Hello Games voegt tool om muziek te maken toe aan No Man's Sky

Hello Games heeft update 2.24 uitgebracht voor No Man's Sky, waarmee het bedrijf de Bytebeat Device aan het spel toevoegt. Dit is een muziekapparaat dat procedureel gegenereerde muziek maakt die spelers naar eigen inzicht kunnen aanpassen.

Volgens Hello Games was het kunnen toevoegen van geluiden en muziek aan een basis een veelgehoorde wens van spelers van No Man's Sky. Om aan die wens tegemoet te komen, hebben ontwikkelaars van het bedrijf een vrij volledige daw, of digital audio workstation, om muziek te maken ontwikkeld: de ByteBeat Device.

Zodra spelers de ByteBeat op hun basis zetten, begint deze muziek te produceren via willekeurig gekozen presets. Spelers kunnen deze handmatig aanpassen om hun eigen muziek te maken. Het virtuele apparaat bestaat uit een sequencer, drummachine, arpeggiator en editors voor de golfvorm en envelope.

Gebruikers kunnen verschillende ByteBeat-apparaten met elkaar synchroniseren voor complexere composities en er is zelf de mogelijkheid om met een ByteBeat Switch andere constructies, zoals verlichting, aan te sturen. Ook kunnen gebruikers de muziek, net als de andere onderdelen van bases, met andere spelers delen.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

17-12-2019 • 09:55

43 Linkedin

Reacties (43)

43
43
35
3
0
3
Wijzig sortering
Leuk, maar in mijn ogen toch echt niet wat het spel nodig heeft. Vorige maand samen met mijn vrouw gekocht om samen het heelal uit te kammen, maar dat is best een deceptie geworden.

De intro van het spel, de communicatie met NPC's, de opzet van het spel: nergens is er echt iets dat je het gevoel geeft dat het zin heeft. Alles voelt lafjes, met een combinatie van te gerusht en juist te nikszeggend... De push om de main story te volgen om daarna in 3 door elkaar gesmeten verhalen over je heen te krijgen, en dan de bugs waardoor je sommigen dingen niet kunt vinden of de interface niet update, etc...

Het zou mooi zijn als de introductie je het gevoel gaf daadwerkelijk wat te doen. De interface is zo verwrongen dat in eerste instantie de scanner etc. vrijspelen voelt alsof je een puzzle hebt opgelost omdat je het juiste vierkantje hebt gevonden waar je op moet drukken. Het vinden van je ruimteschip en het 'repareren' voelt niet alsof je ook maar iets zelf hebt gedaan, samen spelen is leuk, tot je verder gaat zonder die ander en in je eigen sterrenstelsel wordt gegooid waardoor je je basissen e.d. kwijt bent, en zo kan ik nog wel even doorgaan...

De eerste keer de ruimte in, een space station zien en snel/sneller/snelst reizen is gaaf, de schaal die je daarmee voelt is heel goed gedaan, maar dat is na 10 keer ook normaal.

Nee, we begonnen vol goede moed, maar na een maandje vind ik het echt zonde van het geld. Subnautica was veel beter en leuker.
no mans sky is absoluut geen multiplayer, nooit geweest, zal het ook nooit worden vrees ik.
Het is wel multiplayer. Misschien niet massive (mmo) - op de anomaly of hoe dat ding heet - na, maar ook die multiplayer/coop zo je wilt is echt ruk...
Ik heb er net 6 uur op zitten en ga er mee kappen. Inderdaad de interface valt geen touw aan vast te knopen en voelt meer als een puzzle waar ik elke keer loop te zoeken naar welk scherm ik nodig heb.

Tevens heb ik het gevoel dat ik totaal geen overzicht heb in het spel, waar ik ben, waar ik naartoe moet/wil. de tutorial slaat qua verhaal echt helemaal nergens op.

Ook wordt ik moedeloos van het constante inventory geneuzel en raak ik depressief als ik zie hoever ik nog verwijderd ben van het kunnen bouwen van storage containers om dat wat dragelijker te maken.

Als ik echt kwaad wordt op een spel is dat ook geen goed teken. biofuel reactor gebouwd zoals de tutorial zegt, er moet wat fuel in, ok dan wat carbon *poef* al m'n 2500 carbon weg waar ik een half uur over bezig ben geweest om te minen, en geen enkele manier om het terug te krijgen. :(
Denk dat als je wil exploreren en ontdekken, op grote schaal, je beter Elite Dangerous spelen kunt.
Dan kan ik je bij deze elite dangerous aanraden. Het heeft een redelijke leercurve en misschien ook niet veel soorten missies. Maar de immensiteit en de grootte van het heelal is gewoonweg achterlijk. In de positieve zin van het woord. Ik heb er laatst een voice command functie aan toegevoegd met William Shatner als pilot. Geniaal grappig als je roept "engage thrusters," om dan captain Kirk het te horen bevestigen

Dit is wel een mooi feitje over de grootte van de map. "At the current rate of exploration, Elite's playerbase is visiting 17,585 new systems every day. That's 732 per hour, or 12 per minute.
At that rate it will take players 150,895 years to map the entire galaxy."

Of deze badboy even bekijken. Alle puntjes zijn waar je naartoe kan.

[Reactie gewijzigd door Septimamus op 17 december 2019 15:03]

Toch wel heel tof dat ze bezig blijven met het updaten van hun spel, ondanks dat ze een valse start hebben gemaakt. Ben alleen benieuwd wat het hun nog financieel oplevert (zijn er mensen die de game nu juist weer gaan kopen?)
Met elke update was ik steeds positiever, juist om wat jij ook zegt: ze blijven aan het spel timmeren om het te maken wat ze origineel van plan waren. Dit heeft me met de Next update dan ook ertoe gebracht om hem te kopen. Ik had hem, toen de update aangekondigd was, in m'n wenslijst gezet met het idee dat ik hem misschien zou kopen als er wat korting op zou zijn. Uiteindelijk toen de update uit kwam hebben ze het spel zelf ook in sale gezet, wat me dat laatste zetje gaf. Ik ben niet enorm ver en heb het spel alweer een maand of 2 niet aangeraakt, maar op dit moment gun ik ze m'n geld ter harte.
Bij mij is het al meerdere keren voorbij gevlogen in mijn hoofd om het te halen. Je ziet en hoort steeds meer positive berichten over NMS. En vergeet niet dat de preorders toendertijd veel hebben opgeleverd.
Doen. Het is echt een fantastische game geworden vind ik. Recente reviews op Steam zijn ook zeer enthousiast.
Wat moet je dan hebben - nms of nms:beyond (zie ik toevallig onder het artikel staan) ?
Ze geven de updates steeds namen, dus Beyond is gewoon de naam van een update (de meest recente heet Synthesis), zit gewoon bij het spel in. :)

EDIT: voor de ps4 is dit nu een nieuwe uitgave idd!

[Reactie gewijzigd door Shakahari op 17 december 2019 10:25]

Beyond is toch een gratis update geweest van NMS?
Ja, precies de reden waarom de eerste link niet meer leverbaar is ;)
Alle updates zijn tot nu toe gratis geweest :)
en dat vraag je mij ? :D
Het enige verschil is het doosje.
Zeker doen. Ik was hyped toen de game uit kwam. ,maar heb hem na de eerste ervaringen en reviews niet gekocht en ik kreeg zelfs een anti (zoals velen denk ik) tegen de game. Uiteindelijk een keer in de sale op de PS4 gekocht toen de geluiden beter werden en met de VR update nogmaals voor de pc (Uiteindelijk speel ik nog steeds in 2D :+). Het is ondertussen echt wel een must have vind ik. Zolang het genre je iets doet natuurlijk.

[Reactie gewijzigd door Beakzz op 17 december 2019 11:31]

Ik heb na de Beyond update het spel gekocht tijdens Black Friday actie.
Zit er nu een 10 uur in en is momenteel het enige wat ik nog opstart als ik game.
Ik heb ze gekocht voor 18 euro maar had er gerust 50 aan kunnen geven, omdat het dat gewoon waard is.
Paar dagen geleden het spel gehaald in de sale, heb er nu ongeveer 3 uurtjes in zitten maar ik vind het persoonlijk niet zo heel leuk eigenlijk.

Voor deze prijs (meen ~20 euro) is het nog te overzien, maar voor 50,- ging ik refunden helaas.
Het is even wennen, ik heb de eerste uren ook wat bedenkingen gehad.
Zodra je basis wat groter wordt en je inventaris vergroot, ligt de weg open ;)
Nu nog wat units verdienen!
Enorm veel respect voor deze ontwikkelaar. Niet weg rennen met geld in het mandje en niet verstoppen voor alle negativiteit. Goed luisteren en het opgebrachte geld direct weer terug investeren in het spel.

Niet het meest efficiente manier om flink rijk te worden (kijkend naar EA, Activision, Bethesda), maar je houd wel mensen aan het werk, en je doet wat je leuk vind.
Enorm veel respect voor deze ontwikkelaar. Niet weg rennen met geld in het mandje en niet verstoppen voor alle negativiteit. Goed luisteren en het opgebrachte geld direct weer terug investeren in het spel.

Niet het meest efficiente manier om flink rijk te worden (kijkend naar EA, Activision, Bethesda), maar je houd wel mensen aan het werk, en je doet wat je leuk vind.
Precies en misschien voor het bedrijfsresultaat op korte termijn niet het beste, maar vertrouwen in een ontwikkelaar wordt echt wel terugbetaald in keiharde knaken op lange termijn. Ik denk dat ze heel veel sympathie ondertussen hebben gekregen.

Twijfel zelf overigens om het spel te kopen, heb het een tijdje gespeeld omdat op wonderbaarlijke wijze kon ik hem via een vriend's zijn PSN account downloaden en verder spelen op mijn eigen PSN account. Helaas is mijn PS4 toendertijd gecrasht waardoor ik het spel niet meer ter beschikking had.
Heb de PS4 versie van NMS ooit eens gekocht uit zo'n aanbieding bak van Intertoys. Was iets van €7,50 of 7,99 ed.
Na iets van 2 jaar voor het eerst uit de verpakking gehaald en geïnstalleerd.

Samen met PS4 Assassins Creed Odyssey (ook uit een lokale winkel aanbieding, €17,99), veruit de beste speeltijd/prijs ervaring sinds lange tijd voor mij.
Ik heb hem vanaf launch (zat toen bij m'n ps4). Vond het altijd heerlijk rustgevend, maar met elke update wordt het beter.

Enige nadeel is dat het met alle nieuwe updates wellicht wijs is weer gewoon opnieuw te beginnen
Iemand een tip hoe ik piraten kan verslaan? Duik meestal ergens de atmosfeer van een planeet is, raak ik ze vaak kwijt.
Je wapens upgraden, en een schild hebben.
En niet proberen om te vechten met een hauler, want die zijn veel te lomp.

Op de PC kan je ook de besturing aanpassen zodat je schip direct reageert op je beweging, in plaats van het 'aan een elastiekje rondgetrokken worden' effect. Dat helpt enorm met mikken op piraten.

En als het er teveel zijn (of te sterk) kan je gewoon zo hard mogelijk van ze wegvliegen, dan raak je ze wel kwijt.
Ik denk een kwestie van oefenen, gevechten zijn niet 1 shot, 1 kill zeg maar, maar over het algemeen zijn ze wel te doen. En anders meer shield/armor op je schip plaatsen?

TL;DR
Git Gud :o ;) , maar je kan eventueel ook je schepen sterker maken (defensief/offensief).
Niet te vergeten, sinds Beyond ook een van de beste VR ervaringen! Dankzij zo'n bril is het net of je met een ruimtehelm op over vreemde planeten loopt. TIjdens lopen en vliegen om je heen kunnen kijken is echt een hele leuke ervaring.
Heb je de PSVR gebruikt of een PC VR? Ben benieuwd of er groot verschil in zit.
Heb het spel sinds release en ook voor de eerste update uitgespeeld.

Wel een aantal keer opnieuw opgestart, maar moet er weer eens rustig voor gaan zitten.
De updates met wat er is toegevoegd ziet er wel echt ontzettend gaaf uit en vooral interessant.

Hulde aan ze na alle shit dat ze nog steeds updates uitbrengen. Er zijn developers die gewoon stoppen ongeacht of het meteen een goed spel was of niet.
Zelfde hier, Ik denk dat ik wel opnieuw moet gaan beginnen aangezien er zoveel is veranderd na alle updates.
Ik heb de vorige of de update daarvoor een nieuwe start gemaakt, maar eigenlijk niet zo heel ver. Niet zo heel belangrijk om die save te houden en opnieuw te beginnen.

Het spel heb ik ook eerder als ervaring gezien en niet als game. Zelfde heb ik met The Unfinished Swan en Journey e.d.
Waarbij ik Journey wel heel leuk vond, maar erg snel voorbij was. Uurtje of 6-10 schat ik in.
En dan nog alles halen, out of bounds gaan (dat was zelfs mijn eerst playthrough) met iemand die ik tegen kwam. But that is a different subject. :P
Dan misschien toch maar kopen als ie weer in de steam sale is. Leuke toevoeging.

[Reactie gewijzigd door Dwarlorf op 17 december 2019 10:03]

De game lijkt me steeds meer een geweldige timesink worden... Nu nog tijd hebben om erin te gooien :P
"Over the last few weeks one of our coders got obsessed with making an audio creation tool for the community, we were so excited about it we thought it’d be a nice surprise to release it."

Was blijkbaar een klein projectje / developer tool die nu is uitgebracht als update. Wel leuk dat ze zo voor de community nieuwe dingen uitbrengen.
Absoluut een aanrader na de Next update. Speel zelf op de PS4 en sowieso de moeite waard om eens te proberen.
Nog maar 1 trophy verwijdert van Platinum. :D
Heb de game als sinds release en het wordt steeds beter en beter.
Naast de meest extreme builds wat basissen betreft, zal nu in no-time Reddit ook wel weer vol staan met muziek creaties waar je U tegen zegt!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee