KPN introduceert nieuwe mobiele abonnementen met grotere databundels

KPN vernieuwt zijn mobiele abonnementen en vergroot daarbij de databundels. Er komt een abonnement met een databundel van 100GB. In combinatie met KPN Compleet, waarbij klanten andere KPN-diensten afnemen, is die bundel 200GB.

Bij alle nieuwe abonnementen kunnen klanten kiezen voor een bundel van 150 belminuten en sms'jes, of onbeperkt bellen en sms'en. De meerprijs voor onbeperkt bellen en sms'en is twee euro per maand. Klanten kunnen maandelijks wisselen tussen de beperkte bundel en onbeperkt.

KPN biedt zes abonnementen aan, met databundels van 0 tot 100GB. Diezelfde zes bundels zijn beschikbaar als KPN Compleet-variant, waarbij klanten een andere dienst van KPN moeten afnemen naast hun mobiele abonnement. In combinatie met vast internet verdubbelen de data- en bel- en sms-bundels van de abonnementen. KPN Compleet resulteert ook in een korting van vijf euro per maand.

De nieuwe KPN-abonnementen zijn per direct beschikbaar en gelden voor nieuwe aansluitingen en verlengingen. Vorige week vrijdag verscheen de informatie over de nieuwe abonnementen al op het forum van Tweakers. Alleen het bestaan van het duurste abonnement met de 100GB-bundel was nog niet bekend. Ook de zakelijke abonnementen zijn aangepast.

KPN-abonnementen, 2 jaar, sim-only 0GB 2GB 5GB 15GB 50GB 100GB
150 minuten/sms 13 euro 18 euro 23 euro 28 euro 34 euro 63 euro
Onbeperkt bellen/sms 15 euro 20 euro 25 euro 30 euro 36 euro 65 euro
KPN Compleet-abonnementen, 2 jaar, sim-only 0GB 4GB 10GB 30GB 100GB 200GB
300 minuten/sms 8 euro 13 euro 18 euro 23 euro 29 euro 58 euro
Onbeperkt bellen/sms 10 euro 15 euro 20 euro 25 euro 31 euro 60 euro

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

04-02-2019 • 11:06

293 Linkedin

Submitter: dutchnltweaker

Reacties (293)

293
284
166
7
0
87
Wijzig sortering
Misschien handig om te melden, 1 jarig is 1 euro duurder op elk abonnement.
Merk op dat je nu voor de kleinere 150 minuten abonnementen (0, 2 en 5GB) bij Telfort €5,50 goedkoper uit bent (Telfort bied nu max. 10GB). Onbeperkt bellen kost €1,00 extra. Ben benieuwd hoe dat gaat zijn na het opheffen van Telfort. Ik vrees dat het meer betalen wordt zonder daarvoor iets extra's te krijgen.
Bestaande abbo's zullen denk ik oneindig hun tarief + voorwaarden mogen houden. Alleen zal dat na een of twee jaar duurder zijn dan een normaal KPN-abbo, dus dan worden ze op termijn - waarschijnlijk automatisch - omgezet. Ik denk niet dat KPN de boel zal lichten door een duurder abonnement door te laten lopen in het nadeel van de klant.
Voorgeet dat maar. Ik had ook een onbeperkt data abbo dat zo lang zou lopen als ik het abbo had. Dat werd uiteindelijk eenzijdig omgezet naar 10GB per maand abbo vanuit KPN zijde. Zo lang als je abbo loopt is een wassen neus, ik zou het met een flinke korrel zout nemen.
Klopt (zelfde verhaal hier), maar die 'Onbeperkt Data'-abonnementen die je destijds had afgesloten had je afgesloten met een 64kBp/s snelheid. Deze heeft KPN steeds 'gratis' verhoogd naar uiteindelijk 4G. Bij die 10GB geldt nog steeds dat als deze op is, de snelheid terug zakt naar die 64kbps
Dat abonnement heb ik volgens mij ook; KPN 2010 SO 100 min/SMS. Inclusief korting "zolang je abonnement loop" voor €17,27 / mnd. Inderdaad eerst met onbeperkt data en na het hele "Europees bellen/data gebeuren" terug gezet naar 10 GB. Voordeel daarvan is wel dat ik nu MB's kan delen met m'n vrouw wat eerst niet ging. En we hebben daarvoor nog 50 min vanuit het buitenland bellen gratis bij gekregen.
Volgens mij zijn die abonnementen in 2016 omgezet terwijl die abonnementsvorm voor het laatst in begin 2012 verkocht is, dus je hebt in ieder geval nog wel ff. Het is ook net hoe je het ziet: je had onbeperkt internet met een FUP + 3G + 150 min/sms (Beperkte snelheid 384kb/s en voor extra snel was dit 1,5 mb/s). Je bent omgezet naar 10 GB + 4G + onbeperkt bellen en kan MB's delen. Hangt van je situatie natuurlijk af wat gunstig is, maar ik denk niet dat je nu nog op een 3G verbinding alleen zou willen zitten dus zoveel ongunstiger is het in mijn ogen niet.

Ik denk dat je deze transitie het beste kan vergelijken met hoe dat in die tijd bij Hi is gegaan: al deze abonnementen lopen gewoon nog tegen dezelfde prijs (inflatiecorrectie buiten beschouwing gelaten) en voorwaarden en omdat deze abonnementsstructuur vergelijkbaar was met hoe KPN dat toen zelf ook had lopen, verwacht ik daarin voorlopig geen veranderingen. Ditzelfde zal voor Telfort gelden: als je een contract met lifetimekorting afsluit, zal deze na de contractsperiode gewoon nog doorlopen, dus kan het heel gunstig zijn nu Telfort af te sluiten. Let wel op bij het thuisabonnement: dit is gewoon een 12 maanden korting dus die zou hoe dan ook vervallen na een jaar.
Ik heb nu KPN zorgeloos sim-only en KPN compleet omdat partner zelfde abo heeft.
5 gig verdubbeld naar 10 gig en beiden 5€ korting
Betaal nu dus 25 € voor 10 gig en onbeperkt bellen.

Bij de nieuwe abo's met kpn compleet zie ik dat een partner op zelfde adres geen data verdubbeling meer geeft, alleen 5€ korting
Ik blijf dan 25€ betalen en heb 5 gig. meer.

Data verdubbeling blijkbaar alleen als je ook vaste telefoon of internet via kpn hebt.
Dus wat gebeurt er dan met de Telfort abonnementen die je nu nog af kunt sluiten? Bijvoorbeeld Internet + TV is nu 35 euro per maand voor een jaar? En de mobiele abonnementen? Die zullen dan minimaal hun looptijd uitdienen?
Uiteraard, dat is het idee van een contract. Je sluit iets af voor een bepaalde looptijd en die looptijd houden zowel jij als de provider zich hieraan. Word het duurder? Betaal jij gewoon de afgesproken prijs. Word het goedkoper? Ook dan betaal jij gewoon de afgesproken prijs. Maar dat laatste vinden de meeste mensen vaak opeens raar ;)
De 35 euro per maand is gebaseerd op een korting van 12 maanden, deze zal na 12 maanden dus afgelopen zijn en daarna zal hij naar het doorgestreepte bedrag van 42,50 gaan.
Lijkt mij dat Simyo het budget segment van zou kunnen overnemen Telfort. Tenminste, als KPN bij een volgende consolidatieronde niet ook Simyo meeneemt. Ik heb trouwens nooit begrepen waarom er twee KPN dochterondernemingen zijn waarvan beide gericht zijn op het budget segment. Lijkt mij onlogisch, inefficiënt en verwarrend voor klanten.

De enige drie redenen waarom ik mijn vader naar Telfort had verwezen i.p.v. Simyo, is dat
Telfort fysieke winkels heeft (veel beter voor ouderen om een probleem op te laten lossen dan zelf over het internet of telefoon te doen), het mogelijk is om zonder internet-bankieren/iDEAL een abo af te nemen,
en simpelweg een betere deal was omdat niet-verbruikte data en belminuten worden meegenomen naar de volgende maand & gesprek >10 min = onbeperkt belminuten.

Als Simyo (KPN?) het wilt, dan kunnen zij mensen voortaan service verlenen in KPN winkels, en de voordelen van punt drie simpelweg overnemen. Ik bedoel waarom niet. Simyo biedt klanten immers al voordeel als je vast internet van KPN afneemt.
Omdat als je KPN-service biedt aan Simyoklanten er geen reden meer is om KPN te verkiezen boven Simyo. Als je service vanuit een winkel wilt moet je daarvoor betalen want winkels zijn duur. Geen service dus (correct me if I'm wrong) voor Simyo, HollandseNieuwe, Simpel en Ben om maar wat te noemen.
KPN richt zich dan ook niet op de budget markt, dus Simyo en KPN overlappen elkaar niet. Telfort en Simyo hadden al behoorlijk veel overlap (qua prijs/product), ondanks dat Telfort fysieke winkels had. Dus de prijs van het runnen van fysieke winkels zal wel meevallen, helemaal wanneer van bestaande winkels gebruik wordt gemaakt.
Is dat niet bijna bij elke provider?
Vodafone 2 maanden geleden verlengd, was dat niet het geval.
Vreemd als ik bij Vodafone kijk is het verschil tussen 1 en 2 jaar wel 1 euro, waarschijnlijk had Vodafone een actie.
Geen idee inderdaad, via belsimpel gedaan en maakte het niet uit of ik 1 of 2 jaar nam.
Via Belsimpel, mobiel.nl of andere tussenpersoon krijg je altijd andere tarieven. Voor mijn T-Mobile 1 jarig betaal ik 30,51 per maand (en gaat dan wel een kleine 10 euro korting weer vanaf). Maar die bedragen kom je nergens op de T-Mobile site tegen.
Verlengen is anders dan afsluiten. Als je een 2-jarig abonnement verlengd met 1 jaar dan is dat anders dan dat je vanuit het niets een abo van 1 jaar afsluit.

Toch vreemd want vaak betaal je ook al aansluitkosten. Ik zou namelijk denken dat de extra maandelijkse kosten een verrekening zijn van de aansluitkosten over de looptijd van het contract maar bij veel providers betaal je die volgens mij al apart.
Wauw, ik ben erg benieuwd of er ooit iemand zal zijn die de 50 of 100GB zou nemen.
Hoe krijg je het op in 1 maand :o
Dat lukt makkelijk, ik verbruik maandelijks gemiddeld 50gb, op mijn top heb ik een keer 76gb in een maand verbruikt. Dit komt vooral omdat ik in de weekenden vaak in de trein zit voor meerdere uren en dan lekker een serie kijk via netflix. En aangezien het WiFi netwerk in de trein zo belabberd traag en kut is ben ik wel verplicht om het gewoon over 4G te doen. Maarja met t-mobile onbeperkt is dat allemaal geen probleem, vind het raar dat KPN nog geen onbeperkt abonnement heeft.
Haha ik heb 10GB en kom nooit over de 2GB heen, als ik alle reacties lees is ben ik een van de weinigen die zo weinig verbruikt.
Haha ik heb 10GB en kom nooit over de 2GB heen, als ik alle reacties lees is ben ik een van de weinigen die zo weinig verbruikt.
Nee hoor. Nogal zelfselecterende groep hier.

De gemiddelde Nederlander (vraag maar aan @PlowKing ) verbruikt rond de 1 GB/maand, misschien iets meer intussen.

Het is vrij simpel: De meeste mensen hebben thuis WiFi en bij een kantoorbaan ook op werk WiFi. Tijdens de forens en op pad in het weekend verbruiken ze ook wel data, maar doorgaans niet aan streaming video.

Dan heb je aan een handjevol GB/maand wel voldoende. Het meeste zal dan opgaan aan foto's/social media.

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 4 februari 2019 11:38]

[...]

Nee hoor. Nogal zelfselecterende groep hier.

De gemiddelde Nederlander (vraag maar aan @PlowKing ) verbruikt rond de 1 GB/maand, misschien iets meer intussen.
Gezien de bundels die aangeboden hier en door andere aanbieders lijkt me dit hoogst onwaarschijnlijk. Waarom zou de grootste mobiele aanbieder 4 uit 6 van z'n bundels nauwelijks slijten? Die bundels zijn voor klanten die dit gebruiken. Anders werd er wel gespeeld met van die net-niet-op-bundels 500Mb /750Mb /1000Mb. Er zijn gewoon grote groepen mensen die vele gigabites verstoken, want als KPN alleen nog maar 13-euro abonnementjes verkoopt kunnen ze beter inpakken.
Ik zei het ook verkeerd. De Nederlander verbruikt gemiddeld 1GB (niet de gemiddelde Nederlander). Maar dat zegt niet veel over verdeling. Mijn ouders verbruiken bijvoorbeeld nauwelijks mobiele data, dus dat trekt iemand die 4 GB gebruikt weer naar beneden.

In ieder geval zou het mij verbazen als de mediaan boven de 5 zou liggen.

En ja, dat er veel mensen zijn die niks verbruiken betekent niet dat er geen geld te verdienen valt aan de grootverbruikers.

@brabbelaar
Heel goed punt. Veel daarvan wordt echter door slimme software afgevangen op de achtergrond. Dat over mobiel eigenlijk alleen thumbnails worden overgestuurd bvb. en dat pas op WiFi de volledige bestanden gebeuren.

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 4 februari 2019 12:58]

Het gemiddelde zou laag kunnen liggen, naar de spreiding blijft het natuurlijk gissen. Maar als ik bijvoorbeeld zie hoeveel video er over whatsapp heen en weer gaat zou het me niet verbazen wanneer sommige doelgroepen meer data verbruiken dan menigeen hier verwacht.

De opa's en oma's van tegenwoordig zijn gean über-nerds, maar heus slim genoeg om te appen. Dus gaan er vele videootjes van vakanties, kleinkinderen en weet ik wat heen en weer. Wij zouden misschien denken: "Hé, ik film 5 minuten een kleuter die eenden voert, dat is zomaar 100Mb of veel meer dat gaat van m'n bundel, ik ga dat nu niet up of downloaden." Ik denk dat menigeen dat niet in de gaten heeft of er niet zoveel gedachten over heeft.
Maar dat gaat dan weer heel.veel.via WiFi. In ieder geval bij mijn schoonouders en ouders. Met zijn 4en gebruiken ze gemiddeld ongeveer 100MB per maand :-)
Ik heb ook een 10GB abonnement dat verdubbeld wordt door KPN compleet en ik kom sporadisch boven de 3GB verbruik heen, ja die ene keer in het jaar dat ik bijvoorbeeld 4 dagen naar Rock Werchter ga dan gebruik ik wel bijna 10GB die maand maar eigenlijk heb ik veel te veel en zo gaat dat met vrijwel iedereen in mijn omgeving.

Mijn redenen om toch ruim teveel te hebben zijn om eventuele storingen op de glasvezel te compenseren, (echter nog nooit nodig geweest in 3,5 jaar) om data te kunnen delen als mijn vriendin en haar dochter ook een abonnement nemen (ze zitten nu nog op prepaid) zodat ze dan zelf een goedkoop abonnement kunnen nemen en mijn data kunnen krijgen en om gewoon niet constant overal maar de (gratis) Wifi te hoeven inloggen met vaak traag internet als gevolg. Ik gebruik eigenlijk alleen thuis WiFi en verder overal mijn mobiele internet, zonder zorgen.
Als die glasvezel bij KPN ook afgenomen wordt hoef je je geen zorgen te maken. Tijdje terug had ik verzocht om een beter modem te krijgen omdat het bereik zo slecht was, kon hij ook wel aan het verbuik van mijn bundel zien. Kreeg er zonder problemen 5GB bij voor een maand. Dat ik dacht waarom, ik kan 20GB gebruiken wat nog lang niet op was.

Zelf hier beide abonnementen teruggeschroefd naar de €15,- variant, pak ik toch €13 per maand mee. En zo vriendelijk als de laatste meneer die ik sprak aangaf dat ik op de vaste verbinding nog kon besparen ook was ook mooi! Nog een leuke aanbieding gehad voor verlenging met een jaar.

Mag ook wel een keer, afgelopen jaren maandelijks 100+ overgemaakt, nu komend jaar wat minder 😎
Verhip, kom ik daar aan met mijn 500mb bundeltje :D
Ieder zijn ding, ik heb zoveel data niet (nog) nodig maar vraag mij af of mijn bundel nog wel gehandhaafd blijft, zit bij Telfort.
Haha dat komt denk ik vooral omdat dit allemaal tweakers betreft, mijn vriendin heeft bijvoorbeeld ook maar 5gb per maand en daar red ze het makkelijk mee. Maar zij zit ook niet zo vaak in de trein series te streamen :p Ook vergeet ik vaak genoeg mijn WiFi aan te zetten wanneer ik thuis ben of bij andere met gewoon een goede WiFi verbinding. Beetje luiheid wss maarja waarom WiFi aanzetten als mijn 4G soms sneller is dan menig huishouden met WiFi en vervolgens overal in huis wel volle 4G verbinding heb maar niet altijd een volle WiFi verbinding.
Haha ik kijk netflix altijd thuis of op mijn ipad ergens waar ik wifi heb, maar ik reis ook nooit met de trein.
Ben echt verbaast over de reacties die ik allemaal krijg, had niet verwacht dat er zoveel mensen zoveel data gebruikte.

Maar als je veel reist kan ik het nog wel begrijpen :)
Jaa vriendin woont 1,5 met OV van mij vandaan dus dat is al gauw 3 uur elk weekend wat ik aan het streamen ben haha, dus dan gaat het idd best rap. En valt mij ook op dat veel mensen echt veel data verbruiken!
Netflix heeft toch gewoon download functie. Beetje vooruit plannen en geen data verbruik en ook geen buffering en drops.
Ik hoef het meestal niet aan te zetten. Dat gaat vanzelf, behalve in de trein.
Jaa ik heb dus 1 router boven in mijn kamer en beneden een ziggo modem/router die allebei als WiFi netwerk fungeren, alleen switcht mijn mobiel nooit goed tussen die 2, hij blijft het liefst op die van beneden hangen waardoor ik boven dus geen bereik heb als die aan het wifi netwerk beneden is gekoppeld. Dus vandaar dat ik hem eigenlijk altijd heb uitstaan, tenzij ik moet updaten. Ook heb ik vaak genoeg gehad dat mijn mobiel automatisch op eduroam wifi's aansluit (want dat had ik op mijn hogeschool ook) en dat er dan een hele tijd geen verbinding is omdat ik nog moet inloggen. Waardoor ik soms na een half uur erachter komt van hé me internet doet het niet wtf? En dan zie ik dat ie is geconnect naar een eduroam netwerk of een Albert Heijn wifi en krijg ik dus helemaal niks meer binnen en dan ga je van je WiFi af en open je whatsapp en heb je een hysterische vriendin die je 20x heeft geappt hahaha, vandaar dat ik hem dus 9/10 keer uit heb staan.
ervan uitgaande dat de 1 een router is en de andere een accesspoint (zo niet, dan alsnog zo configureren) Beide wifi punten zelfde naam geven, maar elk een ander kanaal. Zelfde wachtwoord en WPA2 PSK.

Dan is het 1 groot wifi netwerk en pakt je telefoon automatisch de sterkste.
Ja dat heb ik dus geprobeerd met het modem/router van ziggo eveneens als met mijn netgear router boven, maar tot op heden nooit gelukt. Dus heb er vreden meegenomen, maar misschien dat ik het binnenkort nog wel is probeer voor elkaar te krijgen! Mocht het niet lukken, is het dan goed als ik je een bericht stuur? :)
belangrijkste is dat het apparaat dat niet rechtstreeks op je kabel van ziggo aangesloten zit, ingesteld is als accesspoint. en dus niet als router.

maw je moet dan alleen de LAN poorten gebruiken. Maar iok in de config aangeven dat hij in accesspoint mode moet draaien. Veel firmwares hebben die optie.

Je kunt ook een alternatief firmware draaien op je router, die ondersteunen zeker de accesspoint optie.

Let wel, je moet wel een beetje Tweaker zijn om zelf je firmware door een custom te vervangen. Of goed contact hebben met iemand in je omgeving die dat samen met je wil doen.

Over het instellen van je wifi opties kun je me berichten. Instellen van je firmware gaat niet op afstand daar heb je direct contact met iemand bij nodig indien het mis gaat
Helemaal mee eens maar de SSID's kun je toch Pietje1 en Pietje2 noemen? Werkt bij mij goed...
Dat kun je zeker maar dan werkt het niet zo goed dan als je de naam en security instellingen gelijk maakt. In jou geval moet Pietje 1 vrijwel wegvallen eer je naar Pietje 2 gaat. Zijn ze gelijk dan gebeurt dat eerder en sneller
Security heb ik hetzelfde maar alleen de SSID niet. Ik zal eens kijken wat er gebeurt als ik die ook hetzelfde maak.
zolang de ssids niet gelijk zijn, zijn het voor je telefoons etc gewoon verschillende netwerken.

Door ze hetzelfde SSID te geven is het opeens 1 netwerk met meerdere toegangspunten geworden. En je device zal steeds degene met het sterkste signaal proberen te pakken.

Maar zoals gezegd, ze moeten op hetzelfde netwerk uitkomen met dezelfde IP-range, def gateway etc. (1 is de echte router, de ander alleen een accesspoint. Als de ander ook als een router gaat werken gaat het mis).
zeker ik gebruik amper 1gb per maand, in de vakantie gaat dit omhoog omdat het wifi van de camping vaak belabberd is, en dan gebruik ik voor dingen te bekijken gewoon van mijn databundel via hotspot.

films/youtube kijk ik wel via het wifi van de camping. omdat je anders veel te snel door je bundel gaat
Misschien moet je dan als tweaker je wifi eens fixen ;-)

Wanneer 4G sneller is dan je wifi gaat er ergens iets niet goed in netwerk. En sticky devices is ook niet meer van deze tijd.

Maar snap wel hoe het komt met een ziggo router en router boven. Dat is hoe het bij veel mensen thuis zit aangesloten en dat eigelijk niet hoe het zou moeten.

Beter gebruik je 1 router met meerder losse Acces point met RKV ondersteuning

[Reactie gewijzigd door xbeam op 4 februari 2019 12:00]

Het kan natuurlijk ook je abonnement zijn. We hebben een 50/10 verbinding bij KPN. (Snel zat). Op 4G tik ik regelmatig de 200/60Mbit aan.

Toch heb ik de telefoon thuis altijd op de WiFi. Het is er, dus ik gebruik het ook. Qua gevoel werkt beide net zo snel.

Die 20GB die ik nu heb krijg ik dus ook niet op. Onderweg zit ik in de auto en kan ik er telefoon niet bedienen
Hier is m'n ADSL maximaal 5mbit/sec.en op een zondag is het helemaal drama.. Gewoon heel blij met Tele2 onbeperkt.tussen de 40 en 100mbit. Valt hier geen WiFi te fixen helaas
WiFi en internet zijn natuurlijk 2 verschillende dingen.

Wifi is gewoon de vervanging van de utp kabel van je thuisnetwerk wat je ook gebruikt voor video streaming en wat sokoo al aangeeft je verlichting. Wanneer je zorgt voor een snel en stabiel WiFi netwerk zal je merken dat dit functies ook een stuk prettiger en soepeler werken.

Soms lijkt je internet dan ook sneller worden (lagere latency)

Wat jij aangeeft dat je vaste internet zondag helemaal niet vooruit is te branden. Lijkt mij eerder een signaal voor slechte WiFi Er wordt dan door de buren meer air time gebruikt of je WiFi frequentie. Dan op andere dagen.
Vaak is de isp (juist DSL ) wel stabiel in de bandbreedte en heeft veel minder (geen) laat spitsuren zoals kabel. Omdat je verbinding niet/minder deelt met de hele straat zoals kabel.

[Reactie gewijzigd door xbeam op 4 februari 2019 13:37]

Ga maar eens een tijdje achteraf wonen,dan kan je thuis nog zo'n goed WiFi netwerk opzetten.als de ADSL van KPN waardeloos is schiet je daar echt niks mee op. Heb maar 3 buren in een straal van 400 meter

[Reactie gewijzigd door Progadgets op 4 februari 2019 16:50]

Nogmaals is zeg toch dat WiFi en internet 2 verschillen de dingen zijn. Wat je natuurlijke wel kan doen is een 4g router kopen en deze naast je dsl modern aansluiten op een load-balancer en dan all je downloads over 4g laten lopen en websites en games van de veel lagere latency over dsl sturen.

[Reactie gewijzigd door xbeam op 4 februari 2019 21:22]

Ja ik ben alleen totaal niet thuis met netwerken :p Ik ben een software engineer en heb mij verder nooit verdiept in netwerk beheer of iets dergelijks ;p Ik heb beide al is geprobeerd in bridge mode te zetten maar tevergeefs. Dus heb het uiteindelijk opgegeven :( Zal misschien binnenkort weer is gaan kijken, zal ook handiger zijn voor mijn Philips hue lampen aangezien ik die alleen kan besturen vanaf het WiFi boven. Of ik schaf gewoon een accesspoint aan en gooi mijn netgear router van boven weg.
Nou... ik heb een 250/15 kabel internet abo maar haal soms op 4G 270-275 Mbps op T-Mobile.....ook de upload zit dan op 50Mbps.
Ik nog minder denk ik, ik gebruik me telefoon bijna nooit. Neem hem ook bijna nooit mee, ben ik er niet dan ben ik er niet. Ik hoef niet bereikbaar te zijn 24h p.dag en overal maar op te reageren.
:) Als we toch aan het opbieden zijn.. Ik heb niet eens een telefoon.. :)
Dat je hier dan op reageert is helemaal zonde van je tijd toch😜
je hebt helermaal gelijk
Valt wel mee hoor. Ik heb net mijn abbo van 300MB naar 500MB gezet. Voor €6 per maand heb ik alles wat ik nodig heb. Netflix kijk ik thuis, als ik onderweg ben zit ik in de auto.
Anoniem: 217535
@G_Dragon4 februari 2019 13:13
Ik zit op 1GB per maand. Heb unlimited van het werk. En gebruik 8GB per maand incl Wifi... hahaha en ik houd me niet in of zo. :Y)

Kijk nooit een film of zo op mijn smartphone...
Ik gebruik maar 50- 100 mb per maand en zit altijd in de trein na het werk, en gebruik nog minder dan jou :P
Ik heb ook 10GB, maar het lukt mij ook niet. 3,5GB is voor mij al veel. En ik kijk ook wel YouTube over 4G en al dat soort dingen.

[Reactie gewijzigd door Amanoo op 4 februari 2019 11:35]

Ik denk ook dat mensen zich gedragen naar hun bundel. Ik wil niet veel kwijt voor een sim abonnement dus heb ook een kleine bundel en heb genoeg aan 2GB. Echter als ik 100GB zou hebben zou ik minstens 10x zoveel gebruiken door Spotify continu te streamen ipv offline list en een serie sneller aanzetten tijdens het reizen. :)
Dan download je je series op voorhand thuis. Nergens voor nodig omdat in de trein te doen en afhankelijk te zijn van een 4G verbinding. Een Netflix serie kun je ook gewoon thuis op je WiFi downloaden en zonder dataverkeer in de trein bekijken.
Dat werkt wel alleen als je een goede verbinding hebt en de Netflix open houdt zodat-ie niet afsluit. Ik heb het inmiddels een maand of twee getest en die downloads mislukken steeds waarbij ik na twee pogingen (of na 1 poging + de app is buggy en de tweede poging wordt niet eens echt gestart) de melding krijg dat ik mijn jaarlijkse limiet voor die aflevering heb bereikt. Netflix is echt heel slecht hierin en de limiet van 2 downloads per account helpt niet. Bij praktisch gebruik word je gedwongen te streamen.

[Reactie gewijzigd door Blizz op 4 februari 2019 12:49]

Zit je op Android? De iOS app is namelijk behoorlijk goed.
Nope, iOS. Heb het een keer anders aangepakt en de iPhone bij de router laten liggen zonder low power mode aan en het scherm niet uit laten gaan. Dat werkte wel, maar dan kan ik het apparaat niet gebruiken en moet ik goed opletten of er een melding op binnenkomt… Niet praktisch en zo dwingt Netflix mij om mijn gedrag aan te passen aan hun buggy behavior bij een zwakke verbinding, da's dus niet de bedoeling.
Dat klopt, maar dan moet je vooraf weer gaan bedenken wat je wilt gaan kijken en op voorhand die dingen downloaden, ik bedenk me altijd pas op het moment dat ik wil gaan kijken wat ik wil gaan kijken :p En dan zit ik ook niet met het probleem van: oh shit vergeten die afleveringen te downloaden.
Dat kan, maar dat klinkt als moeite. Ik vind het hartstikke fijn dat ik nooit na moet denken over wat ik wil kijken of luisteren, nooit me druk hoef te maken of ik data wel heb uitgezet of wachten tot ik ergens ben met wifi voordat ik een filmpje kan kijken.
Scheelt trouwens ook in de tijd voordat je weer een wandcontactdoos nodig hebt.
Ik ken inderdaad ook mensen die onbeperkt internet hebben en daardoor wifi links laten liggen.
ik heb 'slechts' 6 gb per maand, en laat wifi al vaak langs liggen. MEestal is 4g sneller en betrouwbaarder, zeker als je door de college gebouwen loopt en hij elke 20 meter moet switchen van AP enzo.
Mischien wordt het dan eens tijd voor nieuwe telefoon.

Als je nu nog een telefoon hebt die blijft plakken aan een bedrijfs WiFi accespoint. Dan heb of zitten rotzooien met je WiFi instellingen op je telefoon of je echt een oude N WiFi netwerk kaart.

Momenteel ondersteunen alle telefoons RKV
https://docs.microsoft.co...11k--802-11v--and-802-11r
Wellicht. Ik had het hier over mijn oude Nexus 5x, of dat door een gebrekkige wifi chip komt of door een slecht ingesteld wifi netwerk maakt me eigenlijk niet zo veel uit. Feit is dat ik, zeker op de fiets of al wandelend door slechte gedekte gebieden, een erg slechte wifi verbinding heb.

Overigs heb ik net een nieuwe telefoon besteld, dus misschien dat dat het oplost. Maar die 5 euro meer per maand heb ik er dubbel en dwars voor over als ik dan _altijd_ en _overal_ snel en consistent internet heb, en nooit hoef na te denken of te kutten met wifi instellingen.
Ik snap je punt.
Maar waneer je zo student af bent en Wat meer budget hebt kom je er achter dat WiFi toch wel handiger dan is 4g en dat toch wel vervelend is wanneer je iedere keer als je thuis komt er eerst je WiFi aan moet zetten voordat je radio, tv of je lampen en tegenwoordig zelfs de wasmachine kan aan zetten.

Ook op je werk het verdomde onhandig als geen WiFi gebruikt op the telefoon. Ik zelf ben namelijk
Nog al vaak niet op mijn werkplek aanwezig rondlopen en mailen en printen is toch echt wel WiFi voordeel.
Je gaat bij grotere bundels heel anders (= creatiever) om dan bij kleine bundels. Als de bundeldata niet meer zo belangrijk is, dan worden andere dingen zoals privacy, security of plezier belangrijker.

Ik heb op mijn buitenlandse sim met 105GB data WiFi standaard uit staan. Geen MITM-attacks, geen verbindingen van spelletjes die wegvallen als je uit je WiFi-bereik loopt, geen verbinding die wegvalt omdat je op een WiFi zit waarop nog handmatig ingelogd moet worden, etc.
Aan de andere kant, was ik deze zomer vaak op een "verborgen" strand waar bijna geen bereik was. Ik deed toen mijn simkaart in een 4G router die ik dan hoog ophing in een tas, en *BANG*, al mijn vrienden hadden ineens volop internet.
Netflix doet ongeveer 3 gb per uur als je HD streamt. Moet je toch al gauw 25 uur in te trein zitten om dat op te maken :-)
Dat is best te doen als je elke dag reist.
Moet je toch al gauw 25 uur in te trein zitten om dat op te maken :-)
Met 22 werkdagen in de maand en wat reizen in het weekend halen velen dat met gemak.
Ik heb max 20 gb via KPN maar kom daar ook makkelijk overeen. Bijvoorbeeld even studiosport kijken in de trein op maandagochtend.. Aflevering op netflix, etc.. doe je dat 2 x per week, bovenop mijn reguliere gebruik, en ik ga al eenvoudig over de 20 gb. Eind van de maand moet ik helaas vaak op internetdieet..
Mocht het 4G af en toe niet lekker lopen in de trein kun je er ook voor kiezen om series of films te downloaden van Netflix.
Maar met onbeperkt internet is dat niet nodig inderdaad.
KPN had dat zo'n vijf jaar geleden, maar toen werd dit verboden en zijn ze ermee opgehouden. Nu mag het blijkbaar weer. Met het verbod werd m'n bundel verdubbeld, en daarmee viel de noodzaak voor mij weg.
Niet meer op Wi-Fi gaan en je telefoon constant misbruiken als Wi-Fi hotspot of veredelde Spotify player, dan zit je er snel aan. :)
Openbare wifi mag ik niet gebruiken van het werk, moet een vpn gebruiken.. Dan gaat data rap via een 4G verbinding.

Echter Spotify of Netflix vooraf downloaden scheelt aanzienlijk wat accu (sd kaartje lezen is efficiënter dan een 4G verbinding openhouden).

Als meer mensen vooraf bedenken wat zij willen doen scheelt dit een hoop kosten en onnodige resources.
Ik heb een behoorlijke muziek-collectie, die ik overal (via Plex) tot mijn beschikking heb. Ik ben dan ook erg blij meet het feit dat ik niet vandaag hoef te bedenken wat ik morgen (als ik naar kantoor ga) misschien wil luisteren. Om er dan 100 meter van de voordeur achter te komen dat ik eigenlijk een heel ander genre had willen hebben.
Fijn dat het voor jouw werkt, dat kaartje en de efficiëntie. Ik hou het lekker op alle keuzes en ik laadt mijn batterij wel een keer vaker op.
Openbare wifi mag ik niet gebruiken van het werk, moet een vpn gebruiken
Het ene sluit het andere toch niet uit :?
De een mag niet en de ander moet dus tjah :+
Je mag dus geen VPN over een openbare wifi gebruiken? Wow. Dan vertrouw je je VPN dus blijkbaar niet en kun je je afvragen waarom dat dan überhaupt een vereiste is :).

En laten we wel wezen, het is niet alsof 4G nou zo enorm veilig is.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 4 februari 2019 14:35]

Papierwerk wordt vaak opgesteld door mensen die er weinig vanaf weten.;). In praktijk kan ik gewoon vis open wifi mn vpn op. Zit feitelijk weinig verschil tussen pakkets opvangen via wifi of 4g. Versleuteling is belangrijker.

Cliënt dossiers e.d...
Als je met vpn inbelt maakt dat exht niet uit en trouwens 4g is ook zo lek al een mandje
en dat is eigenlijk wat ik doe (T-Mobile unlimitted) met mijn telefoon als hotspot in de trein (een paar keer per week) voor mijn Tablet
en nog kom ik niet aan echt serieuze hoeveelheden... Ik denk dat ik op sommige dagen dan nog steeds maar 500MB of zo doe, op andere veel minder
Als je een uurtje Netflix kijkt op je tablet met hoogste resolutie zit je zo aan 3Gb
Hoe is dat je telefoon misbruiken?
Redelijk makkelijk, wanneer je elke dag 2/3 uur totaal reistijd hebt en series zit te stream, gaat het rap.
Het is dan wel meer voor het gemak dan noodzaak. Bij partijen zoals Netflix kan je ook afleveringen vooraf downloaden als je een applicatie gebruikt, om ze onderweg offline te bekijken.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 4 februari 2019 11:20]

Dat klopt, maar dan moet je vooraf weer gaan bedenken wat je wilt gaan kijken en op voorhand die dingen downloaden, ik bedenk me altijd pas op het moment dat ik wil gaan kijken wat ik wil gaan kijken :p En dan zit ik ook niet met het probleem van: oh shit vergeten die afleveringen te downloaden.
Niemand zei dat het niet om het gemak ging toch? Die 10 euro per maand is het gemak meer dan waard in mijn ervaring.
Ik zit redelijk vaak op 150gb+ per maand, komt wel omdat ik dan mijn mobiel als hotspot voor m'n laptop gebruik.
Ja maar dan gebruik je je telefoon ook heel anders. In neem dan ook aan dat dit vooral zakelijk gebruik is.
Ik gebruik gemiddeld 3-5GB per dag. Tele2 met 25 euro per maand. Ik kan niet begrijpen dat iemand uberhaubt zoveel wil betalen voor KPN.
Precies, KPN is ook duur.
Ik zit bij youfone en betaal 11 euro per maand voor 10GB en onbeperkt bellen
als ik kijk bij youfone kom ik voor het pakket wat jij noemt uit op 17.50 per maand

https://www.youfone.nl/orderflow?odf=1&br=5558
Klopt , had hem toen bij een dubbele dagen actie. Alles werd toen verdubbeld voor dezelfde prijs
Omdat het netwerk van Tele2 niet overal even snel is. Zo heb ik thuis en op het werk een snelheid van niet meer dan 10Mbps terwijl ik met KPN minstens 80Mbps heb. Heb met KPN ook overal beter bereik en dus gemiddeld een veel hogere snelheid.
Dat is ook een 2 zijdige munt. Op mijn werklocatie ontvangen we met KPN 30mbit, Tele2 ontvangt hier ruim 90+.
Daar heb je gelijk in, maar je kunt het wel als een reden zien om voor KPN te kiezen, i.p.v. Tele2.
Net als dat men 12 jaar geleden zei over 50 of 100MB om elkaar alleen maar tekstberichten te sturen. Dat was toen ruim voldoende.

Tijden veranderen. Nu lijkt het nog veel, morgen is het normaal. ;)

Het kan ook een goede noodverbinding zijn voor bijvoorbeeld een organisatie. Stel dat je 4-6 man op kantoor aan het werk kan houden met notebooks in het geval van uitval van de vaste internetverbinding of elektriciteit, dan is zo'n bedrag zo terugverdient.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 4 februari 2019 11:20]

Ik gebruik nu nog steeds 50 - 100MB maandelijks, geen idee wat ik met meer moet doen :P
probeer is eventueel netflix of youtube is te gaan kijken op hoge kwaliteit, en of andere apps. dan gaat het snel. En of overal is de wifi uitlaten :).
Ik gebruik geen Netflix onderweg alleen thuis op de tv kijk ik, alleen soms open ik de app om te kijken of het op Netflix staat(Maar meestal is dat op werk in pauze, gesprekje ja heb die film of serie gezien en daar heb ik wifi).
Youtube app die heb ik niet eens want dit gebruik ik helemaal niet, alleen thuis op de laptop heel soms als vast zit in een spel.

Spotify of variant heb ik ook niet dus ook daar gaat geen data heen.
Spelletjes geen toegang tot mobiele data, scheelt weer data en ook reclame komt dan niet :P.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 4 februari 2019 13:07]

zet voor de grap is de data toegang overal voor aan, dan ga je schrikken
Dan nog niet aangezien ik onderweg bijna niks doe met de mobiel, dan zal ik wel iets meer gebruiken.
Als ik buiten ben zit mobiel meeste van de tijd in de broekzak, ik loop dan niet vast geplakt aan mijn mobiel te internetten.

Heb ook geen instagram/snapchat ofzo dat vreet ook al veel, dus daar gaat mijn data ook al niet heen.
Maar goed dat doe ik dus niet mijn data op alles aanzetten, ik mis niks en straks abbo van 500mb voor 4 euro per maand ideaal.
ik vind het maar knap dat jij dat kan, ik zou me vervelen :P
Leeg je hoofd gewoon nergens aan denken heerlijk, gebruik je fatansie gewoon eens.
Ik zit ook Ma t/m vrijdag in de trein na werk, ik kijk gewoon naar buiten(Zelfde traject al 5 jaar lang) :).

Het verveelt nooit net als vandaag terug weg 5 min wachten(Normaal komt trein direct), ik keek gewoon lekker 5 min om mij heen beetje.
Ik zal zo zeggen ik heb sinds 1 februari pas 5mb verbruikt, verder ook geen Snapchat of Instagram ofzo vind ik ronduit verschrikkelijk(Constant zien wat iedereen doet).

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 4 februari 2019 18:35]

Je hoeft het niet op te krijgen, ook al gebruik je 25GB dan kan het alsnog nuttig zijn. De bundel eronder is met 15GB namelijk meer dan 3x zo klein.
Heul veul reizen. Journalist bijv.
Er zijn toch mensen die onbeperkt hebben, dus 50 a 100gb is nog niet zo gek.
Die 200gb met verdubbeling en zonder (100gb) in heel de EU en de VS + Canada gebruiken, dat is wel Erg mooi. Erg handig als je veel onderweg bent in de EU of de VS.

[Reactie gewijzigd door dutchnltweaker op 4 februari 2019 11:15]

Kennis van me is binnenvaartschipper en ik kan je zeggen daar vliegt de data er doorheen....
Ik heb de 50GB haha :) zit nooit zonder!
Ik heb nu 50GB per maand en moet zeggen dat ik op sommige maanden redelijk aan het eind kom. Ik heb best wat reistijd. Gemiddeld zal het rond de 25GB liggen maar 48GB is ook wel is voorgekomen. Zeker als we naar 5G overstappen kan het wat harder gaan. Simpelweg voorbereid vanuit KPN. Goeie zaak.
Of je bent fotograaf en wilt RAW bestanden via mobiel netwerk versturen van 50mb per stuk?
Als je telefoon als hotspot fungeert voor je laptop of tablet is je bundel zo leeg. Publieke Wi-Fi punten zijn niet te vertrouwen, dus als je geen VPN gebruikt is je 4G verbinding veel veiliger.
Ik heb een 10gb abbo (double data ook nog 20gb) ik geef 2gb aan mijn vrouw en 5gb een mijn jongeste en op het eind van de maand heb ik >10gb over dus ik niet in iedergeval ;-)
Lukt wel hoor, ik zit op een gemiddelde van 115 GB per maand
Let wel - je kan bij KPN je data delen met andere gezinsleden (misschien met nog meer maar dat weet ik niet zeker). Ik heb mijn vrouw vorige jaar een 10G abo gegeven en mijn zoon en dochter beide een 1G (minder kon geloof ik niet). 6G van de 10 gaat naar mijn dochter en die krijgt het echt op (vraag niet hoe). Mijn zoon doet alleen appen en heeft aan 1G meestal wel genoeg. Moet er heel soms 1G bij die. Mijn vrouw verstookt het meestal via wifi en gaat niet van de bundel af/
Delen met je gezin? Bedoel ik heb 20GB en mijn vriendin 0MB maar krijgt elke maand 5GB, als ik 3 of 4 vrouwen zou hebben }> zou ik ook een fors groter bundel moeten hebben om daarmee te delen.
Ik zat me juist laatst te bedenken dat ik me een werksituatie kan indenken waarbij de toen huidige abonnementen niet in voorzagen. Fijn dat KPN nu de optie geeft, het 'onbeperkt' internet van bv. t-mobile was een rampenplan, elke keer 1GB extra aanvragen.

Ik gebruik het mobiel naast in het OV (zonder video streaming) ook als backup connectie als er geen internet is via de normale lijn, als je mobiel een dag aan je werkstation hangt dan wil dat zeker wel wat sleurpen, zeker als je wat data of een iso nodig heb. Dat gebeurd gelukkig niet regelmatig, maar de afgelopen paar jaar toch een aantal keer voorgekomen. En 20GB voor €22/maand (oude abo) is nog steeds een stuk goedkoper dan de backuplijn via Ziggo die ik de afgelopen 10 jaar gebruikte voor thuis/kantoor. De mobiele GB zijn tegenwoordig gewoon een stuk beter te betalen dan vroeger en 4G heeft een stuk betere dekking.

Denk aan een ICT consultant die de hele week op pad is en bij klanten de wifi niet mag of wil gebruiken (data monitoring), dan is zo een mobiel abo prima te doen.
Hier al tijdje 25Gb per maand, tijdens het F1 seizoen wil het wel lukken met opmaken omdat ik vaak live kijk, op sommige dagen gaat het best makkelijk om 1Gb weg te werken. Als zuinige Hollander zet ik hem thuis nog steeds op WiFi dus hou ik soms wat Gb's over. Verder voorzie ik dat komende jaren het dataverbruik word vergroot door betere netwerken dus over aantal jaren voorzie ik dat 25Gb iets "normaal" gaat worden.
Vandaag de 4e en "maar 1.5 Gb verbruikt.....
Lekker 4k streamen naar en 4k telefoontje, omdat het kan? 8)7
Simpel, ik zit al op T-Mobile Unlimited sinds het begin, knal er absoluut meer dan 50GB per maand door, soms wel over de 100. Ik zit gewoon nooit meer op wifi, hier in Amsterdam voldoende 4G+ dekking, dus dat hele wifi ww gevraag bij kennissen of publieke plekken hoeft ook niet meer. Hoegenaamd alle apps update ik ook via 4G (iOS), behalve sommige hele grote updates, wat ik wel wil, maar iOS daar over loopt te zeuren dat het via wifi 'moet'. Beetje vreemd en vervelend eigenlijk. (dat er geen optie om uit te schakelen is).
Ik heb wel eens (uitzondering hoor) 130-140 gb verbruikt in 1 maand, over 4G. Dat was toen ik in de verhuizing zat en in een caravannetje woonde :')
Je kunt je gigabytes delen met anderen in het gezin geloof ik. Dan moet wel iedereen een basis-abbo hebben, wat ook niet heel goedkoop is, en een persoon kan dan data delen.
Papa, mag ik een filmpje kijken. Daar gaat je data!!! Erg handig in de auto :) !
Haha dan zal ik eerst aan het werk moeten voordat ik papa word :P
Anoniem: 378762
4 februari 2019 11:11
Ligt het aan mij of zijn de prijzen gigantisch hoog vergeleken met Tele2? Bij Tele2 heb ik voor 25 euro per maand onbeperkt alles(5 Gig per dag).
KPN moet je dan ook niet vergelijken met Tele 2.
Hoezo niet? Heb nu een jaar Tele2 onbeperkt, werkt fantastisch en nooit problemen gehad.
Dat doe je ook niet met een Volkswagen en een Audi. Ze kunnen net zo hard maar dat zegt niet alles. KPN heeft namelijk een veel betere infrastructuur dan Tele 2. Werkt ook in veel meer gebieden dan Tele 2 en in het buitenland heb je er meer aan dan Tele 2. Al met al genoeg redenen om niet enkel naar de prijs te kijken.
KPN heeft namelijk een veel betere infrastructuur dan Tele 2. Werkt ook in veel meer gebieden dan Tele 2 en in het buitenland heb je er meer aan dan Tele 2.
1: beter? anders is een beter woord: andere frequenties, andere opstelplaatsen van masten. Snelheid doet niet onder voor elkaar.
2: meer gebieden? ik heb hier zowel tele2 als kpn op een iphone. Ik durf ondertussen te zeggen dat KPN en Tele2 aan elkaar gewaagd zijn, en in gebieden waar het rustiger/dunbevolkt is (bos, buitengebied etc) vaker met Tele2 dan met KPN een goede 4G heb
3: dit is je enige goede punt: Bij Tele2 krijg je in EU slechts op enkele plekken 4G, meest 3G, puur omdat ze geen partner netwerken en/of afspraken hebben.
Anoniem: 217535
@Get!em4 februari 2019 13:25
Ik zit ook bij Tele2. Maar zou ik voor de zelfde prijs KPN kunnen krijgen.... Kies ik KPN. Hands down.

Ik ben verder tevreden met Tele2. Zolang je de helpdesk niet nodig hebt.....
Dat snap ik, zou ik ook doen.

Ik zeg ook niet dat KPN geen meerwaarde biedt. Alleen bepaalde punten worden overtrokken door velen. Oa bereik.
Oa het buitenland roaming 4g beleid van Tele2 stoort mij verschrikkelijk.
Je snijdt geen hout. Dat KPN een beter infrastructuur heeft is een feit. Dat KPN in meer gebieden (vooral op het platteland, en dus niet enkel naar je eigen situatie kijken) beter te bereiken is is een feit. En dan heb je ook nog het buitenland verschil. Dus nee er zijn meer goede punten. Daarentegen laat je weer zien dat er dus wel degelijk een verschil bestaat. Los van je onderbuikgevoelens. Als je dat niet wilt begrijpen dan ligt dat toch echt aan jou.
Heb je hier misschien een kaart oid van? Ik zou wel willen weten welke providers goeie dekking hebben op mijn reis traject bijvoorbeeld.
Tele2 hier in Limburg is anders gewoon goed.. en dan heb je alles onbeperkt. Bij KPN heb je maar een lullige 5gb als je onbeperkt wil bellen. Voor de meeste mensen genoeg, voor mij iig niet
Hoezo niet? Heb nu een jaar Tele2 onbeperkt, werkt fantastisch en nooit problemen gehad.
Als je veel in het buitenland zit, dan heb je met TMobile nog maar 6 GB per maand. Bij Vodafone en KPN mag je je hele bundel gebruiken in het buitenland.
Tegenwoordig is dat 14GB per maand bij T-Mobile volgens mijn verbruiksstatus. Op deze pagina staat in de eerste alinea:
Voor dat bedrag krijg je ook nog 120 belminuten en een internetbundel van 14 GB om binnen de EU te gebruiken.
Natuurlijk kan je voor 36 euro een 50GB bundel met onbeperkt bellen krijgen bij KPN en dat ook in het buitenland gebruiken, maar ik zit voor het overgrote gedeelte van het jaar in NL en ga dan wel over de 50GB per maand heen. Het is dus net wat je situatie is.
Met een onbeperkt abonnement bij T-mobile heb je 14 GB in de EU. Bij abonnementen met een data cap gaat het gewoon van je bundel af.
Eens, Tele2 vind ik prima, maar zij hebben één groot nadeel voor mij. Alle minuten van NL naar EU-land gaat gewoon buiten jouw bundel, terwijl de andere grote providers hier per maand 100minuten voor geven.

Qua internet merk ik wel dat (bij grote events) de internetsnelheid niet even stabiel en snel is als KPN of Vodafone, maar dit varieert heeeel vaak
vreemde reactie, aangezien je altijd gaat 'vergelijken' als je een nieuwe abonnement gaat afnemen.

[Reactie gewijzigd door Farabi op 4 februari 2019 11:21]

Een Mercedes C klasse vergelijk je ook niet met een mini. Terwijl ze even snel kunnen. Dus nee jouw reactie is vreemd.

[Reactie gewijzigd door -Willem- op 4 februari 2019 11:36]

je kan die mercedes en mini altijd vergelijken op prijs hoor en als je ziet dat ze even snel zijn, dan pak je de goedkoopste. weer een vreemde reactie van je :+

(wat hier toedoet bij de meeste is de snelheid, bereik en prijs bij een abonnement. vergeet dus niet welke maatstaf je moet nemen) een auto vind ik dan ook een kromme vergelijking.

[Reactie gewijzigd door Farabi op 4 februari 2019 11:45]

Bij een auto zou ik het snappen dat iemand liever een ferrari met 800pk rijd dan een standaard suzuki waar dezelfde motor in gelegd is puur wegens het uiterlijk. Maar je gaat toch niet opscheppen bij je vrienden dat je KPN heb i.p.v. tele2 omdat KPN natuurlijk een koninklijk bedrijf is?

Tuurlijk heeft KPN meer bereik dan tele2 maar als je in de randstad woont zal je nergens last van hebben.
Hiernaast heeft T-mobile nog meer bereik dan KPN als we het over luxe hebben. Dus KPN is helemaal niet de beste provider meer.

Bron: https://www.4gdekking.nl/
Maar wat maakt het uit wat de buitenwereld denkt als ze toch nooit kunnen zien welke provider je hebt?

De provider levert bepaalde diensten voor een bepaalde prijs.
Als je alleen data gebruikt en je woont in de randstad is het puur, welke is het goedkoopste.
Kan je thuis ook KPN nemen i.c.m. KPN compleet dan is KPN competitief.
Als je geen KPN compleet kan nemen is KPN tot nu toe duur per GB.

Tot nu toe is jouw argument, maar KPN heeft een betere reputatie dus die is beter.
Maar qua bereik en capaciteit is T-mobile feitelijk beter als je naar mijn bron gaat.

Tele2 was kleiner en had minder masten staan, maar dit is geen probleem als je binnen de randstad blijft.

Subjectiviteit zoals merk reputatie heeft geen plaats in een economische beslissing.
Je leest dus niet goed. Mijn argumentatie is helemaal niet enkel op toegespitst dat de KPN een beter “merk” zou zijn. Dat heet selectief of helemaal niet lezen. Ik heb in mijn berichten duidelijk aangegeven waarom je niet enkel naar de prijzen moet kijken. De KPN heeft namelijk een beter infrastructuur. Dat is nu eenmaal een feit, ben je veel onderweg dan kan KPN een voordeel hebben. De KPN heeft een veel betere dekking in het buitenland, moet je vaak naar het buitenland dan loont KPN, ook dat is een feit. En met de KPN ben je beter bereikbaar. Mocht je vaak in gebieden rijden waar de bereikbaarheid minder is dan ben je toch redelijk vaak beter met KPN uit. Ook dat is een feit. Daarnaast draait niet alles om de randstad. Leuk dat jij jezelf enkel in de randstad begeeft. Miljoenen andere Nederlanders wonen niet in de randstad of komen er bijna nooit.
Dan niet jouw KPN, verhaal blijft hetzelfde.. Bedrijfsstrategie? Gewoon zo'n verouderd netwerk wat het allemaal niet aan kan bedoel je(is de enige reden dat ze geen onbeperkt aanbieden).En verslaafd, dat is nogal een bewering,.hier is de ADSL zo traag dat ik m'n telefoon geregeld als hotspot gebruik.En die 100Gb kost €65 bij KPN,dus je hebt maar 50Gb om geen belachelijk maandbedrag te hoeven betalen.
tjah, weer zo een subjectieve mening. de ene heeft meer ellende met tele2 en de andere weer met kpn. jij maakt van kpn een mercedes hier, terwijl iemand anders kpn net zo goed een mini kan benoemen. persoonlijk 0 problemen met tele2 in het binnenland en buitenland hier, maar dit wil niet zeggen dat tele2 per direct het beste is van allemaal.
Jouw mening is ook subjectief. Zijn we dus uit gediscussieerd ;). Maar prima dat jij Tele 2 een betere optie vindt. Ik zit bij de KPN en ben er zeer tevreden mee. Al helemaal met KPN compleet en gratis de eredivisie ;).
ik kwam niet met de vergelijking merces>mini, maar goed. op papier zie we een lagere bedrag bij tele2 unlimited als we bij de feiten blijven en niet bij onderbuikgevoelens. goddank dat ik geen interesses heb in extra pakketten. goed dat we beide tevreden zijn.

[Reactie gewijzigd door Farabi op 4 februari 2019 12:08]

Je reageert met een subjectieve mening. Daarnaast kun je wel aangeven dat de Tele 2 goedkoper is maar het feit blijft ook dat de KPN op andere punten meer kan bieden dan de Tele 2, waardoor je het niet enkel op een “prijsstelling” moet vergelijken.

de extra’s zoals in het buitenland van je bundel gebruik kunnen maken en het groter bereik, ook een reden kan zijn om een KPN abonnement te nemen. Daarnaast is het niet realistisch om daardoor te denken dat de KPN dezelfde prijzen zou moeten gaan hanteren als dat de Tele 2 het doet. Een organisatie dat ophoudt met bestaan in Nederland omdat het niet enkel om “prijzen” gaat.

[Reactie gewijzigd door -Willem- op 4 februari 2019 12:27]

lees eens mijn reactie waar jij op hebt gereageerd. ''vergelijken is wat iedereen doet als ze een nieuwe abonnement afnemen''. wat is hier subjectief aan? wil jij zeggen dat niemand dit doet en klakkeloos een abonnement gaan afsluiten?

kijk eens naar je eigen reactie eronder, dan zie je de subjectiviteit.

[Reactie gewijzigd door Farabi op 4 februari 2019 12:24]

Vergelijken is niet wat iedereen doet. Dat is namelijk een aanname, dus subjectief. Er zijn genoeg mensen die al jaren bij dezelfde provider zitten zonder ook maar enigszins gekeken te hebben wat een ander merk aanbiedt. Of omdat hun ouders dat merk al jaren in hun bezit hebben, zonder te vergelijken hetzelfde nemen.

Dus nee, kijk eens naar je reactie boven, dan zie je de subjectiviteit.
dat ze bij dezelfde provider zitten wil niet zeggen dat ze niet vergelijken :o maar goed, dit wordt een welles nietes verhaal. fijne dag verder.

[Reactie gewijzigd door Farabi op 4 februari 2019 12:33]

sinds 2 maanden gebruik ik tele2 unlimited en 0 problemen gehad in mijn regio. sterker nog, ik heb perfecte bereik.

[Reactie gewijzigd door Farabi op 4 februari 2019 11:25]

Ik heb Vodafone en mijn vrouw Tele2. Ik heb vrijwel nooit last van slecht bereik, zij soms, afhankelijk van het gebied waar je je bevindt. In NL bedoel ik dan, want in het buitenland is het schering en inslag. Sowieso koopt Tele2 geen 4G verbindingen in in het buitenland.

Maar goed, dat gaat natuurlijk anders worden nu Tele2 is overgenomen door T-Mobile.
Bij ons op het werk is het altijd ellende, zo erg dat de meeste accountmanagers bijv. met een prive toestel bellen met klanten. Deze maand gaan we goddank over.

Ik heb gewoon vrijwel nergens goed bereik, ergens achteraf vind ik dat niet zo erg, maar ook op de campus in Rotterdam of Utrecht, centrum Den Haag etc. zou ik verwachten dat er voldoende palen zouden staan.

Ik hoop voor de Tele2 klanten dat er snel gebruikt gemaakt kan worden van de complete infrastructuur van T-Mobile. Die hebben wel een goed netwerk.
Waarom zou dat anders worden nu T-Mobile ze heeft overgenomen?
Waarom zouden oud-Tele2 klanten louter op het Tele2 netwerk blijven?
Ligt er een beetje aan wat goedkoper is voor T-Mobile. Na hun beloften opnieuw te hebben doorgespit lijkt het er wel op dat ze alles op den duur gaan samenvoegen.
Door het samenvoegen van onze netwerken en onze klantenbestanden, krijgen we voldoende omvang om de strijd aan te gaan.
Door het T-Mobile netwerk uit te breiden met Tele2 masten en deze netwerken te bundelen bieden wij mobiele oplossingen voor klanten die wonen of werken in buitengebieden en de zogenaamde witte vlekken.
Dit klopt niet. Ik zit nu 2 jaar bij Tele2 en heb overal bereik. Reis regelmatig door Nederland en nooit een uitval gehad en beter bereik met 4G als dat ik met TMobile had in het Westland.
Ik zit privé bij KPN en zakelijk bij Tele2 (Voorheen ook KPN). Ik reis door heel Nederland en had toen wij zakelijk bij KPN zaten altijd en overal goed bereik en snel internet. Sinds wij over zijn op Tele2 is het alleen maar ellende, gesprekken die wegvallen, traag internet, slecht bereik binnen gebouwen.

De enige uitzondering is inderdaad het Westland.
Misschien moet je je SIM kaart een keer vervangen, kan namelijk ook een storing in de kaart zijn waardoor je "nergens bereik en/of veel uitval tijdens gesprekken" denkt te hebben.
Dat heb ik met KPN hier in midden Limburg, op het werk in Herkenbosch geen bereik en thuis ook niet.
Geen masten hier ivm de grens met Duitsland en Beligie.
Het is iets hoger wel. Als ik er even vanuit ga dat je alleen dit abonnement neemt als je de rest ook bij KPN hebt, anders is het sowieso te duur, dan kunnen we wel stellen dat je 100GB ook als "unlimited" kan zien. Je moet wel heel erg je best doen om daaroverheen te gaan in een normale situatie. Dan betaal je 6 euro meer per maand. Op zich heb ik het er wel voor over. Voor mij heeft KPN er in de afgelopen 4 jaar op mijn telefoon nog geen een keer uit gelegen en alle andere diensten werken ook goed. De meerprijs om alles bij 1 provider te hebben vindt k ook wel prima.

Puur mijn kijk op de abonnementen overigens. Maar toch wou ik het even delen omdat ik altijd hoor dat KPN te duur is. Voor kwaliteit vind ik het geen probleem wat extra's te betalen.
Maar is de kwaliteit van een voda/ziggo en een T-Mobile veel minder dan?

En wat is precies de meerwaarde om alles bij 1 provider te hebben als je precies de zelfde diensten los kan afnemen tegen een lagere prijs?
Maar is de kwaliteit van een voda/ziggo en een T-Mobile veel minder dan?
Geen idee, nog nooit Vodafone of Ziggo gehad. Kan ik geen uitspraak over doen. Vandaar dat ik zei dat het puur mijn kijk is op KPN.

En wat is precies de meerwaarde om alles bij 1 provider te hebben als je precies de zelfde diensten los kan afnemen tegen een lagere prijs?
Zodat je met 1 account over bij kan en/of wijzigen ipv meerdere accounts verspreid over meerdere websites.
oke maar wijzig je dan zo vaak iets tijdens je contractsduur dat het opweegt tegen een prijsvoordeel?

Ik bedoel het echt als serieuze vraag en niet om te bashen of bijdehand te doen maar hoor in zn algemeenheid altijd '' alles bij elkaar is lekker handig'' alleen ik zie het voordeel niet (dat kan aan mij liggen).

Als ik naar mij persoonlijk kijk heb ik tijdens mijn contractsduur van een aanbieder vaak maar 1 keer contact en dan met de vraag '' wat is de nieuwe aanbieding of hoe zeg ik op''
Goede vraag. Je krijgt bij KPN altijd verlengingskorting. Ik kan mij zomaar voorstellen dat dit bij de meeste providers zo is. Zoals ik hierboven al zei, ik heb nog nooit een andere provider gehad.

Bij mij was het eigenlijk simpel. Mijn vader had het internet, de telefonie en de televisie tijdens een verhuizing van KPN besteld. Voor mij was het, doordat ik een abonnement afsloot op dit al geregistreerde adres, een stuk goedkoper destijds. In de loop van tijd zit heel het huishouden bij KPN waar we nogal wat voordeel uit halen. Het is voor mij daarom niet heel gunstig om naar een andere provider te kijken.

Wellicht met wat goed speurwerk haal ik er voordeel uit ergens anders mijn mobiele abonnement af te sluiten, maar hier heb ik simpelweg geen interesse in. Alles heb ik onder één account, voor het hele huishouden. Aangezien ik nu degene ben in het huishouden die hier alles over bijhoud, is dit voor mij zo natuurlijk een stuk handiger.

[Reactie gewijzigd door Septimamus op 4 februari 2019 12:12]

Aanvullen met 1gb na die 5gb natuurlijk, ja het is erg hoog ben ik met je eens. I.c.m. KPN compleet is het wel aantrekkelijker (data delen enzo), maar zonder zou ik KPN in dit geval niet nemen.

Let wel op de hoogste bundels 100gb zonder verdubbeling en 200gb met verdubbeling kun je in de hele EU (elke bundel kun je vol verbruiken in de EU) gebruiken en de VS + Canada en dat op 4G.

Tele2 kun je in de meeste gevallen alleen 3G roamen en maar 12gb gebruiken (niet dat dit weinig is).

[Reactie gewijzigd door dutchnltweaker op 4 februari 2019 11:21]

Is wel duurder ja, zelfs met korting vanwege een Xs4all-abonnement.
Ligt het aan mij of zijn de prijzen gigantisch hoog vergeleken met Tele2? Bij Tele2 heb ik voor 25 euro per maand onbeperkt alles(5 Gig per dag).
5GB/dag is nog steeds niet onbeperkt. Het is wel een hoop als je daadwerkelijk 5GB/dag verbruikt, iets dat de meeste mensen zeer zeker niet doen.

En je vergelijkt nu specs met minder makkelijk te graderen punten, kwaliteit van het netwerk en service. Natuurlijk veranderen die over de jaren, maar jaren geleden zeer slechte ervaring met de 'service' van Tele2. Das niet zo problematisch als je niet afhankelijk bent van je mobiel, maar als je niet veel op kantoor bent en je mobiel je communicatie middel met de klant/opdrachtgever dan is een goede/snelle service best heel belangrijk.

De kwaliteit van het netwerk was in het verleden veel beter van KPN dan van de rest. Van de dekkingskaart van t-mobile klopt geen hout bv. 4g dekking op een aantal belangrijke plaatsen is er ook niet. Switchen van mast tot mast had t-mobile veel langer issues mee dan KPN. Natuurlijk zal daar over de jaren een hele hoop veranderd zijn, iedereen roept maar wat en alle providers maken mooie (loze) beloftes. Daar is geen onafhankelijk goede beoordeling mogelijk, zelfs de tests door bv. Tweakers.net zijn momentopnames van een paar selecte locaties. Het gaat ook om een stukje vertrouwen en daarmee gemoedsrust, in het geval van mobiel heb ik (veel) meer vertrouwen in een KPN dan in een t-mobile of een Tele2 op ervaring uit het verleden. In het verleden was het prijsverschil van KPN zo groot dat ik met mindere kwaliteit genoodzaakt was te doen, maar nu ik met KPN significant goedkoper uit ben dan met t-mobile stap ik direct over. Tele2 is (op basis van mijn ervaring uit het verleden) een minder goede keuze voor mij die zijn mobiel absoluut nodig heeft zakelijk.
5 GB waarbij je 'gratis' 1GB bij kan doen... Dus in theorie is het wel onbeperkt.
Maar daar staan wel wat extra diensten tegenover.

Dat vergeten een hoop mensen altijd.
Helaas is mijn ervaring met de KPN klantsenservice ook niet best. Daarnaast heb ik ook wel andere mensen horen morren. Het weegt iig niet op tegen de prijs die je er extra voor betaald. Bijvoorbeeld, ik heb zelf nu youfone, maakt gebruik van KPN netwerk. Nu al meerdere keren meegemaakt dat ik wel bereik heb, terwijl iemand van KPN naast me geen bereik heeft. Dat is toch beetje scheef. Vooral omdat ik 10 euro betaal voor 150 min/sms en 10gb.

Sowieso als ik kijk naar dit prijzenpakket slaan ze toch weer de plank mis. Ze hebben veel te grote gaten tussen de bundels. Na 2gb komt gelijk 5gb die ook echt weer 5 euro per maand duurder is. Ik vind dat nogal wat. 2gb is ongeveer wat ik in de maand gebruik, maar de stap naar 5 euro zou gewoon te duur zijn.
“Nu al meerdere keren meegemaakt dat ik wel bereik heb, terwijl iemand van KPN naast me geen bereik heeft. Dat is toch beetje scheef.”

Dat ligt dan aan het toestel. ;)
Zo kun je alles wegredeneren om je favoriete telco te verdedigen. ;)
Nou nee het is common sense. Het is allebei precies hetzelfde netwerk, dus als de een wel bereik heeft en de ander niet dan kan dat enkel aan het toestel liggen... Of de instellingen ervan. (eg: iemand heeft 4G uitgeschakeld en er is geen 3G bereik.) Er zit onderling tussen smartphones best wat verschil in hoe goed ze bereik hebben. Is een tijdje geleden een artikel over gepubliceerd hier. Soms per netwerk anders, zo was de iPhone de beste op KPN maar redelijk slecht op T-Mobile, terwijl Samsung op T-Mobile weer veel beter bereik had en minder op KPN.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 4 februari 2019 13:52]

Mijn toestel Galaxy S7 met Youfone wel bereik. Andere toestellen Galaxy S6 en IPhone 8 met KPN geen bereik. Zou best aan toestel kunnen liggen, maar lijkt me wel sterk gezien de samenstelling van de telefoons die dus geen bereik hebben.

[Reactie gewijzigd door metaalverf op 6 februari 2019 15:55]

Als je beide gebruik maakt van dezelfde mast dan moet je beiden bereik hebben. De mast staat op dezelfde plaats. Dit is een telefoon probleem en als het dezelfde toestel is dan kan het zelfs een software issue zijn.

Youfone koopt gewoon in netzoals ze dat doen met internet. Ze gebruiken weliswaar een modem van KPN, maar daarnaast voor tv een soort android kastje. Ze gebruiken daarnaast hun eigen netwerkcode en moeten zelf issues oplossen met netwerkbeheer.

[Reactie gewijzigd door Noresponse op 4 februari 2019 14:27]

Als een hoop mensen dat altijd vergeten, zullen het wel geen interessante diensten zijn O-)
Unlimited Only zonder addertjes; Gebruik je ...... tot helemaal Unlimited in Nederland en de EU. En Unlimited is bij Tele2 in Nederland écht onbeperkt. Trek het internet dus gerust he-le-maal leeg. Bij gebruik van meer dan 5GB per dagen vragen we je wel om een BundelBooster te activeren zodat we de kwaliteit van het netwerk kunnen garanderen. Maar daarna kun je zonder zorgen weer verder surfen! Besef je je ..... Handiggg!
Bron: Tele2.nl
Vergeet niet dat die bundelbooster GRATIS is (nogmaals 5gb). Dit is om geautomatiseerde misbruik te voorkomen (alhoewel ik zelf wel weet dat dat makkelijk te omzeilen is). Je kunt officieel een onbeperkt aantal keer die SMS opnieuw sturen om je data limiet voor die dag weer te resetten naar "nog eens" 5 GB.

[Reactie gewijzigd door grasmanek94 op 4 februari 2019 11:21]

En maandelijks een email of je wil minderen omdat je wel heel veel data verbruikt.
en dan gooien ze je in de EU op brakke 3G verbindingen. Nee dankje ik blijf lekker bij T-Mobile. Goedkoop is vaker duurkoop. :D
KPN zou een keer met prijzen moeten komen die een beetje in de buurt zit van de concurrent...

Voorbeeld bij T-Mobile:
Onbeperkt bellen + Onbeperkt data + EU/USA 14GB = €60,-
Onbeperkt bellen + Onbeperkt data + EU 14GB = €35,-

En laat staan Tele2...

[Reactie gewijzigd door zazadanger68 op 4 februari 2019 11:16]

Volgens mij moeten ze helemaal niks.
Met KPN Compleet er bij heb ik nu een abbo waar ik minder betaal dan bij de concurrent (met 20GB data). Ruim voldoende voor mij en zonder naar zo'n budget provider te gaan ook de goedkoopste. Die premium ten opzichte van een virtuele provider betaal ik wel voor overal een goede verbinding (slechte ervaringen met de rest ook).
T-Mobile heeft het betere netwerk en over het algemeen lagere prijzen, daar is dus weinig budget aan…

[Reactie gewijzigd door Blizz op 4 februari 2019 13:15]

Anoniem: 315662
@Blizz4 februari 2019 13:15
T-Mobile netwerk is voor mij persoonlijk altijd slechter geweest en de prijzen, als je leest wat ik zeg, zijn hoger dan wat ik bij KPN betaal.
Zoals ik al eerder schreef, de grootste abonnementen van KPN 100gb en 200gb (verdubbeling) kun je in de hele EU verbruiken en de VS (USA) + Canada voor ongeveer 60 euro.

Dus ze kunnen op dat vlak zeker wel concurreren met T-Mobile, misschien geen onbeperkt maar 200gb is wel erg veel.
31 euro voor onbeperkt bellen en 100GB internet valt toch ook wel mee?
Wat ik ook doe ik krijg mijn 10GB niet op, voor mij voelt dit al onbeperkt.

Is het niet zo dat "onbeperkt" niet echt onbeperkt is?
Anoniem: 706671
4 februari 2019 11:31
Is het iemand al opgevallen dat de kpn compleet met 200 GB goedkoper is in combinatie met onbeperkt bellen/smsen dan tegenover 300/300?

Beetje scheve marktpositie dan?

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 706671 op 4 februari 2019 11:32]

Ze zijn ongewisseld, onbeperkt is altijd €2 duurder dan beperkt, ongeacht je abonnementsvorm.

@Xtuv

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 4 februari 2019 11:44]

Whoops. Gefikst :)
Is mij ook opgevallen. Tweakers heeft het echter verkeerd overgenomen. Op de KPN website staat namelijk 200gb inclusief Compleet met onbeperkt min/sms voor €60 en 300min/sms voor €58.

Enige verschil tussen geen of wel Compleeg is €5 korting en verdubbeling van data. Dat geeft dus ook aan dat Tweakers het verkeerd heeft verwerkt in hun tabel.
Ik ben de afgelopen jaren trouw aan KPN geweest maar stap zodra ik kan over. Ik reis veel en T-mobile of Vodafone hebben veel betere internationale deals. Erg jammer.

[Reactie gewijzigd door M_Rodrigues op 4 februari 2019 17:10]

Huh? Ik ben benieuwd hoe je tot die conclusie komt en welke constructie dat is. Als ik kijk biedt T-Mobile juist veel slechtere internationale deals.

Voorbeelden:
T-Mobile: max. 120 minuten vanuit NL naar EU.
KPN: Hele bundel, dus onbeperkt in NL is ook onbeperkt vanuit NL->EU en binnen EU.
T-Mobile: maximaal 12GB over de grens.
KPN: Zelfde als thuis, dus tot maximaal 200GB over de grens; daarna 64KBit onbeperkt.
Zelfs de VS bundels van KPN zijn veel goedkoper dan T-Mobile.

Hoe krijg jij T-Mobile goedkoper dan? Daar ben ik wel in geïnteresseerd om het te overwegen. :)
Ik zit veel in de US. Je kan bij mobile flat fee je abbo onbeperkt uitbreiden naar de US en je hebt gratis wifi in het vliegtuig bij Delta wat onderdeel is van Skyteam / KLM Air France.

EDIT: Ik zie nu in tweede instantie dat je beweert dat de bundels voor de US goedkoper zijn bij KPN dan bij T-Mobile. Tja, dat kan misschien gelden voor bundels (dat weet ik niet, niet onderzocht) maar ik vind de bundel deal die KPN me aanbood in de US werkelijk belachelijk: 100mb, Minuten of smashes voor 9,99 euro. Dat kan je niet serieus menen. Dat is een belachelijk slechte deal.

[Reactie gewijzigd door M_Rodrigues op 4 februari 2019 13:01]

Wat kost dat als ik vragen mag? :)
Bij KPN is het €55 a €60 per maand voor 200GB data en onbeperkt bellen (in EU/VS/Canada).
Is dat nieuw? Ik heb gebeld met KPN 4.5 maanden geleden om een dergelijke deal te bespreken maar die was niet beschikbaar.
Voor deze prijs is dat sinds vandaag nieuw ja, eerst was het met compleet 100GB voor €73 oid of 50GB voor €78 zonder compleet. (Tenzij je er nog een deal uit kon slepen, soms valt er een beetje te onderhandelen)

Zonder compleet is die 200GB die ik net noemde ook “slechts” 100GB voor €65 trouwens.
Toch zou ik alsnog voor T-Mobile gaan, mijn partner had vorig jaar KPN en ik T-Mobile Unlimited, had VS erbij aangezet en voor haar een KPN bundel genomen zoals @M_Rodrigues aangeeft, echter de kwaliteit en snelheid van het netwerk bij mijn telefoon (allebei zelfde toestel) was gewoon beter. Bij mij zat ik op het US T-Mobile netwerk, leek gewoon uncapped, snelheden varieerden uiteraard. Bij de KPN 'leek' het capped en zat het op verschillende netwerken te roamen.

Dus al met al, als het om de VS gaat, zou ik absoluut T-Mobile nemen boven KPN. (Even los van de KPN Compleet)

[Reactie gewijzigd door slijkie op 4 februari 2019 14:39]

Juist niet, in Buitenland krijg je ongeveer 10GB bij TM en Vodafone , bij KPN de hele bundel...
Zwitserland valt bij KPN wel binnen de bundel...
Bellen van NL naar EU bij KPN binnen de bundel...
We hebben het vooral over kosten buiten Europa...
Alles onbeperkt voor 30 euro per maand bij T-Mobile. Beter kun je niet krijgen geloof ik
Alles onbeperkt binnen NL, naar NL*
Tele2 is toch €26 voor alles onbeperkt?
Daar wordt het toch afgeknepen na een bepaald aantal MB's, dacht ik?
Zelfde als T-Mobile volgens mij, na de eerste x GB op een dag moet je een gratis extra bundel aanvragen voor elke volgende 1GB geloof ik.
-edit- elke volgende 5GB blijkbaar als ik kijk naar andere reacties.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 4 februari 2019 13:55]

Tele2 ook, maar de T-Mobile/Tele2 gebruikers over de 200gb gaan als ze willen, over de 1 TB indien gewenst. KPN niet.
Heb ik natuurlijk weer net verlengd, en dan ook nog eens voor twee jaar...

Laatste tijd is het niet erg goed gesteld met KPN. Thuis internet is best onstabiel, mobiel is relatief duur (zeker als je de Compleet korting weghaalt).
Als je echt net heb verlengd kun je volgens mij binnen 2 weken ontbinden. En bellen via de opzeglijn levert ook extra korting op meestal. :)
Nee, t is net wat langer helaas.
Je mag 1x per maand wisselen van bundel. Dus over nog eens 14 dagen oid kan je als t goed is om. Moet je ff navragen dan en of alle kortingen blijven staan (als t goed is wel), maar pas als er 31 dagen voorbij zijn.
Hij wisselt dan binnen zijn huidige propositie, hij kan niet over naar de nieuwe prijsstelling tot dat hij opnieuw verlengd.
28,50 voor T-Mobile unlimited met Klantvoordeel blijft interessanter voor mij. Alleen de EU data is wel lekker met 200GB combinatie (of is dat dan 100GB in de EU? Vaak telt de gratis data niet mee in de EU. Dat is bij Vodafone in ieder geval zo.)
Nee je mag dan de gehele 200GB verstoken. Overigens is die bundel ook geldig in de VS en vanuit NL bellen naar VS/Canada is ook inbegrepen.
Ik snap wel dat ze graag voordelen aanbieden aan mensen met een compleet pakket, maar de verschillen in prijzen en databundels zijn wel erg groot. Voor een student die gebruikt maakt van iemands anders internet, maar wel graag een grotere bundel wilt, wordt het wel allemaal erg duur. Vooral ook na het verdwijnen van Telfort, waar je voor 18 euro p/m al 10 Gb kon krijgen, zonder alles in 1 bundel.
Bij Ziggo + Vodafone gaat het om het adres.
Dan krijg je dus gewoon bundel korting.
Zit je met Vodafone Red op onbeperkt bellen en 6GB voor €19

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee