DICE verhoogt maximumrang Battlefield V van 50 naar 500 en toont nieuwe maps

Battlefield V krijgt in de komende maanden meerdere nieuwe speelvelden, de maximale rang die spelers kunnen behalen gaat van 50 naar 500 en DICE heeft wat informatie vrijgegeven over de komst van de strijd in de Stille Oceaan, in de herfst.

De nieuwe maps die komen, zijn het Afrikaanse Al Sundan en Martia, in juli, dat zich op een Grieks eiland afspeelt. Beide levels moeten veel ruimte hebben voor variatie in speelstijlen, wapens en voertuigen. Daarnaast onderstreept DICE dat er veel gewerkt wordt aan het aanpassen van maps voor gevechten op kleinere schaal. In augustus volgen twee maps voor gevechten op kleinere schaal: een in Frankrijk en een in Noorwegen.

Een ander level dat getoond is tijdens EA Play, de E3-presentatie van de uitgever, is Operation Underground. Aan de hand van de beelden lijkt de map bijna een kopie van de Battlefield-klassieker Operation Metro, maar dan met een jaren '40-thema. Deze map moet in oktober, tussen Chapter 4 en Chapter 5, uitkomen.

Operation Underground

De maximumrang gaat van 50 naar 500, waar volgens de Battlefield-studio veel om gevraagd werd. Spelers verdienen met iedere rang nieuwe Company Coin en om de 50 levels krijgen ze ook een nieuwe dog tag om aan andere te laten zien hoe ver ze gekomen zijn. Verder komt het Private Games-programma in september.

Tot slot is er kort gesproken over Chapter 5, dat zich richt op de strijd tussen de VS en Japan, in de Stille Oceaan. Deze moet in de herfst uitkomen en nieuwe wapens en voertuigen bevatten, alsmede het Japans Keizerlijk Leger.

Chapter 5: de strijd in het Pacific Theater

Door Mark Hendrikman

Redacteur

08-06-2019 • 21:03

99 Linkedin

Reacties (99)

99
97
62
4
0
25
Wijzig sortering
Info ranking tot 500:
https://forums.battlefiel...st-introducing-promotions

Hoeveel xp per rank zie je hier: https://docs.google.com/s...hIeo1YwE2PQBMtQwxAHRwruE/

Te lang ranken?

Battlefield 1: 150 = 500,000 (50,000,000) XP
Battlefield V: 500 = 280.000 Required. geaccumuleerd, 74.613.750

[Reactie gewijzigd door thecrazygun11 op 9 juni 2019 00:01]

Ik heb een die-hard battlefield fan. Elke deel vanaf 1942 zeker tussen 200 en 500 uur inzitten. De reden dat ik gestopt ben met BF:V, vooral dat ik verplicht werd om ieder week te spelen om bepaalde wapens te unlocken. Daar houdt het bij mij op. Als een spel mij semi verplicht te spelen met timed exclusives, haak ik af.
Ja heel herkenbaar, denk dat het ook zit in dat je bij de eerste Battlefields niet bij het handje gehouden werd, je kon meteen alles doen, en ook al was het soms chaos, het was een leuke chaos.

Nu is alles tot de puntjes gemanaged, alles ziet er fantastisch uit, maar voelt tegelijk een stuk saaier dan het ooit was. Elke FPS voelt tegenwoordig ook het zelfde, allemaal ranking, allemaal upgrade systemen, allemaal een grind als je wat wapens wilt, etc etc.
Volgens mij allemaal ingericht om de microtransactions te bevorderen.
Hiermee spreken ze de whales aan, mensen die bereid zijn n hoop poen jn een game te stoppen zodat ze de “de beste” of “pro” lijken (wat daadwerkelijk de gear toevoegd, is besides the point).
En daarvoor heb je een rpg-achtige progressie met bijbehorende grind nodig.

Vandaar dat zon beetje elke shooter dat heeft, om mensen toch maar uit te lokken om geld uit te geven.

Sure, je kan het ook halen door gewoon te spelen, maar daar hebben ze het overduidelijk niet voor in gestopt (is meer om geklaag te voorkomen, het liefste zouden ze gewoon pay to win guns in de store zetten). Dat was bij die starwars game (ook van ea) wel erg pijnlijk duidelijk.

Ik vermijd daarom full priced games met een mtx store erin (is, imo, ook helemaal niet nodig). Trekt de focus van de game (imo) helemaal scheef. Draait om dopamine triggers en inspelen op gokverslavingen, ipv gewoon een leuke game neer te zetten. Of die mtx nou cosmetic only zijn of niet, maakt dus niet uit. De game is gebouwd met mtx in het achterhoofd, en dat kan je merken.

Magere basisgame opleveren en dat aanvullen met gratis dlc, en dan net als of doen of het een goed iets is, want de dlc’s zijn gratis...
"Draait om dopamine triggers en inspelen op gokverslavingen, ipv gewoon een leuke game neer te zetten."

Dit is wat mij het meeste tegenhoudt om zo'n spel aan te schaffen.
Dat was inderdaad het mooie aan Battlefield, je kon het weken niet spelen dan weer opeens weken weer wel. Altijd volle servers en je hoefde geen ingewikkelde grindtables te doorlopen.

Wel goed dat er ook als is de spelerbase in vergelijking veel minder als in de vorige game, er nog steeds aan gewerkt wordt en er vernieuwingen komen.
Je moet van grinden houden, of niet. Nu speel ik een spel vooral om de lol en als ik Dan zie dat ER vooral heel veel vrij nutteloos gegrind Erin zit, is voor mij de lol eraf. Zoals ook farcry , het word elk volgend deel Alleen maar erger.... Rpg elementen horen vooral thuis in een rpg. Actie spellen moeten daar verre van blijven. Zie liever meer maps, meer so missies e.d.
Dit filmpje uit 2011(!) lijkt me weer relevant.
Je kunt die wapens gewoon kopen met Company Coins. Ongeveer 10-20 potjes een beetje je best doen en zo'n wapen is van jou aan het einde van een chapter.
Dat is waar ik, en ik denk velen met mij, afhaak. Dat grind systeem, rpg achtig levelen enz. Trekt mij niet bij een shooter, ik wil gewoon lekker kunnen knallen en dezelfde kansen hebben als een ander, ongeacht hoeveel tijd en moeite ik in een game heb zitten.
Eens. Ben je toevallig niet zo goed als de rest, mag je nog langer grinden. Dat, plus dat je afgezeken word soms.
En dat is nog altijd mogelijk hoor. Je kan Company Coins in-game verdienen en deze gebruiken om de wapens te unlocken.
Teller voor elk deel op 500+Uur, behalve 1, 112 uur, V, 17 uur. Het grijpt me gewoon niet meer.
Herkenbaar... 1942(dc mod) met veel vrienden gespeeld. Daarna bf2 met dezelfde groep. Helaas is het daarna alleen maar minder geworden. Grotendeels vanwege de consoles waar veel van diezelfde spelers naartoe gegaan zijn. Toch nog veel plezier gehad met 3 en 4.
Bf1 compleet overgeslagen, maar toch bf5 gekocht. Heb een paar van die br potjes gespeeld. Daar heb ik me me wel een paar potjes mee vermaakt. Daarna pas de normale mp geprobeerd, maar het kon me totaal niet boeien....
Geen idee waarom eigenlijk. Wellicht de leeftijd dat het me niet meer boeit...
Zou de leeftijd kunnen zijn. Herken me er wel in. Speel nu ook andere games dan 10 jaar terug.
Weet niet wat t is, nu richting 40. Koop nog wel af en toe spellen, laatste nog division 2 gekocht, schijnt top te zijn maar na 2 uur was ik er klaar mee. Alleen siege kan mij soms nog vermaken. Merk ook gewoon dat Mn reactietijd niet meer zo snel is als 10 jaar terug helaas😥
na batlefield bad company ging het al bij mij minder worden.
vond dat je de hele gebouw kon laten instorten zo koel en uniek(?) in die tijd.
Dat vond ik ook, soms de hele map kaal. XD

De nieuwere battlefields is het hooguit een muurtje hier en daar

Bf4 heeft wel siege of shanghei waarbij de flatgebouw naar beneden komt, echter verkracht dat meteen de hele map omdat de flat mainspot van map is.
Je kunt toch ieder wapen achteraf unlocken?
Deze wapens zijn na de challenge ook gewoon te kopen met de in game currency
Je bent tot niks verplicht, je kan het ook totaal negeren en schijnbaar de wapens later kopen.

Vooralsnog snap ik het punt. Persoonlijk vind ik dit ergens beter dan voorgaande delen. Ik vond het vervelend dat het deels pay-to-win was en je neergehaald werdt door betere wapens, die iemand met een laag level gekocht had en ik zelf weken me best deed om deze te unlocken.

Het is wel de eerste (Battlefield)game wat mij aanspreekt om de assignments te doen. De gold zijn vaak lastig en op basis van geluk. Dus hoe dit gaat worden met level 500 ben ik benieuwd naar.
Het helpt ook niet hard dat de die-hard fanbase ook ouder wordt natuurlijk. Bij mij blijft er met 2 kinderen, 1 net uit de luiers en 1 er nog in, ook weinig tijd over om serieus te gamen. Time limited events zijn dan wel redelijk naatje. Grinden om iets te krijgen is prima, binnen een bepaalde periode moeten grinden om iets te unlocken is dan niet te doen.
Ik ben het met je eens FireBladeX O+
ik dacht eerst ook dat dit het geval was maar als cosmetics je niks doen zo als mij hoef je niet verplicht te spelen. alle wapens zijn een paar dagen na release te koop voor minder dan 2000 company coin. en daar zwem je over het algemeen in;)
Level 500!!! Dat is echt belachelijk. Dat gaat echt niet meer om leuk te levelen en gaande weg de game te masteren. Dit is gewoon om mensen vast te grijpen in de grind.
Dat doe je als je game niet leuk genoeg is om "gewoon" te spelen. Dat gaan de unlockables erin, het ranking systeem, hero score, challenges en weet ik veel wat.

Oh, de oude tijd, toen je CoD UO begon en je kunt kiezen uit dezelfde wapens als iedereen. Iedere ronde faire kansen, niks geen levelen of grinden.
Gewoon 5v5 rifle only... 35 potjes -> eten -> nog 50 potjes.
Nee, de goede oude tijd is Soldier of Fortune II (SoFII) op mijn Imac G4 (ook op PC) en Tactical OPS (PC), toen er ook nog eens goede servers bestonden met tal van Mods voor oa SOFII zoals OPS en RocMod en we goede admins hadden die ook iets aan de gameplay deden en regelmatig ingrepen en voor hilarische toestanden zorgden waardoor we plezier hadden om te gamen.

Zag trouwens dat SofII verkocht wordt op GOG.

[Reactie gewijzigd door El_Bartholomew op 9 juni 2019 04:46]

Tactical ops was inderdaad ook genieten.

Gewoon simpelweg knallen, en degene die het beste richt, die wint.
SOFII was echt geweldig knallen. Geïnstalleerd op de redelijk dikke pc's van school toen en maar knallen tijdens de vrij te besteden uren. Heerlijk
Nee RTCW beach en tram ... iedereen gelijke wapens, 4 classes en niets te unlocken. Simpel en toch zo goed
ja ik zat ook aan wolfenstein te denken. als puber veel enemy territory gespeeld. baserace only. een keer 13 uur op een dag (wel fatsoenlijk eten tussendoor) in enemy territory kon je wel dual wapens unlocken als je lang genoeg speelde op de server. maar dat verdween als je uit de server ging.

of inderdaad call of duty 1 en uo en call of duty 2. rifle only servers.

[Reactie gewijzigd door Holmindeboks op 10 juni 2019 14:42]

Sof 2 speel ik nog steeds af en toe met vrienden over lan (offline of een andere server joinen) en het is nog steeds geweldig om te spelen!
Jammer dat dat soort multiplayer ervaringen uitgestorven zijn omdat we eerst weapon attachments kregen(best leuk!) en daarna mtx en uit de hand gelopen attachments, wat voor mij eigenlijk al vanaf cod mw2 en bf4 zo was.
Gelukkig kunnen we nog jarenlang SOF2 multiplayer blijven spelen omdat iedereen een server kan hosten en managen!
Volledig mee eens. Maar dat is van de laatste 5-10 jaar al. Waarom moet ik 30 kills maken om een red dot sight te krijgen in Battlefield 3. Het voelt allemaal aan als werk. Ik wil beter zijn met skill en niet omdat ik betere uitrusting heb mijn tegenstander. Ik heb nagenoeg elke Battlefield game gehad maar de laatste 2 spannen wel de kroon.

Gelukkig bestaan er nog games als Counter-strike.

[Reactie gewijzigd door munitqua op 9 juni 2019 08:11]

Hoezo belachelijk? Zolang het niet bekend is hoeveel XP er nodig is om tot level 500 te komen zegt dit nog helemaal niks.
Zelfs dat zegt nog niks, als de bijbehorende beloningen weinig meer zijn dan een hoger cijfertje zien, wat maakt het dan uit? Leuk toch dat mensen langer nog progressie kunnen zien?
Als je er veel voordeel uit kunt halen en eigenlijk wel naar max level moet grinden om goed mee te kunnen doen dan heeft hij een punt (los van jouw punt dat je zonder XP hoeveelheid nog niet weet hoelang het duurt), maar dat lijkt helemaal niet gezegd?
Het ding is dat de playerbase waaronder ik er om gevraagd hadden om de levelcap te verhogen. Ik ben hier bij mee, ik speel het spel toch wel en dit maakt het leuker.
Alleen als er activiteiten of pinnacle items achter de hogere levels verstopt worden gaat je redenatie op, indien niet is het gewoon een leuk hebbedingetje voor de grinders die hier ongetwijfeld veelal blij mee zullen zijn.
Dit is een veelgevraagde feature omdat je erg snel op level 50 zit. Daarnaast was het eerst zo dat je amper nog company coins kon krijgen zodra je op level 50 zat, waardoor je op een gegeven moment door je voorraad van munten kon zijn. Ik heb het idee dat je vanaf level 50 weinig extra beloningen (of item unlocks op hoge levels) krijgt behalve extra coins en dogtags, dus ik zie niet in hoe je hier überhaupt last van kan hebben.

[Reactie gewijzigd door Luca op 8 juni 2019 23:19]

Gewoon hetzelfde als toch als een prestige level in CoD ofniet?
Je rank zegt niet zoveel. Ze kunnen hieraan misschien specialere unlocks koppelen. Ik vind het wel lekker. In BF4 was iedereen max level. Het voordeel is dat je toch kunt zien hoeveel spelervaring je random squarmate heeft.

Voor mijn part wordt het oneindig, nooit meer maxed out.
Als Battlefield 5 speler kijk ik vooral uit naar Provence, Operation Underground en de mappen van Chapter 5! Volgens mij hebben ze gehint op Wake Island. Ze hadden het over een map die (vrijwel) iedereen erg leuk gaat vinden.
_/-\o_ Wake Island..
Mijn absolute favoriet.
In BF2 heb ik vermoedelijk meer uren in deze map alleen zitten dan alle opvolgers tezamen.. Wat o.a. ook komt omdat ik V dus totaal aan mij voorbij heb laten gaan door de wrange nasmaak van BF1.
Maar als Wake er bij uitkomt ben ik overstag..
Wake is zo’n dankbare map.
Iwo jima zou ook te mooi zijn.
Ik heb van wake island voor bf2 de map wake_airshow gemaakt met 4 vliegdekschepen en alles wat kon vliegen.
Alleen de j-10 had ik tussen hekken gezet.
En op youtube is er een filmpje waarin ze hem er toch uitkrijgen 😀
Ik ben benieuwd naar de WW2 metro. Dit waren pas gevechten als je elkaar tegenkwam zoals in BF4
Zoveel granaten hadden ze niet eens in ww2 die in een gemiddeld potje Metro gespammed werden. 😜
Ik hoop ook echt dat het Wake Island wordt. Wat is die map geweldig!
Ja volgens mij gaat het echt mega gaaf worden!
Ik zit nog te twijfelen om Battlefield 5 te kopen voor de PC. Zijn de PC servers nog vol genoeg op Battlefield 5?
Gewoon doen, zat volle servers.
Ik speel de laatste tijd vrij veel. Vermaak me goed totaal niet het idee dat het dood is/gaat voor nu
Waarom krijgen we geen UK servers terug. Duitse servers zijn altijd al ruk geweest met nóg meer Russen erin.
Duitse servers hebben een lagere latency?
Waar heb jij het over lol? Je hebt juist minder ping in Duitse servers dan in UK servers. En dat van de Russen valt wel mee, ik speel elke dag en zie amper Russen.
6 Juni geweest, dat was een mooie kans om Omaha Beach erin te gooien :)
Maar dan komen ze met Kreta... |:(

[Reactie gewijzigd door PEBKAC op 8 juni 2019 22:30]

De amerikaanse faction zit nog niet in de game..... Oftewel het zou meer dan alleen een extra map zijn.
Er zijn merkbaar mensen die blijven beweren dat de game leeg is en vol bugs zitten. Alsof de game dood en iedereen verder is gegaan. De player base zegt iets anders geloof ik. Op ps4 iig spelers zat!
PC heb ik ook nergens last van. Het lijkt wel alsof veel mensen willen dat de game dood gaat, heerlijk dat DICE dan zo'n mega trailer en aankondiging van content heeft gedropped.
Voor mij de reden dat ik gestopt ben met dit spel is omdat ik totaal niet het gevoel had dat ik een spel speelde in de WW2 setting. Dat stoorde mij helaas teveel. ;(
Ja ik krijg het Battlefield gevoel maar niet bij deze game. De huidige maps boeien me weinig, kan de vanilla maps van bf 3 en 4 en bc 2 wel dromen.

Het voelt op een of andere manier niet meer als Battlefield aan.

[Reactie gewijzigd door Bassbounce op 9 juni 2019 00:31]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee