Amazon brengt Prime Video-app met downloadfunctie uit voor Windows 10

Amazon heeft een Prime Video-app uitgebracht in de Microsoft Store. Leden van de streamingdienst kunnen via de software video's streamen, of downloaden om ze offline te kijken op een Windows 10-apparaat. Offline kijken was eerder niet mogelijk op pc's.

Bij het downloaden van films en series in de app hebben gebruikers keuze uit drie opties voor kwaliteit: Good, Better en Best. Welke resoluties de bestanden hebben, wordt niet vermeld. Volgens The Verge neemt een 52 minuten durende episode van Tales from the Loop op de hoogste kwaliteit 2,74GB aan ruimte in beslag.

Volgens een persbericht van Amazon is de streamkwaliteit binnen de app 'gelijkwaardig aan de huidige ervaring op de Prime Video-website'. The Verge meldt dat streams via de apps maximaal een 720p-resolutie hebben, net als streams die via de iPad-app van Prime Video worden bekeken.

Amazon Prime Video for Windows staat in de Microsoft Store. De app is gratis te downloaden maar om er gebruik van te maken is een Prime Video-abonnement vereist. De software werkt op pc's, laptops en tablets met Windows 10.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

03-07-2020 • 10:26

64 Linkedin

Reacties (64)

64
61
12
2
0
30
Wijzig sortering
Volgens een persbericht van Amazon is de streamkwaliteit binnen de app 'gelijkwaardig aan de huidige ervaring op de Prime Video-website'. The Verge meldt dat streams via de apps maximaal een 720p-resolutie hebben, net als streams die via de iPad-app van Prime Video worden bekeken.
Kan er via de website dan niet gekeken worden naar 1080p? Want 720p vind ik niet bepaald gelijkwaardig aan 1080p. Wel fijn dat er een App voor bestaat nu, maar velen hebben toch reeds een computerscherm met hoge resolutie waardoor 720p toch niet echt meer van deze tijd is.
Volgens het artikel bij The Verge:
According to the company, the app can stream and download up to 1080p HD, “but may vary per content.” In testing, we weren’t able to get better than 720p across a number of titles, even though they are listed as “4K UHD” in the app itself.

edit: ik krijg gewoon "HD 1080p" getoond onderaan links de app. Ik heb het op 2 desktops en m'n laptop getest met The Expanse S03E06. (Regio: België - Prime abo bij Amazon.nl)
Ik ben enkel niet helemaal zeker of ik 5.1 surround krijg. M'n wat oudere receiver in de living herkent alleszins heen Dolby/DTS encoding en toont "PCM 5.1" maar het klinkt als stereo.
.

[Reactie gewijzigd door freeco op 3 juli 2020 19:03]

Same here. Wel 1080P maar bij geen enkele bron meer dan stereo geluid.
Ik vraag me af welke Prime Video-apps daar dan precies onder vallen, want de app op Android TV streamt gewoon in 1080p.
Ja er kan wel gekeken worden in 1080p via de website, hoewel ik het alleen kan bevestigen voor 2 series gemaakt door Amazon zelf. Dus zal inderdaad per soort content verschillen
Net The Grand Tour in 1080p gekeken. Dus geen probleem.
Zolang als je nog met credit card een abbo moet afsluiten neem ik het niet.
Om de simpele reden dat ik die niet heb....
Het kan ook rustig met een debit card hoor, zolang hij maar van Mastercard of Visa is.
Zolang als je nog met credit card een abbo moet afsluiten neem ik het niet.
Kan je niet automatische incasso gebruiken?
Het staat al een eindje verderop in dat artikel, "abonnement afsluiten via Duitse Amazon". En dat kunnen wij Nederlanders sinds Amazon.nl als "volledige" webshop actief is geworden dus niet meer.

Dat is dus geen optie meer.
Precies de reden waarom ik nog mijn abonnement bij amazon.de heb lopen. Daar kan wel gewoon via iDeal automatisch incasso betaald worden.
Precies dezelfde reden, heb een los prime video abonnement via de apple store. Maar helaas heb je dan niet alle prime voordelen.

Denk dat ze veel meer klanten kunnen krijgen als ze betaling via ideal of automatische incasso implementeren.
Ik heb hetzelfde gedaan.
Welke prime voordelen mis ik precies?
Met Prime video heb je alleen toegang tot de streaming service van Amazon. Met het totale pakket van Amazon Prime heb je oa. gratis snelle verzending, extra aanbiedingen, onbeperkt foto opslag en Twitch Prime.
Ik heb een N26 debit kaart genomen. Daar zitten geen kosten aan verbonden. Via je bank een automatische overschrijving elke maand instellen naar je debit kaart en dan heb je er geen omkijken meer naar.
Geweldig dat ze dat doen, maar al lang zit ik te wachten tot ze eindelijk iDeal en PayPal toevoegen voor Prime..

Blijkbaar geen prioriteit voor Amazon. Maar goed, dat ze daarom minder centen krijgen is hun eigen schuld en hun eigen verantwoordelijkheid.

Had namelijk Prima via de Duitse website, die wel ideal en PayPal heeft. Toen opgezegd, want ja: ze maakte reclame voor de Nederlandse goedkopere variant. Daarna was het niet meer mogelijk bij de Duitse versie.

Dacht dat een heel nieuwe Duits account zelfs ook niet werkt. |:(
Blijkbaar geen prioriteit voor Amazon.
Ik kreeg laatst een enquete van Amazon met de vraag waarom ik nog niet ben overgestapt van amazon.de naar .nl. 1 van de antwoorden was "Ik wil mijn Prime lidmaatschap op amazon.nl niet met creditcard betalen", dus lijkt me dat Amazon wel degelijk op de hoogte is van deze beperking.

Maar goed, zo lang dat er niet is ga ik ook niet overstappen nee.
Hier ook amazon.de opgezegd na een mail van Amazon om naar amazon.nl over te stappen en kan helaas ook niet meer terug naar amazon.de, ik was wel tevreden over de dienst. Medewerker helpdesk zei toen dat Ideal voor NL er wel zou komen, maar dat is intussen maanden terug..ook zei hij dat ik opnieuw een account aan kon maken op de Duitse Amazon, maar dit is mij tot nu toe niet gelukt.
Was waarschijnlijk een kleine moeite, aangezien er al een Xbox One app voor Prime Video was. Toch zijn veel Xbox apps, zoals bijvoorbeeld Disney+ niet voor WIndows beschikbaar gemaakt ondanks dat het de ontwikkelaar bijna geen moeite kost; Xbox apps zijn namelijk gewoon Windows apps.
Wat ik niet begrijp is waarom het zo lang heeft moeten duren. Als je een HTPC gebruikt, moet je al een streaming stick erbij nemen wil je 5.1 geluid hebben. Langs de browsers, de enige plek in Windows waar Prime het deed, was het enkel stereo.

Dit had echt al veel eerder klaar moeten zijn. Ik hoef geen FireStick, Amazon.
Prime video heeft al enige tijd ondersteuning voor chromecast, dus een firestick is niet noodzakelijk als je een chromecast hebt.
Ik vraag me af of het bekend is of playback via deze applicatie surround sound mogelijk maakt op Windows. Het voor zover ik weet nooit mogelijk geweest om Amazon Prime video te gebruiken op Windows met surround sound.
Ik heb het zojuist geprobeerd door 10 recentere films (Joker, The House with clocks in it's walls, etc.) en Amazon Prime series ( The Boys, Good Omens, etc.) een stukje af te spelen en te kijken of ik ergens een 5.1 symbool zie of als audio optie, ik kan geen enkele film vinden waar ik 5.1 Surround Sound bij kon krijgen, alles speelt stereo af.

De Amazon website heeft dit ook nog niet toegevoegd aan hun lijst met supported devices, hier bijvoorbeeld hun lijst met hun eigen apparaten en wat voor resolutie en audio opties er op ondersteund zijn: https://www.primevideo.co...t?nodeId=GJNRWRVL52FFHJ82

Voor nu lijkt het nog niet toegevoegd te zijn, ik verwacht wel dat ze dit net als Netflix en hun W10 app, ook zullen toevoegen, wanneer is de vraag.
Als je hem toch aan het proberen bent: Is hij bedienbaar met de toestenbord? Of te wel pijltjes toetsen en enter? Dan kan ik hem namelijk met AB bedienen op mijn HTPC, itt de Netflix app.
Helaas niet, met de pijltjestoetsen kun je alleen omhoog en omlaag scrollen maar het selecteert geen films/series terwijl je scrolt.
Hmm, jammer.
Bedankt voor het testen in elk geval
Begrijpelijk initiatief van Amazon omdat ze nu ook videocontent verkopen en verhuren via hun apps en online omgeving. Ik zou graag zien dat ze werk maken van subaccountbeheer, dit is naar ik begreep in US al beschikbaar, maar hier nog steeds niet. Ook is amazon.nl qua aanbod niet te vergelijken met amazon.de of amazon.com: Nederland telt dus nog niet volwaardig mee ;-(, maar dat is off topic.
Het aanbod van Amazon is de afgelopen maanden wel veel beter geworden.
Er staan aardig wat recente films op waaronder Joker, Good Boys, Green Book, Downton Abbey en Hustlers. Ook zijn er veel series toegevoegd waaronder American Horror Story, Seinfeld, Grey's Anatomy, Scandal, Little Fires Everywhere, Superstore en Doom Patrol.

Amazon in de VS, UK en DE hebben inderdaad een nog groter aanbod, maar de prijs in NL is ook veel lager (2,99 per maand). En inderdaad, het gemis van profielen is wel groot, ik hoop dat Amazon dit snel zal toevoegen in Europa.
Ik vind het zelf nogal tergend dat sinds de lancering van Amazon in Nederland er series van Netflix gegooid zijn die in Amerika op Prime Video beschikbaar zijn maar dus nog niet in Nederland aanwezig zijn (in mijn geval The Americans). Vervolgens op Film.nl gekeken (voor de goede gewoonte) om erachter te komen dat er überhaupt geen enkele streamingdienst is in Nederland die het aanbiedt (buiten het feit om dat ik gek zou worden van abonnementen op verschillende streamingdiensten met apps van verschillende kwaliteit). Dan maar weer via de goede ouderwetse baai...

[Reactie gewijzigd door field33P op 3 juli 2020 11:27]

Dit ligt niet aan Netflix en Amazon maar aan Disney.
Disney bezit de distributierechten van The Americans en heeft de streamingrechten voor een bepaalde periode in een bepaald land verkocht aan Netflix. Daarna staat Disney vrij om deze streamingrechten te verkopen aan een andere partij of voor zichzelf te gebruiken (mocht Hulu ooit naar NL komen, bijvoorbeeld).

Dat The Americans dus in de VS op Amazon staat, betekent dus niet automatisch dat deze ook in NL op Amazon.
Overigens is er een betere site dan film.nl, namelijk Justwatch.com. Hier kan je zien wat er nieuw is toegevoegd en kan je kijken of een serie op een bepaalde dienst staat.
Oops, we couldn't find any streaming offers.
Dat biedt helaas ook weinig soelaas, desondanks bedankt voor de link.
In België is het heel vervelend dat ontzettend veel in het Frans is. Zelfs Nederlandstalige series zijn in het Frans ingesproken. Zonder de kans voor het originele en enkel Franstalige ondertitels. (Net zoals Microsoft Store)
Maar voor 6 euro per maand mag je niet klagen. (Ik zit nog op de Duitse Prime.)
Klopt. Ook het aanbod is verschillend, Doom Patroon bijvoorbeeld, hebben we al niet. En moesten ze nu gewoon eens de mogelijkheid inbouwen om te filteren op de gesproken taal of ondertiteling...
Doom Patrol wordt aangeboden via HBO. Gezien Telenet contracten heeft met HBO, gaat ook deze serie daarop te zien zijn.
Tja, zo is het nu eenmaal voor ons Belgen. Die techbedrijven snappen geen bal van ons landje. Je moet eens proberen een wegbeschrijving naar een plaats in Wallonië in te spreken met de Google assistent ... Of naar Duitsland... Om dan nog niet te spreken van het feit dat de Google assistent uit Nederland komt ... terwijl er 7 miljoen Vlamingen zijn ...
En zodra je op een website komt van Nvidia, Logitech of Microsoft krijg je altijd eerst alles in het Frans. 8)7
Haha, nee dat doen we lekker niet! En Wallonië heeft ook wel zijn goede kanten ;) Nee, wat ons Vlamingen stoort, is dat we met de Nederlanders over één kam worden geschoren. Niet dat we iets tegen jullie hebben, maar we hebben toch onze eigen fierheid en trots. En ik ben vaak in contact met Nederlanders, zowel professioneel als privé, en dat is soms toch een cultuurclash, hoewel je dat op het eerste zicht niet zou zeggen.
die cultuurclash is er ook met de Waalen....en er zijn best veel voordelen voor Vlaanderen als ze zich bij Nederland zouden aansluiten.

en de kosten van Wallonie hoeven zen iet meer te dragen (en dat kost nogal wat!)
Ik denk niet dat de voordelen om ons af te scheuren van Wallonië en aan te sluiten bij Nederland opwegen tegen de nadelen. Ik persoonlijk heb weinig zin om een 2e-rangsburger te worden, gezien het feit dat de NL'ers met 20 miljoen zijn en de Vlamingen met 7 miljoen. En ik persoonlijk heb een eerder 'rechtse' politieke voorkeur, hetgeen niet betekent dat ik iets tegen Wallonië zou hebben. Ik vind Wallonië een essentieel bestanddeel van België, er zijn alleen hier en daar wat werkpunten. Ik heb ook heel wat Waalse collega's waarmee ik het uitstekend kan vinden. Nee, ik denk dat een "Koninkrijk der Lage Landen" zoals het vroeger was een utopie is, die zo goed als onmogelijk te realiseren valt.
Nederland bestaat absoluut niet uit 20 miljoen Nederlanders, maar juist uit een verzameling van volken, In Friesland zijn het Friezen, in Brabant Brabanders etc....die groepen kan je niet mixen of met elkaar vergelijken, derhalve zou Vlaanderen een goede aanvulling zijn op Nederland (kunnen we eindelijk in Nederland skiën!) en zowel Vlaanderen als Nederland zullen er financieel op vooruit gaan
Ik denk niet dat de voordelen om ons af te scheuren van Wallonië en aan te sluiten bij Nederland opwegen tegen de nadelen. Ik persoonlijk heb weinig zin om een 2e-rangsburger te worden, gezien het feit dat de NL'ers met 20 miljoen zijn en de Vlamingen met 7 miljoen. En ik persoonlijk heb een eerder 'rechtse' politieke voorkeur, hetgeen niet betekent dat ik iets tegen Wallonië zou hebben. Ik vind Wallonië een essentieel bestanddeel van België, er zijn alleen hier en daar wat werkpunten. Ik heb ook heel wat Waalse collega's waarmee ik het uitstekend kan vinden. Nee, ik denk dat een "Koninkrijk der Lage Landen" zoals het vroeger was een utopie is, die zo goed als onmogelijk te realiseren valt.
Dan mag Wallonië er ook bij van mij hoor, als dat jou gerust stelt... Hebben ‘we’ ook eens mooie bergen in ons land, alleen zijn we dan niet meer de Lage Landen... Dan noemen we ons de RVNA: Republiek der Verenigde Nederlanden en Ardennen. Klinkt goed.

Maar ik begrijp heel goed dat jullie je doodergeren aan die nasale vrouwenstem van Google, die klinkt alsof ze net van een viskraam is geplukt ... dat ergeren doe ik als Nederlander namelijk ook :9
Videocontent in Duitsland en Nederland is zo goed als gelijk begreep ik, met best wel wat Nederlandstalige content (iig in Nederland). Volgens mij hebben ze helemaal niet zo veel meer content in de VS trouwens?
Ik zie anders niet veel Nederlandstalige inhoud in de Nederlandse app. Maar het aanbod is op zich vrij prima te noemen, zeker voor de lage prijs per maand. Geen idee of de Duitse meer heeft; dat heb ik niet getest.
Geweldig, heel fijn. Kijkt fijner dan op je mobiel. En prime heeft inmiddels een behoorlijke hoeveelheid goede series, en helemaal icm een goede VPN ;)
een goede VPN
Kun je me daar iets aanraden? Zonder je blauw te betalen? ;)
Ik heb een hele goede VPN (ExpressVPN wel erg duur) en die werkt vaak goed maar je moet steeds kiezen tussen nodes (UK/VS whatever). Echter ik vind dat DNS proxy bedrijven toch fijner werken. ik gebruik smartdnsproxy maar er zijn ook anderen. Deze zijn goedkoper dan de gewone VPN leveranciers. En voor non techies ook eenvoudig in gebruik.
Smartdnsproxy biedt ook VPN echter geen privacy garantie en helemaal niet snel vandaar dat ik ze alle 2 heb. Met juiste instellingen op je router (bij mij DNSmasq) kun je van alles openzetten thuis. Qua regio is het hier thuis NL/VS/UK tegelijk.
Thx, maar in dat geval vind ik - zoals we in België zeggen - het sop de bonen niet waard. En dan doe ik het toch gewoon maar op de niet zo heel koschere manier ;) En als Prime zich dan verwaardigd om ons in hun grote goedheid toegang te verlenen tot wat interessante content, dan zal ik het daar wel kijken, ik betaal er toch al voor.
Hoe doe je dat dan precies? Bij mij detecteert Netflix altijd dat er een VPN actief is.
Een goede DNS proxy service (zoals eerder genoemde) geeft bij mij nooit problemen. Dat is hun business model tenslotte. Zelfs de betere VPN providers worstelen ermee dat de netflixen/Primes va deze wereld steeds achter de IP ranges komen van hen zodat die geblokt kunnen worden. Bij expressVPN betekent dit dat voor Prime US je ipv NY of Washington server je ineens de LA server of de New Jersey 3e server moet gebruiken. al met al best lastig met de VPN providers (trial&error). vandaar de keuze bij mij voor de DNS proxy service van smartdnsproxy.com (heb gebruikt van aanbieding voor $20 p/j). Vaak veel goedkoper dan 'gewone VPN' en het werkt beter voor geo-unblocking.
Dat is goed nieuws voor mijn htpc. Ik begon de laatste tijd al te twijfelen of ik er nog mee door moest gaan. Hopelijk is er nu ook support voor surround sound.
Ha, eindelijk! Daar wacht ik alle even op. Nu nog een Nintendo Switch app, en dan mogen YouTube en Netflix er daar ook nog één op zetten.
Even getest, op de hoogste kwaliteit setting pakt ie ~7Mbps.
In de app geeft ie aan dat dit per uur zo'n 6,8GB op de hoogste resolutie is.

Wel fijn dat er nu ook een Windows App is.
Toen Amazon Prime in Duitsland beschikbaar kwam heb ik 't al 'in huis', vanwege de onbeperkte foto opslag die je erbij krijgt (mooie online replica van mijn foto archief). Het aanbod van videomateriaal wordt wel steeds interessanter.

't wordt wel tijd dat ze ideal gaan doen ipv credit card. Dat kon bij Amazon Duitsland wel.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee