KPN vervangt betaald helpdeskabonnement Tech Desk door Service Plus

KPN vervangt zijn Tech Desk-helpdeskabonnement door Service Plus. Deze dienst is grotendeels gelijk aan zijn voorganger, maar voegt onder andere de mogelijkheid toe om een afspraak te maken met een monteur. De prijs blijft met vijf euro per maand ongewijzigd.

KPN schrijft op zijn forum dat Service Plus sinds afgelopen week beschikbaar is. Bestaande Tech Desk-gebruikers worden automatisch overgezet naar de nieuwe abonnementsvorm. De bestaande diensten die de Tech Desk bood, blijven ongewijzigd. Gebruikers krijgen bij deze betaalde helpdesk 'experts met een passie voor techniek, gadgets en telecom' aan de lijn.

De helpdesk kan onder andere helpen met het oplossen van problemen met apparatuur die gebruikers in huis hebben, inclusief apparaten die niet door KPN geleverd worden. De provider noemt smarthome-apparatuur als voorbeeld. De Service Plus-hulplijn is zeven dagen per week tussen 08:00 uur en 22:00 uur bereikbaar.

Nieuw aan Service Plus, is dat gebruikers gratis een afspraak kunnen maken met een servicemonteur wanneer er telefonisch geen oplossing geboden kan worden. Klanten worden van tevoren op de hoogte gesteld indien zo'n monteur werkzaamheden moeten uitvoeren die extra kosten met zich meebrengen, meldt de provider.

De vernieuwde Service Plus-dienst kost wederom 5 euro per maand en is standaard maandelijks opzegbaar. Gebruikers die voor 7,49 euro per maand een Fritz!Box-modem huren bij KPN, kunnen zonder extra kosten gebruikmaken van de Service Plus-dienst.

Door Daan van Monsjou

Redacteur

12-07-2021 • 13:45

65 Linkedin

Submitter: juliank

Reacties (65)

65
65
42
2
0
15
Wijzig sortering
Ik kan er eerlijk gezegd niet bij waarom je een maand-abonnement moet nemen voor een expert-helpdesk.
De bedoeling van een service die een provider aanbiedt is toch dat je zo weinig mogelijk problemen hebt? Je zou dus niet vaak een klantenservices horen te bellen? ;)

Ik had met meer fair gevonden als je maximaal één euro per gesprek zou betalen om een ervaren iemand te krijgen 'met een passie voor techniek, gadgets en telecom' die van de hoed de rand weet. Net als de XS4ALL helpdesk-mensen dus, die over lijken te gaan naar deze service-verlening.

Toch weer een gemiste kans van KPN.
Ja, inderdaad. Je kan de andere helpdesk als 1e lijns behouden. Als je er dan niet uitkomt kunnen ze doorschakelen naar de techdesk/2e lijns (en dat dan gratis) etc. Je service wordt er alleen maar beter van zou ik zeggen.

Maar blijkbaar is er goed geld mee te verdienen of willen ze hiermee XS4all overbodig maken.

[Reactie gewijzigd door Centurion183 op 12 juli 2021 13:59]

Inderdaad dat laatste, Xs4all leverde deze support en was een stuk duurder, dus na de kritiek bij het afschaffen van Xs4all is dit de geboden oplossing.

Gezien je hier met al je IT problemen terecht kan, niet alleen, mijn internet doet het niet, want dat zit in de basis helpdesk, is het een goede service.
Het past in het betalen voor opties en extra's.
Vliegen, vroeger alles inclusief.
Tegenwoordig betaal je voor reserveren van een stoel, eerder inchecken, bagage en noemt het nog maar op.
Niet helemaal, want dit is extra service die KPN nooit bood.

Het is inderdaad wel een dienst die bij deze tijd past. De PC winkels zijn allemaal verdwenen uit de winkelstraten, dus voor ondersteuning ben je aangewezen op handige familieleden of kennissen, of medewerkers van de winkel waar je je product gekocht hebt, of iemand inhuren, per uur of via een abonnementsdienst.
KPN had vroeger het “Expert Team” wat men hiervoor inschakelde.

Daarna is het ServicePlus gaan heetten. KPN Smartdesk voor Smartlife en toen Techdesk en nu weer service plus.

De vraag of je echt geholpen wordt zoals bij freedom. Is de vraag, want iedereen weet dat xs4all buiten een alias niet meer bestaat.
Het Ryanair model. Dure diensten goedkoop aanbieden en mensen uitleggen dat ze betalen voor allerlei zooi die ze niet nodig hebben. Dat ze die zooi daarna alsnog willen is een keuze natuurlijk maar het kan goedkoop.
Sorry maar gewoon nee. Internetprovider helpdesk is zowat het doucheputje van de ICT waar je niks met ICT hoeft te hebben om daar te kunnen werken. Tegen een minimum loon.

Klanten verwachten echter dat ze ook kunnen bellen naar de helpdesk met vragen over hun smart koelkast en nemen vaak geen genoegen met een: "daar kan ik u niet mee helpen"

Om die mensen tegemoet te komen is dat abonnement er. Internet helpdesk blij want minder boze klanten. Kpn blij want ze kunnen zeggen: kijk bij ons kan je altijd terecht. Klanten zijn nooit blij als ze moeten betalen maar kunnen dan in ieder geval ergens terecht waar ze al vertrouwd zijn.
KPN is een duopolist (samen emt Ziggo), en in een duopolie zie je eignelijk hetzelfde als bij een monopolie: geen innovatie, geen goede service, en allerlei trucjes om de ARPC omhoog te gooien: grotere bundels van steeds meer diensten (waar triple play vroeger "het grote pakket" was wordt nu quadruple play gepusht), met steeds meer toeters en bellen waar extra voor gerekend wordt. Dus: meer zenders waar je niet om vraagt maar wel voor betaalt, een betaalmuur rond de klantenservice, en boetes als je het waagt niet je hele gezin en alle diensten die je afneemt bij KPN onder te brengen, maar dan vermomd als 'kortingen' als je het wel doet.
Waarschijnlijk o.a. door dit:

De helpdesk kan onder andere helpen met het oplossen van problemen met apparatuur die gebruikers in huis hebben, inclusief apparaten die niet door KPN geleverd worden.
Ik denk dat ze enkel ondersteuning verlenen op producten die ze verkopen. Ze tonen een aantal smartdevices die ze ondersteunen omdat je ze ook bij KPN kan bestellen.
Eerlijk gezegd vind ik het een rare service. Als je een (duur) product hebt afgenomen behoor je daar normale ondersteuning voor te krijgen. Blijkbaar krijgt de klant zonder deze dienst dus een medewerker aan de lijn met onvoldoende kennis van zaken en weinig passie voor techniek, waarschijnlijk ook enkel een script volgend om de meest voorkomende problemen op te lossen. Ik zou het logischer vinden dat KPN zijn medewerkers beter opleidt om zijn klanten goed te kunnen helpen.
Dat is onjuist. Techdesk is een betaalde dienst juist zodat mensen ook vragen kunnen stellen over hun andere gadgets. De klantenservice om problemen op te lossen met de internetverbinding die je afneemt van KPN (en de bijbehorende apparatuur) is gratis.
Die andere gadgets zijn niet door KPN gespecificeerd maar zijn altijd gekoppeld aan de diensten die je bij KPN afneemt. KPN ondersteunt standaard al vrijwel alle telefoons, heel veel tv's en een groot aantal smartproducten. Ik zie dus weinig extra's behalve dat je daar op voorhand geld gaat neertellen. Betalen voor een service die je sowieso zou moeten krijgen. Doet mij denken aan de internet providers met een helpdesk à 1 euro p/m. Iedereen moet het uiteraard zelf weten maar het lijkt mij verstandiger om het geld gewoon in je zak te houden totdat je iets werkelijk nodig hebt.

[Reactie gewijzigd door Erwin1967 op 12 juli 2021 18:02]

Ook voort smarthome biedt KPN gewoon volledige ondersteuning. Ik weet nog dat toen ik daar werkte, in het hele prille begin, de Tech Desk van info heb voorzien over het opzetten van Tuya devices, omdat niemand van hen deze thuis in gebruik had en ze hierdoor waren aangewezen op info van het internet. KPN verkoopt zelf geen Tuya devices.

De Tech Desk ondersteuning is echt voor alle apparaten in je netwerk, niet alleen wat KPN biedt. Zelfs mijn gebruik van Windows 11 op mijn daily driver heeft hier geen impact op gehad.

Disclaimer: ik heb in het verleden voor KPN gewerkt, maar ben hier inmiddels al meer dan een jaar niet meer werkzaam. Ik maak zelf gebruik van Tech Desk icm een FRITZ!Box.

[Reactie gewijzigd door supertanno op 12 juli 2021 18:55]

Hoezo een gemiste kans? volgens mij kosten die helpdesk partijen op internet een stuk meer per maand en dan moet je ze ook nog per uur betalen..

neem als voorbeeld uwcomputerstudent, die komen weliswaar bij je langs maar dan ben je al 8 euro per kwartier kwijt (als je al lid ben voor 2,50 per maand, anders wordt het 9 euro per kwartier.)
Ja... maar hoe vaak bel jij de helpdesk? 1-2x per jaar? Dus €60.-/€30.- per aanvraag? Daar kan je die computerstudent 90/45 minuten van laten werken. Ah... lees hieronder dat daar ook een Fritz!box bijzit (of eigenlijk de helpdesk bij de Fritz!box), dat klinkt alweer heel wat redelijker.

[Reactie gewijzigd door batteries4ever op 12 juli 2021 16:15]

Het gaat hier dus om service buiten de diensten van KPN zelf. Niet gek dat daar extra voor betaald moet worden.
...maximaal één euro per gesprek [...] om een ervaren iemand te krijgen 'met een passie voor techniek, gadgets en telecom' die van de hoed de rand weet.
Goedkope arbeidskracht...

Idee is juist, lijkt mij, dat als iedereen die 5 euro inlegt dat dat voldoende geld binnenbrengt om voldoende FTE op de been te hebben om de mensen die ook daadwerkelijk een probleem melden te assisteren.
Die mensen moeten ook te eten hebben als er een week ff niemand belt wanneer het netwerk stabiel draait.

Zo werken m.i. alle verzekeringen, en in feite zie ik zo'n helpdesk ook als zodanig: een extra verzekering.
De techdesk doet meer dan de standaard helpdesk van een internetprovider. Daarom betaal je extra.

Een normale ISP helpdesk helpt je maar met 1 ding, je internet werkend krijgen. Techdesk helpt mensen ook met al hun andere computer gerelateerde zaken.
Ik had met meer fair gevonden als je maximaal één euro per gesprek zou betalen om een ervaren iemand te krijgen 'met een passie voor techniek, gadgets en telecom' die van de hoed de rand weet.
Ter vergelijking, Ziggo had vroeger ook een dienst die Service+ heette (ze lijken er inmiddels mee gestopt te zijn??). De omschrijving klinkt alsof Ziggo Service+ en KPN Service Plus zeer vergelijkbare diensten zijn. Bij Ziggo hoefde je alleen klant te zijn (je had geen apart abonnement nodig), maar het nummer kostte wel 65 cent per minuut.

Of het de prijs waard is moet iedereen zelf bepalen, maar dat de dienst niet gratis is vindt ik prima te verdedigen. De provider biedt een internet-verbinding aan; zolang de aansluiting goed werkt is het in principe niet hun probleem als jouw computer kuren heeft (om maar een voorbeeld te noemen). Als je daar toch hulp bij nodig hebt, dan lijkt het me juist volkomen fair dat je daarvoor extra moet betalen.
Lees ik dat nu goed: €8,-/maand voor een fritzbox? Dan heb je ze met 2 jaar zeker zelf betaald. Bij freedom.nl is dat €2,- (of 1 maal €150,-).
Lees ik dat nu goed: €8,-/maand voor een fritzbox? Dan heb je ze met 2 jaar zeker zelf betaald. Bij freedom.nl is dat €2,- (of 1 maal €150,-).
Neehee, 'Gebruikers die voor 7,49 euro per maand een Fritz!Box-modem huren bij KPN, kunnen zonder extra kosten gebruikmaken van de Service Plus-dienst.'

De Fritzbox kost dus eigenlijk maar €0,51/mnd. Maar je moet er een hulppakket bij nemen. Handig want die kun je gebruiken voor o.a. Fritzbox. Dus als je persoonlijke problemen hebt kan je die altijd aan hun voorleggen; niet geschoten is altijd mis!

[Reactie gewijzigd door Bruin Poeper op 12 juli 2021 14:38]

Ik huur ook zo’n fritzbox. Abbo wordt voor 50% vergoed door werkgever, dus maar 3,75 p/m. Na ruim 6 maanden was dat ding stuk en kreeg ik per omgaande een nieuwe. Had ik ‘m zelf gekocht wad ik waarschijnlijk € 200 armer geweest om nog maar te zwijgen over garantie claim hoofdpijn
En eerlijk is eerlijk, de helpdesk heeft zelfs geholpen met het opzetten van een proprietary vpn van het werk.
Dat was bij xs4all bij de prijs inbegrepen. Zelf heb ik daar 3 keer gebruik van kunnen maken, al was 2 keer ook wel op basis van garantie gelukt. Tel daar bij op dat die fritzboxen ook hun afschrijving hebben, op basis daarvan werden ze bij xs4all ook nog wel eens vervangen.
Maar xs4all is zelfs dan nog duurder, met andere woorden xs4all had de fritzbox en een goede helpdesk automatisch al in de prijs doorberekend.
xs4all leverde voor dat zelfde geld nog veel meer: eigen (sub) domein, vast IPv4 adres, vast IPv6 subnet, catch-all mailbox voor eigen (sub) domein.

En dan de inmateriële zaken die xs4all altijd bood. Het goede gevoel, het gebrek aan bijsmaak en de filosofie, iets wat ik bij kpn nooit gezien heb en ook niet verwacht. Die denk ik bij freedom.nl te vinden. Tel daar bij de rol in de geschiedenis van internet in Nederland, dat kan niemand anders dan xs4all bieden en kpn zeker niet: Zij hadden daar toen al een vergelijkbare rol als die ze nu hebben.
Zo wordt het inderdaad in de markt gezet. Maar het zou netter zijn geweest om een meer redelijke huurprijs voor de FritzBox te rekenen en daarbij de "premium" helpdesk optioneel te maken, vind ik.
Zowel het gebruik van de fritzbox als de helpdesk kwamen uit de xs4all hoek vandaan. Er was beloofd dat er weinig zou veranderen dus hebben ze alle zaken creatief in blokken gedeeld zodat kpn-klanten er ook gebruik van kunnen maken. Nu hopen ze dat de xs4all klanten blijven (of niet te hard weglopen)...
Na 18 maanden heb je hem volledig zelf betaald inderdaad.
Wel weer een leuk verdienmodel van KPN!
Dat Hussel abonnement, dát is ook een verdienmodel.
Ik heb nu Alles in 1 met 500mb/s up/down, maar wil ik, met dezelfde opties die ik nu heb, over naar 1 Gbits/sec dan kost me dat geen €0.50 meer maar €8,- , want ik moet dan ineens voor mijn gratis ESPN abo betalen...

Heb dit toevallig vanmorgen nog in een ander onderwerp van KPN gezet.
Klopt zeker.

Ik heb deze week wel de upgrade gedaan van 500mb/s up.down naar 1000mb/s. Kost mij om precies te zijn €0.90 meer.
Je bent dan ook niet verplicht om de Fritzbox bij KPN te huren. Niks staat je in de weg om hem zelf te kopen. Je bent ook niet verplicht om bij gebruik eigen modem service plus af te nemen (alleen je standaard ondersteuning houdt wel snel op)

Maar ik snap prima waarom als je de Fritzbox huurt bij KPN Service plus erbij zit. De Fritzbox wordt niet ondersteund door de "normale klantenservice" en je kan mensen 100 keer vertellen dat wanneer ze de Fritzbox huren hier geen normale ondersteuning op zit. Maar dat willen de klanten gewoon niet horen en werkt er iets niet dan verwachten ze die ondersteuning wel met als gevolg een hoop gedoe met ontevreden klanten die wel alles verwachten maar het niet krijgen (het grootste deel van de klanten is geen Tweaker en denkt ook niet als een Tweaker).

Het zal niet op de cent zo zijn maar de prijs die je extra betaald voor een Fritzbox en Service plus is ongeveer het prijsverschil wat je altijd zag tussen de grof vergelijkbare pakketten van XS4ALL en KPN. Dus op deze manier proberen ze een deel van het serviceniveau van XS4ALL bij KPN onder te brengen.

Kijk voor een deel van de XS4ALL klanten zal dit nooit de vervangen kunnen zijn, die zijn dan ook van harte welkom bij Freedom ;-) maar genoeg XS4ALL klanten die gekozen hebben voor de klantenservice en kwaliteit die met dit product prima bij KPN hun draai kunnen vinden. Dat zijn de mensen die niet technisch waren maar wel goed geholpen konden worden door het geduld en tijd die de klantenservice van XS4ALL kon bieden.
Klinkt een beetje als de XS4ALL helpdesk, deze bestaat dus in principe nog gewoon, kost alleen wat geld?
Het zijn ook voornamelijk (oud-)XS4ALLers die die desk bemannen. Niet geheel toevallig had xs4all ook een dienst die service plus heette een paar jaar terug.
Nee hoor... Bij KPN hebben ze ook experts met tech passie :-D
De ServicePlus van XS4ALL is een hele andere dienst, met 4G dongle op je Fritz!Box voor het geval die uitvalt b.v.

[Reactie gewijzigd door DocMac op 12 juli 2021 15:55]

Oh dat is vrij rap gegaan dan.

Service plus was tevens een consumenteningang naar de zakelijke helpdesk (lees: meer ervaren helpdeskers) van XS4ALL ;-) Die 4g kwam er pas later bij.
Klopt, ServicePlus werd zelfs al aangeboden op 3G (meer dan 10 jaar geleden) - ik heb de dongle nog liggen.

Quote uit de voorwaarden:
2.5 De dienst ServicePlus heeft als doel om de klant in staat te stellen 'normaal' te kunnen blijven internetten, mailen en bellen (als VoIP wordt afgenomen). XS4ALL houdt zich het recht voor om bepaald type internetverkeer (bijvoorbeeld 'Peer to Peer' en nieuwsgroepen) te blokkeren.

[Reactie gewijzigd door ReneX op 13 juli 2021 23:00]

Waar haal je vandaan dat het voornamelijk XS4ALL'ers zijn? Dit is namelijk niet correct
Dat was het geval toen ik vertrok bij XS, kan inderdaad wel vrij oude info zijn :s
-

[Reactie gewijzigd door mad-dog op 13 juli 2021 12:44]

Kwam toevallig net in mijn linkedin notificaties een oud-collega voorbij die nu medewerker service plus is, ze is vast niet de enige, maar zelfs als ze wel de enige zou zijn die is overgebleven: 'Pure onzin' is het simpelweg niet.
-

[Reactie gewijzigd door mad-dog op 13 juli 2021 12:44]

Ja dat heb ik inmiddels begrepen, maar je stelling dat het pure onzin is als reactie op ik die aangeef dat ik mogelijk verouderde informatie had is gewoon een beetje nors. Oorspronkelijk was het idee van Maximo en consorten om de KPN serviceplus klanten allemaal binnen te laten komen op de reguliere XS4ALL HD/servicequeues om KPN premium alvast te positioneren als alternatief voor XS4ALL.

Ze hebben nu gekozen om het naampje XS4ALL te houden hoewel het technisch gezien natuurlijk KPN is/zal worden en alles wat XS4ALL XS4ALL maakte vakkundig is/wordt gesloopt:
Hosting stopt
Subnet stopt
Eigen mailservers stoppen
en ik kan me niet aan de indruk ontrekken dat het stoppen met inbellen een opmaat is naar het overhevelen van brassen, core routers en eventuele andere restanten van het XS4ALL netwerk, ondanks dat inderdaad ook met ISDN gestopt wordt.

Dat het naampje XS4ALL nog bestaat is dus uberhaupt niet veelzeggend want elke XS4ALL-er is nu gewoon KPN-er. Maar ik blijf bij mijn punt dat het niet
'complete onzin'
is, want het feit is dat ik bij meetings heb gezeten die over dit onderwerp gingen. Dat nu iets anders is gekozen is een tweede.
Wellicht herinner ik me iets niet goed, dat kan. Meen me te herinneren dat er een aparte ingang voor geregeld moest worden in de centrale toen ik voor XS werkte, maar de details zijn me ontgaan...
Dat was (en is) iets anders. XS4ALL ServicePlus bied je (voor 10 €/mnd) de mogelijkheid over te schakelen naar mobiel internet tijdens storingen.
Nee, dat was een manier voor consumenten om toegang te krijgen tot de zakelijke helpdesk. Al lang voor 4g dongles uberhaupt een ding waren...
ServicePlus als mobiele fallback werd al aangeboden in het 3G tijdperk
Mijn punt is de zakelijke HD ingang, niet de fallback… het is nu, en was toen, een ingang naar een ‘betere’ helpdesk. Ik vond het oprecht gênant dat voor dezelfde SLA meer geld wordt gevraagd, met als enige verschil dat iemand als ikzelf je te woord stond ipv een minder ervaren HD-er. Die mobiele dongle is natuurlijk een wassen neus met mobiele hotspots.
Heb je een referentie hiervan? De fallback was/is natuurlijk wel cruciaal aangezien er doorgaans bij de vaste aansluiting geen mobiele hotspots zijn.

Dit schrijft XS4ALL zelf:
2.5 De dienst ServicePlus heeft als doel om de klant in staat te stellen 'normaal' te kunnen blijven internetten, mailen en bellen (als VoIP wordt afgenomen). XS4ALL houdt zich het recht voor om bepaald type internetverkeer (bijvoorbeeld 'Peer to Peer' en nieuwsgroepen) te blokkeren.

Ook zelf heb ik jaren geleden (nog voor 4G werd uitgerold) ServicePlus gehad, en dat betrof alleen de fallback (ik heb hier vast nog wel ergens de folder liggen).
Wayback machine heeft antwoord:https://web.archive.org/w...4all.nl/klant/serviceplus
Edit: Leuk weetje, XS4ALL DC is 1 van de belangrijkste nodes van de waybackmachine.

[Reactie gewijzigd door hottestbrain op 14 juli 2021 09:38]

Het lijkt er op dat men die helpdeskfunctie inmiddels heeft laten vervallen. Voor mij was het indertijd ook alleen te doen om de fallback bij storingen (zoals het ook gepromoot lijkt te worden).

Ben benieuwd in hoeverre het DC de migratie naar KPN overleeft.
Aangezien Maximo Ibarra zei dat niets zou veranderen, maar vervolgens nagenoeg alle dienstverlening ontmanteld is en een open/vrij internet niet bepaald een peiler is van KPN gok ik dat ook dit gewoon de nek om gedraaid wordt.
Lijkt mij een vrij veilige gok ;) (ik neem aan dat hij bedoelde dat er bij KPN niks zou veranderen)
Dit is gewoon wat KPN al sinds oktober 2019 aanbied en is inderdaad hetzelfde als wat XS4all aanbied door hulp op afstand, samen handleidingen door lezen en computers overnemen en als dit niet werkt dan alsnog een monteur.

Klanten met een Fritz box worden ook door service doorverwezen naar deze techdesk. Heb je een eigen modem /router en wil je die aansluiten dan moet je alles zelf oplossen, maar je kan net zoals bij de ANWB dan een abonnement afsluiten van 5 euro per maand en je wordt geholpen.

Ik heb zelf xs4all en KPN over twee verschillende locaties en had vorig jaar en afgelopen jaar twee storingen van xs4all en eentje van KPN door dat een graafmachine een glasvezel verbinding had kapot gemaakt, maar dat was in 6 uur opgelost.

[Reactie gewijzigd door Noresponse op 12 juli 2021 20:08]

Hoe werkt dit verdienmodel?
- koopt nieuwe meuk
- sluit een Service Plus abbo af
- krijgt hulp
- beëindigd Service Plus

Ofwel, voor 5 euro krijg je uren professionele hulp :?
Veel gebruikers doen het volgende niet:
- beëindigd Service Plus
Dat is het verdienmodel.
Hoe werkt dit verdienmodel?
Bestaat uit twee (of drie) delen. Ten eerste:
- Koop nieuwe meuk
- Sluit een Service Plus abo af
- Krijg hulp
- Beëindig Service Plus
- Koop meer meuk
- Sluit opnieuw een Service Plus abo af
- Krijg hulp
- Beëindig Service Plus weer
- Koop nog iets
- Wordt een beetje moe van weer een abo af moeten sluiten
- Krijg hulp
- Laat het abonnement doorlopen (hetzij omdat je het vergeet, hetzij omdat je al weet dat je binnenkort nog iets aan gaat schaffen, hetzij omdat je het stiekem toch wel handig vindt)

Ten tweede: mond-tot-mond reclame: "Bij mijn vorige provider werkte Internet wel in de huiskamer, maar ze wilden me niet helpen toen ik op zolder geen bereik had, want ze verkopen internet-toegang en ja okee, die deed het op zich. Maar KPN heeft me wel geholpen om het aan de praat te krijgen!!!111". Ik weet niet of je het als een los, derde punt wilt beschouwen, maar het aantal posts op klachtenforums van de strekking "die lui van de KPN helpdesk weten echt helemaal niets" zal vast omlaag gaan nu ze deze service hebben. Mensen vinden het niet leuk om te betalen, maar als hun problemen ook echt worden opgelost, dan verwacht ik dat heel veel mensen die paar euro op de koop toe zullen nemen.

[Reactie gewijzigd door robvanwijk op 14 juli 2021 02:46]

Mijn ervaring is dat ik alleen de eerste maand problemen heb bij een nieuwe provider.
Als je het eenmaal aan de gang hebt heb je 'nooit' service meer nodig.
Ik zie dus geen reden om zo'n Service Plus abonnement te nemen, tenzij het maandelijks opzegbaar is.
Zo'n abonnement is juist voor hulp met apparatuur. Dus niet alleen internet gerelateerde zaken. En problemen of hulp bij apparatuur heb je altijd nodig.
Hoe ironisch dat dit komt na een artikel over dat Providres meer duidelijkheid moeten geven over hun abbonementen.

Volgens mij heeft KPN een Hekel aan duidelijke communicatie, en houden ze er van om vrijwel jaarlijks 1 abbonement/abonnement type een andere naam te geven.
Je kunt ook niet in een oogopslag zien wat je voor een telefoon i.c.m. een abonnement moet betalen. Dat zijn rare praktijken, moet je per smartphone op het plaatje drukken om de maandprijs te ontdekken. Het is beneden het niveau van KPN.
Klinkt mij als: Als je serieuze capabele hulp wil moet je bijbetalen. Ze wijzen natuurlijk naar support op de niet KPN apparaten, maar het klinkt mij als verkapt gewoon geld vragen voor wat een dienst zou moeten zijn in je abbo.
Betaalde service is geen service, dat is dan een product/dienst. Ook niet als je het Service Plus noemt.
Dat is enkel je eigen definitie. In het Nederlands is "dienstverlening" gewoon een synoniem voor service. Dat staat los van de vraag of je ervoor moet betalen.
Je hebt gelijk: in mijn Nederlands is service de schil om de (betaalde) dienstverlening. Bijvoorbeeld de onderhoudsbeurt voor je auto bij een garage waarbij het vooraf duidelijk is wat de beurt inhoudt en hoeveel dat gaat kosten.
En als je je auto ophaalt, blijkt dat ze hem ook nog eens door de wasstraat hebben gehaald zonder dat te factureren. Of het gratis glaasje limoncello na je Italiaanse maaltijd. Ik noem dat service (en maak me geen illusie dat ik indirect ook voor die wasbeurt/limoncello heb betaald).
Er zijn bedrijven die de waarde van zo'n aanpak inzien en bedrijven als KPN. Ik houd van die eerste categorie.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee