Battlefield V-trailer toont komende strijd tussen VS en Japan in Stille Oceaan

EA heeft een trailer uitgebracht voor het vijfde hoofdstuk van Battlefield V, genaamd War in the Pacific. In de trailer is de bittere, harde strijd tussen de Amerikanen en de Japanners te zien, die zich op land, in de zee en in de lucht afspeelt. Onder meer Iwo Jima en Wake Island keren terug.

War in the Pacific komt op 31 oktober uit in de vorm van een gratis update van Battlefield V en voegt de strijd in de Stille Oceaan ten tijde van de Tweede Wereldoorlog toe aan het spel. Dat betekent dat er twee nieuwe facties worden geïntroduceerd, te weten de Amerikanen en de Japanners, elk met hun eigen wapens. Onder meer het semi-automatische M1 Garand-geweer van de Amerikanen is aanwezig, die het kenmerkende ping-geluid maakt als de acht patronen zijn verschoten. In de trailer is een Japanse soldaat te zien die erg bedreven is met zijn katana; dit zwaard zal ergens op de map gevonden moeten worden, net als de draagbare Amerikaanse M2-vlammenwerper. Wat de voertuigen betreft doet de Sherman-tank zijn intrede, net als het Corsair-jachtvliegtuig.

Het nieuwe hoofdstuk voegt drie nieuwe speelvelden toe: de strijd om Iwo Jima, een speelveld genaamd Pacific Storm en Wake Island. Het rotsachtige Iwo Jima is een strijdtoneel met brede stranden en nauwe tunnels dat bijvoorbeeld ook al in het originele Battlefield 1942 zat, net als Wake Island. Wake is een atol-eiland in de noordelijke Stille Oceaan dat in 1941 door Japan werd ingenomen en ondanks pogingen van de Amerikanen tot het einde van de oorlog in Japanse handen bleef. De map Wake Island is als enige echter nog niet direct beschikbaar als de update uitkomt; dit speelveld staat in de planning voor een release in december. Pacific Storm is een archipel waar spelers moeten strijden om de controle van meerdere eilandjes.

Door Joris Jansen

Redacteur

23-10-2019 • 16:36

94 Linkedin

Submitter: sjepper

Reacties (94)

94
92
37
1
0
48
Wijzig sortering
Zit de M1 Garand er al weer in? Misschien is het dan weer speelbaar!
Serieuze vraag: Wat maakt die M1 Garand zo belangrijk voor blijkbaar zoveel mensen? Er zit een hele zooi semi-automatische rifles in BF5 momenteel. Op welke manier is die M1 Garand anders dat het zo'n belangrijke toevoeging is? Of is het alleen nostalgie uit eerdere delen? Maar het lijkt me toch niet dat het primair speelbaar zou zijn vanwege één wapen.

Zelf ben ik sowieso veel meer van de volautomatische wapens, dus een Garand kan me gestolen worden.
Mja, los van het gemijmer over het geluid van de clip is de Garand ook bekend om zijn krachtige cartridge (.30-06 Springfield) en precisie. Beter dan een SMG uit die tijd, die minder krachtig was, minder bereik had en niet zo precies is als de Garand.

Vroeger, toen Day of Defeat nog een ding was, gebruikte ik ook liever de Garand dan een SMG, de fikse kickback na elk schot nam ik graag voor lief.

Enne, nouja... zoals de rest al aangeeft was en is het gewoon een iconisch wapen.
Man man man, die DoD tijden.. zat close quarters liever met een M1 of Kar inderdaad..
Heerlijk! Kijk hier dan ook echt naar uit, loop nu ook al rond met een kar zonder scope.
Mis alleen nog de hardcore mode.
De M1 Garand is door general Patton uitgeroepen tot "the greatest battle implement ever devised" en heeft een grote rol gespeeld bij het winnen van de tweede wereldoorlog.

Een WW2 game uitbrengen zonder M1 Garand is gewoon te slecht.
Zo ontzettend veel dat er niet in zit, in een WW2 game, dat het gewoon te triest voor woorden is :F
Dan moet het eerst een WW2 game te noemen zijn. Voertuigen die niet bij de facties horen. Uniformen die niet eens dicht bij de waarheid liggen. Facties met wapens van andere facties. Geen hakenkruizen of foto's/posters van de führer. Alles weggepoetst om maar geen tere zieltjes te kwetsen. Dit is gewoon een shooter met een her en der een WW2 tintje. En dat is enorm zonde.
Er zat tot nu toe ook nog geen Amerikaanse faction in de multiplayer (zelfs in de singleplayer liepen ze met een Lee-Enfield).
Maar aan de andere kant is de Britse faction dan weer half Amerikaans qua wapens en uniformen 8)7
wat denk je van het geluid, als de clip uitgeworpen wordt!
https://youtu.be/lezq2l-Z_wc
Als je een WW2 spel maakt en dan het meest iconische wapen van die oorlog er niet in stopt is het logisch dat je daar een hoop gezeik over krijgt. Het wel of niet speelbaar zijn daardoor lijkt mij wat overdreven maar er zijn een hoop mensen die de BF games altijd gespeeld hebben voor de sfeer en niet zozeer om de hoogste K/D ratio met het beste meta wapen te krijgen.
Als je een WW2 shooter uitbrengt waarbij de MP alleen om Engelsen en Duitsers draait is al raar.
De ping van de Garand is legendarisch.
Het schijnt dat Amerikaanse soldaten een ping maakten door een lege clip tegen de helm te slaan. De Japanse tegenstander springt dan op uit de dekking in de verwachting dat jij leeg bent en het laatste wat hij hoort is de echte ping.
In Red Orchestra Rising Storm is dit een perk waar je de ping met de als hand kan doen.
Zin in! Na een teleurstellende tijd met BF krijg ik toch steeds meer dat oude BF gevoel weer terug. Hopen dat ze deze chapter niet verprutsen!
In het begin even gespeeld en inderdaad viel het tegen. Is het intussen dus flink verbeterd door updates e.d.?
Dit begint toch wel een tendens te worden in de gaming wereld. Eerst troep op de markt brengen en dan iteratief het product verbeteren. Beetje raar.
Haha DICE doet dit elke keer, niets bijzonders ;)
Daarom is de naam ook Dice! 😂
Zo werkt het tegenwoordig met vrijwel alle software. Agile noemen ze dat :+
Nu is waterval niet perfect, maar merk ik inderdaad dezelfde tendens met agile trajecten.
Ja er zijn nog steeds wel wat bug etc maar ik beleef er weer veel plezier aan. Vooral operation metro is een leuke toevoeging.
begin veel gespeeld en vond het toen juist echt top. later wanneer de br van bf5 uit kwam ben ik eigenlijk gestopt. dat was namelijk echt een flop en heb toen ook niet meer de moeite genomen om terug te gaan naar de andere modussen.
Was BF1 een teleurstelling dan ?
Correct daar waren minder problemen maar met BF 3,4 en 5 zeker wel. Over BF Hardline ga ik niet eens beginnen! ;)
Maarja Battlefield heroes was wel weer geniaal, jammer dat ze het tegen het einde verpestte door meer gametypes en helicopterspawn toe te voegen.
Meer sfeer dan in BF V maar de behemoths en skilloze snipers verziekten het voor mij.
BF1 deed het juist goed, mede omdat concurrent CoD toen compleet sci-fi ging met Infinite Warfare, nog meer dan Advanced Warfare, en daar zat men blijkbaar niet op te wachten. De trailer voor Infinite Warfare ging zelfs de geschiedenis in als het meest gedislikete filmpje op youtube ooit. Zelf vond ik het wel geinig maar ik speel geen CoD.
Iwo Jima here we come! Lang geleden dat ik erop gespeeld heb, zat er sinds het begin van BF V eigenlijk al op te wachten :)

Edit: Paar dingen die mij opvielen aan de trailer:

- Boten varen
- Terugkomst van de M1 Garand
- Corsairs
- Samurai melee wapen.
- Flamethrower tank.

Dit gaat genieten worden!

[Reactie gewijzigd door Slavy op 23 oktober 2019 16:42]

En vergeet niet die kamikaze actie aan het einde.
En de klassieker Wake Island!
Zijn er veel cheaters aanwezig in BF5?

Daarnaast. ik heb BF1 heel even gespeeld maar vond het niks aan vergeleken met BF4. Is BF5 vergelijkbaar met BF4 kwa gevoel of ?
Op de xbox one x? Nee niet echt, ongeveer 0 denk ik.
Ooit werd er niet gecheat op console, die tijden zijn helaas voorbij, daar zijn nu ook cheaters....
Dat denk je miss omdat je in de veronderstelling was dat het niet mogelijk was...

lees hier maar eens:
https://colossalcheats.com/cheats/fortnite-hack

voor elke console zijn er tich aanbieders
Laat ik het zo zeggen, bij de Battlefields (die ik het meeste speel) op de PS4 zijn er naar mijn weten, ook gezien scores, nooit cheaters geweest..

Maarja je weet nooit he :/
De meeste (aimbotters) stellen hun bot zo af dat het niet te veel opvalt, toch kan je ze ontdekken doordat ze vaak pcies weten waar je zit (esp) en ook rare shots, als je zelf veel speelt weet je op gegeven moment wel wat wel kan of wat niet kan. Of wat maar heel af en toe lukt..
Je bedoelt ten tijde van de, euh, ja eigenlijk nooit, misschien was het ten tijde van de PS2 en daar voor nog relatief minimaal, maar sinds de xbox 360 (jtag) en PS3 (jailbreak) is het gewoon redelijk prevalent, zeker in games waar minder aandacht aan word gegeven (bijv de cod van yesteryear).
Eehm, nee juist bij de huidige consoles heb je aim bots net als op de pc, helaas..
maar dit is een oud probleem? de mogelijkheid om je console te modden en daardoor toegang te krijgen tot dingen die niet de bedoeling waren was al langere tijd mogelijk, misschien niet een korte tijd na release maar al wel zeker wat later in de lifespan (GTA5 op last gen)
Een beetje modden thuis in je single player game vindt ik nog tot daaraan toe, maar rondrennen met een aimbot had je vroeger volgens mij niet op consoles en nu wel. Het wordt tijd dat er strenge wetten tegen komen in de eu..
Het is al in ieder geval sinds 2010 erg common (elke 8e gebruiker van een populair hacking/cheating/modding forum had een "fixed" Xbox 360, in 2010), al neem ik deze cijfers met een korreltje zout is het echt niet zo gek om te denken dat er toen al mensen waren die de boel aan het bedonderen zijn.

Ik ben het met je oneens dat er wetten voor moeten komen *voor consumenten* op EU-niveau, het is een volledige non-prioriteit in de consumenten sfeer, hoewel er wel iets voor te zeggen valt dat er op EU-niveau een wet komt die vals spelen op e-sports evenementen strafbaar maakt, aangezien het inmiddels serieus genomen word.

[Reactie gewijzigd door Coy op 23 oktober 2019 23:24]

Ja er zijn veel cheaters, ze doen ook niet echt hun best om het cheaten te verbergen met hun KD van 182-2.
Nou is 182-2 best een extreme score, maar in BF kan je wel op een manier spelen dat zulke dingen mogelijk zijn. Ik heb zelf flink veel BF4 gespeelt op de map Caspian Border 2014 met een AA. Dan is een score halen van 40-0 prima te doen. Nou is dat minder extreem, maar cheater genoemt worden is mij meer dan vaak genoeg overkomen terwijl het gewoon taktiek is. Niet iedere extreme score is ook gelijk een cheater, hoewel 182-2 wel erg extreem is dus. Er lopen natuurlijk vast genoeg cheaters rond, maar in de praktijk wordt het woord cheater soms ook veel te makkelijk gebruikt.
Dat soort scores heb ik wel behaald in BF3 met puur Jet gameplay, was genieten. :) Uiteraard wel vaak cheater genoemd of geband op servers. Ook in metro kon het flinke scores geven!
Metabans.... Omdat ik met de famas 69% headshot ratio had (op 50 kills) kom ik geen enkele server meer in die metabans gebruikt. Laat dat nou net de servers zijn die nog leven in BF3.
Jep vind ik ook jammer. Ook een reden waarom ik uit eindelijk ben gestopt met BF3 niet omdat het saai werd of er geen servers meer zijn maar puur dat je bijna nergens meer binnen kwam. Wel een nadeel van dedicated servers. Waren leuke tijden maar op een gegeven moment zat het wel vol cheaters.

BF V nog niet geprobeerd maar misschien voor een leuke deal toch proberen gezien dlcs gratis?! zijn :)
Badmins overal. Slechte zaak. Werd zelfs rechtstreeks via RCON door admins gebanned omdat ik 400 m16 service stars heb terwijl mijn KD maar rond de 2 hing en 18% accuracy...

BFV wel leuk maar ik was er al heel gauw klaar mee. Vooral omdat ik alles al unlocked had en eigenlijk geen een map erg leuk vond zoals ik dat wel had bij bazaar en metro etc. Maar nu metro (reimagined) terug is en wake island er aan zit te komen in december(mogelijke delays daargelaten) ga ik het misschien toch maar eens installeren.

Tip: Als je voor een prikkie de game wilt testen kan je via origin zo'n abonnement nemen. Als het je niet bevalt ben je in ieder geval niet voor 40-60 euro de boot ingegaan.
Tja, zo ben ik een keer gebanned omdat ik de heli van de admin met mijn tank uit de lucht knalde |:(
Daar heb ik nog een keer een compilatie filmpje van gemaakt. Waarbij ik 20 heli's en 10 vliegtuigen neer schiet met de maingun van een tank. Zo'n schot raken is alles behalve vreemd :)
Haha, heli's zijn niet heel moeilijk te raken. Jetfighters is een ander verhaal :p heb je nog een link naar dat filmpje?
Het filmpje stond op YouTube alleen nu niet meer omdat de muziek erbij niet mocht. Heb het filmpje nog wel, dus kan wel een wetransfer doen oid als je het wil zien :)
Niet degene die je gevraagd had om een filmpje maar ik mocht het ook zeer graag doen! https://www.youtube.com/watch?v=1JjHy_9zahM
Dat zijn wel echte skillshots 8-)
Ik krijg echt weer zin om BF3-4 te spelen.
Er zijn cheaters, ikzelf heb er bijna nooit last van op de PC.
Iemand cheater noemen en iemand die het letterlijk is dat is nogal een verschil.
Ok thnx

Natuurlijk bedoel ik dat wel op de PC :) Maar dat had jij denk ik ook wel in de gaten.

En kom je zulke cheaters geregeld tegen? Stel er zit in je server een cheater en je switched van server is de kans dan groot dat er daar dan ook 1 cheater zit of?

Op battlefield 4 zag ik bijna nooit cheaters. Al moet ik wel zeggen dat ik vaak in een server toen zat van ongeveer 16-24 spelers max. Niet zo vol :)
Heb er in BF3 gezien met meer dan 400 kills per match waar het om 1000 kills ging.
Kom kom, mijn maat die tot voor kort nog steeds MoHAA speelde werd ook bijna elk potje uitgemaakt voor cheater en vaak zelfs verbannen.

Maar die gast speelde competitief in de hoogdagen en hem bezig zien is toch wel indrukwekkend.
Pc gamer zeker? Op de console nergens last van
Vond BF1 ook niks. BFV geprobeerd, gun mechanics zijn lekker, maar daarmee houd het op voor mij. Geen BF4 of 3 gevoel, totaal geen “wauw” momenten of samenhang in gevechten. Heb hem na een aantal maanden verkocht.
verkocht nog wel. Voor de singleplayer bedoel je? Of je hele account overgeheveld.

En ten 2e waarom moet het een exact gevoel zijn van voorgaande titels?

Ik moet zeggen dat ik bf3 en bfbc2 het leukste vond. BF4 was voor mij oke maar niet beter dan die andere titels.
Zit op PS4. Als een spel me niet boeit, dan verkoop ik de disc :)

Het hoeft geen exact gevoel te zijn natuurlijk, maar de combinatie van feeiling, sensatie, teamwork, mechanics en maps maakten BF3 en 4 voor mij (en met mij ook mijn vrienden) legendarisch en die spellen hebben daardoor een hoge lat gelegd voor die titels die hen volgden. Dat is niet express, maar een "feeling".

Ik moet zeggen van BFV goed in de buurt kwam tijdens de eerste maanden na release, maar het heeft me niet zo lang kunnen boeien dat ik mijn controller niet wilde wegleggen en dat is toch wel een game waar ik naar op zoek ben als we het hebben over een BF titel :)
Vind het een beetje raar dat iedereen zo loopt te geilen op een trailer. Ik bedoel, vóór BF5 überhaupt uitgebracht was, had DICE uiteraard ook al trailers laten zien van hun aankomende game en moet je kijken hoeveel er anders en geschrapt is uit de uiteindelijke game.

Het is zeker positief dat ze eindelijk met twee nieuwe facties en mappen komen maar ik wacht het wel even af.
Battlefield 5 trailer vond ik persoonlijk al slecht toen hij eindigde met een vrouw. Niet dat ik tegen vrouwen ben in games, maar in een WW2 setting past het gewoon niet op de manier waarop ze het geïmplementeerd hebben.

Ik persoonlijk vind Battlefield 5 een van de slechtere battlefield games. Toen ik ging spelen en ik mijn persoon hoorde praten met een vrouwen stem, was dat echt een 'wtf' moment.

Voor de rest vind ik de gameplay slecht vergeleken met Battlefield 3 en 4. Deze twee games hadden perfecte gameplay en een grote fun factor. Die mis ik persoonlijk compleet in battlefield 5. Het voelt gewoon niet zo vertrouwd als overige battlefield games.

Toen ik nog speelde zaten er ook echt ontzettend veel bugs in. Grafisch was het een topper maar doordat hij grafisch zo goed was, vond ik het lastig om überhaupt enemy's te spotten. Soms zag ik ze gewoon echt niet, lagen ze ergens op de grond in een donkerdere omgeving. Ik was iig al erg snel afgehaakt met battlefield 5. Ik wacht liever op Battlefield Bad Company 3, tenminste, als de geruchten waar zijn. Uiteraard ga ik deze DLC wel proberen, misschien dat dit iets veranderd aan de game. Voor nu blijf ik lekker 'Hell let loose' spelen :).
Als ik dit lees krijg ik wel zin om het te gaan spelen maar vraag me af of nu nog instappen zin heeft.

Veel Bad company (1 en 2), BF3 en BF4 gespeeld op de PS3 namelijk en het kriebelt al een tijdje om deze op de PC te gaan spelen.
Later instappen heeft 1 groot voordeel het kost je veel minder geld, mocht het niet bevallen tja jammer dan ;)
Ziet er veelbelovend uit.
Wake Island Confirmed! _/-\o_ _/-\o_ _/-\o_

-Higgins Boat-> check!
-Aircraft Carrier ->check!
-Flamethrower tank ->check

Dit lijkt echt weer ultieme chaos. Zo is BF op zijn best.

Ze verleren het niet om trailers te maken!

[Reactie gewijzigd door Witte8 op 23 oktober 2019 16:51]

Eindelijk Wake Island! Tegen die tijd het spel maar weer eens installeren. Hopelijk brengen ze meer oude maps uit!
Pacific Storm is gebaseerd op Guadalcanal (BF 1943) of een geheel nieuwe map?
Het is enigzins gebaseerd op de Paracel Storm map uit Battlefield 4.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee