Gerucht: Apple gaat in 2020 abonnementen combineren in bundel

Apple is bezig met de voorbereidingen om diverse van zijn diensten in 2020 te gaan combineren in een bundel. Dat claimt financieel persbureau Bloomberg. Daarin zullen onder meer News+, TV+ en Music zitten.

Vermoedelijk vraagt Apple voor de bundel minder dan wat het voor de diensten apart krijgt, zegt Bloomberg. Details over de bundel zijn vooralsnog niet bekend. Apple heeft geen commentaar gegeven op het gerucht. Wel hintte directeur Tim Cook op de komst van een hardwareabonnement.

Apple heeft naast News+, TV+ en Music ook andere diensten, zoals betaalde iCloud-opslag en gamedienst Arcade. Het is onbekend welke van die diensten precies in de bundel terecht zouden komen. Bloomberg leidt de informatie af uit een nieuwe versie van de overeenkomst van Apple met uitgevers. Daarin staat dat het bedrijf zijn diensten mogelijk ook in een bundel gaat aanbieden.

Concurrent Amazon combineert zijn diensten in het Prime-abonnement, dat een groot deel van de Amerikaanse huishoudens heeft afgesloten. Apple combineerde de diensten tot nu toe niet, al krijgen kopers van nieuwe hardware wel een jaar kosteloos een TV+-abonnement.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

14-11-2019 • 13:15

69 Linkedin

Submitter: robcoenen

Reacties (69)

69
66
21
5
0
42
Wijzig sortering
Ben ik wel benieuwd naar. Ik heb i.v.m. de aanschaf van een nieuwe iPhone een Apple TV+ abo erbij gekregen, maar de content is echt belabberd. Films zitten niet eens in het abonnement en kosten 18 euro(!) per stuk. News+ heb ik geen ervaring mee, volgens mij heeft arcade wel wat content en games die niet al je data opslurpen.
€18,- per stuk?
Dat is dan wel een beetje de maximumprijs, dan heb je het over splinternieuwe films die nog op geen enkele streamingdienst te vinden is.

Het gros van de films die op Netflix en amazon prime staan, kan je kopen voor €1,99 tot €5,99.
Een andere categorie is weer rond de €10.
Daarnaast hebben ze regelmatig aanbiedingen.

Daarnaast is de prijs die je benoemd een koopprijs, het huren van een film kost je maximaal €6,-
Op Netflix, prime of Disney+ koop je de films ook niet, maar heb je een abonnement op het onbeperkt huren van films zolang je abbo loopt.
Deze films kunnen ook weer verdwijnen wat niet gebeurd met jou €18,- kostende film.
(Uiteraard kan de film verdwijnen als Apple daar voor kiest, of failliet gaat. Echter zijn beide situaties niet snel denkbaar)
Dat is 4K, koop, en inclusief alle extra's. Zelfde prijs als een normale Bluray release dus.
Ik huur geregeld een film via m'n AppleTV op itunes, maar voor €18,- koop je de film en dan ook een nog een hele recente film. Huren is max €5,99 geloof ik, meer heb ik in ieder geval voor oa de nieuwste Marvel films nog niet hoeven te betalen.

Dunno waarom je een film zou willen kopen, maar goed, kennelijk is er markt voor.
Betere kwaliteit misschien :)
kwaliteit is zelfde als je hem huurt.
De films waar je hebt over had die stonden er 'altijd' al op, alleen toen in iTunes. In de TV app moet je echt specifiek naar Apple TV+ gaan om die content te zien.

De navigatie van de app is wat mij betreft teleurstellend. Ik krijg niet echt een duidelijk overzicht van enkel de Apple TV+ series/films/docu's. Ook de selectie van de afleveringen vind ik niet heel prettig werken. Het kan zijn dat ik het overzicht gewoon over het hoofd zie, maar dan werkt het voor mij in ieder geval niet intuïtief.

De content die op TV+ staat is inderdaad nog niet veel. Komt als het goed is maandelijks content (niet nieuwe afleveringen, maar echt nieuwe series/films) bij. Op dit moment voor mij zeker geen 5 euro per maand waard, maar gratis is het voor nu leuk.

Wat dat betreft voornamelijk te vergelijken momenteel met HBO. Kwaliteit boven kwantiteit, alleen heeft HBO meer geschiedenis en dus meer content.
Wellicht off-topic maar Tom Hanks en Steven Spielberg hebben besloten om hun aankomende en laatste WW2-miniserie uit te brengen bij Apple TV+ en niet bij HBO omdat de kosten voor HBO te hoog zouden zijn.
Dus inderdaad kan je Apple TV+ het beste vergelijken met HBO en niet zozeer met Netflix.
Ik kijk er naar uit, maar laten we eerlijk zijn. Als die nog gemaakt moet worden, kunnen we die pas op z'n vroegst over 1,5 jaar verwachten...
De duurste films die ik ben tegengekomen zijn de nieuwste 4K HDR films, die zijn €16,99. Maar dat gaat dan wel om koop, huur is €4,99 bij dergelijke films. Overigens is dat ook niets nieuws, deze prijzen worden al jarenlang gehanteerd via de iTunes Store, die store wordt simpelweg geadverteerd via de Apple TV+ app. Apple doet echter iets bijzonders tegenover de andere aanbieders, zo word je niet alleen je doorgelinkt naar de iTunes Store, ook naar bijvoorbeeld Netflix en Disney+. Heb je toegang tot een film via een verbonden streaming dienst, dan krijg je de optie 'speel af'.

Het doel is dat je niet zelf hoef te zoeken in al je diensten én dat iedere film binnen handbereik is, Apple wil dat TV+ je main hub wordt. Of dat nu via een abonnement, huur of koop is.
Apple TV+ bestaat uit series die door Apple zijn gefinancierd, films vallen niet onder TV+. De series worden over het algemeen goed gewaardeerd. Er komen ook steeds nieuwe series bij.
News+ is niet beschikbaar is Nederland.
Je hebt hier dan ook niet de gehele Apple TV ervaring. Normaal zitten het gros van je streamingsdiensten en een deel van de kabel-tv mee in de app en dan klopt het geheel wel maar wij krijgen hier echt een fel gestripte versie waar je enkel Apple TV+ hebt en films kan kopen of huren. Hopelijk komt die ondersteuning voor andere streamingsdiensten zoals Amazon Prime, HBO, etc ook snel naar hier.
Wat is er juist belabberd aan de content? De series worden overall goed onthaald, zelfs door de meest kritische reviewers.
In mijn ervaring is iTunes wél goedkoper dan BluRays en andere diensten- bijvoorbeeld PatheThuis.
Na een tijdje zijn diezelfde films een hap goedkoper of is er een aanbieding van €5 ofzo (een dag of wat geldig).
Valt mij vooral op dat in al die Apple TV+ series heel erg een politieke boodschap door je keel wordt geduwd en daar ben ik niet van. Ik wil gewoon entertainment, geen belerend relaas over allerlei (vaak extreem linkse) politieke stokpaardjes. Ik ben overigens niet de enige. Zie er op IMDb en zelfs Apple-fan sites meer mensen over hebben.

Tuurlijk downvote door de meningenpolitie

[Reactie gewijzigd door Pyrone89 op 15 november 2019 02:02]

Lijkt me een slimme keuze van Apple om dat te combineren.
Hoe meer losse abo's hoe minder kans dat ik ze afsluit als ik naar mijzelf kijk.
Het is hetzelfde idee als telecom providers, vast internet, tv en mobiel voor lagere prijs om je zo te binden.

Apple kan dat doen omdat ze groot zijn. Het is echter wel behoorlijk marktverstorend en zorgt feitelijk dat je er in eerste instantie als consument misschien goedkoper uit bent echter het maakt de concurrentie kapot of steeds moeilijker.

Amazon doet het in combinatie met prime snel leveren van spul dat je koopt.
Een netflix en spotify pissen dan weer naast de pot.
Dat ligt er geheel aan...
News+: absoluut geen interesse in!
TV+: Aanbod is niet je van het voor mij, enige die me echt leuk leek was Snoopy in Space (niet voldoende om daar een abo voor aan te schaffen).
Music: Mogelijk als vervanging voor Spotify...
Arcade: Zeker interessant, maar mijn tablet zit nog vast op iOS 12 en het heeft iOS 13 nodig...
iCloud: wordt natuurlijk gebruikt voor backup.

Zo een combo pakket zou wel een heleboel korting moeten geven wil ik dat afnemen. Daarom ook zeer blij mee dat ik dat los kan afnemen, waar ik echter bang voor ben is dat ze straks die mogelijkheid niet meer bieden en alleen combi pakketten aanbieden...
Ik sluit me bij je meningen aan. Enkel Music en iCloud vind ik interessant.
Music als vervanger voor Spotify is lastig omdat het niet op m'n ps4 voor tijdens het gamen.
iCloud heb ik al een abo. Dus idd als het een leuke combo prijs zou worden voor iCloud + Music dan heb ik zeker interesse.

Alleen Combi pakket zou ik zeker niet vrolijk van worden inderdaad.
Alleen pakketten aan gaan bieden zou vreemd zijn. Ik zie dat niet gebeuren want er zijn allerlei groepen gebruikers die alleen dit of dat willen afnemen.
Vermoedelijk vraagt Apple voor de bundel minder dan wat het voor de diensten apart krijgt, zegt Bloomberg.
Dit lijkt me een enorme open deur want waarom zou je anders een pakket/bundel bedenken of afnemen?

Apple ziet natuurlijk ook wel dat mensen bijvoorbeeld iCloud hebben en Spotify. Waarom niet proberen ze verleiden Spotify te verruilen voor Apple Music?

Bovendien wordt de kans groter dat die klanten Apple hardware gaan of blijven kopen.

Je kan ook zeggen dat € 5 voor Apple TV of Arcade wel duur genoeg is, zeker als niet-familie gebruiker en daar dus wel wat korting af kan.
Ik ben ook een tikkie bundel moe. Er zit altijd wel iets tussen wat je niet gebruikt / gebruiken wil.
Ook bekruipt je altijd het gevoel dat je genaaid niet helemaal eerlijk behandeld wordt.

Mooiste zou zijn als je zelf je bundel mag samen stellen. En met elke toevoeging meer korting krijgt.

Alles kost bijvoorbeeld €2,- (iCloud, Apple TV+, Music, etc)
Koop je er twee krijg je een euro korting (Dus €3,-) koop je er drie weer een euro korting (dus €4,-) etc.

Het daagt je alsnog uit om meer te proberen, maar de prijs daalt netjes mee en geeft je het gevoel dat je echt iets toevoegt voor een leuke prijs.
Tim Cook hint op een dergelijke bundel en vervolgens claimt Bloomberg dat er een bundel van Apple diensten aankomt 🤔. Knap zeg! Ik snap dat Bloomberg ook voorspellingen doet die scherp zijn maar deze...

Ontopic:
Overigens een erg goed plan van Apple. Mits we hier daarvoor in aanmerkingen komen.

[Reactie gewijzigd door ironic6925 op 14 november 2019 13:22]

We zeuren met z'n allen over bundelverkoop als het om een ISP gaat, iedereen wilt keuzevrijheid. Maar dit is opeens een goed idee? Vind het toch wat vreemd. Je leverage als consument wordt er ook minder door, je hebt immers maar te betalen voor wat apple beslist aan het pakket toe te voegen. Of je er nou gebruik van maakt of niet.

Hetzelfde geld natuurlijk voor prime.
Related
Anoniem: 365396
@PH_ONE14 november 2019 13:46
Wie zegt dat de losse producten niet beschikbaar blijven? Het gaat hier om korting als je meerdere dingen afsluit, niet meer, niet minder.
Probleem is dat je met kortingen en koppelverkoop de concurrentie sneller buiten spel kan zetten als het op prijs aankomt.

Neem, je zeg los netflix en spotify op je apple telefoon dan zal dat straks stukken duurder zijn dat het apple aanbod. Natuurlijk slim van apple om zo mensen aan zich te binden, maar het zorgt wel voor een druk op de markt en de concurrentie die geen koppelverkoop kan doen.

Zitten we straks met een paar grote aanbieders waar je uit kan kiezen en zijn alle kleinere kapotgemaakt.
Bundeling betekent in deze dat de markt is uitgegroeid. Het zal nu alleen nog maar draaien om marktaandeel. Meestal gaat er dan ook weer iets nieuws komen. Immers de kleine partijen zullen moeten innoveren om weer klanten te kunnen krijgen. En dan start de cyclus weer opnieuw.
Vrije keuze. Zolang je die hebt zie ik het probleem niet.
Enerzijds interessant omdat je natuurlijk hoopt dat opslag en music samen iets goedkoper worden. Aan de andere kant heb ik geen interesse in TV+, Arcade en News+
Een model als stapelkorting zou handig zijn. Je neemt 2 diensten 5%, 3 diensten 7,50, 4 diensten 10% of zo.
Indenk dat je eigen abonnement samen stellen de gulden middenweg is. Sommige mensen wille alles behalve Apple TV+ of geen arcade en dat de prijs hierop wordt gebaseerd via een algoritme. Hopelijk houdt Apple hier eens rekening met wat de consument wil.
Ik zou graag wel een bundel willen hebben, momenteel maak ik gebruik van iCloud, Apple Music, Arcade en Apple TV+, zou dus mooi zijn als dit in een bundel komt en wat goedkoper uitkomt, sowieso is Apple TV+ nog een jaartje gratis dus daar heb je momenteel geen kosten aan.

Waarom ik het vooral wat netter zou vinden is dat het dan niet 4x van mijn rekening apart afgehaald wordt, maar gewoon in 1 keer.
Ik zou een hardware abonnement wel zien zitten! Als applecare+ erin zit, combi ipad (pro) met iphone en of macbook....
Sky is the limit vwb software/tv/streamingabbo’s.
Dus gewoon koop op afbetaling wat in NL een leningsconstructie is. Ik koop de hardware liever dan dat ik er teveel voor betaal in "abonnementsvorm".

Zakelijk kan zoiets interessant zijn om volledig ontzorgd te worden. Daarvoor zijn natuurlijk al lang leaseregelingen te treffen.
Dit gaat alleen over software.
Een hardware-abonnement lijkt me voor niemand goed. Volgens mij kun je beter producten kopen en een lening afsluiten die je maandelijks afbetaald. Komt op hetzelfde neer, maar aan het einde van de rit is de software van jezelf. Of je koopt slechts dat waar je geld voor hebt en leent niks...
Precies dat. Hardware abonnementen is gewoon een lease/lening/koop op afbetaling vorm. Consumenten moeten hier tegen beschermd worden. Zakelijk kan het wel interessant zijn als naast de hardware ook onderhoud en service wordt geboden, maar dat is er natuurlijk al lang in de vorm van leaseregelingen.
Mwa. Als jij op die manier eens in het jaar of om de 2 jaar het nieuwste model krijgt, kan het zeker een uitkomst zijn voor mensen die graag het nieuwste model hebben. Ja dat is duurder, tuurlijk. Maar daar is absoluut een markt voor. Je hoeft het zelf niet te verkopen en het is waarschijnlijk allemaal verzekerd en er zit dan Apple care op, dus ook geen stress als er iets mee gebeurt.
Mja, alleen al Apple Care kost wel 10% extra, of nog meer, afhankelijk van wat je koopt, laatste keer dat ik het vergeleek. Een tweejaarlijks hardware-abonnement zal dan helemaal wel een stevige prijs hebben. Ik zie het voordeel niet.

Ontzorgen? Als het qua geld allemaal niet zoveel boeit blijkbaar (want anders doe je het niet op die manier), kun je zelf die ene keer reparatie ook wel betalen. Je moet moet toch nog steeds zelf in actie komen als iets niet werkt, of je nou Apple Care hebt of niet.
Dit gaat alleen over software.
Dit gaat niet alleen over software. Lees jij het artikel ook of reageer je gewoon wat?
Een hardware-abonnement lijkt me voor niemand goed. Volgens mij kun je beter producten kopen en een lening afsluiten die je maandelijks afbetaald. Komt op hetzelfde neer, maar aan het einde van de rit is de software van jezelf. Of je koopt slechts dat waar je geld voor hebt en leent niks...
Zolang je de keuze hebt wat maakt het uit? Jij hoeft niet te zeggen wat voor iedereen goed of niet goed lijkt.

[Reactie gewijzigd door aval0ne op 14 november 2019 14:08]

En waarom zou een hardware abonnement niet goed zijn voor mij, dat weet jij helemaal niet. Je weet precies wat je kwijt bent per maand, elk jaar een nieuw toestel en geen gedoe met doorverkopen kan voor mij wellicht veel fijner zijn dan losse toestellen kopen en abonnementen verlengen. De vraag is hoeveel meer ik er voor moet betalen dan die losse opties. Dat geldt ook voor de combi-abonnementen: als het maar niet duurder is. Volvo doet dit buiten NL ook met auto's, het is niet voor iedereen misschien maar dat kan jij niet voor een ander beslissen.

Het grootste nadeel is dat mensen zich niet beseffen dat ze voor een x-periode een verplichting aangaan. Dat zie je vooral bij pivate-lease voor 60 maanden, dat is toch echt een contract met een looptijd van 5 jaar en je komt er niet vanaf.... Maar ook hierbij merk je dat je telkens vaker kunt beslissen om (iets) meer te betalen voor de mogelijkheid om per maand op te zeggen/contract te stoppen (bij KPN bijvoorbeeld). Met hardware abonnementen zal dat wat lastiger zijn maar ook niet onmogelijk.

[Reactie gewijzigd door Ootje70 op 14 november 2019 14:11]

Met autos heb je daar bijvoorbeeld shortlease voor. Je hoeft dan niet zelf een poolauto wagenpark te beheren.
Ik denk inderdaad dat daar het geld zit. Dan wordt het een beetje zoals een (private) leaseauto. Vast bedrag en geen gezeik meer met onderhoud, of iets wat stuk gaat. Je weet altijd waar je aan toe bent. Als Apple op die manier een iPhone en een Mac met optioneel ook nog een iPad kan combineren, hebben ze goud in handen denk ik. Dan nog Apple Care er op en Apple music erbij en dan zit je als Apple fan helemaal gebakken denk ik.
Goud in handen ? Velen zullen dit zien als ... ow voor dit bedrag per maand heb ik dit allemaal. En weet je wat dan komen die grote uitgaven niet meer bij een nieuw toestel. Maar net hetzelfde met een appartement huren. Uiteindelijk bezit je niks. Ok een tv/ipad/iphone van leeftijd heeft geen echter verkoopwaarde meer. Maar bij een "abonnement" zal je ook niet altijd de laatste nieuwe krijgen. Je zal X toestel voor X aantal jaar krijgen. Net hetzeflde als een wagen leasing. Je neemt iets voor een bepaalde periode. Maar sommigen kunnen dan dus gewoon een groot deel van hun loon overmaken rechstreeks aan Apple. Geen gezeik meer met onderhoud ? Meneer hier is een krasje op, sorry maar dat zal dan X aantal euro's extra zijn. Sorry meneer de val sensor heeft gedecteerd dat u het toestel 1x hebt laten vallen, u kan fluiten naar uw garantie. In theorie is het allemaal leuk, maar in praktijk is het echt wel anders; Moet je maar eens een "einde lease schade" rapport bekijken van een wagen. Een microscopishe kras die je met het blote ook met moeite kunt waarnemen is al een paar extra eurotjes. Ow meneer maar de tekst is van een paar toesten, u hebt deze teveel gebruikt, sorry maar dat is dan X aantal euro's. Natuurlijk zal het afwachten zijn. En in een leasing zit normaal gezien geen onderhoud of garantie. Dat zijn optionele dingen die dikwijls in combi aangeboden worden.
In elk geval niks voor mij, ik zal wel kopen.
Dan heeft Apple toch goud in handen? :P
Ik vind het een slimme zet van ze.
Leasemaatschappijen voor auto’s rekenen helemaal geen schade voor krassen of deukjes die onder een twee euro muntstuk wegvallen. Zou wat zijn als je voor iedere keer steenslag €300 mag aftikken. Parkeerschade verhalen snap ik ook nog, maar een klein krasje (bij het sleutelgat bijvoorbeeld) hoef je bij mij niet op de rekening te zetten. Veel maatschappijen doen dat ook helemaal niet. Normale gebruiksschade is geen enkel probleem.
Op het vorige bedrijf waar ik freelancte haden ze nochthans altijd wel te klagen over de eindelease schade en over de minimale schade. Blij dat ik dit allemaal niet voor mij is, aangezien ik mijn eigen wagen zelf overneem van de lease maatschappij. Het hangt wel af van lease tot lease maatschappij. Maar bij sommige is het echt gortig hoor. En momenteel werk in de sector van auto data inclusief schades etc van verschillende lease maatschappijen. En op bijna elk voertuig zit einde lease schade. het is een uitzondering als dat niet het geval is
Reken dan maar eens uit wat al dat gemak je kost. Zal vies tegenvallen.
Eigen risico afkopen is vaak veel te duur. Verlaging eigen risico is vaak een stuk goedkoper.

Athlon gaf mij aan dat het afkopen van eigen risico onder essentials bijvoorbeeld €40+ per maand kost. Daarvoor kan je in vier jaar 10 schadegevallen rijden met de standaard eigen risico van €300.

Dat ga je dan dus ook niet doen.

Toestellease heeft men in nederland al geprobeerd, maar had alleen de nadelen van geen eigen toestel en niet de voordelen van lease zoals dat bij autos werkt (geen onderhoudskosten en alleen klein eigen risico bij grote schade). Kon dus ook helemaal niet uit en aan het eind van de rit had je het hele toestel betaald, maar moest je hem toch weer inleveren.
Het is alleen jammer dat de content in Apple TV+ mij persoonlijk niet zoveel biedt en dat News+ niet beschikbaar is in Nederland. Voor de laatste zou ik graag betalen als het aanbod ook bladen aanbiedt die ik interessant vind. Apple Music gebruik ik al een tijdje (omdat Apple Watch en Apple TV er destijds nog geen native app voor hadden) en ik moet zeggen het bevalt best prima. Misschien als de content verbeterd in het geval van TV+ en News+ ook naar Nederland komt dat het dan een interessante upgrade kan zijn voor de mensen die óók Apple Music gebruiken. Een alles-in-1 abonnement klinkt met name goed omdat het dan veel makkelijker te beheren is waar ik precies geld aan uitgeef. Ik word er soms wel een beetje benauwd van als ik zie hoeveel abonnementen ik heb lopen en waar al dat geld naartoe gaat.
Apple News (zonder plus) is ook vaag. Op iPad is er wel de widget (voor notification screen), op iPhone niet. Ook op macOS is ie niet makkelijk te vinden, wel door een alias te maken naar je /Application folder.
Op iPad zie je dan netjes headlines van vooral nu.nl voorbij komen.
Apple News is nog niet in Nederland beschikbaar...
Ik heb apple news widget gewoon in t lijstje staan op de iPhone hoor.
Het enige wat wel jammer is, is dat je nog verder het ecosysteem in wordt geduwd. Logische stap van Apple, maar zo wordt het wel erg US only.

Spotify heb ik simpelweg nog uit principe, omdat dit een Europees bedrijf is. Ben benieuwd wat aanbieders als Blendle, Spotify en videodiensten zoals Videoland hiermee gaan doen. Zoek partnerships met andere Europese bedrijven en ga de concurrentie aan voordat het te laat is.
Niemand duwt... je kiest er voor of niet. Net als bij KPN,T-Mobile en elke andere mogol die triple-pay of andere combi's van abonnementen en diensten biedt. Als je er voor kiest, dan 'krijg' je korting voor jouw 'binding' voor langere termijn aan de leverancier. Ik ben bij KPN een stuk goedkoper uit dan als ik alles los aan zou schaffen bij hen of bij diverse leveranciers. En in het geval van Apple is het ook nog eens zo dat het een prettig ecosysteem is van muziek, film, TV en straks misschien ook news/bladen.
Ik overweeg juist Apple Music omdat Spotify nogal dol is op je gebruikersdata. En omdat Apple niet controleert de leden in mijn gezinsabonnement ook echt mijn gezinsleden zijn (al zullen ze dat wel zijn). Het Apple-ecosysteem is me aanlokkelijker dan het Google- of Amazon-ecosysteem.
Liever zie ik een verruiming van de iCloud-opslag. 5GB voor nop is fijn, maar veel te weinig, zeker gezien de concurrentie. Uiteraard ook slim, iedereen kan een euro/dollar missen voor extra opslag naar 50GB. Maar inmiddels denk ik dat ze voor die euro of dollar best 100GB mogen gaan aanbieden.
Je kunt voor een paar euro nu ook al extra opslagruimte afnemen bij Apple. Ik heb 200GB en dat is net lekkerder, dat delen we met 3 personen. Komt op 1 euro per persoon, 200GB. is nog niet enorm veel maar genoeg voor foto's en reservekopieën.

Edit: je kunt ook 50GB afnemen dus opties zijn er wel.

[Reactie gewijzigd door Ootje70 op 14 november 2019 14:01]

Je kunt icloud opslag nu al in alle maten en gewichten krijgen.
Dat weet ik, ik zou graag zien dat Apple met al zijn miljarden wat meer opslag voor hetzelfde geld zou geven. ;)
Is zo, maar de prijzen mogen binnenkort wel weer een stukje omlaag. Iig het gratis deel qua opslag misschien naar 10GB ofzo.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee