Code iOS 13.5.5 wijst op bundeling Apple-abonnementen

Er is code verschenen in de bètaversie van iOS 13.5.5 die erop wijst dat Apple van plan is om diverse diensten en abonnementen te bundelen. Er gingen al eerder geruchten dat Apple diverse van zijn diensten in een bundel zou willen aanbieden.

De code spreekt van een 'bundle offer' en 'bundle subscription', meldt 9to5Mac. Het is onbekend welke diensten daarin zouden zitten. De Financial Times meldde eerder dit jaar dat de optie om Apple Music in een bundel op te nemen, niet in de contracten met platenmaatschappijen zit.

Behalve Apple Music heeft Apple ook abonnementsdiensten voor nieuws en tijdschriften met News+, voor series met TV+ en voor games zonder in-app aankopen met Arcade. Bovendien verkoopt de fabrikant abonnementen voor zijn webopslagdienst iCloud, als gebruikers de gratis versie van 5GB niet afdoende vinden.

Vorig jaar ging al het gerucht dat Apple zijn abonnementen wilde gaan combineren in een bundel. Dat zou dit jaar moeten gebeuren. Het bedrijf heeft niet op de geruchten gereageerd.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

04-06-2020 • 15:34

71 Linkedin

Submitter: robcoenen

Reacties (71)

71
65
16
1
0
47
Wijzig sortering
Dat ging tijd worden. Ik vind het wel dom dat ik zoveel verschillende abonnementen heb lopen bij hetzelfde bedrijf
Of gewoon eens een gebundelde factuur per maand. Nu krijg ik voor storage, music, arcade en gekochte apps steeds een aparte factuur.
Het blijft voor Apple toch een leuke, lucratieve verdienste, die services (App Store, Apple Music, Apple TV Plus, Apple Arcade, Apple News Plus, Apple Pay en iCloud).

Apple Services Grow 17% in Year-End 2019 Quarter, iPhone Sales Rise to Power Record Revenue and Earnings
Als ze nu eens het grootste iCloud opslag bundelen aan een familie abo voor Apple Music dan is het wel interessant. Als ze alleen media abo’s gaan bundelen (TV+ en Arcade) dan vind ik het minder interessant.
Inderdaad. Gewoon 1TB voor de hele familie met alle abonnementen er bij. Hoewel ik Apple Music en Apple TV+ en Arcade niet of niet super veel gebruik, zou het bij een goede aanbieding wel een hoop gezeik schelen. Zeker als er ook features als family sharing etcetera bovenop gebouwd zouden worden.
Als ze icloud nou eens op niveau brengen van onedrive of dropbox dan zou ik overwegen ervoor te betalen en het gebruiken
Klinkt goed. Nu graag nog een bundel waarbij ik de iPhone zelf ook als
abonnement kan nemen en steeds een nieuwe krijg zodra die beschikbaar is. Dat zou ik zakelijk hel handig vinden.
Ja precies en dan met al die abonnement er ook bij. Het zal een duur geintje worden, maar ik weet zeker dat er een markt voor is. Dan het "oude" toestel van 1 jaar oud weer refurbishen en dan kan Apple die ook weer verkopen. Daar is vast een business case omheen te bouwen.
Ook goed voor het milieu. Nu al via het inruilen wel het een en ander gerecycled worden, maar er zal altijd meer verlies zijn dan wanneer je je toestel door verkoopt aan een daadwerkelijke gebruiker.
Anoniem: 1350842
@TheMandroid4 juni 2020 17:02
Hoewel het zeker voordelen heeft, vind ik ieder jaar een nieuwe telefoon niet perse goed te verdedigen voor het milieu. Een deel zullen ze inderdaad gebruiken om de teruglopende inkomsten mee te compenseren, maar als ze dit niet zouden doen zouden ze minder telefoons hoeven maken gok ik zo.
Vanuit bedrijfsperspectief zeker goed, vanuit de consument ook een goede manier om ze binnen te haken, maar het milieu is denk ik toch wel het minste aspect van dit hele programma.
Ze worden toch wel gemaakt.
En anders blijven ze in een doos liggen om naderhand weer vernietigd te worden.
Ze worden gemaakt omdat ze gekocht worden. Als de vraag wegvalt, valt de productie ook weg.
Ze worden toch wel gemaakt klink net als, ik ga elke dag patat vreten want ik ben toch al dik. :P
of: Het vlees ligt toch al bij de slager. Kan ik het net zo goed opeten, nu toch al dood :-)

on topic: er is natuurlijk een relatie tussen vraag/afzetmarkt en de productie. Ik meen dat we bij de iPhone X ook lazen dat die werd teruggeschroefd in sommige fabrieken, juist om altorfs scenario te voorkomen.
Apple vernietigd ze juist. Ze refurbished niks. 2de hands verkopen is beter voor het milieu. Apple vernietigd regelmatig prima te gebruiken onderdelen en spullen om hun eigen markt te beschermen.
Dat doen bijna alle “premium” merken, die willen niet dat hun producten in de uitverkoop liggen
Op modegebied is er in ieder geval 1 land dat er iets aan probeert te doen.

https://fashionunited.nl/...hte-kleding/2019060542631

Dat mag van mij op veel meer gebieden gebeuren.
Apple refurbished wel degelijk. Al lijkt dat in nederland wel minder gedaan te worden, er is weinig aanbod, momenteel vooral iPads zie ik, maar 'k heb al eens macbooks langs zien komen:

https://www.apple.com/nl/shop/refurbished
Anoniem: 1350842
@altorf4 juni 2020 21:46
Dat is een cirkelredenatie natuurlijk, want ze worden gemaakt omdat er vraag naar is. Als niemand ze koopt gaat Apple echt niet iedere jaar zo veel mogelijk iPhones maken om ze daarna te vernietigen, dat is namelijk letterlijk het weggooien van geld. En als er iets is wat Apple goed doet, dan is het veel inkomsten tegen weinig kosten.

Je kunt niet het rijkste bedrijf ter wereld worden door maar in het wilde weg te gaan produceren en hopen dat je ze kwijt raakt. Daar zit een heel systeem achter, maar de basis is vraag en aanbod. Als er geen vraag is, zal het aanbod ook minder worden.
Hoe slecht een telefoon is voor het milieu is beter te definiëren als de impact op het milieu / aantal jaren van gebruik. Deze telefoons worden na een jaar heus niet op de schroot gegooid maar hebben nog een lang leven voor zich.
Inderdaad, zeker in de techmarkt waar veel producten met hoge winstmarges worden verkocht. Dus zelfs als ze een 1 jaar oud toestel met 30% korting verkopen, hebben ze nog steeds een aardige winstmarge :)
Inderdaad, vanaf US$35.33 per maand (exclusief belasting).
Het is gewoon de nieuwprijs minus Apple inruilprijs gedeeld door 12 maanden. Als je dit in Nederland bij de iPhone 11 64 GB zou toepassen dan kom je op (809 - 300) /12 = € 42,42 per maand.
Totaal niet aantrekkelijk dus en je krijgt een BKR aan je broek.

[Reactie gewijzigd door OptimalApex op 4 juni 2020 16:24]

BKR is als je dit als lening hebt niet vooraf dit als contributie betaald en dus pas na 1 jaar je eerste telefoon krijgt. En dus NIET achteraf betaald O-) .
Hoezo is dit geen lening dan? Het lijkt mij niks anders dan wanneer je bij een provider een telefoon koopt en die op termijn afbetaalt, daar hebben ze nu ook waarschuwingen bij staan
Als je het vooraf betaald en dus eigenlijk niet het geld leent om meteen een telefoon te krijgen maar het gekd dus spaart ervoor kan ik me niet voorstellen dat jij een bkr registratie krijgt voor een spaartegoed.
Waar staat dat dit vooraf betaald wordt?
Nergens, net zoals netgens staat dat het achteraf betasld wordt en meteen bij begin een (bedrag voor een) nieuwe telefoon wordt gegeven resp. uitgeleend. Wat bij bij een lening wel het bkr wordt ingeschakeld.
Alle leningen worden bij het BKR geregistreerd, pas als je een negatieve melding krijgt heb je een probleem
Anoniem: 1350842
@DoctorBazinga4 juni 2020 21:50
Maar ik vraag me toch sterk af of je dit in Nederland er door krijgt als contributie. Je koopt namelijk in feitre gewoon ieder jaar een iPhone, waar je achteraf voor betaalt. Want je krijgt je iPhone en dan pas ga je betalen, dus het is niet alsof je vooral af 1000 euro moet inleggen.
Als het andersom is if zou zijn dat je vooruit spaart voor elje jaar een nieuwe telefoon : geen bkr.

Mischien wordt het anders tijd voor een telefoon-leasing. O-)
Anoniem: 1350842
@DoctorBazinga5 juni 2020 09:13
Nee maar dat is logisch toch? Als je spaart voor iets dan betaal je het in 1x, als je het op afbetaling koopt krijg je een registratie. Daar is die hele registratie voor bedoeld, om te zorgen dat mensen niet te veel op afbetaling kopen en daardoor meer moeten betalen dan ze binnen krijgen.
Of goedkopere abonnementen, waarbij je een gebruikte iPhone van een jaar oud krijgt. Zou ik op zich niet onhappig voor zijn.

Ik hoef niet altijd bleeding edge te hebben. Toen de 6 uitkwam kocht ik een refurb 5s, deze later vervangen door een XR, toen die uitkwam. Als ik nu zou moeten kiezen, ging ik voor de nieuwe SE.
Dang. Dan wordt je ook belazerd zeg. Dik betalen voor het toestel en dan ook nog mogen dokken voor reparaties. Dan is dit gewoon verkapt toestel krediet en dan mag je het toestel ook nog eens inleveren. Dat ze dat private lease mogen noemen. Voor een standaard s20 vragen ze €889 over de gehele looptijd. En dan mag je hem ook nog kosteloos terugsturen aan het eind 8)7

Edit: voordat er ja maar comments komen:
Apples programma in de VS komt met Apple care+ Of Apple care+ Theft&loss.
Je toestel is dus verzekerd en schade heeft een eigen risico van €90 ongeacht het defect. Tenzij binnen garantie te verhelpen.

Dan ben je voor een iPhone 11 dus $840 ex btw kwijt, maar is je telefoon wel verzekerd tegen schade en eventueel diefstal en verlies. Veeeel betere deal dan het zogenaamde private lease van Samsung waar je eigenlijk niks voor terug krijgt en bij schade aan het scherm bijvoorbeeld €260 mag neerleggen.

[Reactie gewijzigd door supersnathan94 op 4 juni 2020 17:48]

Gedekt voor schade en diefstal
Niets is vervelender dan een kapot gevallen of gestolen smartphone. Gelukkig ben je hier dankzij het Protection Plan voor gedekt.
Bij Samsung ben je gedekt via het Protection plan, dat betekent dat je ook verzekerd en bij schade heb je geen eigen risco. Voor de Algemene voorwaarden: https://static-evollis.ev.../Algemene-Voorwaarden.pdf.

Dus jou veel betere deal klopt niet. Dang... het lijkt erop dat je niet op de link hebt gedrukt die ik erbij leverde 8)7
Dan is het raar dat ze je doorverwijzen naar de algemene reparatie website waar dus prijslijsten staan voor scherm reparatie van €260 als je wil kijken naar hoe het werkt.

Overigens is het wel raar dat ik als ik de bestel procedure doorloop voor een standaard 128Gb s20 ik aan het eind nog een eenmalig bedrag van €99 moet bijleggen. Dus die €888 wordt dan ineens 987. Een los toestel is al verkrijgbaar vanaf €735. Dat is wel een behoorlijk prijsverschil nog steeds.
Dat is er al: https://www.apple.com/shop/iphone/iphone-upgrade-program
Maar volgens mij werkt dit in Nederland niet.
Ja precies dit maar dan voor Nederland, de VS heb ik niet zoveel aan :)
Vind het ook wel jammer dat het in Nederland niet beschikbaar is. Maar aan de andere kant, je hebt dan ook nog een mobiel abonnement nodig (of je moet prepaid gebruiken), terwijl je nu met een mobiel abonnement voor de prijs van dat upgrade programma een iPhone mét belminuten/sms/data hebt.
Apple News werkt ook niet in NL.

Hoewel het wel iets beter is geworden de laatste jaren (eerste met Apple+) is alles buiten de grote landen toch een vergeten kindje bij zowel Apple als Google.
Klopt, de widget werkt wel maar de app helaas niet.
Dat bestaat in de VS wel dacht ik.
Doen ze zoiets niet min of meer in de USA?

Is gewoon een verkapte lening natuurlijk
Ik zie t meer als operational lease, gewoon handiger dan zelf een ding in eigendom hebben als bedrijf en vanalles moeten regelen.

Net als met een auto: als er wat mee is wordt t gewoon allemaal goed geregeld. Kost wat maar er zelf tijd en energie aan moeten besteden is irritant en als het je tijd kost die je anders kunt werken kost het nog veel meer dan je de leasemaatschappij betaalt.
Met als verschil dat bij een auto schade eronder valt, dat zal hier niet zijn. En ook onderhoud en defecten niet als het in tegenstelling tot de auto wel juridisch je eigendom wordt. Hoewel ze ongetwijfeld soepel omspringen en je in het eerste jaar zit (die echter uitsluitingen heeft) is het niet zoals bij de auto dat je hem inlevert bij de garage en zegt: zoek het maar uit.
Zit er hier ook bij (in de VS) in de vorn van AppleCare+ waarbij je verlies en diefstal ook kunt verzekeren.

Er zitten misschien wat haken en ogen aan maar t lijkt mij handig.
Apple geeft je minimaal Applecare+ dekking waarbij je dus wel degelijk dekking hebt voor schade. Je kunt ook diefstal en verlies mee laten verzekeren tegen meerkosten.
Ik denk dat je daarvoor sneller naar de providers moet gaan kijken. In het buitenland zijn er reeds providers die zulke diensten aanbieden waarbij je op elk moment je toestel in kunt ruilen voor een nieuwe versie.
“Zodra die beschikbaar is”? Waarom dat. Het is geen Android die na 6 maanden obsolete is.... doe gewoon “zodra de support stopt” na een jaar of 6.
Klinkt inderdaad goed.

Een bundel met iCloud storage, Apple TV+ (hoewel ik er vrij weinig naar kijk), Apple Arcade, Apple Music (kan Spotify er wellicht uit) voor een interessante prijs ben ik wel te porren.
Evt. met het iPhone programma, en Apple heeft de complete "vendor lock" }> :+ :P
Zou denk ik wel lopen voor veel mensen, ik zelf zal niet afsluiten.

Apple TV geprobeerd vind niks
Apple Music: gebruik ik ook niet maar ook geen andere streaming dienst als Spotify.
Apple New is er hier volgens mij niet, maar zal ik ook niet gaan gebruiken AD/NU.nl etc werkt prima.
Apple Arcade ook nooit gebruikt maar is niks voor mij, ben niet zo spelletjes speler op de mobiel/tablet.
Icoud: Ik gebruik nog steeds de standaard 5Gb in combinatie met een iPhone/iPad en MacBook, en er is wel geteld 259MB gebruikt(En nee ik gebruik ook geen andere Cloud diensten :) ).

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 4 juni 2020 17:30]

Het zou mooi zijn als je zelf je bundel kan samenstellen en dan een soort staffelkorting krijgt. Hoe meer services je afneemt, hoe groter de korting procentueel wordt. Denk dat dan héél veel mensen over zullen stappen van bijvoorbeeld Spotify, en dat mensen die ontevreden of afwachtend zijn geweest over Arcade en TV+ hierdoor geneigd zijn om deze (nog) een kans te geven.

En als ze dan ook nog iCloud storage eraan toevoegen zal dat helemaal ideaal zijn.

[Reactie gewijzigd door TimmiX op 4 juni 2020 16:05]

Blijkbaar niet zoveel kaas gegeten van Apple als ik je zo hoor. Duur? Je kan ook stellen dat andere bedrijven nooit een zelfde kwaliteit zullen bieden voor de prijs die Apple voor producten vraagt. Apple doet wel aan kortingen voor bundels, let maar goed op.
Al mijn apparaten en diensten zijn van Apple. Vind het prima om er voor te betalen. Maar ja, het is duur. Ik kan mij dat toevallig veroorloven maar gezien de winstmarges mag het allemaal wel een tandje minder.

PS: volgende keer wat minder op de persoon. Ik ken jou niet, jij mij niet. Als je oprecht niet snapt waarom mensen Apple duur noemen voor wat ze leveren (prijs/kwaliteit) dan is er weinig reden om verder te discusseren. Ontaard toch alleen maar in fanboy achtige constructies met mensen die overduidelijk cognitieve dissonantie hebben.

[Reactie gewijzigd door OptimalApex op 4 juni 2020 18:49]

Ik blijf het herhalen: niet zoveel kaas gegeten van Apple als je zegt dat Apple duur is en er geen kortingen komen op bundels
Gewoon nog even doorgaan met je kinderachtige gedrag?

Weet je, dan ga ik nu niet meer op je in tot je normaal kunt converseren. Daaaag.
Oh dus wie het niet met je eens is is kinderachtig bezig. Voel je gewoon niet zo aangevallen er wordt niet op de man gespeeld.
Zoek even het woord ironie op wil je
Had je misschien beter zelf eens opgezocht. Je beweert dat ik op de man speel maar je noemt me wel kinderachtig.
Zo op de man spelen *zucht*
Ben je nou hier nog mee bezig?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee