No Man's Sky krijgt gratis uitbreiding waarbij spelers samen op expeditie gaan

De game No Man's Sky krijgt een nieuwe gratis update: Expeditions. De uitbreiding voegt een nieuwe gamemode toe, een nieuwe hud en UI, en verschillende quality of life-verbeteringen. In de nieuwe gamemodus moeten spelers samenwerken om tijdsgebonden beloningen te verdienen.

In Expeditions starten spelers allemaal op dezelfde planeet om vervolgens samen op expedities te gaan naar andere planeten. Elk kwartaal komt er een nieuwe expeditie uit die spelers op pad sturen door het universum vanaf een vast punt, met een volledig nieuw en willekeurig personage. De gemeenschap moet daarbij samenwerken om een serie beloningen vrij te spelen en nieuwe planeten te ontdekken. De lengte van elke expeditie is verschillend maar ze zijn tijdsgebonden. Na die tijd kunnen mijlpalen en beloningen niet meer vrijgespeeld worden.

De uitbreiding komt met vernieuwde ruimteschepen. Ook krijgt de game Twitch Drop-ondersteuning met unieke in-game beloningen voor spelers die No Man's Sky op Twitch kijken, zoals unieke outfits voor personages, emotes, onderdelen voor ruimtebases, decoratie voor ruimteschepen, unieke schepen en multitools. Daarnaast zitten er in de uitbreiding een expeditieplanner en nieuwe vijanden, waaronder Titanfall Walkers. Ook zijn de missies die spelers krijgen van mission agents aan boord van ruimtestations vernieuwd.

Bovendien krijgt het spel met de uitbreiding een aantal kwaliteitsverbeteringen. Zo krijgt de galaxy map een modus voor mensen die kleurenblind zijn, wordt text chat en pinning verbeterd en worden sentinels opnieuw gebalanceerd. En elk weekend zijn er unieke weekend event missions. Ook kunnen spelers vanaf Space Anomaly met een snelmenu van ruimteschip wisselen en zijn recepten opnieuw gebalanceerd zodat de game een minder grote grind is.

No Man's Sky kwam in 2016 uit. Aanvankelijk werd de game niet goed ontvangen, maar sindsdien heeft ontwikkelaar Hello Games de game aanzienlijk verbeterd. Zo werd onlangs nog een Companion-update aangekondigd waarbij spelers huisdieren kunnen temmen.

Door Stephan Vegelien

Redacteur

31-03-2021 • 17:14

51 Linkedin

Submitter: jarco5000

Reacties (51)

Wijzig sortering
Ze hebben toch veel goedgemaakt zo te zien, terwijl ze in het begin veel mensen teleur hebben gesteld "door valse beloftes te maken". De recensies zijn al een tijdje van heel negatief (in het begin) naar heel positief geëvolueerd. Als het nog wat zakt in prijs denk ik het zelf aan te schaffen.
Kijk anders deze video van Internet Historian: https://www.youtube.com/watch?v=O5BJVO3PDeQ geeft goed aan wat er verkeerd ging, hoe dat kwam en hoe de studio hun reputatie weer goed heeft gemaakt.
16 reclameblokken in dat ding.
Damn. Kabel is nog niet eens zo erg.
Een beetje tweaker heeft toch een addblocker draaien? Ik heb geen last van reclames hierdoor.
Een beetje Tweaker weet dat zonder reclame of andere inkomsten er niets te tweaken valt.
Een beetje tweaker weet ook wel dat 16 reclameblokken irritatie opleveren.
Ja, maar uBlock Origin en mijn Pihole slaan de reclameblokken de video zelf over zo te zien.
Youtube Vanced op Android, Adblock op de PC en je wilt nooit meer zonder.
Behalve dan dat ik met YouTube vanced vaak shorts niet kan afspelen.
Welke versie gebruik je? Bij mij nog geen problemen gehad met Shorts, al zit ik wel op 15.43.x omdat versie 16 bij sommige gebruikers waaronder mijzelf haperingen vertoonde.
Ik merk met Vanced dat YT bij sommige video's om leeftijd verificaties vraagt ook al is mijn Google account "oud genoeg". Heb jij hier een trucje voor?
Koop YouTube premium met een VPN vanuit india.
Kost het je anderhalve euro per maand.
En dan komen ze daar achter, POEF, Da's pech, Account weg!

Een VPN is om je netwerkverkeer te encrypten en niet om je locatie te spoofen. Dat is tegen ToS van zo'n beetje elk Streaming platform.
Ohh nee, mijn Google/YouTube account is dan weg. /s

Anyway, ik doet dit al een jaar en gaat best prima.
Wanneer je niet alleen kijkt maar ook content uploadt, is dat natuurlijk wel een ding. Heb het één keer mee mogen maken, maar dan vanwege content claims en je bent gewoon klaar met je hobby. Zie maar weer eens je oude plek in de rankings te krijgen.
Mja die "valse beloftes" zijn grotendeels de schuld van de media geweest.

Het spel was origineel verzonnen als simpele walking simulator.

Doordat de media geheel andere verwachtingen heeft geschapen, werd bij release pas duidelijk bij veel fans dat die verwachtingen niet in de buurt van de realiteit waren.

Natuurlijk zijn er veel dingen fout gegaan, maar de schuld daarvan ligt zeker niet alleen bij de ontwikkelaars. Zo zie je dat ze wel hart voor hun spel hebben, en al jaaren lang steeds meer content uitbrengen.

Zo is inmiddels ook wel duidelijk dat ze afgestapt zijn van het originele idee van het spel, en gewoon veel meer content toe aan het voegen zijn om zo meer mensen blij te maken - en "omdat het kan". Ze hebben zo veel verkocht dat er gewoon budget voor is.
Sorry maar da's niet waar. Sean Murray was de aanstichter door dingen te beloven die niet waar te maken waren. Nu kunnen we zeggen dat hij de intenties op de goede plek heeft zitten maar wat mediatraining had kunnen voorkomen dat hij dingen zou zeggen die hij niet direct kon waarmaken.
Ik was erg gehyped over het product maar als volwassene weet je dat er teveel dingen te mooi waren om waar te zijn of gewoonweg niets zouden voorstellen. Dus ik heb uiteindelijk mijn koop uitgesteld, daarbij doe ik ook niet aan pre-orders, wat ook weer met Cyberpunk een goede strategie blijkt te zijn. Ik denk nu dat het op een niveau zit waar initieel mijn verwachtingen op waren gezet. Ga eens een aanschaf overwegen

[Reactie gewijzigd door Zwarte_os op 31 maart 2021 17:38]

Ik snap je punt, maar ik vind de game vaak toch nog erg simplistisch. Er zijn meer dingen te doen, maar komen vaak op hetzelfde neer met helaas weinig diepgang. Al heb ik de expeditions nog niet getest overigens. Dat gezegd hebbende, zelfs met weinig diepgang, als je de game nog niet gespeeld hebt zal je er wel wat uren plezier uit halen denk ik.
Deel je mening niet. Games hebben geen diepgangen daarbij zijn wij steeds meer verwend geraakt. Wij willen games hebben die onze realiteit overstijgen en meer plezier verschaffen wat gewoon niet mogelijk is. Terug naar NMS het spel is goed genoeg om op z’n minst een jaartje plezier mee te hebben.
Vrij land. Als hij z'n mening wil delen, dan doet ie dat.

Dat gezegd hebbende, ik ben het met je eens dat NMS van een flop naar een top is gegaan. Ik heb er veeeel uren in gestoken zonder spijt.

Kan Bethesda ook wat van leren na hun FO76 flop. De game is nog steeds buggy af, ondanks het toevoegeb van NPC's (welkome toevoeging)
Misschien verstaan wij iets anders onder diepgang. Ik vind vrij veel taken in de game eendimensionaal omdat je bijvoorbeeld wel beter in iets wordt maar niet zozeer nieuwe dingen er mee kan of er is weinig tot geen interactie met andere systemen. Even snel een voorbeeld wat ik dan wel diepgang vind is in aRPG's dat je gear + skills met elkaar interacten, je vervolgens op mob type en de skills daarvan op wilt letten en soms ook nog interactie hebt met het level door bijvoorbeeld events of buffs te timen of juist skippen.

Desalniettemin komen we tot dezelfde conclusie voor deze game: zeker het checken waard tegenwoordig.
Niet alleen de media hoor. Ook doordat Hello Games zelf (Sean Murray) op alles ja zei en ook heel erg gehyped zei dat alles mogelijk is en nergens nee tegen zei. Dat schept ook wel een beeld.
Pardon? Volgens mij praten we hier eerder over een typische sales man of wellicht eerder product management. Maar zeker geen software developer want die weet hoeveel werk het is. De vraag is of hij/zij kritisch durft te zijn maar zal zeker uit zichzelf niet meer beloven dan strikt noodzakelijk...
Maar hij was een Software dev

Albeit zonder enige media training.
Oke, maar ik viel meer over het woord "Typisch" en dat vind ik niet kloppen.
Je klinkt als een typisch iemand die niets weet van software developers en/of development. Gewoon een aanname uiteraard, maar gebaseerd op je vrij onzinnige opmerking.
Via Xbox gamepass ook te spelen! Dus hoeft niet duur te zijn.
Zelf ook een tijdje gespeeld maar je wordt het moe. Door de procedurele generatie lijkt op een gegeven moment alles op mekaar. Er zijn andere dingen te doen dan op ontdekkingsreizen gaan en omhoog te klimmen in de Tech-tree maar ik vind het persoonlijk allemaal net niet goed genoeg uitgewerkt om lang genoeg mijn aandacht vast te houden. Misschien is het voor jou anders en ik hoop dat deze nieuwe update wat verschil brengt maar het zal voor mij geen reden zijn het spel opnieuw te installeren.
Dit dus! Ik heb precies hetzelfde. Ik zou iedereen aanraden om het uit te proberen via xbgp inderdaad, na een tijdje heb je alles wel gezien en blijft er weinig variatie over. Ik hoop van harte dat ze de missies flink hebben aangepakt in deze update, maar elke keer als ik terugkeer, speel ik het een week max en is het weer klaar.
Ik heb hetzelfde. De inzet die ze etaleren is zeker te prijzen maar die updates voegen elke keer slechts 'cosmetische' zaken toe. Ik heb het 138u gespeeld dus op zich wel de investering waard omdat ik heb in de steamsale heb gekocht. Maar elke keer wanneer ik het na een update weer oppak speel ik misschien een middagje en dan is het wel weer mooi geweest.

[Reactie gewijzigd door Dwarlorf op 31 maart 2021 19:34]

Met de Xbox Game pass pc versie kon ik dus met geen mogelijkheid online komen, daarom heb ik de pc versie via Steam aangeschaft.
Door de procedurele generatie lijkt op een gegeven moment alles op mekaar.
Het is ook zo opgezet dat het totaal niet uitmaakt waar je bent in het universum, je kan alles doen op een handjevol planeten om je heen, overal staat een portal, overal zijn er gecrashte schepen, dezelfde gebouwen, space stations, en die aliens zitten ook gewoon uniform verdeeld door elkaar heen in het hele universum. Alles is overal, en dat zorgt er natuurlijk voor dat mensen altijd verder kunnen, waar ze ook zijn, maar het geeft mij persoonlijk niet echt een reden om een bepaalde uithoek van het universum te verkennen. Ze hadden meer variatie moeten maken op macro-schaal en een reden moeten geven om ergens heen te reizen. Het helpt ook niet mee dat je voor alles wat je doet constant shit moet verzamelen.

De eerste versie van het spel heb ik volle mep voor betaald, maar wel zo'n 50 uur gespeeld, was het dus op zich nog steeds waard, maar daarna heeft het me nooit meer dan een paar uur kunnen boeien elke keer dat ik het na een uitbreiding weer eens uit de kast haalde.

[Reactie gewijzigd door Sfynx op 1 april 2021 02:34]

Tsja, niet iedereen heeft dezelfde ervaring.

Heb het na de update nog eens opgepakt, maar vond het een grote grind. Heel eendimensionaal, gewoon grondstoffen verzamelen tot je er bij neerviel, upgraden tot het oneindige.

Vond er geen bal aan
Ik heb de PS4 versie voor 5 euro op marktplaats gekocht en kreeg er de gratis PS5 upgrade bij. Koopje zou ik zeggen.
Staat nu te koop voor de helft van de originele prijs, op Steam. Doe er je voordeel mee en veel plezier!
Ik vraag me af of de mensen die het spel tegenwoordig goedkeuren het ook daadwerkelijk gespeeld hebben. Ik vond het zelf oersaai en het hoppen van sterrenstelsels is weinig meer dan een kleurpalet aanpassing. Overal de zelfde missies, dezelfde 'verlaten ruimteschip' en 'verlaten basis', altijd lege planeten, nooit geen steden en ik kan wel zo doorgaan.
Dan is het jouw type game niet.
Er kan altijd meer, het kan altijd beter.
Toch zijn ze ver gekomen.

En elke patch meer content is altijd fijn.
Het bouwen voelt soms wat doelloos. Je zou eigenlijk traps moeten kunnen bouwen. Om je homebase te kunnen verdedigen van een alien invasie.
Enkel jammer van die engine, heel veel gestotter en drops in fps; zowel op pc als xbx
Eigenlijk speel ik alleen nog maar NMS op mijn VR bril :D

Het loopt wel vrij beroerd in VR maar met de huidige generatie GPU's is het goed te doen.

Erg leuk, niet te moeilijk (niet vast komen te zitten), ontdekken, farmen, minen, craften, piraten bestrijden of piraat worden, zo mooi mogelijke ruimteschepen proberen te scoren, bases bouwen, je kunt zoveel doen.

[Reactie gewijzigd door UniMatrix op 1 april 2021 08:03]

Die zien natuurlijk een kans nu om hun image op te poetsen nu ze zien hoe CD Projekt Red zo zwaar de mist ingegaan is met hun Cyberpunk release. Misschien in de hoop dat mensen nu vergeten hoe zwaar zij de mensen bij de release van hun game in de zak gezet hebben. 4,5 Jaar verder en je kan eindelijk samen een planeet ontdekken. Schandalig is het gewoon. Hun updates kunnen mij dan ook gestolen worden. Ik heb de VR update nog eens geprobeerd en die werkte ruk en herinnerden mij aan hoe levenloos die planeten ook waren. Ik koop NOOIT nog een game waar Sean Murray aan meegewerkt heeft. Ze zouden die beter de PR laten doen bij CD Project Red, lijkt mij een match made in heaven.
Eh... Nee. NMS wordt al jaren (dus lang voor de release van CP2077) regelmatig voorzien van kleine en grote updates.
Dat ze een fout hebben gemaakt in het begin is evident. Het is dan toch alleen maar mooi dat ze dit proberen te herstellen?
Ik word een beetje moe van die verongelijkte moraalridders die vinden dat mensen geen fouten mogen maken...
Je zou de nieuwsberichten over Cyberpunk eens moeten lezen - daar hoor je dit soort geluiden niet. Terwijl ik beide heb gespeeld, en Cyberpunk hier toch echt iets beters neer zet (speel hem wel op PC)
Qua moraalridder kan jij anders best wel tellen. Ik zie nergens waar ik in mijn comment mijn mening opdring aan iemand, ik gaf gewoon aan dat ik het zelf gehad heb met gamestudio's die enorm veel beloven en uiteindelijk brakke producten afleveren. Dat ze het daarna proberen te lappen dat kan jij dan heel mooi vinden maar IK vind het schandalig en hun verdomde plicht om met het onterecht binnengeharkte geld de mensen die het daarna nog interesseert toch nog iets van waarde proberen aanbieden.
Maar samen planeten ontdekken dat kon al lang?
Heb je de releasenotes al wel bekeken? Behoorlijke lijst aan bugfixes namelijk.
Ik had gehoopt dat ze die Non-stop zoom in/out bug zouden fixen https://amp.reddit.com/r/..._zooming_in_and_out_like/ maar die staat er helaas niet tussen.
is dat niet deze? "The third-person camera now responds more smoothly in cramped scenarios."
Dit is echt als tegen de politie zeggen dat ze echte boeven moeten gaan vangen. Ze doen beiden en doen dat m.i. enorm goed.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee