KPN vernieuwt abonnementen voor vast en mobiel internet, tv en bellen - update

KPN komt met nieuwe abonnementen met de naam Hussel. Onder die naam zijn zowel vast en mobiel internet als bellen en tv beschikbaar. Ook zijn er losse mobiele abonnementen. Onbeperkte mobiele data is alleen mogelijk in combinatie met vast internet.

KPN biedt onder de nieuwe naam internetabonnementen aan met downloadsnelheden van 50 tot 500Mbit/s voor 42,50 tot 55 euro per maand. Afhankelijk van waar de klant woont, krijgt hij vdsl of glasvezel. De uploadsnelheid verschilt ook per verbinding. Bij de vdsl-abonnementen is de uploadsnelheid tien procent van de downloadsnelheid. Het is ook mogelijk om maandelijks opzegbare abonnementen af te sluiten voor een meerprijs van 3 euro per maand.

Tv is beschikbaar voor een meerprijs van 10 euro per maand en een upgrade naar 4k-tv kost nog eens 2,5 euro per maand extra. Om ook tv op te kunnen nemen, moeten klanten nog eens 5 euro per maand extra betalen. Een extra ontvanger kost ook 5 euro per maand extra.

KPN komt ook met een Tech Desk, een telefonische hulplijn voor technische vragen die zeven dagen per week tussen 08.00 uur 's ochtends en 22.00 uur 's avonds bereikbaar is. De Tech Desk is een optie binnen het abonnement en kost 5 euro per maand. De dienst is geen vervanging voor de reguliere klantenservice, die blijft gratis beschikbaar.

De provider vernieuwt ook zijn mobiele abonnementen. De tweejarige sim only-contracten met onbeperkt bellen en sms'en hebben datalimieten van 0 tot 20GB en onbeperkt bellen. Prijzen beginnen bij 15 euro voor het abonnement zonder data en lopen tot 31,50 euro voor een bundel van 20GB. Klanten die vast internet van KPN of Telfort hebben, krijgen 5 tot 7,5 euro korting per maand. Er is ook een optie om te kiezen voor 150 belminuten of sms'jes per maand, dan zijn de abonnementen 1 euro goedkoper. Abonnementen met een looptijd van een jaar zijn 1 euro duurder per maand en voor 2,5 euro per maand extra zijn de abonnementen maandelijks opzegbaar.

KPN biedt ook een sim only-abonnement aan met onbeperkte data, maar daarvoor moeten klanten verplicht ook vast internet van KPN of Telfort afnemen. De onbeperkte mobiele bundel kost dan 36 euro per maand. Bij het Hussel Mobiel Onbeperkt Data-abonnement wordt de snelheid afgeknepen tot 64kbit/s download en 32kbit/s upload nadat gebruikers op een dag 5GB hebben verbruikt. Gebruikers kunnen de snelheid wel weer zelf omhoogzetten door een gratis 'top-up' te bestellen. KPN zegt dit te doen om misbruik te voorkomen.

De mobiele abonnementen met een datalimiet van 50 en 100GB die KPN begin dit jaar introduceerde, zijn verdwenen. Ook het 15GB-abonnement is weg, daarvoor zijn de varianten met 10 en 20GB in de plaats gekomen.

Met de nieuwe Hussel-abonnementen verdwijnen ook bepaalde voordelen die klanten kregen met het KPN Compleet-abonnement. Daarbij krijgen abonnees dubbele data en belminuten als ze vast en mobiel internet combineerden. Het gratis zenderpakket naar keuze maakt plaats voor 5 euro korting op streamingdiensten als Netflix of Spotify. Bestaande klanten kunnen hun huidige abonnementen en voordelen behouden, maar nieuwe klanten kunnen dit niet meer afnemen.

Update, 16.50: KPN introduceert als onderdeel van Hussel ook Kids Sim. Voor 7,50 euro per maand kunnen klanten voor hun kind 1GB mobiel internet en onbeperkt bellen afnemen, met de mogelijkheid om iedere maand MB's met hun kind te delen. Het is hierbij niet mogelijk om extra bundels te bestellen of andere extra's aan te zetten.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

08-10-2019 • 09:20

454 Linkedin

Submitter: SSTARBOYYY

Reacties (454)

-14540445+1223+224+31Ongemodereerd174
Wijzig sortering
We worden door KPN gehussled... Tenminste als je een gezin hebt met meerdere TVs en mobiele abonnementen. Ten opzichte van KPN compleet ben je al snel 10 euro per maand meer kwijt. De pijn zit erin dat bij KPN compleet het opnemen en de tweede STB in het aanbod zitten. Deze ben je nu kwijt. Verder zit er geen verschil tussen de twee. Wat ook opvallend is, is dat de instapkorting bij KPN compleet veel groter is/was. Ik heb een paar maanden geleden een spreadsheet analyse gemaakt voor mijn gezin en hier heb ik KPN Hussle aan toegevoegd.
- KPN Hussel is 250 euro duurder dan KPN compleet
- KPN Hussel is 80 euro duurder dan Ziggo
- KPN Hussel is 170 euro duurder dan T-Mobile.
Minus 60 blijkbaar omdat opnemen bij de 2e STB er bij in zit. Zie reacties hieronder
https://medium.com/@rudol...-netherlands-44a516fe457d

https://docs.google.com/s...zeN_KIHU/edit?usp=sharing

[Reactie gewijzigd door Raindeer op 8 oktober 2019 14:19]

We worden ge-hustled inderdaad.
Weg dataverdubbelaar. Dat betekent voor ons dat we een stap omhoog moeten wat 10 euro/maand duurder is. Daarnaast willen ze na natuurlijk van Telfort af, dus die abbo's zullen duurder worden tot ze verdwenen zijn - ook al zijn ze precies hetzelfde.

Dit vind ik het jeukende hieraan. Hetzelfde bedrijf (KPN) kan dus zonder zorgen hetzelfde glasvezel abbo een tientje goedkoper leveren. Hier is een gruwelijke tekort aan concurrentie en dus grote vraag naar overheidsingrijpen. Al deze hussels worden gemaakt om verwarring in stand te houden, het kost heel veel moeite om uit te zoeken waar je beter af bent. En je moet er steeds meer voor regelen - vast internet, tv, mobiel. En dan mobiel met het hele gezin tegelijkertijd natuurlijk, anders vervallen de kortingen, maar die abbo's zijn natuurlijk niet allemaal op dezelfde datum afgesloten.

En laten we eerlijk zijn, internet is als stroom, als het werkt, werkt het. En het werkt eigenlijk bij alle aanbieders wel. Dus daarna wil ik concurreren op prijs. Precies daarom wordt er - net als veel verzekeraars doen - ge-husselt met ingewikkelde pakketten met zogenaamde voordelen onder het mom van zogenaamde innovatie. 100% goed voor het bedrijf, 100% ten nadele van consumenten = falende markt.
Daarom moest de overname van Tele2 verboden worden. Ik zei al destijds dat als de overname voltooid was, dat alle providers hun prijzen gingen verhogen. En het gebeurt nu dus ook.....
Ze verhogen al jaren de prijzen geleidelijk, Tele2 maakte nauwelijks een verschil in het telecom landschap. En was ook onhoudbaar, was puur opgezet om later weer te verkopen - artificieel inflated met prijzen die te laag waren om de kosten te dekken.
Vodafone kun je geen data delen en met KPN wel en als je een abonnement neemt met 25 GB en 3 nummers met 150 minuten/onbeperkt is 9 of 10 euro dan heb je gratis internet erbij onbeperkt met een snelheid dacht ik van 64kb en dat is voldoende voor e-mail en social media. Je bent dan per maand wel goedkoper uit als gezin.

Het pakket hussel voor alles in 1 is voor mij goedkoper , omdat ik geen pluspakket wil, maar korting op spotify per maand (5 euro minder ) . TOP

[Reactie gewijzigd door Noresponse op 8 oktober 2019 16:09]

De 0mb abonnementen hebben geen data tenzij je data deelt met ze, dus ook geen 64KBit :) Ik zie overigens nergens staan dat als je databundel op is dat je dan 64KBit behoudt zoals voorheen het geval was?

Ik heb Spotify al in de mobiele abonnementen inbegrepen zitten dus heb er op vast niets aan. :P
Alle abo's let op ook de oude met 0GB hebben data tot dacht ik 64k wat ik gelezen had en zie ook al een reactie met de link ! _/-\o_
Ahhh sinds 30 september als ik de link van @jejeh zie. Nice, dat is wel een verbetering. Het was altijd nogal kak omdat je dan op de 1e tussen de tijd dat je MB's verstuurde (kon nooit om 12:00 exact want dan liep de MijnKPN-app vast :P) geen MB's had en soms bleef ie dan hangen tot je het toestel resette. Nu het gewoon continu is heb je daar een stuk minder last van, top. :)
e 0mb abonnementen hebben geen data tenzij je data deelt
Dit is met deze nieuwe abonnementen gewijzigd. Ik heb zo'n 0 GB abonnement :-) (Niet dat ik niet standaard 1e van de maand alsnog data 'uit de pot' pak. Herkenbaar verhaal dat het die eerste paar uur van de dag wat behelpen was)

Overigens lijkt het me op dit moment voordeliger als ik mezelf overzet naar een Kids sim.... die bied meer dan een 0 GB abonnement, voor een lagere prijs.

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 8 oktober 2019 19:46]

Protip met data delen: 5 over 12 ff 50MB doneren aan zo’n goed doel, nog ff 5 minuten wachten en je kan MB’s delen met familie :P Mogelijk moet je als de MB's werkelijk verzonden zijn nog ff de app killen en opnieuw openen.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 8 oktober 2019 23:31]

Ik neem aan dat je doelt op 5 voor 12 (23:55)?
Nee 00:05, omdat op de 1e van de maand om 00:00 de systemen resetten.
Het om 23:55 doen heeft weinig nut. :P

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 8 oktober 2019 23:30]

Vodafone kun je geen data delen
Weet je dat zeker?
Tele 2 is overgenomen door T-Mobile, die hebben volgens mij hun prijzen niet verhoogd.
Maar niemand verplicht jou om bij KPN te blijven.
Je hebt bijvoorbeeld NLE die min of meer hetzelfde als de standaard pakketten van KPN aanbied maar dan goedkoper of desnoods Ziggo en sommigen hebben ook de mogelijkheid tot een kleinere provider zoals Tweak.
Met mobiele abonnementen is de keuze nog veel ruimer.
En KPN was overigens altijd al duur, nu dus nog duurder, mooi moment om over te stappen :)

Vergeet ook niet dat KPN een beursgenoteerd bedrijf is, die is hier niet ( meer ) om heel Nederland lekker en voor de lol/goed doel iedereen te voorzien van een digitale infrastructuur, nee die zijn er om winst te maken.
Genoeg adressen waar geen kabel is.
Even opgezocht, je zou dan als het goed is alsnog een abbo kunnen afnemen bij:

Tele2
NLE
Online.nl
Youfone
en Oxxio bied blijkbaar zelfs internet/tv/telefoon aan

Gaat allemaal via adsl/vdsl of glasvezel, genoeg keuze lijkt me.
Ik zit nu idd bij Oxxio. Dus klopt wat je hierboven zegt. Ze zitten gewoon op het netwerk van KPN, dus dezelfde kwaliteit, maar dan een stuk goedkoper en icm energie nog extra voordeel.
KPN is altijd te duur geweest zowel mobiel als met hun verschrikkelijke ADSL abonnementen. Waar niks verbeterde alleen maar slechter werd. De dure abonnementen zijn in ieder geval niet gebruikt voor innovatie en verbeteringen.

Een keer in een KPN store geweest waar ze zeiden er is niet veel verschil meer. Maar nog wel de hoofdprijs vragen voor een abonnement met een datalimiet.. 😩

[Reactie gewijzigd door kobusJANMAAT op 10 oktober 2019 10:19]

Volgens mij heeft KPN wel wat speciale pakketten die alleen bij KPN af te sluiten zijn.
Zoals TV kijken in 4K, dat kan enkel bij KPN zover ik heb gezien en is niet mogelijk bij andere budget providers die ook op het KPN netwerk zitten.
Heb ook wel eens gehoord van een KPN medewerker dat de verbinding direct bij KPN écht anders is.
Iets met dat KPN het " prioriteit " netwerk heeft en je verbinding dan sneller/stabieler/minder latency heeft o.i.d.
Ook destijds met Telfort waar wij toen naar overstapten, toen kregen we een vrij oude router en toen we hier navraag na deden werd al snel gewezen na dat wij bij een budget provider zaten en we maar naar KPN moesten om " het beste " te krijgen.
Ik weet alleen dat ze de hoofdprijs in Aalsmeer vragen voor een 3MB verbinding. Dus daar koop ik niks voor bij Caiway heb ik praktisch nooit problemen. Ik ben blij dat ik van KPN af ben.
Omdat de prijzen niet naar jouw wens zijn is er sprake van een falende markt?

[Reactie gewijzigd door hansdem op 8 oktober 2019 13:01]

Lijkt wel of je bij KPN werkt!
Het veranderen van producten en diensten is prima zolang dit in het voordeel van de klant is.
Dat is het dus niet.
De toegevoegde waarde is dus NUL.
Ik schreef het al eerder maar ik ben nu zeker €15 per maand meer kwijt als ik het nieuwe pakket zou kiezen. Daarbij is alles hetzelfde als nu, nou ja, nog niet eens waar dubbele data en minuten bestaan niet meer.
Hoe kun je dit goedpraten?
Ik zie dat als je zelf onbeperkt neemt dat je dan 25 GB kan delen met mensen op hetzelfde adres. En dan houd je dus zelf onbeperkt. Dus 20 GB naar je vrouw en 5 GB naar je dochter. Dat is per maand wat goedkoper.
Je bent briljant en ik heb de prijs 2 euro naar beneden weten te krijgen.
Heb je ook in de vergelijking meegenomen dat het opnemen pakket gratis is als je 2 ontvangers neemt?
Nee nog niet. Ik zie dat niet in de tekst van de propositie
het klopt kennelijk wel, op moment dat je 2 tuners aanklikt zie je de volgende tekst verschijnen:
Bij 2 tv-ontvangers of meer krijg je gratis het Opnemen Pakket.
Ah dat is dan eigenlijk hoe het altijd geweest is. Internet basis kende geen opnemenpakket gratis, had maar 1 ontvanger. Gewoon internet had er wel 2 en daar zat opnemen gratis bij.
ziggo kent ook een 100 Mbit variant. Ze adverteren er niet mee, maar hij is er wel. Het heet Ziggo Start XXL en is wat goedkoper dan het 250 Mbit abo (heb 'm net zelf, weet ff niet meer precies hoeveel goedkoper).
Het pakket is bedoeld om overstappers toch bij Ziggo te houden en ze wijzen je er alleen op als je overstapt, maar ik denk dat als je KS Ziggo belt en aangeeft dat je bij hen wil komen als je dat pakket kan nemen, dat het wel kan...
Bij de oude kpn compleet kreeg je nog een gratis extra zenderpakket, nu krijg je €5 'husselvoordeel' op een pakket.
En betaal je dus opeens €2 meer. :?
Ik heb zelf zitten rekenen, ik ben met Hussel juist €2,49 per maand goedkoper uit dan ik nu heb van KPN.

Ben van Ziggo naar KPN gegaan eind 2018, de Playstation actie toen, ik reken niet met tijdelijk kortingen, alleen volle bedragen.
- KPN Compleet
- Gratis Opnemen
- Gratis 2de ontvanger
- Glasvezel 200/200 +€4,99 zolang abbo loopt (was €8,99)
- Spotify €8,99

Kom ik op €76,48

Met Hussel:
- Geen korting KPN of Telfort
- 200/200 glasvezel €50
- Tv +€10
- 2de ontvanger +€5
- Gratis opnemen (vanwege 2 ontvangers)
- Spotify €8,99

Maakt: €73,99
Verschil is is plus pakket voor TV... Ik wil F1 op RTL Plus en mevrouw Raindeer wil 24 Kitchen, BBC etc
Opnemen pakket wordt bij Hussel automatisch geactiveerd bij aanvraag 2e tv ontvanger. Ik weet niet waar deze staat maar dit heb ik intern vernomen.
In de afdeling leren communiceren voor de afdeling marketing... Leer om alle parameters van je propositie te communiceren aan de klant. ;-)
Als je 2 TV's aanklikt op de bestelpagina krijg je deze melding: Bij 2 tv-ontvangers of meer krijg je gratis het Opnemen Pakket.
Vanochtend deden allerlei links op de website van KPN het nog niet en nu zijn er nog steeds issues. Dus tja :)
Voor mij zou dit dan wel weer voordeliger.zijn omdat ik rond de 50Mbit zou halen met bonded DSL. Met compleet kreeg je direct 100Mbit en dat heeft voor mij dan geen zin. Met die 2e decoder krijg je nu direct opnemen pakket erbij (dus die is eigenlijk voor 1 cent als je toch al opnemen zou willen).
Ik kom onder de streep iets voordeliger uit dan mijn ZIggo 50Mb) abonnement met 2 Next decoders.

Dat kost me bij Ziggo €64,99 en bij KPN €57,50 (beide zonder telefonie).
waarschijnlijk kan je die prijzen tussen nu en een maand gaan aanpassen, Ziggo en T-Mobile komen binnenkort vast ook met nieuwe abo vormen waarin de prijzen worden verhoogd...
Ik zie KPN Hussel nu hetzelfde doen als Ryanair: alles wat je wilt kost extra.

Ik vlieg niet met Ryanair...
Tja... Bij soortgelijke berichten in het verleden zag ik tweakers klagen over het feit dat ze eigenlijk betalen voor allerlei functionaliteit die ze niet gebruiken. Nu splitst KPN het op, krijg je weer andere klagers. :+
Er zijn heel veel mensen die wel met Ryanair vliegen... :+
Kan je dat document niet even vrij geven zodat ik hem ook kan gebruiken en aanpassen voor mijn situatie:). Ziet er goed uit

Edit: Thanks Raindeer

[Reactie gewijzigd door Emin3m op 8 oktober 2019 11:26]

als het goed is mag je nu downloaden...

Ik heb comments uit staan omdat ik geen zin heb om van alles te modereren.
Ook kpn is duur, bij Online heb je 100/30 + tv + bellen voor €45 + 5 voor 2e tv (gaat 1e jaar nog €10/mnd van af) En je geeft niet aan hoeveel mobiele minuten jullie nodig hebben maar een sim only met 200min + 20 of 10G kost €17 resp. €14 dus dan ben je ook voor €45 klaar. Kost je het 1e jaar dus 35+5+45+9 (spotify)= €94 /mnd dat is dus €1128 en ruim €200 goedkoper dan kpn....
Is er een reden dat je voor je vrouw geen kids sim berekent? De enige reden die ik zo kan bedenken is als ze wel eens buiten de EU reist en daarvoor nu databundels gebruikt. Dat is dan niet meer mogelijk. Als ze dat niet gebruikt scheelt een kids sim weer 2,50 per maand.
goed punt.. eigenlijk omdat ze geen kid is :-) En ook omdat het me onduidelijk is of de kindersim nu wel of niet extra data kan ontvangen. En daarbij, ik ben druk vandaag. Dit was een gekkigheidje er tussendoor... Punt is wel dat het niet heel duidelijk is wat KPN biedt, maar het is wel duidelijk, dat het niet echt goedkoper wordt.
ik zie nog 1 nadeel van een kids sim, namelijk dat ze geen betaalde nummers kan bellen. Als ze dan een (betaalde) klantenservice nodig heeft moet ze met de vaste telefoon bellen in plaats van haar mobiel.
(EDIT: het lijkt dat de tekst is aangepast, en de betaalnummers niet geblokkeerd worden)

extra data ontvangen kan in ieder geval wel gewoon met een kids sim.

[Reactie gewijzigd door LayZ op 8 oktober 2019 16:44]

ah, goed punt... dat gaat hem niet worden... online retailers, zakelijke dingen etc. Ze moet wel kunnen bellen.
Ik zie op de KPN website staan voor het Kids-abonnement:
"Het enige wat we als KPN niet automatisch kunnen uitschakelen, zijn 0900-nummers. Hier kunnen wel extra kosten voor worden berekent. Je kunt deze altijd zelf uitzetten via payinfo.nl."

Dus blijkbaar kan het wel.
Ik ga er € 2,- op vooruit per maand. Dus we worden niet allemaal gehussled. :)
Gelijk maar even omgezet dus!

[Reactie gewijzigd door murkienl op 8 oktober 2019 16:03]

Ik ben bijna geneigd om te zeggen dat we door KPN worden gehosseld :+ .
die opsomming klopt dan niet meer helemaal na de wijzigingen. Komt erop neer dat KPN en Ziggo even duur zijn (KPN iets voordeliger), maar blijft dat het oude KPN Compleet (170) en T-Mobile (88) goedkoper zijn. Dat verschil zit overigens puur in de eenmalige korting van x maanden, niet in het reguliere tarief.

Maar goed, als bestaande KPN klant voelt dit toch niet heel lekker. Al zal ik nooit meer de overstap maken naar Ziggo danwel T-Mobile, de ervaring leert dat die partijen hun klanten volstrekt niet serieus nemen. Wel innen, maar niet beminnen is hun motto. Ik blijf voorlopig bij KPN met mijn Compleet pakket, ik begin niet te husselen voorlopig.
Bij de vdsl-abonnementen is de uploadsnelheid tien procent van de downloadsnelheid.
Precies zoals Ziggo het ook doet. Terwijl Xs4all gewoon de max upload levert wat dat ook moge zijn (bijv 30 mbit up en 100 down). Goh, wat toevallig...!
Zijn de prijzen geen adviesprijzen? Even afwachten hoe de prijzen zijn als het echt daadwerkelijk beschikbaar is.
Voor een gezin wellicht, maar in mijn geval ga ik er 2 euro per maand op vooruit met Hussel.
Niet heel veel, maar dan krijg ik wel meer dan voorheen.

Ik neem nu af:
Internet (glasvezel 500/500)
TV (1 decoder)
Vast bellen
Mobiel sim only onbeperkt + 10GB > 20GB (compleet)
Mobiel sim only onbeperkt + 3 GB > 6 GB (compleet)
Spotify Premium (direct bij Spotify)
TOTAAL = 124,68

Hussel:
Internet (glasvezel 500/500)
TV (1 decoder)
Vast bellen
Mobiel sim only onbeperkt + 20GB
Mobiel sim only onbeperkt + 10GB
Spotify Family
TOTAAL = 122,49

2 euro goedkoper per maand en meer internet bij mobiel en een spotify family.
Ik reken ook de korting mee die tot nog toe bij KPN compleet er bij in zat. Deze lijkt nu weggevallen te zijn. KPN wil je minder graag als nieuwe klant.
Weet niet precies welke korting je precies bedoelt (5 euro op mobiel?). Die laatste krijg je met hussel ook, of in meeste gevallen meer.
Het enige dat je hoeft te vergelijken is het bedrag onder de streep. Dat is uiteindelijk wat je betaalt.
In mijn situatie word ik in ieder geval niet "gehussled". Ik betaal minder voor meer, of een "stuk" minder voor hetzelfde.
6 maanden 25 euro korting
Mogelijk kan de analyse weer worden aangepast, na toevoeging van Kids Sim.
https://www.kpn.com/mobie...AEgKC9_D_BwE&gclsrc=aw.ds

Sim only € 7,50 per maand, 1 gig data en onbeperkt bellen/sms - onderling MB's delen + gratis onderling bellen.

[Reactie gewijzigd door Embryo1 op 26 oktober 2019 19:26]

Ja, grappenmakers
Ben ik de enige die de kosten voor de internetbundels echt compleet bezopen vind? 50mbit voor 42,50, of 500mbit voor 12.50 meer |( Compleet belachelijk. Als meer data blijkbaar zo goedkoop is, hoeft dat eerste abonnement ook geen 42,50 te kosten.

Ik heb nu ziggo, en stoor me er daar al aan dat de prijzen scheef zijn, en maar blijven stijgen. Irritant genoeg is er gewoon niet écht een alternatief; glasvezel legt men bij ons niet aan (Voorhout). De enige reden dat ze dit soort fratsen kunnen maken is het gebrek aan concurrentie.

[Reactie gewijzigd door A64_Luuk op 8 oktober 2019 09:40]

Ben ik de enige die de kosten voor de internetbundels echt compleet bezopen vind? 50mbit voor 42,50, of 500mbit voor 12.50 meer |( Compleet belachelijk. Als meer data blijkbaar zo goedkoop is, hoeft dat eerste abonnement ook geen 42,50 te kosten.
Het eerste bedrag omvat de huur van de lijn (met de ksoten van aanleg en onderhoud er in verrekend), de administratiekosten, etc. om de verbinding tot stand te brengen. Als dat eenmaal betaald is, is de extra snelheid nagenoeg kosteloos (moet alleen voldoende bandbreedte ingekocht worden.
+2Anoniem: 42901
@swhnld8 oktober 2019 11:23
T-Mobile Thuis glasvezel doet echter 750/750 mbit/s voor 40 euro...
55 euro voor 500 mbit/s kost dus 37.5% meer voor 33.3% minder. Dat is best extreem.
Tmobile thuis 750 inclusief tv (opnemen) en bellen 60€ + 2x unlimited data mobiel 25€ = 110€

Kpn 500 + TV (opnemen) + telefonie= 72 + 2x unlimited 36€ = 144€

Ik blijf wel bij T-mobile :)

[Reactie gewijzigd door thamaster88 op 8 oktober 2019 14:41]

Die is leuk. Deden mijn ouders ook.
Nu zijn ze terug op 200 mbit/s omdat het modem van tmobile geen 750 levert op wifi.
En ze er verder bekabeld niks aan hebben.
Daarnaast apart betalen voor een tv ontvanger die opnemen kan en terug kijken, in plaats van 1 gehele tv ontvanger die dat allemaal kan.

Modem van kpn(v10) levert wel de 500mbit/s op wifi.
Kom het bagger modem van tmobile nog regelmatig tegen bij nieuwe tmobile klanten.
Hoor er ook weinig positief over.
Prijs is leuk, maar het moet ook werken..
Ik begrijp het principe, maar het voelt zo niet erg eerlijk. Het is prima mogelijk om de kosten dusdanig te spreiden dat het beter aanvoelt. Dan lever je wat in op het aanbod van lage snelheden, en pak je extra winst bij de mensen die pertinent 500mbit willen.

Ik blijf er mijn vraagtekens bij zetten of het allemaal daadwerkelijk zo duur hoeft te zijn.
Ik begrijp het principe, maar het voelt zo niet erg eerlijk. Het is prima mogelijk om de kosten dusdanig te spreiden dat het beter aanvoelt. Dan lever je wat in op het aanbod van lage snelheden, en pak je extra winst bij de mensen die pertinent 500mbit willen.
Je begrijpt het niet, als KPN die 500/500 opschroeft qua prijs gaat men naar de concurrentie. Dan hebben ze minder klanten, worden de lagere prijzen niet gecompenseerd op de lagere pakketten, etc.

KPN pakt prijzen waarbij ze verwachten dat de markt die zal dragen en als ik er zo naar kijk, hebben ze daar geen ongelijk in.

@Adinias Ja, erg jammer van Tweak dat de uitrol zo langzaam gaat.
Momenteel zitten wij nog bij Telfort
My condolences...

[Reactie gewijzigd door Cergorach op 8 oktober 2019 11:46]

Als die concurrentie er is ten minste.
Thuis zit ik met een reggefiber lijn, waardoor wij maximaal 500 mbit hebben, terwijl de andere kant van de stad Tweak 1 Gbit krijgt.

Verschil?
15 euro in de maand goedkoper voor 1 Gbit vs 200 mbit voor KPN.

Momenteel zitten wij nog bij Telfort, maar ik vrees voor wat er in de toekomst gebeuren gaat.
Ik had ze laatst opgebeld dat ik wou opzeggen, begon ze erover dat ze KPN werden en ik zo kon overstappen. Dus ik vroeg hem wat de voordelen waren ten opzichte van nu want ik zou hetzelfde modem en tv kastjes houden maar wel 12,50 euro meer betalen in de maand. Hij vertelde hierop dat de service van KPN veel beter is en ik hiervoor wat meer betaal.Toen ik hierna bleef aangeven dat er geen KPN in komt bij mij, toen vroeg die of ik niet wou verlengen. Vond dat wat raar maar dat kon nog had die over, ik heb uiteindelijk een wijziging gedaan van 50mbits naar 100mbits. En dan Basis TV naar NLZIet app. Heb het nu 2 maandjes allemaal zo en bevalt mij prima.

Hoe je het wend of keert, goedkoper zal het wel niet worden.
Wij hebben momenteel een half jaar gratis 200 mbit over 50 mbit, en onze telefoonlijn opgezegd.

Schijnbaar kunnen we ons pakket nog wel aanpassen, maar geen nieuwe meer afsluiten.

Bizar vind ik dat de huidge Arris TV kastjes zeer traag zijn, terwijl we eerder een erg goede van Amino met opneemfunctie hadden.

Toen Telfort hem wilde vervangen, kregen wij een 5 jaar oud ding ervoor terug ipv een nieuwe.


Maar daarbuiten:
Ik hoop echt dat de service van Telfort zo snel mogelijk verdwijnt.

Als dit alles zonder prijsnadeel in KPN Hussel omgezet zou kunnen worden, zou ik al een stuk geruster zijn.
Wat zal de verhouding zijn tussen abonnementen met lagere snelheden en 500mbit? Als ik 10:1 zeg, dan lijkt mij dat nog hoog.

Dus als 1.000 mensen € 5 per maand minder gaan betalen = € 5.000, zal dit opgehoest moeten worden door 100 mensen a € 50. Dan wordt zo'n abonnement wel heel duur.
Volgens mij mogen ze niet onder kostprijs leveren en die lijn kost nou eenmaal gewoon een bepaald bedrag. Dat de bandbreedte vervolgens bijna niks extras kost, is een prijsstellingstruukje. Voor dat relatief kleine bedrag extra in de maand koop je natuurlijk het snelste, terwijl die goedkoopste gewoon kunstmatig traag is gemaakt (ver afgeknepen).
Dus mensen met een 500mbit verbinding moeten jouw product subsidiëren?
Alsof de mensen die alleen DSL kunnen krijgen de kosten van jouw glasvezel wel moeten betalen.
Op die manier kan je die stelling altijd misbruiken.

Ik vind het persoonlijk nog wel een slechte zaak, internet wordt voor steeds meer mensen belangrijker. Als jij een laag inkomen hebt en er komt elk jaar 2,5-5 euro bij de kosten, dan hakt dat natuurlijk er een stuk meer in.
Tuurlijk heeft KPN en Ziggo onderhoud, maar ik vind ook wel dat lage inkomen niet elke keer het hardst geraakt hoeven te worden.
Nee hoor, het hoeft niet zo duur te zijn. Maar KPN, net als elk ander bedrijf, past z'n prijzen dusdanig aan dat zij de maximale opbrengst verwachten. Dus ze zullen ergens wat klanten kwijtraken, ergens wat klanten winnen of de inkomsten uit bestaande klanten maximaliseren. Uitewindelijk voeren ze alle variabelen in in een model en waar ze het meeste mee verdienen, dat zullen ze toepassen. En ik neem het ze niet kwalijk. Of ik er blij mee ben, is een tweede...

Overigens wil dit niet zeggen dat het ook uiteindelijk het meeste oplevert: het model wat ze gebruiken kan niet kloppen (en het klopt sowieso nooit 100%).
De kosten van aanleg is wat raar om in rekening te brengen toch... bij de een is dit gratis.. bij de ander moeten ze een stukje graven.. maar ver graven doen ze niet dan moet je zelf betalen.. 40 euro per maand alleen om aangesloten te zijn vind ik toch wel een heel bedrag.
Vooral omdat die kabel er al 20-30 jaar ligt. Dat is dan 40 euro x 12 x 20/30 = 9.600 / 14.400 euro. Dus 10-15k voor een kabel aansluiting. Bij onze gezamenlijke antenne inrichting heeft dit ongeveer 500 euro per huishouden gekost. Ziggo vraagt het 20-30 voudige.
Dit probleem hebben veel mensen en is in veel gemeenten het geval. Dankzij de geweldige overheid en ook andere instanties zouden de overnames en fusies van Ziggo en KPN totaal geen invloed hebben op de markt. Dit is gewoon een lachertje, want er is helemaal geen markt. Beider partijen zijn geen concurrenten van elkaar en er is totaal geen marktwerking waar wij als consument van kunnen profiteren.

Je ziet dit terug in de prijzen, maar ook in het productaanbod. Er is totaal geen vernieuwing, behalve dat men nieuwe abonnementsvormen verzint waarbij mensen vaak duurder uit zijn. Andere opties zoals het gratis bellen van en naar Ziggo klanten met een vaste telefoon schrappen ze gewoon. Daarnaast zijn de mediaboxen van de televisies tegenwoordig allemaal in bruikleen terwijl de abonnementen wel worden verhoogd met enkele euro's. Ook de abonnementen worden elke keer verhoogd, daarvoor krijgt men wel gratis en voor niets een hogere internet snelheid |:(

Ik begrijp niet dat na al die jaren de overheid niet eens ingrijpt. De abonnementen staan gewoon niet in verhouding met elkaar. Welke aanbieder het ook is men maakt het goedkopere abonnement zo oninteressant mogelijk, zodat mensen toch minimaal voor het middensegment kiest.

Dankzij onze gemeente en Reggefiber hadden we erg snel toegang tot glasvezel. Jammer genoeg is Reggefiver weer overgenomen door KPN. En is er totaal geen keuzevrijheid. Het is gewoon kiezen tussen twee kwaden. KPN stond jaren geleden op de rand van afgrond, maar blijkbaar dankzij hun achterban en de overheid kunnen ze door blijven gaan, terwijl men gewoon vernieuwende bedrijven opkoopt. Want van KPN af komt weinig innovatiefs.
Ik weet niet hoor maar kijkend naar de website en mijn laatste factuur zie ik het volgende:

2017-10 op mijn factuur
 • Alles in een standaard = 68.50
 • Spotify family = 14.99
Totaal = 83.49

2018-10 op mijn factuur:
 • Internet + tv basis = 61.50
 • Spotify family = 14.99
Totaal = 76.49

2019-10 op mijn factuurt:
 • Internet + tv basis = 52.50
 • Extra snelheid 100/100mb = 4.99
 • Spotify family = 14.99
Totaal = 72.48

2020-10 wordt:
 • Internet 100/100 = 47.5
 • TV = 10
 • Spotify family = 14.99 (excl. hussel korting) 9.99 (incl. hussel korting)
Totaal = 72.49 (excl. hussel korting) 67.49 (incl. hussel korting)

Dus wat ik zie is het volgende:
 • 2017 83.49 pm
 • 2018 76.49 pm
 • 2019 72.48 pm
 • 2020 67.49 pm
Dus wat ik zie is dat de prijs voor hetzelfde abbo naar beneden gaat. Wat mis ik dan volgens jou?

edit:

Het enige wat ik zou zeggen is dat je moet opletten dat je niet automatisch geupgrade wordt naar een duurder abbonement.

edit:


Na comment van Andyk125 van 14:15 er ook bij gezet of de abonnement vergelijkbaar is:
2017 100 down 10 up (Gratis opname pakket twv 5 euro)
2018 100 down 10 up (Gratis opname pakket twv 5 euro)
2019 100 down 100 up (extra gratis zender pakket, twv 5 euro)
2020 100 down 100 up (extra korting zoals oorspronkelijk omschreven 5 euro)

Dat bij een andere aanbieder de kosten lager zijn (ik zelf heb slechte ervaringen met ziggo) is hierbij een keuze maakt nog steeds dat de kosten voor een vergelijkbaar pakket weldegelijk lager zijn bij KPN, ok misschien betaal ik meer maar dat had ik er toen de tijd voor over.

Ter vergelijking zonder spotify want dan vergelijken we appels met appels
[list]
• 2017 68.48 pm
• 2018 61.48 pm
• 2019 57.49 pm
• 2020 52.49 pm
[/list]

[Reactie gewijzigd door _wolf_ op 8 oktober 2019 14:52]

Als je dan prijzen gaat opnoemen dan zet er ook bij of je met je nieuwe abonnement ook nog welkomstkortingen of dergelijke krijgt.

Ik heb nog steeds sinds de afgelopen jaren hetzelfde abonnement (Ziggo - Alles in 1 Complete):
Prijzen zijn de basis prijzen, want we hebben ook nog een vaste telefoon. Die destijds nog regelmatig gebruikt werd bij het bellen van familie etc..
2016 = €59,95
2017 = €62,95
2018 = €64,95
2019 = €67,00

Ter vergelijking in 2012 toen ik voor het eerst bij Ziggo een abonnement had aangevraagd waren de kosten voor hetzelfde pakket €52,87. Daarbij kon je gratis met de vaste telefoon naar andere Ziggo klanten bellen. Afgezien van interactieve tv zaten exact dezelfde zaken erin als tegenwoordig, internet snelheid is wel verhoogd maar dat was allemaal gratis volgens Ziggo. Dus dat kan de meerprijs niet verantwoorden.

[Reactie gewijzigd door Andyk125 op 8 oktober 2019 14:15]

Dat geld verdienen ze waar ze een monopolie hebben. Waar ze geen snelheid hebben en toch de hoofdprijs vragen.
Als je met
Dat geld verdienen ze waar ze een monopolie hebben.
dit bedoeld:
De prijs voor hetzelfde product gaat wel omlaag. Maar het zou nog veel sneller omlaag kunnen als ze echte concurentie hebben. In de tussentijd betalen we al jaren teveel.

Dan ben ik hetmet je eens.

Als je met
Waar ze geen snelheid hebben en toch de hoofdprijs vragen.
Bedoeld:
In de tussentijd in de "buiten gebieden" (wat ze volgens mij zien als alles buiten een straal van 25km van steden). Halen ze de beloofde snelheid vaak niet maar bieden ze wel de abonementen aan alsof het wel haalbaar is?

Dan ben ik het met je eens.

Mijn reactie gebaseerd op deze opmerking:
Je ziet dit terug in de prijzen, maar ook in het productaanbod. Er is totaal geen vernieuwing, behalve dat men nieuwe abonnementsvormen verzint waarbij mensen vaak duurder uit zijn
Blijft dan nog steeds hetzelfde, ik zie dit niet terug op de factuur die ik krijg voor hetzelfde product over een tijdbestek van 4 jaar. Sterker nog ik zie het tegenovergestelde namelijk dat het product dat ik afneem goedkoper wordt. En dan compenseer ik het nog niet eens voor inflatie.

Het volgende is indicatief ik ben geen econoom. Als ik het compenseer voor inflatie sinds 2017 bron
• 2017 68.48 pm (1.38%)
• 2018 69.42 pm (1,7%)
• 2019 70.60 pm (2.62%, tot 2019-09)
• 2020 72.45 pm
Dan zou dit de normale ontwikkeling zijn. Wat ik dus zie is het volgende:
• 2017 Geen verschil basis jaar vanwaar ik reken
• 2018 7.94 goedkoper dan geindexeerde waarde. 11% prijs daling tov 2017
• 2019 13.11 goedkoper dan geindexeerde waarde. 18% prijsdaling tov 2017
• 2020 19.96 goedkoper dan geindexeerde waarde. 27% prijsdaling tov 2017


edit:
1) Typo's, er zitten er nog veel meer in
2) Had de quote niet goed
3) Berekening toegevoegd voor compensatie inflatie waarschijnlijk fout maar ik probeer hiermee aan te tonen wat ik bedoel.

[Reactie gewijzigd door _wolf_ op 10 oktober 2019 11:19]

Buitengebied? Aalsmeer praktisch tegen Amsterdam aan.
Door dat goedkoopste abbo duur te maken willen ze je laten geloven dat dat hoogste abbo goedkoop is. Maar daar trappen wij natuurlijk niet in he;)
Ik denk dat KPN de concurrentie ver vooruit is. Qua prijs.

Hoewel de prijs per bit wel daalt, zie ik de prijzen van de "instap" abonnementen van alle providers alleen maar stijgen. Een megabit data kost niet veel meer, maar je betaalt wel minstens ~45 euro per maand (ex btw) voor een vaste internetverbinding en ~10 euro voor mobiel.

[Reactie gewijzigd door cdwave op 8 oktober 2019 10:46]

Ik snap precies wat je bedoelt. Ik liep tegen hetzelfde aan met ziggo die de prijzen omhoog bleef gooien, abonnement omlaag, maar uiteindelijk toch weer op het oude prijs na een aantal verhogingen. Toch bleef ik hangen ivm korting op mobiel abonnement, maar sinds de laatste verhoging kon het niet meer uit. Nu zit ik voor 32 euro bij online, 100mbit vs ziggo 50mbit voor 51. Ik kijk overigens geen TV, dat heeft ziggo er natuurlijk bij.
Het is tweeledig, natuurlijk is het een upsell-strategie. Maar de basiskosten, zoals aanleg netwerk/onderhoud netwerk/loon medewerkers etc etc... zitten natuurlijk in beide abonnementen verwerkt. Als je wat betreft abonnement omhoog wil betaal je alleen voor de extra belasting van het netwerk. Glasvezel heeft datzelfde en zal dus ook geen walhalla zijn wat betreft prijzen, je krijgt alleen wat meer upload maar of dat nou alles is.
Een 'voordeel' van de stijgende prijs is dat de concurrentie er wel kan komen.

Als KPN (of Ziggo) te goedkoop was zou niemand glasvezel aan willen leggen omdat er daarna geen klanten zouden komen.

Nu de prijzen stijgen kan het wel gaan lonen om glasvezel aan te leggen en de concurrentie aan te gaan.

Probleem zit hem vaak dat mensen niet bij Ziggo weg willen "omdat het werkt" en omdat ze daar Ziggo Sport hebben waar men graag Formule 1 danwel Voetbal kijkt.

Niemand gaan in ieder geval glasvezel naar je huis aanleggen als het niet zeker is of de investering wel terug kan worden verdiend.
Probleem zit hem vaak dat mensen niet bij Ziggo weg willen "omdat het werkt" en omdat ze daar Ziggo Sport hebben waar men graag Formule 1 danwel Voetbal kijkt.
Dat is het dus voor mij. De reden om naar Ziggo te gaan (vanaf XS4ALL 3 jaar geleden) was voor Formule 1 en ik kreeg er ook leuk voetbal bij, top. De prijs lag iets hoger dan XS, maar naar mijn idee en gevoel kreeg ik veel meer content en meer downloadsnelheid. Bij XS was het gewoon een karig pakket voor € 60. Toen ik weg ging kon ineens alles natuurlijk. Ik kan overstappen naar een goedkopere glasvezelboer (tele 2 /T-Mobile achtig) en voor € 10 per maand ziggo sport nemen met ziggo go. Bespaar je 10-15 per maand mss. De kwaliteit van ziggo go is echt om te janken, waardoor ik dat geen optie vind.

Ik ben tevreden over Ziggo. Nog nooit een storing gehad, met de komst van de mediabox Next is de kwaliteit van tv een stuk beter en veel meer gebruiksgemak. Voorlopig blijf ik daar wel zitten. Niet de goedkoopste provider, maar biedt mij wel een prima pakketje aan.
Joost mag het weten haha! ;)
Ik ben blij dat ik VDSL heb in mijn buurt. 28 euro p/m voor 100mbit. kpn en ziggo prijzen zijn echt lachwekkend.
Nee, ben je niet :/
Dat kleine verschil is slechts een marketing techniek om mensen die extra € 12,50 uit de zak te kloppen.
Mensen denken dan wow voor dat "kleine" bedrag zoveel meer snelheid terwijl ze het wellicht helemaal niet nodig hebben. KPN pakt elke maand € 12,50 extra en de klant gebruikt net zoveel data als wanneer ze voor de 50 mbit waren gegaan.
Ik heb hetzelfde probleem. Zelfde regio. We zijn echter vanuit verschillende gemeenten bezig met een burgerinitiatief voor glasvezel in de buitengebieden.
Wellicht hoor jij daar ook bij. Als KPN het niet doet, dan doet een andere partij het wel (er zijn al een aantal kleinere glasvezel partijen geïnteresseerd). Dag KPN! Je kunt meer info lezen op https://snelinternet-duinenbollenstreek.nl/gebied
Betaal nu echt veel minder dan in de nieuwe structuur. Heel vreemd, denk dat de totaal prijzen echt veel duurder worden dan de concurrenten.

Betaal nu €72,50 voor Alles-in-1 (100) met spotify premium. Krijg je 2 iptv boxen en opnemen en vaste telefonie.

Nu wordt dat €80,50; 5 euro bijbetalen voor opnemen, pluspakket is niet meer gratis maar 5 euro korting (dus 2 euro winst). vaste telefonie wordt euro duurder. Al met al 8 euro prijsverhoging!

En mocht ik er niet uit komen ook nog betalen voor tech support? Ik ben best technisch en ik kom een heel eind. Als ik dan een vraag heb om me verder te helpen moet ik opeens betalen? heel vreemd.
Ja als ik het zo bekijk ga ik er dik op achteruit.

Duurder:
- TV ontvanger: nu gratis, straks 10 euro
- 2e TV ontvanger: nu gratis, straks 10 euro
- Opnemen: nu gratis, straks 5 euro
- Spotify: nu gratis, straks 8.99
- Fox Sports Eredivisie: nu gratis, straks 12.99 min 5 euro 'husselkorting'
- Mobiel: nu 14 euro voor 4GB - straks 17,50 voor 5 GB

Goedkoper:
- Alles in 1 pakket 200 Mbit: nu 81 euro, straks 50 euro

Rekensom: +50 euro erbij, -31 euro eraf. Per saldo ben ik dus 19 euro in de maand duurder uit 8)7

Wat dit hele verhaal dan weer interessant voor mij maakt is dat we het internet + TV deel van de factuur declareren bij de werkgever van mijn vriendin die vanuit huis werkt. Dat kost dus effectief niks. Met dit hele 'hussel' verhaal maakt KPN het voor mij bijzonder interessant om hun eigenlijk veel te dure mobiele abbo op te zeggen en ergens anders af te sluiten, op het moment dat mijn abbo zou aflopen en de KPN compleet korting vervalt. Dat is nu namelijk gratis Fox Sports, dubbele data, en 5 euro korting op de abbo prijs. Met 'husselkorting' is het alleen maar een schamele 5 korting op Fox Sports, en 5 euro op het mobiele abbo (die daarna nog steeds duurder is). Met andere woorden prijstechnisch geen enkele reden om KPN mobiel erbij te nemen. Omdat 'kaal internet' nu wel veel goedkoper is geworden kan ik voor minder geld dan zelfs 500Mbit afnemen in plaats van 200Mbit nu. Kan me haast niet voorstellen dat dat het beoogde effect is van de nieuwe abbo structuur. 8)7

[Reactie gewijzigd door johnbetonschaar op 8 oktober 2019 12:58]

De tv ontvangers kosten €5,- voor de 2e, 3e enz. alleen de eerste is dus gratis maar het abonnement is €10,-. Als ik het zo lees is opnemen ook gratis althans bij mijn berekening in mijnkpn wel.

Mobiel is dan inderdaad jammer dat de data niet vedubbeld wordt zoals in mijn huidige abonnement.
Ja, maar de prijzen van de sim only abonnementen bijvoorbeeld zijn lager.
In mijn geval heb ik nu onbeperkt bellen en 10GB (verdubbeld naar 20GB) voor 25 euro. Hussel kost het 20GB abonnement 24 euro.
Klopt maar in de nieuwe situatie ga ik €3,- p/m meer betalen aan internet + TV, en heb straks 30Gb voor €26,-

Het nieuwe pakket is leuk maar op punten nog te duur vind ik.
KPN ziet overduidelijk maar één concurrent, en dat is Ziggo. De rest vinden ze niet interessant. Kennelijk maken ze voldoende marge met hun openstelling van het netwerk voor andere providers zoals T-Mobile.

Een voorbeeld ter vergelijk: T-Mobile biedt eveneens 50/50 glasvezel internet voor €32,50 per maand. Dat is maar liefst 10 euro goedkoper.
Ik heb ook T-Mobile unlimited, dan krijg je voor dat bedrag 100/100, en nog korting ook geloof ik.
Het gat met T-Mobile is wel erg groot inderdaad. Wij hebben thuis enkel internet nodig, iedereen is bereikbaar op z'n 06 en als er TV gekeken moet worden kan dat via NLZiet voor 7,99 per maand.
Bij T-Mobile betalen we 36 euro voor 750/750 (korting door combinatie met mobiel abo). Bij KPN betaal je bijna 20 euro meer voor 500/500 :?
T-mobile is dan nog duur, ik heb 1000/1000 voor 39 euro per maand bij Tweak en dat is zonder enige vorm van korting. Als je per jaar betaald kom je daar nog dik onder op 32,50 per maand en dan zit je ook niet opgescheept met KPN wat in naar mijn ervaringen met KPN de afgelopen jaren een groot voordeel is.
Zou mooi zijn als Tweak ook op meerdere plekken in land hun diensten aanbied, zou er erg graag naar overstappen namelijk. heb nu bij kpn 500/500
Probleem voor Tweak is dat ze deze hogere snelheden alleen zo goedkoop kunnen aanbieden in plaatsen waar ze eigen apparatuurin de Area-PoP's plaatsen en vanuit de City-PoP op een backhaul van een andere ODF partij (vaak T-mobile) kunnen 'meeliften'.

In alle andere plaatsen zijn ze afhankelijk van WBA access van KPN. En die tarieven zijn voor concurrenten van KPN zo hoog dat het eigenlijk alleen loont voor partijen die ook nog een 'eigen' andere 'dienst' aanbieden (bv. energie bij NLE, mobiel bij Youfone, T-mobile, etc. ). Bovendien zitten WBA partijen vast aan de snelheden die KPN wil aanbieden.
Het enige nadeel wat ik me kan bedenken bij Tweak is dat je je eigen Router moet hebben bij het goedkoopste abbo, maar of dat echt een nadeel is....
Het grootste nadeel van Tweak zijn 1Gbit pakket voor €39/maand is dat het bij een hele kleine hoeveelheid gemeenten beschikbaar is.

@Rub147 het 750/750 pakket van T-mobile is ook slechts beschikbaar op een kleine selectie locaties. Dat maakt het allemaal geen goed vergelijkingsmateriaal...

[Reactie gewijzigd door Cergorach op 8 oktober 2019 11:24]

Correct, voor 3 euro per maand meer heb je dan wel een fritzbox + telefoonnummer dus ook dat is nog niet zo verkeerd en als je dat dan per jaar betaald zit je nog onder de t-mobile prijs.
T-Mobile heeft wel een veel groter dekkingsgebied en voor de snelheid hoef je het ook niet te doen, pieksnelheden bij T-Mobile's 750Mbps abonnement ligt rond de 920.
NLZiet is nog geen euro waard met die belabberde beeldkwaliteit.
Ik heb het wel getest en het is alleen bij sommige zenders/programma's, maar wanneer ik dit dus inschakel bij de instellingen (streamkwaliteit hoog), dan versneld en vertraagd het beeld de hele tijd op de NLZiet app op mijn LG WebOS ipv 50fps weer te geven. Dus dat hebben ze niet goed gedaan.
Via de PC op de website is deze streamkwaliteit optie er (nog) niet.
Los van dat is het dan wel een goed begin die 7,5 Mbps en 50fps,maar doe het dan met elk programma en elke zender.
En uiteindelijk vind ik dat de stream kwaliteit bij NLZiet gewoon hetzelfde moet zijn zoals bij Ziggo kabeltv met 12Mbps/50fps en 5.1 geluid. Dan pas ga ik nadenken om over te stappen naar NLZiet.
Op m'n AndroidTV box ( NVidia Shield ) werkt de maximale streamkwaliteit optie helemaal goed en bij álle Live (of egin gemist) streams van de grote hoofdzenders. Ziet er echt zeer strak uit en geen vertragingen/versnellingen. Met de LG app heb ik geen ervaring (maar een LG tv komt er hier sowieso niet in).

Op de website is de optie er trouwens al sinds een week (vorige week donderdagavond gebruikt). Daar heet het "maximaal". En dat ziet er ook zeer goed uit. Heel veel beter dan de web players van Ziggo of KPN.

Dat verder de terug gekeken programma's nog verschillende kwaliteit houdt ligt helemaal aan hoe de betreffende omroepen/zenders het aan NLZiet aanleveren. Vooral bij de Talpa zenders is dat belabberd.....

Maar goed, voor mij is NLZiet verder helemaal prima nu! Granted, even goed als Ziggo of KPN zou nóg beter zijn, maar zeker icm. 32 euro per maand voor m'n 1 Gbps verbinding bij Tweak biedt het een voor mij ongeëvenaarde prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien speelt daar ook mee dat iedere Mbit/s kwaliteitsverhoging meer capaciteit op de links met de AMS-IX / peering partners kost, en dus geld. KPN en Ziggo hebben broadcast/multicast tot hun beschikking om de live streams te transporteren.

Als je niet zo'n geweldige internet only aanbieding kan vinden en je dan toch al naar KPN of Ziggo moet, ja, dan kan je TV net zo goed ook meteen bij hén tv afnemen.

[Reactie gewijzigd door eymey op 8 oktober 2019 15:54]

Ja, weet je, ik kan er echt niet tegen als ik de best mogelijke kwaliteit niet kan kijken en dat is nou eenmaal bij Ziggo. Dat is mijn obsessie;) Dus dan doe ik gewoon zelf lekker opnemen etc.
Ik heb een LG OLED tv, die kan ik je serieus aanraden. Mooiste beeld wat ik ooit gezien heb.En dat verdiend dan dus ook de beste kabeltv kwaliteit;)
Mooi dat jij tevreden bent met wat jij nu hebt,daar gaat het om.
Beter dan niks, maar het is 2019... Netflix is al 4K op veel series en films.
25 Mbps (of minder) voor UHD. Heb liever 25 Mbps voor 1080p en dan wat meer voor UHD.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 8 oktober 2019 10:46]

Tenzij uhd met een betere codec komt, dan heb ik dat liever.
Wat heeft dat voor zin als alle uitzendingen nog in HD zijn? (En wat mij betreft voldoende is voor een gemiddeld TV programma....) Kan NLZiet het wel opblazen naar 4K maar kost alleen maar bandbreedte, dat zie je al bij Digitenne. Wordt in 1080p uitgezonden maar met beperkte bandbreedte, dan kun je beter 1080i doen in die bandbreedte wat uiteindelijk een veel beter beeld oplevert.
NLZiet blaast niets op naar 4k...... Ze doen alleen de de-interlacing en dus op 1080p doorgeven.

edit: NVM, las je reactie verkeerd

[Reactie gewijzigd door eymey op 8 oktober 2019 15:52]

NLZiet is er de laatste tijd mijns inziens juist erg op vooruit gegaan qua beeldkwaliteit! Doet niet of nauwelijks meer onder voor KPN / Ziggo.
Verschil is nog steeds te groot,zie mijn andere bericht.
Het is aanzienlijk verbeterd, eigenlijk vrij weinig om te klagen. Het enige vervelende aan NLZiet op dit moment is het niet vooruit kunnen gaan in een aflevering eerder op de dag. Zit je iets te kijken, moet je tussendoor weg en wil je later weer verder kijken dan kan je opnieuw beginnen.
Nou,ik heb genoeg om te klagen over NLZiet en terecht vind ik ook voor dat geld. Oja en die hele layout is uit het jaar 0 met als dieptepunt die TVgids! En wat jij zegt idd. En ook duurt het uren voordat een programma on demand zonder reclame is terug te kijken! Via bv de website TVblik die doorlinkt naar die online streams kan je vrijwel meteen het na de uitzending GRATIS terugkijken zonder reclame met Adblock!
Misschien kan je eens proberen om via je telefoon NLZIET te casten naar de tv
Misschien is die app van LG brak.
Ik zal het binnenkort eens testen op mijn android tv
Ja,dus dan moetr NLZiet dat even regelen met LG.
Ik las in een topic over NLZiet en NPO dat ie het wel goet met androidtv dacht ik.
Kan ik bevestigen. Op AndroidTV werkt het allemaal prima.
Voor dat geldt...... ik vind 7 euro per maand anders een prima prijs voor wat je krijgt voor dat geld! Ik kan zo snel geen andere TV aanbieder aanwijzen waar je zo goedkoop een tv abonnement kan krijgen dat op zo veel platformen beschikbaar is en tegenwoordig ook de live (en begin gemist) streams op 'online' platformen op een dergelijke kwaliteit aanbiedt.

Zoals ik in een andere reactie ook al aangaf hangt het er natuurlijk wel van af waar en voor welk geld je je internet (only) abonnement kan afnemen. Als je toch al Ziggo, T-mobile of KPN afneemt voor internet loont het waarschijnlijk om daar ook TV af te gaan nemen. Hoewel je dan voor de hoogste kwaliteit wel weer aan een door hen opgelegde box vast zit, of met beperkingen op de apps (en matige kwaliteit bij chromecast) moet leven.

En TVblik + adblock aanhalen als argument is natuurlijk compleet krom. Je gaat dus 'stelen' van een online dienst die z'n inkomsten verkrijgt met advertenties, waarbij de online streams waarnaar wordt doorgelinkt vaak slechter zijn dan de terugkijk streams op NLZiet (iig bij NPO start, waar de gratis streams een stuk slechter zijn dan de NPO Start Plus / NLZiet streams).
Ik heb een eigen receiver voor ziggotv met harde schijf er aan gelukkig.
Een stuk slechter valt wel mee. Het is gratis redelijke SD kwaliteit tegenover een betalend abbo met belabberde HD kwaliteit. Dus scheelt niet zoveel.
Maar goed,ik kijk ook daar niet naar met adblock etc,ik gaf alleen maar de verschilen aan.
Ah, je woont nog in fZiggo gebied? Als ik dat had gehad (en nog smartcards volgens het irdeto systeem) dan was het voor mij ook een nobrainer geweest. Maar helaas, in fUPC gebied is het goedkoopste wat ik van Ziggo kan krijgen het basis abbo van 19 euro per maand, met slechts 4 HD zenders en de rest SD.

En de huidige HD kwaliteit van NLZiet vind ik gewoon beter dan Ziggo-SD of gratis-internet-SD, zowel in de AndroidTV app aan een 40 inch Sony TV uit 2009, als op m'n 24inch monitoren in de werkkamer in Google Chrome.

Probleem dat ik heb met LG tv's (even inhakend op je andere reactie), in ieder geval bij LED backlit tv's (weet niet hoe dat bij OLED zit), is dat ze hun brightness control met PWM doen, op een te lage frequentie. Van het weekend ook weer bij een vriend van me met LG TV. Leek alsof ik weer naar een 50 hz. beeldbuis-tv moest kijken, had binnen 3 minuten hoofdpijn (wel jammer, want verder mooi tv'tje).

Maar verder met je eens, voor ieder wat wils.
Hmm, dat verschilt dan blijkbaar ook per zender.....

Toevallig was ik vorige week 's avonds een programma van de NPO in m'n browser aan het kijken. Vervolgens sloot ik de PC af omdat ik de woonkamer wilde vekrassen.

En ik kreeg daar in de AndroidTV app de mogelijkheid om het programma te hervatten waar ik in de browser gebleven was.
KPN gaat mobiel anders wel met Hussel op 36 Euro per maand zitten voor onbeperkt data+bellen. Dat is 1 Euro duurder dan T-Mobile (al heb je bij T-Mobile nog maximaal 5 Euro extra korting te behalen op dit moment volgens mij), en KPN bied betere internationale dekking zoals Zwitserland in EU bundel, en buiten EU bundels die 31 dagen geldig zijn ipv 1 week of korter bij T-Mobile.
https://shop.kpn.com/mobiel/sim-only/
https://www.kpn.com/mobiel-abonnement/bundels/buitenland.htm

Dus T-Mobile is in veel gevallen duidelijk goedkoper, maar niet voor alle gevallen en met wat haakjes.
En dat is precies waarom je geen pakket neemt met mobiele telefonie erbij, maar dat gewoon bij een aanbieder als Youfone of Simpel hebt lopen. Hetzelfde betrouwbare KPN netwerk maar dan een 10GB abo voor €11 per maand :z
Ook Youfone/Robin Mobile (KPN netwerk) en Simpel (T-Mobile netwerk) hebben zo hun haakjes, maar daar binnen kunnen ze inderdaad goedkoper zijn.
Alleen zijn daar de snelheden beduidend lager dan met een KPN abo.
Robin Mobile wel met hun unlimited pakketten, maar met Youfone haal ik op dit moment gewoon 60Mbit/s. Zelfs al zou het daarop gecapped zijn dan hoor je mij niet klagen.
Tja, met KPN haal ik zo'n beetje 120 Mbps dus als ik zou overstappen dan merk ik dat wel degelijk.
Vanwege de lagere snelheid zullen ze dus ook wel goedkoper zijn.

[Reactie gewijzigd door TimmieWho op 8 oktober 2019 15:02]

KPN gaat mobiel anders wel met Hussel op 36 Euro per maand zitten voor onbeperkt data+bellen. Dat is 1 Euro duurder dan T-Mobile
Dat is €6 duurder dan bij T-Mobile per maand.
Daarnaast kan je inderdaad nog €5 extra korting krijgen als je ook T-Mobile Vast neemt, het verschil is dan €11 per maand, want KPN geeft geen 'husselkorting'.

Maar oke, als je regelmatig naar Zwitserland gaat is KPN een betere keuze ;) als je meer dan 50 weken per jaar binnen de EU rondhangt bespaar je met een T-Mobile combipack al snel >100 euro per jaar.
Verhip, T-Mobile is inderdaad naar 30 Euro gegaan voor unlimited, die had ik gemist.
Ik ben zelf volledig overgestapt van KPN (Glasvezel) naar T-Mobile. Temeer omdat T-Mobile ook glas aanbied. Ben tevreden, het enige wat "jammer" is, is dat opgenomen programma's niet op een mobiel apparaat terug kan kijken, omdat T-Mobile opneemt op een hard disk, in tegenstelling to KPN wat in de cloud staat.
Aan de andere kant heb ik nu wel een Apple TV app voor in de slaapkamers (en uiteraard ook in de woonkamer :) )
Ter vergelijk, T-Mobile biedt 750/750 voor €40...
Het is een bekende strategie in de telecom wereld, zo min mogelijk transparant zijn. Aanbod (en dus prijzen) overhoop halen zodat je niet goed meer kunt vergelijken met als doel om de marges omhoog te krijgen. Typisch geval van bedrijf dat met aandeelhouders en korte termijn strategie bezig is.
"Hussel mobiel"...? Wat een naam.. Ze maken het er idd niet makkelijker op.. Na 5GB per dag wordt je dus al teruggeworpen naar een langzame stream.. Leuk als je een F1 weekend wil volgen tijdens je vakantie... |:(
https://www.mijnwoordenboek.nl/vertaal/EN/NL/hustle
1 to push quickly and roughly: “The man was hustled out of the office.”
hectiek

2 to make (someone) act quickly: “Don't try to hustle me into making a sudden decision.”
opdringen

3 (American) to swindle; to obtain something dishonestly or illegally: “to hustle money from old ladies”
oplichten, bedriegen

4 (American) to sell or earn one's living by illegal means: “hustling on the streets”
verkopen

5 (American) (slang) to work as a prostitute; to solicit clients.
hoereren
quick and busy activity.
hektiek
Goed bezig marketingteam :P
Ze zijn in ieder geval eerlijk als je naar de prijzen kijkt :+
Alleen is dat woord voor 50% anders dan hussel. Een beetje in de zin van, als je Geert Wilders een beetje aanpast staat er Adolf Hitler, leuk als je er op wilt haten maar het is een vergelijking dit nergens op slaat.

https://www.encyclo.nl/begrip/husselen
Voor de niet haters de normale definitie van het Nederlandse woord, aangezien we toch in Nederland zijn he ;)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 315662 op 8 oktober 2019 10:12]

De vraag is natuurlijk welke associatie de naam bij mensen oproept, daar je nu al ziet dat mensen deze naam linken aan het engelse hustle vind ik zijn gedachte nog niet zo vreemd. Ik zou dan ook niet willen zeggen dat zijn vergelijking nergens over gaat. Ik zie het best gebeuren dat deze naam vrij snel weer zal verdwijnen omdat de marketing technische uitwerking toch anders blijkt te zijn dan dat KPN verwacht.
Dat is zo, maar ik denk dat Tweakers wel in de groep mensen valt die onnodig veel Engelse termen gebruiken puur omdat veel tech termen vooral Engels zijn. Een groot deel van Nederland doet dat helemaal niet en denkt daardoor al minder snel aan een Engelse term (die in mijn ogen ook vrij specifiek is, zeker als je niet echt goed Engels spreekt)
Als ze een product uitbrengen met Techdesk, 4K-tv, onbeperkt data, dan zijn Tweakers (of tech-adepten in het algemeen) zeker geen marginale niche maar een relevant deel van de doelgroep.
Maak ik mezelf ook schuldig aan.
Maar dan nog: wie associeert 'hussel' in godsnaam met een 'premium' product/merk?

Je weet wel, dat premium merk KPN waarvoor telfort/xs4all moeten wijken?
Hussel is gewoon een Nederlands woord hoor. Als in het door elkaar "husselen" (mengen, schudden) van dingen.
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/husselen
Aan het Nederlands ontleend is Engels hustle, oorspr. ‘husselen’ [1684; OED], nu met diverse afgeleide betekenissen.
Het Engelse (to) hustle of het Nederlandse hussel(en) maakt natuurlijk wel iets verschil. Dan betekent het gewoon "door elkaar schudden" oftewel zelf je pakket samenstellen.

Het blijft natuurlijk wel een idiote naam dat is absoluut waar. 8)7
nadat gebruikers op een dag 5GB hebben verbruikt. Gebruikers kunnen de snelheid wel weer zelf omhoogzetten door een gratis 'top-up' te bestellen

Als ik dit zo lees kun je net als bij tele2 via de app of sms een extra gb oid bestellen.
Dat begrijp ik maar op een goede dag (of twee) trek je dat er zo doorheen, ik denk dat er weinig mensen blij zijn als ze tijdens de qualificatie/of race of ander spannend moment de data moeten upgraden..

Dit noemen ze achteruitgang ipv vooruitgang..
Voor zover ik weet werkt het nu al zo. Dat lijkt dus niet echt anders als voorheen
Nee hoor, Ik zit al jaren bij KPN (compleet dus dubbel data etc.) en heb al meerdere keren de Max van mijn 30GB limiet bereikt. Je krijgt keurig een smsje bij 50% datagebruik zonder dat je daarna iets hoeft te doen. En ik weet in ieder geval zeker dat ik op een bepaalde dag zo'n 8GB heb gebruikt..
Dat is dus niet een "unlimited" type abonnement maar gewoon een vaste hoeveelheid waar je voor betaald, dit ging duidelijk over het type unlimited en daar is zo'n systeem wel de norm zover ik weet.
Aha, Ja zo klopt het idd

NIet dat ik het ermee eens ben overigens maar goed, daar komen ze de komende maanden sowieso wel achter als ik alle reacties zo lees (hier en op het KPN forum ;) )
Zo doen Tele2 en T-Mobile het ook; een handmatige actie om misbruik door de simkaart in een router te plaatsen te voorkomen.
Tmobile in dit geval.
Maar wat een drama was dat zeg..
Door verhuizing geen Ziggo en kon via de zaak 4grouter krijgen.. met tmobile..
Half uurtje tot 3kwartier. Moet ik weer vullen. Heb me wat geergerd die 2 maanden :p

[Reactie gewijzigd door Dutch_CroniC op 8 oktober 2019 10:27]

Ook tele2 werkt zo vanuit eigen ervaring ;)
Ik vindt het een prima keuze hoewel ik het niet verkeerd had gevonden als KPN wat meer ballen had getoond en voor 10gb of meer per dag was gegaan.
Leuk als je een F1 weekend wil volgen tijdens je vakantie...
Dat is ook niet echt standaard tijdens je vakantie. Verder zou je de stream wat lager kunnen zetten, zeker als je toch op mobiel kijkt, zodat het wat minder hard gaat. En wellicht dan toch hotel-wifi proberen te gebruiken. Of desnoods een restaurant bezoeken. Als je de kosten van mobiel internet vergelijkt, dan kun je net zo goed wat eten erbij krijgen. En wie weet is er nog een sportcafe in de buurt waar je kunt kijken. Zo ontmoet je ook nog eens wat mensen!

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 8 oktober 2019 10:39]

Husselen is gewoon een Nederlands woord voor door elkaar schudden.
Begrijp ik O-)

Maar of ze hiermee mensen aantrekken..? Dat lijkt mij dan weer niet (zie de voorbeelden hierboven ;). )
Hussel? Wie verzint dit...?

Met deze opbouw ben ik per maand 10 euro meer kwijt dan in de huidige situatie. Verkapte manier om er weer meer geld uit te slepen zonder dat direct zichtbaar is wat de totaalprijs is.

Had verwacht dat ze prijstechnisch wel wat meer zouden toegeven nu Telfort als naam verdwijnt en opgenomen wordt in het KPN portfolio.

[Reactie gewijzigd door Sypheron op 8 oktober 2019 09:31]

Precies dit, ik zit ook te kijken naar mijn huidige abonnement, Internet, TV en Bellen:
- Internet en TV + Fox (want mobiel nummer ook bij KPN) + Vaste telefoon + 2 onvangers + opnemen pakket en ook nog eens de 100Mbit variant.

Ik zou dan volgens Hussel uitkomen op: 82,48 per maand, bijna 20 euro duurder dan momenteel het geval. Ik bekijk ook de website en daar is het nu 'Omdat je een mobiel abonnement hebt krijg je 5 euro korting op Fox' (of iets anders), in plaats van dat die gratis is. De kortingen van combinatie abonnementen gaan dus omlaag en de prijzen omhoog. Kwestie van wachten tot deze prijsverhogingen in onze abonnementen worden doorgevoerd, maar dan wordt er zeker opnieuw geshopt want het verschil wordt veel te groot.
De grap is dat T-Mobile vast in jouw situatie al goedkoper wás, daar krijg je internet+tv + 2 fox Sports + 2 ontvangers = 53,50 per maand. Alleen opnemen is dan een dingetje, dat bieden ze niet meer aan...

NLE is in ieder geval voordeliger dan KPN zelf, en die bieden nog dezelfde hardware ook...
Dat weet ik, maar op zich zitten we prima zo (en spotify premium is tegenwoordig al niet meer gratis, maar kregen we erbij, dus dat reken ik niet mee maar is voor ons ook een reden dat we er nog zitten..) Bij T-Mobile incl. spotify is dan ong even duur, en voor letterlijk een paar euro was ik niet van plan over te stappen. Daarbij gebruikt vooral mijn vrouw best veel de opname functionaliteit (ik gebruik meer programma terugkijken) en zou ze dat ook missen.

Zolang het zo blijft zit ik nog prima, maar gaan ze onze abonnementen ook weer verhogen ga ik me volledig opnieuw oriënteren. KPN heb ik (van anderen) ook ervaringen meegekregen, en dat beviel prima toen het eenmaal werkte. T-mobile ken zo niemand die dat heeft, dus is het varen op ervaringen van een ander wat lastiger.
NLE heb ik wel gekeken, maar heb ik als energie leverancier gehad, maar was wat rommelig met facturering enzo, misschien is dat nu wel beter en is dat helemaal niet van toepassing op Internet + TV, maar dat weet ik niet. Het blijft dan een beetje een gevoelskwestie voor mij.

[Reactie gewijzigd door jbdeiman op 8 oktober 2019 12:02]

NLEx rekent inderdaad een hele nette prijs voor het Alles-in-1 pakket, waar ik ook dankbaar gebruik van maak. Als je goed zoekt, zijn er wel hele kleine verschillen te ontdekken, ook al wordt dezelfde Experiabox en TV ontvanger in bruikleen gegeven i.c.m. hetzelfde TV pakket. Je kunt echter geen gebruik maken van de Wi-Fi spots / KPN Fon. Maar daar betaal je dan ook een stuk minder voor. Vanaf deze maand gaat er overigens in mijn geval nog eens vijf Euro van de factuur af, omdat ik toevallig bij de juiste energiemaatschappij zit. 😊
Ik verwacht zelf dat veel Telfort klanten de overstap naar t-mobile of tele2 gaan maken.
Ik ga juist 50 cent minder betalen met deze abonnementsvorm. Het zal er dus een beetje aan liggen.

Dat is overigens op financieel vlak. Mijn mobiele datasimkaart zou bijvoorbeeld terugvallen naar 500MB ipv 1GB. Een opvolger daarvoor is er niet echt, want in de nieuwe abonnementsvorm is er een datasimkaart van 0(?) GB en een van 10. Ook de data in het abonnement van mijn vriendin zou gehalveerd worden. Nog maar even afwachten dus.
Wat een gekken bij KPN zeg. Echt belachelijke tarieven voor mobile only klanten. Voor Compleet klanten ook trouwens.

KPN zal wel te veel klanten op hun netwerk hebben en zijn er liever wat kwijt dan rijk, kan bijna niet anders.
Dat laatste kan wel eens waar zijn wat je zegt, ik ben 2 weken geleden overgestapt naar KPN en ik ervaar het 4G netwerk als belabberd, ik reis elke dag met de trein van Alkmaar naar Amsterdam en kan niet eens online tv/netflix kijken. Ik val voortdurend terug naar 3G waarbij er niet eens whatsappjes doorkomen.
Zie het KPN-topic op GoT hierover. Een optie is je telefoon vastzetten op 4G zodat deze niet meer naar 3G kan terugvallen. Dat scheelt al enorm veel in de ervaring. Kan alleen op Android, en in sommige tunnels en afgelegen locaties heb je helemaal niets meer omdat deze enkel 3G zijn.

Ik kwam vanaf Vodafone en daar heb ik bijna nooit problemen gehad met de snelheid van het internet. Alleen in de begintijd van 4G een paar keer. Je hoeft er ook geen draconische maatregelen te nemen om te voorkomen dat je terugvalt naar 3G want het gebeurt gewoon bijna nooit.
Bedankt voor de tip, helaas heb ik een iphone. Ik eens zoeken of hier iets voor te verzinnen is.
Dan maar bij netflix de shows downloaden? Zo moeilijk is dat toch ook niet?

Doen andere providers het op dat traject wel beter dan?

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 8 oktober 2019 10:36]

Ligt het aan mij, of is dit belachelijk duur geworden?
Zelf zitten kijekn en zou goedkoper uitkomen voor hetzelfde (zelfs ietsje meer) dan dat ik nu heb. Heb even gebeld met de desk, die zijn alleen nog niet helemaal ingewerkt en klaar om mee te kijken |:( :9
Vreemd, bij mij is het *(veel) duurder geworden:
- Nu gratis 2 ontvangers, kost straks 5 euro extra/ maand.
- Nu vaste telefoon voor 1 euro/ maand, straks 1,5 euro extra / maand
- Als (ook) mobiel abonnementshouder bij KPN/ Telfort, gratis Fox sports (12,99/ maand) straks 5 euro korting: 7,99 extra / maand

Bij elkaar wordt dat dus:
14,49 extra per maand, zonder dat ik er iets op vooruit zou gaan. Ligt blijkbaar heel erg aan de samenstelling van wat je hebt, ik denk dat als je alleen de basis afneemt (50Mbit, 1 ontvanger en geen combinatie met mobiel abonnement) dat je wellicht iets beter af zou kunnen zijn. Als ik e.e.a. zo bekijk met ' Hussel' is ook het idee daarvan dat je zelf dingen kunt samenstellen en wellicht een abonnement voor het een bij KPN afneemt/ kan nemen, en voor wat anders bij een andere aanbieder. Meer een maatwerk principe, wat daarmee ook in de prijs terug te vinden is.
weet je wat het mooie is, de verhoging die we laatst hebben gehad. was ik niet mee eens, nu hebben ze het nog verder verhoogd. Vorige keer dat ik daarop belde met de klanten service werdt mij verteld dat ik anders maar naar een andere maatschappij moest. Maar welke is er nog?

waar ik KPN prees om hun klantvriendelijkheid, kan ik dit niet meer zeggen. Ook is de kennis van de klanten service echt gedaald. Maar de kosten hoger geworden.

tuurlijk kan ik mijn huidige abbo behouden, maar ze zullen ongetwijveld wel weer iets gaan doen waardoor dit abbonement duurder wordt dan hun nieuwe opties. Dit was namelijk dit jaar ook, dat ik mijn abbo moest omzetten om het een beetje betaalbaar te houden.
ja inderdaad. Ik ben echt blij net een nieuw anno af te hebben gesloten, onder de oude voorwaarden 🙂
Ik ben ook nog blij met de oude voorwaarden. Ik kon in 2017 al verlengen, maar dat heb ik niet gedaan. Voor €20 heb ik nog onbeperkt bellen, sms en 20GB internet. Toestellen koop ik los. Ik laat het lekker zo staan :) voor zo lang het maar kan.
Inderdaad, Ik heb zelf een 15GB abbo met onbeperkt bellen & sms-en bij KPN en dat kost slechts 24 euro.

Als ik hetzelfde abbo nu zou afsluiten, ga ik minimaal 27,50 euro per maand betalen voor een 10GB abbo of 31,50 euro voor een 20GB abbo... En dat noemt KPN dan een actieprijs.
Ja, als je geen kpn thuis hebt is het gewoon te duur voor wat je krijgt..
KPN mobiel is leuk als KPN of Telfort thuis hebt maar voor de rest onaantrekkelijk. Jammer dat ze zo een beleid aan het voeren zijn.
Het is inderdaad ook meteen een verkapte prijsverhoging. Als ik het rekensommetje maak zou ik zelfs meer betalen dan mijn huidige Xs4all abbo en dan zit het tech desk er nog niet eens bij.

Je kunt er dus de donder op zeggen dat binnenkort onder het mom van inflatie en het kunnen blijven leveren van kwaliteit je weer enkele euro’s per maand meer mag gaan betalen.
Ziggo en T-mobile zullen zsm wel volgen met prijsverhogingen.

[Reactie gewijzigd door Miki op 8 oktober 2019 10:17]

Ligt niet aan jou hoor.

Voor een virtuele halvering van de snelheid van 100 (die ik lang niet haal, vandaar virtuele halvering) -> 50 en verder inclusief opnemen, 2 ontvangers en telefoon ga ik van 63,50 naar 59,50.
Dan zit ik er wel minimaal weer een jaar aan vast en ivm komende glasvezel zou ik dan 3,00 extra moeten doen voor maandelijks opzegbaar. Kom ik uiteindelijk op 62,50 uit voor netto een lagere uploadsnelheid (9 -> 5 mbit).

Enige wat nu helder is geworden, is wat je betaalt voor elk onderdeel zodat je kunt kiezen om een onderdeel niet af te nemen. Maar 2 ontvangers met gratis opnemen, of 1 ontvanger met opnemen voor 4,99 scheelt letterlijk die ene rode cent en is de moeite niet waard.

Met andere woorden is deze aanpassing voor mij waardeloos.
Dat valt wel mee. Ik heb de kpn rekening van mijn schoonmoeder eens nagezien. Die betaalde de laatste tijd steeds bedragen van €140,- tot €190,- per 2 maanden. Voor alleen maar analoge telefoon! Gewoon de aansluiting die ze al 40 jaar heeft.
Lol extra betalen voor je telefoontje naar het call centrum…
Slaat KPN nou de plank mis? Er is toch geen andere internet provider die een extra toeslag rekent voor het bellen naar een Helpdesk?
Je zult die techdesk moeten zien als extra service als je problemen hebt en geen handig neefje/nichtje/buurjongetje/buurmeisje hebt.
Als die techdesk ook niveau heeft en niet zoals een helpdesk die ik ken meestal komen die niet verder dan stekker eruit en erin of het ligt aan de kabels antwoord.
Tech desk is idd de experts. Als jij vragen hebt over de config van je mikrotik router en waarom je IPTV vlan niet doorgegeven wordt kun je daar terecht.
Dus dit zijn de huidige XS4All medewerkers…..
Zie hier het plan voor het opheffen van de merknaam XS4All en hoe KPN dezelfde service en diensten wil blijven leveren (tegen meerprijs).
Inderdaad dat heb je goed gezien, bij XS4ALL kreeg je deze support gratis of nouja het zat in je abo verrekend en nu mag je er los voor gaan betalen exact zoals verwacht overigens, en als je alles bij elkaar wilt hebben wordt het weer duurder als eerst.

<EDIT> Het lijkt er toch op dat het duurste pakket iets goedkoper is geworden. Dat kan natuurlijk voor andere keuzes anders uitpakken.

[Reactie gewijzigd door Terrestrial op 8 oktober 2019 11:51]

De service medewerkers waar je straks voor gaat betalen ZIJN gewoon de huidige xs4all medewerkers :+
Misschien zijn het de 2e/3e-lijns medewerkers van KPN die toch wel wat meer kennis/ervaring hebben dan degene die je in eerste instantie aan de lijn krijgt. Maar dat weet nog (bijna) niemand (KPN-medewerkers misschien wel?).

Een aantal jaren geleden heeft KPN ook een proef gehad (KPN Service Pro als ik het me goed herinner) voor een beperkte groep. Ik kon daar toen ook (gratis) gebruik van maken en de twee maal dat ik er naar gebeld heb kreeg ik wel direct iemand aan de telefoon en die wist ook beduidend meer dan de "normale" helpdesk. Het was toen de bedoeling dat die proef omgezet zou worden naar een betaald iets maar ze zijn er toen in zijn geheel mee gestopt (en dat is al weer een jaar of 5/6/7 geleden (gok ik)).
De vraag is... Hoort een helpdesk "pro" of niet, niet gewoon altijd kennis van zaken te hebben als je als klant premium prijzen betaald voor je abonnement? Ik snap goed dat er een hele hoop mensen zijn die bellen met de opmerkingen mijn whatsapp doet het niet meer... Maar het gebeurd te vaak dat als ik bel met verbindingsproblemen bijvoorbeeld packetlosses iedere zoveel seconde en buitensporig hoge pings dat ik een geit aan de lijn krijg die een riedeltje op haar computer scherm begint op te draven van mogelijke oplossingen. Ik vroeg laatst voor de gein...weet je überhaupt wel wat packetloss en pings zijn. Waarop ze antwoordde "Nee eerlijk gezegd niet".

En dat is nou het niveau waarvoor je dus niet hoeft te betalen. Wil je iemand die wel weet wat een ping is of wat packetloss inhoud dan betaal je bij kpn dus straks 5 euro per maand extra. Echt van de zotte als je het mij vraagt. Ik snap dat deze mensen de gros opvangen en filteren. maar zodra ik inhoudelijk aangeef wat het probleem is en ze er geen fuck vanaf weten, dan moet er gewoon worden doorgeschakeld met iemand die wel weet hoe hij of zij moet helpen.


De maandelijks opzegbare abo constructies zijn overigens keihard gejat van Tele2. Wel een goede ontwikkeling dat je nu per maand op kan zeggen!

Ik sluit zelf al enige tijd een 2 jarig abo af met een telefoon bij tele2 en zeg na een jaar op om vervolgens weer te verlengen met een nieuwe telefoon. Je zou zeggen waarom koop je het toestel niet los dan? maar dit is altijd minder voordelig. Tele2 verkocht namelijk de note 10+ bijna 200 euro goedkoper met een abo dan dat ik het toestel los had gekocht in een webwinkel. Je betaald vervolgens geen rente en kunt per maand aflossen. Na een jaar zeg je kosteloos op en betaald dan nog de helft van het toestel. Dat doet minder zeer dan 1000 euro ieder jaar betalen. Uiteraard komt het theoretisch gezien op hetzelfde neer, omdat je maandelijks 35 euro voor het toestel betaald. Maar vind het wel een mooie constructie. Is er na een jaar een nieuwe note die niet interessant is dan laat je het abo gewoon doorlopen.

Overigens voor iedereen die dit interessant vind. Je kunt bij tele2 je abo na afsluiten direct opzeggen en je toestel krediet laten doorlopen. Dit kan soms erg interessant zijn als de losse prijs 200 euro lager is dan elders. Je betaald dan 2 jaar lang aan tele 2 je toestel af en bij bijvoorbeeld kpn een los simonly abo. Dit kan soms 100den euros schelen. Hier kwam een medewerker van tele2 laatst zelf mee. Ik wist niet dat je een toestel krediet kon laten doorlopen als je een abonnement op zegt bij tele2 maar dit is dus mogelijk.

[Reactie gewijzigd door sygys op 8 oktober 2019 14:15]

Zullen waarschijnlijk de jongetjes en meisjes van Xs4all worden...die moeten ook betaald worden..
Maar hoe vaak heb je ze echt nodig als je er 5 euro PER MAAND voor moet betalen? 60 euro per jaar voor het genoegen om een capabele helpdesk te bellen, vind ik wel erg overdreven. Een x euro per gesprek zou ik al beter accepteren omdat je dan gewoon betaald naar gebruik. Zelfs een euro per maand zou ik al beter accepteren, maar 5 is gewoon echt teveel voor iets wat je misschien nodig hebt en waarbij je geen zekerheid hebt dat het ook echt wordt opgelost.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 8 oktober 2019 10:40]

Geen idee :P

Op https://forum.kpn.com/int...ijd-op-jouw-manier-480667 lees je:
De Tech Desk is een telefonische helpdesk, bedoeld om klanten hulp en ondersteuning te geven op alle apparaten in huis. Wil je ondersteuning bij jouw slimme apparaten in huis? Dan staan de techneuten van de Tech Desk voor je klaar.
Dan zou je (in theorie) dus ook moeten kunnen bellen als je problemen met je stofzuiger/vaatwasser hebt. Nu zal dat natuurlijk niet de bedoeling zijn maar het gaat dus niet alleen om je KPN-spullen maar ook om problemen met je computer/tablet/smartphone zou ik verwachten.
Staat jouw vaatwasser nog niet in het IoT netwerk dan? Slecht hoor...
Bij mij niet, veel te gevaarlijk; mijn firewall dooft steeds als de vaatwasser gaat spoelen.

[Reactie gewijzigd door Heroic_Nonsense op 8 oktober 2019 11:02]

De Tech Desk is een extra optie en dus ook maandelijks opzegbaar via Mijn KPN. ;)
Maar waarom moet je dan klant bij KPN zijn om er gebruik van te maken :9
Het is ook geen normale helpdesk maar de voormalige xs4all helpdesk. Die zou, als je de reacties onder de xs4all artikelen moet geloven, z'n geld dubbel en dwars waard moeten zijn. Ik vind het zelf niet bijzonder interessant, maar gezien de stennis die men schopt rondom xs4all moet er een flinke markt voor zijn.

Xs4all was wel meer dan 5 euro duurder dan kpn, dus goeie deal lijkt mij.
Was de verbinding of routers van Xs4all zo bagger dat men zo vaak naar de geweldige helpdesk van hun moesten bellen? Ik heb Ziggo, heb nooit moeten bellen en de routers ook prima stabiel.
XS4ALL gebruikt(e) de fritzbox, een van de stabielste routers op de markt wat mij betreft
Ook een van de meest gehackte. :P
Nope, XS4ALL levert juist een hele fijne en stabiele router.

Maar waar je XS4ALL voor kan bellen is bijvoorbeeld als je zelf een losse router/ modem koopt en deze niet aan de praat krijgt. Je kunt ze dan gewoon bellen en ze zullen je proberen te helpen omdat de specifieke kennis er zit. Als het een populaire modem/ router is dan is er zelfs een kans dat 1 van de helpdeskmedewerkers deze ook heeft en wordt je naar deze specifieke medewerker verbonden.
Bij Ziggo en KPN stoppen ze het gesprek als ze horen dat je een andere modem gebruikt.
Echte tweakers komen er zelf uit als hun eigen aangesloten router niet werkt op hun KPN verbinding. Daar heb ik geen helpdesk voor nodig.
Wat een arrogantie, er zijn op GoT topics genoeg te vinden van “echte” tweakers die ook om hulp vragen.
XS4ALL steunt heel erg de mensen die zelf willen experimenteren met hun internet aansluiting, ze waren volgensmij de eerste die native IPV6 aanboden (of nog steeds de enige?) Ze steunen je in gebruik van eigen routers. Als ik mijn caiway op ga bellen en zeg dat hier een eigen router hangt zeggen ze gelijk "succes, het modem geeft een groen lampje voor @ toch? dan is het internet werkend tot je modem, daarna is het niet ons probleem meer". Bij XS4ALL helpt de medewerk(st)er je zo ver als mogelijk, en zoals reeds gemeld als jij een populair model hebt staan heb je zelfs kans dat medewerkers die zelf ook kennen en helpt die specifieke persoon je met je kwestie.

Daarnaast is de kennis die bij helpdesk van XS4ALL aanwezig is enorm goed, ze hebben mij ook eens erg ver geholpen met mijn vrij onbekende router die ik niet werkend kreeg, dat door de telefoon zonder dat zij de menu's voor zich kunnen zien toch goed geholpen. Dat werkt bij geen enkele ISP zo, daar is het zoals ik reeds zei "eigen router > eigen probleem"

Ik heb ze eigenlijk maar 1 keer gebeld gewoon als proef, en was meteen om. Helaas bij ons dus geen glas van XS4ALL anders was ik meteen om gegaan. De markt is beperkt, maar de vrijheid die je hebt bij hun is enorm ;).

En misschien voor velen een stuk nostalgie XS4ALL was de eerste consumenten ISP in nederland, zij hebben het internet naar NL gebracht feitelijk :)
Echter biedt XS4ALL meer dan alleen die extra helpdesk functionaliteit....
Ze brengen de router zelf bij je in. :o
Nee hoor 43,50 per maand voor instap. Hoezo er verandert niks voor xs4all klanten? Eerste dat er verandert is dat de helpdesk wegvalt, nummer 1 hoofdfeature van xs4all. Bah wat heb ik een hekel aan dit soort gekonkel.
Nee joh, de XS4ALL Helpdesk zit gewoon waar hij zit, de helpdesk van XS4ALL verplaatsen zorgt er trouwens ook niet direct voor dat de kwaliteit 1 op 1 over genomen kan worden. Kracht van XS4ALL zit ook in de korte lijnen en tooling die beschikbaar word gesteld aan de medewerkers.
Ik wil best betalen voor de tijd dat ik met een helpdeskmedewerker spreek, maar niet voor een half uur in de wacht hangen...
De Tech Desk

De Tech Desk is een telefonische helpdesk, bedoeld om klanten hulp en ondersteuning te geven op alle apparaten in huis. Wil je ondersteuning bij jouw slimme apparaten in huis? Dan staan de techneuten van de Tech Desk voor je klaar


Uit het originele artikel, denk ondersteuning portforwarding, smarthome, iot en die printer die maar niet op de wifi werkt. Volgens mij helpt op dit moment alleen xs4all bij dit soort issues.
 
Die informatie kan je toch ook gewoon gratis op fora zoals deze vinden?
Vaak wel. Dat bespaart je dus weer 5 euro per maand! :)
Ja precies,dat bedoel ik;)
Dat is zeker waar echter zullen veel klanten het makkelijker vinden een techsupport medewerker te spreken. Het scheelt forums afstruinen en doorzoeken naar welke informatie wel of niet legit is. En laten we eerlijk zijn wat is 5 euro als je een druk leven hebt (tijd is geld) en het de volgende maand weer uit kunt zetten?

@iew
Ja ik denk dat je gelijk hebt, maar ik zie dit persoonlijk niet als een nadeel. Blijkbaar vindt kpn het belangrijk om hun xs4all topmedewerkers niet kwijt te raken en ze een expert rol te laten spelen binnen de organisatie. Als het dan toch zover moet komen dan hoop ik dat de xs4all medewerkers bij KPN tech support de kar gaan trekken, zodat we er allemaal van kunnen profiteren.
Dat is leuk maar voor mij als XS4ALL klant zou er wanneer het merk XS4ALL zou verdwijnen niets veranderen, gaan oud XS4ALL klanten dit dan gratis krijgen ? dacht het niet KPN kennende.
KPN is een onbetrouwbaar bedrijf dat net als de politiek tijdens het spel de spelregels veranderd.

Het één heeft namelijk alles te maken met het ander.
Ik verwacht dat het in eerste instantie ook gewoon "a new paintjob" is, kpn op de factuur maar verder niks veranderd, bovendien denk ik dat ze wel moeten aangezien de standaard klantenservice geen idee heeft van hoe een fritzbox werkt en wat je ermee kunt en je je goedbetalende klanten niet nog meer reden wil geven om te vertrekken gezien de huidige consternatie rondom xs4all.
Just my 2 cents though..
Uiteraard. Maar als je kijkt onder een gemiddeld XS4ALL artikel hier op tweakers.net dan is er blijkbaar een aardig aantal tweakers wat daar graag voor betaald en gebruik van maakt.
En die zogenaamde techdesk zullen XS4ALL klanten dus naar verwezen worden wanneer KPN de XS4ALL naam heeft begraven, onder het mom van "dan veranderd er niets voor oud XS4ALL klanten" is dit vast een stukje waarmee men op dat punt alvast een gedeelte afdekt.

Maar nu gaat gratis EDL er ook uit, geen verdubbeling van je data meer etc, KPN is een onbetrouwbaar bedrijf waar ik persoonlijk al veel ellende mee heb gehad sinds we nog een planet.nl abbo hadden. (ja dat is al een tijd geleden) ;)

Net als in de zorg word alles opgekocht door een paar grote bedrijven en de concurrentie opgeheven, word alles alsmaar duurder, geen keuzevrijheid meer, en de kwaliteit gaat omlaag.
en de kwaliteit gaat omlaag.
Ik kwam bij XMS vandaan en werd bij Telfort gezet omdat de eerste was overgenomen, als je het over slechte kwaliteit heb dan is het maar goed dat Telfort is overgenomen (de kwaliteit was zo laag dat deze alleen maar omhoog kon). Ik ben A2000/Chello/UPC/Ziggo gewend geweest en dan is KPN ook nog steeds veel beter.

De Tech Desk zal inderdaad de locatie zijn waar het XS4ALL personeel naartoe gaat...
Daarvoor namen heel veel mensen o.a. ook XS4ALL af en die was ook duurder dan de rest.
Nee XS4all is nog steeds niet duurder dan Ziggo of KPN
XS4ALL is echt wel veel duurder. Nog steeds. Ga maar vergelijken.
Alle (beginnende) internet gebruikers hier jubelden altijd zo over de kwaliteit van de xs4all helpdesk en waren daarvoor kennelijk bereid een premium te betalen. Ik verwacht dat een hoop tweakers hier dan ook dankbaar gebruik van zullen maken.

:+
Ach ja, XS4ALL is de Apple onder de providers. Althans zo worden ze geprofileerd door hun klanten.
Dat geeft ze waarschijnlijk een soort van uber gevoel.
Slaat KPN nou de plank mis? Er is toch geen andere internet provider die een extra toeslag rekent voor het bellen naar een Helpdesk?
Natuurlijk zitten de kosten van een echt goede helpdesk, zoals bij XS4ALL, wel in de abonnementsprijs, al zie je die kosten niet apart als toeslag. Ben wel benieuwd hoeveel klanten voor € 60 per jaar genoegen willen nemen met een (iets) minder goede helpdesk. :Y)

Disclaimer: Ben zelf zeer tevreden XS4ALL-klant en blij met de deskundige helpdesk.

[Reactie gewijzigd door Toff op 8 oktober 2019 22:35]

Mijn vermoeden is dat dit de komende jaren een gratis dienst wordt voor de voormalige xs4all-gebruikers.
Wellicht als ze het oude xs4all maandtarief betalen.
Ik denk dat er later nog wel meer pakketjes komen die afkomstig zijn van de oude perks van xs4all, dan kunnen mensen zelf samenstellen wat ze willen hebben.
Wellicht zelfs een '' xs4all pakket '' met alles erin zoals men bij xs4all gewent was, maar dan valt alles onder KPN.
Mooi niet. Je krijgt verhalen als: ja er verandert niets hoor aan het internetabonnement voor Xs4all gebruikers, het is puur de extra diensten waar we verbeteringen in aanbrengen om de klanten meer keus te geven blablablabl.
Storingen melden of wifi problemen is gewoon via gratis nummer 24/7. Deze optie is voor mensen die met sonos of printers in de knoop zitten.
Dat is de integratie met xs4all. Ze hebben de medewerkers op tech desk gezet lol
1 2 3 ... 11

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee