Battlefield V-trailer toont nieuwe maps en teaser van strijd in Stille Oceaan

Dice heeft een trailer gepubliceerd over het vierde hoofdstuk dat als dlc voor iedereen wordt toegevoegd aan Battlefield V. Er zijn vijf maps te zien in de trailer. Daarnaast is er een heel kort fragment waaruit blijkt dat hoofdstuk vijf gewijd de strijd in de Stille Oceaan introduceert.

Vanaf 27 juni wordt hoofdstuk vier uitgebracht, genaamd Chapter 4: Defying the Odds. Als onderdeel daarvan worden er verschillende nieuwe multiplayermaps toegevoegd aan het spel, waaronder als eerste Al Sundan, een groot Afrikaans speelveld met veel ruimte voor voertuigen. Daarna volgt de map Marita, de tweede map waarin de Slag om Griekenland centraal staat. Deze map draait om gevechten in smalle straten en komt in juli uit. Eind mei kwam de eerste Griekse map al uit, Mercury, waarin het gaat over de strijd om Kreta.

Vervolgens komen er in augustus twee nieuwe maps bij, waarbij de strijd onder meer plaatsvindt op het kleine Noorse eiland Lofoten, waarbij er nauwelijks sprake is van bebouwing. De andere map betreft een stad in de Franse Provence met veel hoge gebouwen. In oktober volgt Operation Underground, een op Operation Metro uit Battlefield 3 geïnspireerd speelveld, waarbij er gevechten plaatsvinden in onder meer ondergrondse tunnels en treinen.

Aan het einde van de trailer is een kort fragment te zien van wat het vijfde hoofdstuk van Battlefield V gaat brengen. Eerdere hints van EA leken al te wijzen op de introductie van de strijd in de Stille Oceaan. Dat wordt bevestigd met het korte fragment waarin een Japanse soldaat te zien is die wordt aangevallen door een Amerikaanse soldaat. Daarbij is het karakteristieke ping-geluid van een afgestoten munitieclip van het Amerikaanse M1 Garand-geweer te horen. Vooralsnog zijn er geen nadere details, zoals de vraag of bijvoorbeeld bekende gevechten zoals de Slag om Midway of de Landing op Iwo Jima worden omgevormd tot multiplayermaps. Meer details maakt EA wellicht bekend tijdens de E3-beurs.

Door Joris Jansen

Redacteur

06-06-2019 • 10:50

104 Linkedin

Reacties (104)

104
102
43
2
0
50
Wijzig sortering
Ik hoop al jaren op de geweldige grootsheid van battlefield 1942, maar dat komt maar niet terug.
Lekker met je enorme slagschepen rond varen, op zoek naar de periscoop van de vijandelijke onderzeeër die ergens een vlag lag te pakken, om vervolgens met je teamgenoten in de AA guns vliegtuigen uit de lucht te schieten die torpedo's in het water probeerden te gooien.
Dat allemaal terwijl de trol je aircraft carrier vakkundig het strand op ramde, en de meest vage dingen gebeurden...

Ik mis die tijd :)
Eens... Ik zou een remake van deze ook zeker niet erg vinden...
Dan moet je Battlefield 1943 proberen. Maar volgens mij alleen in EA Access te spelen.
Nog een hele poos gespeeld op PS3. Daar ben ik serieus een stuk beter met de controller van geworden, vond het in het begin echt vreselijk maar de game was te leuk om te stoppen.
Baal er nog van dat dit niet op de pc verschenen is.
BF1942 heb ik ook nog in de kast staan :) Hij is tegenwoordig gratis te downloaden en spelen zelfs, nog genoeg servers online. Alleen de graphics en UI zijn wat verouderd.
Ik heb even gezocht naar een download link maar geen officiële gevonden. Ik heb wel sporen gevonden dat ze het met het 10-jarig bestaan gratis weggaven. Maar verder heb ik gelezen dat ze in 2014 de volledige support van dit game stopten en dus ook stopten met het weggeven van download links.
Er zijn nog steeds Battlefield 1942 clanwars gaande zelfs. Zie: https://www.bf-league.eu/ :)

Tools/patches om het werkend te krijgen (GameSpy dat vroeger benodigd was voor de game bestaat namelijk niet meer, maar hiervoor is door de community een oplossing voor gevonden):
https://www.bf-league.eu/...sk=view&id=537&Itemid=363

"The latest RETAIL Battlefield 1942 game (v1.61) is required to play. The origin BF1942 version doesn't work on our War servers. So you will need to download and install the retail version of BF1942 in case you have the Origin one. Punkbuster doesn't work with the Origin version."

Ook kun je door aanpassingen in files in de installatiefolder de resolutie wijzigen naar bijvoorbeeld 1920x1080.

[Reactie gewijzigd door DMyorky op 7 juni 2019 11:01]

De schaal waar jij het over hebt is er niet echt meer inderdaad.

Maar de meest willekeurige "WTF!?" momenten zijn nog zeker onderdeel van Battfield en de voornaamste reden waarom ik dit spel een warm hart toedraag.
Waar ik het bijvoorbeeld over heb zijn momenten dat je om de hoek komt rennen, 4 tegenstanders ziet en beseft dat je dit niet wint, waarna vervolgens een tank er 3 overrijd en opgeblazen wordt door een vliegtuig. En dat alles in 5 seconden tijd.
Deels ben ik ervan overtuigd dat het nostalgie is, heb ik zeker met BF2 sterk. Echter, wel eens dat het oude gevoel zeker terug moet komen. Het gevoel van 'slagveld van omvang' ontbreekt, het is meer run-and-gun dan battlefield voor mij. Grotere maps, vehicles (BF1 en BFV missen natuurlijk al echte choppers) en afstanden lijken mij weer gaaaaf!
Battlefield Vietnam is wat dat betreft ook geniaal. Lekker met je muziekje rondvliegen en alles afmaken :-P

En wat dacht je van het feit dat er in die games nog geen UAV beschikbaar was. Vanaf Battlefield 2, wat overigens ook echt een top spel was toen het uit kwam, kwam UAV uit; die de commander kon aanroepen... Ja.... en dan kun je precies weten waar iedereen is.... Het tijdperk der verrassing was ineens (deels) kapot gemaakt.
Enemy boat spotted.
Enemy boat spotted.
Enemy boat spotted.
Enemy infantry spotted.
Enemy tank spotted.
Enemy boat spotted.

De hele tijd 8)7
Grease Monkey!!!!!!
Mooie was ook, ieder bleef bij zijn taak. Zat je op een eiland, dan verdedigde je je eiland met alles wat je had. Of je bleef bij je sector maar ook je squadron. Via een site kreeg je dan een plek en orders toegewezen (Meen world at war destijds..weet niet meer zeker hoe die site ook alweer heette) Ik mis vooral de gehoorzaamheid en team play tussen squads en niet IN de squad zelf..dat ligt helemaal aan jezelf.
Heel soms kom ik nog samenwerkende squads tegen. Ik mis die tijd ook wel. (Maar uhm jij hebt zeker ook Days of Defeat gespeeld)
Terug even naar de teaser. Ik kan niet ontkennen dat bij de laatste 15 seconde bij mij het kippenvel tot in mijn nek rees....
Dat dus inderdaad.

Het moment dat je met te veel man op een vliegveld staat om maar een vliegtuig te kunnen pakken,

Vliegtuigen van de vijand pakken om verwarring te creëren, maps zoals el alamein en Oman.

Man man man? Verheugde me op BF V met de hoop dat dit terug zou komen.

Wat was ik teleurgesteld na de eerste filmpjes. Dit was BV 1 maar in een ander jasje. Tot op heden BF V nog niet gekocht, begin nu te twijfelen of ik het wel moet doen of juist niet om de teleurstelling te voorkomen. Maar na bf 4 geen bf game weer gekocht.
De vraag voor mij is meer: Hebben ze het cheating probleem opgelost ?
Zo niet, dan haak ik nog steeds af, net zoals vele andere mensen.
Dat is eigenlijk de enige reden waarom ik BF5 opzij gelegd heb, het was gewoon niet meer grappig met al die wallhacking aimbottende kids.
Cheaters zijn altijd een probleem geweest. Dit is ook de reden dat ik amper multiplayer games op de PC meer speel zoals BF. Op de consoles is het aantal cheaters vele malen lager tot bijna niet bestaand. In BF4 op de PC was het aantal cheaters gewoon een ramp. Zeker 1 op de 2 potjes kwam je wel weer zo'n gast tegen, wat de fun totaal weghaalde. Dit is de reden dat ik BF5 niet voor de PC heb gehaald.
"Cheaters zijn altijd een probleem geweest"

Mag ik je vragen waarop jij je oordeel baseert wanneer je iemand een cheater noemt? Het is namelijk triest hoe vaak mensen cheater worden genoemd waar gewoon niets van klopt. Elke game zie ik weer een idioot die de term cheater misbruikt.

Zijn er cheaters in BFV? Absoluut 100% waar. Maar mensen doen echt alsof het de normaalste gang van zaken is, wat gewoonweg niet klopt.

Elke avond weer noemen mensen mij een cheater omdat ik bovengemiddeld presteer.
Als ik een score van 100-1 heb omdat ik bijvoorbeeld in een bomber, de hele game lang mijn eigen gang kan gaan omdat niemand ook maar iets probeert om mij neer te halen, ook dan wordt ik een cheater genoemd omdat mijn kd dan "te hoog" zou zijn voor normale spelers. Als ik een heerlijk ronde met mijn premades infantry only speel kunnen mijn scores ook 60 om 2 zijn of nog beter, telkens die revives krijgen zorgt ervoor dat de death niet wordt genoteerd op het scoreboard. Ook dan wordt ik weer cheater genoemd.

Ik vind de term cheater rond gooien en beetje vervelend worden zonder dat er echt bewijs wordt geleverd.

Maar nogmaals, ja er zijn zeker cheaters. Alleen nee het komt echt niet zo vaak voor als mensen doen beweren.

[Reactie gewijzigd door UniQue1992 op 6 juni 2019 14:48]

Mijn oordeel baseer ik op meer dan 1000 uur BF4 op de PC. ;) De game speelde ik met grote regelmaat met een maat van mij, wat gewoon erg leuk is. Ik noem iemand een cheater wanneer ik zie dat iemand zijn tank, ondanks vele impacts van anderen, nog steeds gewoon iedereen die hij tegenkomt in 1 shot heeft. Ik noem iemand een cheater wanneer hij een instant headshot heeft op een onmogelijke afstand in de game, en dat meerdere malen met een simpel LMG. Wallhacks, aimbots en al dat soort ongein kwam (weet niet of het nu nog zo is) ik in BF4 gewoon bizar vaak tegen op de PC.

Kijk, ik weet dat ik niet de meest geweldige speler ben, en kan prima tegen mijn verlies, maar laat het eerlijk zijn. Er zijn zeer goede spelers die gewoon veel kills maken. Maar als je de map Operation Locker speelt en iemand kan een K/D hebben van 70/1, dan weet je als speler dat dat niet klopt. Hetzelfde geldt met een map als Golmud Railway. Zie je daar een tank met een K/D van 50/1 of hoger? Dan kan ik je garanderen dat deze lopen te cheaten als een gek.
Leuk verhaal, maar 1000 uur spelen geeft helemaal geen garantie op iets.

Als je 1000 uur tegen alleen maar hele slechte spelers speelt, speel je waarschijnlijk slechter dan je daarvoor speelde. Ik heb dit vroeger in Counterstrike gemerkt. Er was een server waar ik iedereen met een extreme ratio versloeg, maar dat kwam door de admin.

Als die online kwam, begon hij iedereen die hem versloeg te kicken en soms te bannen en hij was tenen krommend slecht. De mensen die overbleven waren helemaal verschrikkelijk slecht. Als ik daarna ergens anders of in a match ging spelen, speelde ik ver onder mijn eigen gemiddelde.

Als je 1000 uur op zo'n server zou spelen, zou je ook extreem slecht spelen.

Een K/D van 70/1 op Locker is ook niet raar als je met 3 vrienden op dezelfde map speelt en iedereen is medic. Met voertuigen heb je weer engineers die het belachelijk kunnen maken. Je verhaal uit je 2de alinea gaat dus ook niet op.

Het punt waar UniQue1992 over begint, is dat hackusaten vroeger not done was en nu de gewoonste zaak van de wereld, ook als je toevallig even lekker speelt. Als je hackusate en de speler loopt echt te hacken, dan heeft die gewonnen en speel je vol in zijn/haar kaarten. Als je hackusate en zij/hij is onschuldig, dan haal je gewoon iemand potentieel uit zijn jazz. Het is gewoon niet cool.
BF4 was mijn laatste BF game. Ik heb het 'maar' 900 uur gespeeld. https://bf4stats.com/pc/BoldyBald

Ik ben zelf niet zo goed, maar de maten waarmee ik speelde hadden soms wel dat soort scores. We liepen elkaar ook continue te reviven.
Och, ik heb het spel ook niet gekocht.
Aangezien je met een premium abonnement gewoon kan spelen, heb ik dat gedaan.
Dus toen het me niet aanstond, abonnement stop gezet, en klaar.
Vind dat eigenlijk wel een prima oplossing.
Sinds release staat mijn aantal sessies met duidelijke cheaters op 4 of 5 ofzo. Waarvan één keer dezelfde cheater twee dagen achter elkaar (waren wel feestdagen, dus misschien weinig personeel dat werkte, nog steeds vervelend). Dus vervelend? Ja zeker. Maar onder de streep komt dat neer op een cheater in 1 op de 50 potjes ofzo? Zeker niet een reden om de andere 49 potjes niet te spelen imo.

Overigens vraag ik me af of het kinderen zijn die dat doen, gezien het vaak toch betaalde cheats zijn, en je iig je account kwijt gaat zijn als je een duidelijke cheater bent.
Mja, het zijn er nog steeds 4 of 5 sessies teveel.
Voor sommigen kun je erover kijken, sommige cheaters doen het oppervlakkig, en sommigen doen het puur om mensen te irriteren, voorheen was het cheaten echt te erg voor woorden (bijna elk potje wel), zodoende was ik afgehaakt.
Als er eindelijk eens een fatsoenlijke anti-cheat in die game zit, krijg ik weer misschien de neiging om te gaan spelen.
Ik speel het sinds het begin, en heb nooit de situatie gehad waarbij bijna elk potje cheaters had. Zelfs niet dat ik elke week een potje met cheater had ofzo. Dus dan moet je wel enorme pech hebben gehad. De BF5 anti-cheat is niet perfect, maar wel één van de betere in mijn ervaring (omdat hij ook stats gebaseerd werkt, al zou dat volgens mij nog steeds sneller moeten kunnen detecteren. Maar als er geen enkele cheat is gedetecteerd, maar je hebt een 100% headshot rate met je submachine geweer, dan krijg je nog steeds een ban aan je broek).

En natuurlijk, elke cheater is er één teveel. Tegelijk laten we wel wezen, wil je absoluut nul kans een cheater tegen te komen dan moet je niet online spelen. En ik ken je uiteraard niet, maar behalve de optie dat je heel veel pech hebt, is er ook nog de optie dat je onschuldige mensen beschuldigd van cheaten. Want gebaseerd op met welke regelmaat ik beschuldigd word van cheaten, is het aantal echte cheaters een stuk kleiner dan het aantal spelers die willekeurige tegenstanders van cheaten beschuldigen.
Ik speel het sinds het begin, en heb nooit de situatie gehad waarbij bijna elk potje cheaters had. Zelfs niet dat ik elke week een potje met cheater had ofzo.
Dan heb je OF heel veel geluk, OF je hebt nooit doorgehad dat er cheaters in je sessies zaten.
Er is een reden waarom een heleboel mensen zijn afgehaakt van BF5, om nu te gaan zeggen dat we liegen (want zo komt het wel een beetje over), vind ik wel heel erg diep in het zand kijken.

Er zijn zat anti-cheats te bedenken die 99% van de troep kunnen tegenhouden, maar het probleem zit hem in het feit wat we de software toelaten, en hoe diep deze mag scannen en kan aggregeren.
Hangt misschien ook er vanaf op welke servers je speelt. Azië heeft over het algemeen veel meer cheaters in deze game dan bijvoorbeeld Europa. Ik zit nu op zo'n 260 uur aan speeltijd met Battlefield V (Europese servers) en ben in totaal denk ik zo'n 8 - 10 echte blatant duidelijke cheaters tegengekomen. Daarnaast ook af en toe wel eens wat sketchie situaties meegemaakt waar we van dachten dat het wel eens om een cheater zou kunnen gaan.

Je moet echter niet vergeten dat er ook in een game als Battlefield V gewoon een verschil is in skill. Af en toen zijn er spelers die gewoon echt absurd goed in het spel zijn en die daardoor altijd een stapje voor zullen hebben op jou en de rest. Het kan dan absoluut aanvoelen als cheats, maar dat is het dan simpelweg niet.

Gebaseerd daarop denk ik dat het wel een beetje kort door de bocht is om te zeggen dat je in bijna elke sessie wel een cheater tegen bent gekomen. Ik beweer daarmee niet dat je liegt, maar algemeen gezien is het gewoon niet heel plausibel dat het zo is.
Ik zou niet zeggen liegen, maar zou het eerder verwijten aan onwetendheid/skill gap wellicht? Soortgelijke posts kom je in vrijwel elke shooter tegen en het valt gewoon op dat sommige spelers extreem veel last van cheaters hebben, waar anderen dat vrijwel niet hebben.

Nu kan dat komen doordat de gemiddelde speler niet doorheeft tegen een cheater te spelen, of dat de uitzondering (zoals jij) het verschil niet ziet tussen een cheater en een goede speler. Dat, of je overdrijft en het komt net zo vaak voor als bij andere spelers alleen voelt het voor jou erger.

Je ziet wel heel vaak iemand een andere speler uitmaken voor cheater (in chat), maar 9/10 keer zijn ze gewoon clean en simpelweg beter. Gewoon blijven oefenen, ooit word je ook nog wel uitgemaakt voor cheater ;)

[Reactie gewijzigd door quintox op 6 juni 2019 13:26]

Ik zou niet zeggen liegen, maar zou het eerder verwijten aan onwetendheid/skill gap wellicht?
Aangezien je gewoon kan spectaten van spelers, en je dus verdachte spelers kan volgen, kan ik veelal zeggen dat ik vaak wallhackers gespot heb, die op locaties gaan schieten waar je gewoon niet doorheen kan knallen, dat is al een simpele manier van herkennen van cheaters.

Natuurlijk zijn er zat spelers die echt heel goed zijn, en die skill-gap merk je aan de manier van hoe ze spelen. Aimbotten is ook redelijk duidelijk te zien, maar soms zijn er cheaters die hun tools zo af-tweaken dat het zien ervan puur toevallig moet zijn, of dat ze vergeten iets uit te zetten bijvoorbeeld.
Je ziet wel heel vaak iemand een andere speler uitmaken voor cheater (in chat), maar 9/10 keer zijn ze gewoon clean en simpelweg beter.
Dat heb je bij elke spel wel, en begint na een tijdje wel standaard reactie te worden ;)
[...]

Aangezien je gewoon kan spectaten van spelers, en je dus verdachte spelers kan volgen, kan ik veelal zeggen dat ik vaak wallhackers gespot heb, die op locaties gaan schieten waar je gewoon niet doorheen kan knallen, dat is al een simpele manier van herkennen van cheaters.
Ja en nee, spectaten kan idd helpen met het spotten van cheaters, zeker als het overduidelijk is. Het zijn de twijfelgevallen waar je al snel onterecht het ergste vermoed zonder er logisch over te oordelen.

Zelf ben ik een keer gebanned uit een CoD4 community met bijbehorend "bewijs" in de vorm van een in-game spectate record. Zag er inderdaad "sketchy" uit dat ik iemand door de vloer aan het "tracen" was, dat je deze speler gewoon kon horen lopen was blijkbaar niet vanzelfsprekend. Ik werd beoordeeld door een "jury" die het unaniem eens waren dat het cheats moesten zijn, verweer dat ik hem kon horen werd verworpen met "wij hebben het geluisterd op een 5.1 surrond set en konden niks horen" ( no shit ). Er zijn nog steeds héél veel spelers die spelen op sound niet begrijpen.

Vrijwel iedere oud Counter-Strike(1.6) speler heeft het spelen op sound en bijbehorend 'wallbangen' tot een kunst verweven, iets wat je nooit zult verleren en meeneemt naar elke shooter die je aanraakt.
Oh ik heb ook een false/positive ban gekregen op CSGO.
Gelukkig had ik directe contact informatie van een van de VAC developers, die mij direct kon helpen.
False/Positive bans doen ze ook vaak vanwege suspicious gedrag, en soms klopt de ban ook nog (ondanks dat het gewoon een "vermoeden" was).

En klopt, ik heb ook vaak gehad dat ik iemand hoorde, en neerschoot, maar als je een replay terug kijkt, hoor je niks, da's ook zeer apart, en daar kun je ook op bejegend worden. Maar replays in CSGO hebben zo'n gigantisch lage tickrate, dat een boel detail niet wordt meegenomen.
"Maar replays in CSGO hebben zo'n gigantisch lage tickrate, dat een boel detail niet wordt meegenomen." Dit is misschien nog wel erger met de Battlefield killcam, want netcode laat het al sketchy aanvoelen tijdens het spelen, laat staan replays ;)

Maar dat is dus één van de redenen dat killcams en spectate niet altijd accuraat zijn. HLTV demo's waren vroeger notoir berucht dat deze hele gekke zaken toonden zoals bijv. no-scope AWP shots terwijl de speler gewoon ingezoomd had. Komt iig op het volgende neer: Jouw perceptie kan (behoorlijk) afwijken van wat de speler ervaart en dat kan meerdere oorzaken hebben.

Naar mijn mening valt het reuze mee met de hoeveelheid cheaters die er in CSGO en Battlefield5 zijn.. misschien zitten ze in andere brackets, timezones, skillgroups.. I dunno, heb er in ieder geval zelden last van.

[Reactie gewijzigd door quintox op 6 juni 2019 14:59]

"Mja, het zijn er nog steeds 4 of 5 sessies teveel."
Speel eens een weekje GTA op de PC, dan is die 4 a 5 sinds release ineens een prima aantal.
Ik speel sowieso geen GTA, en ben dit sowieso niet meer van plan.
Ben nog steeds fan van de oude top-af kijkende gameplay, de huidige varianten van GTA boeien me helaas niet meer, speel ik liever Saint's Row ;)
Ik heb zowel bf3 als bf4 teveel gespeeld, en ik werd elk potje voor cheater uitgemaakt. Er waren altijd wel cheaters, maar er nog veel meer mensen die gewoon ziekelijk veel speelde en heel goed waren.
Daar is niks mis mee.
Heb ook BF3 en BF4 kapot gespeeld.
BF Vietnam was toch mijn favoriet, helemaal stuk gespeeld tegen bots in extreme hard mode, maar spelers destijds waren om te huilen ;)
Maar goed, het topic wijkt nu erg veel af van het artikel.
Speel sinds launch minstens 1 avond per week met vrienden en nog nooit last gehad van cheaters.
We zijn al wel een paar keer cheaters genoemd doordat we blijkbaar goed speelde, maar ik weet 100% zeker dat ik en de gene waar ik mee speel niet cheaten.
Daarbuiten is het nog steeds ruk met UDP Clientside geneuzel waar je 9 van de 10 keer een erg on-gebalanceerd server hebt waar lag compensatie niet werkt waardoor je 1 hit kills in je schrem krijg.

Dat is mijn rede dat ik nu ook gestopt ben met BFV en idd er zijn natuurlijk zaken die Fairfight helemaal niet op orde hebben , zie vaak genoeg gasten die van 3000 kills met een wapen 2500 headshots hebben en die vrolijk door spelen.
Zijn super veel hackussations sowieso in de game die vaak ook niet terecht zijn. Sommige spelers zijn gewoon niet goed en schreeuwen dan al snel "hacker".

Enige issue die zij wat mij betreft echt moeten fixen is de Nvidia drive rhack dat alle folliage en textures flink downgrade.
Geweldige trailer, dat doen ze toch altijd wel goed bij Dice.
Meer maps had het spel ook zeker wel nodig, ik ben ook weer een stuk meer gaan spelen door Mercury.
Zaterdag tijdens EA play komen er waarschijnlijk wel meer details over alle nieuwe content.
Ik ben gisteren ook weer begonnen met spelen en ben aangenaam verrast. deze trailer maakt het geheel natuurlijk nog beter. Ik heb vaak genoeg geroepen dat het tijd word voor de Amerikaanse en Japanse strijd. :9
Nu nog Axis vs de Russen en I'm in
Ik heb zo'n gevoel dat dit gaat komen na the Pacific. Lijkt me echt gaaf als ze dan ook het fluitje van BF1 squad leaders weer terugbrengen voor de Russen. En dat je dan de players OOOOORAAAAHHHHhhh hoort schreeuwen terwijl ze naar voren rennen. Mega gaaf.
Geweldige trailer, dat doen ze toch altijd wel goed bij Dice.
Een trailer is er niet "omdat het er eenmaal bij hoort".

Een trailer is om mensen te stimuleren om hun portemonnee te trekken. Koop nu! Koop nu!
Me dunkt dat een trailer de indruk moet laten wekken dat de game geweldig is.
Of om mensen weer enthousiast te maken om weer meer te gaan spelen. Dat is juist bij BFV het probleem op het moment, er spelen te weinig mensen om alle servers over alle gamemodes vol te krijgen.
Een veel voorkomend probleem met games die bij release al een dlc plan hebben (ik vermijd ze daarom ook als de pest).
Main game is vaak veel ste mager, en dien je dus maanden te wachten voordat de game eindelijk beetje fatsoenlijk "af" is. Maar goed, ze weten de aandacht goed te weerleggen want "de dlc's zijn gratis!" ... tsja, had ook niet anders verwacht, eerlijk gezegd.

Het wordt eens tijd dat ze daar mee ophouden, als de dan toch geen extra geld aan die dlc's verdienen, stel je game uit en stop al die dlc's bij release erin. Lopen mensen wellicht niet na een paar dagen al weer weg.

Als je dan nog met dlc's komt, dan is het een daadwerkelijke toevoeging, ipv gaten vullen die er al sinds release in zitten. Zelfde met die battle royale game mode enzo. Is allemaal net too little too late. Ik snap best dat ze met regelmaat met nieuwe dingen willen komen om mensen geïnteresseerd te houden. Maar dat schiet dus niet op als daardoor de basegame zo mager is.

Wat jammer is, want de game heeft absoluut potentie. Beetje jammer als het dan "flopt" (of in ieder geval zwaar tegenvallende verkoopcijfers heeft) puur omdat er te weinig mensen zijn, terwijl de game best goed is...
Nou met battlefield 5 hoef je niet veel te betalen hoor. geen betaalde dlc's en shit om beter te zijn.
Ik heb het spel (nog) niet. Is het inmiddels al aan te raden om te halen? In het begin was iedereen heel negatief maar ik nu de BR modus er al een tijdje in zit (wat mij het meest interessant leek in eerste instantie), en nu meer nieuwe maps ziet het er voor mij steeds interessanter uit.
Ik heb het spel goedkoop kunnen kopen en heb vaak BF's gespeeld, 3&4 helemaal grijs, maar ik moet je bekennen dat ik 2x online heb gespeeld en 1x co-op in 4 maanden tijd.
Ik heb zelf Play4free, 3, 4 en 1 gespeeld, en speel 1 af en toe nog (de rest dus niet). Ik heb ook nog wat gehoord over de nutrition issues in bfv, weet niet of dat al is veranderd/opgelost? De playtime die je beschrijft is niet heel belovend, maar je speelt het de laatste tijd dus niet meer?
Nee, en als het me had bevallen was dit anders geweest, heb niet heel veel tijd meer op te spelen maar als ik speel, doe ik liever iets als civ 6 dan BFV, BF3&4 waren echt verslavend en krijg bijna weer zin om ze op te starten. Moet zeggen dat ik vaker APEX legends heb gespeeld dan BFV.
Het negatieve was primair over customization en vrouwelijke karakters tbh. Is het perfect? Neu. Maar ik vind het zeker een stuk beter dan BF1, en prima gameplay overall. Het primaire probleem wat ik momenteel met BF5 heb is het gebrek aan maps, gezien release er weinig had, en er niet heel veel is bijgekomen. Maar met deze aankondiging wordt dat wel goed gemaakt :).
Customization en vrouwelijke karakters maken mij echt niks uit. In bf1 vond ik het wel prima, afwisseling van characters en af en toe wat leuke customization. Ik heb de beta gespeeld en dat voelde best solide aan. Gezien ze nu wat maps hebben toegevoegd (en uiteindelijk ook de BR mode) ga ik het toch weer overwegen te halen.
"Het negatieve was primair over customization en vrouwelijke karakters tbh."

Nou nee, er is nog heel wat meer kritiek. Inderdaad over weinig en slechte maps, saaiheid, slechte balans, en zoals bij alle BFs de superslechte connectivity.
En het lijkt steeds meer op CoD.
Toen deze game aangekondigd werd was ik zo hyped, ik had gelijk de deluxe edition ge-preordered. Battlefield speel ik al jaren, maar deze battlefield heeft mij keer op keer weer teleurgesteld :( De beslissingen die DICE neemt voor deze game zijn zo onbegrijpelijk. Het max level in BFV is nog steeds 50. Dit level heb ik bereikt 2 weken na de release van de game. En nu, meer dan een halfjaar later is level 50 nog steeds het maximale level. Dat is gewoon insane. De gameplay is nog steeds wel leuk maar ik heb het gevoel dat ik voor niks speel. En dat bederft de pret.

Verder wel leuk al deze updates, maar DICE, get your priorities straight. :)
Nooit pre-orderen, heb ik zelf ook op de harde manier moeten leren. Had NFS Payback ge-pre-ordered 8)7
Oooff
Ik had de Playstation Classic gepriorderd.
Nooit meer zal ik iets pre-orderen.
"Dat wordt bevestigd met het korte fragment waarin een Japanse soldaat te zien is die wordt aangevallen door een Amerikaanse soldaat. Daarbij is het karakteristieke ping-geluid van een afgestoten munitieclip van het Amerikaanse M1 Garand-geweer te horen."

Zoals ik dit lees zit de M1-Garand nog niet in de game? Zou ik raar vinden want dat is toch wel één van de bekendste wapens uit WO2. (Heb het spel zelf niet, vandaar de vraag.)
De M1 Garand zit nog niet in de game. De game volgt heel erg losweg de tijdlijn van WWII. Dus op dit moment zijn we in 1941 waarbij alleen de Britten en Duitsers speelbaar zijn. Ze willen de Amerikaanse gear gaan toevoegen zodra de Amerikanen worden toegevoegd aan het spel. Dus dat zal zijn wanneer we aankomen bij the Pacific wat je in deze trailer ziet.

Overigens zit de Thompson wel in de game namelijk de M1928A1. Deze is door de Britten gemaakt.
Mwah ik vind "losweg volgen" wel een gigantisch understatement. Ze roepen dat ze het baseren op minder bekende veldslagen, maar waarom de britten dan in rotterdam vechten snap ik niet helemaal. Het waren de canadezen die in 44/45 tegen de duitsers vochten rond rotterdam en tegen die tijd was er al helemaal niets meer van de stad over. De britten hebben er nooit gevochten en al helemaal niet toen de oude stad nog niet plat gebombardeerd was.
Dit snapt denk niet iedereen van spelers. "Ja zo weinig dit en weinig zo." Dat klopt, maar eisen blijven nog hoog voor iets wat geen Premium meer is.

Vooralsnog geen excuus dat matig is qua content, maar DICE heeft een matige start gehad. Denk dat ze veel tijd "verloren" zijn geraakt door de game goed te krijgen, want eerlijk gezegd, mochten ze hem nogmaals uitstellen.

Zo loopt er loopt, zoals je aangeeft, een tijdlijn. Ze zijn pas bij 1941. Hier komt Japan en denk er nog een bij (rode petjes). Dus ze hebben nog een weg te gaan.
Nee, dit wapen zit er inderdaad (nog) niet in
Komt dat niet omdat het Amerikaanse leger dit semi-automatisch vooral gebruikte en deze legers tot nu toe nog moeten geïntroduceerd worden in de game?
Dit ziet er toch geweldig uit! De gameplay van Battlefield V is geweldig. Nu begint de content ook eindelijk de goede kant op te gaan. Ik heb er mega veel zin in. Dit weekend trouwens ook nog EA Play waar ze nog meer content gaat aankondigen EN als het goed is kunnen wij de eerste gameplay beelden verwachten van de 5vs5 competitive modus.
Er gaan ook geruchten van een Bad Company 2 remake, als dat het geval is dan wordt ik heel gelukkig. Ik heb BF5 niet lang na de release aan de kant geschoven omdat het een en al hopeloos was met bugs en saaie gameplay, wellicht ga ik het weer eens oppakken met deze nieuwe maps.
Bad Company remake, Bad Company 3, deze geruchten zijn er elk jaar weer opnieuw en elk jaar al sinds 2011. Ja ze zullen vast bezig zijn met een nieuwe Bad Company game, maar die komt voorlopig denk ik nog niet uit.

Ik begrijp overigens dat je de game aan de kant hebt gelegd want er was wat weinig content, inmiddels stukke beter en als we deze trailer bekijken dan gaat het vanaf nu helemaal los met nieuwe content.

Saaie gameplay begrijp ik niet, de gameplay van BFV is echt veruit het beste van alle Battlefield titles. De rest eromheen helaas niet, maar zoals ik hiervoor al zei, het lijkt nu de goede kant op te gaan.

Ik zou je zeker willen aanraden de game weer opnieuw te installeren, ja er zijn nog bugs maar veel minder als voorheen.
Ik ga het zeker nog een kans geven, maar met de saaie gameplay bedoel ik voornamelijk dat alles te geforceerd is. Ieder wapen, sluiproute, gadget of ander onderdeel van de game wordt vrijwel automatisch gecountered door iets anders. Waar je in een oude battlefield game nog op je dooie gemakje op lange afstand kon gaan liggen sniperen kan dat sinds battlefield 3 eigenlijk niet meer omdat je scope meer oplicht dan een kermisattractie en je binnen 2 seconden zelf lood vangt. Je kan niet meer met een omweg langs de rand van een map de hele bende flanken want de maps zijn helemaal afgebakend. Een tank is binnen 5 seconden gesloopt door een squad dat overdreven veel antitank wapens bij zich draagt alsof het ding van karton is gemaakt en de ttk voor infantrie is nog altijd veel te lang. Vliegtuigen dragen niets bij aan het gevecht en zijn enkel met elkaar bezig en de maps zijn in veel gevallen veel te klein, je kon in BF1942 tenslotte met meerdere vliegdekschepen, onderzeeers en destroyers elkaar het leven zuur maken, je moest soms 10 minuten rijden in een tank om aan de andere kant van de map te komen. Je had meer vrijheid, met BF5 is alles te lineair en voorgekauwd waardoor alle gevechten zich ophopen op 1 of 2 locaties, spawns iedere 30 seconden wijzigen en te dicht op andere spawns zitten en je continu in je rug wordt geschoten. Een relaxt potje spelen zit er niet bij, het moet allemaal onafgebroken hectiek en actie zijn, dat is niet wat battlefield games moeten zijn naar mijn mening.
Ja, PRECIES! Veel te veel CoD achtig.. alles wat je beschrijft minus het sniperen.
Gaaf :) ik krijg hierdoor wel weer zin om het eens te gaan spelen.
eindelijk nieuwe maps. hopelijk brengt hoofdstuk 5 net zoveel maps met zich mee.
en leuk dat ze populaire content uit oude battlefields gaan gebruiken (operation metro)
Deze BF game totaal over geslagen, maar na het zien van de trailers krijg je toch wel weer zin om de boel op te pakken. Jammer genoeg is het lang niet zo indrukwekkend op een wat oudere pc, en speelt het ook allemaal niet zo lekker. Dit is dan ook het grootste mankement van de game wat mij betreft, ze zijn altijd vooruitstrevend maar daardoor laat de optimalisatie soms de wensen over.

Wie weet wanneer er ooit een nieuwe pc komt dat ik de game wel weer op pak, of tegen die tijd hebben we al weer BF6 of 7..
Too little, too late. Iedereen die ik ken is gestopt met dit spel en toen ik het laatst weer probeerde zaten er al weer 3 cheaters in een officiële DICE server. Klaar ermee :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee