FromSoftware werkt samen met George R.R. Martin aan nieuwe fantasy-game

George R.R. Martin, schrijver van de boekenserie A Song of Ice and Fire, en FromSoftware werken samen aan een fantasygame. Dat blijkt uit webpagina's van uitgever Bandai Namco, die te vroeg online gingen. Ook Tales of Arise en Ni No Kuni: Wrath of the White Witch hebben pagina's.

De pagina's werden ontdekt door Gematsu. De game waar Martin en FromSoftware aan werken, heet Elden Ring. Het spel wordt omschreven als een fantasy action-rpg adventure die zich afspeelt in een wereld gecreëerd door From-kopstuk Hidetaka Miyazaki en George R.R. Martin samen. Het zou de grootste game van FromSoftware tot nu toe worden. Verder is er wat artwork inbegrepen, maar meer informatie is er niet. Ongetwijfeld wordt er meer onthuld tijdens een van de persconferenties in het kader van de E3-gamebeurs die dit weekend start.

Tales of Arise is een nieuwe game in de Tales-serie, die bestaat uit titels als Tales of Symphonia en Tales of Berseria. Deze nieuwe jrpg draait in Unreal Engine 4 en bevat wederom de "klassieke Tales-gameplay". De franchise bestaat sinds 1995 en de vele spellen zijn op zo'n beetje alle platformen uitgekomen.

De laatste game waar Gematsu over schrijft, is Ni No Kuni: Wrath of the White Witch. Dit spel kwam oorspronkelijk uit voor de PS3 in 2011. Het ziet ernaar uit dat de game een re-release krijgt op de Nintendo Switch en dat er een remaster komt op de PS4 en pc. Op bijgevoegde screenshots zijn de opgepoetste graphics van deze jrpg te zien.

Wanneer deze games precies de revue passeren bij E3, is nog niet duidelijk. Bandai Namco houdt zelf niet een persconferentie, dus deze games worden ondergebracht bij andere presentaties. Dat kan die van Microsoft Xbox worden, op zondag, of die van Nintendo op dinsdag. Het is onwaarschijnlijk dat ze bij een andere presentatie langskomen, aangezien die van de directe concurrentie zijn.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

08-06-2019 • 10:51

44 Linkedin

Reacties (44)

44
43
22
1
0
8
Wijzig sortering
Leuk, maar wel het zoveelste projectje van die man. Ik hoop dat hij die laatste boeken nog eens afschrijft, maar ik heb er een hard hoofd in.
Datzelfde heb ik met Patrick Rothfuss. Heeft twee delen van een geniale trilogie geschreven, en vervolgens doe ie allerlei andere zut.
Ik heb veel gehoord over die trilogie en heb besloten pas te aan lezen als het laatste boek uit is. Bij game of thrones helaas niet gewacht.
Ik hoop dat de beste man nooit meer iets schrijft. Heb beide boeken gelezen, wat een verschrikking. Heb de hype nooit begrepen.
Furrrgeeet ut maar. Die boeken gaan er niet komen. Schrijven is moeilijk, zeker op een niveau en met de diepte van George R.R. Martin. Als je dan allemaal leuke afleidingen om je heen hebt waar je makkelijker en sneller geld mee verdient, dan komen die boeken in de verdringing. Gezien de goede man niet meer die piepste is, ga ik er vanuit dat we klaar zijn. ;)
Denk dat dit een beetje het zelfde issue is als waar Valve tegenaan is gelopen met HL3...

Immers hebben we het hier over een afsluitend deel van een geliefd IP... de druk om aan de wensen/eisen/verwachtingen van het publiek te voldoen lijken mij immens.
Hier komt dan ook nog eens bij dat mensen nú nog iets van hem willen/verwachten/hopen.. wanneer 't laatste deel geschreven en gelezen is en weer uit het publiek middelpunt van belangstelling verdwijnt dan zijn zijn '15 minutes of glory' voorbij...

Kijk naar Rowling, boeit het nog iemand wat zij nu uitvreet na ze Deadly Hallows deel 2 voltooid had?...

[Reactie gewijzigd door Ayporos op 8 juni 2019 18:43]

Offtopic is, maar om je voorbeeld even toe te lichten:
Je zou de boeken die ze onder haar pseudoniem 'Robert Galbraith' uitgeeft eens moeten lezen. Fijne detectives die buitengewoon goed ontvangen werden, zelfs voordat bekend was dat het Rowling was.

Als schrijven je ding is, en ik ga er van uit dat dat bij de meeste schrijvers zo is, dan kan je daar prima mee door gaan terwijl je zwemt in het geld.
Goed punt.. Ik kan me echter ook voorstellen dat er ook wel schrijvers kunnen zijn die het meer als 'baan' beschouwen. Om nog maar niet te spreken over zoiets als 'writers block' of een gebrek aan inspiratie.

Ik wist niet dat Rowling onder een pseudoniem ook detectives schreef, grappig om te weten!
Zelf zal ik ze echter niet lezen. Hoewel ik ongetwijfeld prima op zou kunnen gaan in een goede detective, is mijn tijd beperkt en heb ik tig andere dingen om mijn tijd mee te vullen. Kwa fictie boekwerken limiteer ik mezelf dan ook tot sci-fi en af en toe een goede fantasy. Dat (vooral sci-fi) zijn de genres waar ik me het beste in kan vinden. :)
Producers, adcovaten/juristen, betweterige andere niet creatieve mensen in posities om over inhoud te beslissen of om in elk geval de inhoud te sturen. Dat is samen met goede schrijvers al dodelijk. Laat staan met slechte schrijver.

Moet je voor de grap eens een alfevering uit een sci-fi serie herinneren. En dan proberen welke ander films en shows ook dit zelfde geniale plotpunt hebben gebruikt. Ik zal een voorzetje doen: TImeloop, 1 character komt steeds in dezelfde dag. Ik noem dit ook wel space groundhog day.
Gaat niet gebeuren. Misschien dat een andere schrijver het na zijn dood over neemt, tot die tijd zou ik geen nieuwe boeken verwachten gezien waar hij verder allemaal mee bezig is.
Gaat niet gebeuren. Ik heb lang gewacht maar ben uiteindelijk toch maar de serie gaan kijken.
En als het wel nog lukt ga ik ze niet niet meer lezen

[Reactie gewijzigd door Vexxon op 8 juni 2019 12:22]

Ik hoop dat hij die laatste boeken nog eens afschrijft, maar ik heb er een hard hoofd in.
Dat moet de man natuurlijk helemaal zelf weten. Is vervelend zeker maar hij is tot niets verplicht
Dat zeg ik toch ook niet..
Jammer dat ze niet de tweede Nino kuni uitbrengen voor de Switch, de eerste heb ik al gespeeld en op zich wel leuk.
Als de eerste prima verkoopt, zal de tweede ook wel komen. Als ze echter deel 1 en 2 tegelijk uitbrengen, ben ik bang dat ze zichzelf in de voeten schieten.
Snap ik.. echter duurt het dan weer zo lang voor deel 2 uitkomt...
De games zijn gelekt, doordat bandai namco bron code van hun site niet hadden afgedekt, waardoor mensen bij de code kon komen van pagina’s van onaangekondigde games. Gematsu was dan ook niet de eerste die bij het lek zat, onder andere zhuge en ene Sobi bogennen screenshots van de games te posten.
Hidetaka Miyazaki EN George R.R. martin? Waar had ik m'n portomonee nou gelaten... :D
Ooooh een nieuwe Tales :o dat is wel interesting, maar met die engine (UE4) ben ik bang dat het op PC voorlopig een Epic exclusive zal gaan worden.

Hoe dan ook, enorm gave serie. Ik kijk er naar uit!
Jammer van de art-style. Vind die cartoon style en de vaak overdreven irritante stemmen echt verschrikkelijk.
Eehm de art style hoort niet bij de GRRM game hoor.
Wat @Nieuwevolger zegt: die foto's zijn van de andere games die in het artikel genoemd worden. FromSoftware heeft onder andere de games Dark Souls, Sekiro en Bloodborne gemaakt. Dit zijn games met toch redelijk realistische graphics, en het lijkt me dat deze nieuwe game dus ook geen cartoon style graphics krijgt.
Ben nooit enthousiast over games van films. Maar dit zou een toppertje kunnen worden als je kijkt naar de aandacht die in de serie zit. Als met die zelfde energie de game wordt gemaakt, zou dat prachtig zijn.
Ik denk dat het feit dat Game of Thrones is genoemd wat schrijver betreft meer als lokkertje dient, ik verwacht niet dat het een game van GoT gaat worden.
Ik hoop alleen niet dat het de schrijver is van het laatste tv seizoen.
Er word duidelijk George RR Martin genoemd en geen DB weiss of David Benioff (schrijvers van o.a. laatste seizoen) dus dat zit wel snor ;) .
Er word duidelijk George RR Martin genoemd en geen DB weiss of David Benioff (schrijvers van o.a. laatste seizoen) dus dat zit wel snor ;) .
Ja nou... waar D&D zelf maar wat verzonnen hebben om met ‘niets’ op de proppen te komen, komt George RR zelf ook met ‘niets’. Zijn laatste boek laat nu ook al 2-3(?) jaar op zich wachten. Alle drie hebben niet echt bijgedragen aan een waardig einde voor een geweldige serie.

Ik hoop overigens wel dat het spel een succes wordt. Lijkt me wel interessant wat George RR kan betekenen voor RPG’s. Zal je net zien dat het schokkender is dan wanneer Aeris vermoord wordt.
Als je met laatste boek het volgende deel van A Song of Ice and Fire bedoelt: het vorige boek is uitgekomen in 2011... Ik heb GoT niet meer gekeken voorbij waar de boeken zijn, omdat ik daarop wil wachten. Maar lang duurt dat zeker ja.
Ach de serie wijkt zoveel af van het boek dat je het, vind ik, wel kunt kijken voordat de laatste paar boeken uitkomen. De boeken geven ook veel meer details die de serie niet prijsgeeft. Daarnaast denk ik dat je nog lang kan wachten totdat het volgende boek uitkomt. Kan je beter eerst even geniet en van de serie ;)
En hier merk je duidelijk dat D&D slechte makers en schrijvers zijn, want zonder de boeken werd de serie slechter en slechter tot we seizoen 8 kregen die helemaal slecht was, wanneer HBO ze meerdere delen en zelfs meerdere seizoenen wou geven en ook meer geld, maar dat was niet nodig zijden ze, en we weten allemaal de uitkomst ;(

En nu gaan ze Star Wars maken 8)7
En nu gaan ze Star Wars maken 8)7
Maak je geen zorgen. HBO's president is erg blij met D&D en verwacht ze elk moment terug om hun curse (ehum) gave over nieuwe HBO series uit te strooien:
Confederate is still on the march at HBO, network president Casey Bloys says — but the speed of its progress is solely up to series creators David Benioff and D.B. Weiss. And they’re a little busy at the moment.

“Dan and David are finishing up the final season [of Game of Thrones] and then they are going to go into the Star Wars universe,” Bloys told TVLine Friday. “When they come out of that, I assume they will come back to us.”

https://tvline.com/2019/0...bo-star-wars-controversy/
HBO heeft de $$ tekens wel gezien. Waar GRRM al aan het einde van z'n carrière is kunnen deze twee nog jaren gebruikt worden voor het Van de makers van Game of Thrones label. ;(

Ik hoop dat ze bij Star Wars zoveel geld verdienen dat ze nooit meer bij een andere TV serie in de buurt willen komen. ;)

[Reactie gewijzigd door Verwijderd1 op 8 juni 2019 18:01]

[...]


Maak je geen zorgen. HBO's president is erg blij met D&D en verwacht ze elk moment terug om hun curse (ehum) gave over nieuwe HBO series uit te strooien:

[...]


HBO heeft de $$ tekens wel gezien. Waar GRRM al aan het einde van z'n carrière is kunnen deze twee nog jaren gebruikt worden voor het Van de makers van Game of Thrones label. ;(

Ik hoop dat ze bij Star Wars zoveel geld verdienen dat ze nooit meer bij een andere TV serie in de buurt willen komen. ;)
Hahaha ja precies, ze hebben genoeg verkloot op HBO, laat ze maar lekker blijven bij Disney.
Ik denk over een paar jaar blijkt dat het einde van de serie nog aardig overeenkomt met hoe de gaan boeken eindigen. Het einde was namelijk klassiek GRRM.
Er word duidelijk George RR Martin genoemd en geen DB weiss of David Benioff (schrijvers van o.a. laatste seizoen) dus dat zit wel snor ;) .
Zit dat wel snor of worden we geconfronteerd met talloze bungelende klok en hamerspellen in deze game?
Wie het weet mag het zeggen!

[Reactie gewijzigd door MrMonkE op 9 juni 2019 12:33]

"een wereld gecreëerd door From-kopstuk Hidetaka Miyazaki en George R.R. Martin samen" lijkt mij ook geen GoT
Daar gaat mijn hoop op een echte fatsoenlijke GoT videogame...
Anoniem: 181786
@doobieters8 juni 2019 17:56
Ja echt he, zo'n gigantische succesformule en men kan er tegenwoordig niet eens wat leuke games van bakken. Evenals Star Wars, is tegenwoordig best weer populair en toch komen er bijna geen games van uit. En nee, zit niet te wachten op LEGO games. Vroeger had je bij een succesvolle filmserie en zoiets als GoT tenminste een hele bak aan games.
Vroeger had je bij een succesvolle filmserie en zoiets als GoT tenminste een hele bak aan games.
De schuld daarvoor ligt bij de AAA game-industrie zelf en het idiote 'games-as-a-service' principe, wat sterk de nadruk legt op langlopende multiplayer met open mogelijkheden voor goedkoop te produceren uitbreidingspakketen en bomvol zit met micro-transacties.

Diezelfde kliek verkondigt bewust steeds dat "niemand meer single-player games speelt" in de hoop de rest van de industrie ook mee te krijgen.

De realiteit is dat single-player games en het vaste verhaal met begin en (verschillende) eind(es) gewoon niet botert met dat nieuwe verdienmodel. En dus moeten ze dood. Punt.

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 9 juni 2019 21:12]

Kan mij ook nooit vinden in die manga stijl.
Ni No Kuni <3 Als ze die mana issues maar verholpen hebben. Dat was echt irritant.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee