Klanten vast internet KPN betalen gemiddeld 3 euro meer dan jaar geleden

Klanten met vaste diensten bij KPN betalen gemiddeld 3 euro per maand meer dan een jaar geleden. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van de provider. Waar een klant vorig jaar gemiddeld 45 euro aan KPN betaalde, is dat nu 48 euro.

Dat klanten nu gemiddeld meer kwijt zijn, ligt aan de prijsverhoging van juni, het opheffen van Telfort en de teruggang van de populariteit van goedkopere diensten als analoge telefonie en Digitenne, zegt KPN in zijn kwartaalcijfers. De gemiddelde abonnementsprijs is al langer aan het toenemen, want die lag begin 2018 nog op 43 euro. Op mobiel gebied is die stijging niet te zien: daar bleef de gemiddelde prijs van een abonnement gelijk op 17 euro.

KPN verliest nog altijd klanten op vast gebied. In totaal gingen er 51.000 klanten weg afgelopen kwartaal, maar dat is minder dan de 63.000 klanten die het kwartaal ervoor vertrokken. Het is onbekend of er invloed is van het plan om XS4ALL op te heffen. Er is veel verzet tegen dat plan en de ondernemingsraad maakte onlangs bekend naar de rechter te stappen. KPN's nieuwe directeur Joost Farwerck zegt tegen Radio 1 dat hij in gesprek wil met de ondernemingsraad, maar lijkt het schrappen van XS4ALL door te willen zetten.

Steeds meer klanten combineren vaste en mobiele diensten, zo blijkt uit de cijfers. Inmiddels zijn er 1,4 miljoen klanten die dat doen, met gemiddeld 1,6 simkaarten per huishouden. Het aantal mensen dat een gecombineerd abonnement afsloot is klein, met 5000 afgelopen kwartaal. Het nieuwe Hussel-abonnement moet dat aantal volgens de provider weer opstuwen. Bijna de helft van de vaste klanten heeft ook een mobiel abonnement bij KPN.

Door Arnoud Wokke

Redacteur Tweakers

25-10-2019 • 14:14

219

Reacties (219)

219
216
125
5
0
70
Wijzig sortering
Ja, want dat husselen is een interessant aanbod. Maar niet echt.

KPN lijkt voort te bestaan op een kwaliteitsnaam van vroeger, ik zie in hun aanbod echt geen reden om over te stappen vanaf bijvoorbeeld T-mobile. Ze staan daar echter niet alleen in, Vodafone zou bijvoorbeeld een optie zijn maar alleen omdat ik Ziggo al heb, zonder prijzen zij zichzelf ook uit de markt.

Leuk die combinaties, maar geef ook interessante opties voor mensen die dat niet willen; anders lopen die allemaal weg. Moet je nog meer geld uit de mensen trekken die vooralsnog wel willen blijven.
Het uit de markt prijzen van Ziggo valt helaas tegen. Ziggo heeft een monopoly. Ik ben helaas gebonden aan internet via de coax. ADSL is hier 10 mbit. En dat is in Barendrecht, onder de rook van Rotterdam.
Je kan ook overgaan op 4G met unlimited access abbo en je telefoon als modem gebruiken. Ben je altijd nog een stukje goedkoper uit dan Ziggo.
Unlimited, is unlimited voor je telefoon, niet voor je hele huishouden. Is niet de bedoeling dat je dat abonnement hoofdzakelijk voor hotspot data gebruikt....
Dan is het veel lucratiever om 1 snel abonnement bij Ziggo te nemen en die met je buren te delen.
Sterker nog: als je een 06-nummer alleen gebruikt voor data dan is dat een overtreding van de voorwaarden van bijv. Robin Mobile. Als je alleen maar data gebruikt dan heb je een 097-nummer nodig.

En die zijn een stuk duurder dan de "Unlimited" abonnementjes met 06-nummer :)
Het vervelende is dat ze datasims weer niet als duo-/dual sim (2 sims, 1 sim tegelijk actief) willen of kunnen leveren. Dan moet je toch weer een 06 hebben en alleen voor data gebruiken.
Daar kwam ik dus ook achter. Ik heb via XS4ALL een gratis datasim met 1 GB datalimiet gekregen. Ik wilde die met een dongletje en raspberry pi gaan gebruiken als backup lijn en om monitoring smsjes mee te gaan verzenden. Dat sms-verhaal gaat dus niet door, want het is zo'n 097-nummer ;(
De XS4ALL sim met 097 nummer kun/mag je geen SMS mee versturen en ontvangen. Een Tele2 datasim met 097 nummer mag je wel SMS mee versturen en ontvangen.
Het SMS gedeelte is dus provider afhankelijk.
Nou nee. Zelfs vaste lijnen (zoals bijvoorbeeld die van Ziggo) hebben een 'Fair use policy'
Zie ook:
Artikel 20
Oneigenlijk en excessief gebruik
Link

Providers zijn niet gek hoor. Data versturen kost geld. Zo simpel is het.
Artikel 20 gaat over telefonie:
De Klant zal geen oneigenlijk of excessief gebruik
maken van Ziggo Bellen en overlast voor anderen
te voorkomen.
Eigenlijk kost versturen juist niets, ontvangen wel. Peering is daarop gebaseerd.
Het gaat natuurlijk niet om de peeringkosten, maar om de "opportuniteitskosten" van het gebruik van data bij die provider, in de zin van een verminderd serviceniveau/bandbreedte bij andere klanten. De ether heeft immers een zeer beperkte capaciteit t.o.v. vaste aansluitingen.
'Unlimited' met een strikte Fair Use Policy en/of dag limieten is toch nog altijd een compleet ander product met andere use-cases.

50x een SMSje sturen per dag je die dag nog één GB wilt tijdens het downloaden van je nieuwste aankoop op Steam :+
Je krijgt volgens mij een waarschuwing als je nog 500mb over hebt. Op die sms zet je dan toch gewoon op auto-respond.
Verder ken ik de specifieke situatie niet, als je gamed, etc. en baat of om andere redenen een stabiele verbinding nodig hebt is het natuurlijk niet aan te raden. Maar als je gewoon aan huis tuin en keuken gebruik van internet doet lijkt wel het weldegelijk een optie.
Daarbij hangt natuurlijk ook alles af van de ontvangst, afhankelijk waar je zit kan de snelheid nogal verschillen.
Volgens mij is unlimited niet unlimited. Kleine lettertjes.
Dat is natuurlijk niet vergelijkbaar. Leuk voor browsen en misschien Netflix maar voor downloaden van grotere bestanden zoals games, en de daaraan gerelateerde latency afhankelijke gameplay totaal ongeschikt.

Om over de TV aansluiting nog maar te zwijgen.

[Reactie gewijzigd door FrankoNL op 23 juli 2024 05:43]

"unlimited" is niet unlimited, je krijgt 5 GB per dag, en als die op is kan je die opwaarderen met 1 GB, dit kan zogenaamd ongelimiteerd, maar werkt niet altijd
Bij tmobile heb ik hier een leuk scriptje voor geschreven in tasker.. helaas is deze verloren gegaan toen de mobiel die als hotspot fungeerde overleed.
MAar daar kon je gewoon 10GB in 1 keer bij kopen (naja 10 x 1gb)
Is geen optie. Max 5gb en dan iedere keer opwaarderen via de app.
Ik stream 4K, heb xbox game pass (games downloaden van 60gb vaak) Werk vaak thuis, ben iter dus veel Iso's etc kan moeilijk elke paar mins me data opwaarderen.

Enige optie voor snel internet bij mij is Ziggo, de rest was maximaal 50mbit waar ik niks aan heb.
Ik heb nu een internet unlimited abbo van tele2 25 euro per maand.
Van dat abbonement kijk ik netflix, internet ik, kijk ik tv.
Het is ongeveer 300GB per maand.
Mn telefoon als hotspot en automate ( tele2 bundle booster aan).
Ik ben er zeer tevreden mee.
Hoe kijk je tv via zo'n mobiel abo?
Ziggo Go van m'n ouders via de chromecast op de tv :)
Nou weet ik niet waar jij woont in Barendrecht, maar er zijn ook zat plekken in die plaats die 107Mbit bieden in tegenstelling tot de door jou genoemde 10Mbit/s. Neem bijvoorbeeld 't Rak, de Kreek, Middenbaan maar ook Trompstraat (80+ Mbit). Rond de Mozartstraat is de snelheid zelfs 200Mbit/s bij KPN.

Voor legio aan mensen die woonachtig zijn in die omgevingen is er wel degelijk concurrentie voor Ziggo (of te wel, overstappen naar KPN).
En voor een heleboel dus ook niet.
Ik woon in zo'n zelfde situatie.
Deze straat heeft zo'n 20-25 Mbit aan datasnelheid via de ADSL. Terwijl ik nu via Ziggo 250/25 heb.
3 straten verder hebben ze 200Mbit/s via de ADSL (VDSL?) lijn.

Zo heeft Ziggo echt nog steeds een monopolie in veel buurten en weinig mensen beseffen dat.
A64_Luuk bedoelt natuurlijk Vodafone en niet Ziggo. Daarnaast maakt die Duopoly niet uit, want overal worden dezelfde tarieven gehanteerd. Ook hier in Leeuwarden waar wel glasvezel en Coax is en wel de keus is uit 5 tot 10 providers. Het is dus een marktconforme prijs die Ziggo hanteert, anders zouden inderdaad alle klanten wel weglopen.
Afgelopen week weer eens in een huisje gezeten en volgens mij lag dinsdag het internet eruit en donderderdag en dat kwam volgens de bungalow beheer aan Ziggo die vaak er uit ligt. Hij had zelf een beter ervaring met KPN, Het viel me ook op dat de insteekkaarten /TV kijken via ziggo van kanaal naar kanaal best wel lang duurde en dus eventjes op zwart gaat voor een paar seconden erg bizar.

Ik ben blij dat ik KPN dan gebruik en dan betaal ik wellicht 10 euro meer per maand, maar heb ik niet al die storingen van Ziggo en TV kijken via Ziggo wat langzaam en minder van kwaliteit was vond ik persoonlijk.
Het feit dat er geen andere aanbieder is maakt een leverancier nog geen monopolist. Je kunt het ZIggo niet verwijten dat anderen niet investeren. Ziggo zou een monopolist zijn als ze jou 200 euro per maand gaan vragen ipv 50 euro omdat je geen alternatief hebt. Maar je betaalt net zoveel als in gebieden waar je wel een alternatief hebt.
Monopolist heeft in principe niets met de prijs te maken. Een monopolie kan leiden tot hogere prijzen maar dit is niet direct gezegd.

KPN dient andere aanbieders toe te laten op haar netwerk. Ziggo houdt haar netwerk gesloten. Kortom, als je op coax aangewezen bent, ben je aangewezen op ziggo.

nieuws: VodafoneZiggo moet zijn kabelnetwerk openstellen voor concurrenten

Monopolie dus.

[Reactie gewijzigd door FrankoNL op 23 juli 2024 05:43]

https://www.kieszeker.nl/...en-voor-andere-providers/

Het zou al open moeten zijn, er lopen echte nog procedures bij een rechter hierover...
inclusief beroeps mogelijkheden.
tja deze bullshit gaat al 20 jaar zo. Er is geen concurrentie.
Ik heb niet de illusie dat het "openen van de kabel" daadwerkelijk gaat leiden tot lagere prijzen of meer concurrentie. Het glas netwerk van KPN is open, maar iedereen die het KPN aanbod onder whitelabel reselled heeft min of meer gelijke prijzen en 100% dezelfde dienstverlening.
De weinige leveranciers met een echt afwijkende propositie zijn of zeer regionaal (bvb tweak met gbit en veel goedkoper) of aan het verdwijnen (xs4all).
Hoeft geen Ziggo te zijn he, er zijn genoeg plaatsen en zelfs een hele provincie waar Ziggo niet levert op de coax.
KPN dient andere aanbieders toe te laten op haar netwerk. Ziggo houdt haar netwerk gesloten.
Ziggo heeft al jaren een wholesale tak. Die geeft welliswaar geen toegang (op dit moment) tot het consumenten (coax) netwerk maar alleen tot hun glasvezel netwerk.
Ziggo heeft geen monopolie. De term wordt te pas en te onpas gebruikt maar klopt niet. Ziggo heeft alleenrecht op de kabel in het gebied waar ze actief is. Dat is niet hetzelfde als een monopolie.
Ik heb een 200 mbit aansluiting bij Ziggo.

Ziggo is de enige leverancier die dit hier levert.

Imho heeft Ziggo dan het monopolie. Er is immers geen andere leverancier te bekennen.

En nee, de 20 mbit van KPN is geen reële optie.
Een monopolie kan je niet vinden. Je kan je persoonlijke wens voor een bepaalde snelheid niet koppelen aan een product of dienst. Internet is een dienst waarop Ziggo geen monopolie heeft. Monopolies worden bepaalt op basis van een product of dienst en niet een differentiatie hierin. Ik begrijp dat het vervelend is dat er je geen andere aanbieder hebt in jouw gebied die dezelfde snelheid kan leveren maar de term monopolie is hier incorrect toegepast en dus niet juist.
tja, 200mbit is op dit moment nog luxe. mijn adsl was 2mbit in praktijk (als ik geluk had en de verbinding niet wegviel) met een 20 mbit abbo.

Juridisch technisch inderdaad geen monopie. Praktisch kunnen je kinder zo echter niet youtube kijken zoals de rest van hun klas, waardoor je wel ziggo moet hebben willen ze niet 'afgesloten zijn van de rest vd wereld'.

Wat mij betreft mogen er wel meer aanbieders zijn op de coax...
Inmiddels worden de 4G alternatieven gelukkig steeds beter.
Wikipedia:

"Een monopolie is een situatie waarin een product of dienst slechts door één partij wordt aangeboden. "

Ziggo is de enige aanbieder van de dienst "200 mbit hoge snelheid internet", dus heeft Ziggo het monopolie.

Je kunt het nog betwisten als kpn iets vergelijkbaars biedt, maar 20 mbit is niet vergelijkbaar.
Kijk nog even naar mijn vorige bericht.

Monopolies worden bepaalt op basis van een product of dienst en niet een differentiatie hierin.

Het eerste wat je noemt is een differentiatie in de dienst internet. 8)7
Nee, het is geen differentiatie. De ene is voor ons bruikbaar, de ander is onbruikbaar.

Ik zal dus nooit de overstap naar KPN kunnen maken.

Daardoor is KPN geen concurrent voor Ziggo en heeft Ziggo het monopolie.
Je kan wel de overstap maken voor internet maar de andere aanbieder biedt niet de snelheid die jij persoonlijk wenst. De ACM heeft bepaald dat er alleen sprake is van een monopolie wanneer de dienst alleen leverbaar is door één partij en de snelheid hierin niet uitmaakt. Dus ja, er zijn voor jouw persoonlijke wens geen alternatieven. Maar nog steeds is er geen monopolie. Als iedereen zijn eigen definitie erop nahoudt dan is het einde zoek. Dus laten we ons aan de feiten houden en niet een eigen draai eraan geven.

Uiteraard kan je gaan pleiten om de definitie van een dienst verder onder te splitsen op basis van snelheid maar dat heeft weer andere nadelige consequenties en zal vrijwel elke aanbieder in een bepaald gebied een 'monopolie' hebben. Tot die tijd is de definitie van de ACM bepalend en niet wikipedia en die zegt dat Ziggo geen monopolie heeft op Internet.

[Reactie gewijzigd door Jay-B op 23 juli 2024 05:43]

We lopen het gebaar in herhaling te vellen.

Let's agree to disagree.
Nee, dat heet verboden prijsafspraken.
Het is toch gek dat de prijzen van KPN en Ziggo zo dicht bij elkaar in de buurt liggen (en op ongeveer dezelfde momenten stijgen) terwijl ze beiden een heel andere technologie gebruiken? (point to point glas vs shared koper) Ook de diensten zelf zit weinig differentiatie in.
Je doet een uitspraak zonder onderbouwing. Prijsafspraken.

Het kan ook zomaar zijn dat de prijzen dichtbij elkaar liggen omdat ze naar elkaar kijken.
De 1 verhoogd met 2 euro. De andere ook. En dat gaat al heel lang zo.
Daar hoeven ze geen afspraken over te maken.
Bijna allemaal liggen ze bij elkaar qua prijs. Niet alleen Ziggo en KPN.
Maar het gebrek van je ADSL verbinding ligt toch echt aan KPN. Ze hebben dus geen monopolie, maar KPN heeft zijn best niet gedaan.
Ze hebben een monopolie op de kabel. En kabel is voor mij de enige optie.

Dus ze hebben wel degelijk een monopolie, de ACM wil ze niet voor niets dwingen de kabel open te stellen.
Als er maar één aanbieder is, is er een monopolie.
Je zult ongetwijfeld gebieden houden waarbij partij X een monopoly heeft en een ander gebied partij Y.
Je mag van geluk spreken dat je überhaupt snel internet kan krijgen, er zijn nog genoeg adressen in Nederland wat het moeten doen met 2 mbit.

In grote steden is het vaak moeilijk ivm vergunningen en niet zomaar de boel mogen opentrekken, maar KPN heeft ook heel veel binnen/buitenring kasten geplaatst waarbij 400mbit probleemloos haalbaar is in Nederland, en er zijn partijen goed bezig met glasvezel.

In deze regio waar ik woon heb je keuze uit glasvezel/coax & VVDSL(400mbit), maar echt heel veel concurreren ze niet met elkaar als ik ze vergelijk, wil je wel TV dan is Ziggo niet zo duur.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 23 juli 2024 05:43]

Ziggo heeft geen monopoly. Daar zijn zowel KPN als T-Mobile te groot voor.

Ze hebben wel een monopoly op de kabel, niet op de gehele markr.
niet te vergeten dat zelfs vele virtuele providers goedkoper zijn dan KPN zelf, terwijl het hetzelfde netwerk is.

zolang de prijs niet nogmaals permanent met minimaal 15 euro omlaag gaat voor het thuis-internet+tv, zijn ze mij geheid kwijt als klant.

voor mobiel zijn ze mij al gelijk kwijt zodra mijn telfort abbo afloopt, en ik niet meer kan verlengen. {ik ga zowel in de prijs omhoog, en verlies de data meenemen tot 3 maanden} wat ik nu wel bij telfort heb.
Definieer netwerk.

Het zijn dezelfde masten, en dezelfde kabel naar de masten, maar ergens wordt de boel wel opgesplitst heb ik begrepen. En dat is natuurlijk ook gewoon deel van het netwerk.
Fisiek (infra) is het gewoon KPN, er staan alleen DSLAMS en andere apparatuur in de centrales / POPs etc van andere partijen.
DSLAMS en "andere" apparatuur van 3e partijen was nog in de ADSL tijd, dat zie je heel weinig tegenwoordig, het is allemaal KPN geworden omdat er vaak geen ruimte is in de centrale/straatkast.

De POP,s kan natuurlijk apparatuur hangen van 3e partijen, maar ook daar loopt het via KPN door naar de provider.

Kan maar zo zijn als je bij Tele2 bijvoorbeeld zit je alsnog gebruik maakt van een DSLAM van KPN.
KPN stuurt het door met een VLAN naar de provider waar men je het internet laat opgaan.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 23 juli 2024 05:43]

Nope, in het VULA (Virtual Unbundled Local Access) tijdperk komt alle VDSL uit één type DSLAM die in het beheer is van KPN. Reden is dat vectoring anders niet werkt. Meer over VULA is te vinden op de KPN Wholesale pagina, voor eenieder toegankelijk.
Mijn Telfort abbo loopt nog tot april 2021.

Als ik zoek op Telfort verlengen staat er dat ik op april 2021 weer kan verlengen.

Ik kan verder niets vinden over dat mijn abbo niet meer in huidige vorm zal blijven bestaan ondanks het stoppen van de naam Telfort.

Heb jij wat meer info voor mij? Dank!
ik heb zelf ook geen info, mijn abbo loopt namelijk nog tot rond mei 2020,
dus ik heb zelf weinig info over verlengen.
Klopt dat je dat niet kunt vinden. Verlengen is voorlopig ook mogelijk.

Of de prijzen concurrerend zullen blijven is dan maar de vraag.

Maar het kan nog wel. En april 2021 is ver weg.
Voor de internet en televisie-diensten maakt T-Mobile voor het grootste deel gebruik van het KPN-netwerk.

Bron: Wikipedia
Er zijn pakweg twee kabel boeren in NL:
1) UPC/Ziggo/... = COAX
2) KPN = Telefonie koper & Glasvezel.
(er zijn er nog veel voor de zakelijke markt, en wat kleine kabel bedrijven).

Alle andere providers van Internet, TV, Telefonie via een vaste verbinding gebruiken dus KPN OF Ziggo (of beide). Mij zijn nog geen 3e partijen bekend op Ziggo netwerk ivm. kostprijs.
Dat laatste us incorrect.
Omdat ziggo dat altijd heeft tegengehouden.
Al zullen ze het netwerk wel open moeten gaan stellen
Sinds oktober 2018 is de kabel "open"...
Probleem is er zijn belachlijke voorstellen door UPC/Ziggo gedaan waardoor 3e partijen geen kans maken.
(er is er een die het proces gestart is en die protest bij een rechtbank had aangetekend over het verschil in behandeling, er was al een gang naar de rechter nodig om de voorwaarden te krijgen voor toegang...).
Op dit moment lopen er procedures om ook daar een gelijk speelveld af te dwingen... Maar dat moet door de hele keten van de rechtsgang. Vermoedelijk tot EU gerechtshof. Tot die tijd is het stikken of slikken van UPC/Ziggo regels.

Voor consumenten kan NA juridische strijd een technisch platform ingericht worden... dat daarna beschikbaar wordt gesteld. Dus ondanks alle "openheid" zal het nog even duren voor er iets beschikbaar komt.
Het combineren van vast en mobiel is juist de hele marktstrategie. Juist omdat je het mensen ook moeilijker maakt om over te stappen.

Dit is nu eenmaal (helaas) hoe de telecomwereld op dit moment werkt. Zorgen dat mensen het allemaal ingewikkeld vinden, zo veel mogelijk zorgen dat iedereen het idee heeft dat ze vast zitten, niks nieuws bieden en de prijzen voorzichtig opkrikken dat mensen het nét niet doorhebben.
Mensen hebben het wel door maar er is lang niet altijd een alternatief, en veelal vinden ze het prima omdat KPN de naam mee heeft van vroeger.

Ik stap ook niet snel over omdat het vrijwel garant staat met "gedonder" en 3 weken offline zijn(als iemand een fout maakt), overstappen van energieleverancier is daarentegen veel makkelijker, dat is puur administratief als het daar fout gaat heb ik tijdelijk geen contract maar de stroomtoevoer blijft wel aan.
KPN wordt duurder maar zeker niet beter. De vraag is of een andere aanbieder op hetzelfde netwerk wel beter presteert...

Hussel is het nieuwe Compleet maar feitelijk is het combikorting lock-in.
Hussel is interessant voor nieuwe klanten.

Klanten die al langere tijd bij KPN zitten not so much.

Ik heb namelijk nog een oud kon compleet pakket wat dus resulteerde in inbegrepen hebben van

100/100 glas
Spotify
2 gratis ontvangers voor tv
Gratis vaste lijn (geen pakketje voor onbeperkt bellen genomen)
Gratis zenderpakket want compleet met 2 mobiele abbos


2x Sim only in huis met onbeperkt bellen/sms en 3GB data wat door compleet naar 6GB gaat en 5 euro per maand korting per abbo

Als ik nu switch naar het nieuwe levert het me per maand 6€ op op het vaste pakket maar de verdubbeling van data van compleet gaat er af en de 5€ per maand per mobiel abbo ook.....

Dus 3GB er af en 2x 5€ meer betalen.

Ter info ik betaal nu 82€ per maand aan de vaste bende en 15,20€ per mobiel abbo per maand

Hierbij zit een 3de tv ontvanger inbegrepen bij het internet thuis
Toevallig heb ik zelf pas wel mijn thuispakket een upgrade gegeven naar Hussel Thuis. Mijn dubbele data en 5 euro korting op mobiel zijn gewoon behouden. Voordeel vond ik dat ik op mijn Hussel Thuis 5 euro entertainment voordeel kreeg op Netflix, Spotify, Pluspakket of FOX Sports. ;)

[Reactie gewijzigd door hansdem op 23 juli 2024 05:43]

Welke kwaliteitsnaam?
In de zin van 'goede kwaliteit' in tegenstelling tot 'slechte kwaliteit'?
Ga maar niet na wat voor prijsverhogingen Ziggo heeft doorgevoerd. Om van te kotsen. Tijd dat ze die kabel opengooien en wat concurrentie start, want dit is echt belachelijk.
En als je er over begint aan de telefoon zeggen ze, ja je snelheid is weer omhoog gegaan in ruil daar voor. Zo investeren we dat geld in ons netwerk.
Het zou fijn zijn als ze dan de keus bieden: hogere snelheid en meer betalen of alles hetzelfde houden.
Nee het zou fijn zijn als Ziggo gewoon transparant en duidelijk erover is. Je krijgt een melding dat men "Gratis" een hogere internetsnelheid aanbied. Maar kort daarna voeren ze wel weer prijsverhogingen door.

Op de kabel is er gewoon geen alternatief, KPN is nou ook niet bepaald een goede vooruitgang. Al zijn de prijzen over het algemeen wel weer wat lager. Al met al wordt het tijd dat de overheid eens ingrijpt, want de afgelopen jaren zijn de kosten wel hoger geworden maar de technische vooruitgang is nergens te bekennen. De kwaliteit en stabiliteit gaat telkens achteruit, te triest voor woorden.

Daarbij zijn de abonnementen ook gewoon zo gemaakt dat het allemaal schijn (keuze)vrijheid is. De laagste en goedkoopste variant biedt voor de meeste huishoudens net te weinig. Dus dan ben je gebonden aan een midden abonnement die bij Ziggo al €67,00 kost |:(

Edit: Ziggo mag blij zijn dat ze de Formule 1 hebben anders was ik al lang vertrokken...

[Reactie gewijzigd door Andyk125 op 23 juli 2024 05:43]

Ach ja, kun jij het goedkoper?
Als je een aantal jaar terug gaat in de tijd dan was 100Mbit echt een bizar hoge snelheid voor een thuis aansluiting. Inmiddels is dat zelfs via DSL mogelijk (wie had dat gedacht in 2003 toen je net aan 2Mbit kon halen). Die tijd betaald ik trouwens 20euro aan KPN voor mijn lijn, 30 euro aan Zonnet (512kbit lijn) en 18euro aan Casema (nu Ziggo) voor analoge TV. Dat is 68euro per maand en dan kwamen de belminuten er nog bij. Over langere termijn zie ik wel dat het juist wel goedkoper is geworden... Of iig krijg je er veel meer voor terug (meer snelheid, digitale tv met opnames in de cloud, onb. bellen en sms-en voor een vast bedrag)

Ben wel met je eens dat die verhoging vanwege "investeringen in het netwerk" nu nergens meer op slaan. Die verhogingen werken namelijk elk jaar gewoon door dus inmiddels komt er best veel geld in dit potje binnen. Zeg dat gewoon dat de bedrijfsvoering duurder is geworden, dan ben je gewoon eerlijk. Ik begrijp best dat iedereen elk jaar een paar salaris verhoging wilt.
Hoe zou ik dit goedkoper moeten doen? Sorry maar wat moet je met zo'n vraag....

De overheid is verantwoordelijk dat er geen marktwerking meer is op de kabel. Ja er zijn alternatieven, maar die zijn niet overal beschikbaar en ook al zijn ze beschikbaar zijn de aanbieders niet eens te vergelijken omdat bepaalde aanbieders limieten hebben.

Ik ben begonnen in 2011 met Ziggo, met een midden abonnement van €45,00. De internetsnelheid was prima en meer dan genoeg. Het enige wat ik erbij heb gekregen na al die jaren zijn prijsverhogingen, frustraties, storingen en een hogere internetsnelheid die onnodig is. Maar het verschil tussen het laagste en midden abonnement staan niet in vergelijking met elkaar. Afgezien van actieprijzen:
- Start (alles-in-1) = €52,- per maand / internet = 50 Mbit (down) / 5 Mbit (up)
- Complete (alles-in-1) = €67,00 per maand / internet = 250 Mbit (down) / 25 Mbit (up)

Daarbij krijg je bij de complete de mediabox XL, de Next is ook voor de complete niet meer beschikbaar. Bellen is gelijk.

Dus je betaald €15,00 per maand meer voor 200Mbit (down) / 20Mbit (up). De prijs voor het Start abonnement is dus gewoon belachelijk en veel te duur. Zou men er 100/10 Mbit van maken dan weet men dat veel mensen hier genoeg mee nemen en dus voor de goedkopere variant gaan. Maar dit willen ze niet en de goedkope variant is voor een modern gezin dus bijna onbruikbaar.

Zolang er geen concurrentie is hoeven bedrijven ook niet te innoveren. Glasvezel was jaren geleden alles, dit zou het worden. Toch is het weer KPN die de kleine innoverende bedrijven heeft overgenomen. Daar waar KPN eigenlijk niets zag in glasvezel en wisten dat de investeringskosten hoog waren hebben ze dit overgelaten aan kleinere ondernemers en toen men wist dat er iets moest veranderen zijn ze bedrijven gaan opkopen.
Die vraag is zo gek nog niet. Uiteindelijk worden bedrijven opgericht en onderhouden door mensen. Alleen maar aan de zijlijn klagen van "het is zo slecht" en "het kan zoveel beter" heeft weinig zin. Als je denkt dat het allemaal beter en goedkoper moet kunnen, begin dan een provider, zo'n gek voorstel is dat niet.
Dit is het meest belachelijke wat ik tot nu toe heb gelezen. Het is een feit dat de markt wordt bepaald door KPN en Ziggo, voor kleine spelers is het haast ondoenlijk om een voet aan de grond te krijgen in deze markt.

Drie recente voorbeelden:
1. Het nieuws dat KPN in kleine gemeentes bij nieuwe glasvezel initiatieven is gaan "storen" en mensen een gunstige deal heeft verkocht om het initiatief de kop in te drukken
2. De aankoop van de grootste glasvezellegger een paar jaar geleden, ben even de naam kwijt. (fibernl, fibernet?) Eindresultaat is dat er nog nauwelijks glasvezel wordt neergelegd.
3. Ziggo die is verplicht door het ACM om het netwerk te openen voor derden maar allerlei blokkades aan het opwerpen is en het daardoor zeer onaantrekkelijk wordt.

Het is een grote fabel en leugen dat je zomaar "een provider begint".
2. De aankoop van de grootste glasvezellegger een paar jaar geleden, ben even de naam kwijt. (fibernl, fibernet?) Eindresultaat is dat er nog nauwelijks glasvezel wordt neergelegd.
Reggefiber?
Juist, die bedoelde ik ;]

[Reactie gewijzigd door Blackboard op 23 juli 2024 05:43]

Nee het zou fijn zijn als Ziggo gewoon transparant en duidelijk erover is. Je krijgt een melding dat men "Gratis" een hogere internetsnelheid aanbied. Maar kort daarna voeren ze wel weer prijsverhogingen door.

Op de kabel is er gewoon geen alternatief, KPN is nou ook niet bepaald een goede vooruitgang. Al zijn de prijzen over het algemeen wel weer wat lager. Al met al wordt het tijd dat de overheid eens ingrijpt, want de afgelopen jaren zijn de kosten wel hoger geworden maar de technische vooruitgang is nergens te bekennen. De kwaliteit en stabiliteit gaat telkens achteruit, te triest voor woorden.

Daarbij zijn de abonnementen ook gewoon zo gemaakt dat het allemaal schijn (keuze)vrijheid is. De laagste en goedkoopste variant biedt voor de meeste huishoudens net te weinig. Dus dan ben je gebonden aan een midden abonnement die bij Ziggo al €67,00 kost |:(

Edit: Ziggo mag blij zijn dat ze de Formule 1 hebben anders was ik al lang vertrokken...
Je ken ook gewoon internet nemen bij T-Mobile (wat eerst Tele2 hete), 50 Mbit/s download en 5 Mbit/s upload voor maar €28,- per maand, of 100 Mbit/s download en 10 Mbit/s upload voor maar €31,- per maand, alleen internet, aangezien we het daar over hadden.

Maar met 60 zenders, waarvan 40 in HD er bij, betaal je voor 50 Mbit/s download en 5 Mbit/s upload voor de eerste 6 maanden maar €33,- per maand, en daarna €43,- per maand.

60 zenders, waarvan 40 in HD er bij, betaal je voor 100 Mbit/s download en 10 Mbit/s upload voor maar de eerste 6 maanden maar €36,- per maand, en daarna €46,- per maand.

Een STUK goedkoper dan Ziggo, waar je ook verplicht bent een TV abonnement te moet nemen, waar je bij 80 zenders, waarvan 36 in HD, en 50 Mbit/s download en 5 Mbit/s upload voor de eerste 6 maanden €40,- per maand, en daarna €51,- per maand, dat is €90,- per jaar meer dan wat je bij T-Mobile betaal voor 50 Mbit/s download en 5 Mbit/s upload abonnement.

En bij KPN is 50 Mbit/s download en 5 Mbit/s upload voor de eerste 3 maanden €35,- per maand, en daarna €42,50,- per maand.

En 100 Mbit/s download en 10 Mbit/s upload de eerste 3 maanden €35,- per maand, en daarna €47,50,- per maand.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 23 juli 2024 05:30]

Hier heb ik inderdaad naar zitten kijken, maar het probleem komt wanneer men meerdere tv's wil gaan gebruiken. Hierbij worden de kosten van T-mobile snel hoger, omdat je per TV een interactieve box nodig hebt.

Wanneer ik 3 TV's zou gebruiken met aansluitingen dan ben ik samen met Ziggo (sport) €7,50 in verband met de Formule 1 die ik al jaren kijk per maand ongeveer €87,50,- kwijt. Dan heb ik nog minder internet als bij Ziggo.

Niet echt voordeliger dus ;)
Ja das waar, maar als je niet 3 TV's zou gebruiken wat de meeste mensen niet hebben tegenwoordig en de rest Tablets, is het geen probleem omdat je ook Interactieve TV krijg wat gewoon via een App je al je TV zenders kan kijken, wat ook geen probleem is als je niet een 6 jaar of oudere TV's heb aangezien daar ook de App op kan en je dan ook TV kan kijken op je TV met de App's zonder extra kosten, en ja sport er bij nemen kost altijd al extra, maar ook dat hebben de meeste mensen niet bij hun abonnement.
ADSL, kabel... ik vind niet dat deze daadwerkelijk concurreren.
Hoe zo niet, DSL (VDSL) is snel genoeg voor 3 a 4 personen, als je 100Mbit abonnement neem, en VEEL goedkoper, zo hoezo niet daadwerkelijk concurreren?
Omdat op veel plekken de haalbare snelheid met adsl/vdsl gewoon veel lager ligt dan de geadverteerde. Daar heb je met kabel geen last van.
Nou dat is lang niet meer zo als vroeger, ik woon afgelegen en haal gewoon de 50 Mbit/s download en 5 Mbit/s upload, maar ja dat kan je nog hebben ja, en moet je wel Ziggo nemen dat begrijp ik.
Waar geen glasvezel of kabel ligt is koper over het algemeen dramatisch. Ook op industriegebieden etc is het vaak om te huilen. Mijn ervaring dan...
Ja maar de meeste mensen wonen niet op industriegebieden, en de meeste mensen wonen op dicht bevolkte gebieden, en daar is het meestal wel in orde.
Ik praat met name voor mijn klanten.
U zit in het netwerk business, je maakt internet in orde bij mensen tuis?
Particulier en zakelijk :)
Ok dan is dat duidelijk, bedankt dat je antwoord.
Hier hetzelfde, zonden ze de F1 niet uit, dan was ik allang weg. Ik kreeg een paar weken geleden een nieuw aanbod, dezelfde snelheid, maar nu voor 22% meer kosten! Hun vorige snelheidsverhoging had ik niet echt nodig, dus heb ik een trager en goedkoper abonnement genomen.
Groot fan van Olav Mol? Anders kun je de F1 gewoon blijven kijken op de Duitse RTL en die wordt ook door andere providers aangeboden.
Heb het uit noodzaak (vakantie) wel eens geprobeerd, maar het beviel mij toch niet zo. Races die de BBC uitzond waren dan wel weer goed te kijken.
Het is gewoon gelul natuurlijk. Ik ben begonnen bij @home netwerk wat nu ziggo toen het net gestart was. Je hebt helemaal niet nog meer internetsnelheid nodig. Ik zit nu op T-Mobile 4G voor thuis á 45 euro omdat ik in een buitengebied woon. 4G internet is voldoende voor huistuinkeuken-gebruik zolang je maar geen spellen ofzo moet downloaden, wat s'nachts moet. Maar verder is 4G snelheid afdoende... dusja.... Ik betaal 45 euro, maar als ik terug kon naar ziggo dan zou ik het direct doen omdat je niet hoeft te wachten op downloads, dat is echt een voordeel wat wordt onderschat.

[Reactie gewijzigd door govie op 23 juli 2024 05:43]

Dus bij Ziggo heb je instant downloads oid?
Snelheid maal honderdduizend miljoen. Het leuke aan 4G internet is dat je beseft dat je eigenlijk "maal honderdduizend miljoen" teveel snelheid had bij ziggo wat niet nodig was. Maar je beseft jezelf ook hoe luxe en prettig het is om een 50gb spel binnen een uur gedownload en geinstalleerd te hebben, wat je logischerwijs bij 4G een paar nachten over doet.
Dat is onzin. 4G(+) kan ook hele hoge snelheden halen, maar dan moet je wel in het juiste gebied wonen. Er zijn abonnementen die 400mbit+ kunnen halen.
Ik heb @home en ziggo abonnementen gehad en kan je vertellen dat het verschil echt heel groot is binnen hetzelfde abonnementsgeld met "T-Mobile 4G voor thuis" qua downloadsnelheden.

[Reactie gewijzigd door govie op 23 juli 2024 05:43]

Dat klopt, T-mobile capt op 25/25... maar dat heeft niks met 4G te maken.
"Met een 4G router maak je gebruik van het meest bekroonde mobiele netwerk van Nederland. Ook als je je smartphone als mobiele hotspot gebruikt. Door jouw eigen 4G voor Thuis router geniet je optimaal van razendsnel internet via 4G."

https://www.t-mobile.nl/4g-voor-thuis
Ik heb al 5 jaar hetzelfde abonnement. De snelheid is van 50/5 naar 100/10 gegaan. Normaal verlenge ik elk jaar omdat het dan gunstiger is: zelfde prijs hogere snelheid of omgekeerd. Een paar jaar geleden was hogere prijs lagere snelheid. Dan blijf ik wel mooi zitten.
"En als je er over begint aan de telefoon zeggen ze, ja je snelheid is weer omhoog gegaan in ruil daar voor. Zo investeren we dat geld in an netwerk."

Terwijl dit laatste (inverteren in ons netwerk) natuurlijk dikke onzin is als je het mij vraagt, maar klinkt leuk richting de klant natuurlijk. Want wat er bij Ziggo volgens mij werkelijk aan de hand is, is dat zij langzaam maar zeker steeds meer klanten aan het verliezen zijn aan andere netwerken, bijvoorbeeld glasvezel en dergelijke. Maar zij natuurlijk begin dit jaar wel afspraken hebben gemaakt met hun aandeel houders, over wat zij aan het eind van het boekjaar aan winst kunnen/mogen verwachten. En als Ziggo dan stukje bij beetje steeds meer klanten aan het verliezen is, zij vervolgens wel hun aandeelhouders tevreden willen kunnen houden, dus wanneer het klanten aan het verliezen is, dan is een prijsverhoging van de maandelijkse abbo kosten doorvoeren natuurlijk ideaal om dat verlies aan klanten zo alsnog te kunnen compenseren richting hun aandeel houders.

Dus ik zeg niet dat dit zo is, maar daar lijkt het naar mijn idee in elk geval wel sterk op.
Maar goed wie ben ik weetjewel :)
Zo'n bedrijf moet maximaal geld opleveren. Ze kijken gewoon naar wat de markt kan dragen en dat rekenen ze.

Nederland is een rijk land dus als uit onderzoek blijkt dat ze meer kunnen rekenen zonder massale leegloop dan zullen ze dat doen.

In Bulgarije zeggen mensen dan 'bekijk het maar dan maar geen internet'. Dan vragen ze minder, want iets is beter dan niets:)
Laat ze maar investeren in een hogere upload dan, die is echt verschrikkelijk traag. :P
Volgens mij zijn ze alnwel bezig met docsis 3.1
ja, de snelheid gaat omhoog maar ondertussen heb ik nog steeds een 100mbit modem waardoor ik niks aan die snelheidsverhogingen heb..
Gewoon bellen, als je een duurder abonnement wilt sturen ze je graag een nieuw modem
Waarom blijf je ook bij Ziggo? Ik zit bij Tmobile, glasvezel en tv 60 euro per maand, ben met mobiel ook overgestapt van KPN naar Tmobile, kreeg 15 euro aan nieuwe zender keuzes. In juli was ik een jaar klant, kreeg shitload aan cadeautjes omdat ze blij zijn dat ik klant ben. KPN is langzaam aan het afsterven door hun beleid.
Op mijn adres is op DSL 7mbp/s mogelijk. Dat betekent een slechte internet verbinding, TV moet dan al via Digitenne lopen volgens mij. Dan woon ik nog in een stad. Er is geen moment dat ik overweeg om weg te gaan bij Ziggo, puur omdat op mijn adres niet geïnvesteerd wordt in het DSL netwerk en er geen glas ligt.

Er zijn toch verrassend veel van dit soort huishoudens/adressen binnen Nederland. heb ik het gevoel.
Klopt. DSL in Almere was voor mij ok een ramp 9Mbps was de limiet daarboven ging het goed fout.
Gelukkig kwam daar reggefiber op enig moment langs..

Ziggo is geen optie..
Ze hebben ooit na opzeggen van de verbinding (die als "klacht" aangenomen was), na vraag waar het modem heen moest kwam als antwoord een incassobureau met de laatste "dreigbrief" ... en dat een half jaar later weer (al was het modem ingeleverd, met ontvangst bevestiging).
alleen uit principe wordt ik daardoor geen Ziggo klant meer.

[Reactie gewijzigd door tweaknico op 23 juli 2024 05:43]

Dan moet er wel glasvezel worden aangeboden op je adres :)
Omdat er legio plaatsten zijn waar de keuze is adsl (7Mbps hier, vdsl niet beschikbaar) of Ziggo. Hoe verschrikkelijk ik Ziggo ook vind in zn beleid, veel keuze heb je niet.
De kabel is "opengegooid" echter zijn er maar weinig partijen die de aanbieding van Ziggo om ook op de kabel te komen aantrekkelijk vinden. Er lopen nog wat zaken bij de ACM geloof ik...

Maar dat zal nog even duren vrees ik.
Ziggo zal er ook alles aan doen om dit zo lang mogelijk te rekken.
Nu ze bijna digitaal zijn(uitfasering analoog) kunnen ze prima het TV pakket los aanbieden, maar dat hebben ze ook wel door dan gaan er veel opzeggen en lopen ze inkomsten mis.

Dat is dus het nadeel van geen concurrentie op de kabel, best jammer dat de ACM daar niet strenger tegen optreed, technisch kunnen ze prima andere partijen toelaten.

Desnoods doen ze hetzelfde als KPN, het loopt over hun eigen apparatuur maar dan doodmiddel van een VLAN naar de provider.
Daarom zo vreemd dat dit nieuws alleen over KPN gaat, Ziggo heeft er ieder jaar een handje in betreft prijzen omhoog knallen. Het is ook niet echt nieuwswaardig te noemen meer, want ieder jaar krijg ik de vaste mail.
Jammer dat KPN alle dochter bedrijven uit de lucht knalt en ook een beetje monopoly positie wil zoals Ziggo (en ook weer te begrijpen). Maar zo blijft er als consument weinig te kiezen...
Gemiddeld €45? Dat kan toch nooit. Goedkoopste tv en internet abonnement is meer dan €50 per maand (los van de korting, die je als vaste klant kunt vergeten). Dan zou meer dan 50% van de KPN klanten alleen een goedkoop internet abonnement moeten afnemen. Onmogelijk!

Wil je 100mbit up/down en een 2'e tv, dan betaal je meer dan €60 per maand!
Als vaste klant tot noch toe elk jaar korting gekregen, no problemo.
Met dat goedkoopste abonnement kan je dan op €42,50 uitkomen. Maar ik denk dat ze ook alleen internet meenemen inderdaad, dus het kan prima kloppen.
Je vergeet de analoge telefonie en Digitenne die in het artikel worden genoemd.
In het artikel zelf wordt gezegd dat het mede te maken heeft met Digitenne (17 euro pm) en vaste telefonie abonnementen (budget is 12.50). Het is een klein aandeel, maar het laat het gemiddelde kelderen.
Het is niet voor niets een gemiddelde prijs. Zo heb ik de afgelopen jaren nooit meer betaald dan vier tientjes per maand voor een Alles-in-1 pakket met een verbinding van 100 Mbit/s down en 30 Mbit/s up. Die prijs betaal ik nog steeds trouwens. En ja, die snelheden haal ik ook in de praktijk (ruim het dubbele is overigens ook in de praktijk mogelijk op mijn adres via VDSL, maar dat heb ik niet nodig) en het betreft hier de prijs die geldt ná de actieperiode.
Anoniem: 498327 @M1425 oktober 2019 18:55
Misschien veel senioren die nog op ADSL van paar tientjes hangen?
Hier in Duitsland wordt je vaak geadviseerd om elk jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij CHECK24.DE daar doen ze de verhuizing en alle s. Om zo goedkoper uit te komen.

Dit soort bedrijven heb je niet in Nederland toen ik er woonde. Maar misschien dat het veranderd is.
Die heb je nu voor Nederland ook wel, echter zitten de meesten mensen niet te wachten om elk jaar over te stappen met alles wat erbij komt kijken; nieuwe modem wat je weer in moet stellen, nieuwe tv box wat je in moet stellen en aan moet wennen, missen features die je bij je vorige provider wel had, opnames die je kwijt bent etc.
Twee weken geen internet. Want al dat overstappen en migreren van de lijn werkt ook nooit soepel.
Hier bel je gewoon met KPN dat je een nieuwe aanbieding wilt en heb je geen derde partij noch verhuizing nodig. :+
Gewoon even heen bellen en melden dat je overstapt en je krijgt al dikke pakketkorting :).
Precies, en een paar uurtjes instellen voor € 10 minder per maand vind ik niet zo'n probleem. Makkelijk verdient en nog leuk ook (althans dat vind ik dan altijd wel leuk).
In Duitsland is het dat je per jaar verlengt. (en je eerste jaar bijvoorbeeld 70% van de prijs betaald)
Tja, wat voor opties heb je.

Ik zou graag Internet (100/100 of 20/200), telefoon (vast, sorry ik ben ouderwets) en klein beetje TV. Smart phone en abbo via werk, dus geen behoefte aan. Alles wat ik nu krijg is veel te veel. Ik wil eigenlijk alleen de NL zenders en ook niet allemaal de rest, totale onzin. Maar het is alles of niks. Daarnaast dan een beetje wisselen tussen Netflix, Disney ofzo. Voor de echte films ga ik veel liever naar de bioscoop.

Wat zou het mooi zijn als je gewoon de zender kunt afnemen die je echt wilt, de rest wil ik NIET !!
Het is nu bijna koppel verkoop....
Jij beschrijft gewoon elk basis pakket van Ziggo/KPN/tmobile?

Als je probleem de grote hoeveelheid zenders is; de provider heeft ook weinig keus. Als een provider aanklopt voor RTL4, moet hij ook de andere RTLs afnemen. Zelfde geldt voor Fox zenders. Kan je hoog en laag springen, maar geen tv meer kijken is de oplossing voor dit probleem.
Ik weet het....

Maar stel dat ik een paar TV zenders gewoon via internet kan bekijken. Dan ben ik klaar. Kan TV pakket eruit. Technische allemaal niet heel ingewikkeld.
Dan zal mijn vaste nummer er ook maar een keer aan moeten geloven, maar nu heb ik alles vrij op de vaste telefoon. Vrouw die vaak veel belt, mobiele onbeperkt bellen naar alle nummers.

Maakt allemaal niet heel veel uit. Komt altijd ergens rond de 70 euro uit.
Mja, of gewoon pay per min. Elke zender is binnen elk abbo gewoon beschikbaar, maar NPO1 heeft een andere kosten component dan SBS9 of Ziggo Sport. Het afnemen van complete bundels is wat mij betreft echt ouderwets, maar zal misschien technisch nog niet haalbaar zijn.
Waar een klant vorig jaar gemiddeld 45 euro aan KPN betaalde, is dat nu 48 euro.
Hoe krijgen ze dat voor elkaar... Het goedkoopste vaste abonnement wat je bij KPN kunt krijgen is €42,50 per maand...
Of rekenen ze ook nog alle bejaarden mee die alleen een telefoonabonnement hebben...
De nog steeds doorlopende analoge telefonie abonnementen kosten €75 per 2 maanden, dus €37,50/maand. Dan komen daar nog de belkosten bij.

Vorige maand heb ik ontdekt dat mijn schoonmoeder (90) zo'n €150,- tot €190,- per 2 maanden betaalde. Dat was dus heel snel over. Dan maar naar ziggo.

Toegegeven, het had iets voordeliger gekund: met een internationaal gratis bellen abonnement van €17,- per maand zou het voor haar €55,- per maand zijn. Jammer KPN, dat had je 10 jaar geleden kunnen instellen voor zo'n trouwe klant.
Zit Telfort daar niet ook tussen?
Dan draag ik ook bij aan die cijfers met mijn DSL abo van €31.
Hoef je geen bejaarde voor te zijn, als je alleen woont en geen TV kijkt, is (was) dat een prima keus.
Na opheffing van XS4ALL hoeven ze op mij zeker niet te rekenen. Dat gaat dan direct de deur uit. KPN lijkt nog steeds te denken hoge prijzen te kunnen vragen voor "kwaliteit".
.oisyn Moderator Devschuur® @MetalJacketNL25 oktober 2019 14:29
Ik weet niet hoor maar kpn is een heel stuk goedkoper dan xs4all. Zo vraagt kpn €55 voor 500 mbit, dat is €68,50 bij xs4all. Voor de goede orde, ik zit ook bij xs4all en ik stap uit principe over op een andere provider als xs4all ophoudt met te bestaan en de mensen erachter geen doorstart maken, maar de prijs heeft daar geen aandeel in. Al is T-Mobile nóg goedkoper met €50 :)
Ik zit vast op max 18mbit door KPN die vernieuwingen tegen zit te houden (aantal jaar geleden hadden ze verhoging van de snelheid gepland, die is daarna met een jaar verschoven, en daarna zijn de plannen geannuleerd), waar ik meer dan 40 euro voor betaal voor enkel en alleen internet. Wat ik op dit moment nog wel bereid ben te betalen vanwege XS4ALL. Maar zelfs via KPN zal ik meer dan 40 betalen. Goedkoper? Niet echt, en dan ga ik persoonlijk nog liever over naar Ziggo als ik meer bang for my buck wil hebben.
Hier Tele2, alleen internet: €25 per maand. Snel genoeg voor ons beiden, inclusief Netflix en veelvuldig YouTube gebruik.
Klopt, maar daar krijg ik ook daadwerkelijk kwaliteit voor terug. Je hoort mij ook niet over de prijs op zich, maar wel over wat ik er dan voor terug krijg. Ik heb voorheen een KPN abonnement gehad en dat was, zacht uitgedrukt geen succes. Een technische helpdesk die je niet verder weet te helpen met een gigantisch dichtgetimmerde router en geen/slechte ondersteuning voor eigen hardware..
correctie: "dezelfde kwaliteit, als je al zelf had"
Vaste internetklanten KPN betalen gemiddeld 6,67% meer dan jaar geleden. Dat is een flinke prijsverhoging.
Vaste internetklanten KPN betalen gemiddeld 6,67% meer dan jaar geleden. Dat is een flinke prijsverhoging.
Rekenen en administratie is niet de beste kant van journalistiek, terwijl met getallen ongelooflijk gesjoemeld wordt. 3 Euro klinkt weinig, totdat je zegt dat het bijna 7% is.
Daarnaast wordt er consequent gerommeld met reserveringen. Ieder normaal bedrijf zet geld opzij moeten zetten voor vervangen en vernieuwen anders gaat die failliet als die elke keer meer geld komt bedelen omdat die nieuwe machinerie moet aanschaffen en dat daar geen rekening mee wordt gehouden.

Bij providers wordt het een normale gang van zaken en serieus overstappen kun je niet.
Met name bij Ziggo is het een schaamteloos terugkerend fenomeen, terwijl de fusies zoveel voordelen zouden opleveren.
Inderdaad. Bijna 7% in 1 jaar en bijna 12% in 2 jaar. Dat is wel extreem naar mijn mening, vooral in een branche als telecom.
Telfort dat geloof ik ook in die cijfers zit, is (voor mijn 40/4 DSL) nog veel harder gestegen:
8,7% in 1 jaar
19% in 2 jaar
En dat was al langer stijgende:
29% in 3 jaar
44% in 4 jaar
52% in 5 jaar
De prijs voor nieuwere klanten is (was) nog eens 13% hoger, en ze hadden het goedkopere abo (wat ik niet had) al eerder geschrapt.
Dat alles tezamen is de minimum aboprijs in 5 jaar ofzo gestegen met 89%.
[...]
Rekenen en administratie is niet de beste kant van journalistiek, terwijl met getallen ongelooflijk gesjoemeld wordt. 3 Euro klinkt weinig, totdat je zegt dat het bijna 7% is.
Daarnaast wordt er consequent gerommeld met reserveringen. Ieder normaal bedrijf zet geld opzij moeten zetten voor vervangen en vernieuwen anders gaat die failliet als die elke keer meer geld komt bedelen omdat die nieuwe machinerie moet aanschaffen en dat daar geen rekening mee wordt gehouden.

Bij providers wordt het een normale gang van zaken en serieus overstappen kun je niet.
Met name bij Ziggo is het een schaamteloos terugkerend fenomeen, terwijl de fusies zoveel voordelen zouden opleveren.
Op basis waarvan concludeer jij dat dit niet gebeurd?

Ziggo toevallig opgezocht van de week voor een andere post: https://www.vodafoneziggo...rverslagen-vodafoneziggo/

Daar zie je in 2018 op 3.8 miljard omzet 1.5 miljard afschrijving. Totaal is er 11 miljard schuld, in 2019 moet daarvan 1.8 miljard worden afgelost en het netto resultaat voor 2018 was een verlies van 77 miljoen euro. Als je naar die cijfers kijkt dan is voor deze provider de verklaring van de prijsverhoging duidelijk; dat zijn de investeringen.
Ja, en de rente op spaargeld is zojuist verlaagd naar 0,01%. Volgens mij gaan we met onze 'welvaart' aardig achteruit.
Anoniem: 211516 @MrMarcie26 oktober 2019 00:29
Wouden ze niet dat we gingen betalen om te sparen ?
Ligt eraan hoeveel geld je hebt en hoe hoog je hypotheek is.


Maar gaat niet alleen om de prijsverhogingen en rente's. Er klopt momenteel veel niet helaas in deze wereld. In ons nadeel. Dat bedoel ik er meer mee.

[Reactie gewijzigd door MrMarcie op 23 juli 2024 05:43]

Ik ben benieuwd hoeveel mensen nu maximaal lenen met 2% of lager en dan niet 30 jaar vastzetten. Indien over 10/15/20 jaar de rentevast periode afloopt van de huidig afgesloten hypotheken afloopt en de rente op 4-6% durft te staan heeft men een probleem...
Wij namen alleen internet af van KPN voor 46 euro per maand voor een 100/100 lijntje, gevraagd om een upgrade + mooi aanbod gekregen voor 500/500 maar dat kon niet op tegen het aanbod van Tweak met 1000/1000 voor 390 euro per jaar. Omdat de voordelen van KPN compleet anders werden door Hussle geen reden meer om te blijven en overgestapt op Tweak
Mocht ik maar naar Tweak. Toen ik las dat Tweak 1Gigabit lijntjes aanbood ben ik meteen gaan kijken op de website. Ja klopt, ze bieden het aan op mijn postcode, maar max 100Mbit up/down.

KPN zorgt ervoor dat ik niet ‘kan’ overstappen, omdat ze Tweak maar een max van 100Mbit geven. Dus ik mag weer gaan huzzelen.
Zou ik ook es met KPN gaan babbelen, vaak waar maar 100Mbit te leveren valt ligt dat aan brakke NT-kastjes die ze kunnen vervangen. Niet altijd, het kan ook zijn dat de wijkcentrale weinig capaciteit heeft, maar over 't algemeen...
Nou, het mooie is dat ik al 500/500 heb liggen. Vandaar.
Dan kan ‘t haast niet kloppen wat Tweak zegt. Als netco zegt dat er 500MBit op je adres ligt, dan kan iedereen met een contract met KPN dat leveren.
Tweak zegt dus dat KPN hun capped op 100Mbit op mijn adres.
Apart, volgens mij mag dat niet en ‘t lijkt me ook stug - ‘t kan haast niet zo zijn dat ze wholesale minder doorgeven dan eigen aanbod. Heeft 1 medewerker dat gezegd of...? Had ff geprobeerd te kijken hoe ‘t zit maar op de postcode in je profiel is alleen maar DSL te vinden :P
Die postcode klopt niet lol. Maar op de website kwam ik niet verder dan 100Mbit en toen besloot ik ff te bellen en de Tweak medewerker bevestigde dat het maar max 100Mbit mag zijn van KPN.
Als Tweak aan KPN voor 500/500 betaalt, dan geeft KPN het graag door aan Tweak (en dus aan jou, mits het technisch ook mogelijk is), kan ik mij zo voorstellen. Als dat voor Tweak uit zou kunnen zouden ze dat vast aanbieden.
Ik denk dat daar ook precies het probleem zit...
Als ik kijk, kan ik bij kpn 500/500 op mijn adres krijgen, als ik via tweak kijk is dat maar 100/100 max. Dus het zal misschien aan hun contract voorwaarden liggen in welke regio's ze wat aan kunnen/willen bieden.
KPN Hussel maakt het onduidelijk én duurder. En je krijgt ook geen keus, als ik nu een dienstwijziging doe gaat de "hussel" actief en ben ik opeens duurder uit voor hetzelfde. En de naam helpt niet.

https://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/hustle
> a dishonest way of making money


Erg jammer. Persoonlijk op meerdere locaties zeer slechte ervaring met Ziggo dus dat is geen optie voor me.
En de naam helpt niet.

https://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/hustle
> a dishonest way of making money
De Nederlandse betekenis van het woord klopt anders prima:

https://www.vandale.nl/gr...rlands/betekenis/husselen
alles door elkaar husselen (a) vermengen; (b) verwarren
Yep, hustle komt van het nederlands husselen...

Zie: https://www.etymonline.com/word/hustle

Pas in de jaren '60 vorige eeuw is er e negatieve connotatie aan blijven hangen met name vanuit de US.
Ja maar die hustle is het dus niet.
Door elkaar husselen. Dat is waar je aan moet denken.
Maar ondertussen hustlen ze wel money uit de pocket :')

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.