Amazon werkt aan mogelijkheid voor meerdere profielen in Prime Video

Amazon werkt aan de mogelijkheid om gebruikersprofielen op te stellen in Prime Video. Tot nu toe was het niet mogelijk meerdere profielen te gebruiken in de apps. De functie is nog niet voor iedereen beschikbaar.

De feature werd voor het eerst gespot door Gadgets360. Amazon werkt aan een functie om maximaal zes profielen toe te voegen aan een Prime Video-abonnement. Het is daarbij mogelijk om een 'Kinderen'-profiel in te stellen waarin geen programma's voor volwassenen verschijnen. Profielen kunnen in ieder geval nu nog geen eigen avatars krijgen. In de profielen is het mogelijk om eigen speellijsten te maken en aanbevelingen te krijgen. Het is niet duidelijk of de aanbevelingen voor alle profielen worden meegenomen in het primaire Amazon-account.

Het maken van profielen werkt voorlopig nog niet overal en op ieder apparaat. Hoewel Prime Video in Nederland te gebruiken is en hoewel Amazon een Nederlandse ondersteuningspagina heeft voor profielen zijn die in de Nederlandse versie nog niet in te stellen. De profielen zijn aan te maken in de mobiele apps, via de desktop, en via de Chromecast en Apple TV van de tweede en derde generatie.

Door Tijs Hofmans

Nieuwscoördinator

24-03-2020 • 07:32

46 Linkedin

Submitter: TheVivaldi

Reacties (46)

46
46
16
1
0
30
Wijzig sortering
Ik heb liever dat ze eens hun zoekfunctie verbeteren (geldt overigens ook voor Netflix). Ik begrijp gewoonweg niet hoe men men zo'n bagger weergave iets kan vinden. Ik wil gewoon op genre zoeken/filteren en dan van A-Z een lijst krijgen, nu zoek ik op 'Detective' bv en dan krijg ik een waslijst aan titels die totaal niets te maken hebben met detecive in een volgorde waar je werkelijk krankzinnig van wordt. Liefst zou ik zelf zien dat ik nog op een tijdrange kan zoeken zodat wanneer ik maar beperkte tijd heb kan filteren op films die tussen 80 tot 100 minuten duren, of juist langer dan 2 uur..
Dit is echt een groot probleem bij al die streaming services. Waarom moet zoeken nu zo'n probleem zijn, want de lijsten die voorgeschoteld worden tonen zowat allemaal dezelfde titels of je nu thriller kijkt of comedy. Zo lijkt het alsof het aanbod heel erg karig is terwijl het aanbod toch best aanzienlijk is.
Ik begrijp dus echt niet de developers van die UI's, het is allemaal niet zo moeilijk. Het is me in iedergeval wel duidelijk dat degene die dit ontwikkelen de ballen verstand hebben van het fenomeen series/films en hoe daarmee om te gaan.

Ook zou ik graag een verbetering van weergave van ondertiteling zien, dat je de positie ervan omhoog/omlaag kunt stellen, want als ik ergens een hekel aan heb dan is het wel als de ondertiteling hafl in beeld en half in de zwarte balk staat, deze behoort gewoon volledig in het beeld te staan.
Dat heeft geen prioriteit voor ze, hun hele principe is dat ze jouw gaan aanbevelen wat je moet kijken. Dan lig je op de bank en lijkt je die serie ook wel leuk en kijk je toch verder, ipv dat je een half uur gaat zoeken en dan afhaakt.

Ik deel overigens je mening hoor al heb ik er niet zo'n behoefte aan
Waarom zou ze dat uitmaken? Zolang jij alleen aan het zoeken bent kost het hun minder bandbreedte. En juist door hun beperkte lijsten haak ik af, en met hun search op woorden ben ik nog veel langer bezig omdat die dus gewoon voor geen meter werkt.
Bandbreedte kost niks voor een toko als Amazon. Ze willen jou liever een eigen original/eigen content serie voorschotelen dan dat jij op Game of Thrones gaat zoeken die ze niet hebben.

Daarnaast hebben ze ook sterk wisselend aanbod per maand dus als jij 1 maand iets gevonden hebt kan het er de volgende maand niet meer op staan, vandaar dat ze liever de keuze voor jou maken.
Ze mogen ook iets doen aan de taal instellingen. Bij mij is een groot deel in het Frans. Zelfs Nederlandstalige series zijn in het Frans gedubt zonder de mogelijkheid om ondertitels op te zetten. Voor mij part is alles in het Engels maar Frans ken ik helaas niet.
De UI is erg onvolwassen. Probeer eens de ondertitel te veranderen terwijl je NIET aan het kijken bent, dan komen er heel wat meer talen tevoorschijn. Let op dat als je dan op Back drukt je weer in het hoofdmenu beland ipv de series landing page.
En ik maar denken dat dat aan mijn antieke Smart-TV lag. :)
Ah, ben blij dat ik niet de enige ben die continu teruggaat naar het hoofdscherm :-)
Je kan het voorkomen door niet op back te drukken maar de focus weer te veranderen (meest linker item, weet de naam niet uit mijn hoofd) en op OK te drukken.
Bij welke amazon heb jij je prime gehaald? Ik heb het jaren bij de Duitse en mijn instellingen hebben altijd op Nederland gestaan. Kreeg ik netjes nederlandse ondertitels. Heb ik 1 keer hoeven switchen naar Engels en het werkt gewoon.
precies, hier zelfde. met Duitse Prime werkt de app netjes en ondertitels instellen, zelfs de kleur en achtergrond gaat probleemloos tijdens het afspelen via Chromecast Ultra.
Ik heb Duitse prime en alles in het Engels staan. Maar ik gebruik wel enkel de website om te kijken via m'n laptop op tv. Ik heb geen smart tv.
Ik heb dit zonet omgezet en alles blijft hetzelfde.
Ik heb hier in het verleden ook contact gehad met Amazon en blijkbaar mochten ze dit niet doen omdat ze enkel de rechten kregen voor Franstalig België. Raar dat Netflix dat probleem niet heeft. Maar voor 6 euro per maand mag ik eigenlijk niet klagen.
Amazone.nl kan beter werken aan het inpassen van Ideal.

Ik kan namelijk mijn Duitse Amazon account niet omzetten zonder creditcard.

Terwijl ik mijn Amazon.de Account wel met Ideal kon aanmaken 8)7

Logische natuurlijk want Nederland is z'n creditcard land.
Precies hetzelfde hier. Mooie email van Amazon.nl dat ik over moet stappen van Amazon.de Prime naar de Nederlandse variant, en dan betaal ik €2,99. Mooi, dacht ik, want dat is een leukere prijs dan €5,99 (niet dat het me om het geld gaat). Maar nee hoor... geen iDeal ondersteuning. Dus ook geen enkele mogelijkheid om over te stappen, want ik doe niet aan Creditcards.

iDeal vind ik de meest noodzakelijk feature voor een webshop in Nederland, daarna Paypal en pas daarna Creditcard. Pannenkoeken ;)
Haha ja, grootst van de daken schreeuwen maar dan komt de uitvoering, niemand die ook maar een onderzoekje gedaan heeft naar betaalmogelijkheden.
Duitse Amazon Prime is €49/jr.. waarom betaal je dan €6/mnd?
In mijn geval omdat ik per maand op wil kunnen zeggen. Ik heb meestal paar een maanden per jaar Amazon Prime.
hoe krijg je de duitse amazon prime? en kun je dan ook duitse films zien?

ik zag van het weekend een paar leuke films op amazon en dacht ik neem prime, kan ik ze zien. en voor 3 euro per maand is dat aardig.
wat blijkt vervolgens nadat ik amazon prime had aangeschaft?

"Deze video is niet beschikbaar op jouw locatie".

het was een duitse film overigens
Voorheen sloot je Prime af bij de duitse amazon site. Nu ze in NL live zijn, kun je denk ik alleen nog maar afsluiten via NL.

En die video beschikbaar melding is mijn grote ergenis van Prime. Ze tonen rustig content die je niet kan zien. Of bij bepaalde series een volledig seizoen niet. Mocht wel S1,S2,S3 en S5 kijken, maar S4 stond weer locked. Mailen met support is net zo nuttig als kijken naar groeiend gras.
Dat is wel grappig, Chinese webshops hebben iDeal maar Amazon niet.
Je kan wel betalen via iDEAL als je gewoon een aankoop doet. Maar Prime moet perse via CC. Ik had hetzelfde als BroederM en Godjira, mooie mail omtrent het overzetten van .de naar .nl, maar niets over dat ik niet kan betalen met mijn bankrekening en dus zit ik nu zonder prime. M.i. een blunder van Amazon, maar meer dan een excuses voor het ongemak krijg je niet. Ze zeggen eraan te werken, maar het is op zijn minst erg vreemd dat ze deze infrastructuur in Duitsland wel voor elkaar hebben en in Nederland niet.
En je account weer terugzetten naar .de is niet mogelijk.

[Reactie gewijzigd door Kenju op 24 maart 2020 10:17]

Hier ook,

kan niet niet meer terug naar amazon.de Prime en heb geen cc. Klantenservice zei dat ik een nieuw profiel aan kan maken op amazon.de Prime maar dit werkt niet. Sterker nog, volgens mij kun je met een NL bankrekening überhaupt niet meer lid worden van amazon.de Prime, alleen nog via de NL site maar dan heb je dus wel een cc nodig. Klantenservice zei wel dat ze aan iDEAL werken.
Overigens was de telefonische klantenservice erg slecht ( ' dank u voor your passjonse' zei de automatisch naar NL vertaalde computerstem die een paar clicks te snel stond afgesteld ) . De medewerkster ratelde het gesprek af en stuurde een mail waarin exact hetzelfde telefoonnummer stond dat ik net gebeld had en waarvoor ik net tig minuten voor in de wacht had gestaan. Daarna gechat, dat ging beter maar helaas geen prime ( video) meer dus hier..

[Reactie gewijzigd door Snotgeit op 24 maart 2020 11:43]

Ik heb het besproken via e mail en de chat. Dat was eigenlijk een prima ervaring, ondanks dat ze me nieta konden bieden. Zo'n cs-medewerker kan uiteindelijk ook niets anders melden immers.

Wel had ik graag gehad dat ze me wegens het ongemak wat geboden hadden ter compensatie. Niets bijzonders, gewoon een gebaar. De normen voor een organisatie als Amazon moeten hoger liggen.
Ik kan namelijk mijn Duitse Amazon account niet omzetten zonder creditcard.

Logische natuurlijk want Nederland is z'n creditcard land.
Ik begrijp inderdaad niet waarom je alleen maar een CreditCard optie hebt als betaalmiddel op een nederlandse website. Het lijkt wel alsof je dan geen klanten wilt.

Ik probeerde mij vorige week aan te melden voor Prime, maar vanwege de "CC firewall" bleek dat onmogelijk.
Het is mij toch al gewoon gelukt. Ik vind het lang niet zo makkelijk als bij Netflix, maar het is ook weer niet heel moeilijk. Log voor de gein eens in op .com met je gegevens, er komt nog heel veel meer aan hoor.

log in op .nl > ga naar video > Ga naar parental > zet een pin aan > download op de iPad van je kleine > selecteer tot x jaar > klik de iPad van je kleine aan > opslaan en klaar.

Vervelende is wel dat ze alle plaatjes van de volwassen video's nog kunnen zien (best wel enge tussen) maar ze kunnen het niet openen en afspelen. Dat doet Netflix toch een stuk beter, met enkel opstarten in een kids omgeving.
Dit is wat anders dan profielen. Dit zijn parental controls. Met profielen heeft iedereen andere voortgangen in series.
Precies, dat kon altijd al. Profielen zouden hetzelfde werken als Netflix en Disney+ waarbij je je eigen profiel kiest bij het openen van de app, en jouw eigen kijklijst en voortgang ziet.
En Canal Digitaal, want hun app ondersteunt ook profielen.
Profielen kunnen in ieder geval nu nog geen eigen avatars krijgen
Nee, die laatste 20 minuten had de development afdeling niet meer over?!? 8-)

Verder wel goed nieuws. Ik gebruikte Prime altijd alleen voor mezelf maar nu het ook in NL beschikbaar is, gaan mijn kinderen ook wel meer kijken. En dan zijn eigen profielen en aanbevelingen wel erg handig.
De Prime Video app is zo rampzalig slecht dat je je afvraagt af ze het opzettelijk zo slecht hebben gemaakt. Ik heb moeite te geloven dat een miljarden bedrijf vanaf de ontwerper tot top management die hun goedkeuring geven, de app zoals die nu is, goed vonden werken.

De UI is rampzalig. Lastig te navigeren en werkelijk alles zit achter een loading screen. Netflix is niet geweldig maar dat werkt tenminste een soort van. Prime werkt gewoon niet. Dan is er ook nog de totale clusterfuck van het niet fatsoenlijk kunnen kiezen van gesproken taal en ondertiteling. Laatste keer dat ik de app heb geopend kon het geeneens vanuit de app zelfs, je moest het via je amazon account in een browser instellen en dan zat je met onzin als audio in de lokale taal kunnen instellen maar dan geen mogelijkheid tot ondertiteling (in geen enkele taal) of bv audio in Engels instellen maar dan als ondertiteling weer alleen de lokale taal.
Niet dat ik de app intuïtief vind (vind Netflix daarin niet beter) maar ik herken geen van de problemen die jij noemt.

loading screens? heb ik alleen bij verbinden met Chromecast en daarna afspelen. logisch, doet Netflix ook. buffering.

Ondertiteling en taal kan ik prima instellen. in elk geval ondertitels tijdens het afspelen op Chromecast incl kleur en achtergrond.

Voordeel tov Netflix is wel dat je ook vooruit kan spoelen, 10sec beide kanten op. Al had ik liever 20sec gezien.
Echt rampzalig vind ik dat je in Netflix je lijst niet kan bewerken. Je kan alleen toevoegen..
En in beide apps kan je geen dingen markeren als watched/unwatched.

Ze kunnen nog erg veel leren van Kodi icm de Yatse app. Dat is pas een volwassen en intuïtieve app.

Beide apps kunnen echt stukken beter, maar ik ben niks tegengekomen wat het rampzalig maakt (Duitse Prime, Android 10, Pixel 1).

[Reactie gewijzigd door Jazco2nd op 24 maart 2020 10:39]

Je hebt die op de Xbox niet gezien... om te huilen. Pauze knop van media afstandsbediening werkt niet meer (maand geleden wel), ondertitels die opeens naar Deens of Noors springen, je kan ondertitel alleen uit of aan zetten tijdens het kijken, niet van taal wijzigen etc. 1 van de redenen waarom ik een Apple TV heb gekocht. Moet zeggen dat de iOS app wel oké is, maar ook nog niet in de buurt van die van Netflix.
Dat je een serie/film uit je kijk lijst kunt verwijderen
Daar kan Netnix nog iets van leren , want dat systeem is echt een drama
He he, eindelijk. Maakt kijken straks veel gemakkelijker. Wel erg laat van Amazon.
Ik herken die negatieve opmerkingen helemaal niet. Heb een week of 2 Prime (Nederlands) en ben juist blij dat de app zoveel beter werkt dan de Ziggo app. Die laatste schijnt maar niet te willen onthouden waar ik was gebleven in een serie, steeds weer zoeken...
Ook taalinstellingen gingen gewoon soepel (op een engelstalige tablet, Engels gesproken, NL ondertiteling). Wat me wel opviel is dat de ondertiteling niet transparant is.

Zeker ook blij met de profielen, wil niet iedereen in huis aan al mijn accountinstellingen laten (ook bij Ziggo een probleem)

[Reactie gewijzigd door Wiley99 op 24 maart 2020 08:51]

Je kunt de ondertiteling aanpassen zodat je bijvoorbeeld niet meer het blok achter de ondertiteling ziet.. Werkt dan prima :)
Ik wil hier graag op inhaken. In het geval van streamen naar een Chromecast merkte ik dat het aanpassen van de ondertiteling geen effect gaf. Blijkbaar overruled hij de ondertiteling instellingen van mijn iOS apparaat.

Je moet dan naar de instellingen van je iOS apparaat zelf gaan > toegankelijkheid > Ondertiteling en bijschriften > Stijl > en hier moet je een nieuwe stijl aanmaken. De achtergrond doorzichtigheid zet je vervolgens op 0% zodat de box verdwijnt.

Beetje omslachtig, maar het werkt wel. (ook via webbrowser op Mac had ik dit probleem, zelfde oplossing)
Bij Android werkt dit probleemloos.
Ook als je streamt naar Chromecast, want dat is waar ik het zie? Zal het vanavond uitproberen, bedankt voor de tip
Ja, ik kijk alleen via Chromecast (Ultra, aangesloten via netwerkkabel).

Ik merk wel dat de Amazon Stream vaak als ik net begin met kijken na 15min eruit klapt. Dan moet ik het opnieuw opstarten maar daarna kan ik uren kijken. Heb toch het idee dat Google vs Amazon niet lekker werkt. Kga misschien over op een Nvidia Shield (maarja dat is ook Google, AndroidTV) of een Firestick (maar daar draait Kodi niet makkelijk op..)
daar heb ik dan weer geen problemen mee, maar ik heb geen ultra en wel wifi
Jammer dat je dat constant weer opnieuw moet doen, om een of ander reden onthoud de app dat niet bij mij.
Profielen zou inderdaad een goede start zijn. Ook de kwaliteit van de apps. Die op de Sony Bravia was een drama, sinds ik een ShieldTV heb is het een stuk beter. De ondertiteling is ook zo iets. Op de website kun je ondertitels krijgen wit met zwart randje. Op de AndroidTV app is het alleen wit met een donkere achtergrond. Het is allemaal niet consistent.
Nu goed de profiel kueze is een goede start en nu nog zien of middels AI er ook goede aanbevelingen gaan komen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee