Ook Amazon Prime Video verlaagt bitrate videostreams

In navolging van Netflix en YouTube kondigt ook Amazon maatregelen aan om de bandbreedte van zijn videodienst in de EU terug te dringen om de druk op Europese netwerken te verminderen. De dienst verlaagt daarvoor de bitrate.

Een woordvoerder meldt de maatregel aan The Guardian. "Prime Video werkt samen met autoriteiten en internetaanbieders waar nodig om netwerkcongestie te verhelpen, waaronder in Europa, waar we al begonnen zijn met de aanpak om de bitrates van streaming terug te brengen en daarbij de kwaliteit van onze klanten te behouden."

De maatregel komt overeen met die van Netflix. In een toelichting op het besluit laat Netflix aan Tweakers weten dat klanten wel de 4k- of sd-kwaliteit krijgen van hun abonnement, maar gedurende 30 dagen tegen de laagst mogelijke bitrate om de bandbreedte met een kwart te verminderen. De dienst verklaart verder dat de kwaliteit hoe dan ook afhankelijk is van het apparaat, de belasting van het netwerk en het abonnement.

YouTube kiest voor een andere aanpak: de dienst zet de kwaliteit voor alle gebruikers tijdelijk standaard op standard definition. Wie een hogere kwaliteit wil moet dat zelf handmatig aanpassen. De maatregelen zijn genomen op verzoek van de Europese Commissie, die wil dat de druk van videodiensten op Europese netwerken omlaag gaat, om overbelasting en daarmee een impact op thuiswerken te voorkomen.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

20-03-2020 • 17:23

116

Reacties (116)

116
106
50
2
0
29
Wijzig sortering
je zou toch verwachten dat dit soort bedrijven toch wel de power hebben vooral Amazon met hun AWS etc zou dit makkelijk op kunnen vangen.

Nu vindt ik het gewoon minder kwaliteit voor dezelfde prijs.
Het gaat niet om de capaciteit van Amazon zelf, die zal wel voldoende zijn. Het gaat om de load op de backbones en de internet exchanges die men in de perken wil houden.
Maar waarom is dat haast niet terug te zien bij ams-ix?
Providers in Nederland hebben bijna allemaal lokale Netflix servers. Dus dat ga je inderdaad niet terug zien op de AMS-IX. Maar dat kan in andere landen anders zijn.
dus wat is dan uiteindelijk het probleem? de bitrate wordt nu ingeperkt om de druk om de IXP's te verlichten maar er wordt helemaal geen gebruik gemaakt van de IXP's omdat er lokale netflix servers bij de ISP's staan.
In Nederland is dit geen probleem. Net zoals wij in Nederland geen problemen zijn. Ja ze merkte een piek. Maar de providers hebben meer dan genoeg capaciteit over. En verwacht dat andere Landen daar meer last van hebben. Maar zeker weet ik dat niet. En ook geen zin om dat op te zoeken.
Opzich kan het ook in Nederland een probleem zijn, maar de bottleneck ligt dan thuis, denk aan studentenhuizen of bij je thuis waar de 1 op netflix zit en de ander te leren, dit zou hinder kunnen geven gezien bij veel mensen de WiFi verbinding niet zo geweldig is (denk aan kastje te ver weg/onhandige plek).

Natuurlijk kan je er wat van zeggen binnenhuis, maar denk aan een woonwijk/appartement waar de buurmannen ernaast allemaal zitten te streamen en overlast verzorgt(en gezien al deze reacties op Tweakers hoe egoïstisch ze zijn en aan zichzelf denken denk ik niet dat die buurman rekening gaat houden terwijl jij met je werk/studie bezig bent).

WiFi is een gedeeld medium de 2,4ghz band zit al vol en nog steeds zijn er genoeg apparaten wat geen 5ghz ondersteunen, of de modem staat simpelweg te ver weg weg voor 5ghz.

Wij Tweakers kunnen dat niet voorstellen maar bij de gemiddelde gezinnen thuis is de infra niet zo best, hoe vaak hoor je wel niet Internet is traag en denken vrijwel altijd dat het aan de provider ligt terwijl het de WiFi verbinding is.

Natuurlijk kan je hulp inschakelen om het te fixen maar in deze tijd komen monteurs aan huis ook niet zo snel langs.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 23 juli 2024 20:52]

Maar dat is extreem lokaal genomen. En dat kan je nooit opvangen.
Maar wel de schade beperken met deze maatregel, je zal je verbazen hoe slecht de WiFi verbindingen bij mensen thuis kunnen zijn.

Ze prutsen maar aan met versterkers en WiFI dongles, en gaan er nu opeens lui streamen kan dat de druppel zijn dus.

De 2,4 is hier ook zo goed als onbruikbaar op dit moment, normaal geen probleem maar nu met thuiswerken dus wel, ik gebruik dan de kabel maar veel mensen kunnen dat niet / begrijpen het niet.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 23 juli 2024 20:52]

Is hier ook merkbaar: het wifi-spectrum is veel drukker dan normaal, daardoor heb ik in de uithoeken van mijn huis geen bruikbaar wifi meer hier in de stad met m'n telefoon op 2.4 GHz.

Gelukkig heb ik bijna alles bedraad en voor de rest gebruik ik 5 GHz waar het kan.
In NL en landen om ons heen zal je dan ook weinig tot geen verschil gaan merken, verreweg de meeste content is "lokaal" opgeslagen op het CDN van providers. Het gaat hier om de EU in het algemeen, waar wij een schitterende infra hebben is dat in andere landen lang niet altijd het geval.
Dus waarom dan generiek deze actie voor de gehele EU? Het is niet voor een deel van de EU simpelweg niet nodig omdat de infra het prima aan kan. Ik wil persoonlijk niet zeuren om dit soort third world problems maar ik zit met de nodige klachten thuis en er blijft niet veel meer over dan series streamen :P
Die streaming bedrijven willen zien een win-win situatie in die politieke discussie. Er zouden problemen in Spanje kunnen komen alsdus de Financial Times en providers daar, geluiden die de politiek snel overnam.

https://www.ft.com/conten...1f-4f98-bcc2-b09007427e1b
https://www.theolivepress...ts-to-ration-netflix-use/

Echter de grootste Spaanse provider Movistar en grootste mede ondertekenaar van deze oproep geeft inmiddels alweer vrolijk extra data weg aan mensen die thuis zitten, net als in België. Ook geen waarschuwingsbericht op die website van Movistar, orange.es of euskaltel.com. Als voorbeeld van wat er nu staat over deze bijzondere tijden:
https://translate.google....m%C3%A1s%2Fba-p%2F4093668

https://translate.google....ue-nunca%2Fba-p%2F4086439

Omdat meer mensen willen streamen hebben de streamingbedrijven echt meer dataverkeer dan normaal te betalen (transit kosten). Met dat een EU politicus wat roept over overbelasting van het internet springen die diensten op de mogelijkheid om hun eigen te betalen dataverkeer te verminderen, alle klanten blijven wel de volle mep betalen ondanks lagere kwaliteit en krijgen ook geen extra week gratis zoals bijvoorbeeld bij Squla en dierentuin.

Streaming bedrijven willen juist een zo groot mogelijke regio en dus ook in Nederland technisch onnodig de kwaliteit verlagen, in plaats van alleen (als het al echt nodig zou zijn) gericht voor een enkele kleine Spaanse provider actie te nemen. Voor hen snelle en goede PR richting technisch oningewijden en politiek alsof zij de beschermers van het stabiele internet zijn, met daarbij voor de aandeelhouders een snelle geruststelling dat de kostenstijging voor het extra dataverkeer zo goed mogelijk onder controle gehouden wordt.

Zeker de Nederlandse consument is de dupe, want die betaalt al jaren voor toegang tot een video collectie van redelijke kwaliteit en nu velen wat extra tijd hebben om te kijken is er niets te kiezen dan matige kwaliteit. Dan is de aanpak van Youtube beter, zelf wel handmatig nog de volledige kwaliteit kunnen kiezen als je dat wilt, alleen de standaardinstelling anders.
Mij bekruipt me het gevoel dat het eerder een "Europees probleem" is dan een Nederlands probleem. Destemeer omdat onze grote providers deze week nog aangaven dat er genoeg capaciteit is en omdat internetverbindingen in het buitenland vaak minder goed zijn.
Bedrijven als Netflix hebben cache-servers staan bij de ISP's zelf. Zie https://openconnect.netflix.com/en/
Wij hebben als ISP een directe koppeling met Amazon. Dat verkeer zie je niet in de AMS-IX stats terug.

Heel veel ISP’s hebben zo’n dergelijke ‘private peer’
Klopt, van de week in de middag zagen we in het internationale data verkeer dat meer pakketjes niet aankwamen dan gewoonlijk, zelfs Pingdom monitoring gaf onterechte downtime door op momenten door packet loss.
In Nederland is de infra ook dermate goed dat de meeste providers al hadden aangeven geen problemen te hebben, of te voorzien. KPN, Vodafone, Ziggo en knooppunten als Amsi-X hebben allemaal geen issues met ons thuiswerken of ander (kijk)gedrag.

Op andere plekken in de EU kan het mogelijk wel nuttig zijn?
In Nederland is het allemaal prima geregeld, in het buitenland, ook hier in Duitsland, zijn er genoeg regio's waar dat echter niet zo is. Soms gaan er maar enkele lijnen naar één dorp.

Wat je in zulke crisistijden niet wilt hebben, is dat je cruciale infra in elkaar zakt. Stel je voor dat ergens het internet er voor meer of minder lange tijd uitklapt, dan is de paniek compleet.

Om met de woorden van Jan Lammers af te sluiten (als reactie op het afzeggen van de F1 Zandvoort: "Lammers wijst nog maar eens op de ernst van de situatie. "In Bergamo vindt elk half uur een uitvaart plaats", aldus de Zandvoorter. "Als je je als fan die een kaartje heeft gekocht zorgen maakt over wanneer de Grand Prix is, dan is dat in het licht van alles wat er op het moment gaande is maar een licht ongemak."
Met een paar bits minder geldt dat niet minder...
In Nederland is de infra ook dermate goed dat de meeste providers al hadden aangeven geen problemen te hebben, of te voorzien. KPN, Vodafone, Ziggo en knooppunten als Amsi-X hebben allemaal geen issues met ons thuiswerken of ander (kijk)gedrag.

Op andere plekken in de EU kan het mogelijk wel nuttig zijn?
Het internet is vast goed geregeld, maar de stroom valt wel uit nu iedereen thuis zit :P
Het is voor tijdelijk. Als het wereldwijde netwerk het moeilijk begint te krijgen heb ik er totaal geen moeite mee, en vind ik dat we ons niet zo moeten aanstellen. We moeten niet enkel aan onszelf denken maar ook aan anderen.
Ik gun anderen ook een hoge kwaliteit stream :+
Streams vij Kodi, Plex, Emby etc zijn vooralsnog niet gelimiteerd, dus er zijn kijkmogelijkheden genoeg. Wel altijd netjes zorgen dat je het recht hebt om de content op je PC te hebben staan natuurlijk.
Wel altijd netjes zorgen dat je het recht hebt om de content op je PC te hebben staan natuurlijk.
O-) altijd..
Dit soort reacties wordt ik nou zo pissig van. Gewoon zonder enig onderzoek of lezen van feitelijke informatie van andere gebruikers een beetje ‘sociaal’ lopen miepen.

Goedkoop scoren met ‘zware tijden’ en ‘er voor elkaar zijn’. Prima dat je dit doet, maar er is meermaals duidelijk door meerdere gebruikers, onderbouwend uitgelegd dat Nederland geen problemen heeft met capaciteit. Tevens zal ons gedrag ‘letterlijk’ 0,0 invloed hebben buiten onze landsgrenzen.
Ik weet niet hoe het technisch zit maar ik kan me voorstellen dat het Netflix /YouTube /Amazon extra werk oplevert om hier per land rekening mee te gaan houden. Vind het daarom niet gek dat ze dat onderscheid niet maken.
Prijzen zijn ook verschillend per land, dus dat lijkt me niet aanemelijk.
Slijkie, kun je ook redenen bedenken waarom de EC dit juist op alle landen wil toepassen en geen uitzonderingen wil maken? Want dat stuk hoort toch ook bij gedegen onderzoek?
Een mooie gedachte. Als we dan ook de rest van het jaar eens aan elkaar denken en sympathie opbrengen voor de medemens als alleen in tijden van crisis. Kijk naar alle mensen die nu extra uren draaien en klaar voor iedereen staan, zijn jaren ondergewaardeerd en nu, in tijden van crisis zijn het in een keer de besten....Over een tijd als het weer voorbij is zijn we die mensen gewoon weer vergeten, zijn ze bedankt voor bewezen diensten en is het weer back to business....
Een kennis van mij had naar netflix gekeken en vond de kwaliteit zo slecht geworden dat hij nu via kodi via 1 of andere betaalde server films streamt van 70gb...Persoonlijk vind ik het geen enkel probleem, maar als er redelijk wat van dit soort mafkezen zijn gaat het erg hard. Volgens mij kost een gemiddelde netflix ong 4gb normaal, dat is nu nog ietsje minder. Maar iemand die dan 70gb films streamt die streamt dan wel meteen voor 17 man. Persoonlijk vind ik de lagere kwaliteit erg jammer en hoop dat het snel voorbij is. Zou het niet eens erg vinden om snachts de film te downloaden als hij overdag dan maar hoge kwaliteit is. Sommigen onder ons kijken echt film als hobby voor de kwaliteit, het gevoel, de effecten qua geluid etc. Anderen kijken op een 13 inch laptopje en geven er geen bal om.
Dit doen ze zover ik weet alleen maar om de internet aanbieders te helpen? Tenminste dat is het verhaal.

[Reactie gewijzigd door Beakzz op 23 juli 2024 20:52]

Het gaat hier niet om dat zij het niet aan kunnen, ze willen helpen met het beperken van de drukte op de Europese netwerken. Dit is specifiek aan Netflix gevraagd door Eurocommissaris Thierry Breton (zie dit nieuwsbericht op Tweakers)
Nu vindt ik het gewoon minder kwaliteit voor dezelfde prijs.
Als jij je op dit moment zorgen maakt over hoeveel bits je voor je Euros krijgt..... Zegt "Corona" je iets?
Dus je zou een bedrijf meer betalen voor een dienst terwijl het minder word en zeker als het bedrijf mbt die dienst niet geraakt word?

En volgens mij moeten we ook proberen zo normaal mogelijk te leven, ondanks de Corona.

Vergeet ook niet dat we bedrijven al gaan helpen met “ ons” geld, het hoeft toch niet per se dubbel op te wezen ?
Nu vindt ik het gewoon minder kwaliteit voor dezelfde prijs.
Dan heb ik slechts nieuws voor je, want Amazon heeft al meerdere malen eerder de bitrate verlaagd van hun Prime streams. Zo kreeg je vroeger voor 1080p een ~12Mbps VBR stream binnen, terwijl je het tegenwoordig moet doen met een ~7Mbps CBR stream voor 1080p.

Straks met de introductie van AV1 zullen alle VOD platformen de bitrate nog verder verlagen.
Het is meer dat ze geen zin hebben in gezeik. Ongeveer alle grote Europese providers hebben al gezegd dat ze totaal geen problemen zien met bandbreedte.
Punt is niet de capaciteit van amazon zelf, maar de overall netwerkcapaciteit in de verschillende landen - door alle thuiswerkers en thuisblijvers.
Punt is niet de capaciteit van amazon zelf, maar de overall netwerkcapaciteit in de verschillende landen - door alle thuiswerkers en thuisblijvers.
Thuiswerkers? Als je dit soort diensten tijdens je thuiswerk gebruikt, dan ben je niet aan het werk...

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 23 juli 2024 20:52]

Er zullen veel mensen simpelweg weinig te doen hebben. Er zijn heel erg veel bedrijven, klein tot groot, die geraakt worden en de komende tijd heel weinig te doen hebben, bijvoorbeeld omdat alle opdrachten vanuit bedrijven stop zijn gezet, of omdat je te maken hebt met een branche die zwaar geraakt wordt (luchtvaart, horeca, etc.).
Wat ze willen voorkomen is dat thuiszitters de nodig bandbreedte voor plezier gebruiken die thuiswerkers misschien wel nodig hebben.
Nogmaals: het gaat dus om de netwerkcapaciteit. Niet om de capaciteit van de streamingdiensten.
Maar je invloed op de totale netwerkcapaciteit veranderd toch niet, of je nu thuis of op kantoor aan de slag gaat?
Op kantoor gebruik je je lokale bedrijfsnetwerk om te werken. Bij thuiswerken gaat dit via internet.

Los van de vraag of dit in ons land daadwerkelijk een probleem zou worden, is dus het idee dat streaming minder bandbreedte verbruikt, zodat er meer overblijft voor thuiswerkers.
Denk even logisch na. Wanneer jij op kantoor zit maak je veelal gebruik van of een lokale server of een remote server waar het bedrijf zelf voor een verbinding heeft gezorgd. Dit gebeurt volledig buiten het consumenten internet. Op het moment dat jij thuis gaat werken verbind je over je consumenten provider via de ISP routes door de IXP's naar het bedrijfsnetwerk. Dit kan iets sneller zijn als het bedrijf peering met de ISP's heeft, maar dat is vaak het geval niet. Dus je thuiswerken bezorgt al een stapel extra load. Voeg daaraan toe de mensen die ziek zijn of in quarantaine zitten en normaal misschien zouden werken of op een terrasje zitten, de mensen in een sector die geen werk meer heeft en dus thuis zitten, de scholieren en studenten die plotseling niet meer tijdens de dag op school/de universiteit zitten en dan de mensen die toch al overdag VOD diensten gebruikten. Neem dit alles samen en ineens komt er een hoop meer druk op de ISP's te zitten. Nu kunnen wij dit in Nederland voorlopig wel aan, onze infrastructuur hoort bij de beste in de wereld. Dit is echter wel een heel ander verhaal in grote delen van Europa.
Maar wat ook veel scheelt, is om veel lokaal op te slaan. Leveranciers van software (en hardware) willen graag dat je al je data in hun cloud opslaat, terwijl er voldoende lokale opslagcapaciteit is (grote interne harde schijf, NAS< externe HDD). Laten we dat ook eens flink verminderen. Het is bovendie nog sneller ook.
De content leveranciers hebben wel genoeg power, maar de netwerken in Europa niet volgens de berichten.
Alleen sommige netwerken niet. Dus geen reden om dit overal te gaan doen.
Uitzonderingen maken is al een reden op zich ;)

Het is jammer dat Tweakers nog geen antwoorden heeft gekregen want er moet toch een soort van verklaring achter zitten.
Bij Amazone vind ik dat niet zo erg aangezien je daar qua abbo niet kiest voor een bepaalde kwaliteit. Dat is gewoon je hebt het of je hebt het niet.

Bij Netflix snap ik je punt, daar kies en betaal je specifiek ook nog voor een bepaalde kwaliteit.
Je kiest en betaalt voor een resolutie, en die krijg je alsnog. De bitrate die erachter zit is alleen lager.
Ja, en straks krijg je 4K op 1fps en dan is dat nog steeds prima want het is nog steeds 4K?

Niemand is het oneens met maatregelen die nodig zijn, maar hier komen oplossingen voor problemen die er niet zijn - en daar vallen veel mensen over. Dat vind ik ook terecht.
Lichtelijk overtrokken... Dat ze overdag de bitrate terugschroeven, kan ik nog wel begrijpen. Maar 's avonds of in het weekend is nooit een probleem geweest.

TV kwaliteit (KPN) en Streaming is momenteel echt erbarmelijk slecht. En dat is imho onnodig.
Gok dat AWS bandbreedte zat heeft maar wellicht de knooppunten, je ISP of je eigen internetconnectie niet meer meerdere gebruikers?
Het gaat ook niet om het ontlasten van deze bedrijven maar om het ontlasten van de internet infrastructuur.
Het gaat toch echt op vrijwillige basis bij bedrijven, en niet heel Europa heeft de infrastructuur van Nederland.
Dan moeten Netflix, Amazon en co hun bitrate maar verlagen in die landen waar de infrastructuur niet op orde is. Nu krijgen wij in Nederland ook lager bitrates terwijl dat helemaal nergens voor nodig is. Je kan toch ook niet verwachten dat ze in heel Europa 100 gaan rijden omdat wij in Nederland een stikstof probleem hebben?
De Europese unie is veel te groot om uit te zoeken waar de knel punten zitten. Dan is het makkelijker om te zeggen doe de kraan maar half open zetten. Zodat het internet blijft lopen in alle gebieden.
Wees eens blij dat ze bij de unie samen een wat vanelkaar krijgen. Dadelijk gaat het zo goed dat ze overal max 100 rijden en alle stikstof problemen in de hele unie zijn ook op gelost.
Netflix wordt ook niet op Europees aangeboden, maar per land uitgegeven. Daarom is het aanbod ook per land totaal anders. Dus je non argument; dat het lastig zou zijn om uit te zoeken waar de knelpunten zitten, kun je de vuilnisbak in gooien, want dat ‘micromanagement’ gebeurd ook voor het aanbod op landelijk niveau als er geld verdiend moet worden.

De EU heb ik ook in de hele coronacrisis maar bar weinig gehoord, terwijl we ze juist nu nodig zouden hebben... Ieder land neemt andere maatregelen omtrent de veiligheid en ook ieder land is anders, dus dit zou ten alle tijden op landelijk niveau besloten moeten worden.

[Reactie gewijzigd door CerandoX.nl op 23 juli 2024 20:52]

Ik begrijp dit nieuws niet zo goed. Is er een probleem dan dat "het internet" nu overbelast is? Als ik andere berichten lees dan is er geen enorme toename in bandbreedte en zeggen Ziggo en KPN het prima aan te kunnen op dit moment.
De wereld is groter dan NL...

In NL is het geen probleem, alleen je hebt ook gebieden waar 1 lijntje naar een compleet dorp etc gaat en dat lijntje vindt het dan niet leuk als iedereen gaat netflixen...
Netflix, oké. Maar Amazon Prime Video, waar het artikel over gaat, is maar in een beperkt aantal landen beschikbaar.
Dan kan dat toch per land, hoeft toch niet meteen per continent geregeld te worden?
Amazon Prime had sowieso al een belachelijk hoge bitrate in vergelijking tot Netflix.

Ik heb beide, maar Amazon zat vaak op het dubbele of zelfs drievoudige, zonder duidelijke betere beeldkwaliteit. :X
Een Codec doet natuurlijk uiteindelijk zeerbepalend veel. Niet alle apparaten ondersteunen geavanceerde codecs (hevc, VP9, AV1), maar dit is wel waar bijvoorbeeld YouTube en Netflix wel flink voorlopen.

Recent heeft Netflix ook de audio flink omhoog geschroeft,. mogelijk dat ze dat ook weer tijdelijk terugzetten.

Heeft iemand data van wat Amazon Video zoal gebruikt qua codec en bandwidth?
Qua codec niet direct, maar ik verwacht dat deze niet veel af zal wijken van de overige Stream aanbieders.
Qua bitrate zitten de 4k streams van Netflix en Amzon Prime zowat op hetzelfde niveau, zo rond de 16Mbit max. Dus waar die boude conclusie vandaan komt dat deze het dubbele/drievoudige van Netflix zou zijn?
Hoe belachelijk hoog dan? Volgens mij HD tot 6.5x Mbps dat hebben sommige NF series ook. Voor UHD heb ik alleen geen idee. Maar aangezien netflix zwaaronder UHD Blu-ray zit qua bitrate kan ik me niet voorstellen. Dat Prime belachelijk hoog is.
Anoniem: 306567 @yzf1kr20 maart 2020 18:17
De beeldkwaliteit vind ik veel beter bij prime dan bij Netflix. Ik vind de beeldkwaliteit bij 4K niet bijzonder goed. Dus belachelijk hoog wil ik zeker niet zeggen, wil eerder zeggen dat netflix zijn bitrate belachelijk laag heeft staan. De kwaliteit van een 4k stream met bijbehorend geluid komt totaal niet in de buurt van een bluray met 1080P en dolby-HD geluid. Resolutie mag wel 4k zijn, maar daar houdt het ook bij op.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 306567 op 23 juli 2024 20:52]

Hoeveel kijkers vd streamingdienst Prime zou Amazon prime in Europa inmiddels hebben? Ze komen qua catalogus series en films niet in de buurt van de grote concurrent. Lijkt me in dit geval dan ook vooral free publicity.
Gelukkig is die reeks (en anderen) hélemaal niet op torrent te vinden :X
En the marvelous mrs. Maisel, maar toch een klein marktaandeel, een 💧 op een gloeiende plaat vwb internetcapaciteit.
Prime heeft in Duitsland zeer veel kijkers.

Maar dat komt doordat Prime video daar "gratis" is. Men heeft Prime voor de gratis verzending, en het video aanbod is dan een extra.
Is dit geen soort van verkapt 'lobbywerk' voor het afschaffen van de netneutraliteit? reviews: Netneutraliteit afgeschaft in de VS - Wat zijn de mogelijke gevolgen?
Ziggo heeft Giganet. Dus elk persoon in Nederland kan Disney+ Amazon Prime Videoland en Netflix tegelijk gebruiken en dan nog kan het netwerk het aan :*)
Ik was een serie aan het kijken en dacht al erg veel artifacts en blokjes te zien, later lees ik de bereichten. Ik vind het echt een stuk mindere kwaliteit. Op OLED zie je het erg duidelijk, van die vlakken.
In deze periode gaan mensen hopelijk eindelijk inzien dat ze niet zo afhankelijk moeten zijn op 'cloud services'.

Er gaan veel meer downtime en degraded QoS komen ;-)

[Reactie gewijzigd door Marctraider op 23 juli 2024 20:52]

Dus how krijgen we het nu voor elkaar om die bedrijven uit te leggen dat onze aansluitingen en backbones er geen hinder van hebben, en dat ze niet moeten luisteren naar een enkele tweet van de BBC? :(
Help. Ik maak me grote zorgen dat bittorrent zijn bandbreedte ook gaat verlagen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.