Battlefield V krijgt hoofdstuk dat draait om junglegevechten in Stille Oceaan

Battlefield V krijgt een nieuw hoofdstuk genaamd Into the Jungle. Zoals de naam al suggereert draait dit hoofdstuk om de junglegevechten tussen de Amerikanen en de Japanners die zich in de Tweede Wereldoorlog afspeelde in de Stille Oceaan.

Into the Jungle wordt het zesde hoofdstuk dat aan Battlefield V wordt toegevoegd en komt op 6 februari beschikbaar voor iedereen die het spel bezit. De belangrijkste toevoeging is een speelveld dat de Salomonseilanden introduceert, een belangrijk strijdtoneel in de Tweede Wereldoorlog, waar bijvoorbeeld de strijd om Guadalcanal plaatsvond, het grootste eiland van de eilandengroep.

Volgens uitgever Electronic Arts draait de strijd op de nieuwe map om gevechten op de korte afstand, met dichte bebossing, rivieren, donkere mangroven, moerassen en verborgen bunkers. Het draait vooral om infanteriegevechten, maar land- en zeevoertuigen spelen ook een rol. Naast de bekende modi als Conquest, Squad Conquest en Team Deathmatch zegt EA dat het nieuwe speelveld vooral ook geschikt is voor de Breakthrough-modus, waarbij de Amerikanen vanuit zee het strand moeten bestormen en zich een weg moeten banen door de jungle.

Verder komen er nieuwe wapens beschikbaar, die overigens eerst ontgrendeld moeten worden. Het gaat onder meer om de Amerikaanse bazooka voor de Assault-klasse en de lunge mine voor de Japanners. Deze mijn was in feite een zelfmoordwapen gericht tegen tanks. Uit een eerdere testvideo blijkt dat dit wapen in Battlefield V waarschijnlijk niet als zelfmoordwapen inzetbaar is, waarbij de speler nog in leven blijft nadat hij met dit wapen een tank bestormt. Daarnaast krijgt de Assault-klasse ook de beschikking over de M2 Carbine.

Eerder bracht ontwikkelaar Dice het vijfde hoofdstuk uit voor Battlefield V, waarmee meerdere nieuwe speelvelden werden toegevoegd die ook allemaal gesitueerd zijn in de Stille Oceaan: de strijd om Iwo Jima, een speelveld genaamd Pacific Storm en Wake Island.

Door Joris Jansen

Redacteur

29-01-2020 • 07:57

116 Linkedin

Reacties (116)

116
110
60
13
0
34
Wijzig sortering
Als je BF5 vergelijkt met voorgaande serie, merk je op dat BF de weg naar CoD is ingeslagen.
Snelle actie, en geen langdurige gevechten meer, jammer.
Dat laatste was de reden dat ik BF ooit speelde, maar helaas is dat weg.
CoH spelers lijken ze proberen aan te spreken met deze nieuwe BF delen.

Vroeger BF2, BF2042 en BF Vietnam kapot dood gespeeld, en BF3 was toen echt uniek.
Helaas is het sinds BF WW1 en BF5 bergaf gegaan :(

[Reactie gewijzigd door Power2All op 30 januari 2020 19:53]

BF2 was echt een mega geniaal spel! (BF2142 ook echt underrated trouwens) Als daar remasters of remakes of whatever van zouden uitkomen dan wist ik het wel...

Thanks @Plaz, die bedoelde ik inderdaad!

[Reactie gewijzigd door W1ckeD op 30 januari 2020 12:43]

In no way lijkt Battlefield op COD. Het spel is gigantisch dynamisch en de verschillende modi bieden verschillende soorten maps. De actie zoals het vroeger was is nu gewoon te droog. Ik vind het een top game die lekker speelt waarbij je redelijk leanback kunt spelen als je wil maar ook wat meer actie op kan zoeken als je dat leuk vindt.

Als je cod op start merk je dat je brein minstens 2 x zo snel moet reageren wil je presteren haha :+
Ja! Ik mis die langdurige "vast zittende" gevechten. Oude Metro, in a way, maar zeker maps als Jalallabad.
Als je met vast zittende gevechten bedoelt dat je maar op pixels moet gaan letten en als ie van kleur wisselt omdat iemand eindelijk wat probeert, ja dan is het niet meer onderdeel van Battlefield en maar goed ook. Dat was ook nooit een onderdeel van Battlefield, maar van COD en hoort er dus ook gewoon niet thuis.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 29 januari 2020 20:10]

Nee dat bedoel ik niet, ik bedoel een stalemate in de map waar je met je hele team aan het front vecht. Iets met een rivier ertussen zoals Jalallabad of (in mindere mate) strike at Karkand
Je slaat de spijker op z'n kop! _/-\o_
Ik snap wat je bedoelt, maar er was altijd al een kloof tussen de infanterie spelers en de mensen die liever wel gebruik maken van voertuigen. Deze keer hebben de infantrie spelers (zoals ikzelf) meer hun voorkeur gekregen. Toch zie ik nog steeds een groot verschil tussen cod en bf (al is dat verschil bij sommige modi en maps wel ver zoek).

PS: coh is niet hetzelfde als cod ;) coh is een zeer vermakkelijke ww2 rts.
Haha ah damn, ik speel teveel Company of Heroes :)
Thanks, heb het gefixed.
In battlefield 2 waren de meeste medic assault rifles oneshots als je een headshot raakte.
Ik begrijp het niet helemaal.

Eerst zijn we met zijn alleen kritisch op de te kopen battlepass. Nu brengen ze spullen kosteloos uit is het weer niet goed en gaat het te langzaam?

Wanneer gaan we nu eens genoegen nemen met wat we hier nu gratis krijgen? Ja ik ben ook van het tijdperk dat je een game kocht en het was compleet of je kocht nog 1 of 2 followups erbij maar dat is niet meer.

Ik vind dat er nu echt gezeurd wordt om het zeuren...

Ik ben blij met de game, ik speel het af en toe met een maat van me en we hebben dan een geweldige sessies en gaan helemaal stuk als je weer eens spawned bij je maat die je voor het gemak was vergeten te vertellen dat er een tank naast hem reed die je 2 seconden later opblaast.
Mja ik vind het ook wat overdreven. Wat ik merk is dat men met content vooral maps bedoelt en ja dat duurt bij Battlefield games altijd wat langer omdat een map niet simpel is. Met de voertuigen, physics, destruction, classes en game modes is er aardig wat werk voor een map nodig. Men doet hier altijd alsof er 100 man een map in een dag kunnen afwerken, maar dat is echt niet zo.

Vroeger werd ook geklaagd over de hoeveelheid bugs die elke update met zich mee bracht en dat is ook deze game een stuk minder geworden. Maarja, testen kost tijd.

Verder is de reactie op de 5.2 updates ook enorm overdreven. Verschil met de meeste vuurgevechten is minimaal, maar men moet ineens weer mikken en dat waren ze alweer verleerd. Dus dan liever de dev met de dood bedreigen dan even wat tijd steken in beter worden.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 29 januari 2020 10:19]

Sorry maar heb liever een battlepas waarmee je binnen een half jaar zoveel content hebt dat je tevreden bent.
dan geen battlepas en content die zo mager is dat je er binnen een half jaar compleet op uitgekeken bent. en max level bent.
en ze hadden het idee dat de game op deze manier langer te rekken is.
alleen zie ik om mij heen dat iedereen de game all een lange tijd links heeft gelegd.
en als er een nieuwe map komt word er weer een week gespeeld en na die week is iedereen er weer klaar mee.
want er zijn nog steeds zoveel bugs en dingen die niet lekker werken.
niet over een balk hout heen komen
curving bullits
onzichtbare spelers
time to kill die ze steeds aanpassen
Spawn killing is een dingetje
en zo kan ik nog wel even een tijd doorgaan met punten.

Dus resumé vind ik dat ze hebben gefaald met deze bf game door te veel klote bugs en veels te weinig content op de hoop mensen langer de game te laten spelen door langzaam content te geven.
dat je dan pas je eerste nieuwe level na een half jaar uitbrengt is gewoon ruk.
als je een game koopt dan is dat niet direct voor 1000 uur in het jaar.
Dus dan koop je de game en na 300 uur 400 uur ben je er klaar mee.
als je die tijd aan de game spendeert wanneer deze dus uitkomt, dan heb je maar op enkele maps gespeeld. en ben je klaar met de game voordat er ook maar vette maps uitkomen.
Net zoals de aankomende map, het is 1 map met 5 verschillende spel modussen waardoor ze doen alsof je weer heel veel krijgt maar het is maar 1 map. (niet echt de wow factor van een nieuwe chapter of map)
Het kost niks alleen premier en dan de rest maar niet te noemen. Sorry hoor maar E.A is zeer goed bezig. Het is wachten op de steam en ubi concurrent!
Ik ben het zo met je eens! Het lijkt wel of we tegenwoordig niets meer kunnen waarderen. Maar dat is ook typisch de huidige tijd denk ik. Het is zo makkelijk om negatief te doen en met azijn te spelen. Alles lijkt wel zwart of wit en er lijkt nergens meer ruimte voor de midden weg. Ook hier niet meer op tweakers wat echt een groot gemis is! (Je bent voor of tegen Intel, AMD, nVidea. Appel vs de rest. Xbox Playstation etc)

Ik ben ook erg blij dat men de game nu eens langeretijd ondersteund. Spel het spel als sinds de beta met veel plezier(en met mij wel een heel groepje waarmee ik al jaren samen speel) en ben blij met de nieuwe content zonder dat ik daar extra voor betaal. Het maakt ook dat nu eindelijk de hele player base beschikt over dezelfde content en niet meer uit elkaar getrokken wordt door de betaalde DLC.

Is het spel perfect (welk spel is dat wel? (echt waar ook zonder roze bril?)) Nee maar zo slecht als door velen gesuggereerd worden (ook hieronder) is het zeker niet. Worden dingen aangepast als TTK gunplay etc nou mooi toch extra uitdaging om weer uit te zoeken wat nu wel weer voor jou werkt. Is het echt te slecht passen ze het vanzelf weer aan, geduld (wat is dat?). Bevalt het op het moment niet nou dat is niet erg toch er zijn zoveel ander goede games dan kom je gewoon een patch of 2 later weer even kijken(je eet toch ook niet iedere dag hetzelfde).

Ik kijk iig uit naar het nieuwe chapter en hoop dat de game nog wel even door draait.
Mee eens. Lijkt me een leuke update. Ik heb weer zin om te gamen..

Ik had een premier abonnement. Deze ga ik weer activeren om BFV weer te spelen en ik wil ook star wars spelen. 1 of 2 maanden, en daarna weer deactiveren. Dan hoef je ook niet het spel te kopen..

ea games, microsoft store / xbox en uplay hebben momenteel de optie om maandelijks te betalen ipv spellen los te kopen.
Ja inderdaad, lekker Nederlands zeuren. Helemaal met je eens
Als je het een beetje actief speelt ben je best wel snel uitgekeken op de maps die in het spel zitten. Een van de pacific maps heb ik gister gespeeld en vond het geen prettige map heel erg open met af en toe een tunneltje of gat in de grond. Misschien realistisch, niet echt een leuke map om te spelen en echt een van mindere in de Battlefield geschiedenis. Persoonlijk vindt ik het gekloot met de spel modi erg irritant, ik ben fan van squad conquest maar die is maar af en toe beschikbaar.
Geklooi met spel modi kan ik me goed indenken dat er niet van.
Zolang ze de 5.2 (time to kill) update niet terugdraaien sla ik helaas over. Vind de setting en alles supergaaf, maar wat ze met de dmg models hebben gedaan heeft de game echt tot een paintball match veranderd.
Las een update dat de ttk zal aangepast worden.
Niet geheel naar oud model, maar ergens tussen het oude en nieuwe.
Ik speel BF5 momenteel nog en wil hier wel wat over kwijt:

de TTK update die was doorgevoerd had meerdere redenen volgens de developers, 1 daarvan was het gebrek aan weapon variety (MG42, Thompson werden veel gebruikt volgens de 'data').
Hieronder een overzicht van weapon gebruik pre-TTK update en daarna:

Asault: combinatie van (bijna alle) Semi-auto's, STG's en sturmgewehr > ALLEEN MAAR STG's
Medic: Combinatie van MP40, Thompson, Suomi, Type 100 > IEDEREEN TYPE 2A (of jungle carbine bij grotere maps)
Support: MG42, Lewis gun en wat andere guns > Browing MMG & KE7 en veel shotguns.
Sniper: Zelfde als voor de TTK update.
STG was voor de update ook al een wapen wat erg goed was en je veel zag. Dat de 2A populair is, lijkt me logisch, maar je ziet nieuwe wapens altijd veel na een update. Zelfde met de BAR en de M1.

Net als veel andere games zie je toch wel dat vaak nieuwe wapens even overpowered zijn om vervolgens weer te nerfen. Ook dat gaat in de 6.0 update weer gebeuren, dus die 2A zie je minder. Overigens zag ik nog genoeg andere wapens, dus dat iedereen er mee speelt is niet waar.

Bovendien heb je in elke (Battlefield) game wapens gehad die beter presteren dan anderen. Er is altijd een favoriet onder de betere spelers. Dat is wat mij betreft helemaal geen probleem.
Ik snap je punt maar als ik puur kijk naar het aantal verschillende wapens waar ik mensen mee zag en door gekilled (gekillt?) werd was die afwisseling voor de update veel groter. Niet net nadat nieuwe wapens waren toegevoegd maar ook tussen die momenten in en daarvoor.

Dit is gewoon het gebrek aan mogelijkheden aan gunplay proberen te verantwoorden terwijl als je objectief kijkt weet ik zeker dat het gebruik van verschillende wapens is afgenomen in plaats van toegenomen.
Ik heb sinds 5.2 nauwelijks nog een SLR of MMG gezien.
Deze twee categorieën zijn onbruikbaar geworden en leggen het vrijwel altijd af tegen andere wapens.

De hele meta van het spel is nu gefocust op 2 of 3 wapens per class met uitzondering van Scout.
2A schiet lekker weg. Ik speel er niet meer mee omdat het te flauw is. Ik schaam me om dat wapen te gebruiken ;)

Waar ik me na die TTK update aan erger is dat sniper dus relatief makkelijker is geworden. M'n handen krommen van frustratie als ik iemand helemaal supress met een STG/M1917 op 50m ofzo, de hitmarker verscheidene malen zie oplichten en dat die dan rustig de tijd kan nemen en mij door alles heen met een Enfield in m'n hoofd schiet. Grrrr.
Vandaar dat ik verschil merk, ik heb een paar maanden niet gespeeld en ik kon goed overweg met de shooter. KD van gemiddeld 1,75 over 176 uur is toch niet slecht lijkt me.

Helaas lijkt bijvoorbeeld de M1A1 nu wel een proppenschieter. Ik snap dan de wijzigingen van BF5 dan ook niet, het was toch prima hoe het was?
Als gamer met werk en gezin kan ik die season nooit uitspelen. Ik wil dan ook nooit betalen voor visuals, maar beetje jammer. Verder geniet ik van elk ding nadat de Pacific uit kwam.
Totdat update 5.2 uitkwam en het hele spel verpest, omdat ze het nodig vonden om ALWEER time to kill aan te passen :Y)

Oja dit is niet de eerste keer dat dit gebeurt. 2018 December hadden ze ook Time to kill verandered en toen was iedereen ook pissed off.... geen idee waarom ze precies hetzelfde doen een jaar later... Niemand heeft erom gevraagd 8)7

Voor de mensen die twijfelen om BF5 te kopen; blijf lekker bij Battlefield 4 of Battlefield 1

[Reactie gewijzigd door silverchaoz op 29 januari 2020 08:48]

Dan heb je mazzel want de meeste items zitten helemaal niet ver in de lijst met chapter rewards. In tegenstelling tot de vorige keren, zit het nu niet aan het eind van de weekly challenges waarbij je echt een tijdje moet spelen om het te halen, maar in de overkoepelende season "pass". Die hoef je niet aan te schaffen en het enige wat nodig is, is potjes spelen en XP halen. De weekly challenges geven je wel een boost om sneller te levellen, maar je hoeft dus een week niet af te maken om deze te halen.

En wil je wel meer tijd erin steken, dan is de laatste chapter reward een elite skin. En dat allemaal voor noppes. Ja er komen 2 nieuwe elite skins aan, maar verder kost niks geld.
Als gamer met werk interesseert zo'n skin me geen fluit eerlijk gezegd...
Waarom zou dat voor een gamer zonder werk anders zijn?
Ik heb er geen problemen mee. Maar ik schoot dan ook al prima raak voor de update. Nu moet je wat meer headshots schieten en ineens is het internet in paniek. En ja, je kunt dan minder effectief zijn met een SMG op 100+ meter afstand, maar dat vind ik niet meer dan normaal. Er is wat finetuning nodig, maar overall merk je er echt niet zoveel van. De gevechten op langere afstand zijn wat trager geworden, waardoor niet overal meer mensen op hun buik liggen te campen, maar op korte afstand is het verschil minimaal.

De update spreekt juist mensen meer aan die wat meer skill hebben. Mijn scores zijn nog nooit zo hoog geweest. Wat ik verder zie is dat mijn team een stuk minder nutteloos is geworden en dat is me ook wel wat waard.
Ik weet niet of ik 'meer' skill heb. Mijn KD staat nu op 1,09 wat in verhouding juist heel laag is met de gemiddelde speler terwijl ik sinds de TTK update vaak genoeg potjes van 30+ kills met minder dan 10 deaths speel. Dat deed ik daarvoor beduidend minder. Ik kan niet zeggen dat het maken van meer kills mij meer plezier heeft opgeleverd. Ik vond juist de snelle TTK leuker in plaats van met medic rondrennen en glijden en tussendoor healen zonder dat je gekilled word.
dit spel toch maar ns oppikken en de jungle induiken. top titel die betaalbaar is geworden.
Ik zou je verwachtingen toch iets temperen. DICE heeft de afgelopen paar maanden dit spel alleen maar slechter gemaakt en de wensen van de community genegeerd.

Ik zou nog maar even wachten tot de volgende twee updates en kijken of ze dan hebben geluisterd.
Wat is er zo veel slechter gemaakt dan?
Ze hebben fundamentele veranderingen gemaakt aan de gunplay; het ene onderdeel dat bijna universeel als heel goed werd beschouwt.
Wapens waren eerst krachtig en konden snel enemies neerhalen, je moest echter wel goed om kunnen gaan met de recoil.
Ze hebben het toen veranderd naar een systeem waardoor de recoil werd verminderd tot Call of Duty niveaus en waar je enemies met soms wel 13 kogels moest raken voordat ze down gingen.
Dit maakte de hele balance van het spel kapot waardoor sommige wapens compleet nutteloos werden en andere heel erg overpowered.
Ze hebben wel tweaks hieraan gemaakt maar het is nog steeds een veel slechter systeem dan wat we eerst hadden.
Het helpt ook niet dat ze een paar weken later een wapen uitbrachten dat zo overpowered is dat ruim de helft van elke server het gebruikt.

Het ergste van dit allemaal is dat ze zoiets vorig jaar ook al probeerde te doen en dat er toen zo'n overweldigende negatieve reactie op kwam dat ze het een week later compleet hebben teruggedraaid en belooft om niet meer zoiets te proberen.

Daarnaast hebben ze een spotting-systeem toegevoegd dat het mogelijk maakte om mensen door smoke of muren te zien. Alhoewel dit wel is gerepareerd blijven enemies nog wel bijna constant gespot en zie je in dat geval op de mini-map altijd welke richting ze oplopen.
Zie het als een Advanced UAV van Call of Duty maar dan bijna constant.

Deze veranderingen werden ook allemaal net voor kerst gedaan wat het wel heel duidelijk maakte dat deze veranderingen puur waren gedaan om nieuwe 'christmas noobs' aan te trekken. Erger nog is dat DICE direct hierna op een paar weken vakantie gingen waardoor we weken lang zonder enige communicatie hebben gezeten en zelfs nu negeren ze ontzettend veel feedback van de core community.
Zoveel anders is de gunplay naar mijn mening niet. Ja er zijn wapens aangepast en je moet nu wat beter mikken om mensen dood te krijgen, maar als je hier niet aan kunt wennen is dat eerder je probleem. Dat er wat wapens fout gebalanceerd zijn is duidelijk, maar men begon al snel te zeuren over wapens die je verder nooit zag omdat ze ook al vrij slecht waren. En de range waarop je de veranderingen merkt is echt groter dan veel mensen denken. Ja je kunt niet meer een sniper aanvallen met een SMG maar dat vind ik eigenlijk vrij normaal. Verder gaat het ook niet meer om de ander eerder te zien en vuur te openen, dan beter raak te schieten. Je kunt nu weer een stuk beter van A naar B op de map zonder door 80 snipers met MMGs te worden afgemaakt her en der. En Battlefield draait toch vooral om de objectives en minder om de gunplay.

De reactie van internet (met name Reddit) was schromelijk overdreven en gaf vooral aan hoe slecht mensen tegenwoordig zijn in mikken. Elke shooter moet maar een snelle twitch-shooter zijn die clips kan maken van 10 man die in 1 go worden afgemaakt omdat ze niet op zitten te letten. Ja na 10x zoiets te zien heb ik dat wel gehad en wil ik zelf ook een leuke ervaring. Mij lukte het al nooit om een groep 1 voor 1 af te maken omdat bij mijn servers de intelligentie niet op niveau Super Easy AI zit, maar daardoor zijn veel vuurgevechten weinig aan. Cover zoeken was voorheen onmogelijk. De kans om fortifications te bouwen minimaal en objectives werden compleet genegeerd. Ik ben blij dat alle COD spelers eindelijk weg zijn en dat de hardcore-liefhebbers andere games aan het doen zijn. Want het was gewoon geen Battlefield meer en wat het wel was, was in de meeste matches gewoon geen drol aan. Leuk voor je internetvideos, maar weinig leuks om je lang mee bezig te houden.

Als je vervolgens kijkt hoe extreem de community reageerde op minimale aanpassingen en hoeveel doodwensen, nare reacties en overtrokken moderaties overal werd uitgehaald, dan snap ik ook wel dat ze niet meer terug gaan. Zulke mensen moet je niet in je game willen.
Verder, de gunplay is het belangrijkste aspect van elke First Person Shooter

Je gaat geen spel spelen waar je alleen maar heen en weer hoeft te lopen tussen objectives zonder iets anders te doen, dus die evaluatie klopt van geen kant.

Daarnaast vind ik het excuus dat deze update nodig was voor balance uitermate slecht.
Je gooit toch ook niet een fiets weg als deze piepende remmen heeft?

Vertel mij hoe het eerlijk of leuk is als jij een paar enemies perfect weet te flanken en dan zelfs met perfecte aim niet de mogelijkheid hebt om er meer dan 3 te killen omdat het gewoon te lang duurt om mensen te downen.
Weet je wat een stuk irritanter is dan snel gekilled worden? De hele tijd kills niet krijgen en genaait worden omdat de ontwikkelaars blijkbaar geen probleem zien in een 10 BTK.
Dan kan mijn aim alsnog perfect zijn, maar als enemies gewoon niet doodgaan maakt dat niets uit.

Vertel mij maar eens waarom een simpele recoil increase geen goede oplossing was geweest.
Battlefield is in eerste instantie geen first person shooter, maar een large scale warfare shooter. Objectives winnen je de game. Niet zoveel mogelijk kills maken (met uitzondering van de TDM mode).

En ze werken aan de remmen omdat ze merken dat veel spelers er niet mee om kunnen gaan, volgens de data die ze verzameld hebben. Niemand gooit iets weg.

Met een recoil-fix had jij die 3 mensen ook niet neergekregen. Verder zie ik niet waarom je flank niet zou lukken, het hebben van cover is alleen een stuk belangrijker geworden omdat mensen nu ook ineens terug kunnen schieten. Dus ja, je moet je met je flank ook niet open en bloot gaan staan en de juiste wapens kiezen om ze uit te schakelen. Nog afgezien van het feit dat ik te weinig situaties tegenkom waarbij mensen echt compleet oblivious zijn voor hun omgeving. En misschien moet je dan maar niet alleen gaan flanken...

Het is trouwens onzin dat het je niet kan lukken om 3 mensen te flanken en te killen, maar dat terzijde. De range waarop je ze afmaakt is niet veel anders dan voor de patch qua hoeveel kogels je nodig hebt. Elke STG kan dat prima af.
"Battlefield is in eerste instantie geen first person shooter, maar een large scale warfare shooter. Objectives winnen je de game. Niet zoveel mogelijk kills maken (met uitzondering van de TDM mode)."

Tickets gaan weg voor elke kill dus dit is gewoon fout.
Net zo fout is de claim that battlefield niet 'in eerste instantie een first person shooter is'. Dat is ook gewoon niet waar. Je kan er zoveel labels aan hangen als je wilt maar dat verandert niet dat het een FPS game is waar de gunplay hetgene is waar je veruit het meeste mee in contact bent.

De hele gun balance van voor 5.2 is weggegooid.

Ik snap jou niet, eerst zit je te klagen dat het probleem was dat er teveel wordt gecamped van veraf en dat je niet hoeft te aimen.
Met een recoil increase pak je dit allebei aan.

Trouwens, aangezien ze de recoil voor elk wapen zo ontzettend hebben verlaagd hoef je veel minder goed te aimen dus die claim is ook gewoon niet waar.

Aan cover heb je niks als er meerdere mensen op je schieten en je zoveel tijd kwijt bent om daar 1 van te killen. Tegen die tijd heeft de rest je al lang en breed gekilled.
De juiste wapens? De 3 wapens die viable zijn? Want dat is leuk zeg, alleen maar dezelfde wapens gebruiken omdat de rest zo waardeloos zijn.
Geweldig bedacht hoor.

En je zit weer aan te nemen dat ik alleen maar de paar wapens gebruik die overpowered zijn in tegenstelling tot de rest.
Hou jezelf niet voor de gek, van alle large-scale shooters is Battlefield veruit de meest casual. Doe niet alsof het een of andere revolutionair spel waarin je diepe tactieken toe moet passen want dat is simpelweg gewoon niet waar.

Je bent nu gewoon excuses aan het bedenken zodat je kan gaan ontkennen dat Battlefield een First Person Shooter is.

Het gaat er niet om dat ik zo snel dood ben, het probleem is dat je mensen niet snel kan killen. Kan je niet lezen ofzo want ik heb dit alle meerdere keren duidelijk gemaakt.

Volledig cateren naar een platform en de andere volledig verneuken is geen manier om een game te ontwikkelen en dat je zoeits goed vindt laat duidelijk zien dat het jou alleen boeit als het spel voor jou makkelijker wordt gemaakt.

Assault:
STG en vrijwel niks anders.

Medic:
Grease Gun en Type 2A

Support:
Lopen er überhaupt nog Support rond? Ik word werkelijk waar nauwelijks nog gekilled door Support

"En de wapens die nu populair zijn, waren dat ook al voor de TTK update."

Oftwel, een van de excuusjes die DICE heeft verzonnen om de update goed te praten blijkt een complete mislukking te zijn want de variatie in wapengebruik is alleen maar omlaag gegaan.
Ze hebben de bestaande balance weggegooid en vervangen met dit slap excuus voor een gunplay.

Dit heeft niks te maken met het niet meer ondersteunen, ook al doen ze dat ook uitermate matig.
Ik bedoelde weggooien en een compleet nieuwe halen in plaats van een paar problemen oplossen. Was vergeten dat erbij te zetten.
Zoveel anders is de gunplay naar mijn mening niet. Ja er zijn wapens aangepast en je moet nu wat beter mikken om mensen dood te krijgen, maar als je hier niet aan kunt wennen is dat eerder je probleem.
De gunplay was gedurende de hele levensduur van het spel hét onderdeel waardoor mensen terug bleven komen. Dit was het punt waarop bijna iedereen het eens was dat DICE het goed had gedaan.

Er was geen enkele reden om dit te veranderen.

De eerste TTK-verandering was een gefaald experiment dat de community niet wou en ze hebben ook beloofd om het niet weer te proberen.
Dat hebben ze alsnog gedaan en ook deze keer was er geen enkele goede reden voor en het enige wat ze hebben gebruikt om dit te beslissen was het 'kijken naar data'. Ze hebben hier gewoon keihard over gelogen en blijven de community maar betuttelen dat er naar ze wordt geluisterd terwijl dit echt niet gebeurt.

Er werd niks overlegt met de community en uit de reactie van DICE op tonnen aan feedback laat duidelijk zien dat het ze niks boeit wat de core community denkt.
Battlefield V is letterlijk een Beta-spel waar enorme veranderingen zonder pardon worden doorgedrukt in plaats van uitvoerig van tevoren getest in een CTE.
Als je op zo'n manier de fans behandelt moet je het niet gek vinden dat sommige mensen zich extreem gaan gedragen.

Ik praat hiermee de doodsbedreigingen niet goed, maar er is wel een reden dat de community er zo sterk over denkt en dat jij nu zit te praten alsof de TTK een universeel goede update is spreekt van een compleet onvermogen om het spel te spelen zoals het origineel bedoelt was.
In andere woorden, je moest een kruk hebben in de vorm van een belachelijk hoge BTK om goed te zijn.
[...]

De gunplay was gedurende de hele levensduur van het spel hét onderdeel waardoor mensen terug bleven komen. Dit was het punt waarop bijna iedereen het eens was dat DICE het goed had gedaan.
Niet helemaal mee eens. De gunplay was veel sneller dan andere BF games en daardoor hadden sommigen er wel moeite mee. Bovendien waren veel spelers weinig met de objectives bezig. Liever met een MMG op je buik ergens in een hoekje liggen. Dat zie je nu een stuk minder. En je kon met een SMG of Assault rifle prima tegen een sniper op 100+ meter afstand op. Terwijl dat toch echt niet logisch is. Elke gun was op elke afstand eigenlijk wel prima. Dat noem ik geen balans.

Verder kun je niet echt stellen dat de community sterk is. Al sinds de reveal zijn veel plekken waar mensen zich verzamelen (Reddit bv) geen leuke plekken om te praten over de game. Elk positief dingetje wordt zwaar de grond in gevote en allerlei toxic comments mogen lekker blijven bestaan of krijgen zelfs duizenden upvotes. Mensen die positief zijn over de veranderingen zijn al sinds de release niet meer daar geweest dus krijg je een echo-kamer aan dezelfde meningen die zogenaamd de community pretenderen te zijn. Elke keer als ze dingen aankondigen zie je weer dezelfde reacties. Ook mensen die al maanden de game niet meer spelen, blijven zich bemoeien en hun oude argumenten herhalen (of ze nog van toepassing zijn of niet). Leuk dat je de game gaat uninstalleren, but nobody cares. Niet elke game is voor iedereen weggelegd, maar in plaats van wat anders te gaan doen, blijven ze zich bemoeien met de game en moet die maar veranderen. Geen leuke ontwikkeling dus. Als je kijkt wat voor reacties "controversieel" zijn op reddit, dan zie je gewoon dat je geen enkele conclusie meer kunt trekken uit die hele subreddit en dat ze ook de battlefield community al lang niet meer vertegenwoordigen.
De eerste TTK-verandering was een gefaald experiment dat de community niet wou en ze hebben ook beloofd om het niet weer te proberen.
De reactie vanuit de community was de eerste keer al enorm overdreven. Niemand wilde wennen aan de update, maar ging vooraf al tieren over hoe slecht het idee was en hoe dit de game om zeep ging helpen. Dat deed het eigenlijk niet, maar de "community" had al zo'n heissa gemaakt dat EA overstag ging.
De enige belofte die ze hebben gedaan is dat ze niet zo'n grote impact meer in een update willen doen en geen experimenten meer, maar juist veranderingen waar wat meer achter zit dan "ik voel dat dit niet goed zit". En daar valt 5.2 prima onder.
Dat hebben ze alsnog gedaan en ook deze keer was er geen enkele goede reden voor en het enige wat ze hebben gebruikt om dit te beslissen was het 'kijken naar data'. Ze hebben hier gewoon keihard over gelogen en blijven de community maar betuttelen dat er naar ze wordt geluisterd terwijl dit echt niet gebeurt.
Allereerst kun je "kijken naar data" tussen quotes zetten, dat maakt geen verschil om het feit dat ze diverse communities naast zich neerleggen en gebruik maken van hun eigen middelen om de game aan te passen. Het lijkt me duidelijk dat wij niet alle informatie zien en alle feedback zien die de spelers overbrengen. Zaken die mensen aanhalen die de game al maanden niet meer spelen, zou ik zelf ook grotendeels negeren. Zeker als het ook nog op zo'n manier gebracht wordt dat je je aangevallen voelt of bedreigd. Als je ziet wat al die devs telkens over zich heen krijgen, een woordvoerder van Trump is er niks bij.

Het is duidelijk dat ze een bepaalde visie voor de game hebben en wat mij betreft mogen ze daar best naartoe werken, of de community dat nou leuk vind of niet. Het is hun game, wij kunnen hoogstens feedback geven, maar moeten devs niet gaan dwingen bepaalde zaken te doen, zeker niet als de redenatie gewoon niet klopt. Gamers op internet denken enorm veel te kunnen, maar dat lijkt me geen goede ontwikkeling. Dan wordt elke game eenheidsworst.
Er werd niks overlegt met de community en uit de reactie van DICE op tonnen aan feedback laat duidelijk zien dat het ze niks boeit wat de core community denkt.
Jouw idee voor community is niet hetzelfde als wat DICE als community ziet. Mensen die reageren op Twitter of Reddit zijn niet "de community". Ze hebben ondertussen hun eigen manieren om feedback te vragen en het lijkt me duidelijk dat DICE zich weinig meer aantrekt van Reddit. En DICE is groot genoeg om voor zichzelf te denken en te bepalen wat het wil doen om de game verder te ontwikkelen. Dat ze aantrekkelijker voor noobs willen zijn is volledig terecht, want als je mensen de game laat spelen, merk je hoe lastig het allemaal is en zie je mensen vrij snel afhaken. Ik merkte het toen een maatje op Xbox Live de game ging proberen. Ook zie je nu hogere scores voor de rest van het team, wat aantoont dat er toch een verandering heeft plaatsgevonden.
Battlefield V is letterlijk een Beta-spel waar enorme veranderingen zonder pardon worden doorgedrukt in plaats van uitvoerig van tevoren getest in een CTE.
Nee, men heeft beslist een CTE niet nodig te hebben omdat de feedback eruit niet overeen komt met wat ze werkelijk willen veranderen. Het lijkt me duidelijk dat de grootste schreeuwers op internet alle aandacht naar zich toe trekken, maar dat is niet waarvoor je een game aan het maken bent. Ze zijn een miljoenenbedrijf, denk je echt dat ze jou nodig hebben om hun game te ontwikkelen?
Als je op zo'n manier de fans behandelt moet je het niet gek vinden dat sommige mensen zich extreem gaan gedragen.

Ik praat hiermee de doodsbedreigingen niet goed, maar er is wel een reden dat de community er zo sterk over denkt en dat jij nu zit te praten alsof de TTK een universeel goede update is spreekt van een compleet onvermogen om het spel te spelen zoals het origineel bedoelt was.
In andere woorden, je moest een kruk hebben in de vorm van een belachelijk hoge BTK om goed te zijn.
Er is werkelijk geen enkele reden om je op te winden over een game, laat staan dat je actie gaat ondernemen om bedreigingen en geweld gaat toepassen, of ze probeert goed te praten. Ik zeg niet dat de TTK een goede update was, maar eerder dat het ook geen slechte update is. Er zaten veel wapens bij die niet goed gebalanceerd waren en een handjevol was nutteloos (al was die daarvoor ook vrij zinloos). Het kostte mij minder dan een dag om eraan te wennen, dus ja ik vind de reactie zwaar overdreven. Zelfs al na de aankondigingen kwamen de doodsbedreigingen los. Dat is toch niet normaal meer? Zo'n community neem je toch niet serieus? Ik kom ook al maanden niet meer op de subreddits, simpelweg omdat ik het zat ben om te zien hoe het eraan toe gaat. Al sinds de reveal is de subreddit pure haat jegens de games en ik snap 100% dat ze die helemaal naast zich laten liggen.

Edit: dat deze reactie nu op offtopic staat met zelfs een aantal ongewenste moderaties, geeft aan hoe bizar men momenteel omgaat met reacties op deze game. Alles moet maar negatief zijn...

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 29 januari 2020 20:06]

"Nee, men heeft beslist een CTE niet nodig te hebben omdat de feedback eruit niet overeen komt met wat ze werkelijk willen veranderen"

Het enige wat je hier zegt is dat DICE is een afgesloten wereld leeft waarin het ze geen zak kan boeien wat de core community vindt.

Weet je wel, de community die de franchise groot heeft gemaakt en die de spellen blijven spelen terwijl de casuals ongetwijfeld overstappen naar andere games, vooral als ze merken hoe buggy, ongebalanceerd en ruk de live service is?

Van alle redenen waarom nieuwe spelers niet spelen is gunplay nauwelijks een factor.
Team balance, ant-cheat, bugs en een schreeuwend gebrek aan content zijn veeeeeeeel grotere issues en die worden door DICE nauwelijks behandeld.

Je zegt dat wij maar moeten wennen aan de gunplay, maar dan kan ik net zo goed zeggen dat jij hiervoor niet moest zeuren en maar moest wennen aan hoe het spel was.

Dit spel is een Beta omdat DICE geen enkel idee heeft wat ze ermee willen. Het was geadverteerd als iets waarvan er nu niks over is.
Ik heb 60 euro betaald voor een Battlefield spel met snelle gameplay en dodelijke TTK. Dat is nu gewoon verneukt.

Waarom zou ik vertrouwen hebben in DICE als ze hebben gelogen en het duidelijk hebben gemaakt dat de community ze geen ene kut kan schelen?
Je hebt het telkens over community maar volgens mij bedoelen we 2 verschillende dingen. Ik denk aan community de spelers die het spel doen en waar DICE contact mee heeft om het spel te verbeteren. Niet via forum posts, maar face2face of op hun eigen testservers. Ze hebben wel Testservers met externen, maar die maken ze niet meer open. DICE bepaald wie ze eraan toevoegen en doen aanpassingen aan de hand van feedback die ze zelf verzamelen.

Verder heb je de community die op Reddit e.d. aanwezig is, praat over het spel en al sinds de release geen pretje is om mee te praten. Je ziet ook minder interactie dan in de tijd van BF3 en BF4, puur omdat het zo'n giftige boel is. Dit is niet de core community. Ja er zijn mensen die Battlefield spelen, maar volgens mij zijn die inmiddels al in de minderheid ivm mensen die de game uninstallen en dit blijven herhalen tot ze een ons wegen. Reddit en hun forum was nog geen 10% van de totale spelersgroep (en is aardig hard gedaald de afgelopen weken). Dat kun je niet een community noemen waar je veel conclusies over gaat maken. En ook niet waar je feedback gaat halen, gezien ze alle normale feedback downvoten en wegmodereren.

Dat er problemen zijn, ga ik niet ontkennen, maar sommigen doen echt alsof ze met een paintball gun rondlopen en dat is gewoon niet het geval. Niet voor en niet na 5.2 of de vorige TTK.

Mijn sterke punt is overigens dat ik me makkelijk aanpas, dus ik stond zowel voor als na de updates gewoon nog bovenaan de scoreborden.

En het is nog steeds de game waarmee ze geadverteerd hebben. Hoofdpunt was "WW2 like you've never seen before", wat helemaal overeen komt met de locaties waar je heen gaat, de aanpassingen in gameplay (met fortifications e.d.). Dat de balans nog steeds een zootje is (infantry vs tanks vs planes bv) is erg jammer, maar het is geen onspeelbare game en het is ook niet iets wat enorm af staat van hoe de game gelanceerd is. Dat jij je games koopt puur vanwege TTK is gewoon dom. Elke game gaat wapens balanceren, ik ben nog geen game tegengekomen die dat niet doet. En verder jammer voor je dat het niet is wat je zoekt, maar dat is niet mijn of DICE probleem imo.
"DICE bepaald wie ze eraan toevoegen"

En dat is het grote probleem. Hoe kan je ooit hopen op complete feedback als je zelf gaat bepalen wie het gaat spelen?
Dan krijg je ongetwijfeld bias.

Verder spelen playtester het spel bij lange na niet zoals dat echte spelers dat doen.

Als de feedback die je krijgt van playtesters en de core community zo ontzettend verschillend is betekent dat je niet goed aan het testen bent en op foute feedback wordt ontwikkeld.
Playtesters zijn niet diegene die het spel kopen en voor revenue zorgen, dus waarom zou je alles baseren op alleen maar wat zij zeggen?

Dat jij zegt dat Reddit alle normale feedback downvote klopt trouwens ook van geen kant, het probleem is gewoon dat DICE de feedback niet accepteert en dat mensen daardoor geïrriteerd raken.

Wapens balanceren en het hele gunplay-systeem overhoop halen zijn twee compleet verschillende dingen.

Het is niet DICE's probleem dat de core community al hun vertrouwen is verloren? Sorry hoor, maar als een ontwikkelaar het niets kan schelen wat hun spelers vinden is dat een ontwikkelaar die de rode draad volledig is kwijtgeraakt.
Dat jij het eens bent met een deel van de community, betekend niet dat we die maar blind moeten vertrouwen of dat DICE de verkeerde mensen selecteerd. Ze mogen zelf ook een mening hebben en het lijkt me duidelijk dat die verschilt van die van jou.
Ik vind het wel stoer dat ze een keer niet toegeven aan de grootste schreeuwers op internet.
Dat jij zegt dat Reddit alle normale feedback downvote klopt trouwens ook van geen kant, het probleem is gewoon dat DICE de feedback niet accepteert en dat mensen daardoor geïrriteerd raken.
(x) doubt
Je ziet hier al hoe mensen reageren, dat is elders niet beter...

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 29 januari 2020 12:29]

Ik vind het wel stoer dat ze een keer niet toegeven aan de grootste schreeuwers op internet.
Ja, heel stoer dat ze de core community negeren en hun beloftes breken door een achterlijke TTK-update te maken in plaats van de echte problemen in het spel aan te pakken.
Ze hebben duidelijk aangegeven een visie voor het spel te hebben en daar hoort dus luisteren naar schreeuwerds niet bij. Van een politieke partij wil je toch ook dat ze bij hun standpunten blijven en niet met de eerste de beste internettrol mee gaan? Overwogen keuzes maken, die zelf onderbouwen met data en dat uitvoeren vind ik beter dan maar te luisteren naar een subreddit met duizenden zure mannetjes die al lang niks meer met de game doen. Ze gaan met de release van 6.0 bekend maken hoe of wat, dus ik wacht rustig af.
En nu is alles Type2A of STG44.. daarvoor wilde ik met alles wel even spelen, maar dat werkte niet meer na 5.0/5.2.

Ze hebben met de update zeker wel het spel dusdanig aangepast dat er anders gespeeld moet worden.
Het voelt wat mij betreft niet meer als Battlefield dan daarvoor.
Die 2A is inderdaad een vage gun, maar ik zie nog zat andere guns naast de STG, maar je ziet ook nog zat nieuwe mensen online. En er zijn nog gewoon prima guns voor bv Assault of Medic die niet die 2 zijn. Ik loop er bv niet (meer) mee en win nog genoeg gevechten.
Dat snap ik. Ik zelf ook wel hoor. Maar de update zou gebracht zijn zodat nieuwe spelers er makkelijker vanaf komen. Maar t wordt juist moeilijker voor ze vind je niet?
Ik hoop echt van harte dat ze de balans terugvinden. Maar dan nog.. er zijn zoveel issues die allang aangepakt hadden moeten worden. Maar in plaats daarvan brengen ze cosmetische shit en andere randzaken waar we niet echt mee geholpen worden. Dat vind ik jammer.
Daarnaast, Battlefield is altijd groot en open geweest, maar met de laatste TTK kan je met een LMG niet meer leuk spelen. Alles is zo gefocust binnen die 20-30 meter.. das gewoon jammer. En ook de manier waarop ze die update droppen, zo net voor de kerstvakantie.. nie best. Totaal geen respons en dikke vinger naar de trouwe spelers vond ik dat.
Maargoed hopelijk herpakken ze zichzelf weer. Heb tot aan vorige week nog gespeeld maar vind t maar matig allemaal ben nu wat anders gaan spelen. Had er nie echt meer schik mee. 2 stickys naast een enemy en dan nog maar 65damage. Bah :P
Het zou niet mogen dat een wapen "slecht" is, een kogel is een kogel en als hij je raakt dan ben je dood. Dat je dat voor gameplay arcade wat optrekt naar een paar kogels, dat maakt het leuk maar BF heb ik meer het gevoel met propjes te schieten. Behalve dan 1 of 2 guns die je uiteraard moet unlocken waar je mee plots kan domineren.

Dat men toelaat dat er 80 snipers rondlopen in een game, tjah, wie zijn schuld is dat eigenlijk? Wie laat er toe dat men massaal met MMG & LMG ligt te lopen en dat men deze gebruikt op manieren die totaal niet realistisch zijn?

Als je dan om de haverklap nieuwe wapens toevoegt met 200 mod's en scopes waar iedereen zijn zin mag doen en de nieuwe wapens uiteraard beter moeten zijn dan de vorige, dan krijg je balance issues van hier tot in Tokio.

Hoe de community reageert, die zitten al lang op andere games. Diegene die nu reageren is een totaal ander publiek die zich god almighty wilt voelen ingame en de game afbrand mocht er morgen nog maar 4 snipers per team toegelaten worden.
een kogel is een kogel en als hij je raakt dan ben je dood
En daar komt de aap uit de mouw. Je wilt liever een hardcore game, prima maar dat is Battlefield nooit geweest. Er zat vroeger wel een hardcore mode in en nu niet. Ga DAAR dan over zeuren ipv de gunplay voor iedereen te verneuken...

Ik vind het sowieso onzin om met 1 kogel dood te zijn. Dat is in het echie ook niet met vrijwel alle bodyshots. Alleen als je hersenen of hersenstam wordt geraakt, ben je meteen klaar. Arm, torso, benen, etc kun je aardig wat hebben. Hell, zelfs van headshots is bekend dat sommige mensen met een kogel in het lichaam nog door konden gaan. Bovendien heb je armor aan en alles (niet dik, maar beter dan niks).

En ik hou er wel van als mensen terug kunnen schieten. Dat vind ik leuker in een oorlogsspel dan dat alles maar met 1 kogel dood is zonder te zien waar het vandaan kwam. Ja ik ga er zelf ook door dood, maar het vraagt gewoon meer skill met het schieten dan simpelweg eerder te zijn.
"een kogel is een kogel en als hij je raakt dan ben je dood. Dat je dat voor gameplay arcade wat optrekt naar een paar kogels, dat maakt het leuk maar BF heb ik meer het gevoel met propjes te schieten"

Als je doorleest zeg ik net dat het leuker is als er een paar kogels nodig zijn, gaat niet over hardcore. Maar er word dusdanig aan die wapens en health geprutst om het easy entry voor nieuwe spelers te maken waarbij ze continu ook nog nieuwe wapens uitbrengen welke ook niet te moeilijk te hanteren mogen zijn met 0 recoil, totaal niet realistisch gehanteerd worden en met onrealistische scopes geleverd.

Dan krijg je een systeem dat je nooit kan balanceren en waar iedereen continu naar hetzelfde wapen grijpt wat op dat moment toevallig diegene is die OP is om dan veel drama te geven als de boel voor de 999ste keer terug aangepast word. Ik zeur niet over de gunplay, heb de game al lang niet meer aangeraakt, maar dat drama over gunplay & TTK is een gevolg van een weg die ze hebben ingeslagen.
Van top titel naar FUBAR....

Helaas is DICE zijn goede reputatie helemaal aan het afbreken.

Zal even aanvullen waarom:
- gunplay verprutst door ttk change.
- geen anti cheat beleid
- geen team balance
- bugs die bij elke update weer terugkomen
- wordt niets gedaan met feedback van de community
- valse beloftes etc ect etc.

[Reactie gewijzigd door CHKYBSTRD op 29 januari 2020 10:43]

Ehm... dit gemelk over DICE blijft zich herhalen sinds BF3. Dus erg goed vind ik die reputatie niet.
Ik heb alle games gespeeld vanaf Battlefield 1942 en er zit geen enkele game tussen (op Hardline na maar die tel ik niet mee) die het zo verprutst heeft als BF5.
BF3 Usas Frags?
BF3 patches in het algemeen?
BF4 Launch?
BF4 Netcode?
De gunplay was in ieder geval goed in die games. En de keuze om casual of wat ik graag speel, hardcore modus te selecteren. Servers die door de community gedraaid werden met specifieke instellingen zoals infantry+rush servers zonder explosieven. Rush bestaat niet meer, dus dat is 50% van de reden dat ik BF5 niet meer speel, en de gunplay die ze in de beta hadden was keer op keer verpest, dat is die andere 50%.

DICE maakte valse beloftes en fouten voor meerdere games, maar wat ze met BF5 doen... Ze weten echt niet meer waar ze mee bezig zijn hoor.
Vond BF1 toch een slechtere game dan BF5 als ik eerlijk ben.
De gunplay was echt super met BF5 daarom heb ik daar ook meer uren in zitten dan BF1 maar nu met TTK change hebben ze dat ook verpest.
Ik vind het voornamelijk jammer dat het spel door zoveel hackers wordt gespeeld.
Dit heeft voor mij het spel echt verpest en er wordt niets aan gedaan.
Gelukkig speel ik al een aantal maanden niet meer vanwege die achterlijke TTK change. Vóór die change had ik wel weinig last van cheaters moet ik zeggen.
Is dat het geval op alle platformen? Ik vond BF altijd wel prima spelen op de consoles
Battlefield 5 heeft geen werkende anti-cheat.

Het is vooral op PC echt een drama en ik kom eens in de 5 potjes wel een cheater tegen.
Oprechte vraag, hoe weet je of iemand vals speelt? Vanwege de hoge K/D?

Ik heb zelf de afgelopen weken misschien 20 uur gespeeld en ben maar 1 keer een verdachte sessie tegengekomen. Een sniper schoot de ene na de andere headshot op zeer grote afstand. Uiteindelijk had die een K/D van 214/7. :?
Dat dus. Op de PS4 zie ik het laatste tijd regelmatig dat iemand van compleet de andere kant van de map waarbij het slachtoffer niet zichtbaar KAN zijn, toch in 1 shot een headshot maakt. Die hebben dan ook telkens een onverklaarbare KD en maken 100+ kills in een rondje terwijl de rest van de hoge spelers max 20-30 halen.

Heb altijd gedacht dat concoles vrij zijn van die onzin, maar dus niet.
K/D is een van de manieren waarop je het kan zien.

Maar als je ziet dat iemand de killfeed helemaal vol gooit met headshot kills weet je ook al vrij snel of hij hacked. Soms word je ook vanaf honderden meters volgepompt door een LMG, als dat geregeld gebeurt door dezelfde persoon weet je ook direct dat ze hacken.

Maar ik geloof niet dat BFV hier ook maar enige controle op heeft want er zijn voorbeelden van hackers die aimbotten en wallhacken die maanden lang actief waren.
[filosofie modus]
Waarom doen sommige gamers dat? Het is toch totaal niet bevredigend om zo te 'winnen'?!
[/filosofie modus]
Ik heb een vriend van mij die af en toe hacked maar voor zover ik weet doe hij het gewoon om hij het grappig vindt.

Zelf snap ik het echt niet en verbiedt ik het hem ook om te hacken als wij een keer samenspelen.
Dezelfde reden als mensen die bushokjes slopen, auto's in de fik steken en rotjes in brievenbussen stoppen. Normale mensen doen dat niet, maar er zijn altijd mensen die het voor anderen willen verzieken of andermans spullen willen slopen.
Op de console nog geen last van gehad. Het is voor mij dan ook één van de redenen dat ik console speel.
Als ze de ttk niet terug draaien wacht ik lekker op de volgende battlefield, of misschien op de private servers die ooit beloofd waren maar nooit meer zullen verschijnen.


Ik snap het wel hoor, private servers zorgen dat een game niet dood gaat, kijk maar naar BFBC2, BF3 en BF4, ze zitten allemaal nog redelijk vol. Dat zijn dus mensen die waarschijnlijk de nieuwe games ook niet gaan kopen. Of mensen die geen zin meer hebben in BFV.
Er zitten Private Servers in, maar die zijn zo verschrikkelijk basic dat ze het bijna niet waard zijn.
Daarnaast kun je op Private Servers niet eens aan ToW challenges werken of Chapter XP verdienen.
Waar zitten die dan verstopt? Ik kon ze namelijk niet vinden, of is het hetzelfde als bij BF1, waar het toevallig 99% van de tijd niet werkt.
Het heet Community Games iirc.

Kan je niet precies vertellen waar het zit omdat ik het nooit gebruik en het nu niet op kan zoeken.

Maar verwacht er niet te veel van, je kan namelijk niet eens je server een naam geven.
Oh wow, dat is weer lekker triest van dice en EA. Maarja, hoe minder community servers hoe beter voor EA, dan blijven de mensen tenminste niet hangen bij oude games en kopen ze gewoon de nieuwste. :/
Mijn mening... deze game is kapot gemaakt door al die updates die zogenaamd de spelervaring moesten verbeteren. Ik ben een BF veteraan en heb bijna alle BF games gespeeld maar BFV heeft echt de plank misgeslagen.
Voor mij is het na alles tot bf 3 gespeeld te hebben eindelijk weer een bf waar ik veel plezier aan beleef. De chapters zorgen ervoor dat k wekelijks een paar potjes die, heerlijk vindt ik het! Op wapens als de 2a gaan ze gewoon weer nerf en denk ik.
Ik was redelijk teleurgesteld door de trailer - 1 map, wat wapens en verder nog niet veel speciaals. Battlefield V heeft een boost nodig qua content en gameplay maar dat gaat met dit chapter niet gebeuren.

Spelers zullen gaan afhaken als dit dé battlefield game moet blijven tot 2021.
Er zullen nog meer spelers afhaken als er helemaal niets komt natuurlijk.

En beter wachten ze een jaartje om iets vernieuwends te brengen dan BF1 voor de derde keer uit te brengen.
...dit... vs de betaalde updates/chapters van BF3, BF4, ... dan heb ik liever dit.

Als je de BF franchise een beetje kent dan weet je dat de focus niet op de gameplay (of de community) ligt.
Het voelt een beetje dat sinds Frostbite er gekozen is voor de commerciële weg ipv gameplay focus.

Lang verhaal kort, ik herken de frustraties, helemaal gezien de potentie van de game. Het patroon blijft zich echter herhalen, dus beter voor de gezondheid om er niet te veel aandacht meer aan te geven.
Je kan toch moeilijk stellen dat er niet voldoende maps zijn in BFV ?
Je hoeft niet voor de skins te betalen zoals in andere games. Wat ze toonden (op de 2 elite na) is allemaal met spelen te bemachtigen. Ze hebben er 20 in gestopt. Waarvan de meesten geen simpele variatie op andere skins zijn maar echt wat anders. En dus 3 wapens + 2 gadgets. Dat is ook niet niks. Ja het zijn geen maps, maar het is niet alsof ze niks toevoegen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee