No Man's Sky krijgt crossplay-ondersteuning en wordt onderdeel van Game Pass

No Man's Sky krijgt vanaf donderdag ondersteuning voor crossplay. Dat betekent dat spelers gezamenlijk de wereld kunnen verkennen, zonder dat het nog uitmaakt op welk platform ze de ruimteoverlevingsgame spelen. Ook wordt de game onderdeel van Microsofts Game Pass.

Door de toevoeging van crossplay kunnen spelers op de pc, Xbox One en PlayStation 4 No Man's Sky met elkaar spelen; dat geldt ook voor de versie op GOG en de vr-variant van het spel. No Man's Sky komt vanaf donderdag ook beschikbaar in de Microsoft Store en wordt dan tevens onderdeel van de Game Pass voor de Xbox One en Windows 10, waarmee de game gratis speelbaar wordt voor abonnees van dit game-abonnement van Microsoft.

Volgens Hello Games is er heel veel werk gaan zitten in de onderliggende technologie en de systemen om dit mogelijk te maken. Zo is bijvoorbeeld de backend van het netwerk vervangen. Spelers die op meerdere platforms spelen, kunnen vooraf, maar ook in-game een groep vormen. Aan de hand van iconen is in het spel zichtbaar op welk platform spelers zitten. Naar eigen zeggen heeft de ontwikkelaar hier in de afgelopen zes maanden aan gewerkt.

De update die crossplay toevoegt bevat ook een aantal andere vernieuwingen en verbeteringen, zoals een nieuw scherm om in-gamevrienden weer te geven en te beheren, het weergeven van het lichaam van de speler in de vr-versie, het automatisch uitschrijven en/of vertalen van voice chat en een eenvoudige optie om een speler waarmee je in het spel praat uit te nodigen voor een groep.

Door Joris Jansen

Redacteur

10-06-2020 • 16:19

42 Linkedin

Reacties (46)

46
46
30
3
0
15
Wijzig sortering
Ik zou het fijn vinden als ze co-op in het algemeen wat zouden verbeteren qua beleving. Ik heb het een tijd co-op gespeeld maar het voelde heel erg alsof je samen speelt, maar niet echt samen bezig bent met dezelfde doelen.

Dit komt vooral omdat eigenlijk niets gesynchroniseerd wordt tussen verschillende spelers, wat vooral bij missies en dergelijke erg vervelend is omdat je op die manier steeds verder uit elkaar komt te lopen qua voortgang.

Goed dat ze cross-platformondersteuning toevoegen maar ik zou toch nog graag de algehele multiplayerervaring verbeterd zien worden zodat het echt als co-op voelt en niet als vrienden die hetzelfde spel spelen maar gewoon apart spelen.
No Man's Sky was dan ook nooit bedoeld om echt "samen" te spelen. Zelfs in het begin zei Sean Murray dat het echt de belevenis is van het vinden van mensen.

Dat hebben ze met de Beyond update eindelijk waar kunnen maken, maar de echte "co-op" was nooit de bedoeling van het spel.
❤ Beoordeel mijn jonge geschoren kutje alsjeblieft - https://foto013756872.imgfast.pw
Het is een spel waar je nadat je het hoofdverhaal hebt afgerond, zelf je doelen stelt. Dus als je dan samen speelt, werk je toch gezamenlijk naar het behalen van het specifieke doel toe?
Waar wordt dit allemaal van betaald? Game doet voor zo ver ik weet niet aan betaalde updates of dlc?
Gewone sales van een ijzersterke game (nu iig). Weet je wel, zoals het vroeger ging.
Ijzersterk?
Het was een uiterst belabberde game. En na tig updates is het eindelijk speelbaar en enigzins vermakend geworden. Er is niks sterks aan. Sorry.
Dat neemt niet weg dat de game nog steeds vrij leeg en doelloos is. Leuk hoor dat je een zooitje schepen op missie kan sturen, maar het heeft verder niets om het lijf. Ja, je krijgt wanneer ze terugkomen geld en items.
Het spel wordt nog steeds geplaagd door grote hoeveelheden bugs en glitches. Ze hebben na de laatste update wel de crashes aangepakt gelukkig.
Maar... Na 350 uur (in twee playthroughs) heb ik het wel gehad. Atlas missie uitgespeeld, ander universum gecreëerd. Maar weer hetzelfde. En nu kan ik naar het centrum van de melkweg gaan. En dan? Er is gewoon geen bal te doen in het spel, behalve de eindeloze grind...

@NLxAROSA: Ik snap je punt. Maar dit is wel over een periode van inmiddels wat, 4 jaar?
In het begin heb ik flink doorgespeeld, omdat je natuurlijk je schip kan uitbreiden, en de missies kan doen. En daarna.... Weinig.
Ik heb het spel na elke grote update weer even gespeeld. En ben zelfs een keer enthousiast opnieuw begonnen. Mede door Corona-te-veel-vrije-tijd. Met daarna het besef: Waar ben ik mee bezig?

[Reactie gewijzigd door Nyarlathotep op 10 juni 2020 23:41]

350 uur spelen en zeggen dat er niks te doen is klinkt toch een beetje als je hele bord leeg eten en dan zeggen dat het heel smerig was.
“Na 350 uur (in twee playthroughs)..”
“Het was een uiterst belabberde game.“

Het was even doorbijten, of wat? :+
Omgerekend 0.17cent/uur..

Je mag een spel ook gewoon leuk of ‘OK’ vinden hoor?
Niet alles hoeft een AAA top seller te worden.
Klagen is een natuurlijk een nationaal Hollands dingetje, maar je kan ook overdrijven.

NMS sprak ontzettend veel mensen aan, het was/is een prima spel, maar het kon veel meer zijn.
En daar zijn ze nog steeds mee bezig om dat er van te maken, voor hetzelfde bedrag.
Denk dat je blij moet zijn met de aanhoudende tijd en energie dat het bedrijf er nog in steekt. De meeste gamestudios kotsen een spel uit, pakken het geld, en laten alle interesse en support vallen zodra het kan.
Dit dus. Blijft voor mij één van de meest teleurstellende releases in mijn "game-carrière". De manier waarop dit gelopen is is echt schandalig. Zoveel jaar later heb ik de VR add-on nog eens geprobeerd en die was echt waardeloos. Zielloos, net zoals de rest van het spel. Ik begrijp ook niet dat mensen dit nog goed kunnen praten (tenzij je het nu gekocht hebt voor €5 zonder voorkennis misschien). "Ja maar ze brengen nog altijd gratis content uit" - Jah, da's dan ook wel het minste wat ze konden doen voor een mediocre indie-game-at-best die €60 geprijsd was. Van mij krijgt Sean Murray NOOIT nog een cent.
350 uur is zat, waar loop je dan nog over te zeuren. Dan wordt het ook hoog tijd dat je eens wat anders nuttigs gaat doen. Echt 0,0 recht van spreken.

[Reactie gewijzigd door dezwarteziel op 11 juni 2020 18:55]

Wellicht ook als investering voor een bekende naam en de verwachte toekomstige inkomsten uit een mogelijke sequel.

EA/Bioware zou hier goed van kunnen leren mochten zij ooit een Anthem 2 overwegen.
Die was ik even vergeten, dankjewel! :+

Zoals dat inderdaad; echter dan wel met wat meer transparantie en/of updates.
Zie deze lijst aan verbeteringen die bij NMS zijn doorgevoerd:
https://www.nomanssky.com...cli_action=1591858762.336
Een ander mooi voorbeeld is Sea of Thieves. Deze krijgt elke maand nieuwe content en heeft nu ook dagelijkse challenges. Er wordt erg goed naar de community geluisterd en er zijn wekelijke testbuilds waaraan mensen kunnen meedoen en feedback geven.
Is het bij normale software dan zo raar dat als je het koopt, er even later een update van verschijnt met wat nieuwe functies? Antwoord: nee, dat is niet raar. Dat is heel normaal zelfs.

Waarom zou dat bij games niet kunnen?

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 10 juni 2020 19:13]

Anoniem: 599181
@_Thanatos_10 juni 2020 20:03
Omdat games de laatste jaren serieus uitgemelkt worden, betaalde dlc, lootboxes, betaalde skins, betalen voor servers,... Het is tegenwoordig raar om gratis dingen te krijgen zonder dat er iets achter zit.
Ik begrijp niet waarom dat alléén bij games het geval is. Alle andere software, of je het nou koopt of huurt, krijgt gewoon updates. En ook belangrijk: er wordt naar de gebruikers geluisterd. Als gamers een bepaald iets willen in een game, geeft de developer ze feitelijk de vinger. Hoe kan dat?

Waarom zou Valve geen HL3 maken? Hun trouwe gebruikers willen dat. Doe het dan gewoon. WTF zeg. Fucking luisteren naar je klanten.

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 11 juni 2020 19:01]

Naja. Dit was vroeger de standaard. Maar we leven inmiddels een tijdperk dat bestaat uit dlc en abonnementsdiensten. Ook voor software. Maar de game heeft blijkbaar veel beter verkocht dan ik dacht. In dat opzicht alleen maar prijzenswaardig dat dat updates nog komen.
Waar wordt dit allemaal van betaald? Game doet voor zo ver ik weet niet aan betaalde updates of dlc?
Wellicht stimuleert het aankopen door continue het goede nieuws wat ze uitbrengen op het gebied van updates. Daarnaast kan het wellicht gebruikt worden om ideeën uit te brengen en te testen om dit vervolgens naar een volgende game mee te kunnen brengen?

Een ding is zeker, ze hebben een goede reputatie na zo'n extreem slechte launch opgebouwd wat de indruk geeft dat ze geleerd hebben van hun fouten... wat weer het vertrouwen doet toenemen om evt. een opvolger te gaan aanschaffen.

Overigens, zie ik dit artikel https://www.pcgamesinside...00-between-2016-and-2018/ voorbij komen waaruit blijkt dat best goed hebben geboerd de afgelopen jaren (althans 2016 -2018).
Het spel verkoopt nog steeds best goed, als ik dit interview met Kotaku (09/2019) mag geloven:
No Man’s Sky has flourished in recent years, rising in regard through the 2017 Atlas Rises update and 2018’s No Man’s Sky Next. While he won’t release sales figures, Murray said that “last year we sold the kind of numbers a AAA game would be happy with at launch,” using the industry jargon for big budget games.
Ook dit interview met Gamesindustry.biz (06/2019) suggereert hetzelfde:
"We have been lucky and privileged enough to have made one of the best-selling new IPs of recent history, of the current generation of consoles, and to achieve that in year one but also see high numbers in years two and three. It's a pretty unique situation to put out an update and have a few million people playing it on the day it releases. That's nice, and I would never take that for granted, but it's been hard fought for as well."
Naast het financiële succes rond de launch (los van de reputatiehit die het spel toen heeft opgedaan), klinkt het dus alsof de updates ook voor nieuwe verkopen gezorgd hebben met een lange sales tail.

[Reactie gewijzigd door JackAvery op 10 juni 2020 16:36]

Nou, de vanilla game werd als AAA in de markt gezet (qua prijs en marketing) en bleek gewoon een redelijk uitgekleed indie concept te bevatten. Dat is daarna pas compleet gemaakt.

Men heeft dus steeds met een vrij klein team kunnen werken, en ook als je kijkt naar wat men met assets doet en de manier waarop de game is gebouwd, dan is het niet goed voor te stellen dat er torenhoge ontwikkelkosten aan zitten. Vrijwel alles wordt on the fly gegenereerd, dus je maakt wat basis assets en de game/algoritme doet de rest.
GamePass zal ze ook wel weer wat opleveren natuurlijk.
NMS heeft _enorm_ goed verkocht bij launch. Ondanks dat het uiteindelijk wat tegenviel. Het was nog steeds een relatief goedkope indy-game. Hun cash reserves zijn dus echt heel groot voor zo'n kleine indy-studio.

Daarnaast is Hello Games nog steeds een relatief kleine studio (ongeveer 25 man) en kunnen ze met de resources uit de launch dus nog lang doorontwikkelen. De goede publiciteit sindsdien heeft daarnaast voor nog extra sales gezorgd.

Ook hebben ze inmiddels The Last Campfire uitgebracht en zullen ze vast achter de schermen met nog wel nieuwe projecten bezig zijn.

[Reactie gewijzigd door Bosmonster op 10 juni 2020 16:49]

Het was € 60 bij release. noem ik niet perse goedkope indy-game.

Dat gezegd vindt ik het ontzettend goed van ze dat ze het alsnog hebben afgemaakt en dat is weer een voorbeeld waarom je games niet vroeg tijdig moet uitgeven omdat de publisher zijn geld wil
Goedkoop om te produceren. Niet om te kopen...
Hebben flink verdient tijdens release voordat mensen er achter kwamen dat het nog niet klaar was voor release.
No man sky is toch wel een van de grootste redemption stories uit de gamegeschiedenis.
Geef ik je groot gelijk in, ze doen echt hun best om er wat van te maken. De VR ervaring schijnt ook ontzettend goed te zijn.
Zeker weten! Alhoewel NMS het enige spel in VR is dat mij misselijk weet te maken. In DCS: World waar je ook rondvliegt heb ik er geen last van.
Ik heb NMS een uurtje als pancake game gespeeld en zo'n twintig uur in VR, tot ik bij een bug kwam waardoor ik mn missies niet meer kon afronden (dit is inmiddels waarschijnlijk gefixed). Echt een VR topper inderdaad.
Echt serieus, voor een goede video over de hele sage: The Engoodening of No Man's Sky
Ik heb deze game sinds de launch en was toen enorm teleurgesteld, ik heb het tijdens een review toen ook helemaal onderuit gehaald. Maar het moet gezegd worden dat ze zich helemaal herpakt hebben. Wat hen siert.
Wat ik niet terug kan vinden is of hiermee ook cross-save mogelijk wordt gemaakt. Ik heb de game op de PS4 gespeeld (PSVR) maar zou em ook op mn PC willen spelen en dmv Crossplay met Xbox/PS vrienden. Maar ik heb geen zin om helemaal opnieuw te beginnen.
Dat zou een feature zijn die heel veel mensen willen en lijkt mij dat dit dan ook expliciet benoemd zou zijn.. dus ik vrees van niet. Maar goed, crossplay lijkt mij wel een stap in de goede richting. Wat ik me wel afvraag: Zoals ik het begrepen heeft heeft elk platform zijn eigen 'universe instance' (waar ook alle discoveries etc in worden geregistreerd).

Dus met crossplay verwacht ik eigenlijk dat spelers 'op bezoek kunnen' in de andere instances (Steam/windows, Xbox, Playstation), en niet dat men allemaal in een gezamenlijke universe zit.
Wel gaaf dat ze na zo een ruwe start toch zoveel investeren in deze game. Ik was heel erg teleurgesteld met het eindproduct initieel. Maar ga het denk ik toch weer eens installeren binnenkort! :-)
Hoe gaan ze om met het feit dat spelers in elke afgezonderde servers wellicht op dezelfde planeet zijn geweest en daar de wereld hebben bewerkt of hebben gebouwd? Want dan gaan toch dingen overschrijven? Of wordt aan de hand van een host bepaald wat de andere speler ziet?
Maar is het ook in VR op de Gamepass voor Windows 10?
Daar ben ik ook benieuwd naar. Zat geloof ik een of andere beveiliging op die store die het onmogelijk maakt steamvr of oculus te gebruiken.
Waarom is crossplay eigenlijk een ding?

Waarom kunnen de verschillende consoles en pc niet gewoon met dezelfde server communiceren? Wat is er precies moeilijk of bijzonder aan dat dat nu dus wel gebeurt?
Toch wel nieuwsgierig dan. De consoles hebben kleinere servers dan de pc toch? De Nexus kan op de pc volgens mij rond de 30 spelers aan, op de consoles 12. Hoe gaan ze dat doen? Hopelijk grotere servers voor de consoles . ^^
Nice! Dan ga ik hem met gamepass toch nog eens een kans geven.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee