Amazon Prime Video wordt kanaal in tv-dienst van KPN en app op ontvanger

KPN voegt Amazon Prime Video toe aan zijn tv-dienst. Gebruikers kunnen de app van Amazon gebruiken op hun tv-ontvanger of de dienst benaderen via kanaal 203 in de tv-dienst. Klanten betalen de reguliere prijs voor Amazon Prime.

Alle klanten met Interactieve TV krijgen de app en het kanaal in december, terwijl die voor de nieuwe ontvanger in 2020 zal komen. Ook klanten van Telfort en XS4ALL krijgen de app op hun tv en het kanaal in hun tv-dienst, zegt KPN. Voor de streamingdienst van Amazon betalen klanten de reguliere prijs van zes euro per maand.

De setup werkt via een code die de ontvanger op beeld laat zien. Klanten moeten na het aanmaken van een Prime-account bij Amazon die code invoeren om de ontvanger te koppelen aan het Prime-abonnement.

Het is voor het eerst dat een grote Nederlandse provider Amazons streamingdienst in het aanbod opneemt. Concurrent VodafoneZiggo heeft Amazon Prime Video niet als app op zijn ontvangers staan. Als de dienst niet als kanaal of als app op de tv-ontvanger beschikbaar is, kunnen abonnees er ook gebruik van maken via bijvoorbeeld de app op smart-tv's of mediaspelers.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

03-12-2019 • 09:19

125 Linkedin

Reacties (125)

125
124
55
7
0
60
Wijzig sortering
Ik snap het niet... hoeveel Amazon Prime kijkers hebben niet ook een recente smart tv? Die kunnen dan toch gewoon kijken via de app binnen het smart tv gebeuren? :?
Ook zat mensen die gewoon nog een oude tv hebben (ik ben er 1 van). Totaal geen reden om een nieuwe tv aan te schaffen (gebruik ik hem niet genoeg voor), maar de paar keer dat ik 'm gebruik is de netflix-kanaal app wel heel fijn. Zonder een smart TV toch netflix kunnen gebruiken, en nu dus ook amazon prime mocht ik dat willen.
Hint: Chromecast. Kost eenmalig 35 euro en werkt met alle streaming diensten die ik op dit moment kan bedenken.
Werkt de Ziggo Go app daar ook op? Of moet je dan eerst casten vanaf een tablet/smartphone?
Op de ChromeCast zit geen bediening. De bediening is je smartphone/tablet/laptop.
Je kunt dus van alles (youtube, netflix, Ziggo, etc...) casten naar dit apparaat. Ik zie dit niet als nadeel. Maar juist heel fijn.
Lijkt wel maandag.. stom. 8)7
Dank voor de uitleg _/-\o_

[Reactie gewijzigd door CrawlFish op 3 december 2019 12:38]

En je kan inderdaad Ziggo go casten naar de Chromecast. Zo kijk ik al jaren f1
Ware het niet dat Ziggo Sport niet zonder meer te casten is. Thuis (Ziggo) werkt dat wel, maar bij mijn ouders (KPN) krijg ik de melding dat dit kanaal vanaf mijn mobiel casten naar een ander apparaat daar niet is toegestaan. Er kunnen dus wel restricties van toepassing zijn die maken dat alles casten in de praktijk toch gelimiteerd is door de aanbieder.

[Reactie gewijzigd door coazter op 3 december 2019 15:30]

En dit is met een ziggo sport GO abbonnement of ziggo sport Totaal?

Ik heb zelf ervaring met zowel telfort als XS4All, beide onderdeel van kpn, in combinatie met Ziggo Sport go. Dit is absoluut geen probleem om te casten op chromecast. Zowel thuis niet als bij anderen.
Inderdaad. Heel veel programma's kan ik niet terugkijken via de Ziggo Go app in combinatie met de Chromecast. De app geeft dan inderdaad een foutmelding; Casten naar Chromecast niet toegestaan.
Ziggo Go op een Windows apparaat openen en er zijn ineens geen restricties (via HDMI op tv kan dan natuurlijk wel). Ik ben blij met mijn Chromecast, maar dit soort restricties vanuit Ziggo zijn wel tergend.
Precies, jammer dat ik daar gedownvote voor wordt, want die melding krijg ik dus ook regelmatig, en specifiek bij Ziggo Sport.
Als tip.. niet via de app op het cast icoontje naar je Chromecast toezenden maar je scherm/mobiel als geheel via Chromecast zenden.
Enig nadeel is dat het je meer batterij kost en je wel over een goede wifi moet beschikken (beste een 5g gebruiken ipv 2.4g).
De F1 app beschikt niet over een Chromecast functie maar kijk via deze manier wel gewoon naar m'n grote scherm/tv. Wel even je notificaties tijdelijk op stil zetten, die komen ook gewoon in beeld dan ;-)
Zeker als je bij mensen op bezoek bent haha.
VPN opzetten vanaf je telefoon naar huis en klaar. Zo keek ik vanuit Spanje m’n serie op Netflix met NL subs.
Behalve als je niks van Google in je huis wilt hebben. Ik ben blij dat kpn deze integreert.
Dankje, maar natuurlijk al bekend mee! :P
Ik raad het vaak ook aan anderen aan, zelf kijk ik eignelijk 99% van m'n content op mijn PC (also waarom ik geen nieuwe TV nodig heb)
Hint: Chromecast. Kost eenmalig 35 euro en werkt met alle streaming diensten die ik op dit moment kan bedenken.
Of de stick van Amazon voor 19 euro (tijdensBF)
Daar kan ook weer Netflix op bekeken worden.

Aanvulling.
Nu weer 39.99 euro, maar regelmatig goedkoper

[Reactie gewijzigd door WimmieV op 3 december 2019 19:25]

Je kon tot voor kort Primevideo niet over je chromecast gooien, nu hebben google en Amazon het bijgelegd en besloten youtube/kids en Primevideo vrij te geven voor beide platformen.
Dus de firestick(Amazon) en de chromecast(google).

Ze zullen al in vergevorderd stadium met de KPN hebben gezeten om het toch niet de nek om te draaien.
Chromecast (of vergelijkbaar)? Paar tientjes en je kunt iedere willekeurige app naar de TV laten streamen....
Support & updates van de software op veel smart-tv's is nog steeds waardeloos. Ik heb een redelijk recente (2016) Panasonic UHD-tv met Firefox-OS, maar sinds de aankoop daarvan zijn er nauwelijks nieuwe apps bij gekomen. Netflix staat er af-fabriek op incl een knop op de afstandbediening, maar Amazon Prime & Disney+ kan ik alleen maar via een extern apparaat kijken. Op het moment gebruik ik daar een Playstation 4 voor, maar dat is nogal omslachtig en qua stroomgebruik nogal overdreven voor een paar streams.

Een oplossing als dit kan dus zeker nut hebben naar mijn mening, als heb ik er zelf weinig aan bij gebrek aan TV-abonnement omdat ik juist alleen maar gebruik maak van streaming-diensten en Kodi :P
Dit... hier zo'n "smart" samsung tv... eerste apps verdwenen al in het eerste jaar dat hij uitkwam omdat ze geen updates beschikbaar stellen.

De Xbox was inderdaad erg omslachtig.

De laatste ziggo box is ook nog steeds traag en buggy, al werkt netflix daarop wel goed.

Gebruik nu een Mi-box (android tv), dat werk perfect en ook via de tv afstandsbediending.

Nu nog een streamingdienst vinden dat de belangrijkste tv zenders levert zodat ik van ziggo kan afstappen om een beetje te besparen en van kabel afscheid te nemen.
Ik heb ook een Panasonic televisie en Amazon Prime werkt gewoon via de televisie (Firefox OS). Je moet het even installeren vanuit de app store.

Ik gebruik momenteel wel een Apple TV 4K en die werkt gewoon goed. Dus ik zou het liefst de omgekeerde situatie hebben, waarbij het hele TVplatform (Yelo TV of Pickx in Vlaanderen) als app op de AppleTV beschikbaar komt.
Voor VTM is dit reeds het geval, maar de ISPs doen er toch verdacht moeilijk over.

[Reactie gewijzigd door de_menne op 3 december 2019 12:26]

Mijn 2 jaar oude LG TV heeft wel een update gekregen voor die nieuwe Disney.
Maar je hebt zeker een punt bij mij gaan TVs wel 5 jaar mee terwijl de software updates steeds minder worden.
Ik. Mijn tv zit niet eens aan internet verbonden. Samsung tv uit 2014. Ik doe alles via de KPN ontvanger of mijn Xbox One.
Ik vind het wel handig. Ik kan gewoon zonder dat ik van afstandbediening moet wisselen Netflix en Youtube kijken. Hier komt amazon bij. Maar wat ik ook merk dat ik vanuit de youtube en netflex app op mijn ipad heel simpel kan casten naar mijn STB/TV zonder dat ik van input moet wisselen.
Ik. normaal kijk ik prime via mijn PC op de TV, ik ben dus blij met de geïntegreerde app via de tv ontvanger.
Mijn Tv is 7 jaar oud, net voor Smart-TV's gemeengoed waren. Ik denk dat er legio mensen zijn met een tv van 7 jaar of ouder
Precies. Niet iedereen koopt iedere 2 jaar een nieuwe TV. Mijne is ook 'alweer' 4/5 jaar oud en de 'smart TV' opties hebben nooit echt goed gewerkt (veeeeel te traag).
Netflix via KPN setop box werkt snel en makkelijk, ik verwacht dat dit voor Prime ook wel zal gelden.
Chromecast heb ik ook, maar sinds Netflix via de KPN box te gebruiken is prefereer ik die optie,alles met dezelfde ab.
Klopt. Daarom heb ik er al heel wat jaartjes een Chromecast aan hangen. Net zo gemakkelijk. Ik overweeg juist heel strek om het telvisie abonnement er uit te doen. Stream bijna alles en kijk nauwelijks nog TV. Ik zie dit meer als een krampachtige poging van KPN om mensen aan het televisie abo te houden.... Gaat uiteindelijk niet werken verwacht ik.
Ik kijk ook via mijn pc, waarom zou je ooit een app willen ipv via de pc?
Ik zie hier ook niet de meerwaarde van in. Werkt prima via mijn Philips met AndroidTV
Ik zie hier ook niet de meerwaarde van in. Werkt prima via mijn Philips met AndroidTV
De meerwaarde is dat op (oudere) smart-TV's steeds minder apps het gaan doen. Op deze manier hebben klanten een grotere kans dat ze hiervan kunnen blijven gebruik maken, zodat dat ze weer een apparaatje als een Android TV box, een Chromecast of een Apple TV hoeven aan te schaffen.
Of als je zoals ik een oude domme tv hebt :) ! Mijn ouders hebben een smart tv, maar gebruiken er niks van. Alles via het kpn kastje!
Ik zie hier de meerwaarde wel van in. Nu heb ik zelf geen KPN, maar ook geen smart TV. Ooit was het smart te noemen maar tegenwoordig kan zelfs de weer app niet meer openen.
Ik zie hier ook niet de meerwaarde van in. Werkt prima via mijn Philips met AndroidTV
Geen meerwaarde voor jezelf bedoel je toch.

Zodra er ook maar één iemand gemak van heeft, dan heeft hij al meerwaarde!

Dat je dat niet inziet 😔
Ja, dat bedoelde ik. My bad. Geen meerwaarde voor mijzelf.

Verder benieuwd hoe groot de afname van Prime in Nederland is. Maar als Amazon komend jaar een officiele .nl site krijgt kan dit groter worden.
Zelf bestel ik veel via amazon.de, waardoor ik ook gebruik maak van de verzend-voordelen. Anders heeft Prime Video niet genoeg te bieden hier in Nederland.
N+=1
Het feit dat je "recente smart tv" noemt is al een belangrijke reden om niet aan het smart TV gebeuren te beginnen. De houdbaarheid van het "smart" gedeelte is slechts zeer beperkt in verhouding tot de levensduur van een TV. Mijn huidige TV is 10 jaar oud en voldoet nog prima.
Het gaat erom om onderscheidend te zijn ten op zichte van de concurrentie, in elk geval ten op zichte van Netflix en Disney+. Op deze manier hoef je (zoals ik het begrijp) maar eenmalig in te loggen en heb je daarna de apps niet meer nodig,, draai het dus om. ;)
Netflix is ook al beschikbaar op de KPN decoder, net als Videoland en nu dus Amazon prime.
Ik mis inderdaad alleen Disney+ nog. Zou wel handig zijn als die er bij komt.
Inderdaad. De NetFlix functie wordt hier bijna dagelijks gebruikt. De Disney+ zou een mooie extra zijn. Amazon Prime hebben we nog niet thuis, maar die andere twee dus wel.
Disney+ zal er ook nog wel bijkomen, maar die is ook nog maar net beschikbaar. Lijkt erop dat KPN zich wil onderscheiden door 'alle' streamingdiensten via hun box beschikbaar te maken. Kan ik alleen maar toejuichen.
Inderdaad. Mijn huiskamer TV is een Android TV uit 2017, maar ik verwacht dat binnen nu en twee jaar er geen updates meer voor komen. Dan worden er straks ook geen apps meer voor ontwikkeld, en dan moet ik een nieuwe TV kopen om nog NetFlix of Disney+ te kijken . . . KPN stapt hier mooi in met deze oplossing. Scheelt het aanschaffen van een losse Android TV kastje (of vergelijkbaar apparaat) wat dan ook weer support issues gaat krijgen op termijn . . .
NPO Start (Plus) zou ook een mooie aanvulling zijn voor de KPN decoder.

Offtopic: Ik hoop dat ooit de regio restricties vervallen voor VRT Nu en BBC iPlayer. Helaas stikt het nog van de regio restricties (door bestaande contracten die mogelijk lucratiever zijn voor de beheerders van de rechten) binnen o.a. Europa en UK. We kunnen weliswaar onze Nederlandse tv/streaming abonnement buiten de landsgrenzen gebruiken, maar een abonnement op bijv. Britbox (BBC, ITV) zit er helaas nog niet in en zodoende kijk ik nu veel content daarvan via NPO Start Plus of Netflix. Overigens is AcornTv voor Britse detectives e.d. wel in Nederland beschikbaar.
Ik gebruik zelf de functionaliteit van mijn Smart TV nooit. Ik heb een chromecast en gebruik de KPN ontvanger voor Netflix.
Amazon Prime werkt niet met de chromecast.

Edit: werkt blijkbaar wel sinds juli

[Reactie gewijzigd door aval0ne op 3 december 2019 13:20]

Gelukkig wel zeg ;) Gebruik het al een haf jaar en is bij mij veruit de meest gebruikte streaming dienst. Heb inmiddels ook Netflix en tijdje Disney+ gehad, maar kom er niet aan toe... Nog zoveel te zien van Amazon ;)
Is er dan zoveel bijgekomen op Prime het laatste half jaar ? Ik vond het aanbod toen maar vrij karig. Heb het sindsdien niet meer bekeken (want nog zoveel te zien op Netflix ;) )
Er is erg veel bij gekomen en daarnaast is het uiteraard ook kwestie van smaak... Op Netflix is er veel te zien, maar ook heel erg veel waar ik persoonlijk bar weinig aan vind... Op Amazon is het aanbod getalsmatig echt een stuk minder, alleen naar verhouding echt waanzinnig veel dat ik ontzettend de moeite vind.
Nog nooit gebruikt, maar wat dat betreft wel een uitkomst dat het naar de KPN ontvanger komt.
WIj gebruiken ook een chromecast voor alles, alleen spijtig dat Netflix dan geen surround geeft op onze Sonos Beam opstelling, wat wel welkt via Google Play Movies. voor netflix durven we de smart functionaliteit dus wel al eens gebruiken.
Ik heb ook een smart tv maar gebruik toch echt altijd mijn Apple TV. Daar kan mijn Samsung niet aan tippen. Voor KPN TV kijkers kan het dus net zo'n uitkomst zijn.
Ik had overigens liever dat Amazon Prima als Apple TV Channel uit kwam. Maar hoe briljant die uitvinding van Apple ook is, het zal niet slagen ben ik bang.
Voor mensen die kijken met een decoder werkt dit denk ik makkelijk. Makkelijker om één afstandsbediening te hanteren van je kabelprovider en in die omgeving alles te regelen.

Ik heb echt het gevoel dat die ettelijke streamingdiensten die ontstaan of zullen ontdaan nu een onrechtstreekse en ongewild bijeffect hebben. Namelijk ipv eenvoud creeërt het wederom een kakafonie aan diensten en opties op zoveel verschillende manieren te bereiken.
Op zich leuk dat Prime nu ook omarmd wordt door de NL media-aanbieders maar dit is toch typisch gevalletje: doe mij maar een Chromecast?!?

Ten eerste is de implementatie van TV fabrikanten en settop boxen vaak twijfelachtig en heb je sowieso liever de originele implementatie (met Chromecast ondersteuning Amazon!). Daarnaast heb je die app toch al op je telefoon staan, lijkt me. Dan is de stap naar de Chromecast vrij logisch.

Dus wacht niet langer tot Disney+, Prime, the-next-streaming-service beschikbaar zijn op je TV en vraag voor de Sint/kerst gewoon een Chromecast.
wat is er twijfelachtig aan de settopbox van KPN ?
is werkelijkwaar de beste Settopbox van alle aanbieders die ik ooit heb gehad (4 verschillende in de afgelopen 5 jaar)
Waarschijnlijk helemaal niks. Maar dat zei ik ook niet. Ik zei dat de implementatie van spelers voor Netflix/Prime/whatever die settop en TV boeren maken, vaak brak is (of in ieder geval minder goed dan het origineel).

Vooral de Netflix implementatie van LG was in het verleden echt super brak. Je kon, als ik me goed herinner, de ondertiteling niet zelf kiezen of aan/uit zetten. Daarna nooit meer geprobeerd dus het zal inmiddels best OK zijn.
Heb je zelf ervaring met de apps op de KPN setop box? Of oordeel je op basis van apps op andere platformen?

Ik heb zelf Prime nog niet gebruikt maar Netflix en Youtube werken echt perfect op dat kastje van KPN. Geen idee waarom ik nog een Chromecast zou kopen voor €40.

[Reactie gewijzigd door ApexAlpha op 3 december 2019 10:29]

Die van KPN is prima. Ontbreekt hoogstens aan 4k. Die van lg is ook al jaren prima (iig sinds 2016, toen we de onze kochten)...
"Ten eerste is de implementatie van TV fabrikanten en settop boxen vaak twijfelachtig".

ik heb zeker de youtube app en Netflix app gebruikt op de KPN Setopbox, dit werkte zeker niet minder dan de app op iPad of Apple-TV. alle opties zitten er gewoon in.
Gebruik ondertussen al een paar jaar de Netflix app op WebOS maar kan mij niet vinden in jouw commentaar. Zelfs mijn 2015 LG TV met WebOS 2.5 draait Netflix vandaag de dag nog prima. Hoelang geleden is het ondertussen dat je de app hebt geprobeerd?

De Netflix app op de KPN setupbox is ook meer dan prima, super handig voor mijn ouders die nog geen smart-TV hebben en een Chromecast achtig apparaat alleen maar onnodige complexiteit zou toevoegen.
offtopic:
Plus bekabeling en aanschafkosten.
Ik zei dat de implementatie van spelers voor Netflix/Prime/whatever die settop en TV boeren maken, vaak brak is (of in ieder geval minder goed dan het origineel).
Heb je dan ook, relevante, bewijzen om deze claim te ondersteunen.

[Reactie gewijzigd door Caayn op 3 december 2019 10:32]

Anoniem: 159816
@Caayn3 december 2019 12:12
Is Disney+ ook beschikbaar op jouw LG? Ik draai de recentste WebOS versie volgens mij, nummer weet ik niet, en kreeg direct een melding dat het beschikbaar was. Heb een 2017 OLED. Wil een beetje een beeld krijgen van hoe de ondersteuning is. Tot nu toe bevalt het iig goed.
Disney+ vereist minimaal WebOS 3.0 dacht ik, waardoor het op TV's vanaf 2016 en later zou moeten ondersteunen. Mijn 2015 TV draait helaas nog op WebOS 2.0 en heeft daarom geen ondersteuning voor Disney+. Maar ik heb nog twee LG TV's staan, eentje met WebOS 3.5 en eentje met 4.5, beide kunnen de Disney+ app installeren. Het 2015 model staat echter in de woonkamer :)

2017 LG modellen (waaronder jouw OLED) draaien op WebOS 3.5, 2019 modellen draaien op WebOS 4.5 ;)

offtopic:
Heb een proefperiode gehad op Disney+ maar vond het nou niet heel bijzonder en de ondertiteling, lelijk Amerikaans met grijze balken eromheen, vond ik irritant.

[Reactie gewijzigd door Caayn op 3 december 2019 16:33]

maar dit is toch typisch gevalletje: doe mij maar een Chromecast?!?
Of een Android TV apparaat, zoals een Shield TV. Vooral handig voor mensen die alles op TV op een meer klassieke manier willen bedienen (zonder smartphone of tablet).

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 3 december 2019 09:41]

Of een Apple TV.
Heb zelf een Chromecast gehad maar ik vond het niet fijn om mijn telefoon of iPad als afstandsbediening te gebruiken bij Netflix. Zelf vind ik de Netflix UI op een Apple TV/Smart TV veel fijner dan op een iPad.

Daarnaast zijn Netflix, Amazon Prime, Disney+, NPO Start, Spotify beschikbaar op de Apple TV dus dat maakt zo'n apparaat veel handiger dan alleen de apps van de Smart TV zelf (die na x jaar geen ondersteuning meer krijgt).
Daarnaast zijn Netflix, Amazon Prime, Disney+, NPO Start, Spotify beschikbaar op de Apple TV dus dat maakt zo'n apparaat veel handiger dan alleen de apps van de Smart TV zelf (die na x jaar geen ondersteuning meer krijgt).
Let op dat bijvoorbeeld de eerste Apple TV geen Netflix ondersteuning heeft. Het is niet ondenkbaar dat nieuwere Apple TV's ook op een dag niet meer ondersteund worden.

Zoals genoemd in een andere reactie gebruik ik een Shield TV. Ik heb niet de illusie dat zo'n apparaat het eeuwige leven heeft (ook al ondersteund Nvidia deze apparaten best wel lang). Wat het handig maakt is dat het alles voor mij centraliseert (streaming diensten, Kodi, live TV via Kodi, Steam Link). Als het apparaat ooit is afgesleten haal ik wel een nieuwe. Klinkt als verspilling, maar liever dat dan daarvoor een nieuwe TV kopen.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 3 december 2019 09:57]

Een Apple TV is een flink stuk goedkoper dan een Smart TV. Daarnaast ondersteunt de Apple TV (4e generatie, nu HD) uit 2015 nog steeds de recente tvOS versie. Dus ik zie het probleem niet zo.
Je doelt waarschijnlijk op de 2e en 3e generatie Apple TV uit resp. 2010 en 2012.
Voordeel van de Apple tv is dat bij de Netflix app de refresh rare automatisch wordt aangepast aan de content.. dat doet mijn Nvidia Shield helaas niet en dat vind ik echt een tekortkoming .. ik kan het wel handmatig aanpassen maar dat is een stuk meer gedoe. Ik gebruik tegenwoordig daarom de native app op mijn Samsung tv die de refresh rate wel automatisch aanpast.. hopelijk wordt die nog lang ondersteund 😊 .. de Netflix app op de KPN ontvanger heeft ook geen auto refresh rate.

[Reactie gewijzigd door pjdijkema op 3 december 2019 10:02]

Ik gebruik een Mi Box S, werkt hetzelfde als de Shield, kost alleen minder dan de helft.
(Shield is wel net iets sneller, maar de Mi is een zeer goed en budgetvriendelijk alternatief).

Ik heb zowieso niets met al die ontvangers/smart dingen van fabriekanten.
Je bent aan de grillen van die super-commerciele bedrijven overgeleverd.
En.... ik heb geen liniaire TV, dus een STB krijg ik ook niet van Xs4all. :Y)
Ik gebruik een Mi Box S, werkt hetzelfde als de Shield, kost alleen minder dan de helft.
Heb ik ook overwogen. Xiaomi is een organisatie die gerichte reclame gebaseerd op vergaade persoonsgegevens gebruikt als onderdeel van hun business model. Ook al doen ze dit nu nog niet met de Mi Box S dan kan dat in de toekomst nog wel komen. Tot nu toe is het nog geen onderdeel van het business model van Nvidia, wat de reden was dat ik voor de Shield TV ben gegaan.
En.... ik heb geen liniaire TV, dus een STB krijg ik ook niet van Xs4all. :Y)
Via de kabel ontvang ik gratis het basispakket van Ziggo. Raspberry Pi eraan met DVB-C tuner, en dat streamt gewoon over het netwerk naar Kodi voor die ene keer dat iemand reguliere TV wil kijken. Zo hoef ik ook geen TV kabels te trekken. ;)

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 3 december 2019 11:25]

Wat wonderen doet.... een pi.hole ertussen en op een apart VLAN die niet kan communiceren met je 'gewone' LAN.

(Het onderstaande gebruik ik nog niet, maar maar ik heb het al wel voorbereid. Het is tot-nu-toe nog niet nodig.)
En in een part vlan hangen met goede firewall-rules (zodat die box niet naar china kan) en een DNAT-Rule, zodat hij wordt gedwongen om de DNS vanaf de pi.hole te halen.

Die DNAT heb ik verder al wel toegepast. Dan zie je pas hoe idioot veel DNS-Requests een Chromecast doet naar 8.8.8.8 en zijn broertje. Via de DNAT wordt het geredirect naar de pi.hole.
Wat wonderen doet.... een pi.hole ertussen en op een apart VLAN die niet kan communiceren met je 'gewone' LAN.
Alles draai ik al via een apart VLAN en enkel een VPN naar buiten. Ik sponsor simpelweg dergelijke bedrijven niet meer als er een alternatief is. De portemonnee is de krachtigste stem.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 3 december 2019 12:31]

Deze apps worden volgens mij gewoon door de betreffende diensten zelf ontwikkeld. De netflix app op de KPN ontvanger is ook identiek (in ieder geval de UI) aan die van de Smart TV apps. Dat het niet altijd even vlotjes draait op de settopboxen is natuurlijk een ander verhaal. Ik vond netflix altijd prima werken op de KPN/Telfort settopbox (hmb2260).
Voor mij is dit juist wel heel handig.
Ik heb een oudere TV en kan daardoor de app van Amazon Prime niet installeren.
Dan is het een uitkomst dat ik via de ontvanger van KPN alsnog kan kijken, zonder dat ik de aanschafkosten van Chromecast heb.
KPN heeft dit ook voor Youtube en Netflix (zender 200 en 201). In feite is het een ingang naar een App. Je gaat naar 200, drukt op de rode knop ('Netflix starten') en dan zie je het bekende Netflix homescreen waar je een gebruiker moet selecteren.. De Netflix App heeft dezelfde look en feel als de Apps op andere platformen, waardoor ik vermoed dat die code gewoon van Netflix komt.

Zal met deze Amazon App niet anders zijn vermoed ik. Het zou raar zijn als elke set-top-box ontwikkelaar opnieuw het wiel moet gaan uitvinden.

Ik vermoed dat er een soort developer library of 'example code' beschikbaar is voor STB/TV ontwikkelaars om dit soort applicaties te bouwen afkomstig van de platformeigenaar (Netflix, Amazon, Youtube)

Ik gebruik de Netflix App op mijn KPN/XS4ALL ontvanger dagelijks. Zou niet weten waarom ik daar een Chromecast voor zou moeten gebruiken. Het moeten gebruiken van een extra device zou ik alleen maar als onhandig zien.

[Reactie gewijzigd door Tozz op 3 december 2019 09:42]

Doe jij me iedereen die Cromecast cadeau dan?

Ik vind de KPN iTV box juist ideaal voor Netflix. De UI is vrij soepel en het scheelt weer zappen naar de Chromecast. Ik heb er namelijk een maar gebruik deze eigenlijk nooit, een enkele keer voor Disney+ misschien. Hopelijk wordt dit dan ook snel toegevoegd door KPN.
Helaas kan de nieuwe Chromecast als ik alle media lees. Niet gevoed worden door de USB aansluiting op de tv.

Ik had de eerste generatie Chromecast en dat kon wel. Want wij hebben geen enkele kabel of decoder rondom de tv.
Want wij hebben geen enkele kabel of decoder rondom de tv.
Hoe zorg je dan voor voeding voor de TV? Via dezelfde weg kan je ook prima een tweede kabel leggen met een lager, gelijkstroom voltage voor andere apparaten. Het is niet slim als je daar geen rekening mee houdt bij bijvoorbeeld frezen.

Zelf heb ik een Shield TV onzichtbaar tussen muur en TV weggewerkt. Hiervoor heb ik de voeding verlengd en de verlengde kabel volgt dezelfde route als de voeding voor de TV (en de netwerkkabel... als ik toch bezig ben, dan doe ik het goed ;)).

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 3 december 2019 09:52]

De kabels weggewerkt via het glas.
Maar dat was een tijd geleden. Alleen de stroomkabel en er netwerk kabel zitten tot aan de tv. Rondom de tv zit dus niks.
Anders moet ik de complete structuur van de kast weghalen om een tweede kabel er bij t doen.

Alleen de one-connect zit direct achter de tv vast.

[Reactie gewijzigd door theduke1989 op 3 december 2019 11:00]

Alleen de stroomkabel en er netwerk kabel zitten tot aan de tv. Rondom de tv zit dus niks.
Over een netwerkkabel kan je Power over Ethernet gebruiken. Als je voldoende hebt aan 100 Mbps dan kan je dit met goedkope passieve adapters doen. Met wat licht soldeerwerk kan je via die weg een extra apparaat van stroom voorzien.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 3 december 2019 12:54]

"Waarom zou je Prime kijken op een kastje dat je toch al hebt als je ook een ander apparaat kan kopen voor €40?"

Ik bedoel het antwoord zit eigenlijk al in je vraag.
Ik vind het toch fijner om te kijken zonder dat ik daarbij mijn telefoon nodig heb.
Ik heb vaak genoeg problemen met de Chromecast, problemen die ik met de ingebouwde apps van KPN niet gehad heb. Daarnaast kun je de box van KPN aansluiten op LAN, waardoor de verbinding een stuk stabieler is. Een instap chromecast biedt die mogelijkheid niet. Daarnaast betekent het dat je een Chromecast voor 30 euro weer moet aanschaffen en deze ook weer aan je tv moet verbinden.

[Reactie gewijzigd door ThaJens op 3 december 2019 10:03]

Dit inderdaad, via de Chromecast werkt het helemaal prima. Nu is de Chromecast ondersteuning nog niet zolang daar voor Prime. Dus zou zo maar kunnen dat ze dit proces eerder waren begonnen dan de Chromecast ondersteuning :)
Slim, vlak voor The Grand Tour weer begint (13 December)
Ben zeer benieuwd naar de rest van de programmering.
The Marvelous Mrs. Maisel komt met het derde seizoen a.s. vrijdag ;) .
Een van de beste comedyseries op dit moment.
Verder zijn er ook deze Amazon Prime-series: Homecoming, Jack Ryan, Modern Love en volgend jaar Hunters (met Al Pacino).

Ook staan bekende comedyseries op Amazon Prime waaronder 30 Rock, Parks and Recreation, The Office, Community en Seinfeld. Bekende dramaseries op Prime zijn Mr. Robot, House, The Night Manager en This Is Us.
Je vergeet Man in the High Castle. Is wel een aanrader.
Hanna, Good Omens, Man in the High Castle, The Boys, Carnival Row, Undone... Blijf me verbazen over de enorme hoeveelheid waanzinnig goede Amazon series.... En dat voor 50 euro per jaar. Goedkoopste streaming dienst die er is (plus je krijgt foto opslag en prime verzending als je iets besteld bij Amazon) met voor mij nog altijd de meeste goede content.
De serie Undone is ook prachtig, mede gemaakt door de Nederlandse animatiestudie Submarine en onder Nederlandse regie.
Van de (originele) series die je opnoemt, vind ik eigenlijk alleen Jack Ryan de moeite waard. Verder heb je nog Man in the High Castle, maar die werd in seizoen 2 al veel te raar en onnodig ingewikkeld.
Ik heb bij Amazon het idee dat ze geforceerd heel originele titels willen maken en daarbij vergeten om ook nog een leuke serie neer te zetten. Ze maken, net als Netflix tegenwoordig, veel series enorm traag en dat is gewoon zonde. Je kunt het plot van de aflevering vaak in 2 paragrafen kwijt. Zelfde met de Mandalorian overigens (tuurlijk, kortere aflevering, maar laten we eerlijk zijn: heel weinig verhaal). Ook vind ik het aanbod niet fantastisch. Veel series ken je vast al en er komen, maar weinig nieuwe series bij. Na een paar maanden heb je alles wel gezien en kun je hem weer een jaartje of wat opzeggen. Of eigenlijk gewoon definitief want het aanbod is gewoon niet bijzonder. Ik kan wel wat series noemen voor mensen die de dienst proberen om te gaan kijken, maar zou niemand de dienst aanraden voor bepaalde series. Daar is het allemaal gewoon niet boeiend genoeg voor.
Ik herken mezelf erg in jouw opmerking. Sommige hebben het niet gehaald na aflevering 2. Mr Robot, The Night Manager, Jack Ryan en een sporadische film die ik toevallig in de bioscoop heb gemist is het enige dat ik kijk. Grand Tour en Mrs Maisel zijn wel top, maar toch niet mijn smaak. Ik zou een spannender of recenter aanbod niet erg vinden.

Ik heb Amazon Prime eigenlijk puur voor de free shipping. M.n. huishoudelijke dingen in grote bulk verpakkingen zijn vaak goedkoper dan de beste Etos/Kruidvat/Bol.com aanbieding.
Yep. De timing is prima.

Ik kijk erg uit naar GT. Wordt ongetwijfeld weer smullen. Verder heeft Prime veel minder aanbod dan Netflix maar dankzij pareltjes als Mr. Robot toch wel de moeite waard. En als je per jaar betaalt, is het nog geen 4 euro per maand.
Hoe kom je op die 4 euro?
Jaar abo is 50 euro... Dat is net iets meer dan 4 euro in de maand ;)
Dat is nog eens goed nieuws! Op basis van de laatste aflevering van seizoen 3 dacht ik dat het afgelopen was met The Grand Tour. Christmas came early this year! :)
Dan volg je het toch minder goed denk ik. Ze gaan juist meer de focus leggen op specials, grote avonturen en film achtige producties. De tent is weg en de aankomende seamen is daar het eerste resultaat van.
Ik lees het net op Wikipedia inderdaad. Maar klopt, ik volg de heren verder niet buiten de afleveringen zelf om. De reactie van Clarkson bij de laatste aflevering van seizoen 3 was dermate dramatisch dat ik dacht dat het einde oefening was :)
Direct daarna hadden ze in diezelfde aflevering toch gezegd dat de show wel terug zou keren maar in een andere vorm met meer focus op avontuur en road trips? Misschien dat ik het mij verkeerd herinner.

[Reactie gewijzigd door Caayn op 3 december 2019 10:39]

Ben ik de enige die het vreemd vindt dat alleen VodafoneZiggo wordt uitgelicht? Er zijn wel meer tv aanbieders die dat niet doen...
Het gaat in dit geval om de tweede grootste tv provider van Nederland. Het had inderdaad beter verwoord kunnen worden als andere IPTV aanbieders hebben deze dienst nog niet.

[Reactie gewijzigd door Dennisb1 op 3 december 2019 09:29]

Nu nog Disney+ en dan is het rijtje compleet voor mij :)
Een Nederlandse Prime?
Of werken buitenlandse Prime codes ook?
(Ik heb Prime in de VS)
Via de Duitse Amazon is de Nederlandse af te sluiten ;)
Ach..nog maar een paar maanden wachten en we hebben gewoon een volledige Nederlandse Amazon nieuws: 'Amazon begint in 2020 met productverkoop via amazon.nl in Nederland'
Volgens mij werkt het iets anders dan je denkt:
De setup werkt via een code die de ontvanger op beeld laat zien. Klanten moeten na het aanmaken van een Prime-account bij Amazon die code invoeren om de ontvanger te koppelen aan het Prime-abonnement.
Je ziet dus een code op het scherm, die vul je vervolgens in op de app / de website ter autheticatie. Ik zie niet waarom dat niet zou werken met een Prime US account.
Films en series zijn vaak regio gebonden.
Dus in kan mij voorstellen dat VS aanbod in Nederland (niet altijd) is toegestaan.
Nou ik denk als het met een Prime US account inlogt die content ziet en niet die van hier.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 3 december 2019 12:25]

Amazon Prime Video werkt per regio van de klant in Europa. In de VS werkt dit anders. Dit zorgt er eigenlijk voor dat als je met een VS account inlogt je wel het aanbod van de VS kunt zien, maar niet kunt kijken. Tenzij je gebruik maakt van een VPN.

In de App zelf zit geen verschil meer. Binnen Europa werkt het afspelen wel maar kan het aanbod verschillen per land waar je er gebruik van maakt, en dit lijkt dan weer niet 100% overeen te komen met het aanbod van dat land of je eigen abonnement zijn land.
Prime kan al heel lang gewoon in Nederland afgesloten worden. Heb het alweer dik een half jaar geloof ik.
Ik hoop dat Amazon dan ook snel de region block van hun eigen Fire TV stick gaan afhalen. Ik heb nu via een sideloaded Android store de Prime Video app erop gezet. Deze werkt dan wel gewoon, maar de app die er standaard op zit blijft zeggen dat het niet werkt in deze regio (Nederland)
Ik had ooit HBO 'gratis' in mijn KPN compleet abo, dat hebben ze mij paar jaar geleden ontnomen, zou je nu kunnen kiezen voor Prime?

Zal wel niet, maar ik ga er wel voor duimen :)
Zolang het betalen van Amazon prime niet via de factuur van KPN loopt, is het sws nog geen optie.
Ik gebruik amazon zelf op mijn lg c7 en via mijn Xbox 1 x. De reden is dat ik het gebruikt is puur voor sommige series/films in hdr(10) en atmos hebben. Ik betwijfel als de kpn app dat ook ondersteund. Als ik een serie/film kijk is beeld en geluid voor mij een must. Ik hoop dus ook voor de kpn gebruikers dat ze ook mooi beeld en geluid zullen hebben. Was ook leuker geweest als we ook amazon via ideal konden betalen.
Al die shit die ze maar toe blijven voegen, gooi er eens een heleboel shit uit zodat we goedkoper kunnen kijken. Laatst nog zitten kijken om over te stappen bij mijn vriendin, de ene provider heeft nog meer kanalen die we nooit gaan kijken dan de ander.
Misschien is een on-demand dienst zoals Amazon Prime/Netflix/videoland juist wel eens iets voor jou. Dan kan je specifiek kijken wat je wil en daarna opzeggen. Maar ook daar zit je natuurlijk met programma's die je nooit zal kijken.

Edit: een dubbel woord

[Reactie gewijzigd door Trousercough op 3 december 2019 09:57]

En? Overgestapt ?
Nog in twijfel, via KPN met bonded VDSL 30Mbit, bij hun concullega's 16Mbit. We laten dan wel heel veel snelheid vallen tov Ziggo, dus nog geen besluit genomen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee