijk duur.
27 euro bijvoorbeeld voor 2gb internet en onbeperkt minuten /sms. Dit verdubbel je dan bij combineren naar 4 gb internet voor 22 euro, maar alsnog is dit stukken duurder als bijvoorbeeld Simpel waar 5gb met onbeperkt bellen een tientje kost. Je moet eigenlijk wel combineren, anders ben je extreem duur uit, met combineren alsnog duur.
Het is net waar je naar kijkt met je keuzes. Ik reis bijvoorbeeld veel, en bij Vodafoon betaal je een bedrag per dag, bij T-Mobile per week en bij KPN blijft de buitenlandbundel een maand geldig (buiten de EU).
Ook heeft KPN roaming bijna overal in de wereld (net als Vodafoon),maar dat geld niet voor alle providers.

In je voorbeeld geef je terecht 4 GB data voor 22 Euro, maar er is ook 20 GB data voor 24 Euro bij een KPN Compleet SIM Only, en daarbij een gratis voetbal pakket op TV (of Plus pakket).
Een collega heeft KPN Prepaid voor zijn zoontje ivm voor 7,50 onbeperkt (trager)internet een maand daarbij mogelijk is zonder verrassingen voor hem.

Maar puur sec is wat de beste keuze is voor iedereen anders, we hebben gelukkig concurrentie en daar richten de aanbieders zich op met ieder hun eigen onderscheidende opties. Daarbij is het net als met bijvoorbeeld mobiele telefoons dat mensen een keuze maken, en soms lijken die voor jou onlogisch, maar voor die persoon zijn ze correct.
Het is net waar je naar kijkt met je keuzes.
--
Een collega heeft KPN Prepaid voor zijn zoontje ivm voor 7,50 onbeperkt (trager)internet een maand daarbij mogelijk is zonder verrassingen voor hem.

Maar puur sec is wat de beste keuze is voor iedereen anders, we hebben gelukkig concurrentie en daar richten de aanbieders zich op met ieder hun eigen onderscheidende opties. Daarbij is het net als met bijvoorbeeld mobiele telefoons dat mensen een keuze maken, en soms lijken die voor jou onlogisch, maar voor die persoon zijn ze correct.
Elk geval is inderdaad anders.

Zo heb ik mijn mobiele abo's op het adres van een familielid staan.
Wel dubbele data, kortingen en een gratis TVpakket, en onderling bellen ( wat we toevallig met die mensen weer wel doen )

Voor mijn jongste is de goedkoopste simonly genomen, 200min/sms zonder data, maar door de compleet, kan er data gewoon overgezet worden naar hem
De andere abo's hebben overvloedig veel ( 50 / 20GB ) dus die 5 / 10 GB voor de simonly plukken we wel ergens vandaan :)

Wat grappig is met de simonly, als je daar de mobiele data aanzet ( zonder datategoed ) doet hij het niet.
Maar als je 50MB ( laagste optie ) overzet, heeft (daarna) hij de hele maand dezelfde lage snelheid als de prepaid van 7,50.

Wel even een actie opzoeken / afwachten, anders betaal je alsnog 10€, hier is het nu 8€/m na aftrek compleet
Voor 2 euro extra zit je op 10gb/20gb (als je ook internet hebt). Dat abonnement dat je noemt is extreem duur inderdaad.
Ik kom bij KPN op 23,00 voor onbeperkt bellen + 10GB (x2 dus 20GB door KPN Compleet) data (en volgens mij zijn de prijzen zelfs nog een beetje gezakt), voorheen Tele2 onbeperkt (maar gebruikte max 12GB per maand) ; daar had ik op de plekken waar ik veel kom heel slechte ontvangst en trage snelheden op het 3G netwerk.

icm Xs4all betaal ik 26,50 per maand, via CashbackXL 60 euro cashback (dat is dus 2,50 per maand) en 1 euro korting op Spotify Premium (8,99 vs 9,99) --> 26,50 - 3,50=23 euro per maand en dan tel ik de 7,50 per maand die ik bespaar op Foxsports nog niet eens mee. Ergo de overstap naar KPN was voor mij persoonlijk erg voordelig, ben effectief 9,50 per maand goedkoper uit dan voorheen.
Extra tv zender meerekenen is wel heel makkelijk, die had je anders ook niet genomen, sigaar uit eigen doos en zeker niet als korting mee te rekenen...
Extra tv zender meerekenen is wel heel makkelijk, die had je anders ook niet genomen, sigaar uit eigen doos en zeker niet als korting mee te rekenen...
Behalve als je die (zoals ik) sowieso al afnam...
Dat mensen pakketten combineren is logisch door de kortingconstructie.
Maar dit verhaal lijkt mij interessantere info voor aandeelhouders dan voor tweakers... :O
Ik ben volgens mij nog steeds goedkoper uit door mijn abonnementen te combineren met verschillende leveranciers/providers etc. Bovendien ben ik dan niet afhankelijk van langzame KPN lijnen, als je glasvezel hebt is KPN misschien aantrekkelijker afhankelijk van de kosten.

Je betaalt (te) veel voor KPN maar wat je er voor terug krijgt vind ik zeer mager.

[Reactie gewijzigd door Zackito op 26 april 2018 13:19]

De combinatiekorting werkt ook bij XS4ALL, die leveren wel degelijk goed internet.
Als je geluk heb dan kunnen ze vectoring toepassen en haal je inderdaad een aanvaardbare snelheid. Dit is volgens mij (nog) niet overal beschikbaar
Ik heb een 500/500 glasvezel abonnement, maar meestal haal ik ongeveer 600/1000. Ik weet niet precies waarom, maar ik zeg er geen nee tegen 😄
XS4ALL geeft 500/500 als indicatie, zelf heb ik met de helpdesk een keer gesproken en in principe moesten ze een getal neerzetten.

Wanneer het rustig is halen ze de cap van het 500/500 abbo af en mag je helemaal losgaan.
XS4ALL geeft 500/500 als indicatie, zelf heb ik met de helpdesk een keer gesproken en in principe moesten ze een getal neerzetten.

Wanneer het rustig is halen ze de cap van het 500/500 abbo af en mag je helemaal losgaan.
Bij mij dus niet, haal altijd strak 50MB/s en geen bit meer. (Glasvezel 500/500 in Eindhoven van Xs4all, toevallig idd gecombineerd met KPN mobiel omdat ik daarmee veel goedkoper uit was)
Zoals mijn post al aangeeft, als het rustig is. Ik heb geen idee of dit per wijkkast/postcode etc is maar ik kan me voorstellen dat in het midden van een stad het niet snel rustig zal zijn.
Bij mij Telfort 200/200 en haal ook vaak 800...

Vind het prima zo. Als ze echt gaan cappen op 200 stap ik alsnog wel over. Desondanks is mijn dataverbruik niet eens zo hoog volgens mij.
Kijk, daar heb je nou wat aan.
En dan zitten wij hier met ons 11/1 DLS lijntje 8)7
Wellicht bij Jonaz? Die werken met een glasvezelnetwerk waarbij de prestaties afhankelijk zijn van het totaalgebruik in de straat. Ze garanderen je altijd 500/500, maar als het rustig is krijg je gewoon door wat de hardware aan kan.
Ja maar dat gaat over het glasvezel netwerk, daar had ik niks tegen :9
Tja, 100/10 (vaak effectief 110/40) halen ze inderdaad lang niet overal. Maar er ligt ook lang niet overal kabel.
Maar je moet je ook bedenken dat voor de meeste huishoudens 100/10 gewoon zat is. De meeste mensen downloaden tegenwoordig haast nooit meer echt grote bestanden (het wordt immer bijna alles gestreamt) en nemen dan wel genoegen met een wat mindere verbinding. Die ene keer per maand 5 minuten wachten is de enorme extra bedragen voor de kabel gewoon niet waard. Het belangrijkst voor de ervaring is een bepaald minimum aan bandbreedte (voor het gros zal 20-30 Mbit/s voldoen daarin) nodig en is de kwaliteit van de verbinding verder veruit het meest belangrijk (latency en reliability) en daar moet ik zeggen heb ik de afgelopen 5 jaar doorgaans beslist betere ervaringen gemaakt met het KPN netwerk dan het Ziggo netwerk. Maar het sample is natuurlijk wat klein om daar algemene conclusies uit te trekken.
De meeste mensen downloaden tegenwoordig haast nooit meer echt grote bestanden (het wordt immer bijna alles gestreamt) en nemen dan wel genoegen met een wat mindere verbinding.
Dit vind ik een vreemde redenatie.

Film downloaden is a-synchroon. Download snelheid heeft dus minder impact op mijn kijk beleving (aangezien ik tijdens het kijken geen bandbreedte nodig heb). Dat is nogal iets anders dan wanneer er meerdere gezinsleden gelijktijdig via streaming naar een film oid kijken.
Het punt is, als je download, moet je wachten tot de volledige download afgesloten is. Dat is nu beslist niet meer nodig. Streams zijn meestal niet meer dan 5Mbit/s. Zelfs met UHD komt het 25Mbit/s niet teboven en alle tegen alle beloftes over de toekomst van UHD door aanbieders is de hoeveelheid UHD materiaal dermate beperkt dat je de hoeveelheid van die streams redelijk kunt verwaarlozen.
Natuurlijk betekent dat niet, dat er in de toekomst niet meer bandbreedte nodig is om dat te realiseren, maar een telefoon gaat nooit een UHD stream nodig hebben en voorlopig geldt dat ook voor tablets en bijna alle laptops. Ja, er is in de toekomst meer bandbreedte nodig en nee, de meeste mensen zijn niet bereid daar nu al voor te betalen. Ze benutten het immers niet. Vandaar dat voor het gros van de huishoudens 20Mbit/s prima voldoet, voor grotere families misschien 30-40Mbit/s.
En daarom is een high-end KPN verbinding (al heeft ie "maar" 100Mbit/s) voor het gros van de mensen al overkill. De advertenties met "je download daarmee een UHD film in x minuten" zijn gewoon achterhaald. Maar het probleem is dat je als provider niet kunt adverteren met:
20Mbit/s = 4 streams,
50Mbit/s = 10 streams,
100Mbit/s = 20 streams.
Dan gaat iedereen rechtstreeks voor de laagste verbinding want in hoeveel huishoudens zijn er meer dan 4 streams tegelijkertijd gaande? Jij trapt gewoon in het oude marketingmodel van de aanbieders die alsmaar hogere bandbreedte proberen te pushen naar iedereen. Maar een doorsnee gezin heeft even weinig aan een 400Mbit/s verbinding als ze aan een Core i9 met GTX1080 Ti en 64GB RAM hebben. Het is gewoon ronduit overkill.
Jij trapt gewoon in het oude marketingmodel van de aanbieders die alsmaar hogere bandbreedte proberen te pushen naar iedereen
Valt denk ik wel mee. Abonnementje van nog geen 20 euro per maand, films komen 's avonds binnen als ik lekker lig te slapen (weet het is niet helemaal legaal). en ik haal op 1 avond meer films binnen dan dat ik in een week kan bekijken. Ik laat me dus niet gek maken door dikke bundels, ook op de gsm niet, die zit thuis en op het werk op de wifi, dus geen onbeperkte gsm bundel nodig.
(weet het is niet helemaal legaal)
Het is gewoon illegaal he. Je kunt natuurlijk ook downloads legaal kopen, maar ik heb zo het vermoeden dat dat niet is waar jij hiermee op doelt. Maar goed, ik denk dat niemand hier kan ontkennen dat ie ooit iets dergelijks heeft gedaan.

Het punt was, dat zelfs met een verbinding van 20epm je maar weinig vantevoren hoeft te downloaden omdat je de meeste dingen prima kunt streamen. Als je een netflix abo bijvoorbeeld via Turkije neemt kun je de 4 scherm + UHD variant voor pakweg 8epm hebben dus het hoeft niet eens zo duur te zijn.
XS4ALL levert over dezelfde verbinding. Aan de achterkant zijn er minor verschillen, maar of dát dan de premium prijs waard is...?
Minor verschillen? Vergelijk voor de grap eens verschillende tracerts naar bijvoorbeeld Google of Nu.nl .. Dáár zit de kwaliteit van XS4ALL, dat het eerste deel (vanaf de CE gezien) over hetzelfde stukje L2 netwerk gaat doet daar niets aan af.
XS4ALL levert over dezelfde verbinding. Aan de achterkant zijn er minor verschillen, maar of dát dan de premium prijs waard is...?
Xs4all is de enige provider (in mijn woonplaats) waar je nog een vast IP kan krijgen, dat was de reden voor mij om met hen in zee te gaan.
Daar zijn de meningen redelijk over verdeeld. Ik heb helaas wel wat slechte ervaringen met XS4ALL met name op het gebied van support.

Scenario: Zakelijke DSL verbinding via XS4ALL met een Cisco 887 router en daarachter een Cisco ASA. Storing op de DSL verbinding. Dat meld je dan in de hoop dat ze een monteur gaan aansturen maar het enige wat ze willen is dat het modem een factory reset geeft. Welk modem? De router? Echt niet daar zit een config in die op maat gemaakt is.

Vroeger vond ik XS4ALL erg goed maar tegenwoordig niet meer. Dat vind ik ook echt jammer maar het is niet anders. Ik zal dan ook echt niet meer XS4ALL aanraden. Doe dan maar een RoutIT verbinding die snappen tenminste wat een serieuze CPE is.

Maar dat is just my 2 cents.
Je bedoelt deze https://www.cisco.com/c/e...ces-router-isr/index.html ?

Zakelijk of niet, EOL producten ga ik ook als IT-er toch even melden; probeer eens een FR, want meer dan dat doe ik er niet aan tenzij je supported materiaal neerzet zodat ook ik ergens heen kan mocht ik iets niet snappen.

Daarnaast als je daar toch zoveel last van had, hang er een simpel dsl ding op, je bent toch al down, reset deze en kijk of er een verbinding opgebouwd wordt, nee > provider probleem, out of your bloody hands... deal with it. of wel verbinding > dan zul je zelf in de systemen moeten duiken want of je SLA nu wel of niet zakelijk is, EOL producten zal veelal niet voor een 'simpele' huistuinkeuken bedrijf ondersteuning voor te vinden zijn.

Met je RoutIT oplossing, heb je hetzelfde alleen weer een laag tussen de storingsfactoren. Maargoed das mijn ervaring in de praktijk he ook een 2tal centen.
Ik denk dat hij een 887VA bedoelt (aan de buitenkant identiek :P) en die is nog zeker niet EOL.

@Mieske666 Factory reset zou ik inderdaad ook niet doen en kun je als leek zijnde ook helemaal niet op zo'n doos. Als je al water ziet branden bij het horen van de term 'Console'.. Ik heb altijd een FritzBox! achter de hand om deze eventueel aan de DSL lijn te kunnen hangen zodat de helpdeskmedewerker hun vragenlijstje kunnen afwerken.
Ik zeg toch precies hetzelfde ? ....
De combinatiekorting werkt ook bij XS4ALL, die leveren wel degelijk goed internet.
Ja, hebben die een ander internet dan ?

De laatste keer dat ik een ander internet kreeg, bleek ik op Compuserve te zitten
Ik kan glasvezel krijgen maar dan als nog is niet goedkoper, ik heb bij Ziggo gewoon standaard pakket 40/4 46 euro(bij kpn kost het 49 euro tv + internet niet alles in 1).
Oke 3 euro verschil is niet veel maar het is wel goedkoper.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 26 april 2018 13:31]

Bij Telfort krijg je 50/5 voor €42,50 per maand over glas, internet + TV. NLE is 1 euro duurder maar dan heb je er ook telefonie bij. Is toch weer 40 euro per jaar goedkoper en dan reken ik de 'overstapbonus' nog niet mee...
Klopt telfort is inderdaad 42.50 heb ik ook eens naar gekeken, maar dan moet ik moeilijk gaan doen met de router.
Hij staat nu in de huiskamer en met 1 homeplug kom ik in mijn computer kamer, hier staat mijn Nas en nog een kleine werkplek.

Zo heb ik daar ook een bekabeld netwerk en voor de Nas sowieso wel handig, anders zou ik 3 homeplugs nodig hebben(geen idee of dat lekker werkt).
Dus van meterkast naar huiskamer voor de tv/ps4, en de andere kamer voor de Nas/werkplek.
Ik heb hier 4 homeplug stekkers om ook in de schuur internet te krijgen (IP camera en zonnepanelen omvormer). Werkt prima.
Je hebt ook homeplugs met meerder ethernet-poorten. Al kan natuurlijk niks tippen aan gewoon kabels, in huis zou ik dat gebruiken.
Oke dan misschien toch maar eens kijken en informeren bij telfort, zit er op zich prima alles werkt maar goed als het goedkoper kan :).

Uiteraard kan niks tippen aan normale kabels door het huis, ik huur echter een appartement en ga niet de wanden slopen.
Daarbij werken die plugs meer dan snel genoeg voor mij, ik haal gewoon de max snelheid eruit 50/5 haal ik bij ziggo (Abbo 40/4).
Je betaalt (te) veel voor KPN maar wat je er voor terug krijgt vind ik zeer mager.
Ligt er denk ik aan wat je verwacht.

Ooit abonnement vaste lijn KPN ingewisseld voor Tele2, was goedkoper, maar elke maand factuur klachten (kost ook tijd en frustratie). Heb inmiddels al jaren geen vast lijn meer.

KPN mobiel ingeruild voor Ben (T-Mobile) ik woon niet in de randstad, dus vaak geen bereik. Het hele issue van geen bereik kende ik bij KPN niet. Ja, ze zijn misschien duur maar als dat betekent dat ik bereik heb, en daarvoor niet naar de randstad hoef te verhuizen. Dan betaal ik wel iets meer per minuut/MB

edit was een typo

[Reactie gewijzigd door Sograd op 26 april 2018 13:52]

Bovendien is de combinatiekorting een sigaar uit eigen doos, omdat bij andere (virtuele) providers die korting reeds is verwerkt in de tarieven, zonder dat je daar mobiele en vaste diensten hoeft te combineren.
KPN bestaat voornamelijk uit de ouderwetse generatie. Die hebben nog een vaste telefoon in huis, zoals mijn vader.
De écht ouderwetse generatie heeft inderdaad een vaste telefoon in huis, en betaalt daar vrolijk 16,50 per maand voor. Naast een ouderwetse ADSL-verbinding met een uiterst brakke Experia Box.

Om glasvezeluitrol in mijn omgeving voor elkaar te krijgen ben ik bij heel veel mensen langs geweest en het is echt tenenkrommend hoeveel 65+'ers vrolijk 70 euro per maand neerleggen voor 5 mbit en een telefoonlijntje. En daarnaast nog 20 euro voor de schotel betalen, want over 5 mbit levert KPN natuurlijk geen TV.

Ik vind het bijna diefstal. Het was zo wel makkelijk om mensen naar ons eigen glasvezelnetwerk over te laten stappen, maar ook bij KPN (dochters) zelf kan dit gewoon fors goedkoper.
Daar zijn de Tweakers voor: als ik mijn moeder naar de winkel laat gaan komt ze terug met een S8 note en 20Gb data. En daar speelt ze dan Solitaire mee.
Haha een S8 Note, dat klinkt als iemand van 50+ ;)
Oh, dan behoor ik blijkbaar tot die ouderwetse generatie. ;(

Ik heb KPN omdat ik de prijs/kwaliteitsverhouding prima vind. Een prima dienst, stabiele kwaliteit en goede service voor een nette prijs. Ja, de combinatie kan vast goedkoper maar kwaliteit en service is mij ook wel wat waard.
Wat dus juist weer motiveert om nog meer in te springen op die combi-pakketten, net zoals zo'n Vodafone/Ziggo, erg leuk voor de mensen die het hebben/kunnen, maar flinke naaistreek voor de mensen die zulke combi's dus niet kunnen.

Goed, heb uit 'coulance' toch nog Ziggo korting gekregen op mijn Vodafone abbo, maar ik heb geen enkele combinatie voor thuis waar ik zulke combi-pakketten in aanmerking zou kunnen komen.
He? Als je Ziggo én Vodafone hebt dan heb je toch sowieso recht op die korting? Waarom kreeg jij het uit coulance en waarom is die combinatie niet mogelijk?
Bedoel je dat je thuis geen Ziggo heft maar Vodafone je toch een korting heeft gegeven? Dat is best netjes van ze. Heel netjes zelf. :)

Een naaistreek is het niet, je krijgt op wel meer plekken "korting" als je meerdere producten afneemt - that's business en klantbinding. (Eigenlijk hebben ze meestal gewoon de afzonderlijke producten iets duurder gemaakt waardoor het loont om meerdere af te nemen óf ze het zo inrichten dat voor nét die een a twee euro extra ja wel veel meer waar voor je geld krijgt. (Maar alsnog die €2 extra kwijt bent :P)).

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 26 april 2018 14:12]

Komt inderdaad dat ik geen Ziggo kan krijgen hier, dus ik ben voorlopig ook niet van plan te gaan verlengen, ik laat dit contract wel rustig doorlopen :P

Ik snap wel dat het puur business is, maar het is best zuur als je precies tussen alles valt, KPN heeft enkel 27mbit als optie (err... nee dus), Caiway (via Rekam) levert geen mobiele telefoon, Ziggo is geen optie, overige DSL waar wel mobiele optie is, zie 27mbit :P
Nee ik heb geen 5 euro korting bij mijn mobiel gehad, aangezien het alleen voor nieuwe abbo's was en niet lopende(Dus als ik volgend jaar zou verlengen wel).
De andere dingen als extra data en tv pakketten die kreeg iedereen.
Heb mijn tv + vaste telefoon bij KPN lopen, maar mobiel niet. Zelfs met de kpn compleet korting zijn ze nog te duur ivm met andere providers. Bereik is voor mij sowieso geen probleem in de Randstad.
Idem, kom ik weer uit bij mijn Ben abonnementje van 300 minuten en 3gb voor 12 euro per maand, maandelijks opzegbaar.
KPN not even close zeg maar.
Waarom zou je voor Ben gaan als je ook voor Simpel kunt gaan? Beiden op hetzelfde netwerk, alleen is Simpel stukken goedkoper.

Ik betaal 7,50 voor 500 minuten, onbeperkt sms en 2GB data.
Voor 10 heb je 5GB en onbeperkt bellen, 1000sms.

Ik snap wel dat KPN stelt last te hebben van sim-only concurrentie.
Ik zit er toch ook aan te denken soms naar simpel te gaan, zit nu al 10 jaar ofzo bij Vodafone al weer(nergens problemen mee verder ofzo).
Het is wel lekker makkelijk gewoon verlengen bij vodafone, kan 2 gb en 150min voor 13 euro maandelijks krijgen(op zich prima prijs).

Maar ja als ik 2gb data voor 7 euro kan krijgen waarom niet, ik hoef geen idioot grote bundel.
Als ik nu weer verleng bij Vodafone met red krijg ik bij de goedkoopste 3gb, dat gaat dan omdat ik ziggo thuis heb 6gb worden.
Ik moet nog tot en met de 30ste en heb pas 900MB verbruikt, ik heb 1,5gb eigenlijk wat verdubbelt is nu naar 3gb door vodafone/ziggo vorig jaar.
Weet niet of het nu wel kan, maar ik kon geen emails verzenden bij Simpel.
Zij hadden geen mailserver draaien.
Ging een tijdje (illegaal) via de instelling smtp.kpnmail.com, totdat de KPN dit alleen nog maar voor eigen cliënten werkzaam maakte.

Ben weer teruggegaan naar de KPN en ben zeer tevreden.
Mail verzenden doe ik nooit met mijn telefoon, eigen verzend ik al nooit emails(prive).
Ik krijg ze alleen met spam of postnl van pakketje onderweg, maar zelf versturen nee eigenlijk nooit.
En email van een provider gebruik ik al sowieso nooit, aangezien als je wisselt weer alles moet omzetten.

Email bekijken doe ik ook eigenlijk al nooit op de mobiel, aangezien er toch niks boeiends op binnen komt.
Maar je mail van outlook of weet ik het moet toch gewoon binnen komen, aangezien dit niet via hun verloopt ?.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 26 april 2018 16:22]

smtp is voor verzenden!

Als ze geen mailserver hebben voor cliënten, dan hebben ze ook geen mailadressen voor cliënten, zoals bij bijvoorbeeld KPN wel het geval is.

Heb het ook helemaal niet gehad over een ???@simpel.nl emailadres.
Een mail verzenden via de mail-app lukte gewoon niet (en dat lag niet aan de app).
Maar ja simpel is een mobiele provider, dus waarom zouden ze dat moeten hebben.
KPN is ook een mobiele provider en bij hun kan ik wel alle emails versturen.
Dat Simpel goedkoper is komt dus o.a., omdat dat bij hun niet kan.

Iemand, die de mogelijkheid wil hebben, om met hun mobiele telefoon, zowel emails simpel te ontvangen als verzenden via een mail app en niet alleen via webmail, kon dat niet met Simpel. Of dat nu wel kan weet ik niet, want ik heb simpel geen Simpel meer.

"sorry voor de woordspeling, maar ik kon het simpel niet laten." :)
KPN is niet alleen een mobiele provider, zij hebben het hele pakket :).
Simpel is alleen een mobiele provider, hebben geen internet thuis enzo.

Dus dat zij jou geen mail adres geven kan ik snappen, wat moet je sowieso al met een email van de proivder.
Gewoon hotmail, gmail of weet ik het gebruiken, ben je niet afhankelijk van je provider :).
Voor 10 heb je 5GB en onbeperkt bellen, 1000sms. <-- link? Ik kom veel duurder uit.
https://simpel.nl/
Bij ben is dat inderdaad 17 euro. Simpel is voor dat aanbod dus 41% goedkoper (dan moet je 1000 sms wel als onbeperkt zien).

Lyca is overigens op het KPN netwerk ook niet duur, onbeperkt bellen, smsen en 3GB internet per 30 dagen voor 10 euro (10,14 per maand).

Edit: de +2GB bij het lyca stukje verwijdert omdat dat slechts eenmalig mogelijk is.
De bonusdata van 2GB [knip] alleen geldig bij de eerste automatische verlenging.

[Reactie gewijzigd door JDVB op 26 april 2018 15:39]

simpel 5gig onbeperkt bellen 10 euro.
ben not even close zeg maar.
Stijging van winst bij een dalende omzet. Iets zegt me dat 5G nog wel even op zich laat wachten.
En de uitrol van glasvezel ook :Y)
Daarvoor moet je klagen bij de ACM die de hele situatie veroorzaakt heeft :P
Het is dat kwaliteit vanuit KPN (lees bijna geen storingen) goed is bij mij thuis (glasvezel) en KPN compleet de prijzen wat verzacht, maar anders was het bij mij de deur ook al uitgeweest :)

De snelheid van de itv decoder vind ik ook wel prettig in tegenstelling tot andere decoders die ik al heb gehad.
De snelheid van de itv decoder vind ik ook wel prettig in tegenstelling tot andere decoders die ik al heb gehad.
Het energieverbruik is ook zeer relaxt... Dat ding eet geloof ik maar 5 tot 7W ofzo in bedrijf, dat is netjes.
De UI is wel spuuglelijk maar dat is van ondergeschikt belang. :P
Ik heb er ook een timer op zitten, dat hij 's nachts tussen 1:00 en 5:00 uitstaat. Scheelt denk ik ook in eventuele storingen en verbruik.

Mocht ik wel tv kijken, dan start ik de app op.
Het zgn. vaste abonnement krijg je er bijna gratis bij. Vast bellen in het pakket is nml. 1 euro extra (bel basis). Ik heb al eens vast bellen proberen op te zeggen, dit leverde mij niets op, mogelijk 1 euro minder. Zo'n vaste lijn is wel eens makkelijk, als de mobiele lijn niet beschikbaar is.
Ik vind het vooral handig om gewoon niet m'n mobiele nummer aan sommige mensen en bedrijven te hoeven geven. Gewoon de vaste lijn, wordt je iig niet gestoord als je niet thuis bent. En minder kans op telefoon/sms-spam. Dat is die euro per maand wel waard. :P

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 26 april 2018 14:15]

Ah goedkopere mobieltjes...
Ik dacht hier gister toch anders te lezen van onze marketingvrienden van Gfk.8)7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee