KPN brengt Smart TV-app uit voor Android TV

KPN heeft zijn Smart TV-app uitgebracht voor Android TV. Eerder was de app al beschikbaar voor smart-tv's van Samsung en LG, met deze versie moet hij ook werken op modellen van onder meer Philips en Sony.

De app is te vinden in de Play Store op die tv's, zegt KPN. De provider waarschuwt nog wel voor bugs. "De Android TV-app bevindt zich nog in een bètafase. Dit betekent dat we de app al in een vroeg stadium beschikbaar maken, om de technische werking en stabiliteit van de app te testen. Het kan dus gebeuren dat de app nog niet 100 procent goed werkt."

De provider kwam in april 2019 voor het eerst met een app voor tv's van Samsung en in november voor tv's van LG. De bedoeling is dat gebruikers zonder tv-ontvanger naar tv-zenders kunnen kijken. Binnenkort komen in de app enkele nieuwe functies, waaronder een EK-pagina voor het Europees Kampioenschap voetbal voor mannen met daarin een mogelijkheid om onder meer wedstrijden terug te zien. Ook kunnen gebruikers favoriete zenders gaan markeren. De app vereist een abonnement en streamen kan op één scherm tegelijk.

KPN Smart TV-app

Door Arnoud Wokke

Redacteur

03-06-2021 • 08:05

205 Linkedin

Reacties (205)

205
203
74
8
1
112
Wijzig sortering
Wat ook in het artikel vernoemd zou mogen worden is dat de ITV app geld gaat kosten wanneer deze uit beta is.


Doordat de Smart TV app nog een bèta versie is, bieden we de app nu gratis aan. Zodra de app voldoende is ontwikkeld, zal de app betaald worden gemaakt als je deze zou willen gebruiken als je 2e TV.
bron: https://www.kpn.com/thuis/smart-tv-app.htm

[Reactie gewijzigd door Tweakwondo op 3 juni 2021 10:56]

De versie op de Samsung / LG tv's en natuurlijk de app op android, ios met chromecast ondersteuning en de browser versie van de app zijn nooit betaald geweest. Het zou me verassen als je in de toekomst er voor zou moeten betalen. Misschien komen ze wel met een "tot 6 schermen tegelijk inbegrepen" ofzo, als dat er nog niet is.
Ik gebruik deze op mijn eerste TV, simpelweg omdat dat ik maar een enkele afstandsbediening nodig heb.
Echter de App mist nog wel een aantal dingen voordat ik hiervoor bereid ben te betalen.

Dezelfde App op mijn iPad lijkt verder ontwikkelend en daar ben ik erg tevreden over. Deze versie zou ook prima zijn voor de TV.
Je kan toch gewoon je tv afstandsbediening gebruiken om je tv en je kpn kastje te bedienen? Dat kan al jaren zo....

Desalniettemin had ik ook liever geen kastje extra (ivm stopcontacten, utp kabel etc)
Maar als je dan een app op de tv wilt gebruiken moet je toch weer de andere afstandsbediening gebruiken. Bijvoorbeeld Netflix HDR, Amazon Prime en Disney+.
Nee hoor, ik gebruik alleen mijn TV afstandsbediening. Daarmee heb ik KPN, Netflix, Disney+, PS5, Juke (radio) etc. Wellicht TV afhankelijk, maar als je apps op je tv hebt dan zal dat wel lukken dacht ik.

Heb zelf een Samsung UE55Q85R.
Geen idee eigenlijks, andersom de KPN afstandsbediening voor alles is ook verre van ideal.

Maar stap 1 is idd 1 afstandsbediening en de volgende stap is dat de app dusdanig stabiel word dat het kastje ook weg kan.

Samsung RU 8000 volgens de doos.
In alle communicatie die ik lees over het KPN kastje en de afstandsbediening ben ik altijd tegen gekomen dat het bedienen van het KPN met een andere afstandsbediening niet ondersteund wordt. Iemand een link naar je hoe een ab koppelt aan het KPN kastje?
Dat wist ik niet. Toch maar eens proberen.

Maar behalve de extra afstand verbinding scheelt het ook een netwerkkabel.
Ik lees alleen dit:
"Doordat de Smart TV app nog een bèta versie is, bieden we de app nu gratis aan. KPN behoudt zich het recht voor de Smart TV app in de toekomst betaald aan te bieden."

Waar zie jij het verhaal dat het met zekerheid betaald zou worden?
Ik werd er al op geattendeerd dat de teksten zijn aangepast. Ik heb er een screenshot van, maar zoals ik het lees is het nu netter vertaald echter komt het op hetzelfde neer gezien de eerdere vermelding
Jammer dat ze de Chromecast met Google TV wel noemen, maar de app pas uitbrengen zodra hij officieel in NL gereleased is. Hopen dat dat ooit gebeurt dan, anders toch even kijken of dit op een manier te sideloaden valt :)
Over het algemeen heeft dit met licenties te maken en zijn die er simpelweg pas zodra een product in NL wordt gelanceerd.
Even qua interesse, dan bedoel je licenties voor de programma's die ze uitzenden neem ik aan? Want bijvoorbeeld NPO en NOS hebben wel een app die gewoon werkt op de Chromecast, dus het is niet zo dat Nederlandse TV apps niet mogen oid.
Want bijvoorbeeld NPO en NOS hebben wel een app die gewoon werkt op de Chromecast, dus het is niet zo dat Nederlandse TV apps niet mogen oid.
En Ziggo.
Werkt de NPO app op jouw Chromecast with Google tv?
Bij mij klapt hij er structureel er uit wanneer je naar het tweede tabblad gaat. Het eerste tabje lijkt wel te werken.
Toen ik het 2 maanden geleden voor de eerste keer installeerde gebeurde dat inderdaad ook, maar ondertussen werkt het gewoon goed en heb ik eigenlijk nooit meer problemen gehad. Ik zou je graag helpen, maar heb echt geen idee hoe het is opgelost behalve dat 'het werkte opeens' :)
is dat zo anders dan een android tv zelf dan? Bij mij werkt de app op de tv gewoon, heb er alleen geen abonnement op dus het is wel belabberde kwaliteit (voor hd moet je abonnement hebben)
op de tv heb ik nog 'gewoon' android tv. De app werkt daar wel en ziet er compleet anders uit ;-) De nieuwe Google TV zou alleen een user interface update zijn en een integratie tussen apps en google tv leveren. Zoals netflix suggesties op je homescreen wanneer je netflix geinstalleerd hebt. Er zijn zijn 6500 google tv apps compatibel. Waarom de NPO app problemen geeft (en blijkbaar bij sommigen spontaan nu wel werkt) is mij niet duidelijk.
Doel inderdaad op de programma's die ze uitzenden, dat is dan wel weer platform afhankelijk en hoewel Google TV "slechts" Android TV is met een Google sausje, is dit dan toch een ander platform.

Het is niet dat ze dit niet al kunnen doen, maar zoals @Sabes ook al naar voren haalt, wordt er ondersteuning verwacht op het moment dat je een platform officiëel ondersteund.

Helaas nog wachten dus totdat het hier uitkomt.
Naast licenties zal het ook te maken hebben met een stukje (officiéle) ondersteuning. Als ze officieel roepen dat het werkt op een apparaat wat niet officieel in Nederland verkrijgbaar wordt er ook snel verwacht dat er ondersteuning is wat officieel natuurlijk lastig is(niet onmogelijk maar KPN zal daar niet snel voor kiezen, ik heb gehoord dat het sowieso wel moet werken maar naar buiten toe zal dat niet zo snel gecommuniceerd worden gok ik)

En licenties kunnen ook meespelen maar die zijn zoals ik heb begrepen meer afgedekt dat het dus alleen werkt op je KPN aansluiting thuis en dan nog zijn er een aantal zenders die ze niet mogen laten zien via de app (zoals een aantal duitse zenders dacht ik).

[Reactie gewijzigd door Sabes op 3 juni 2021 10:39]

Alleen als ze aangeven dat de support komt zodra het in NL uitkomt dan vraag ik me dus af of het aan de ondersteuning ligt. Immers zullen ze, ook als een apparaat hier officieel gelanceerd wordt, geen ondersteuning geven op de software naast die van KPN. De KPN app is er dus al wel voor Android TV, werkt waarschijnlijk al, maar ze willen hem niet vrijgeven. Maar die app werkt technisch gezien niet anders dan op een Shield, of een andere TV.

Ik snap helemaal dat je zit met ondersteuning op een platform zodra je het uitgeeft. Alleen het gaat hier dus niet perse om een nieuw platform, maar een apparaat wat nog uitgegeven moet worden. Het Android TV platform is hetzelfde, ze geven aan dat het er komt (en dus waarschijnlijk mee bezig zijn) dus die ondersteuning is niet meer dan de ondersteuning op de Shield in mijn ogen.

Het zou dan logischer zijn als ze het niet communiceren, maar de app wel beschikbaar maken. Maar kan ook te maken hebben met het feit dat dit een beta is, en dat ze het wel open gooien zodra de app helemaal uit is.
Volgens mij geeft het volgende antwoord uit het KPN forum het wel aardig weer waar ik eigenlijk op doel op dit moment:
Paul_ Moderator
Hi all! We zijn druk bezig met Google om de app daadwerkelijk zichtbaar te maken in de Play Store. Nog even afwachten. Ik weet niet precies wat het probleem is, maar er wordt hard aan gewerkt.

dutchg schreef:
Is er ook ondersteuning voor de Xiaomi Mibox?

Is het niet op getest, maar ik zou zeggen; probeer het vooral, en laat het hier weten of het werkt!

Apple TV app? Heb ik nog niets over gehoord. Eerst maar eens de Android TV app.
Oftewel er zijn problemen met het beschikbaar krijgen van de app in de app store en verder is het af en toe dus gewoon kijken op jouw device of de app erbij staat.
Wat ze aangeven over de Mi stick zal ook wel voor de chromecast tellen dan. Lijkt dus puur om het platform te gaan.
Wel vreemd dat deze release zolang duurt.
Hij is al meer dan een half jaar uit in andere Europese landen.
Je zou bijna denken dat er chip te korten zijn ;)
Hoeft natuurlijk niet voor alle producten te zijn.
In het buitenland is hij volop te verkrijgen.
In welke andere Europese landen levert KPN dan nog meer iTV?
Wat heeft dat met het verkrijgen te maken?
Jij zegt dat het in andere Europese landen al wel werkt. Wat een andere provider in een ander land doet staat toch los van wat KPN in Nederland doet? Tmobile heeft toch ook geen Android app.
Nee dan moet je het nog een keer lezen.

"Hij is al meer dan een half jaar uit in andere Europese landen."
De Google TV daar ging het over en een chip te kort.

Dus dat hij daar wel gewoon te koop is.
anders toch even kijken of dit op een manier te sideloaden valt :)
Op dit moment is de losse APK helaas nog nergens beschikbaar.
waar heb je dat gelezen?
ik zou graag zien/lezen van iemand die de KPN app werkend heeft gekregen op de nieuwe chromecast met google tv
Zowel de Shield en de Chromecast TV konden hem niet vinden.

KPN Interactieve TV voor Android TV

Via deze link op mijn laptop naar de playstore gegaan waar ik kon kiezen waar ik de app geïnstalleerd wilde hebben.
Op deze manier kunnen installeren, alleen mijn Shield werkt niet echt mee.
Nog geen tijd om er verder naar te kijken (wel heel even aan de gang gehad).
Ik vond het al zo gek dat mijn Philips TV uit 2018 geen werkend apparaat was. Ik heb 'm nu toch wel, bedankt!
Goede tip voor de Chromecast met Google tv _/-\o_
Mocht iemand de applicatie niet kunnen vinden via de playstore: ik heb hem ook op APKmirror gezet.

Overigens wel grappig dat deze nieuwe app ook prima werkt op mijn tablet en ik zelfs tegelijk op mijn CC en mijn tablet kan kijken (naar 2 verschillende zenders).
Jep, ik heb hem zojuist live laten zetten (ik werk voor APKMirror). Hier kun je hem halen: https://www.apkmirror.com...1-2-android-apk-download/
Thanks, man. Werkt hier prima op een oude Sony
Gekke vraag misschien, maar heeft iemand een link naar de betreffende app in de Play Store? Ik kan alleen KPN apps vinden, die ik niet op een Android TV kan installeren.

Inmiddels is de app beschikbaar en geïnstalleerd op mijn Philips 55OLED803 en ook op de Google Chromecast met Google TV.

[Reactie gewijzigd door brinkie2004 op 4 juni 2021 08:59]

KPN Interactieve TV voor Android TV

Alleen zegt de Play Store hier dat 'ie niet geschikt is voor mijn Shield TV.

Ik ben ook wel benieuwd naar de resolutie en bitrate. Neem aan dat het lager is dan de reguliere IPTV multicast streams...

[Reactie gewijzigd door rb338 op 3 juni 2021 08:48]

Jammer zeg, zouden ze hem nou echt alleen voor smart tv's op Android tv hebben uitgebracht? Wil inderdaad ook tv kunnen kijken via mijn shield. Zou perfect zijn.
https://forum.kpn.com/int...?postid=744825#post744825

Als je even in het bron artikel gekeken had staat er letterlijk:
Op welke toestellen werkt de app?
De Android TV app werkt op alle apparaten met Android TV besturingssysteem. Dit zijn bijvoorbeeld sommige televisies van Sony en Philips, mediaspelers zoals de Nvidia Shield of de Xiaomi box, en binnenkort ook de nieuwste Chromecast Sabrina (zo gauw deze officieel uitgebracht wordt in Nederland).

Op dit moment werkt de app nog niet op de Fire TV stick van Amazon, maar ondersteuning hiervoor volgt zeer binnenkort.
Maar het lijkt dat er momenteel iets neit goed gaat in de store. Ook via de bekende APK download sites krijg je de APK momenteel niet.

[Reactie gewijzigd door Senaxx op 3 juni 2021 10:00]

Klopt dat het niet goed gaat, mijn Xiaomi Mibox geeft die als not compatible.
Dat soort boxen worden meestal aangegeven als not compatible omdat de fabrikant geen overleg heeft gehad met de maker van de app. Bovendien jou apparaat kan wel android draaien maar dat wil niet zeggen dat het een geteste oplossing is, eventuele DRM ondersteuning heeft etc.
In het bericht van Senaxx hierboven staat letterlijk een quote van de KPN site die aangeeft dat de Xiaomi box wel ondersteunt is.
Een Xiaomi Mi Box is geen in elkaar gehackte box met reguliere Android i.p.v. Android TV zoals de vele goedkope modellen vaak zijn hé!

Je kan met zo'n ding gewoon Widevine content kijken zonder enig probleem, want Xiaomi heeft dat allemaal gewoon geregeld ;)
Ik heb een Sony Bravia met Android tv (xf9005). Niet te vinden in de play store.
Mijn Sony Bravia KD-65ZF9 met Android 9 kan hem ook niet vinden. Als ik hem via de link probeer te installeren staat er: apparaat niet geschikt.
Mijn Bravia is ook niet geschikt. Ik vermoed dat dat vooral ligt aan de geschiktheid van de KPN programmeurs, en niet aan de geschiktheid van mijn TV. :)
Nee ze hebben hem ook uit gebracht voor de shield tv, dat staat ook specifiek in hun post op het forum

https://forum.kpn.com/int...?postid=744825#post744825

Op dit moment is de app niet te installeren op mijn Sony TV met android tv en niet op de shield. Ik vermoed dat er dus wat vinkjes uit staan die aan horen te staan.
Ahh, afwachten dus. Fijn dat het wel voor de shield bedoeld is. Nog ff geduld lukt wel :)
Nee hoor, ook niet beschikbaar op mijn Philips 55PUS7334, nog geen 2 jaar geleden gekocht... vraag me dus af. Then again, aantal installaties staat op 0+ dus wellicht alleen nog klaarzetten voor nu?
Ik ben eerder benieuwd of deze app wel alle zenders kan weergeven. De gewone app en de browser versie doet niet alle zenders, met name de Duitse zenders mogen niet weergegeven worden.
Nee, aanbod zal hetzelfde zijn als voor Online kijken thuis, dus o.a. geen Duitse zenders

https://www.kpn.com/thuis/smart-tv-app.htm -> Hier staat deze vraag ook bij met een verwijzing naar https://www.kpn.com/televisie/zenders.htm
Ik vermoed dat er nog iets niet helemaal goed staat voor deze app in de Playstore. Hier een Philips TV met Android TV (50PUS8804) maar Playstore zegt dat de applicatie niet geschikt is voor mijn tv. Of moet je je aanmelden voor een beta programma ofzo?
Dank je wel! Helaas niet te installeren op mijn Bravia met Android 7.0.. Ik ben ook heel benieuwd hoe deze app werkt!
Ik heb deze op mijn telefoon en stream dan soms naar de TV, hoge resolutie.
Ook op mijn Android-box werkt deze perfect, Android-tv is dus een ander verhaal.
kan je op de shield tv niet sideloaden? via deze site kan je namelijk rechtstreeks de apk downloaden van de playstore link (heeft ook een google chrome extensie trouwens)
Ik kan m ook niet vinden… neem aan dat ik moet zoeken op KPN of iTV

Ik heb ook een Google TV (nieuwe chromecast) maar ook daar niet te vinden.

[Reactie gewijzigd door Maverick2001 op 3 juni 2021 09:35]

Ik kan hem ook niet in de play store vinden via m’n Sony Bravia tv. Misschien toch nog niet beschikbaar :/
App lijkt verdacht veel op die van Ziggo. Zou me niet verbazen als de core hetzelfde is met een reskin voor KPN.
Het lijkt op de bestaande iTV app en de website. En die is in zoveel opzichten beter dan die van Ziggo. Dus dat denk ik niet. :)
Dat lijkt me niet. De Ziggo app is een in-house ontwikkeling van Liberty Global. Die gaan dat echt niet aan een concurrent leveren. Maar KPN kan natuurlijk wel goed hebben gekeken naar wat Liberty Global doet. Die doen het immers op iets grotere schaal dan KPN.
Hij lijkt er echt niet op
Bovendien bestaat de KPN app al veel langer (sinds 2019) dan die van Ziggo, die pas dit jaar of eind 2020 beschikbaar kwam
Ben ik gek of kan ik die app niet vinden? Ik doe precies wat KPN aangeeft (ga naar je appstore, zoek op KPN, installeren en wegwezen) maar ik krijg geen KPN TV app te zien. Zelfs helemaal geen apps van KPN. Wel NL ziet, Videoland, zelfs de Ziggo Go app, maar geen KPN.

Splinternieuwe Sony A90J, Android TV 10 maar niks hoor. Mis ik iets?
Kan em ook nog niet vinden. Als ik de app opzoek via de PlayStore op de PC wordt er aangegeven dat deze niet werkt met zowel de Shield als Sony XG85
Ik zie 'm op de PC ook niet. Alleen de KPN iTV app, tenzij dat dezelfde is, maar ik zie reacties die de nieuwe app met de iTV app vergelijken, dus ik denk het niet. Die zou alleen op mijn telefoon werken, maar niet op de Mibox of de TV.
Top, thanks. Inderdaad ook de melding dat hij op geen van mijn apparaten geïnstalleerd kan worden, maar ja.
Ja, zelfde hier :(
sideloaden proberen? apk downloaden: link en zelf installeren via usb of cloud
Inmiddels niet meer nodig, zo te zien. Het lijkt erop dat er iets is aangepast in de playstore, want inmiddels is hij wel gewoon te vinden en te installeren.
Nice! Ga ik eens proberen op mijn shield, via LG webos is het best wel bacher. Voetbal moet je er in ieder geval niet op kijken vanwege de FPS. Al het overige is het prima te doen ondanks de traagheid af en toe.
Ik wist niet eens dat er een LG app was en stond op het punt om hem te installeren, ik hoopte dat er een hogere resolutie uit kwam dan het kastje, maar als er al wordt geroepen dat het bagger is, laat ik het even aan mij voorbij gaan.

Met traagheid bedoel je dan de responsiveness van het menu TOV het kastje?
Ja klopt inderdaad.
Moet zeggen dat ik het beeld kwaliteit van KPN IPTV sowieso niet al te best vind, als ik het vergelijk met digitale TV via coax dan lijkt er een flink kwaliteit verschil te zijn.
Wat denk je zelf? Uiteraard niet..
Gewoon zelf ervaren is beter ;) Maar het is nog niet 100% soepel nee. Doet wel z’n werk.
Waarschijnlijk max 25 frames en dus waardeloos voor mij
ZiggoGo is 720P dus je kan je lol op met KPN. Als zij wel 1080 hebben ben je spekkoper.
Welke televisiezender levert meer dan 25 frames per seconde?
Super, maar het zou gaaf zijn als iemand goede vergelijking kan maken over bijv KPN, Ziggo etc op AndroidTV en/of AppleTV en dan de extra diensten zoals NLZiet etc.

Dingen zoals Dolby 5.1 geluid, hoe hoog is de kwaliteit, refresh rate switching zit dat erin?

[Reactie gewijzigd door tcviper op 3 juni 2021 08:55]

5.1, refresh rate switching, daar stip je meteen 2 belangrijke punten aan die echt nog niet als 'normaal' gezien worden, maar wat zijn ze belangrijk.
Ik denk dat het gros dat niet zoveel uitmaakt gezien men de TV speakers gebruikt, zelf doe ik ook geen moeite om de externe speakers aan te zetten bij liniair TV.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 3 juni 2021 08:26]

Met e-arc en arc gaan automatisch tegenwoordig de versterkers of soundbars aan. Denk dat dat wel meevalt.
Dat moet je apparatuur dan wel net toevallig ondersteunen.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 3 juni 2021 08:27]

Zijn er nog versterkers te krijgen die dat niet ondersteunen dan?
Niet iedereen koopt iedere paar jaar nieuwe apparatuur. Ik gebruik al 30 jaar een Naim versterker en die veegt nog steeds de vloer aan met alle nieuwe spullen. Dus om iets te kopen wat slechter klinkt alleen omdat het arc stekker heeft lijkt me geen logisch plan.
Er zijn nog wel mensen met bestaande apparatuur die dat niet ondersteund.
Je kan de vraag ook anders stellen zijn er al mensen die het hebben(niet Tweakers die vooraan lopen met tech) ?

Wat dacht je aan al die mensen met een "verouderde" TV of versterker.
Er zijn nog gigantisch veel apparaten in omloop waar het nog niet op zit.

Het is anno 2021 echt nog geen standaard ondanks je dat graag wil geloven.
Het is geen standaard, maar als je in de afgelopen 10 jaar een TV wilde kopen als leek werd die soundbar praktisch door je neus geduwd. Daarnaast is de Sonos Arc ook behoorlijk populair. Niet alleen tweakers kopen nieuwe spullen, en vaak zijn tweakers niet degene die het meeste uitgeven.
Mijn nieuw gekochte TV van 3 jaar geleden had het niet, mijn versterker van 3 jaar geleden ook niet, en dat was zeker geen budget klasse.

Dat het al 10 jaar bestaat kan wel zo zijn maar als fabrikanten het niet implementeren...
De TV van mijn ouders heeft het ook niet en die is ook vrij recent, de soundbar heeft het dan wel.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 3 juni 2021 10:10]

Sorry, maar wat voor TV koop je dan? Ik moet echt goed mijn best doen om in de pricewatch een TV te vinden die geen ARC heeft? e-ARC oke, maar ARC hebben ze bijna allemaal. Alle recente TV's hebben eigenlijk standaard e-ARC.
Inmiddels hebben ze dat zo beetje allemaal, dat was enkele jaren geleden helemaal niet het geval.
En laat een TV nou eens heel lang mee gaan.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 3 juni 2021 14:46]

Enkele jaren geleden? Ik heb hier een Samsung uit 2011 staan die ARC heeft en een Toshiba uit 2014 met ook ARC?

Als je TV nog geen ARC heeft is deze sowieso richting de 10 jaar oud. Je stelt hier dat je TV van 3 jaar geleden het ook niet heeft en dat geloof ik toch echt niet. Zeker niet als je claimt een high end model te hebben. Alle high end modellen van Sony, LG, Samsung, Philips, etc hadden allemaal al ARC of eARC. Dus welk model heb je?

Ik zie vaker dat mensen het gewoon voornamelijk niet goed aansluiten en dan denken dat hun apparatuur het niet kan. In dit geval is het vaak een kwestie van de handleiding een keer wel lezen.

[Reactie gewijzigd door cmegens op 3 juni 2021 14:58]

E-arc bestaat al jaren
Zelfs onze TV van minstens 10 jaar geleden had al e-arc
En tegenwoordig heeft bijna iedere TV een bijbehorende soundbar die er natuurlijk gewoon prima mee werkt
Nou nee.
eARC is vrij nieuw en zit nog lang niet overal in.
Ik denk dat je het over gewoon ARC hebt.
Welke backwards compatible met elkaar zijn.
Dat was alleen de vraag niet.
Blijkbaar dus wel, al herken ik het hier ook niet.
mid-range Reciever uit 2011 en ditto TV uit 2015, dus echt niet de nieuwste spullen, maar ARC gaat als een zonnetje hier.
Helaas werkt dat niet op onze nieuwe Philips 55OLED705 tv i.c.m. een Denon 2600x.

De tv is aangesloten op HDMI Video 1 en alle overige apparatuur op de HDMI poorten. De kabel van de receiver komt uit op 1 van de 4 ARC HDMI poorten van de tv.

Het receivergeluid voor de tv krijg ik alleen werkend met een optische kabel. De overige apparatuur krijgt wel netjes geluid via de receiver en het beeld gaat gewoon via de tv.

Het komt overeen met:
ARC werkt niet van LG-tv naar Denon-reciever

[Reactie gewijzigd door Kiswum op 3 juni 2021 09:53]

Hier hetzelfde probleem. Een LG OLED TV samen met een surround processor van Emotiva (XMC-1) gaat ook niet goed samen via ARC. Dus ook maar een optisch kabeltje ertussen.
Sorry maar dat wil je toch ook gewoon niet? Je gaat toch niet naar optisch, welke je iedere keer handmatig moet aanzetten en selecteren terwijl het volledig automatisch kan via ARC? Hier ook een LG Oled tv met een wat oudere Onkyo versterker en dat werkt echt prima. Zo goed dat ik voorlopig nog niet ga upgraden naar een versterker met 4K pass through.
Ik hoef gelukkig niets handmatig aan te passen. Alle handelingen doet mijn Logitech Harmony Elite voor mij. :)

Tja ik geeft toe dat mijn Emotiva niet zo goed overweg kan met ARC en er nog een paar kleine HDMI issues zijn (waar ik met de Harmony wel omheen heb kunnen werken). Qua geluidskwaliteit was deze surround processor medio 2014 echter onverslaanbaar (1200 euro inclusief verzendkosten). Zeker icm DIRAC roomcorrectie..
Naar mijn weten heeft de 55OLED705 maar 1 Arc poort en geen e-Arc. De 2600x daarentegen heeft dan weer een e-Arc poort. Dat zou backwards compatible moeten zijn, maar dan zou ik wel zorgen voor de laatste firmwares op beide apparaten.

Kortom, eerst eens even de Arc poort zoeken op je TV. Die aansluiten op je e-ARC poort van je versterker (en alleen die, geen andere apparaten al aansluiten!) en dan eens gaan testen. De output van je TV dan ook op HDMI-ARC zetten natuurlijk. (bij veel tv's moet je dat wel manueel aanzetten de eerste keer)
Bedankt voor het extra zetje.
Hierbij de juiste instellingen voor mensen die met hetzelfde probleem zitten:

Op de TV is het nu als volgt ingesteld (heeft 4x ARC poorten):
Indeling digitale uitvoer -> Meerkanaals (bypass)
Algemene instellingen -> EasyLink + Easylink afstandsbediening -> Aan
https://www.download.p4c..../55oled705_12_dfu_nld.pdf

Op de reciever stel je de HDMI setup in op:
HDMI uitgang: Monitor 1 gebruiken voor ARC/EARC
HDMI doorgeven -> Aan
HDMI bediening -> Uit
-ARC Aan (bij een waarschuwing, eerst op Uit zetten, tv instellen en daarna nogmaals proberen.
https://manuals.denon.com/AVRX2600H/EU/NL/GFNFSYicezyjvb.php

Het nadeel kan zijn: De receiver wil dan nog weleens aan gaan, ook als je slechts gebruikt maakt van de tv decoder of aangesloten Nintendo Switch. Als het signaal langer dan 3 seconden op zich laat wachten, dan zie je een foutmelding in beeld.
De joy die HDMI CEC afhankelijk zijn heet... brr... :X

Gewoon een Xiaomi Mi Box of Nvidia Shield TV Console of een Chromecast met Google TV kopen en zonder HDMI CEC en (e)ARC werken blijft IMHO het beste! d:)b
Het komt overeen met:
ARC werkt niet van LG-tv naar Denon-reciever
Duidelijk gevalletje van verkeerd aansluiten.
Je zoekt het werkwoord "vergelijken".

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee